Asumiskulujen kompensointi avoliitossa.

Kohtuuden etsijä

Olemme muuttaneet yhteen kumppanini omistamaan asuntoon. Mikä olisi teidän mielestä kohtuullinen korvaus asumisesta?

Molemmat saa n. samaa palkkaa.
Lainaa asunnosta on n. 230 t. euroa.
Vastike 470 e kk
Sähkö 80 e kk
Vesi 50 e kk (yht)
Asuntovakuutus n. 30 e kk
Netin maksaa työnantaja

Molemmilla omat autot. Minä maksan hieman isomman osan ruuasta, ravintoloista, jne.

12

541

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • £€$

      Maksa puolet vastikkeesta, sähköstä, vedestä ja vakuutuksesta. Laina ja sen hoito liittyy asunnon omistussuhteeseen, eli osallistut lainan lyhennykseen samassa suhteessa, kuin asunnon omistus siirtyy sinulle.

      • vnvdn lkdvbm

        Onko asunto kohtuukokoinen teille eikä ylisuuri? Jos on, niin mikä on asunon hinta? Oleta, että ostaisit siitä puolet, tai hän myisi sulle puolet. Mikä summa se olisi? = sen veran hänellä olisi sijoitettavana, jos ei olisi kaikki kiinni asunnossa. Laske ko pääoman tuotolle keskimääräinen 5% tuotto, mikä se siis olisi vuodessa ja kuukausille jaettuna? Ja siitä ota pois 30-32% pääomaverona, jolloin saat summan, jonka puoliso nettona menettää joka kk, koska asunto on kokonaan hänen omistamansa. Makuasia, pitäisikö siihen lisätä puolet yhtiövastikkeesta vielä, mutta ehkä puolet sähköstä ja vedestä ja ruuista.


    • Geemil

      Minusta kohtuus on, että maksat puolet alueen vuokratasoon nähden. Jos teillä kaksio, maksat siis puolet siitä mikä keskimäärinen vuokra kys. huoneistolle olisi. Tähän tietty puolet muista kuluista. Ja älä maksa ruoasta ja ravintoloista extraa, ellet nyt satu itse niitä enemmän käyttämään.

      Meidän kylässä vuokrasi hinta olisi noin 350 -ei paha.

      • ykskaksin

        Maksat puolet kaikesta, myös asumiskustannuksian. Asuminen ei ole ilmaista, jos vertaat siihen mitä maksaisit omasta asumisestasi kokonaan yksin. nyt toisen asunnossa maksat vain 50%,kun asutte yhdessä.


      • kohtuuden etsijä1

        Keskimääräinen vuokra asunnosta olisi n. 1400e/kk. Itsellä on myös työsuhdeasunto jossa voisin asua ilmaiseksi. Maksan tällä hetkellä 700 e/kk "vuokraa".


      • Kohtuuden etsijä

        Mitä tarkoittaa maksa puolet kaikista? Maksaisinko myös lainan lyhennyksestä puolet? Mihin tämä perustuu? Ja nyt tämä maksan vain 50% ei oikein päde koska voisin asua ilmaiseksi... Työnantaja ei maksa tästä asunnosta vaan se on osoitettu asunto ja sitä ei voi vaihtaa "rahaan".


      • ndfkjgfbgmbgf
        kohtuuden etsijä1 kirjoitti:

        Keskimääräinen vuokra asunnosta olisi n. 1400e/kk. Itsellä on myös työsuhdeasunto jossa voisin asua ilmaiseksi. Maksan tällä hetkellä 700 e/kk "vuokraa".

        kannattaisi asua ilmaiseksi siinä työsuhdeasunnossa!!!


      • zivustakatsoja
        Kohtuuden etsijä kirjoitti:

        Mitä tarkoittaa maksa puolet kaikista? Maksaisinko myös lainan lyhennyksestä puolet? Mihin tämä perustuu? Ja nyt tämä maksan vain 50% ei oikein päde koska voisin asua ilmaiseksi... Työnantaja ei maksa tästä asunnosta vaan se on osoitettu asunto ja sitä ei voi vaihtaa "rahaan".

        Muistakaa näissä kuvioissa, että avopuolisosta pääsee kämpän omistaja eroon nostamalla tavarat pihalle. Tiedän tapauksen, jossa nainen maksoi jopa osan remontista, mutta lähtö tuli. Sen vuoksi avioliitto juridisena asiana on tärkeä - tätä ei ihmiset meinaa tajuta - että jokainen liitto päättyy joskus. Arkkuun tai eroon. Jokainen. Loppusiivous raha- ja lakiasioissa menee vaan aikas eri tavalla, jos on paperit tai ei.


      • ei ei ei
        ykskaksin kirjoitti:

        Maksat puolet kaikesta, myös asumiskustannuksian. Asuminen ei ole ilmaista, jos vertaat siihen mitä maksaisit omasta asumisestasi kokonaan yksin. nyt toisen asunnossa maksat vain 50%,kun asutte yhdessä.

        höpö höpö

        lainaa lyhentää mies ITSELLEEN eli säästää itselleen.

        Nainen voi asua miehen asunnossa jos haluaa mutta miehen velkoja ei kannata mennä makselemaan koska mieshän siinä vain voittaa. Naiselle kohtuullinen korvaus on että ei puutu koko asuntoasiaan vaan maksaa esim. ruoista omista tuloistaan kohtuullisen verran ja muistaa säästää ITSELLEEN myös.

        Älkää olko naiset typeriä ja maksako avokkienne velkoja, ne ei kuulu eikä kerry teille. Toisaalta jos tuhlaatte palkkanne kaikkeen yhteiseen "Näkymättömään" ei teille jää erossa mitään käteen, ja kappas, avokki onkin jo kerännyt asunnolla omaisuutta itselleen hyvän pesämunan verran kun nainen on samassa elättänyt! Naisten kannattaa säästää vaikka salassa rahaa avoliitossa. Vain avioliitossa saa käteen jotain jos ero tulee!!!!


    • MisesKises

      Me asumme miehen kämpässä. Molemmat opiskelemme ja käymme töissä. Asunnon velan lyhennyksen maksaa miehen isä, Yhtiövastike jää miehen maksettavaksi. Yhtiövastike on 190, mistä minä maksan puolet. Ruoat ostamme puoliksi. Jos asuisin yksin yksiötä, asumiskuluni olisivat helposti 480 /kk:ssa, nyt siis sähköineen vain 100 e. Joten ei hullumpi kauppa :)

      • ngajfd

        kun vain muistat sitten isompana että säästät omankin sukan varteen, jos et asunnon kautta niin muuten, sillä muuten rahasi saattaa mennä kaikkeen yhteiseen ja ynnä muuhun hömpötykseen siilä välin kun mies kerää omaisuutta.naiset muistakaa säästää itsellennekin!!!!


    • cho-

      Vastike, sähkö, vesi ja vakuutus niistä puolet. Kuten myös muista yhteisistä kuluista esim. ruoka. Mies tässä tapauksessa kuitenkin maksaa lainaa takaisin "itsellen" kun asunto hänen nimissä. Tai vastaavasti pyydät asunnosta 50% itsellesi ja sitten maksat myös puolet lainasta.

      Puolison velkoja ei kannata lähteä maksamaan vapaaehtoisesti pois, ellei olla avioliitossa ja tässäkin tapauksessa jos ei ole avioehtoa että omistussuhde pysyy erottaessa (eli asunto pysyisi miehellä (koska on miehen nimissä) vaikka nainen olisikin lainaa lyhentänyt 50%).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      88
      6240
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2584
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      29
      2106
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1837
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe