Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Anoppi ja miniä eri maailmoista

Läheisyys ahdistaa_

Onko teille tuttu tilanne, jossa anoppi ja miniä ovat täysin eri maailmoista, mutta anoppi haluaa silti olla läheinen?

Meillä tilanne on tämä. Anoppini on todella eri maailmasta ja ihmisenä ihan erilainen kuin minä. Hän haluaisi olla kovin läheinen meidän perheemme kanssa, minä taas ehdottomasti haluan meille myös omaa tilaa.

Tokihan minä kunnioitan ja arvostan häntä, hän on kuitenkin aviomieheni äiti ja antanut aviomiehelleni hyvän lapsuuden. Tokihan minä haluan olla kohtelias ja diplomaattinen, käymme heillä kylässä silloin tällöin (liian usein en halua mennä, yhteisiä puheenaiheita tai kiinnostuksen kohteita ei riitä). Ja tokihan vien lastenlasta, meidän tytärtämme heille ajoittain hoitoon, että pysyvät tuttuina ja lämmin isovanhempi-lapsenlapsi suhde yllä.

Mutta mutta, kun välillä pakahduttaa, mietin että en ehkä sittenkään haluaisi olla edes näin läheinen anopin kanssa kuin nyt ollaan. Haluan lisää välimatkaa itselleni ja perheelleni! Anoppi vain on niin eri maailmasta ja erilainen ihminen kuin minä.

Saanko avautua vähän ja vuodattaa? Anoppini ei osaa mitään hyvin ja on kömpelö kaikessa. Hänen tekemistään ruuista noin 70% on ihan karmeaa paskaa ja vain noin 30% ruuista on hyviä. Hän ei osaa leipoa, kaikki kakut ja leipomukset epäonnistuvat aina ja siksi kyläillessämme syömmekin aina kaupan valmiita kakkuja.

Anoppi on ylipainoinen. Viimeiset 10 vuotta hän on valittanut painostan ja aloittaa aina uudelleen laihdutuskuurin, mutta ei koskaan onnistu. Minulle itselleni painon hallinta ei tuota ongelmia, ja niinpä jatkuvat tehottomat laihdutuskuurit näyttävät minusta oudoilta.

Lapsenlastaan hän rakastaa, mutta on lapsenhoidossa(kin) aivan karmea sähläri. Esimerkiksi lapsen pesu ja vaipan vaihto, jonka luulisi olevan jokaiselle äiti-ihmisenä joskus olleelle kohtuullinen rutiini, on hänelle asia josta hän puhuu paljon ja suunnittelee etukäteen, hoitaa homman muovihanskat kädessä ja hoitokerran jälkeen raportoi meille miten se pepun pesu onnistui.

Anoppi suunnittelee kaikkea mahdollista, aloittaa asioita mutta ei vie niitä loppuun, puhuu paljon mutta jättää puolet puhutuista aikeista tekemättä. Minä itse olen hyvin rationaalinen ja suunnitelmallinen, toimin harkitusti ja tykkään organisoida asioita. Niinpä tuuliviirimäinen sähläys on mielestäni rasittavaa.

Yleensä kai anopit ovat niitä, jotka valittavat miniälle kodin siivouksesta, mutta meillä on kyllä niinpäin että itse taidan olla siistimpi kuin anoppi. Usein heillä kyläillessä esim. kylpyhuone on tosi sotkuinen ja ihan ihmetyttää, että miten hän ei sitä siivoa edes ennen meidän tuloamme.

Hiljattain anoppi ol käynyt hammaslääkärissä sekä yleislääkärillä, ja oli saanut mm. tiedot d-vitamiinin käyttöön liittyvistä suosituksista. Niistä sitten paasasi meille suureen ääneen. Hei hello, itse käyn hammastarkastuksessa säännöllisesti ja huolehdin että miehenikin käy, ja d-vitamiinilisiä olemme molemmat syöneet jo pitkään.

Olemme anopin kanssa kertakaikkiaan eri maailmasta. Ihmisenä en niin sanotusti saa hänestä mitään irti, hänellä ei ole mitäään sellaisia taitoja tai lahjoja jotka herättäisivät minussa ihailua, meillä ei lapsenlapsen asioiden lisäksi ole juuri muita yhteisiä puheenaiheita, ja karusti sanottuna minusta tuntuu että hän on melkein kaikissa asioissa minua hitaampi ja vähemmän osaava.

Tottakai anoppiani kunnoitan, mutta tuntuu että en vain jaksa olla liian läheinen ihmisen kanssa josta en itse saa irti yhtään mitään. En pysty ihailemaan mitään ominaisuuksia hänessä. Melkein kateellisena joskus kuuntelen, kun ihmiset käyvät anoppilassa ja he saavat mm. upean illallisen jonka herkut on loihdittu kokeeen kokin repsepteillä, kuinka anoppi on voinut antaa kokeneen konkarin kauneudenhoito- ja tyylivinkkejä ja kuinka lapsen kasvatukseen on saanut hyviä neuvoja.

Onko kenelläkään muulla koskaan ollut samantyyppistä tilannetta tai tunnelmia?

6

543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anopin miniä

      Tunnistin tekstistäni itseni. Olen alle nelikymppinen miniä, alisuoriutuja. Tuntuu että mitä tahansa teen niin aina jokin menee pieleen. Kakkupohjat lässähtää ja sämpylät kärähtää vaikka yritän niin p*rkuleesti aina tehdä asioita parhaalla mahdollisella tavalla. Luulen että tämä on kotoa opittua, olen täysi kopio äidistäni joka ei vielä kuusikymppisenä ole oppinut laittamaan suolaa riittävästi ruokiin...no, nämä nyt vaan esimerkkejä alisuoritumisesta. Et kertonut onko anopillasi minkälainen elämäntilanne. Jos on jäänyt työelämästä pois tai elämässä ei ole paljoa intressejä niin hammaslääkärissä käynti voi olla mullistava asia mistä riittää puhuttavaa jos ei viikkoihin ole tapahtunut mitään. Niinhän se on että kaikista ihmisistä ei tarvitse pitää mutta kaikkien kanssa olisi hyvä tulla toimeen. Voimia anoppi-suhteeseen !

      • typerä akka olet

        Niin anoppi tuossa voimia tarvitsee. Meitä anoppeja on monenlaisia, niin kuin miniöitäkin. Onneksi ylläolevan anopilla on poika ja lapsenlapsi, jonka kanssa saa olla. Pitäisikö kaikkien ihmisten olla samassa muotissa tehtyjä. Vertailet selvästi anoppiasi ystäviesi anoppeihin. Ei ole tarpeeksi hieno. Sinä olet sinä ja anoppisin on hän. Luultavasti fiksumpi kuin sinä. Olet ihmisenä täysin raakile. Itse olen vanhanajan kansakoulun käynyt. Molemmat miniäni tohtorisnaisia, sivistyneitä myös sydämeltään. Kanssakäyminen on helppoa ja luontevaa. Joo ja leipoa en osaa, mutta lehmiä hoidan hyvin.


      • sori
        typerä akka olet kirjoitti:

        Niin anoppi tuossa voimia tarvitsee. Meitä anoppeja on monenlaisia, niin kuin miniöitäkin. Onneksi ylläolevan anopilla on poika ja lapsenlapsi, jonka kanssa saa olla. Pitäisikö kaikkien ihmisten olla samassa muotissa tehtyjä. Vertailet selvästi anoppiasi ystäviesi anoppeihin. Ei ole tarpeeksi hieno. Sinä olet sinä ja anoppisin on hän. Luultavasti fiksumpi kuin sinä. Olet ihmisenä täysin raakile. Itse olen vanhanajan kansakoulun käynyt. Molemmat miniäni tohtorisnaisia, sivistyneitä myös sydämeltään. Kanssakäyminen on helppoa ja luontevaa. Joo ja leipoa en osaa, mutta lehmiä hoidan hyvin.

        Vastaus on tarkoitettu aloittajalle.


    • että silleen

      Tekstissä vakuutat kunnioittavasi anoppia. Muu teksti kertoo aivan muuta. Oletko sinä MINÄ MINÄ ihminen koko sinun perheesi. Lienee miehelläsi oikeus äitiinsä ja lalsenlapsella mummiinsa. Sinunko mieliksi anopin pitäisi olla ja käyttäytyä. Jos anopilla ei ole kädentaitoja niin ei ole. Pidät itseäsi jonakin yli-ihmisenä. Kun oikein ei ollut vessaakaan siivottu miniän vierailua varten. Mene itseesi. Harmi, että anoppisi ei ole niin kultivoitunut, että häntä voisit seurapiirissäsi esitellä.

    • Jadette

      VOIKO todella joku ajatella näin toisesta ihmisestä! Vai onko aloittajan viesti provosoiden tehty? Uskomatonta vertailua ja suorittamista koko ajan, koko ajan.
      Aloittaja kuvittelee olevansa joku ihmisten tuomari, jolle on annettu oikeus pisteyttää miehen äidin saavustukset ja elämänura.

      Ystävättärelläni on anoppi, jonka aivokasvain on leikattu, mutta joka on jättänyt anopille pahan vaurion.
      Anoppi ei osaa tällä hetkellä eikä tulevaisuudessakaan tule osaamaan mitään.
      Mutta ystävättärelläni on hieno suhde anoppiinsa.
      Sitä suhdetta sävyttää rakkaus ja hyväksyminen toinen sellaisena kuin hän on. Huumori, herkkyys, tunneyhteys, elämän haurauden ja hetkellisyyden käsittäminen ja ennen kaikkea anteeksi anto ja rakkaus.

      En voi puhua aloittajan elämän asenteesta ja ystävättärestäni samana päivänäkään, sillä niin erilaisesta maailmasta on aloittajan kova suhde anoppiinsa.

      "Ihmisenä en niin sanotusti saa hänestä mitään irti", kirjoittajaa aloittaja... ja sen voi uskoa.
      Tyhjästä on paha nyhjästä, sanoo sananlasku... tästä tapauksessa se tyhjyys ei ole anopissa, vaan siinä toisessa osapuolessa.

    • tyhjää provoa

      "Tyhjästä on paha nyhjästä, sanoo sananlasku... tästä tapauksessa se tyhjyys ei ole anopissa, vaan siinä toisessa osapuolessa. "

      Näinpä! aloitus on ilmiselvä provo, jonkin pirullisen ihmisen hengentuote jonka tarkoituksena on vain tuottaa pahaa mieltä vanhemmille naisille.

      Toivottavasti aloittaja saa myös poikalapsen että joku tulevaisuuden miniä pääsee nauttimaan täydellisen anopin osaamisesta ja taidoista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      22
      1782
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1470
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1404
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1328
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe