Sellon soiton aloittaminen(kokemuksia konkarisellisteiltä,tack.)

Sello

Hei!
Olen nyt kuukausien pähkäilyn jälkeen ajatellut hankkivani sellon. Olen musikaalinen ihminen. Olen soittanut pianoa 9 vuotta, ensimmäiset 7 vuotta kansalaisopistolla ja viimeiset 2 vuotta konservatoriolla.
Ensimmäinen asia on, onko sellon soiton opetteleminen hankalaa? Onko sellossa samat äänet kuin viulussa (tottakai matalempaa)? Olen soittanut viuluakin muutaman vuoden, mutta sen harrastuksen lopetin jo viisi vuotta sitten, koska en edennyt harrastuksessani. Auttaako pianonsoittohistoria yhtään sellon soiton aloittamisessa?
Toinen asia on se, millainen sello kannattaa hankkia? Katsoin, että Abertonelta saa ns. aloittelijasellon hintaan 395€ ( http://www.abertone.com/sellot.html ). Ainakin itse ajattelisin, että sello on kalliimpi, mutta olisiko tuo ihan hyvä minulle ensimmäisiksi vuosiksi? Vai kannattaisiko Selloon panostaa ostamalla kalliimpi sello?
Kiitos jos vastaisitte, ja kertokaa ihmeessä, jos teillä on jotain muuta olennaista tietoa sellon soiton aloittamisesta!

6

194

Vastaukset

 • Haluan vielä lisätä, että sello kiinnostaa juuri sen takia, koska siinä on kaunis ääni, ja sen äänikorkeus on viulun ja kontrabasson välillä, eikä niitä aina pysty erottamaan.

 • Älä hemmetissä ala soittamaan selloa. Ei taidemusiikki kiinnosta nykyajan ihmistä vaan raha tehdään isotissisten, haarojaan kourivien naikkosten esittämällä popilla.

  Unohda sello ja muu taideroska.

  • "Unohda sello ja muu taideroska."

   Ja ala säästää rintaimplantteja varten. Suosio tulee helpommalla.


 • Miksi tehdä kaikenmaailman ehtoja soiton aloittamiselle?

  Eikös se ole siinä, että ottaa instrumentin käteen ja alkaa kokeilemaan?

  Kun kerran nuotitkin jo osaa?

 • Sello on vaikea soitin mutta taustasi huomioon ottaen pääset varmaan helposti alkuun. Jousisoitin ON työläs.

 • Hei! Soitan selloa 3 vuotta ja oma selloni maksoi 1800€. Ajattelen että tuo sello olisi kyllä aika halpa...

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.