5+2 dieetti, kukaan kokeillut?

kymmpikilo pois

Luen tuota Michael Mosleyn kirjaa kehittämästään "osa-aika paasto" dieetistä 5 2 eli 5pv viikossa syödään normaalisti ja 2pv max 500kcl (miehet 600). Onko kukaan kokeillut jos niin toimiiko? Onko vaikeaa, miten paljon paino pudonnut ja missä ajassa? Itse aattelin joulun jälkeen aloittaa. Mutta olisi kiva kuulla muiden kokemuksia ensi hätään.

Tuotahan voi toteuttaa muutoinkin samalla periaatteella vaikkapa syödä normaalisti 6pv viikossa ja 1pv täysi paasto (vain vettä). Tarkoituksena näin vähenttää viikoittaista kalorinsaantia. Tämä kuullostaa minulle sopivalta jutulta mutta sittenhän sen tietää kun kokeilee.

11

548

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juorukello

      Itsellä ei ole kokemusta kyseisestä dieetistä, mutta läheinen ystävä pudotti kyllä hyvin painoa tuolla dieetillä ja suosittelee tuota lämpimästi aina kun ehtii :)

    • KaroKohti

      Itse olen noudattanut nyt reilun puoli viikkoa kyseistä dieettiä. Tällä hetkellä on toinen paastopäivä menossa. Paastopäivien pitäminen on yllättävän helppoa ja ensimmäisen puolikkaan viikon aikana tippui yli 2 kg painoa. Ihaninta tässä on se, ettei muina päivinä tarvitse laskea ja stressata kaloreita, vaikka eihän tässä ole tarkoitus järkyttävää mässäilyäkään harrastaa.

      http://kohti-arkea.blogspot.fi/

    • Drömmaren
    • pulllllukka

      Itselläni toimii hyvin! Paastopäivät ovat yllättävän helppoja :) Olen pudottanut nyt 5kg

    • haukiputaan mies

      Terve. Itse harrastan kehonrakennusta, usein offilla tulee liikakiloja 10-15 kg. Joka kevät pudoton noi pois. 1800 caloria 6 päivänä viikossa 1 päivänä tankataan. Nopeesti on aina paino tippuna. 2 kk n 10kg
      . Vähän yli 90 painoin dieetin lopussa silloin olin dietannut 3kk. Eka 10kg lähti nopeesti mut sitten hidastui koska pahin neste ja läski ol7 poissa. Ja olin jo huomattavan timmi

    • kokeillut

      Kokeillut joo, ja aika hyvin toimii kun en muutenkaan oikeen tykkää syödä aamusta. Yleensä paastopäivinäkin ruokailut vasta kahdeksan jälkeen ja apuna on toiminut glucomannan, joka hillitsee nälkää. Kunhan muistaa runsaan vedenjuonnin ja normaalipäivinä muutenkin terveellisen ruokavalion eli kasvista ja proteiinia runsaasti!

    • wooooyes

      Tällä lähti 12 kiloa eli ainakin mulla toimi :)

    • mummeli dieetillä

      Aloitin maaliskuun eka päivänä ruokavalion muutoksella ja 500kcl 2päivänä viikossa.
      Nyt painan 1.8kg vähemmän kuin aloittaessani.

      Olen jättänyt leivän syönnin vähemmälle. Aiemmin 4 ruisleipäpalaa aamuisin, nykyisin 2 palaa aamuisin. Muun ruan kanssa en käytä leipää lainkaan.
      Ruoka on pääasiassa kasvisvoittoinen. Marjoja ja hedelmiä joka päivä.

      Tätä dieettiä ei suositella yli 65 vuotiaille lihaskadon vuoksi.
      Itse olen 73 vuotias terve nainen. En käytä mitään lääkkeitä eikä minulla ole todettu mitään sairauksia, joten uskalsin kokeilla tätä dieettiä, että saisin noin 5kg painosta pois. Olisin vielä pudotuksen jälkeenkin lievästi ylipainoinen.

      Nyt minulla on alkanut tuntua jaloissa voimattomuutta ja kipuilua. Olen pohtinut voisiko johtua jonkun ravintoaineen puutoksesta ja pitäisikö minun keskeyttää kokeiluni tällä erää.

      Syön aamuisin kahvin kanssa ruisleipää, päällä raejuustoa ja kananmuna. välipalana omena tai joku muu hedelmä. Lounaaksi tuoreista kasviksista vokkiateria ja kolme kertaa viikossa kalaa tai broileria, lisäksi lasillinen rasvatonta maitoa
      Iltapäivällä jugurttia 1dl johon sekoitettu tyrnin marjoja 1dl. Illalla mustikoita, mansikoita, karviaisia, punaisia-ja mustia viinimarjoja vaihdellen eri päivinä noin puoli litraa kerrallaan.
      Päivän ainoa lämmin ateria on lounas.

      Vettä litran verran sekä inkivääristä, sitruunasta ja hunajasta tehtyä juomaa litran verran päivässä.

      Aikaisemmin kärsin närästyksestä rasvaisemman aterian jälkeen mutta nyt vaiva on hävinnyt koska ruokavalioni on keventynyt ja pullan syönti on kokonaan loppunut.

      • Ei ascitesta

        Siis eikö suositella iäkkäille? Lukiessani kirjan sain kyllä rohkaisua sikäli, että lihaskadosta ei olisi havaintoja.
        Meillä hoitoa enemmän tarvitseva on 80-vuotias nainen, jonka maha on paisunut muutamassa vuodessa melkoiseksi palloksi. Ultrattu on ilman huolestuttavia havaintoja mutta eivät asiat hyvinkään nyt ole. Panin omaishoitajana toivoni noihin suht kevyisiin paastopäiviin. Huomenna pitäisi aloittaa, mutta pitäisi olla varma haitattomuudesta.


    • painoindeksi 33

      Kuukauden päivät on kulunut. Systeemin ylläpitäminen on suhteellisen helppoa. Vaa'alla en ole käynyt. Käyn vasta vuoden kuluttua. En siis odota mitään nopeita tuloksia ja elämäntavaksi tätä yritänkin hahmottaa, en dieetiksi. Housut ovat tulleet hieman väljemmiksi, joten ehkä jotakin on tapahtunut.

      • painoindeksi 33

        Painoindeksi on nyt jotakin muuta kuin 33, mutta en tiedä mitä, kun en vieläkään ole käynyt vaa'alla. Peilissä kasvot ovat hoikistuneet ja puoliso sanoi näkevänsä minulla jo jonkinlaisen vyötärön. Parempaan päin on siis suunta. Positiivista on myös se, että ruokalasku on pienentynyt. On siis kulunut reilu 4 kk. Voi olla, että käyn vaa'alla vasta kahden vuoden kuluttua, koska tämä on elämäntapa, ei lyhytaikainen dieetti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8186
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1163
    Aihe