Vähän Erilainen Harrastejenkki jostain..

Fastback Fever

Tämmöinen"alalle aikuisiässä"vihdoin taas palaava ja mietteissä joku ei Top 20 malli jossa olisi ainesta katseenkerääjäksi ja mielenkiintoa.
Malli 60-70 alku,2dht ja ei ihan pony car enempi keskikokoa sekä coupetyylinen miellyttäisi.Aivan sama mitä konsernia,naurettavaa lähinnä Suomi oloissa moinen kun hienoja löytyy lähes joka merkiltä.
Mitään asfaltinrullaajaa en hae,enempi MR tyylinen orkkisharrastaja ja kunhan muun liikenteen rytmissä ei heti vastaan samanlaista.
Mitä tulisi mieleen??

11

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sori, ihan oli pakko

      Minä ostan auton itselleni, enkä muiden katseenkerääjäksi. Ehkä jenkkiharrastuksen perustekijä onkin näyttämisen halu kun itsessä ei ole mitään mielenkiintoista, niin jos edes autolla saisi huomiota??

    • Driver.
    • Kelpo Mies

      Noilla aloittajan antamilla valintaehdoilla minun aivojeni verkkokalvoille piirtyi kuva Rambler (myöhemmin AMC) Marlinista.

    • TV ja TM orjat

      Kyllä,Marlin on hieno ja erikoinen vehje,eritoten-67 mielestäni,eikä liene muita-67 Suomessa kuin 1 Bremerillä Hki myytävänä oleva projekti.
      65 ja 66 löytyy useitakin,mutta minun mielestäni keulapuoli on tylsä mutta muutenhan se on erittäinkin mielenkiintoinen harrastepeli,eikä ole joka jannulla täällä kuin Jenkeissäkään.
      Valmistusmäärät tosi pieniä ja -67 tehtiin erityisen vähän,oisko alle 3000kpl.
      Ite olen nähnyt Ruotsissa erittäin hienon ja muistelisin AMC kerhon puheenjohtajalla juurikin moisen-67 Marlinin eli sama auto.
      Pelti nippeliosat kortilla,muu kama vakiotavaraa ja hyvin monet osat samoja alihankkijoiden osia kuin 3 suurellakin aikoinaan.
      Ei olisi pöllömpi valinta ja varmasti kerää katseita hieno yksilö!!
      Tuo väite etteikö ostaisi vain itelleen eikä muille...heh..uskooko itsekkään jos Teeämmän testivoittajat elämän suola ja Bemariin tms virittelee 1000w mölytoosia,ikkunakalvoja tai erikoisrenkaita vanteille jotka ei sovi kunnolla 4d nuhapumpussa edes pyörimään...laumasielujen tyhjää elämää sanon minä ja lopputuloksena mitäänsanomaton perheauto tylsällä korilla ja rahat kankkulan kaivoon...

    • Tekee Häjyä...

      Koska 325 Bemarista on tullut hieno laite ja miten se yleensäkkin ottaen liittyy aloittajan jenkkiautoharrasteen ostoon ja hän todennäköisesti ei huolisi moista "coupea"talliinsa kun en ole tietoinen että moisia 325 olisi ollut 60-jos 70-luvullakaan Bemarilla...
      Enempi muistelen sen ajan Bemujen olleen saippualaatikon näköisiä kotiskoita jotka pöristivät takamoottorisina kääpiöautoina tai hieman uudempien olleen jo etumoottorisia 4 sylinterisiä voimanpesiä ja parhaimmat supermallit jopa suoralla 6:lla.
      Korimallit olivat sardiinipurkki ja isompi sardiinipurkki kooltaan ja varustetaso kattoi kattoluukun tms valtavaa,ulkonäöltään tylsistä tylsimpiä,kulkupuoli..niin...sitä ei ollut kuin erikoismalleissa jotka maksoivat maltaita joka puolella maailmaa.
      Automaatit olivat nykiviä kammotuksia ja kyyti aneemisen meluisan koluista.
      Harrastemielessä Bemulla ei ole paljon tarjottavaa eikä jenkkiautomiehelle yhtään mitään joten hän arvostaa Bemua yhtä paljon kuin jotain Saappia,Volvoa tai Ooppelia ja päätyy moiseen todennäköisesti korkeintaan halpana käyttiksenä ja noita vanhoja Bemarinromujahan Suomi pullollaan ja Saksa työntää lisää omia ongelmajätteitään tänne joista joku vielä maksaa ja on ylpeäkin...

    • Elämäni kateissa?

      Millähän ilveellä tollasen max 5v 325 tai Tojon saa museokatsastettua ja kauneus lie katsojan silmässä koska ainakaan itse en sitä noista huomaa millään...
      Harrasteajoneuvo ja max 5v ei yhtälönä onnistu mitenkään ja mikä harrasteauto se on jossa ei ole mitään korjattavaa-laitettavaa ja sellainen johon ei kukaan osaa itse tehdä muuta kuin avata konepellin maksimissaan.
      Nämähän on oikein tee-se-itse miehen unelmia nämä jo 80-luvun loppupuolen vehkeet,vielä enemmän 90-lukuiset ja aivan loistavia jo 2000 luvun tietokonenörtin star war kulkineet!
      Vanhat jenkit on kierrätysmetalliksi aivan oivallisia ja todennäköisesti sun Bemu Tojokin on tehty yhdestä jenkkiauton puskurin metallista ja kuorrutettu muutamalla sadalla kilolla muovia josta ei tosiaankaan ole enää noiden elinkaaren lopussa paljon kierrätettävää ainesta seuraaviin,paitsi Sarviksen muovipulkkiin tms.
      Kaikkea Hyvää Valitsemallasi Tiellä ja kait muistit TM tilauksen uusia että näet kestotestit,rengastestit ja uusimmat autonäyttelyt maailmalla.

      • Ketä kiinnostaa BMW

        Haloo!!
        Miten joku Saksanseisoja,uusi tai puoliuusi liittyy tähän aiheeseen ja vanhemmatkaan Eurokotterot tai Japsikääröt eivät käsittääkseni ole Jenkkiautoista kiinnostuneelle millään tavoin edes maininnan arvoisia ja joku lukihäiriö,kuullun ymmärtämisen puute tai huono lukutaito tms vajavaisuus lie näitten ongelma jotka ei ymmärrä että jotkut on päässeet jo tuosta vaiheesta yli,jos moista vaihetta ollutkaan....


    • onaboy

      65-75 bonneville tai riviera, marlin tuli itellekkin ekaks mieleen, eikä kannata sulkea avoakaan pois 70 luvun avoja saa edullisesti

    • .......

      AMC Javelin? ja mikäs se toinen oli, AMX? bonneville on joo näyttävä, ja mites muut samanikäiset gm-tuotteet kuten buick wildcat?

    • Fastback Fever

      No niin,hyviä ideoita tuo Javelin joo ja AMX joita on yhtä tiheässä täällä kuin Ferrareita.
      Buick Riviera on jees ja muistan silloin nuorempana käyneen koeajamassa kaupanhieronnassa -66 Rivierasta joka hieno,puhumattakaan 63-65(jossa ne nami luukkulamput..).
      Wilcatin-63 tuli samalla kauppiaalla kuolattua ja silloin juuri uustuontuina,buumin huipulla tuota valinnanvaraa oli,hienoja yksilöitä ja halvalla!
      Bonneville on oikea unelmalaiva..mutta kun se ei enää sovi kait talliin pituudeltaan kun tarviisi saada etu takapuolelle kärryä hieman "ilma ruuvaustilaakin"elikkäs tämä taas minun probleema,ei auton vika...
      Hmmm..

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5540
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3537
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1662
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1636
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1092
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe