kipeä patti jalkapohjassa

nasunenä

Lääkärin sain vasta maanantaiksi, joten avaudunpa tänne sitä ennen.

Jouluaaton iltana huomasin pienen pehmeän patin keskellä jalkapohjaa kun nostin jalan tuolin tukipuulle. Samalla huomasin, että siihen kohtaan koski jos siihen osui joku. Asiaa en siis ollut huomannut aiemmin kun normaalikävellessä vielä tuolloin se kohta ei painanut lattiaa vasten. Arka patti on melkein keskellä jalkapohjaa siinä alueesa mikä ei yleensä osu maahan.

Seuraavana päivänä jo normaali kävely sattui ja piti varoa kynnyksiä yms. Pienenkin kävelyn jälkeen jalkaa jomotti vielä pitkään ja huomasin, että muutama askelkin sain sen patin suurenemaan.

Vaiva senkun pahentunut ja joudun välttämään kävelyä myös kotona kun rupeaa jomottamaan ja koskemaan. Saattaa esim. 5 min kotona touhuilun jälkeen jomottaa pari tuntiakin. Kipu/ jomotus myös rupesi rasituksen jälkeen tuntumaan muuallakin jalkapohjassa ja nilkassa, mutta yön jälkeen jomotus hävinnyt ja tilanne rauhoittunut...kunnes alkaa uudelleen vähäisenkin rasituksen jälkeen.

Näytin perjantaina jalkaa terveydenhoitajalle ja tosiaan lääkärin sain maanantaille. Toki olen miettinyt, että jos jotain hälyttävää tulee niin päivystykseen toki voi mennä.

Vielä selvennykseski kivusta: se on polttavaa ja kuumottavaa ja itse patti pienenee levossa ja suurenee kävellessä. Patin koko vaihtelee siis 1,5 - 2,5 cm välillä.

Ulospäin ei näy muuta kuin patti, iho normaali ei siis rikki tai värimuutoksia. Vaiva alkanut yllättäin eikä mitään vammaa tai ylirasitusmahdollisuutta ole.

En tiedä onko asialla vaikutusta asiaan, mutta olen raskaana joten hoidon kannalta tulehduskipulääkkeitä en voi nyt syödä.

13

21012

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sama vika

      Saitko lääkäriltä selvyyden minkälainen patti kyseessä ?
      Itselläni samanlainen ja aamuisin yleensä tosi kipeä ensi askelilla ja kävellessä muutenkin aristaa jos osuu johonkin, joutuu käyttämään ihan sandaaleita jossa ei ole tukea jalkapohjan kohdalla.

      • Anonyymi

        Minulla sama!


    • hop3

      nosto

      • varovainen

        -- kyhmy on mullakin ,muttei kipeä ,ihan jalkapohjassa -- kävin tänään terveyskeskuksessa ,ja viikon päästä lääkärille ....


    • Hälp

      Kaikki jotka nyt sitten kävi lääkärissä tämän mysteerisen patin jälkeen niin mitä sanottiin? Sillä mulla nyt tuntuu sellainen olevan tossa jalkapohjassa mutta se on sillä tavalla vähän niiku sivussa niin ei satu kävellessä ellen sitten tahallaan astu siihen ja siten huomasinkin sen kun astuin vahingossa vähän sivuun. Eli mitä mun pitäis tehä? Oliko lääkäristä apua?

    • Hjelppameij

      Saiko joku tietoa kyseisestä asiasta? Mulla kans useampi patti jalkapohjissa ja kipeytyy esin. Luistellessa tai tietyissä kengissä mitkä vähänkin painaa pattien kohdalle... Kävelykin välillä erittäin kipeetä

      • Anonyymi

        Hei! Kyseinen patti saattaa olla geelirakkula. Kannattaa lukea netistä.


    • Pattipirkko

      Uppailen tätä. Mitä parit olivat? Itselläni on jalkapohjassa patti, nimetty plataari fibroomaksi. Mitään ei parille tehdä, muuta kuin seurataan

    • Anonyymi

      Mulla lääkäri avasi jalkapohjan veitsellä sen verran että pääsi kaivamaan tikkua koska "pakkohan siellä joku tikku on oltava kun tullut patti" ja lähetti kotiin itkemään niin kivuliian kokemuksen jälkeen että tajukin siinä lähti puudutteesta huolimatta.

      Toinen lääkäri määräsi Antibiootit minulle kun kuuli etten ole niitä saanut ensiavusta.

      Samana iltana kuume nousi 40°C ja konttasin aamulla hengittäen hyvin raskaasti ja hikoillen lattian liukkaaksi avaamaan isälle oven. Isä ajoi ja työnsi minut jalka korkealla ensiapuun koska jalan mätä jomotti kipeästi.

      No oli sitten antibiootti allergia, verenmyrkytys ja pääsin tehon kautta kotiin pyörätuolissa ja kipsissä. Sain myös kävelysauvat.

      Teholla mätä paise meni jatkuvasti tukkoon ja puhkesi aina uudelleen aiheuttaen hirveät kivut ja sain vain jääpakkauksen. vasta kolmantena päivänä leikkasivat paiseen H -kirjaimen muotoiseksi, huuhtelivat ja täyttivät sen imutyynyillä ja aloin toipumaan nopeasti sen jälkeen.

      vaatikaa ultraus jos ette usko siellä olevan tikkua :(

      • Anonyymi

        voi kauhistus, mitä kohtelua, kyllä noissa lääkäreissäkin on sitten varsinaisia köhelöitä, ja turhakkeita ja turhia ja ja ei tässä kehtaa edes kirjoittaa, niitä sanoja, joita tulee mieleen..todellakin monia esimerkkejä ihan hulluista tapauksista...häpeääköhän ne ollenkaan...no eivät taida, uskon, että on useita, joilla ei ole hitustakaan esim. empatiaa tai taitoa kohdata ihmisiä...hyi heitä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        voi kauhistus, mitä kohtelua, kyllä noissa lääkäreissäkin on sitten varsinaisia köhelöitä, ja turhakkeita ja turhia ja ja ei tässä kehtaa edes kirjoittaa, niitä sanoja, joita tulee mieleen..todellakin monia esimerkkejä ihan hulluista tapauksista...häpeääköhän ne ollenkaan...no eivät taida, uskon, että on useita, joilla ei ole hitustakaan esim. empatiaa tai taitoa kohdata ihmisiä...hyi heitä!

        Mulla ei tarkastettu jalkojen kokoa ja väriä,mutta kolmas sairaala ja hoitaja sukan pois haki kaverin ja hoitovälineet kantapohjan rakkulanesteet ja kovettuma putsattiin myöhemmin uudelleen ei kipu lääke auttanut olin hoidossa ruusu ja crp 418 laskimotukoksetkaan kipulääkkeellä menneet,joten verenohennus auttoi kummasti 2kk petissä ja oikean hoidon jälkeen toivuttuani kävelemään 2km sekä verenpainelääkitys tauolle 150-90 sitten 112-73sekä varalla kaapissa kipulääkettä ja hirudoid voidetta.Talvi helpottaa liikkuminen ulkona ja sitten petiin kun ei ole kuuma.


    • Anonyymi

      Minulle tuli monta kipeää pattia molempiin jalkapohjiin. Kävely on kivuliasta.
      Patit naksuvat, kun alueita hieroo. Ne ovat kovia nakeroita.
      En ymmärrä, mitä ne ovat.
      Terveyskeskuksessa tuskin ymmärtävät.

    • Anonyymi

      Hei. Lähdin itse samaisesta syystä etsiin vastausta ja kokemuksia. Siis ykskaks aamulla hetken hereillä oltuani keskelle jalkapohjaa tuli pieni herneenkokoinen patti joka meni todella kipeäksi jos siihen joku osui ja kävelykin alkoi sattumaan. Nappasin äkkiä tennispallon ja pyörittelin hetken jalkapohjaa päällä ja aloin painamaan oikein seisaaltaan siihen kipeään kohtaan hetken aikaa. Kipu hävisi ja patti myös. Olikohan joku verisuoni, hermojänne tjms. Noh, en tiedä mut pois lähti. Tässä nyt sit vinkki jos jollekulle muulle ilmestyy samanmoinen mikä mulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe