Parran ajaminen partaveitsellä.

henria

Täysin kokenematon partaveitsen käyttäjä tarvisi apua.
Olen katsonut netistä videoita ja tuotteita, mutta kumminkin niin moni asia edelleen ihmetyttää tässä asiassa.Monissa Youtube videoissa veitsenterää hiotaan/hinkataan semmoiseen nahkavyön näköiseen suikalaaseen, jotenkin se liittyy siihen että terä ei lähde kaartumaan? Onko tämä välttämätön toimenpide?
Riittääkö että ostan partaveitsen ja gilletten partavaahtoa (mikä vaahto mahtais käydä?) ja rupeen töihin?
Onko vielä lopuksi ehdotuksia veitsi valinnasta semmonen max 50e

4

1230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • harmaaparta

      Eipä ole minusta neuvojaksi, vaikka parta on kasvanut yli 40 vuotta. Parhaat kokemukset, tosin vain muutaman kerran, ovat asiakkaana olosta, kun parturi tekee sen työn vakaalla kädellään. Silloin ei veitsi lipsahda minnekään ja saa keskittyä palveltavaksi olemiseen. Harvalla taitaa olla varaa jokapäiväiseen parranajoon tällä systeemillä.

    • partis

      Jos tosissasi alat veitsellä partaasi ajamaan, voi homma kaatua hyvin nopeasti "vääriin" tuotteisiin.

      Veistä käytettäessä parran kosteutus ja oikeantyyppisen saippuan käyttö on ensiarvoisen tärkeää, en enää ikinä tule käyttämään ponnekaasuvaahtoja/geelejä. Ponnekaasu voi ja tulee aiheuttamaan ihoreaktioita. Lähde alusta alkaen toiseen suuntaan ja hanki suti ja partasaippua tai creami.

      Toisekseen, joudut taatusti teroittamaan veistäsi, se on tarkoitettu pitkään käyttöön. Tätä varten tarvitset 1) nahkavyön ja kiillotuspastaa jolla kiillotat terän ennen jokaista parranajoa 2) hiomakiven tai mieluummin 2, joilla teroitat veitsen tarpeen mukaan. Veitsi ei pysy terässään ikuisesti.

      Toinen tarkoitus vyöllä liippaamiseen on, kuten vähän siihen suuntaan pääsitkin, poistaa erityisesti kivellä teroituksen jälkeen terästä mikroskooppisia "suikaleita", jotka harottavat toiseen suuntaan kuin joka on juuri hiomakivellä hiottu. Tämä on ehdoton työvaihe, muuten toinen puoli ei leikkaa ja toisella puolella viistokkeet repivät ihoa.

      Jos et halua laittaa ylenmäärin rahaa veitseen ja eri teroitusvälineisiin, ehdottaisin että kokeilet ensi ns. shavettea. Tämä on kuten veitsi, mutta käyttää nk. safety razorin tyyppisiä kertakäyttöteriä. Saippuan ja sudin hankinnasta en kyllä tinkisi - vaikka vaihtaisit takaisin moniteräisiin, on saippua ja suti paras kosteutuksen ja ihon suojauksen kannalta.

    • Partis tietää nämä jutut.
      Eli viidellä kympillä et saa mitään kunnollista veitsisettiä. Halpa ei ole hyvä vaan ainostaan kannattaa sijoittaa rahansa Dovo, Thiers-Issard, Ralf Aust, Wacker, Böker -merkkisiin uusiin veitsiin. Nuo kestää hyvin hoidettuna sukupolvesta toiseen eli sijoitus haukkuu kyllä hintansa jo muutamassa vuodessa, vaikka se maksaisi kuinka paljon. Cry once.
      Veitsen lisäksi tarvitset stroppivyön, jolla veitsen "näkymätön terä" vedetään ajokuntoon AINA ennen ajoa. Siinä voi käyttää myös teroitustahnoja, kuten Partis kertoi, palauttamaan hieman tysistynyt veitsi takaisin ajoterään.
      Kivellä veistä tarvitsee käyttää muutaman kerran vuodessa, jolloin vaihtoehtona on hommata oma esim 3000/10000 -karkeuksinen vesihiontakivi tai lähettää veitsi teroitukseen n.25€/ laaki.
      Sen lisäksi märkäajoon tarvitset kunnon partasaippuan ja sudin, joista mäyränkarvaiset ovat niitä parhaita (käyttöikä n. 5-10 vuotta) mutta halvemmalla villisiankarvaisellakin (

    • partasaippua

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      2052
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      177
      1451
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1325
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1265
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1115
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1060
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      88
      1014
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      803
    10. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      791
    Aihe