Raha-asiat avoeron jälkeen

hfieuga

Olen eronnut avomiehestäni. Kotimme on mieheni nimissä, olen kuitenkin ostanut sinne huonekaluja ja tehnyt remonttia. Erotessamme muutin pienempään asuntoon, jonne ei yhteiseen kotiin ostamani huonekalut mahdu. Jätin ne siis miehelleni. Pääsimme sopimukseen summasta, jonka mies maksaa minulle remontista ja huonekaluista.

Mies kertoi viime viikolla, että saa rahat (koko sovittu summa) tänään ja laittaa ne tililleni. Rahoja ei kuulunut, joten soitin hänelle ja hän sanoi, että hänellä ei ole kuin osa rahoista. Niitäkin siis piti erikseen pyytää laittamaan tililleni. Kysyin, koska saan loppurahat ja hän vastasi, että katsotaan nyt, miten hän saa rahat kasaan.

Onko minulla mitään mahdollisuuksia saada loppurahoja vai voinko jo heittää hyvästit rahoille?

4

436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • avoliiton heikkous

      Avomies on vahvoilla. Hänen ei tarvitse maksaa mitään.

    • Selvittää ensin jutu

      Tässäpä se avoliittolaiset suuri ongelma onkin. Koskaan ei koskaan pitäisi mennä sotkemaan raha-asioitaan yhteen.
      Vähintäänkin pitää sitten kaikista säilyttää kuitit ja ottaa vielä kopiot, kun värit tahtovat kuiteista lähteä jo kotiin vietäessä.
      Sitten ne kannattaa vielä säilyttää ihan muualla kuin avopuolison tietämässä paikassa.

      Uusperheellisten on samoin pidettävä kaikki erillään, jotta ei sotkeentuisi jopa lasten lapsilisät ja elatusmaksut toisen käytettäviksi.
      Esimerkkinä kertoisin, että jos lapsen vanhempi harrastaa kallista harrastusta tai matkustelee lomien ja "lapsivapaiden" aikana tämän uusikkonsa kanssa ja rahat otetaan kaikki käyttöön, silloin lasten elatukseen varatut varat menevät väärään käyttöön ja näin osalliseksi pääsee myös "hyväksikäyttäjä".

      Sitten jos eronnut avioituu, eikä tehdä edes avioehtoa, niin omaisuus meneekin yhteiseksi ja vaikka yhdessä oltaisiin hamaan kuolemaan, saa puoliso, vaikka ei olisikaan lasten vanhempi pitää asunnon ja muutakin. Samahan se on jos uusi ero koittaa.
      Yleensä eronnut on saanut osituksessa puolet, eli hänhän ostaa tuolla omaisuudella yhteisen asunnon, joko kokonaan tai puoliksi, joten lasten osuuttahan tämä uusi tässä hyväksikäyttää todellisuudessa.

      Sitten nämä tontit ja vuokrasopimukset. Jos talo rakennetaan tällaisella maalle ja toinen yksin maksaa rakentamisen, on varsin pirullista toteennäyttää, että toinen ei omistakaan puolta myös talosta, eli näin toinen voi täysin rahastaa sinisilmäisen hölmön ja omat lapset jäävät paitsioon.

      Lapsettomilla pareille on ihan sama asia, siitä toki puuttuvat nämä lähimmät kärsijät lapset, mutta saattaahan olla että toinen on hyvin varakas ja saanut sen perintönään, onkohan ihan oikein perinnön siirtyä suvusta ulos tällä tavoin.

      En usko kovin monen tuntevan edes vähääkään näistä asioista, luulla voi paljon, mutta totuus on toinen.
      Eli ei koskaan ilman asiantuntevaa selvitystä minkäänlaista hankintaa, jotta oma ja lasten oikeus ei menisi suden suuhun.

    • edes vähän järkeä

      Jos sinulla on kuitit huonekaluista, niin myy ne kolmannelle osapuolelle. Niin yksinkertaista se on. Kuitit remontista? mies maksaa.

      Ens kerran, älä jaa pildee ennen avioliittoa. Avioliitossa sit teet avioehtosopimuksen etukäteen, niin tiedät miten asiat menevät. Minä tein, ja suosittelen.

      • avioliiton kannattaja

        Kuka teki rempan? Avomieskö? Jos oli ulkopuolinen firma, kuka maksoi? Unohda ne vanhat romut. Meet elämässä eteenpäin. Seuraavan suhteen kanssa ole tarkkana. Avioliitto on kova sana erotessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe