Ositus avioeron jälkeen

bigPO

Haluaisin kysyä , tuleeko ositus joka tapauksessa avioeron jälkeen ja jaetaanko puoliksi omaisuus, saako tällä hetkellä muuttaa avioehtosopimuksen? Tuli vähän outo tilanne, mies yrittää petkuta hänen vaimonsa, aivonpesee sitä päivittäin. Pystyykö sitä pakottamaan avioehtosopimuksen muuttamiseen?? Kiitos!!

5

335

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ositus ei tule itsestään, sitä pitää vaatia. Sitten osapuolet sopivat jaon ja laativat siitä paperin, jonka päiväävät, allekirjoittavat 2 todistajaa allekirjoittaa. Jos eivät sovi, käräjäoikeus hakemuksesta määrää pesänjakajan toimittamaan osituksen. Se tietysti maksaa, joten parempi olisi pyrkiä sopujakoon.

      Omaisuus lähtökohtaisesti arvomääräisesti puolitetaan. Varakkaampi antaa omastaan tasinkoa niin paljon, että puntit (netot) ovat tasan.

      Avioehdon voi uudella avioehdolla muuttaa niin kauan kuin avioerohakemusta (I vaihe) ei ole oikeuteen toimitettu. Muuttaminen edellyttää molempien suostumusta eli uuden avioehtosopimuksen allekirjoittamista. Lisäksi tarvitaan 2 esteetöntä todistajaa rekisteröinti maistraatissa.

      Edellä sanottu pätee avioliitossa, ei avoliitossa.

    • mek

      Jos on avioehto sopimus ja toinen pitää sitä kohtuuttomana pitkän liiton vuoksi niin aino tapa saada sitä kohtuullistettua on viedä se oikeuteen mutta se maksaa ja muuten toimitaan siten mitä avioehtosopimuksessa on sovittu. Avioehto ei voi muttaa koska siihen tarvitaa molempien puolisen suostumus ja kun se on aikoinaan rekisteröity maistraattiin niin sen mukaan toimittaan. Jos se heikompi osapuoli yrtittää sitä muttaa niin kannataa laimeihen hoitaa asia´niin menee pykälien mukaan.

      • näin se menee

        "Avioehto ei voi muttaa koska siihen tarvitaa molempien puolisen suostumus"

        Avioehdon voi muuttaa tekemällä uuden avioehdon. Se on molempien allekirjoitettava ja se on sitten toimitettava maistraattiin.

        Jos toinen puolisoista ei muuttamiseen suostu, silloin avioehtoa ei voi muuttaa.

        Avioehdon muutos kannattaa ehdottomasti teettää lakimiehellä. Lakimieskään ei tietysti voi mitään, jos toinen puoliso ei muuttamiseen suostu.

        Ja vielä: Avioehto ei muutu paperit repimällä!


    • Hoitakaa asiat

      Tuota kyllä jako erotessa on hyvä tehdä, toki kukaan ei pakota siihen.

      Kun virallisesti haetaan avioero, silloin luultavammin asutaan jatkossa ainakin eri osoitteissa.
      Jos omaisuus on vain koti-irtaimisto ja tilit suurin piirtein nollilla, voi ne yhdessäkin sopia kuinka jaeteen. Kuitenkin olisi hyvä laatia tästäkin irtaimen jaosta kirjallinen sopimus, jossa on sanotti, mikä esine menee kummallekin.

      Mutta jos on esimerkiksi yhteinen asunto omaisuutena, vaikka olisikin kuinka velkarahalla, siinä täytyy tehdä jonkinlainen paperi jos jää toiselle, sillä ei riitä että muuttaa pois, olet omaisuuden toisena omistajana edelleen ja vastuussa myös tähän liittyviin maksuihin.

      Sitten ovat nämä pankkiasiat ja lapsiperheissä ovat varsin moninaiset asiat otettava huomioon, on muistettava poistaa käyttöoikeudet ja yhteiset tilit tulee myös lopettaa ja lasten tilien kohdalla pankista kertovat lainsäädännön. Niissä nimittäin on sellainen mahdollisuus, että toinen ei anna käyttöoikeutta yksin toiselle ja silloin lasten tileiltä voi vain nostaa kun yhdessä käydään pankissa se tekemässä.
      Tulisi pitkä juttu, joten menkää sinne pankkiin aina hoitamaan nämä laina-asiat ja tiliasiat kuntoon ja heti.
      Sitten on vakuutusasiat, ne pitää myös hoitaa ja jos on näitä vakuutuksia, joissa on edunsaaja määrätty nimellisesti, pitää muistaa hoitaa.

      On paljon erialisia sopimuksia sähkö, vesi ym. joissa pitää tarkistaa kenen nimissä ovat.

      Sama koskee myös avopareja.

      Eli on syytä hoitaa todella ne asiat heti kuntoon.
      Ei liene mikään salaisuus kertoa, että monesti toinen saattaa järjestellä esim. säästämisen tuotteita pois vaikka jonkun toisen tilille varoja ja siirtää sopimuksia, jotta erossa eivät jää jaettaviksi.
      Likainen peli on aika suurta tässäkin maassa, joten asioiden hoitamisella on kiire.
      Toki eropaperin päivämäärä on se tärkeä asia, mitä sinä päivänä on yhteistä tulee jakoon, joten nuo likaiset asiat yleensä on jo tehty aikaisemmin järjestelyinä.

      Avioehto naimisiin mennessä on ok.

    • >>Toki eropaperin päivämäärä on se tärkeä asia, mitä sinä päivänä on yhteistä tulee jakoon, joten nuo likaiset asiat yleensä on jo tehty aikaisemmin järjestelyinä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. 157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe