avioeron takia vanhempani käyttäytyvät kuin lapset

poika 15v

elikkä en tiedä mitä minun pitäisi tehdä.eli olen kohta 16v poika ja en tiedä mitä tekisin tässä tilanteessa.eli tosiaan elämäni oli mukavaa siihen asti kun vanhempani erosivat.äidistäni on tullut ihan outo.se huutaa mulle kokoajan kaikesta turhanpäiväsestä esim jos en mene suihkuun ajoissa tai jos en ole muistanut viedä koiraa ulos.asun äidilläni ja riita on jokapäiväistä.välillä se tulee huutamaan mun huoneeseenkin kaikesta turhanpäiväisestä kun olen ihan rauhassa pelaillut omissa oloissani.välillä äitini on ihan mukava mutta yleensä hän vain huutaa minulle.ainakun sanon asiat hänelle päin naamaa hänen käytöksestään,hän vain sanoo että mene sinne isälle jos täällä on niin huono olla.ja tosiaan nyt kaikki kumminkin kysyvät miksi en mene isälleni.isäni on narsisti ja hän ylireagoi joka asiaan.kun minulla joskus menee hermot häneen ja haukun häntä (mitä tapahtuu myös useasti mutta ei niin useasti kun äidin kanssa) niin isäni saattaa käydä minuun käsiksi.kerran hän kuristi minua kun kävin kahdelta aamuyöstä suihkussa.?en viihdy kummallakaan vanhemmallani koska äidilläni on huuto jokapäiväistä ja isäni saattaa käydä minuun käsiksi. en halua sijoitukseenkaan koska elän siinä toivossa että äitini lopettaisi huutamisen.lisäksi olen käynyt myös psykiatrilla keskustelemasta omista ongelmistani koska olin aika väkivaltainen nuorempana mutta en enää.olen sanonut äidilleni monta kertaa että jos menisimme keskustelemaan asioista koska siitä voisi mielestäni olla hyötyä mutta ei, hän vain sanoo että minun ei tarvitse huolehtia hänestä.mitä minun pitäisi tehdä?tuo vaikeuttaa jo koulun käyntiäni koska en pysty keskittymään läksyihini kun millon mihinkin aikaan saattaa kuulua huutoa.olen umpikujassa.minulla on äitini kanssa jatkuvasti riitaa ja toivoisin että saisin välini äitini kanssa kuntoon mutta se ole mahdollista koska hän huutaa kokoajan.ja vaikka kuinka hyvin koitan käyttäytyä häntä kohtaan niin siitä ei ole koskaan hyötyä koska aina joku muu perheestäni saa hänet pahalle päälle. mitä minun pitäisi tehdä?

4

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rohkeasti eteenpäin

      Kerro asiasta sosiaalitoimistossa. Kyllä sijaislaitoksessa olisi sentään rauhallisempaa. On kokemusta yhden nuoren kautta. Asuu jo omillaan vuokralla.

    • voimahali

      Kirje äidillesi juuri aloituskirjoituksesi tapaan voisi hyvinkin avata hänen silmänsä ja herätellä tarkkailemaan omaa käytöstään. Hän saisi rauhassa lukea ja miettiä sanojasi, kun et sano niitä hänelle suoraan kasvotusten.

      On todella ikävää, kun äitisi ja isäsikin käyttäytyvät sinua kohtaan täysin väärin.

      Voit olla lastensuojeluun itse yhteydessä, niin he ottavat äitiisi yhteyttä, ja teidät ohjataan yhteiskunnan "pakottavasta" toimesta keskustelemaan kotiolojen parantamisesta.

      Valoa onneksi on siinäkin suhteessa nähtävillä, että vuoden tai kahden kuluttua voit muuttaa omillesi.

      Paljon voimia sinulle, ja hienoa, kun olet ottanut asiat esille, vaikka todellisuudessa vanhempien kuuluisi huolehtia turvallisesta ja rakkaudellisesta koti-ilmapiiristä, ja sinun kuuluisi olla vielä ns. lapsi.

    • etkdjg

      Hei!
      Olen itse ollut samassa tilanteessa; tosin olin vasta 12 vuotias vanhempieni erotessa. Isäni oli myös narsisti, muttei väkivaltainen. Mutta sanat satuttavat yhtälailla, ja niistä jäävät ikuiset jäljet. Äitini oli stressaantunut ja kaikesta oli kokoajan riitaa. Toivon, että olisin itse osannut tehdä silloin toisin, enkä olisi vain sulkeutunut koko maailmalta ja alistunut kohtalooni.

      Kannatan samaa, kuin edellinenkin kirjoittaja; kirjoita äidillesi kirje. Jätä se paikkaan, josta hän löytää sen, saa lukea ja miettiä rauhassa. Kun hänellä on aikaa miettiä sinun sanoja ja omia sanojaan, hän sanoo vain sen, mitä oikeasti tarkoittaa, eikä sitä, mitä yleensä riidellessä suustansa päästää.
      Mutta jos se ei toimi, kehottaisin keskustelemaan vaikka kuraattorin tai terkkarin kanssa, ja sieltä kautta lastensuojeluun.
      Oma elämäni alkoi tasaantua, kun muutin 15-vuotiaana omilleni koska kotona oli kokoajan riitaa äidin ja isäpuolen kanssa. Se ei tietenkään ole paras mahdollinen keino, mutta nykyään minä voin hyvin, äiti voi hyvin ja meillä on todellatodella hyvät välit ja voimme puhua toisillemme kaikesta. Toisinkuin ennen, kun kaikki oli vain yhtä huutoa.

      Mutta tsemppiä sinulle ja taistele onnesi puolesta!

    • Hämmästynyt

      Koulun terveydenhoitaja tms. voi auttaa sua alkuun ja varata aikaa sos.virastoon.

      Juttele äitisi kanssa, että hän ymmärtäisi sun kannan.
      Ei ole ollenkaan tarpeellista hänen pitää sua sylkykuppinaan. Siitä jää koko elämääsi traumaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      140
      1385
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1205
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      164
      880
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      26
      866
    5. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      153
      758
    6. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      756
    7. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      48
      738
    8. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      54
      733
    9. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      28
      614
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      37
      585
    Aihe