PERUSTA OMA YRITYS

Älä märise turhaa

En ymmärrä sitä, miksi ihmiset valittavat näillä palstoilla kaikesta työhönliittyvästä. Lisäksi ay-liike on täällä vielä yllyttämässä ihmisiä kaikenlaiseen provokaatioon. Suomessa on elinkeinovapaus. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen saa perustaa yrityksen ihan vapaasti. Toiminimen perustaminen maksaa 65 euroa. Vaatii ainoastaan yhden A4 lomakkeen täytön. Jos ei osaa lukea eikä kirjoittaa, kaupparekisterin tiskillä viranomainen täyttää lapun. Tämän jälkeen voit palkata ihan niin monta työntekijää kuin haluat ja maksaa niille ihan niin paljon palkkaa yli työehtosopimusten kuin haluat. Voit myös maksaa ylityökorvauksena 6000% lisän jos haluat. Voit myös järjestää kaikanlaista mukavaa toimintaa ihan rajatta. Eli lopettakaa parkuminen ja kun kerran olette niin viisaita ja kaikkitietäviä, perustakaa omia yrityksiä niin asiat menee kuten haluatte. Sama koskee AY-liikettä. Miksi Akava ei itse palkkaa akateemisia työttömiä? Ay-liikkeen pitäisi palkata kaikki työttömät. Se olisi oikeaa solidaarisuutta. Sillä tavalla Ay-liike voisi pitää huolen siitä, että kaikilla jäsenillä on oikeat edut.

11

327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yritä nyt sit

      Et nyt kertonut, että y-tunnus maksaa. Sitäkään, että alasta riippuen:
      - koulutus ja muu osaamisen hankinta maksaa jo etukäteen.
      - se myytävä jos konkreettista, se on joko valmistettava, tai ostettava halavalla.
      - erilaiset luvat mitä toimintaan liityy, työtilat, muu tarvittava tila... nääkin maksaa.
      - työntekijät maksaa, osaaminen mitä itsellä ei ole. Ennakot on makseltava verottajalle.
      -Työvälineistö ja matskut.

      Vähintään tällaisia kuluja, myös markkinoinnista tulee kuluja.

    • Neuvottava

      Noita neuvojia tulee tosiaan vastaan aina silloin tällöin. Kannattaa sanoa juuri tuo että laita oma firma. Tilitoimistotkin tekee firman perustamisia pientä korvausta vastaan. Eiku sinne vaan ja rahaa tahkoamaan. Tekijät on erikseen ja neuvojat erikseen. Näin se vain on.

    • Huumormies

      Sä olet kyllä oikeesti hauska mies. Hyvä että täällä on joku humoristikin kirjoittelemassa

    • määmy

      Jokaisest ei oo yrittäjäks.

    • Miettikää silti

      Sitten kun perustaa, alkaa yrittäjäeläkefirmat soittelemaan ja pelottelevat, että se eläkevakuutus pitää otta. Se on pakollinen ja lakisääteinen. Eivät kerro heti että siinä on "tienaamisraja", eli ei tarvitse ottaa jos lv on alle 6500e/ tilikausi.
      Ne hiillostaa, hiillostaa ja hiillostaa. Sitten kun otat sen, eivät kertoneet sitäkään, että se on sitten ainakin vuoden määräaikainen, eli jos sun tulot eivät toteudukkaan (vaikka toivoit sen 6500e) niin sä maksat maksuja minimissään sen vuoden.

      Vetoavat siihen aloittelevan yrittäjän alennukseen ja minimi kk maksuun, mutta ne ei auta jos tulot on nolla.

      Sitäpaitsi onko työtön työtön jos hän perustaa yrityksen? Vai katsooko työkkäri, että hänellä on työ - oma yritys? Tuet menee vaikka toimintaa ei olisikaan? Ottakaas selvä.

      Hieno idea, mutta käytäntö on aivan toinen.

      Ja vielä: se Y-tunnus ei maksa erikseen. Se tulee siinä vaiheessa kun yrityksen rekisteröi.

      Markkinointi maksaa, facebook ei ole vastaus kaikkeen, vaikka se toimiikin joissain tapauksissa. Yleensä yrityksen käynnistyinen kestää keskimäärin 1-2 vuotta. Siinä tarvitaan kärsivällistä verkoston luomista. ELI jos joku suunnittelee, niin aloita ensin tiedostus, verkoston ja kontaktien luominen etukäteen.

      Jos olet esim. maalari, niin aloitatko ensin tiedottamisen puskaradiolla ja tieduselet olisiko toiminnallasi kysyntää: ilmoittaudu vapaaehtoiseksi. "voisit tehdä jos on tarvetta. Parista keikasta kukaan ei ehkä kysele, mutta jos tarvitset y-tunnuksen ja tiedon oletko ennakonperintärekisterissa - ne voi hoitaa aika pian. Ennakonperintärekisteri tarkoittaa sitä, että maksatko itse verosi valtiolle vai jääkö se tilaajan hoidettavaksi. Yleensähän yrittäjä hoitaa itse maksunsa ja laskuttaa toimeksiantajaa vain tehdystä työstä, sovitun mukaan.

      Mutta totta, toimarin perustaminen on perusteiltaan 65e ja yksi A4:n.
      Sitten hommiin. ALV: rekisteriin mennään vasta kun näyttää että vuotuinen cashflow on rajat ylittävä (ennen se oli reilu 8500e/tilikausi), eläkevakuutuksessa sama juttu. Alvit pitää tilittää koko kaudelta jos loppuvuodesta näyttää siltä että raja on ylitetty ja ALV:t on perity. Yrityksen perustamista kannattaa miettiä ja tutkia, vaikka ei perustaisikaan. Just in case, että idea syntyy myöhemmin mitä voisit tehdä. Se prosedyyri on sitten selvillä. Veroviranomaiset neuvoo mielellään ja aikapaljon voi hoitaa netin kautta. Vaikka sekin on totta, että yrittäjä tekee paljon sellaista hallinnollista työtä, joka vie aikaa eikä siitä makseta mitään.

    • Uuvatti aloittaja

      Oi kun fiksu aloittaja. Ei varmaan itse ole kokemusta oikein kunnolla muusta kuin erikoislekurista psykiatrian osa-alueella. Varmaan valtiolle on kannattavaa kun kaikki perustelevat firmoja ilman kunnollista osaamista. Konkurssiin menee suomessa vain noin 80 prossaa innokkaista toimitusjohtajista ekojen 8- vuoden aikana. Vai Akava palkkaamaan kaikki akateemiset. Kysy Akavalta miksi ei toimi... Hakeudu osaavaan hoitoon tai hanki edes joku oikea koulutus.

    • firma pystyyn vaan

      Itsellä firma ollut 2vuotta ja hyvin menee.Pyöritetään vaimon kanssa,sitä ennen oltiin työttömiä.No töitä joutuu tekemään mutta tulotkin nousee nopeasti kun tekee.Ei ole viinamäen miehen alaa.Töitä vaikka kuinka paljon!Kohta palkataan yksi ulkop.työntekijä apuun.

    • kitarisabasrumpali

      Perustakaa Rock bandi !

      Se on yhtä helppoa kuin perustaa yritys.

    • Pomopamppu

      Olet varmaan mun x-pomoni, joka perusteli firmoja työkseen ilman selviä liike-ideoita =) Just näin kannattaakin toimia. Ensin firma ja palkataan duunarit, sen jälkeen mietitään mitä myydään ja kenelle. Ei tule mieleen, että pitää jostain sitä rahaakin tehdä? Eli siis kaikki nyt sankoin joukoin perustamaan firma, vaikka just se edullinen tmi, johon isot firmat ei halua sotkeutua, ja leikitään vähän aikaa pomoa. Sitten myydään talo ja auto ja avioerokin tuli. MIKS KUKAAN EI VOINU KERTOA? Nyyh!

      • kylläkannattaah

        Nyt heti kaikki päämäärättömästi perustamaan yritys, etenkin ennen kuin Suomessa helpotetaan pienyrittäjien asemaa, josta on ollut jo pitkään puhetta.

        Kaikki vaan jonossa hakemaan y-tunnuksia ilman ideaa ja työkokemusta! Kaikki vaan yrittäjänimikkeiden alle sokeasti, niin paluuta takaisin tuille ei ole, vaikkei yrittäjänä pääsisikään tuloille. Tämä kannattaa erityisesti jos haluaa pudota tulo- ja tukijärjestelmästä lopullisesti ja päätyä kadulle - kiitos Suomen kannustavan byrokratiajärjestelmän, joka ei missään nimessä kaipaisi täysremonttia, esimerkiksi perustulon ja pienyritysten byrokratian karsimisen suhteen!


    • eikannata

      Olen ansiotöiden ohella yrittäjä. Huomaan sen, että yrittäjän pakollinen sos-maksu on huomattavasti isompi kuin ansiotyössä olevan. Jos y-tunnuksella ansaitsee noin 8500€, nuo pakolliset sos-maksut ovat jo melkein 2000€! Yrittäminen siinä toimentuloansiona ei kannata!

      Jos tekee ansiotyön ohella yrittäjän työtä, maksaa tuplasti niitä sos-maksuja!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5480
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3507
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1632
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      203
      1579
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1048
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe