Vesipaasto

paastoan ja elän

Huh huh, jo viimeinkin tuli ohjelma vesipaaston hyödyistä. Näitä "ei saa vesipaastota" vaahtoajia kun on kautta vuosien ollut niin paljon ja joka paikassa. "voi kuolla jos vesipaastoaa"

Maailmalla on siis yllin ja kyllin paastoklinikoita, joissa vesipaastoa käytetään parantamaan sairauksia.

Ihan kuten olen aina ajatellut, ruuasta pidättäytyminen sairaana ei ole pahasta vaan hyvästä. Oma kohtainen kokemus on että jopa normi flunssa paranee vuorokaudessa, kunhan juo kolmisen litraa vettä ja pidättäytyy syömisestä.

26

6961

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anja.

   Oli kyllä mielenkiintoinen ja inspiroiva ohjelma. itselleni ei tuota ongelmia jättää aamiainen väliin ja syödä 1-2 kertaa päivässä, joten vesipaasto sopinee itselleni vaivattomasti. Tulehdusarvojen nollaaminen (sokerin ja stressin aiheuttamat) kiinnostaa, nyt vain ajankohtaa suunnittelemaan.

  • koekoe

   Olisipa itsekuria kokeilla. Mistä sen itsekurin saa? Olen joskus jossain asiassa sisukas, joten olen toiveikas.

  • strepsils

   Alanpa siis paaston, tai aloitin jo aamulla. Vesipaaston, tarkoitus on paastota 21 päivää, saa nähdä jaksanko hillitä haluni noin kauan.

   Aiemmin olen paastonnut 3-13 päivään, vesipaastolla olen ollut 4 päivää, joten sinällään tämä kokeilu on todellakin "kokeilu" joka voi loppua milloin tahansa. Kuten paastot aina. En vaahtoa etukäteen turhan paljon siitä kuinka kova itsekurini on, koska se on ajoittain olematon.

   Tänään on 1. päivä. Päivittelen tähän jos muistan ja jaksan, ja kerron kai senkin kun paastoni loppuu (on se tänään, huomenna tai viikon kuluttua)

   • strepsils

    Painoa en tarkkaile, olen 168 cm pitkä ja painoin tänä aamuna 74kg, punnitsen itseni seuraavan kerran 10 helmikuuta, jotten turhaan tuijottele puntarin lukemia.


  • impi

   Siis juotteko vain ja ainoastaan vettä? Ei mehuja eikä vitamiinipillereitä?

   • sokww

    Siitähän se nimikin tulee, vesipaasto. Reilusti vettä eikä mitään muuta.


  • Siis

   Vesipaasto ei ole ravitsemuksellisesti tai edes painonhallinnan kannalta hyvä vaihtoehto. Puhdistautumiseen voi kyllä käyttää mehupaastoa, samalla lailla siinä syömättömyyden hyödyt näkyvät kuin vesipaastossakin.

   • hyvä hyvä

    en usko. uskon siihen että mehuilla voi lähteä "pehmeämin" vesipaastoon. muuta uskon että mehuista ei juurikaan ole hyötyä. pikemmin haittaa.

    Mua harmittaa kovasti etten nähnyt ihan loppua dokumentista kun tulee koko ajan joku häiriö :/ täyttyy kohta yrittää uudestaan.

    Olin hyvin yllättyny tästä proteenin vähenemisen pieneydestä!


   • paastoaja

    Tuskin se sen parempi on kuin mehukaan?

    Ja tietenkään ei vesipaasto voi olla terveellistä jos meinaa koko loppuelämän ajan olla vesipaastolla. Vesipaasto hetkellisesti ei todellakaan ole vaarallista ja se ei ole ruokavalio. Kuten ei mehupaastokaan, mutta vesipaasto parempi kuin mehu. Mehusta saa turhaa sokeria ja paaston ajatus menee ihan hukkaan.

    Mistä näitä kukkahattutätejä oikein tulee...


   • Sakke478
    hyvä hyvä kirjoitti:

    en usko. uskon siihen että mehuilla voi lähteä "pehmeämin" vesipaastoon. muuta uskon että mehuista ei juurikaan ole hyötyä. pikemmin haittaa.

    Mua harmittaa kovasti etten nähnyt ihan loppua dokumentista kun tulee koko ajan joku häiriö :/ täyttyy kohta yrittää uudestaan.

    Olin hyvin yllättyny tästä proteenin vähenemisen pieneydestä!

    https://www.youtube.com/watch?v=XuRKlu15qFE

    Tässä linkki Ylellä esitettyy Vesipaasto-dokumenttiin! :)


  • Utelias Ulla

   Odotan mielenkiinnolla lisää tietoa paaston kulusta...

  • pallo jalassa

   Aloitin vesipaaston Viikko sitten. Nyt 8:s vuorokausi meneillään. Käsiä palelee tosi herkästi. Illat ovat kaikkein pahinta aikaa, kun on tottunut pientä iltapalaa nauttimaan. Päivät sujuvat alkukankeuden jälkeen ihan hyvin. Päänsärkyjä on etenkin iltaisin.Tähän vaivaan arvelin kokeilla suolihuuhtelua, joten laitoin suolihuuhtelu vermeistä tilauksen vetämään yliopistollisen apteekin verkkokauppaan.
   Tarkoitus on jatkaa paastoa, niin kauan kuin hyvätä tuntuu. Alkuperäinen suunnitelma oli olla 2 tai 3 viikkoa vesipaastolla ja sitten jos olo on hyvä niin jatkaa mehupaastolla vähän aikaa samalla totutellen pikkuhiljaa uuteen vvh ruokavalioon. Toki paaston jatkumistyyli riippuu olotilasta.
   Vesipaasto ei liene alunperin tarkoitettu painonhallintaan, mutta itse aion sitä yrittää eli ruokavalio menee uusiksi paaston jälkeen, Myös alkoholin käyttöä aion vähentää merkittävästi liittyen painonhallintaan.

  • Paasto-Pete

   Hyvä kirja kaikille paastoajille tai paastoa suunnitteleville;

   Elimistö puhtaaksi paastolla ja ruokavaliolla, Ljudmila Rumjantseva

   Löytyy myös kirjastoista.

  • Paasto-Pete

   Mites ihmisten paastot etenee? Millaiset oli lopputulokset?
   Itsellä neljäs vesipaastopäivä menossa, huominen vielä ja maanantaina varmaan siirryn mehuihin. Olo on ollut kahta ensimmäistä vuorokautta lukuunottamatta ihan ok. Eilen kävin aamulla vähän uimassa ja saunomassa ja illalla olin vielä salillakin, tosin pieniä sarjoja vain.

   • pallo jalassa

    Kirjoitin jo toiselle palstalle, mutta laitetaan "saavutukset " tännekin.
    Reilut kaksi viikkoa olen paastonnut. Nälkä vaivaa yhä silloin tällöin. Paino on tippunut reilut 8 kiloa. Arvelin vielä sen kolmannen viikon jatkaa vesilinjalla, ja sitten siirtyä pikkuhiljaa vhh linjalle pitääkseni saavutetun painon tai pudottaakseni sitä vielä lisää 3 kiloa. Tämmöiset uutiset tällä kertaa. Voin raportoida myös paaston jälkeisestä tilanteesta, jos jotakuta kiinnostaa.


  • Paasto-Pete

   Kyllä kiinnostaa.
   Sopiiko udella mikä sun lähtöpaino, tai painoindeksi oli ennen paastoa?!
   Itellä lähtöpaino 103 ja painoindeksi 31 eli merkittävä ylipaino.
   Mulla oli kans tarkoitus jatkaa karppi-linjalla paaston jälkeen. Miten meinasit lopetella paastoa, ajattelitko pitää pitkän mehu / hedelmä-jakson ennen kunnon kiinteisiin siirtymistä?

   • pallo jalassa

    Mites Paasto Petellä on paastonkanssa käynyt.?
    Itsellä nyt totutteluvaihe vähähiilariseen ja protskupainotteiseen ruokavalioon meneillään.
    Jossain toisessa ketjussa on noista saavutuksista infoa. Lievästä ylipainosta tilanne on korjaantunut normaaliin painoindeksiin.
    Liikunta olisi kaiken a&o mutta itsellä nivelongelmani rajoittavat kuntoilua. Salia ja kävelyä olen yrittänyt voinnin mukaan lisätä.


  • emsken

   Oli kyllä tosi hyvä dokumentti. Ite oon muutaman viikon ajan pyöritelly mielessä vesipaaston alottamista ja huomenna tulee sitten se päivä. Oon 80kg painava ja sen lisäksi vaivana on akne ja lievät nivelkivut. Tarkotus ois olla se 20 päivää vedellä. Suosittelen jokaista kattomaan sen dokkarin, löytyy vielä vajaan kuukauden aikana Yle areenasta.

  • Paasto-Pete

   Mä olin paastolla viisi vuorokautta jonka aikana painoni tippui 97kg, pudotusta 6kg josta viikon sisällä tuli takaisin kolme. Käyn säännöllisesti salilla, 2-3 kertaa viikossa ja lisäksi kerran tai kaksi intervallijuoksuja. Tämä olin ensimmäinen kerta kun paastosin, muuten meni täysin kivuttomasti mutta kahten viimeisenä vuorokautena hieman närästi. Ajattelin seuraavaksi kokeilla vähintään 14vrk paastoa, ehkä tuossa kun kesä pyörähtää käyntiin. Luinkin pallo jalassa yhteenvetoa sun paastosta toisesta ketjusta... :)

  • pallo jalassa

   Päivitystä paaston jälkeisestä tilanteesta.
   Kolmen viikon vesipaastolla paino putosi n. 12 kiloa. Väite ettei 5 viikossa voisi painoa pudottaa 15:sta kiloa tuntuu huuhaalta omaan kokemukseen nojautuen. Tietysti riippuu myös ylipainon / liikunnan määrästä kuinka paljon läskiä ja lotinaa sulaa.
   Nyt paastosta on jo kulunut aikaa ja ruokailutottumuksia on tullut petratuksi vähähiilariseen ja enemmän protskupitoiseen suuntaan. Myös liiallista rasvaa välttelen.
   Paino on pysynyt ihannelukemissa. Verensokeri ja verenpaine hyvin hallinnassa, vaikka sukurasitetta verenpainetautiin ja diabetekseen onkin jonkin verran.
   Liikuntarajoitteet (nivelrikot) vaikeuttavat painonhallintaa, koska säryt lisääntyvät exponentaalisti rasituksen kanssa. Lääkkeet sivuvaikutuksineen vielä rikkana rokassa.
   Salitreenit ovat oiva tapa harrastaa liikuntaa, kun rasitteet ovat vapaasti valittavissa. Sopii myös nivelsäryistä kärsiville.
   Näillä mennään kuitenkin etiäpäin kohti uusia seikkailuja. Alkoholijuomat ovat jääneet oikeastaan kokonaan pois, vaikka en aio tiukkapipoiseksi absolutistiksi ryhtyäkkään.
   Loppukaneetiksi omalta kohdaltani voisi todeta, etten näin nopeaan ja tehokkaaseen painonpudotukseen ja hallintaan olisi ilman vesipaasto-osuutta koskaan päässyt. Tie ei ole ollut helppo ja haasteita riittää edelleen, kun herkullinen ruoka / tuoksut kuitenkin kiihottaa ruokahalua ihan entiseen malliin.
   Tämä metodi sopi minulle, jollekin toiselle sopii varmaan joku muu dieetti / painonhallinta konsti.
   Palataan asiaan kunhan kesä koittaa.
   Menestystä kaikille paastoajille. Kesän kynnyksellä taitaa dieettien kysyntä taas kovasti nousta, joten kannattaa aloittaa hyvissä ajoin arvon rantaleijonat ja puumanaiset.

  • Paasto-Pete

   emsken rupesitko sanoista tekoihin, miten paaston kanssa kävi, millaiset oli tulokset?

  • superia

   ite ajattelin alkaa vesipaastoon, koska on huomattavasti ylipainoa. ainut ongelma on, että äitini (asun siis vielä kotona) alkaa ihmetellä miksen syö mitään, jos juon vaan vettä. olisiko joillain neuvoa tähän?

  • jarppe-

   Minkä verran käytätte suolaa vesipaastolla ja kuinka paljon vettä juodaan päivässä?

  • Hileero

   Mono-ateriointi olisi parasta, ainakin meillä hyviä kokemuksia.

  • notborot

   Paastoaminen parantaa merkittävästi solujen autofagiaa. Tämän hyödyllisyyttä ei vielä osata tunnustaa vaan nähdään paasto pelkästään laihduttamisena.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   7
   3016
  2. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   166
   2806
  3. Isosisko ajoi 1 vuotiaan kuoliaaksi Tyrnävällä, olivatko Lestoja ?

   Eikö tämä laiton lahko voitaisi jo julistaa täysin rikolliseksi ja kieltää laissa, kuten kaikki muukin vahingollinen lopetetaan ? Tämä lapsia tuhoava
   Maailman menoa
   89
   2126
  4. Ohhoh! Michele Murphy-Kaulanen hämmentää vauvauutisella - Totuus on hieman toisenlainen!

   No nyt on aikamoinen "vauva"! Michele Minttu Murphy-Kaulanen on jakanut Instassa "iloisen perhetapahtuman". Lue juttu ja katso kuvat: https://www.su
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   1649
  5. Kuu kaipaa tähtiään...

   mutta nalle kaipaa tähtisilmäänsä vielä enemmän. Runoa ei täksi illaksi viel ole, mut toivottavasti pidät tästä laulusta :) olen vähä epävarma onko tä
   Ikävä
   171
   997
  6. Kerran vielä...

   Minä tiedän ja sinä tiedät...Anteeks omasta puolesta🤗... toivon oikeasti sulle kaikkea hyvää, vaikka viisaasti et toiminutkaan, mutta mä alan olla ta
   Ikävä
   53
   964
  7. Sanna on aivan sekaisin Venäjästä, auringonpistosko?

   Sannan mielestä tavallinen venäläinen ei saisi matkustaa Euroopassa ja käydä katsomassa nähtävyyksiä. Tällä hetkellä hävettää olla suomalainen, niin t
   Maailman menoa
   240
   786
  8. Miksei Martinaa kutsuttu Leppilampi en häihin

   Pelättiin varmasti että jos käyttää siellä "äidillisiä otteita" muihin vieraisiin tai nuolee jonkun miehen korvaa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   782
  9. Kiira Korpi ja wanha Pekka

   Järjenvastainen suhde, ei mitään tolkkua.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   765
  10. Mies, kudoin sulle villahaalarin

   Sellasen kirjavan, jossa on huppu ja avattava lappu takalistossa. Laitathan sitten joka päivä sen töihin. ☺️
   Ikävä
   110
   734
  Aihe