Okmetic Vantaa?

kiintoisaaa

Millanen kolmivuorosysteemi on Okmeticin Vantaan tehtaalla tuotannossa? Keskeytymätön kolmivuoro, mutta miten menee AAIIYY--V- vai miten? Onko millaset palkat?

731

34680

    Vastaukset

    • luulisin2

      Taitaapa olla niin, että neljä aamua, 48 tuntia vapaata, neljä iltaa, 48 tuntia vapaata, neljä yötä, 6vrk vapaata.

      Eli siis jakso yhteensä 21 vuorokautta, joista 12 työvuorokausia.

      Jos vaihtelusta pitää, niin ehdottoman hyvä työaikamuoto. Pitkät vapaat käy melkein pienestä lomasta. Lisäksi vapaita on enemmän.

      Yleensä palkkaus tes, mutta lisistä tulee hyvin.

    • kokemustaomaava

      YYYY-vv-IIII-v-AAAAvvvvv ->
      Tes:siä paikallisilla sopimuksilla palkkaa riisuttu = luottamusmies on pöllö ja tehtaanjohtaja vihaa työntekijöitä. Muutenkin aika ihme despoottinen tunnelma tuolla, eli pysykää kaukana tosta puljusta. Tienaatte mäkkärillä paremmin.

    • Riippuu työstä

      Toihan vaikuttais ihan hyvältä työaikamuodolta.

      • Anonyymi

        Se on paras!


    • vaimo1

      Mies ollut melkein 20v siellä, suosittelee jos vaan jaksaa tehdä vuorotyötä. Yövuorot eivät ole huilivuoroka vaan töitä tehdään samaan tahtiin kuin päivisin ja iltaisin. Keskimäärin 13 työpv/kk.

    • Lisää Liksaa

      Samaan aikaan kun työntekijöitä lomautetaan, yhtiö kuitenkin maksaa osakkeenomistajille osinkoja.

      • NiinkuinPitääkin

        Yhtiössä vaikuttaa olevan asiantunteva johto. Osingoista muuten päättävät omistajat eli saahan omilla rahoilla tehdä mitä haluaa.


    • kokemustaomaava

      Tosiaan tällä hetkellä on käytössä 2 eri vuorojärjestelmää YYYY-vv-IIII-v-AAAAvvvvv ja osa tehdasta on AA-II-YY-vvvv järjestelmässä vuoron vaihdot on 6.30, 14.30 ja 22.30. Uudet työntekijät "pakotetaan" nopeeseen kiertoon. Alkupää tehtaasta menee mahdollisesti kokeilemaan ensi vuonna 12 tuntista järjestelmää AA-v-YY-vvvvv vuosi 2017 menisi siten että vuoron vaihdot olisi seiskalta, kuten muuallakin maailmassa ja suomessa on käytössä. Mutta työntekijöitä vihaava tehtaanjohtaja pakottaa työntekijät vuonna 2018 kokeilemaan miten toimii vuoronvaihdot toimii ysiltä !!! Kellon 9 loppuvia yövuoroja ei ole laajamittaisessa käytössä missään päin maailmaa! Suomen lainsäädäntö näköjään sallii sen että yövuoroja voidaan venytettää kohtuuttomasti ja myös sen että työnantajat voivat tappaa ihmisiä liikenteessä kotimatkallaan.... !!!!

    • WayDown

      No nyt toimitusjohtaja (EK:n mies), kielsi pääluottamusmiestä olemassa missään yhteydessä häneen millään lailla. Tämä tuli selväksi tehtaanjohtajan kautta, joka lisäksi uhkaili tätä. Ei taida työilmapiiri pareta tästä.

      • UpEtDown

        uhkailu ja pelottelu on tuossa paikassa normaalia johtamista, oikeissa työpaikoissa ei tuollaista tehdä, työilmapiiri on olut vuosia tulehtunut tuotannossa mutta ketään ei kiinnosta, toimitusjohtaja myi aikanaan osakkeensa kiinalaisille joten hänellä varmaan henkilökohtainen talous kunnossa, duunari häviää tuossa talossa aina johtajille


      • Anonyymi
        UpEtDown kirjoitti:

        uhkailu ja pelottelu on tuossa paikassa normaalia johtamista, oikeissa työpaikoissa ei tuollaista tehdä, työilmapiiri on olut vuosia tulehtunut tuotannossa mutta ketään ei kiinnosta, toimitusjohtaja myi aikanaan osakkeensa kiinalaisille joten hänellä varmaan henkilökohtainen talous kunnossa, duunari häviää tuossa talossa aina johtajille

        Iloinen luova,ihminen muuttuu päivässä Fleguksi
        Muumioksi,kuin Rekrty jotka täysin turhia kuluerä.
        Kädettömiä ihmisiä, joille on pitänyt keksiä
        Jotain seuustelu työtä😀Puhuvat päät
        Kun ei muuta osaa.. tekijät tekee hah😆


    • Kidekkö

      "kokemustaomaava "
      Tuo on aika provo, ketään ei tapeta liikenteeseen. Voit siirtyä waferiin tekemään lyhyttä, jos et kestä. Lisäksi tuosta "21 to 9" on luovuttu ja homma jatkuu jatkossa 19->7, osaksi varmaan siksi, kun osastolla tyytyväisyys on lisääntynyt ja sairaspoissaolot vähentyneet. 12-tuntinen vuorojärjestelmä on myös osoittanut, niin meillä, kuin muualla tehokkuuden parantuneen. Tämä muunmuassa siksi, kun kolmivuorosta aiheutuva vuoronvaihdon välinen "joutokäynti" on vähentynyt yhdellä vuoronvaihdolla.
      Toki meilläkin on erilaisia työpisteitä, jossa on niin sanottua "liukuhihna hommaa", eli 12-tuntinen ei välttämättä ole hyvä. Kuulemani mukaan esim. puhdaspuolella kiillotus on parhaimmillaan melkein "valvomo-hommaa", eli sinne 12-tuntinen voisi toimia ja varmaan tehostaisi vuorokausisaantoa.
      Tuohon "WayDown"in esittämään kommenttiin voisin sanoa, että voisihan yhtiö vähän kannustaa niitä, jotka oikeasti rahan tuovat taloon, eli työntekijöitä. Eli ei suhtautuisi noin ylimielisesti "ruokkivaan käteen", kuin yllä annetaan ymmärtää. Onhan tuollainen asenne kaiken motivaation tappaja. Joku voi suuttua tai "kilahtaa" oikeasti.
      Onhan se aika kornia, kun tarjotaan täytekakkua tuotantoennätyksistä ja samalla KIKY-sopimusta jatketaan yksipuolisesti ilman edes sallimalla neuvotteluyhteyttä.
      Toivottavasti malttia ja avarakatseisuutta saadaan mukaan kummaltakin puolelta. Tosin vanhat opit ja opettajat saisivat jo mennä.

    • EttäNäin_

      Tiedossa pelkkää nakit ja muusi-ruokaa tai makkara ja muussiruokaa maidon kera.

      • Anonyymi

        Mitä vikaa?


    • SioSi

      Mites asettelu Murata vs. Okmetic? Onko kokemuksia vaihdosta kumminpäin vaan?

    • Armoa

      Pysykää kaukana okmeticista palkka hanurista ja niin on työ sekä pomot. Lidlin työntekijä on keisari okmectilaiseen verrattuna. Vaihtuvuus on valtava. Koko ajan haetaan uusia työntekijöitä. Aivan helvetti koko paikka.

      • apuuvaaa

        hakekaa vaij alepan kassaan tai jotain ei tollast kandee sietää tai sit liidliin armoa on oikeessa silkkaa duunarin kusetusta koko touhu ja homma ei ikuna muutu paremmax


    • Jeesusauta

      Ei kannata tulla töihin okmeticiin. Paska palkka, työntekijöiden kunnioitus täysi nolla johdon puolelta. Työilmapiiri huonontunut vuosi vuodelta. Ainut plussa oli pitkät vapaat (5pv), nyt nekin viedään. Joten pysykää kaukana.

      • Anonyymi

        Jep, samaa menoa edelleen, pahentunut vaan


    • öösiisniin

      Työilmapiiri huono, esimiehet täysin kykenemättömiä. Suositaan sukulaisia ja pomon vaimoa tai "tyttöystävää". Kohdellaan työntekijöitä eriarvoisesti ja jos uskallat sanoa tai olla asioista erimieltä niin tulet kyllä huomaamaan sen. Vuorojärjestelmiä useita, tavoitteena vain kaksi päällekkäistä 12h ja nopea kierto. Palkka matalin mahdollinen. Mutta jos olet nuori et sano vastaan et ilmaise mielipiteitäsi ja olet valmis mielistelemään ja tulet toimeen vähällä rahalla niin tämä on juuri sinulle se oikea paikka.

      • Anonyymi

        Noinhan se menee.


    • UunihallinRaataja

      Paras työpaikka missä koskaan olen ollut!!! Suosittelen.

      • Kiinnostunut18

        Oletko tuotannossa töissä? Minkälainen palkka ja kuinka nuo työvuorot menevät nykyään?


      • Anonyymi

        Oletko ollut jossain toisessa työpaikassa aiemmin?


    • VerisuoniKatkeaa

      Aika huono maine tuolla "tyttöystävällä" :)

      • hermopalaa

        nythän "tyttöystävä" siirtyi toimarix ja tuotanto pääsi siit eroon tai sit ei


    • VerisuoniKatkeaaTaas

      Niin ja henkilöstöjohtaja/päälikkö on yhtä kaukana työntekijöistä, kuin Merkurius ja Neptunus toisistaan. Ei ole kukaan nähnyt tuotannossa ikinä.

    • päivänpaiste

      eihän tollaset isot dirikat duunaria haluu nähdä, fyffee ne haluu itelleen ... ja "tyttöystävälle" kans

      • Tuunari22

        Mut kuka järkevä nainen haluu olla Ocmetici- laisen duunarin tyttöystävä. Pitäisi sen olla ainakin rikas ja vähän pöllö 🤣


    • Entinenokmetic

      Jos kiinnostaa tehdä töitä paskalla palkalla on okmetic siihen oikea paikka. Jos ei satu pyhiä eikä muitakaan viikonloppuja niin 700€ tili käteen 2 viikossa ei paljon nappaa. Metallialan tes on täyttä paskaa. Vuorohommia alhasimmalla mahd.palkalla , ei paljoa hymyilytä. Ennenku firma tekee jtn palkoille niin vaihtuvuus tulee säilymään hyvin suurena.

    • Kortistoonkohta

      Tällasta just on. Mulla onneksi halpa vuokra- asunto ja tyttöystävä tekee kahta duunii. Maksaa laskut, mulla riittää just bensaan, tupakoin siihen ja kaljaan rahat. On se ihana ja ihme nainen kun maksaa laskut ja kattelee vielä mua. Koht varmaankin lopetan ja kortistoon..

    • HM_lady
    • Anonyymi

      Parhaat duunarit lähtee pois ja työpaikkakiusaajien uhrit. Varmaan ainoo duunimesta Suomessa mis yx esimies ja häne puoliso on tunnetut työpaikkakiusajat ja tehtaanjohtaja hyväksyy kaiken. Seuraavassa elämässä ei ole mitään hyvää tarjolla tuollaisille ihmisille. Onneksi italialainen lakko puree ja joutuvat nykyään palkkaa lissä duunareita kun nykyisillä sekoo pää ja ei jaksa enää tehä duunii sitäkään ävähää mitä enen. Ainoo duunimesta mis ainoo tärkee juuttu one se et ei ikinä myöhästy duunist. Tuloksil ei oo mitään välii jos ooot pomon frendi. Ihan hirveet p*sk** koko lafka. Hnakkikkaaa oikee duhjnimesta ja pysykää kaukana tuolta. Onnex nykyään on mist'ä valita. Ei tartte duunariknakaa kexstää ihan mitä vaan skeidaapäiväst toiseen...

      • Anonyymi

        Juuri näin!


      • Anonyymi

        Ei näin. Räjähtikö pullo suuhun?


    • Anonyymi

      Jos kiinnostaa tehdä työtä pienellä palkalla ja altistua työssään erilaisille kemikaaleille jonka pitkäaikaisvaikutukset ovat hämärän peitossa, on Okmetic siihen oikea paikka.

    • Anonyymi

      Kuten aikaisemminkin tullut ilmi, että suositaan perhesuhteita ja sukulaisia voimakkaasti. Kyseiset koaliitiot pilaavat muiden työntekijäiden motivaatiot ja ilmapiirin aivan totaalisesti.

      Nimimerkki "äkkiä pois"

    • Anonyymi

      Olen viihtynyt. Tosin joitakin työtovereita ahdistellaan pomojen toimesta. Ja alempia pomoja ahdistellaan ylempien toimesta, eräällä linjalla on esimies vaihtunut kolme kertaa vuodessa!! Missähän syy? Olisinpa ollut paikalla silloin kun eräs äärimmäisen rauhallinen mies poltti päreensä päällikölle. No hän on lojaali firmalle, eikä suostu kertomaan, mutta huhu kertoo että pinna oli palanut kunnolla. Ei hänestä esimieheksi ollut, mutta en ole koskaan kuullut hänen sanoneen mitään vähänkään rumaa kenestäkään. Ihan liian kiltti pomoksi, kävi sääliksi kun yritti olla talon tavalla, vaikka sydän sanoi toista. Muut pomot onkin sitten ihan toista laitaa. Ja ehkä tämä ei niin hyvä paikka ole, ei jaksa vaihtaa. Turvattu työpaikka. Siistiä sisätyötä, ilmastoitu tehdas. Lyhyt työmatka. Voi valita vuoronsa. Ei turhaa kyttäystä. Hyviä tovereita, myös huonoja.

    • Anonyymi

      5-vuorossa saan noin 2600e/kk verojen jälkeen. 3 vuotta ollut vasta talossa. Ja mun mielestä ihan ok mesta.

      • Anonyymi

        Älä nyt paskaa jauha. Jos sattuu paljon pyhiä palkkajaksolle, saatat saada tuon 2600€ bruttona tossa pajassa.


      • Anonyymi

        Kyllä taisin bruttona saada n. 3200e/kk.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä nyt paskaa jauha. Jos sattuu paljon pyhiä palkkajaksolle, saatat saada tuon 2600€ bruttona tossa pajassa.

        Tuo 2600€/kk brutto on todellinen liksa, hyvin kun sattuu pyhät kohille niin pääsee lähemmäs 3k. Täällä taas viimeaikoina föffet huudellu poskettomia kuukausipalkkoja.. mut tuota jos tuon palkan eteen on valmis kokemaan juoksutusta, stressiä, kyttäystä, painostusta niin paikka on teidän. Onhan siinä hyvänä puolena siisti sisätyö paitsi sahurina. Kyllähän tuollakin liksalla pärjää kun alat kahtomaan yksiöö Hakunilasta, ostat melkein pilaantunutta ruokaa litlin alelaarista, ja ajelet 90-luvun sitikalla kansipahvi paskana pinna kireellä ylitöihin et rahat riittäs.. tai kulje bussilla töihin, myöhästy töistä 2min ja kuittaa varotus. Elämä on valintoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo 2600€/kk brutto on todellinen liksa, hyvin kun sattuu pyhät kohille niin pääsee lähemmäs 3k. Täällä taas viimeaikoina föffet huudellu poskettomia kuukausipalkkoja.. mut tuota jos tuon palkan eteen on valmis kokemaan juoksutusta, stressiä, kyttäystä, painostusta niin paikka on teidän. Onhan siinä hyvänä puolena siisti sisätyö paitsi sahurina. Kyllähän tuollakin liksalla pärjää kun alat kahtomaan yksiöö Hakunilasta, ostat melkein pilaantunutta ruokaa litlin alelaarista, ja ajelet 90-luvun sitikalla kansipahvi paskana pinna kireellä ylitöihin et rahat riittäs.. tai kulje bussilla töihin, myöhästy töistä 2min ja kuittaa varotus. Elämä on valintoja.

        Jaa, pitääkö siellä tulla ajoissa töihin. Kumma paikka...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä taisin bruttona saada n. 3200e/kk.

        Kyllä tuon saa, kun on aikansa n.10v. Hyvä työpaikka oli ainakin minulle.


      • Anonyymi

        Ei saa


      • Anonyymi

        Honda Monkeymies tere!

        Ei ne suuret tulot vaan pienet menot, kylä jämpti on!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Honda Monkeymies tere!

        Ei ne suuret tulot vaan pienet menot, kylä jämpti on!

        tuossa viereisellä varastolla olen hommissa ja aina ohimennen kateellisena katson kuinka okmeticin parkkipaikalla komeilee aivan uuden karheita autoja. kyllä siellä on varmasti palkat kohdillaan.

        t. kateellinen duunari


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tuossa viereisellä varastolla olen hommissa ja aina ohimennen kateellisena katson kuinka okmeticin parkkipaikalla komeilee aivan uuden karheita autoja. kyllä siellä on varmasti palkat kohdillaan.

        t. kateellinen duunari

        Sama juttu...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tuossa viereisellä varastolla olen hommissa ja aina ohimennen kateellisena katson kuinka okmeticin parkkipaikalla komeilee aivan uuden karheita autoja. kyllä siellä on varmasti palkat kohdillaan.

        t. kateellinen duunari

        Käy töissä sen takia että voi ostaa auton, kun ilman autoa ei tarvitsisi käydä töissä ollenkaan. On se keskiverto duunari aika hölmö olento.


    • Anonyymi

      Tämähän on täyttä valehtelua. Nykyään aloituspalkat tuotannossa minimissään 3.600 e/kk ja jos koulutusta esim. amk niin vähintään 3.800 e/kk. Tässä työpaikassa pääsee heti alussa hyville ansioille. Ehkä Suomen parhaat palkat, työtehtävien vaativuus huomioiden. Kannattaa hakea heti. Paikkoja avoinna ja työt voi aloittaa välittömästi haastattelun jälkeen. Ei turhaa odottelua tai säätämistä.

      • Anonyymi

        Näinkö on? Eli 10€/h kolmivuorotyöstä olikin puppua? Kyllä noilla summilla tosiaan valitsee mielummin palkan terveyden sijaan.


      • Anonyymi

        Eihän tuo ole huono palkka, näkisitte sryhmän.. Startti 3600€/kk ja prosessin hoito teollisuutta? Osaatko sano miten muodostuu, paljonko lisiä paljonko normipalkkaa? Sijaintikin olisi tonne helppo mennä :>


      • Anonyymi

        Anonyymille 9.9. : Toisinaan myös hyvät käytöstavat, kommunikointitaidot ja muut vastaavat työntekijätaidot vaikuttavat palkkaan. En ihmettele viestisi perusteella, jos oma palkkasi on tästä syystä jäänyt vähän alakanttiin muihin tavallisiin ihmisiin verrattuna.


    • Anonyymi

      Minkälainen palkka esimiehillä okmeticilla?

      Esim. Vuorontyönjohtajalla palkka vuorotöissä ja tuotantoinsinöörin palkka päivätöissä ?

      • Anonyymi

        Tuotantoinssin palkka päivätyössä varallaololisineen on ymmärtääkseni siellä 4000-5000 €/kk riippuen osaamisesta ja kokemuksesta.

        Tuotannon työntekijöiden palkkoja kiroavat trollit taas voivat vapaasti kilpailuttaa osaamistaan pk-seudulla esim. Vaisalan ja Muratan avoimia paikkoja hakien - Molemmat ovat Okmeticin tapaan Hi-Tech -yhtiöitä ja laajentamassa toimintaansa kovaa vauhtia. Ja jos tuotantotyöntekijän palkka ei miellytä, niin alan vaihto tai koulun penkille palaaminen ovat ihan sallittuja vaihtoehtoja. Palkka on kuitenkin yleensä määritelty työsopimuksessa jo aloittaessa, joten hirveänä yllätyksenä sen ei pitäisi palkkakuitissa tulla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuotantoinssin palkka päivätyössä varallaololisineen on ymmärtääkseni siellä 4000-5000 €/kk riippuen osaamisesta ja kokemuksesta.

        Tuotannon työntekijöiden palkkoja kiroavat trollit taas voivat vapaasti kilpailuttaa osaamistaan pk-seudulla esim. Vaisalan ja Muratan avoimia paikkoja hakien - Molemmat ovat Okmeticin tapaan Hi-Tech -yhtiöitä ja laajentamassa toimintaansa kovaa vauhtia. Ja jos tuotantotyöntekijän palkka ei miellytä, niin alan vaihto tai koulun penkille palaaminen ovat ihan sallittuja vaihtoehtoja. Palkka on kuitenkin yleensä määritelty työsopimuksessa jo aloittaessa, joten hirveänä yllätyksenä sen ei pitäisi palkkakuitissa tulla?

        Ootko Jari, Markus vai Kai?

        "Tuotantoinssin palkka päivätyössä varallaololisineen on ymmärtääkseni siellä 4000-5000 €/kk riippuen osaamisesta ja kokemuksesta. "

        Älä nyt viitsi!

        "Palkka on kuitenkin yleensä määritelty työsopimuksessa jo aloittaessa, joten hirveänä yllätyksenä sen ei pitäisi palkkakuitissa tulla?"

        Hei, ihan oikeasti! Työhaastattelussa näytetään ihan eri kaavioita, kuin tilinauha kertoo.

        Koulutettuja ihmisiä tuolla on, mutta järkeä ei. Kukaan ei uskalla mitään sanoa mistään ja sitten vielä suunnaton kateus.
        Moni tuotannon tuotannon työntekijä henkisesti valovuoden edellä johdon henkisestä tasosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ootko Jari, Markus vai Kai?

        "Tuotantoinssin palkka päivätyössä varallaololisineen on ymmärtääkseni siellä 4000-5000 €/kk riippuen osaamisesta ja kokemuksesta. "

        Älä nyt viitsi!

        "Palkka on kuitenkin yleensä määritelty työsopimuksessa jo aloittaessa, joten hirveänä yllätyksenä sen ei pitäisi palkkakuitissa tulla?"

        Hei, ihan oikeasti! Työhaastattelussa näytetään ihan eri kaavioita, kuin tilinauha kertoo.

        Koulutettuja ihmisiä tuolla on, mutta järkeä ei. Kukaan ei uskalla mitään sanoa mistään ja sitten vielä suunnaton kateus.
        Moni tuotannon tuotannon työntekijä henkisesti valovuoden edellä johdon henkisestä tasosta.

        En itse työskentele Okmeticilla eikä nuo nimiarvaukset muutenkaan osuneet kohdalleen. Olen töissä toisessa firmassa vastaavissa tehtävissä ja koko teknologia-alalla pk-seudulla palkat osuvat yleensä tuohon haarukkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ootko Jari, Markus vai Kai?

        "Tuotantoinssin palkka päivätyössä varallaololisineen on ymmärtääkseni siellä 4000-5000 €/kk riippuen osaamisesta ja kokemuksesta. "

        Älä nyt viitsi!

        "Palkka on kuitenkin yleensä määritelty työsopimuksessa jo aloittaessa, joten hirveänä yllätyksenä sen ei pitäisi palkkakuitissa tulla?"

        Hei, ihan oikeasti! Työhaastattelussa näytetään ihan eri kaavioita, kuin tilinauha kertoo.

        Koulutettuja ihmisiä tuolla on, mutta järkeä ei. Kukaan ei uskalla mitään sanoa mistään ja sitten vielä suunnaton kateus.
        Moni tuotannon tuotannon työntekijä henkisesti valovuoden edellä johdon henkisestä tasosta.

        Mut hei, sun tilanteeseen on ratkaisu!

        https://tyosopimus.fi/tyosopimuksen-irtisanomisilmoitus/

        ...ellet sitten oo määräaikaisella sopimuksella. Ja jos oot niin sekin päättyy joskus!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ootko Jari, Markus vai Kai?

        "Tuotantoinssin palkka päivätyössä varallaololisineen on ymmärtääkseni siellä 4000-5000 €/kk riippuen osaamisesta ja kokemuksesta. "

        Älä nyt viitsi!

        "Palkka on kuitenkin yleensä määritelty työsopimuksessa jo aloittaessa, joten hirveänä yllätyksenä sen ei pitäisi palkkakuitissa tulla?"

        Hei, ihan oikeasti! Työhaastattelussa näytetään ihan eri kaavioita, kuin tilinauha kertoo.

        Koulutettuja ihmisiä tuolla on, mutta järkeä ei. Kukaan ei uskalla mitään sanoa mistään ja sitten vielä suunnaton kateus.
        Moni tuotannon tuotannon työntekijä henkisesti valovuoden edellä johdon henkisestä tasosta.

        Oon ite harkitsemassa tuonne hakemista ja olis ihan kiinnostavaa kuulla jotain ihan järkeviä kokemuksias. Pelkästä suun soitosta ei oikein iloa irtoa. Annappa siis ihan oikeita esimerkkejä, mikä siellä muka mättää. Moni kaveri on puhunut vaan hyviä asioita. Olis kiva tietää kun pomojen ja osastojen välillä on varmasti eroja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oon ite harkitsemassa tuonne hakemista ja olis ihan kiinnostavaa kuulla jotain ihan järkeviä kokemuksias. Pelkästä suun soitosta ei oikein iloa irtoa. Annappa siis ihan oikeita esimerkkejä, mikä siellä muka mättää. Moni kaveri on puhunut vaan hyviä asioita. Olis kiva tietää kun pomojen ja osastojen välillä on varmasti eroja.

        Täällä kans yks joka on aatellut hakea tuonne töihin. Samaa mieltä että tän yhden trollin suun soittaminen juoksutuksesta, stressistä, kyttäyksestä, painostuksesta, henkisistä valovuosista, idiooteista yms. yms. ei nyt oikein tunnu uskottavalta jos ei pysty antamaan konkreettisia esimerkkejä. Mutta mielelläni siis mäkin kuulisin jos oikeasti on jotain valittamisen aihetta. Täydellistä työpaikkaa nyt ei oo olemassakaan mutta moni asia tuolla tuntuu hyvin olevan. Kun pohjakoulutuksella ei oo niin väliä ja kouluttavat tehtäviin niin ei kai ökyliksoja voi toivoa.

        Anonyyminä anonyymille huutelu täällä on tietty aika turhaa mutta ei maksa mitään pyytää kokemuksia jos joku siellä oikeesti työskentelevä sattuis tän lukemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä kans yks joka on aatellut hakea tuonne töihin. Samaa mieltä että tän yhden trollin suun soittaminen juoksutuksesta, stressistä, kyttäyksestä, painostuksesta, henkisistä valovuosista, idiooteista yms. yms. ei nyt oikein tunnu uskottavalta jos ei pysty antamaan konkreettisia esimerkkejä. Mutta mielelläni siis mäkin kuulisin jos oikeasti on jotain valittamisen aihetta. Täydellistä työpaikkaa nyt ei oo olemassakaan mutta moni asia tuolla tuntuu hyvin olevan. Kun pohjakoulutuksella ei oo niin väliä ja kouluttavat tehtäviin niin ei kai ökyliksoja voi toivoa.

        Anonyyminä anonyymille huutelu täällä on tietty aika turhaa mutta ei maksa mitään pyytää kokemuksia jos joku siellä oikeesti työskentelevä sattuis tän lukemaan.

        Samaa mieltä


      • Anonyymi

        Asia selvä. Työpaikkana Okmetic on siis hyvä eikä mitään valitettavaa oikeasti löydy? Olet yläaste-ikäinen TET-harjoittelija, joka veti herneen nenään kun löysäilyn sijaan saitkin jotain työtä tehtäväksi TETin aikana, ja nyt purat pahaa oloasi täällä? :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä kans yks joka on aatellut hakea tuonne töihin. Samaa mieltä että tän yhden trollin suun soittaminen juoksutuksesta, stressistä, kyttäyksestä, painostuksesta, henkisistä valovuosista, idiooteista yms. yms. ei nyt oikein tunnu uskottavalta jos ei pysty antamaan konkreettisia esimerkkejä. Mutta mielelläni siis mäkin kuulisin jos oikeasti on jotain valittamisen aihetta. Täydellistä työpaikkaa nyt ei oo olemassakaan mutta moni asia tuolla tuntuu hyvin olevan. Kun pohjakoulutuksella ei oo niin väliä ja kouluttavat tehtäviin niin ei kai ökyliksoja voi toivoa.

        Anonyyminä anonyymille huutelu täällä on tietty aika turhaa mutta ei maksa mitään pyytää kokemuksia jos joku siellä oikeesti työskentelevä sattuis tän lukemaan.

        Itse en kyllä pätevänä inssinä myisi aikaani noilla liksoilla, mutta kukin tavallaan. :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mut hei, sun tilanteeseen on ratkaisu!

        https://tyosopimus.fi/tyosopimuksen-irtisanomisilmoitus/

        ...ellet sitten oo määräaikaisella sopimuksella. Ja jos oot niin sekin päättyy joskus!

        Hei
        Kiitos vaan. Teinkin ratkaisun taanoin ja irtisanouduin.
        Nyt palkka 4200€:a kuukaudessa ja kolmen vuoden päästä ehkä enemmän.
        Nykyinen yritys kunnioittaa työpanostani ja saan tuoda mielipiteeni julki:)
        Onnea teille "Jarin, Markuksen ja Kain"-tien kulkijoille siellä hikipajassa :) :) :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei
        Kiitos vaan. Teinkin ratkaisun taanoin ja irtisanouduin.
        Nyt palkka 4200€:a kuukaudessa ja kolmen vuoden päästä ehkä enemmän.
        Nykyinen yritys kunnioittaa työpanostani ja saan tuoda mielipiteeni julki:)
        Onnea teille "Jarin, Markuksen ja Kain"-tien kulkijoille siellä hikipajassa :) :) :)

        Sama täällä. Harvoin kun ajelen autolla Tuusulanväylää, nauran aina niille savupiipuille jotka näkyvät moottoritielle :D. Onneksi ei tarvitse olla enää siellä töissä.

        Uudessa työpaikassa jo toisena työvuotena palkkakertymä vuoden alusta heinäkuun puoleenväliin ylitti koko vuoden palkkasumman Okmeticilla vaikka olin ollut Okmeticilla töissä useita vuosia. Nykyisin tienaan huomattavasti pienemmällä työpanoksella kahdessa vuodessa saman verran minkä tienamiseen olisi Okmeticilla kulunut kolme ja puoli vuotta :) . Tosin nykyisessä tehtävässä minun tarvitsee käyttää sentään aivoja ja ylitöitä ei tarvitse tehdä lainkaan.

        Suosittelen kaikille oman kokemukseni perusteella jotka harkitsevat Okmeticilta lähtemistä: Lähtekää!!! Elämänne ei tule muuttumaan huonommaksi. Palkka ei voi laskea. Tehtävät eivät voi muuttua huonommaksi. Työkaverit ja ilmapiiri eivät voi muuttua huonommaksi. Jos on tämän lisäksi ollut vielä työpaikkakiusaamisen kohteena, työpaikkakiusaajat jäävät ja joutuvat etsimään uuden kohteen jäljellejäävistä.

        Siunattu elämä. Onneksi ei ikinä enää tarvitse mennä Okmeticille töihin!!!


      • Anonyymi

        Vitutus


    • Anonyymi

      Mua kiinnostais millaista prosessoijan työ siellä on?

      • Anonyymi

        Tarkkaa, usein kiireistä ja joissain paikoissa yksitoikkoistakin. Paljon tekemistä ja muistettavaa. Mutta kun kärryille pääsee, on tekeminen välillä jopa mielekästä ja haastavaa (=palkitsevaa). Ilmapiiri on mukava (toki poikkeuksia löytyy, kuten joku varmasti tulee tähänkin kertomaan). Siihen on syynsä miksi täällä tehdään pitkiä työuria ja työpaikan sijasta vaihdetaan työpistettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkkaa, usein kiireistä ja joissain paikoissa yksitoikkoistakin. Paljon tekemistä ja muistettavaa. Mutta kun kärryille pääsee, on tekeminen välillä jopa mielekästä ja haastavaa (=palkitsevaa). Ilmapiiri on mukava (toki poikkeuksia löytyy, kuten joku varmasti tulee tähänkin kertomaan). Siihen on syynsä miksi täällä tehdään pitkiä työuria ja työpaikan sijasta vaihdetaan työpistettä.

        vahva visiot aihaave ei vaan ole aina totta jammu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkkaa, usein kiireistä ja joissain paikoissa yksitoikkoistakin. Paljon tekemistä ja muistettavaa. Mutta kun kärryille pääsee, on tekeminen välillä jopa mielekästä ja haastavaa (=palkitsevaa). Ilmapiiri on mukava (toki poikkeuksia löytyy, kuten joku varmasti tulee tähänkin kertomaan). Siihen on syynsä miksi täällä tehdään pitkiä työuria ja työpaikan sijasta vaihdetaan työpistettä.

        Ensinnäkin:

        Pitkät työurat ovat pelkkää HR:n kehittämää satua jos lähdetään tarkastelemaan koko henkilöstöä ja sen pysyvyyttä. Pitkät työurat koskevat ehkä vain niitä, jotka ovat aloittaneet joskus vuosituhannen vaihteessa ja jämähtäneet paikalleen.

        Suuri osa heistä on älyllisiltä kyvyiltään niin yksinkertaisia ettei mitään mahdollisuuksia päästä töihin muualle.

        Mutta jos katsotaan koko henkilöstöä ja nuorempia tulokkaita, aika moni vaihtaa heti tilaisuuden tullen muualle. Huono palkka, ei etenemismahdollisuuksia, työpaikkakiusaamista.

        Juuri sen vuoksi aina ilmoitellaan avoimista työpaikoista ja henkilöstöpula tuntuu olevan krooninen. Turha selitellä vuodesta toiseen että tämä johtuu siitä että laajennamme tuotantoa. Ei paperitehtaaseenkaan tarvitse jatkuvasti hakea työntekijöitä.

        Toisekseen:

        Työpistettä ei todellakaan niin vain vaihdeta. Jos naama ei miellytä, voi käydä niin ettei niitä siunaannu kuin yksi, vaikka tekisi kuinka ahkerasti töitä. Silloin ollaan ja pysytään samassa, oli se miten raskasta ja kuluttavaa liukuhihnatyötä tahansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensinnäkin:

        Pitkät työurat ovat pelkkää HR:n kehittämää satua jos lähdetään tarkastelemaan koko henkilöstöä ja sen pysyvyyttä. Pitkät työurat koskevat ehkä vain niitä, jotka ovat aloittaneet joskus vuosituhannen vaihteessa ja jämähtäneet paikalleen.

        Suuri osa heistä on älyllisiltä kyvyiltään niin yksinkertaisia ettei mitään mahdollisuuksia päästä töihin muualle.

        Mutta jos katsotaan koko henkilöstöä ja nuorempia tulokkaita, aika moni vaihtaa heti tilaisuuden tullen muualle. Huono palkka, ei etenemismahdollisuuksia, työpaikkakiusaamista.

        Juuri sen vuoksi aina ilmoitellaan avoimista työpaikoista ja henkilöstöpula tuntuu olevan krooninen. Turha selitellä vuodesta toiseen että tämä johtuu siitä että laajennamme tuotantoa. Ei paperitehtaaseenkaan tarvitse jatkuvasti hakea työntekijöitä.

        Toisekseen:

        Työpistettä ei todellakaan niin vain vaihdeta. Jos naama ei miellytä, voi käydä niin ettei niitä siunaannu kuin yksi, vaikka tekisi kuinka ahkerasti töitä. Silloin ollaan ja pysytään samassa, oli se miten raskasta ja kuluttavaa liukuhihnatyötä tahansa.

        TÄÄ ON KYLLÄ TÄYTTÄ SOOPAA! ÄLKÄÄ NYT HERRANJUMALA USKOKO NÄITÄ TROLLEJA!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        TÄÄ ON KYLLÄ TÄYTTÄ SOOPAA! ÄLKÄÄ NYT HERRANJUMALA USKOKO NÄITÄ TROLLEJA!

        Miten viitsit tuollaista puolustella.Siellähän ihmiset sairastuu jostain syystä ja haketuvat oikeisiin työpaikoihin.Kyllähän aika krooninen työvoimapula täytyy olla jos yli 3v haku jatkunut ja useiden henkilöstöpalvelu yritysten kautta.Työpaikkakiusaaminen on siellä suuri ongelma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten viitsit tuollaista puolustella.Siellähän ihmiset sairastuu jostain syystä ja haketuvat oikeisiin työpaikoihin.Kyllähän aika krooninen työvoimapula täytyy olla jos yli 3v haku jatkunut ja useiden henkilöstöpalvelu yritysten kautta.Työpaikkakiusaaminen on siellä suuri ongelma.

        VOIKKO NÄÄ POISTAA TÄN TIÄLTÄ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten viitsit tuollaista puolustella.Siellähän ihmiset sairastuu jostain syystä ja haketuvat oikeisiin työpaikoihin.Kyllähän aika krooninen työvoimapula täytyy olla jos yli 3v haku jatkunut ja useiden henkilöstöpalvelu yritysten kautta.Työpaikkakiusaaminen on siellä suuri ongelma.

        Okmetic ei käytä vuokratyövoimaa pois lukien respan vartija (Securitas).


    • Anonyymi

      Kun johtajana on Kai Seikku, niin se kertoo jo firmasta kaiken. Laittoi jo Ruokatalo HK,n lähes konkurssiin. Siihen mihin tuo mies astuu johtoon, ei voi seurata muuta kuin kaaosta, ja sekasortoa.

      • Anonyymi

        Hieno mies


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hieno mies

        KAAOS on alkanut jo ... ja jengi ihan kauhuissaan tulevasta... hohhoijaa !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KAAOS on alkanut jo ... ja jengi ihan kauhuissaan tulevasta... hohhoijaa !

        Hyvä!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä!!

        ...lisää tuotantoinsinöörejä haussa ihan avoimesti (= lisää "kyttäystä ja kiusaamista" ) ... jeejee ... lähtekää oikeeseen duuniin vielä kun pystytte ... ja sukulaiset tietty vahvoilla näissä geimeissä ... vain vahvimmat pysyy hengis täs sairaas pelis...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...lisää tuotantoinsinöörejä haussa ihan avoimesti (= lisää "kyttäystä ja kiusaamista" ) ... jeejee ... lähtekää oikeeseen duuniin vielä kun pystytte ... ja sukulaiset tietty vahvoilla näissä geimeissä ... vain vahvimmat pysyy hengis täs sairaas pelis...

        Yllättävää että työpaikkailmoitukset on julkisia?

        Toisissa firmoissa vain haaveillaan siitä että firma saataisiin kasvuun ja esimiestyöhön panostettaisiin. Kaikille ei ole hyvä juttu, että esimiehellä on aikaa seurata mitä työntekijät tekee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yllättävää että työpaikkailmoitukset on julkisia?

        Toisissa firmoissa vain haaveillaan siitä että firma saataisiin kasvuun ja esimiestyöhön panostettaisiin. Kaikille ei ole hyvä juttu, että esimiehellä on aikaa seurata mitä työntekijät tekee?

        Tuolla pitäis panostaa kiusaamisen lopettamiseen, siinäpä riittääkin työnsarkaa..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla pitäis panostaa kiusaamisen lopettamiseen, siinäpä riittääkin työnsarkaa..

        kiusaaminen on talon tapa ja organisoitua toimintaa mihin on tehtaanjohtajan hyväksyntä ei se lopu koskaan tuolta ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...lisää tuotantoinsinöörejä haussa ihan avoimesti (= lisää "kyttäystä ja kiusaamista" ) ... jeejee ... lähtekää oikeeseen duuniin vielä kun pystytte ... ja sukulaiset tietty vahvoilla näissä geimeissä ... vain vahvimmat pysyy hengis täs sairaas pelis...

        työ vapauttaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä!!

        aika siistii kyl vaan tykittää eriä eteenpäin imo
        T:Piikiekonrakastaja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...lisää tuotantoinsinöörejä haussa ihan avoimesti (= lisää "kyttäystä ja kiusaamista" ) ... jeejee ... lähtekää oikeeseen duuniin vielä kun pystytte ... ja sukulaiset tietty vahvoilla näissä geimeissä ... vain vahvimmat pysyy hengis täs sairaas pelis...

        paljo body count?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        paljo body count?

        Aevan vidusti, info kulkeis paremmin kirjeillä laitoksen sisällä


    • Anonyymi

      ihan hupiukkojuttuii tääl ,, nytkolkutvuotta ollunns töis tääl hyvä mesta ja kaverit nyt kyllä kännissä kun ei kestä selevinpäin kun työ ahistaapi palkka ei riitä ja akka ja muksut pitäs elättää ja joku kyttöä kokoajan selöntskana

    • Anonyymi

      IhQuu!
      Täällä on kaikki Jarin, Markuksen, Kain ja vittuuntuneiden Työntekijöiden edustajat kerrankin ihanasti ihan yhdessä!
      Neuvotteluyhteys on syntynynyt ensimmäistä kertaa! HALLELUJAA! RAKKAUTTA!

      • Anonyymi

        kumpaan leirrin sä kuulut ???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kumpaan leirrin sä kuulut ???

        työ vapauttaa


    • Anonyymi

      Ihan mukava työ prosessoijana. Muutaman vuoden ollut ja palkka riitti oman asunnon ostamiseen vantaalta. Vapaatakin kymmenen päivän aikana kuusi päivää. Osastosta riipuen voi olla hektistä työ tai leppoisaa. En tiedä mitä nämä jotkut sekoilevat palkan riittävyydestä. Varmaan syövytyksen akat taas valittelemassa kun ei rahat riitä 20 000 kcal päivässä. Meni itse hetki päästä sieltä akkojen luota paremmalle osastolle.

      • Anonyymi

        äijjjämeininkiö ittelä hurinasa RAHAT riittäs muttaku se mersu pittää olla ei kylläm riittäs rahat 20 000 kaloriseen akkaan SKOOL! ps. vuokrayksiö taka-forssasta


      • Anonyymi

        Ootko SOI:lla töissä nykyään? :D ja joo onha toi syövytys aikamoista kuraa… ite kans onneks päässy pois sieltä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ootko SOI:lla töissä nykyään? :D ja joo onha toi syövytys aikamoista kuraa… ite kans onneks päässy pois sieltä

        minen sinne kauluspaitapuolelle ikänä tule! kylä jämpti on!


    • Anonyymi

      Ihana työpaikka! tyäkaverit mukavia, ilmapiiri avoin, palkka hyvä, ruokala on ihana ja tädit siellä lämmin tunnelma, sijainti on täydellinen, ja työ on mukavaa ja mielenkiintoista vaihtelua riittää, täydellinen työapikka.

      • Anonyymi

        samoi kokemuksii täälkii


      • Anonyymi

        Miksi sinne etsitään koko ajan ihmisiä töihin? Ei mikään firma voi kasvaa vuodesta toiseen. Oisko vaihtuvuutta? Miksi sellaista? Olen kuullut kyllä ihan muuta hyvästä ilmapiiristä. Kaikki yli 10v talossa olleet vaihtoon, niin ilmapiiri muuttuu heti paremmaksi eikä tarvitse vuodesta toiseen etsiä "sopivia" tyyppejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi sinne etsitään koko ajan ihmisiä töihin? Ei mikään firma voi kasvaa vuodesta toiseen. Oisko vaihtuvuutta? Miksi sellaista? Olen kuullut kyllä ihan muuta hyvästä ilmapiiristä. Kaikki yli 10v talossa olleet vaihtoon, niin ilmapiiri muuttuu heti paremmaksi eikä tarvitse vuodesta toiseen etsiä "sopivia" tyyppejä.

        Okmetic Oyj

        Vuosi 2016 2017 2018 2019

        Liikevaihto (tuhatta euroa) 73323 85487 101109 106061

        Liikevoitto % 1,3% 13,3% 19,8% 22,8%

        Henkilöstö 356 376 416 453

        Siksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okmetic Oyj

        Vuosi 2016 2017 2018 2019

        Liikevaihto (tuhatta euroa) 73323 85487 101109 106061

        Liikevoitto % 1,3% 13,3% 19,8% 22,8%

        Henkilöstö 356 376 416 453

        Siksi

        Ei mahda kaikki olla tuotannon työpaikoista kyse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okmetic Oyj

        Vuosi 2016 2017 2018 2019

        Liikevaihto (tuhatta euroa) 73323 85487 101109 106061

        Liikevoitto % 1,3% 13,3% 19,8% 22,8%

        Henkilöstö 356 376 416 453

        Siksi

        Niin siis kiinalainen raha näkyy...hetken.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin siis kiinalainen raha näkyy...hetken.

        jep ei katella mulania ei


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi sinne etsitään koko ajan ihmisiä töihin? Ei mikään firma voi kasvaa vuodesta toiseen. Oisko vaihtuvuutta? Miksi sellaista? Olen kuullut kyllä ihan muuta hyvästä ilmapiiristä. Kaikki yli 10v talossa olleet vaihtoon, niin ilmapiiri muuttuu heti paremmaksi eikä tarvitse vuodesta toiseen etsiä "sopivia" tyyppejä.

        hyväilmapiiri firma kasva tarvii lisä työntekijöit


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        hyväilmapiiri firma kasva tarvii lisä työntekijöit

        no sä et taida kyl sinne päästä ennenkuin opit kirjoittamaan suomea


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        no sä et taida kyl sinne päästä ennenkuin opit kirjoittamaan suomea

        rasisti


      • Anonyymi

        Hyviä kokemuksia, tyytyväinen olen myös ollut työhön. Paljon tuntuu olevan trolleja täällä..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyviä kokemuksia, tyytyväinen olen myös ollut työhön. Paljon tuntuu olevan trolleja täällä..

        Nepotismi tässä firmassa toimii.
        Kiusaajasta esimieheksi näin se työhyvinvointi pararanee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nepotismi tässä firmassa toimii.
        Kiusaajasta esimieheksi näin se työhyvinvointi pararanee.

        Aikaansa edellä siis.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aikaansa edellä siis.

        taidat olla junamiehiä tsuutsuu sanoo veturi kieli ruskeena


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mahda kaikki olla tuotannon työpaikoista kyse.

        Ei ainakaan tuotanno palkoista ;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        rasisti

        Joo ei täälä uiguureita katella niin kiinalaine meno


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Timanttista hommaa. Ainakin sen jälkeen ku eräs inssi palkattiin hoitamaan hommia. Tyyppi kujalla lumiukon tavoin ja ihan vietävissä. Ne vuorot on parhaita ku pääsee kattelee sen sähellystä. Kiertokin alkaa hyvin lukemal edellisen viikon sähellykset ja päätökset kyseisen samkarin toimesta.

      • Anonyymi

        Sääliksi käy sitä toista inssiä joka joutuu jatkuvasti tätä sankaria holhoamaan ja tekemään senkin hommat. On varmaa ainoa tyyppi joka on jatkuvasti etänä vaikka hommat ois tehtaalla ja meilit on samaa tasoa ku teineillä lyhenteineen. Voi härregyyd sentää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sääliksi käy sitä toista inssiä joka joutuu jatkuvasti tätä sankaria holhoamaan ja tekemään senkin hommat. On varmaa ainoa tyyppi joka on jatkuvasti etänä vaikka hommat ois tehtaalla ja meilit on samaa tasoa ku teineillä lyhenteineen. Voi härregyyd sentää.

        Aasialaiset ahkeria ja älykköjä, kiekot roskii ja etäilemää


      • Anonyymi

        Kuka hoitaa rekrytoinnit? Oisko siellä parannettavaa? Vuosia haetaan uusia ihmisiä. Ei ole normaalia, vaikka kuinka kasvua. Miksi yleensä haetaan, jos vuosia pärjätään ilmankin? :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka hoitaa rekrytoinnit? Oisko siellä parannettavaa? Vuosia haetaan uusia ihmisiä. Ei ole normaalia, vaikka kuinka kasvua. Miksi yleensä haetaan, jos vuosia pärjätään ilmankin? :)

        "Sopivien" tyyppien etsiminen on menny ihan huippuunsa. Mistä voi tunnin haastattelun jälkeen tietää, onko sopiva? Jos muu porukka ollu 15v talossa, siihen on vaikea löytää sitä juuri "sopivaa". Kyllä siitä lähtee juuri se viimeiseksi tullu.;P


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Sopivien" tyyppien etsiminen on menny ihan huippuunsa. Mistä voi tunnin haastattelun jälkeen tietää, onko sopiva? Jos muu porukka ollu 15v talossa, siihen on vaikea löytää sitä juuri "sopivaa". Kyllä siitä lähtee juuri se viimeiseksi tullu.;P

        Voi arvioida vähän myöhemminkin, koska koeaika. Onko tekeminen täysin riippuvaista muiden ohjeista ja holhouksesta vai pystyykö itse tekemään. Varmaan muualla saa helpompaa rahaa kun vaihdetaan tai pää ei kestä olla kaatopaikkana kaikelle jätteelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi arvioida vähän myöhemminkin, koska koeaika. Onko tekeminen täysin riippuvaista muiden ohjeista ja holhouksesta vai pystyykö itse tekemään. Varmaan muualla saa helpompaa rahaa kun vaihdetaan tai pää ei kestä olla kaatopaikkana kaikelle jätteelle.

        Kannattaa katsoakin, mitä aidan takana on. Kyllä useimmiten on vihreämpää. :) Kaatopaikkana ei kannata olla. Yleensä se viimeisemmäksi tullut on se kaatopaikka, johon kaikki 15 v rutiinit ja kakka kaadetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa katsoakin, mitä aidan takana on. Kyllä useimmiten on vihreämpää. :) Kaatopaikkana ei kannata olla. Yleensä se viimeisemmäksi tullut on se kaatopaikka, johon kaikki 15 v rutiinit ja kakka kaadetaan.

        Taas roskaämpäreitä haetaan. Jaaha kumpi parempi kiinalaine vai japanilaine raha, ongelmat samat, osa porukasta savustetaan kiertoon kumminkin kummasakin paikassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas roskaämpäreitä haetaan. Jaaha kumpi parempi kiinalaine vai japanilaine raha, ongelmat samat, osa porukasta savustetaan kiertoon kumminkin kummasakin paikassa.

        Piiri pieni pyörii Vantaan piilaaksossa paikkojen välillä. Tyhjä toimittajat jää ja tyä hepat vaihtuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aasialaiset ahkeria ja älykköjä, kiekot roskii ja etäilemää

        Selvä kusetust, muka lähtemäs liukkuma, ainast etälyä. Pitäs laitta veto pysty millo siirtty tehtaalle, oikkiast arvauksest ois raha miähi. Se verta harvinaist kummiski.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piiri pieni pyörii Vantaan piilaaksossa paikkojen välillä. Tyhjä toimittajat jää ja tyä hepat vaihtuu

        Piiri pieni pyörii....sukulaiset siellä hyörii...isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle kun ei oikein muitakaan saa töihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piiri pieni pyörii....sukulaiset siellä hyörii...isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle kun ei oikein muitakaan saa töihin.

        näinhän se menee. pitäis pistää ne isät ja äiskät vex ensin, niin alkais sopivaa löytymään. ihme paikka, vaikka lamat ja koronat iskee maailmantalouteen, okmetic vaan kasvaa. toisivat seltä kiinasta sopivaa porukkaa töihin. heh


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piiri pieni pyörii....sukulaiset siellä hyörii...isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle kun ei oikein muitakaan saa töihin.

        kateellisen puhetta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        näinhän se menee. pitäis pistää ne isät ja äiskät vex ensin, niin alkais sopivaa löytymään. ihme paikka, vaikka lamat ja koronat iskee maailmantalouteen, okmetic vaan kasvaa. toisivat seltä kiinasta sopivaa porukkaa töihin. heh

        kateellisen puhetta.. toiset ne porskuttaa vuaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kateellisen puhetta.. toiset ne porskuttaa vuaan

        Sukulaisilla voidaan teetättää halvemmalla työt ja jättää lisät maksamatta kun ei kehtaa sanoa vastaankaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piiri pieni pyörii....sukulaiset siellä hyörii...isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle kun ei oikein muitakaan saa töihin.

        Mutta sinnehän on koko ajan haku päällä tuotannon inssiksi ja operaattoriksi. Onko näkyny uusia huippuja ja innokkaista tyyppejä? Luulisi valinnanvaraa olevan, kun firmat menee konkurssiin koronan takia ja työt alta useilta aloilta. Saataisiin pakkaa ja sukua vähän sekaisin. :P


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa katsoakin, mitä aidan takana on. Kyllä useimmiten on vihreämpää. :) Kaatopaikkana ei kannata olla. Yleensä se viimeisemmäksi tullut on se kaatopaikka, johon kaikki 15 v rutiinit ja kakka kaadetaan.

        taas hikoiluttaa ja ahdistaa..kohta soi kello..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        taas hikoiluttaa ja ahdistaa..kohta soi kello..

        tuttu tunne


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tuttu tunne

        Miksi ahdistutte? Pistäkää ne kaikki uudet duunarit hommiin, joita sinne olette palkanneet viimeisien vuosien aikana. Miten muuten kaikki ne uudet mahtuu työskentelemään? On ahdasta varmaan kolmessa vuorossa. Se ahdistaisi, jos joku koko ajan hengittää niskaan.


    • Anonyymi

      i will work for food.
      can i?

      • Anonyymi

        Niin mielekästä hommaa että pitää maksaa työnantajalle sen tekemisestä


    • Anonyymi

      Jos haluat muutosta, niin laita joka kerta ohikulkiessasi tyhjä Post-It lappu yhtiön ilmoitustaululle.
      Liimaa se vaikka muiden päälle, ihan miten vain.
      Katsotaan moniko tätä lukee ja kuinka kauas sana kiirii, kuinka paljon kiinnostuneita parannuksiin on.
      Kertokaa työtovereille.

      • Anonyymi

        Ööh?... Vau! Mites olis vaikka nakki? Sinne taululle.. Saatais mekin välipalaa.


      • Anonyymi

        Pari viikkoa vasta edellisestä isosta muutoksesta. Takaisin vanhaanko haluat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pari viikkoa vasta edellisestä isosta muutoksesta. Takaisin vanhaanko haluat?

        Paljon paremmaksi tuli, ongelmat katosi kuin taikaiskusta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljon paremmaksi tuli, ongelmat katosi kuin taikaiskusta

        Tuli vai vaikka samat naamat säätää eri paikassa ja eri tittelilla vaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuli vai vaikka samat naamat säätää eri paikassa ja eri tittelilla vaan.

        Nettitrollotkim taitavat olla näitä samoja pieni piiri pyörii hemmoja kun vuodesta toiseen kirjoittelevat näistä samoista firmoista.. Luulis jo kyllästyttävän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuli vai vaikka samat naamat säätää eri paikassa ja eri tittelilla vaan.

        kateellisen ulinaa.. toiset ne vuaan borskuttaa


    • Anonyymi

      aikuise ihmiset valitta hyvä duunimesta ei mul muut

      • Anonyymi

        kuulhan sinä turkulaine, oot väärässä


    • Anonyymi

      Hyvä työ olen HAPPY!

      • Anonyymi

        On pakko olla hyvät lääkkeet käytössä


    • Anonyymi

      Omalla osastolla on hyvä olla, muista en voi sanoa samaa mitä tässä vuosia seurannut. Täytyy sanoa että muilla osastoilla en edes haluaisi olla. Työpahoinvointi loistaa, ja se on niistä laitostuneista itsestään kiinni minkälaisen ilmapiirin sinne haluaa. Meillä on hyvä yhteishenki, ei niin sanotusti vituta mennä töihin kuten moneen edelliseen duunipaikkaan.

      Pomot on vittumaisia jos annat siihen aihetta, tai olet laiska ja älyllisesti teini kuten 70% keskikalja duunareista. Nepotismia on tietenkin, mutta sanokaa yksikin firma missä sitä ei harrasteta?

      12h vuorokierto on parasta mahdollista, käyn töissä siksi että voin olla vapaalla. Ei lomasta lomaan ja viikonlopusta viikonloppuun odottamista ja elämistä. Palkka muodostuu miten osaat työsi. jos olet laiska ja p*ska niin eikai sulle nyt makseta samaa kun sille kuka tekee sinunkin työt?

      Ekana vuonna palkka on tosiaan vähän kömö, mutta sekin on kait muuttunut kun järjestelmiä muutettiin.
      2-työpistettä ja ilman tuntiakaan ylitöitä oli tulot vuonna 2020 -40 911€

      • Anonyymi

        Ei mahda kovin hyvä henki olla ainakaan osastoilla, mille haetaan vuodesta toiseen porukka eikä "sopivia" vaan löydy. Turha selitellä, että talo kasvaa koko ajan. Jotain mätää oltava henkilöstössä. Idioottikin tuon tajuaa.


      • Anonyymi

        Ne tietyt pomot on narsistisia ääliöitä ja jos luulet, että nuoleskelemalla pärjäät niin noi narsistit nauraa sulle.
        Kuka käskee sun tehdä ”toisten” työt? just ton takia ne pitää sua ihan pellenä. Vähän kehasee niin luulet olevas jotenkin tosi hyvä työntekijä, vai? Ja se sun palkkas ei muodostu mitenkään miten työsi osaat, kyllä se hko jaetaan nuoleskelun perusteella. Eikä sen vaikutus niin suuri edes ole et kannattas nuoleskella. Ja toi vuosiansio...et sä ihan muutamassa vuodessa tota saa, sorry vaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne tietyt pomot on narsistisia ääliöitä ja jos luulet, että nuoleskelemalla pärjäät niin noi narsistit nauraa sulle.
        Kuka käskee sun tehdä ”toisten” työt? just ton takia ne pitää sua ihan pellenä. Vähän kehasee niin luulet olevas jotenkin tosi hyvä työntekijä, vai? Ja se sun palkkas ei muodostu mitenkään miten työsi osaat, kyllä se hko jaetaan nuoleskelun perusteella. Eikä sen vaikutus niin suuri edes ole et kannattas nuoleskella. Ja toi vuosiansio...et sä ihan muutamassa vuodessa tota saa, sorry vaan.

        kateellisten narinaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kateellisten narinaa

        Okmeticin työpaikkailmoituksessa mainittu yhteyshenkilö ei vastaa puhelimeen, eikä hakuprosessin etenemisestä anneta mitään tietoa.
        Tällöin työnhakijaa ei tosiasiassa arvosteta, joten aika heikon kuvan yritys antaa.
        Pääsin heti muualle töihin, joten pitäkäähän tunkkinne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okmeticin työpaikkailmoituksessa mainittu yhteyshenkilö ei vastaa puhelimeen, eikä hakuprosessin etenemisestä anneta mitään tietoa.
        Tällöin työnhakijaa ei tosiasiassa arvosteta, joten aika heikon kuvan yritys antaa.
        Pääsin heti muualle töihin, joten pitäkäähän tunkkinne.

        Mulle selitettiin, että haastattelija on niin tarkka, kun kysyin, mitkä kriteerit valitulla pitäisi olla. "Sopivat" ovat muuttuneet nyt "tarkoiksi". No ilman muuta pitää olla tarkka työssänsä, eihän toi nyt mikään luova työ ole. Ihan huuhaa meininki. Toisivat sieltä Kiinasta nöyriä, hiljaisia ja idioottihymyllä varustettuja perseennuolijoita, joille ei tarvitse edes maksaa palkkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulle selitettiin, että haastattelija on niin tarkka, kun kysyin, mitkä kriteerit valitulla pitäisi olla. "Sopivat" ovat muuttuneet nyt "tarkoiksi". No ilman muuta pitää olla tarkka työssänsä, eihän toi nyt mikään luova työ ole. Ihan huuhaa meininki. Toisivat sieltä Kiinasta nöyriä, hiljaisia ja idioottihymyllä varustettuja perseennuolijoita, joille ei tarvitse edes maksaa palkkaa.

        tää samat huutista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tää samat huutista

        On kyllä outo paikka tuo Okmetic. Hakevat koko ajan Uusia prosessoijia. Onko työnkuvassa jotain vikaa, eikö ihmiset viihdy talossa, vai miksi niitä pitää koko ajan lisää hakea?? Itse olen Hakenut useampaan kertaan, mutta mitään yhteydenottoa tai ilmoitusta työnhakuprosessin jatkumisesta ei ole tullut...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On kyllä outo paikka tuo Okmetic. Hakevat koko ajan Uusia prosessoijia. Onko työnkuvassa jotain vikaa, eikö ihmiset viihdy talossa, vai miksi niitä pitää koko ajan lisää hakea?? Itse olen Hakenut useampaan kertaan, mutta mitään yhteydenottoa tai ilmoitusta työnhakuprosessin jatkumisesta ei ole tullut...

        Koska tiedustellaan työpaikkailmoituksilla ja myydään tiedot eteenpäin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulle selitettiin, että haastattelija on niin tarkka, kun kysyin, mitkä kriteerit valitulla pitäisi olla. "Sopivat" ovat muuttuneet nyt "tarkoiksi". No ilman muuta pitää olla tarkka työssänsä, eihän toi nyt mikään luova työ ole. Ihan huuhaa meininki. Toisivat sieltä Kiinasta nöyriä, hiljaisia ja idioottihymyllä varustettuja perseennuolijoita, joille ei tarvitse edes maksaa palkkaa.

        Tarkka-sanalla haetaan kirjanpitäjää..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulle selitettiin, että haastattelija on niin tarkka, kun kysyin, mitkä kriteerit valitulla pitäisi olla. "Sopivat" ovat muuttuneet nyt "tarkoiksi". No ilman muuta pitää olla tarkka työssänsä, eihän toi nyt mikään luova työ ole. Ihan huuhaa meininki. Toisivat sieltä Kiinasta nöyriä, hiljaisia ja idioottihymyllä varustettuja perseennuolijoita, joille ei tarvitse edes maksaa palkkaa.

        Sopiva= sukulainen, kaveri, tarpeeksi tyhmä, yksinkertainen, rempseä poikatyttö, kouluttamaton

        Tarkka=Kirjanpitäjä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On kyllä outo paikka tuo Okmetic. Hakevat koko ajan Uusia prosessoijia. Onko työnkuvassa jotain vikaa, eikö ihmiset viihdy talossa, vai miksi niitä pitää koko ajan lisää hakea?? Itse olen Hakenut useampaan kertaan, mutta mitään yhteydenottoa tai ilmoitusta työnhakuprosessin jatkumisesta ei ole tullut...

        Kiitä luojaas ettet oo saanu yhteydenottoa!! Hirvee mesta..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On kyllä outo paikka tuo Okmetic. Hakevat koko ajan Uusia prosessoijia. Onko työnkuvassa jotain vikaa, eikö ihmiset viihdy talossa, vai miksi niitä pitää koko ajan lisää hakea?? Itse olen Hakenut useampaan kertaan, mutta mitään yhteydenottoa tai ilmoitusta työnhakuprosessin jatkumisesta ei ole tullut...

        Niinpä ja monta vuotta haettu. Ei kukaan hae tonne enää. Haiskahtaa tosi pahasti. No kiinalainen firma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sopiva= sukulainen, kaveri, tarpeeksi tyhmä, yksinkertainen, rempseä poikatyttö, kouluttamaton

        Tarkka=Kirjanpitäjä

        kelpaako jos on transistori tai transiitti?
        t.tyttöileväpoikamies


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kateellisten narinaa

        Tehtaanjohtaja on pieni munainen nihilisti, joka palkkaa itsensä näköisiä mulkkkuja pikku pomoiksi.
        Palkataan jatkuvasti lisää inssejä, joille sitten koitetaan keksiä jotain tekemistä.
        Duunarit on tässä firmassa vaan jotain pakollista skeidaa.
        Jos sulla on mahkuja muualle, niin sinne...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tehtaanjohtaja on pieni munainen nihilisti, joka palkkaa itsensä näköisiä mulkkkuja pikku pomoiksi.
        Palkataan jatkuvasti lisää inssejä, joille sitten koitetaan keksiä jotain tekemistä.
        Duunarit on tässä firmassa vaan jotain pakollista skeidaa.
        Jos sulla on mahkuja muualle, niin sinne...

        Nää 5S hommailijat on esmes näitä ku pitää vaa saara kaverit töihi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tehtaanjohtaja on pieni munainen nihilisti, joka palkkaa itsensä näköisiä mulkkkuja pikku pomoiksi.
        Palkataan jatkuvasti lisää inssejä, joille sitten koitetaan keksiä jotain tekemistä.
        Duunarit on tässä firmassa vaan jotain pakollista skeidaa.
        Jos sulla on mahkuja muualle, niin sinne...

        vali vali


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tehtaanjohtaja on pieni munainen nihilisti, joka palkkaa itsensä näköisiä mulkkkuja pikku pomoiksi.
        Palkataan jatkuvasti lisää inssejä, joille sitten koitetaan keksiä jotain tekemistä.
        Duunarit on tässä firmassa vaan jotain pakollista skeidaa.
        Jos sulla on mahkuja muualle, niin sinne...

        Resukka pomot. Ressukka rekryt,ottaa samanlaisia ressukoita töihin, kuin
        Itse ovat eli hihhuleita avaruus olentoja🤭
        Eli. Pensseli ja taivas.. Taivaanrannan
        Maalareiden Mekka😝 ei tekijöifrn


    • Anonyymi

      Okmetic on nykyään todella kurja työpaikka perus duunarille. Kaikesta toiminnasta käy ilmi, ettei tuotannontyöntekijöitä arvosteta ollenkaan.

      • Anonyymi

        huutista eipä ollu


      • Anonyymi

        huutista eipä ollu


      • Anonyymi

        huutista eipä ollu


      • Anonyymi

        huutista


      • Anonyymi

        huutista eipä ollu. kuka näitä juttuja keksii


      • Anonyymi

        huutista eipä ollu. kuka näitä juttuja keksii


      • Anonyymi

        Huutista eipä ollu, kuka näitä juttuja oikein keksii. Mene suihkuun ja nukkumaan. Huomenna töihin. Muuta neuvoa ei tule.


      • Anonyymi

        Huutista eipä ollu, kuka näitä juttuja oikein keksii. Mene suihkuun ja nukkumaan. Huomenna töihin. Muuta neuvoa ei tule. !


      • Anonyymi

        Oispa vähemmän daijuja ja noudattais tarkemmin ohjeita. Yks keilaa, kaikki keilaa.


      • Anonyymi

        Kaiken tuon kertoo, että jatkuva haku ollut monta vuotta putkeen. Missä vikaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaiken tuon kertoo, että jatkuva haku ollut monta vuotta putkeen. Missä vikaa?

        Ei ole missään vikaa jos firma kasvaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huutista eipä ollu, kuka näitä juttuja oikein keksii. Mene suihkuun ja nukkumaan. Huomenna töihin. Muuta neuvoa ei tule. !

        It-taitoja ei näköjään siellä tarvi. Huomaa kyllä että työntekijöiden taso ei päätä huimaa kun koostuu lautailijoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        It-taitoja ei näköjään siellä tarvi. Huomaa kyllä että työntekijöiden taso ei päätä huimaa kun koostuu lautailijoista.

        rullalautailijat?


    • Anonyymi

      Jatkuvasti tulee uusia inssejä taloo. Täytyy jonkun olla niillekkin kertomassa miten hommat menee. Kaipa niitte kuuluis olla koulutettuja, mutta monet aevan ulapalla omista hommistaa ja tekemisestä

      • Anonyymi

        Noo ainahan se uuden opettelu on jokaisella edessä. Hyvä vaan että töitä on näinä aikoina, täytyy olla tyytyväinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noo ainahan se uuden opettelu on jokaisella edessä. Hyvä vaan että töitä on näinä aikoina, täytyy olla tyytyväinen.

        samaa mieltä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noo ainahan se uuden opettelu on jokaisella edessä. Hyvä vaan että töitä on näinä aikoina, täytyy olla tyytyväinen.

        samit


    • Anonyymi

      Mikä meno siel nykyää on?

      • Anonyymi

        Hyvä meno


      • Anonyymi

        nyt on hyvä, pari kk sitten oli vielä huono. kaikki muuttui yhtäkkiä simsalabim hyväksi ja toivo paremmasta huomisesta toteutui. uusi maailmanjärjestys on täällä. nyt on duunarin hyvä olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä meno

        wouwouwou, tiukka takakeno, wouwouwouwou


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        nyt on hyvä, pari kk sitten oli vielä huono. kaikki muuttui yhtäkkiä simsalabim hyväksi ja toivo paremmasta huomisesta toteutui. uusi maailmanjärjestys on täällä. nyt on duunarin hyvä olla.

        Kaippa tää aika tiimikohtanen on. Omassa tiimissä suht hyvä olla, mutta mitä kattonu muita tiimejä välillä niin ei hyvää päivää mikä meininki


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        nyt on hyvä, pari kk sitten oli vielä huono. kaikki muuttui yhtäkkiä simsalabim hyväksi ja toivo paremmasta huomisesta toteutui. uusi maailmanjärjestys on täällä. nyt on duunarin hyvä olla.

        Mikä se tällane taikatemppu o ollu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä se tällane taikatemppu o ollu?

        älä kysele, älä kyseenalaista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        älä kysele, älä kyseenalaista

        jarin ja amrkuksen ikimat trollit


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jarin ja amrkuksen ikimat trollit

        kateellisten narinaa.. taidat olla vaan laiska työntekijä? HÄ!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kateellisten narinaa.. taidat olla vaan laiska työntekijä? HÄ!?

        Ettekö te vieläkää oo tajunneet, kuka tää Jarin ja Markuksen trolli on?! :D Kuka tuli taloon 2019, kuka tietää ihmisten palkat ja rekryää? Eipä oo paljon kyllä näkynyt tehtaan lattialla, mutta ei kai sitä kovalta sometukselta ehikään, kun pitää palkata uutta sakki koko ajan, kun ei saa aiempia rekryjä pidettyä talossa. Eikä tolla asenteella kyllä saakaan, kun työntekijän arvoustus on nolla ja lähinnä keskittyy huuteleen somessa. Se on sitä etätyöskentelyä vissiin? Pitäskö tolle meidän "työntekijöiden" ovelle asentaa pyöröovi, tuntuu porukka lähtevän niin vikkelään jo koejalla, niin ei saranat kulus. Eikö se ois aika leaniä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ettekö te vieläkää oo tajunneet, kuka tää Jarin ja Markuksen trolli on?! :D Kuka tuli taloon 2019, kuka tietää ihmisten palkat ja rekryää? Eipä oo paljon kyllä näkynyt tehtaan lattialla, mutta ei kai sitä kovalta sometukselta ehikään, kun pitää palkata uutta sakki koko ajan, kun ei saa aiempia rekryjä pidettyä talossa. Eikä tolla asenteella kyllä saakaan, kun työntekijän arvoustus on nolla ja lähinnä keskittyy huuteleen somessa. Se on sitä etätyöskentelyä vissiin? Pitäskö tolle meidän "työntekijöiden" ovelle asentaa pyöröovi, tuntuu porukka lähtevän niin vikkelään jo koejalla, niin ei saranat kulus. Eikö se ois aika leaniä?

        Ei voi laittaa pyöröovea koska silloin ei pystyisi kyttäämään työntekijöiden kulkua.. SE ON KAHVITAUKO (12min aika lähtee juoksemaan kun poistut työpisteeltä) EIKÄ MIKÄÄN KAHVITUNTI!!!! SE ON RUOKATAUKO (20min aika lähtee juoksemaan kun poistut työpisteeltä ja kotona käydään sitten paskalla) EIKÄ MIKÄÄN RUOKATUNTI!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei voi laittaa pyöröovea koska silloin ei pystyisi kyttäämään työntekijöiden kulkua.. SE ON KAHVITAUKO (12min aika lähtee juoksemaan kun poistut työpisteeltä) EIKÄ MIKÄÄN KAHVITUNTI!!!! SE ON RUOKATAUKO (20min aika lähtee juoksemaan kun poistut työpisteeltä ja kotona käydään sitten paskalla) EIKÄ MIKÄÄN RUOKATUNTI!!!!

        Niin tuliko yllätyksenä että töihin tullaan tekemään TÖITÄ!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei voi laittaa pyöröovea koska silloin ei pystyisi kyttäämään työntekijöiden kulkua.. SE ON KAHVITAUKO (12min aika lähtee juoksemaan kun poistut työpisteeltä) EIKÄ MIKÄÄN KAHVITUNTI!!!! SE ON RUOKATAUKO (20min aika lähtee juoksemaan kun poistut työpisteeltä ja kotona käydään sitten paskalla) EIKÄ MIKÄÄN RUOKATUNTI!!!!

        Mitä hemmettiä sä sekoilet? Kohta vuoden nyt ollut prosessoijana, eikä kukaan ole tullut IKINÄ mussuttamaan tauoista. 12-tuntiseen työvuoroon kyllä kuuluu tuplasti pidemmät tauot mitä harhoissasi kirjoittelit.


    • Anonyymi

      Mitäs mieltä jengi on tosta organisaatiomuutoksesta, kun kohta eka vuos sitäki tulee täyteen?

    • Anonyymi

      Paskempaa paikkaa voi hakee.. ihmettelin kun hurja selitys haastattelus miten palkka nousee, todellisuus oli jotaa ihan muuta.. ja sit se porukka siel, tekis mieli nauraa vaa, porukka niin kädetönt ja hölmöö. Tuntuu että siel älykkyysosamäärä on 5😀ikinä törmänny samaa muual. Esim yrittäny kouluttaa uutta töihin ja vuoden jälkee ei osaa ja silti palkataa, ja jos noita hommii ei opi nii sit et sovellu kyl minnee.. insinöörit ja kunnossapito niin hukas että en pysty käsittää miten toi tehas ees pyörii.. onneks ei tarvinnu kauaa kattoo koko puljuu, ei olis koskaa pitäny ees käyä siel..

      • Anonyymi

        Missäs näi hyvvi mennee?


      • Anonyymi

        Harrastuksensa kullakin.. oletko kirjailijan uraa ajatellut tai seiskalehden toimittajaksi?


      • Anonyymi

        On se harmi SOI inssien ykköstykki lähtee. Ei voi alotella vuoroja komediapläjäyksellä ennää.


    • Anonyymi

      Onpas pitkä ketju ko. yrityksestä. Ei tarvetta mennä onneksi tuonkaltaiseen yritykseen. Mistä imsseistä täällä puhutaan? Onko insinöörin koulutus ja liukuhihnalla töissä? Vai elämänkoulu inssi?

      • Anonyymi

        >Sinä tulet ottamaan rokotteen
        >Sinä tulet ottamaan rokotepassin
        >Sinä tulet syömään ötököitä
        >Sinä et omista mitään
        >Sinä tulet olemaan onnellinen


    • Anonyymi

      Eihän tuolla mitään insinöörejä ole töissä. Kouluttamattomia työpaikkakiusaajia peruskoulupohjalla... Elämänkoulu oikea sana kuvaamaan koulutustasoa.

      • Anonyymi

        Onks korkki jääny auki, vai ookko se sama kateelline joka tääl narisee kaikest?


      • Anonyymi

        Kyllä vain on insinöörejä paljon tuotannossa, minäki olin 18-v.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onks korkki jääny auki, vai ookko se sama kateelline joka tääl narisee kaikest?

        Kukaan ei ole kateellinen näille mistään.

        Miksi kukaan kadehtisi peruskoulun käyneitä liukuhihnatyöläisiä jotka ylennetään pitkän linjan mielistelemisen ja työkavereiden käräyttämisten kautta Engineer-tittelille? Entiset koulukiusaajat, nykyiset työpaikkakiusaajat.

        Henkilöitä jotka tavatessaan ulkomaalaisen eivät osaa sanoa muuta kuin: "ai dont ändöständ, viddu tota noin niinku".

        Tämä on ainut paikka missä näillä kyvyillä voi toimia kyseisellä tittelillä.

        Sen huomaa että ei ole kovaa tunkua näiden alaiseksi kun täytyy monen henkilöstöpalveluyrityksen kautta jatkuvasti yrittää rekrytä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan ei ole kateellinen näille mistään.

        Miksi kukaan kadehtisi peruskoulun käyneitä liukuhihnatyöläisiä jotka ylennetään pitkän linjan mielistelemisen ja työkavereiden käräyttämisten kautta Engineer-tittelille? Entiset koulukiusaajat, nykyiset työpaikkakiusaajat.

        Henkilöitä jotka tavatessaan ulkomaalaisen eivät osaa sanoa muuta kuin: "ai dont ändöständ, viddu tota noin niinku".

        Tämä on ainut paikka missä näillä kyvyillä voi toimia kyseisellä tittelillä.

        Sen huomaa että ei ole kovaa tunkua näiden alaiseksi kun täytyy monen henkilöstöpalveluyrityksen kautta jatkuvasti yrittää rekrytä.

        TÄH TÖH?


      • Anonyymi

        Oot aika väärässä. Hp


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oot aika väärässä. Hp

        Okmeticilaisen luonteenlaatu - eli se että ainoa elämän suola on työkavereiden kyttääminen ja juoruilu.

        Mutta tottakai sitä katkeroituu kun kyvyt eivät riitä muualle pääsemiseen. Silloin joutuu työskentelemään Metallin TES :sillä joka on yksi huonoimmista.

        Öitä joutuu valvomaan yövuorolisä 2€/h korvauksilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oot aika väärässä. Hp

        Olis myynnisä hyvää HP paviljon intel kore dual kore i3 näyttinohjaimen on integraatio ostanki? Only 400€


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan ei ole kateellinen näille mistään.

        Miksi kukaan kadehtisi peruskoulun käyneitä liukuhihnatyöläisiä jotka ylennetään pitkän linjan mielistelemisen ja työkavereiden käräyttämisten kautta Engineer-tittelille? Entiset koulukiusaajat, nykyiset työpaikkakiusaajat.

        Henkilöitä jotka tavatessaan ulkomaalaisen eivät osaa sanoa muuta kuin: "ai dont ändöständ, viddu tota noin niinku".

        Tämä on ainut paikka missä näillä kyvyillä voi toimia kyseisellä tittelillä.

        Sen huomaa että ei ole kovaa tunkua näiden alaiseksi kun täytyy monen henkilöstöpalveluyrityksen kautta jatkuvasti yrittää rekrytä.

        Okmetic ei käytä vuokratyövoimaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okmetic ei käytä vuokratyövoimaa.

        Mutta Okmetic on käyttänyt rekrytoinneissaan henkilöstöpalveluyrityksiä.

        On tullut oltua Okmeticilla mutta myös monissa vuokratyöfirmoissa ja voin sen perusteella todeta että kaikissa niissä vuokratyöfirmoissa oli parmpi palkka ja parempi kohtelu kuin Okmeticilla.


    • Anonyymi

      Joskus vuosia sitten kävin tässä puljussa pyörähtämässä, kun oli omat työt katkolla. Kokemuksena oli ehkä yksi apaattisimmista työpaikoista jossa olen koskaan ollut.

      • Anonyymi

        Taisit olla juopottelusta katkolla ja paskanjauhannasta päätellen taidat vieläkin juopotella.


    • Anonyymi

      Tuollahan saa "innssin" nimikkeen mielistelyllä ja toisten käräyttämisellä. Oikeita insinöörejä siis tutkinnon suorittaneita ei ole. Suurin osa kouluttamattomia ilman ammattia olevia ihmisiä.

      • Anonyymi

        Harhautus


      • Anonyymi

        Koska niitä oikeita haluta eikä oikeat ole kiinnostuneet tästä talosta. Paljon on Okmeticin vihaajia ja siihen näyttää olevan oikeat syyt. Työntekijöitä haetaan koko ajan ja jo kymmenien vuosien ajan. Tiedän monta, jotka ovat käyneet siellä hetken ja lähteneet pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska niitä oikeita haluta eikä oikeat ole kiinnostuneet tästä talosta. Paljon on Okmeticin vihaajia ja siihen näyttää olevan oikeat syyt. Työntekijöitä haetaan koko ajan ja jo kymmenien vuosien ajan. Tiedän monta, jotka ovat käyneet siellä hetken ja lähteneet pois.

        Jos vanhassa porukassa jokin mättää, on mahdoton löytää uusia "sopivia" henkilöitä täydentämään porukkaa. Vanhat kitisijät pois ensin ja sitten uutta verta tilalle. Loppuu jatkuva haku.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos vanhassa porukassa jokin mättää, on mahdoton löytää uusia "sopivia" henkilöitä täydentämään porukkaa. Vanhat kitisijät pois ensin ja sitten uutta verta tilalle. Loppuu jatkuva haku.

        Harvaan työhön nykypäivänä enää löytää "sopivia" henkilöitä.. työ on työtä, sitä tehdään rahasta, eikä se työnteko ketään oikeasti kiinnosta. Tietenkin hyvä olisi että työpaikka kokonaisuudessaan olisi miellyttävä, tai edes edes siedettävä paikka kun siellä kuitenkin on joidenkin pakko käydä. Ihmisistä on tullut mukavuudenhaluisia ja laatutietoisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska niitä oikeita haluta eikä oikeat ole kiinnostuneet tästä talosta. Paljon on Okmeticin vihaajia ja siihen näyttää olevan oikeat syyt. Työntekijöitä haetaan koko ajan ja jo kymmenien vuosien ajan. Tiedän monta, jotka ovat käyneet siellä hetken ja lähteneet pois.

        Okmetic ei ole ainoa joka hakee jatkuvasti. Pääkaupunkiseudulla on useita työpaikkoja mitkä hakevat kokoajan sopivia työntekijöitä jo vuosien ajan mitä ei tunnu löytyvän. Syy on yleensä huonossa palkassa ja työoloissa. Ne firmat mitkä maksaa ookoo liksaa löytää jotenkin kummallisesti työvoimaa. Sopiva työntekijähän tarkoittaa nykyään semmoista joka suostuu tekemään alimmalla sallitulla palkalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okmetic ei ole ainoa joka hakee jatkuvasti. Pääkaupunkiseudulla on useita työpaikkoja mitkä hakevat kokoajan sopivia työntekijöitä jo vuosien ajan mitä ei tunnu löytyvän. Syy on yleensä huonossa palkassa ja työoloissa. Ne firmat mitkä maksaa ookoo liksaa löytää jotenkin kummallisesti työvoimaa. Sopiva työntekijähän tarkoittaa nykyään semmoista joka suostuu tekemään alimmalla sallitulla palkalla.

        Täyttä totta, koska suurin osahan on Diplomi-insinöörejä tai tekniikan tohtoreita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okmetic ei ole ainoa joka hakee jatkuvasti. Pääkaupunkiseudulla on useita työpaikkoja mitkä hakevat kokoajan sopivia työntekijöitä jo vuosien ajan mitä ei tunnu löytyvän. Syy on yleensä huonossa palkassa ja työoloissa. Ne firmat mitkä maksaa ookoo liksaa löytää jotenkin kummallisesti työvoimaa. Sopiva työntekijähän tarkoittaa nykyään semmoista joka suostuu tekemään alimmalla sallitulla palkalla.

        Samaa mieltä olen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okmetic ei ole ainoa joka hakee jatkuvasti. Pääkaupunkiseudulla on useita työpaikkoja mitkä hakevat kokoajan sopivia työntekijöitä jo vuosien ajan mitä ei tunnu löytyvän. Syy on yleensä huonossa palkassa ja työoloissa. Ne firmat mitkä maksaa ookoo liksaa löytää jotenkin kummallisesti työvoimaa. Sopiva työntekijähän tarkoittaa nykyään semmoista joka suostuu tekemään alimmalla sallitulla palkalla.

        mäki oon samaa mieltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täyttä totta, koska suurin osahan on Diplomi-insinöörejä tai tekniikan tohtoreita.

        Höpö höpö. Siellä ei oikeita insinöörejä ole yhtään. Peruskoulun keskenjättäneitä "inssejä" kyllä löytyy. Tehtävänä muiden vahtiminen....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö. Siellä ei oikeita insinöörejä ole yhtään. Peruskoulun keskenjättäneitä "inssejä" kyllä löytyy. Tehtävänä muiden vahtiminen....

        Harhautus älkää uskoko


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harhautus älkää uskoko

        Mikä harhautus?Tosiasiaa. Mene muualle trollailemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä harhautus?Tosiasiaa. Mene muualle trollailemaan.

        Mihin muualle? Tää työ on koko mun elämä


    • Anonyymi

      Okmetic ei oo mikään vankila. Vankilassa saa käydä ulkona. Vankilassa saa tupakoida. Vankilassa on parempi olla kuin Okmeticilla. Okmeticin johto on kasa hyvä veli porukkaa, jotka kannattaa kieltolakia. Hyvällä johtamisella paikalla olisi mahdollisuus olla todella hyvä työpaikka. Mutta nykyisellä toiminnalla ei. Kaikki, mikä voisi olla hyvää on käytännössä päin vastoin. En ole koskaan nähnyt näin paskaa tekemistä yrityksen johdolta.

      • Anonyymi

        Ja vankilassa on paremmat ruuat. Oikeesti !


      • Anonyymi

        Harhautus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja vankilassa on paremmat ruuat. Oikeesti !

        Sähän sen tiedät, et ole tainnut päivääkään olla oikeissa töissä HÄ!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja vankilassa on paremmat ruuat. Oikeesti !

        Ootko ollut vankilassa pitkäänkin


    • Anonyymi

      Inssejä hah.. Pitkät "vilauttajatakit" päällä kyttää peruskoulupohjalta muiden tekemisiä... Työntekijöillä vanginpuvut... Kannattaa kiertää paikka kaukaa..

      • Anonyymi

        Kateellisen narinaq !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kateellisen narinaq !

        Ei mitään syytä olla kateellinen "insinööreille" jotka ovat Homer Simpsonin tasoisia. Ainut ero on vain se että Homer osaa englantia, kun taas Okmeticin esimiehien joukossa on useita jotka osaavat vain suomea ja huonosti sitäkin.

        Huutamista määkimistä ja mielialalääkkeitä.

        Joku voisi sääliä niin yksinkertaisia ihmisiä mutta pitää muistaa että niiden joukossa on työpaikkakiusaajia joten sääli on sairautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mitään syytä olla kateellinen "insinööreille" jotka ovat Homer Simpsonin tasoisia. Ainut ero on vain se että Homer osaa englantia, kun taas Okmeticin esimiehien joukossa on useita jotka osaavat vain suomea ja huonosti sitäkin.

        Huutamista määkimistä ja mielialalääkkeitä.

        Joku voisi sääliä niin yksinkertaisia ihmisiä mutta pitää muistaa että niiden joukossa on työpaikkakiusaajia joten sääli on sairautta.

        Ei mikään yritys kaadu jonkun tavis rivityöntekijän puutteeseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mitään syytä olla kateellinen "insinööreille" jotka ovat Homer Simpsonin tasoisia. Ainut ero on vain se että Homer osaa englantia, kun taas Okmeticin esimiehien joukossa on useita jotka osaavat vain suomea ja huonosti sitäkin.

        Huutamista määkimistä ja mielialalääkkeitä.

        Joku voisi sääliä niin yksinkertaisia ihmisiä mutta pitää muistaa että niiden joukossa on työpaikkakiusaajia joten sääli on sairautta.

        en ole huomannut mitään ongelmia olen viihtynyt kovin hyvä työpaika


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mikään yritys kaadu jonkun tavis rivityöntekijän puutteeseen.

        sama mieltä !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        en ole huomannut mitään ongelmia olen viihtynyt kovin hyvä työpaika

        Minä olen kyllä huomannut juuri tuollaisia ongelmia. Onneksi voi äänestää jaloillaan. Vaihtamalla työpaikkaa saa paremmat esimiehet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mitään syytä olla kateellinen "insinööreille" jotka ovat Homer Simpsonin tasoisia. Ainut ero on vain se että Homer osaa englantia, kun taas Okmeticin esimiehien joukossa on useita jotka osaavat vain suomea ja huonosti sitäkin.

        Huutamista määkimistä ja mielialalääkkeitä.

        Joku voisi sääliä niin yksinkertaisia ihmisiä mutta pitää muistaa että niiden joukossa on työpaikkakiusaajia joten sääli on sairautta.

        Olen huomannut saman. Kun vaihdoin pois niin palkkakin parani huomattavasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä olen kyllä huomannut juuri tuollaisia ongelmia. Onneksi voi äänestää jaloillaan. Vaihtamalla työpaikkaa saa paremmat esimiehet.

        mene pois vain jos ei tykätä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen huomannut saman. Kun vaihdoin pois niin palkkakin parani huomattavasti.

        valehtelet


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        valehtelet

        Joka vuosi on tullut verojen ja kaikkien mahdollisten vähennysten jälkeen vähintään 11000€ enemmän käteen. Eikä tarvi tehdä pakkotahtista liukuhihnatyötä kellotetuissa työpisteissä huonossa ilmapiirissä missä kiusataan ja savustetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen huomannut saman. Kun vaihdoin pois niin palkkakin parani huomattavasti.

        Vuosia firmassa työskennellyt ja voin allekirjoittaa kaiken negatiivisen mitä tässä ketjussa on.

        Johtamista ei ole, kuilu toimihenkilöiden ja tavan työntekijöiden välillä on valtava. Duunari on pakollinen p*ska ja kehtaakin vielä pyytää palkkaa työstään ja venymisestään. Esimiehet elämämkolulaisia tai muuten vain vähän yksinkertaisia "minioneja" ja sellaiset on tehtävään valittu ihan tarkoituksella. Vaihtuvuus on kova koska palkat ovat todellakin ihan paskat. Alussa lupaillaan ja maalaillaan vaikka mitä, mutta todellisuudessa se perustuntipalkka on usean vuodenkin jälkeen alle 12€ tunti. Jos oikein jaksat olla mieliksi esimiehille ja teet kitisemättä kaiken mitä pyydetään, samalla vasikoiden "huonot työkaverit" saattaa, huom. saattaa olla 5-vuoden jälkeen 40 000€ vuodessa, - lomarahat eli alle 38 000€. Ja se on huippu mistä ei nousta. Ihan missä tahansa muualla vastaavassa vuorojärjestelmässä tienaa vuodessa 10 000€ enemmän. Nuoret eivät siellä pysy ja vanhat ovat laitostuneet kitisemään kun eivät uskalla poiskaan lähteä.

        Kyllä siellä voi pyörähtämässä käydä, mutta huomaat kyllä että parempiakin työpaikkoja on. Ainut mikä Okmeticilla on hyvä ja auttaa sietämään on 12-tuntinen vuorojärjestelmä. Ei siellä todellakaan jaksaisi käydä 8-tuntissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuosia firmassa työskennellyt ja voin allekirjoittaa kaiken negatiivisen mitä tässä ketjussa on.

        Johtamista ei ole, kuilu toimihenkilöiden ja tavan työntekijöiden välillä on valtava. Duunari on pakollinen p*ska ja kehtaakin vielä pyytää palkkaa työstään ja venymisestään. Esimiehet elämämkolulaisia tai muuten vain vähän yksinkertaisia "minioneja" ja sellaiset on tehtävään valittu ihan tarkoituksella. Vaihtuvuus on kova koska palkat ovat todellakin ihan paskat. Alussa lupaillaan ja maalaillaan vaikka mitä, mutta todellisuudessa se perustuntipalkka on usean vuodenkin jälkeen alle 12€ tunti. Jos oikein jaksat olla mieliksi esimiehille ja teet kitisemättä kaiken mitä pyydetään, samalla vasikoiden "huonot työkaverit" saattaa, huom. saattaa olla 5-vuoden jälkeen 40 000€ vuodessa, - lomarahat eli alle 38 000€. Ja se on huippu mistä ei nousta. Ihan missä tahansa muualla vastaavassa vuorojärjestelmässä tienaa vuodessa 10 000€ enemmän. Nuoret eivät siellä pysy ja vanhat ovat laitostuneet kitisemään kun eivät uskalla poiskaan lähteä.

        Kyllä siellä voi pyörähtämässä käydä, mutta huomaat kyllä että parempiakin työpaikkoja on. Ainut mikä Okmeticilla on hyvä ja auttaa sietämään on 12-tuntinen vuorojärjestelmä. Ei siellä todellakaan jaksaisi käydä 8-tuntissa

        se vielä että varkaudet ovat tulleet viime vuosina osaksi Okmeticin arkea. Kaappeihin murtauduttu, rahaa ja tavaraa viety reppujen ja vaatteiden taskusta. En tiedä onko näistä tehty talon ulkopuolelle vieläkään mitään rikosilmoituksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mene pois vain jos ei tykätä

        Se onkin hyvä että on mahdollisuus vaihtaa parempaan. Päin vastoin kuin sinulla joka työskentelet Metallin TES:sillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen huomannut saman. Kun vaihdoin pois niin palkkakin parani huomattavasti.

        Sama havainto ei kympin tuntipalkalla kannata tehdä mitään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mitään syytä olla kateellinen "insinööreille" jotka ovat Homer Simpsonin tasoisia. Ainut ero on vain se että Homer osaa englantia, kun taas Okmeticin esimiehien joukossa on useita jotka osaavat vain suomea ja huonosti sitäkin.

        Huutamista määkimistä ja mielialalääkkeitä.

        Joku voisi sääliä niin yksinkertaisia ihmisiä mutta pitää muistaa että niiden joukossa on työpaikkakiusaajia joten sääli on sairautta.

        Näin on. Onhan yksinkertaistenkin käytävä jossain töissä. Tuolla vaatimustaso just sopiva tuollaisille.


    • Anonyymi

      En missään nimessä suosittele. Työpaikkakiusaamista ja savustamista. Missään ole nähnyt noin kelvotonta esimiestyöskentelyä. Ymmärtäähän sen kun ainut koulu "ELÄMÄNKOULU, " ja sitäkin käydään mielialalääkkeiden voimin.

      • Anonyymi

        harhauttaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        harhauttaa

        Miksi sun pitää näitä tosiasioita täällä tulla kiistämään.Asiathan on juurikin noin miten yllä kirjoitettu. Kannattaisi varmaan kanavoida tuo "harhautus" tekstien tuottama kielteinen energia johonkin hyödyllisempään. Osaatko perustella muuten kuin yhdellä sanalla miksi ylläolevat asiat ei olisi totta. Jos et-ole hiljaa.


    • Anonyymi

      Paskat palkat

    • Anonyymi

      Palkat aivan kelvottomat.

      • Anonyymi

        Ihan hyvät ne on


      • Anonyymi

        Kertokaa mulle missä on hyvät palkat. Meen sinne töihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kertokaa mulle missä on hyvät palkat. Meen sinne töihin.

        Hyvän palkan saamiseen vaaditaan koulutusta ja osaamista. Palkka työtehtävien/osaamisen mukaan:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvän palkan saamiseen vaaditaan koulutusta ja osaamista. Palkka työtehtävien/osaamisen mukaan:)

        Täyttä paskaa. 3- työpistettä on maksimi, sitten alkaa esimiehet höpötellä että ei kannata enempää opetella kun se ei vaikuta palkkaan. Koulutusta AMK, pros.teollisuuden perustutkinto ja yksi erikoisammattitutkinto. 7v kokemuksella ja 5 työpisteen osaamisella 40 000€ vuoteen. Siitä kun miinustat ne lomarahat ja muut niin 36-38t on palkka. Ellet ole jollain epäterveellä tavalla päässyt esimiehen jalkavaimoksi.

        Hyviksi palkkoja siellä kutsuu ainoastaan itsetunto-ongelmaiset pelkurit ketkä eivät uskalla kokeilla ja lähteä muualle. Tekevät kaikki ylityöt mitä vain saatavilla. Tottakai se palkka silloin nousee kun olet kaikki vapaat töissä. Toinen kuka siellä kutsuu palkkoja hyväksi on juuri aloittanut, sieltä köyhyysrajalta pinnistävä ma-pe töihin tottunut kouluttamaton duunari.

        Valehdelkaa itsellenne vaikka kuinka. Se ei sitä faktaa muuta että työolot siellä ovat todella epäterveet ja korvaus osaamisesta ja venymisestä aivan paska. Soi:lla taitaa päästä helpoimmalla, missä 15 ihmistä hoitaa yhden työt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kertokaa mulle missä on hyvät palkat. Meen sinne töihin.

        Oikea Okmeticlaisen asenne!! Apaattinen ja murrettu. Kokeile hakea vaikka ensimmäiseksi crystallille, jos äly riittää sinne. Ootko W2:ssa? Kuulostat siltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikea Okmeticlaisen asenne!! Apaattinen ja murrettu. Kokeile hakea vaikka ensimmäiseksi crystallille, jos äly riittää sinne. Ootko W2:ssa? Kuulostat siltä.

        Ei kaikki Chrystalin työntekijätkään ole penaalin terävimpiä kyniä. Jos naama miellyttää oikeita henkilöitä niin sinne pääsee helpommin vaikka näytöt olisivat heikkoja.

        Talon seinien sisäpuolella kävellään nokka pystyssä ylimielisen oloisina ja myhäillään.

        Mutta vaikka kuinka uskottelisi itselleen tekevänsä talon arvostetuinta työtä johon on olevinaan vaikea päästä niin talon seinien ulkopuolella muun maailman silmissä se on työkokemuksena ja osaamisena täysin saman arvoinen kuin muiden osastojen huonoimmat työpisteet.

        Huomaat sen kyllä jos haet joku kerta oikeaa työpaikkaa josta myös maksetaan kunnolla. Suomessa ei ole toista täsmälleen samanlaista tehdasta jossa osaamistasi voitaisiin suoraan hyödyntää.

        Ja vaikka nyt olisi mieluisa sijoitus niin ei tarvitse tehdä kuin yksi väärä liike väärässä paikassa niin voi tulla yllättäen pakkosiirto ikävämmälle osastolle ja ikävämpään työpisteeseen ja siitä ei neuvotella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kertokaa mulle missä on hyvät palkat. Meen sinne töihin.

        OnlyFans


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täyttä paskaa. 3- työpistettä on maksimi, sitten alkaa esimiehet höpötellä että ei kannata enempää opetella kun se ei vaikuta palkkaan. Koulutusta AMK, pros.teollisuuden perustutkinto ja yksi erikoisammattitutkinto. 7v kokemuksella ja 5 työpisteen osaamisella 40 000€ vuoteen. Siitä kun miinustat ne lomarahat ja muut niin 36-38t on palkka. Ellet ole jollain epäterveellä tavalla päässyt esimiehen jalkavaimoksi.

        Hyviksi palkkoja siellä kutsuu ainoastaan itsetunto-ongelmaiset pelkurit ketkä eivät uskalla kokeilla ja lähteä muualle. Tekevät kaikki ylityöt mitä vain saatavilla. Tottakai se palkka silloin nousee kun olet kaikki vapaat töissä. Toinen kuka siellä kutsuu palkkoja hyväksi on juuri aloittanut, sieltä köyhyysrajalta pinnistävä ma-pe töihin tottunut kouluttamaton duunari.

        Valehdelkaa itsellenne vaikka kuinka. Se ei sitä faktaa muuta että työolot siellä ovat todella epäterveet ja korvaus osaamisesta ja venymisestä aivan paska. Soi:lla taitaa päästä helpoimmalla, missä 15 ihmistä hoitaa yhden työt.

        satusetä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kaikki Chrystalin työntekijätkään ole penaalin terävimpiä kyniä. Jos naama miellyttää oikeita henkilöitä niin sinne pääsee helpommin vaikka näytöt olisivat heikkoja.

        Talon seinien sisäpuolella kävellään nokka pystyssä ylimielisen oloisina ja myhäillään.

        Mutta vaikka kuinka uskottelisi itselleen tekevänsä talon arvostetuinta työtä johon on olevinaan vaikea päästä niin talon seinien ulkopuolella muun maailman silmissä se on työkokemuksena ja osaamisena täysin saman arvoinen kuin muiden osastojen huonoimmat työpisteet.

        Huomaat sen kyllä jos haet joku kerta oikeaa työpaikkaa josta myös maksetaan kunnolla. Suomessa ei ole toista täsmälleen samanlaista tehdasta jossa osaamistasi voitaisiin suoraan hyödyntää.

        Ja vaikka nyt olisi mieluisa sijoitus niin ei tarvitse tehdä kuin yksi väärä liike väärässä paikassa niin voi tulla yllättäen pakkosiirto ikävämmälle osastolle ja ikävämpään työpisteeseen ja siitä ei neuvotella.

        huuhaaukko


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        huuhaaukko

        Olet itse.


    • Anonyymi

      Tuolla kelvottomat palkat

      • Anonyymi

        mahtaa tylsä elämä harhsutta


    • Anonyymi

      2800e vaikka työhaastattelussa lupailtiin kuu taivaalta kaksi vuotta keksitty kehityskeskusteluissa syitä miten ensi kerralla sitten nousee en usko. Älkää uskoko mitä ne haastattelussa lupaa

      • Anonyymi

        Pakollisten indeksikorotuksien myötä 3000€ voi mennä aikanaan rikki mutta ostovoima on silloin maksimissaan sama kuin tällä hetkellä, todennäköisesti heikompi.

        Kehityskeskustelut ovat loogista jatkoa työhaastattelulle. Satujen kertomis tilaisuuksia. Niiden tarkoituksena on ylläpitää uskoa miten sinut joskus tulevaisuudessa palkitaan.

        Samalla vihjataan että voisit olla hieman ahkerampi. Mutta ei vielä palkankorotusta, ei vielä, ei vielä, ole maltillinen... sitten seuraavalla kerralla ehkä, mutta ei vielä tällä kerralla.

        Jokainen vuosi jonka tuhlaat siellä, häviät rahaa jonka saisit työpaikassa josta maksetaan paremmin ja josta olisi hyötyä urakehityksellesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakollisten indeksikorotuksien myötä 3000€ voi mennä aikanaan rikki mutta ostovoima on silloin maksimissaan sama kuin tällä hetkellä, todennäköisesti heikompi.

        Kehityskeskustelut ovat loogista jatkoa työhaastattelulle. Satujen kertomis tilaisuuksia. Niiden tarkoituksena on ylläpitää uskoa miten sinut joskus tulevaisuudessa palkitaan.

        Samalla vihjataan että voisit olla hieman ahkerampi. Mutta ei vielä palkankorotusta, ei vielä, ei vielä, ole maltillinen... sitten seuraavalla kerralla ehkä, mutta ei vielä tällä kerralla.

        Jokainen vuosi jonka tuhlaat siellä, häviät rahaa jonka saisit työpaikassa josta maksetaan paremmin ja josta olisi hyötyä urakehityksellesi.

        3000€ on hyväpalkkainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        3000€ on hyväpalkkainen

        Ei todellakaan ole teollisuudessa. Köyhyysrajalla elävälle, ma-pe töitä tekevälle se varmasti sitä onkin. Miksi tehdä töitä paskalla palkalla kun siitä voi saada myös rahaa, ihan vain vaihtamalla firmaa? Okmeticille ei tarvita kuitenkaan kun elämänkoulu. Tai sitä jopa vaaditaan, niin ei tarvitse maksaa kun tessin minimit hamaan loppuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei todellakaan ole teollisuudessa. Köyhyysrajalla elävälle, ma-pe töitä tekevälle se varmasti sitä onkin. Miksi tehdä töitä paskalla palkalla kun siitä voi saada myös rahaa, ihan vain vaihtamalla firmaa? Okmeticille ei tarvita kuitenkaan kun elämänkoulu. Tai sitä jopa vaaditaan, niin ei tarvitse maksaa kun tessin minimit hamaan loppuun.

        Liukuhihnahommat oo teollisuutta nähnykkä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        3000€ on hyväpalkkainen

        Kyse oli siitä että Okmeticilla 3000 /KK voi tienata vasta vuosien päästä, ei nyt.

        Mutta ymmärrän että tämä meni yli ymmärryksen sinulta kun et ymmärrä paljon muutakaan mistään ;)

        Sanoisin että nykyisin 3000€/KK on nykyisin alle keskipalkan. Se voi olla hyvä palkka jollekin puhe- ja ymmärryshäiriöiselle invalidille joka on suorittanut korkeintaan peruskoulun ja senkin vain rimaa hipoen. Eikä osaa puhua ulkomaan kieliä. Ainoastaan Vantaan murretta.

        3000€ /KK voi tienata monella tavalla. Tehden hikipajatyötä pakkotahtisen kellotetun liukuhihnan äärellä tai sitten tekemällä oikeata työtä jota arvostetaan.

        Okmeticilla ollessa kaikki kokeilemani työpisteet olivat samanlaisia:

        Laita kiekot koneeseen, ota kiekot koneesta, mittaa kiekot. Tätä samaa pitäisi toistaa koko 12h työvuoro. Siellä tunsin itse olevani kone. En prosessia hoitava henkilö.

        Jos tämän sisältöistä työtä haluaa tehdä vuodesta toiseen, silloin on mielestäni todella alhaalla tavoitteet oman työelämän suhteen.

        Nykyisessä työssä peruspalkka ilman mitään lisiä alkaa kolmesta tonnista ja sen päälle tulee lisiä vähintään tonni kuukaudessa. Työvuoroista riippuen monesti enemmänkin.

        Lisäksi nykyisessä paikassa on mahdollisuus suorittaa alan ammattitutkinto jota oikeasti arvostetaan. Sen suorittaminen tuo vielä entisestään lisää palkkaa.

        Monta paikkaa on nähty mutta Okmeticilla oli huonoin työilmapiiri mitä on vastaan tullut. Lisäksi siellä tapasi "ihmisiä" joita ei ikinä olisi halunnut tavata.


    • Anonyymi

      Samat kokemukset. Uskokaa nyt sinne pyrkivät että paikka ei täytä minkään suhteen kelvollisen työpaikan kriteerejä.

      • Anonyymi

        saman tyypin jarhautus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        saman tyypin jarhautus

        Käteen jäävä palkka vuosien kokemuksella 1800€ - 2000€ kk. Riippuu "pääsetkö" olemaan joka viikonlopun töissä. Jos ei satu sunnuntaivuoroja niin 1800€ aika tiukassa.


      • Anonyymi

        Tuntuu siltä että toimihenkilöt viihtyy tuossa lafkassa hyvin, onks niillä sitten hyvä liksa vai normaalin ihmisen työaika tekee sen että pysyy aivot virkeenä ja elämäntavat terveenä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuntuu siltä että toimihenkilöt viihtyy tuossa lafkassa hyvin, onks niillä sitten hyvä liksa vai normaalin ihmisen työaika tekee sen että pysyy aivot virkeenä ja elämäntavat terveenä?

        Noh. Ne toimihenkilöt ovat useasti täysin kouluttamattomia, peruskoulun päättötodistuksilla olevia sankareita. Perseennuolijat saaneet "ENGINEER" tittelin hyvin tehdystä kyttäys ja ilmianto työstä. Ne kellä paperit on, ovat niin saatanan urpoja etteivät missään muualla pärjäisi. Ja suurin osa on ihan puhtaasta nepotismista siellä töissä. Ihme peräkammarin porukkaa. Hajuttomista, värittömistä ja mauttomia ihmisistä on okmetic tehty. Kaikki ovat siellä vähän yksinkertaisia. Paitsi ke ketkä istuvat ja ottavat "palkkansa" tekemättä mitään.


    • Anonyymi

      Sen voi sanoa kun ovesta meet sisään niin tyhmenet sillä samalla sekunnilla 50% aivokapasiteetista. Nimittäin työntekijät eivät pääse 12h aikana saamaan kertaakaan raitista ilmaa.

    • Anonyymi

      Mulle itelle sopii 12h vuorot mut mielummin tekisin pelkkiä aamuvuoroja kun yö rytmi sekottaa rytmiä oon nyt vuoden verran ollu läppäyshommissa

      Oon viihtynyt, ne ketkä kokee ettei oo oma paikka yleensä kääntyy ovesta ulos

    • Anonyymi

      Meillä tarvitaan lahjakkaita tyyppejä, joilla pysyy kiekot pinseteissä ja kasetit kädessä.

      Tällä Firmalla hyvät tulevaisuuden näkymät seuraavalle 5 vuodelle. Uusi tehdasinvestointi 500 uutta moniosaajaa. Palkanmaksaja maksaa tilin jopa 2 kertaa kuukaudessa. Toimi nopeasti, paikka voi olla sinun.

      • Anonyymi

        Lahjakkaat tyypit eivät hakeudu työpaikkoihin joissa lahjattomat tyypit harrastavat työpaikkakiusaamista, juoruilua ja savustamista.

        Lahjakkaat tyypit eivät myöskään hakeudu työpaikkoihin joissa voi joutua työskentelemään urakkatyötä muistuttavissa olosuhteissa jos siitä kuitenkin maksetaan vain alin mahdollinen korvaus joka TES: sin mukaan on laillista maksaa.

        Vaikka palkka maksettaisiin jopa kolme kertaa kuukaudessa se ei auta silloin jos yhteensä kuukaudessa tilille maksettava nettosumma on liian pieni verrattuna työn rasittavuuteen ja huonoon työilmapiiriin.

        Ei mitään syytä kiirehtiä. Vapaita paikkoja tulee aina olemaan.

        Lahjakkailla on varaa valita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lahjakkaat tyypit eivät hakeudu työpaikkoihin joissa lahjattomat tyypit harrastavat työpaikkakiusaamista, juoruilua ja savustamista.

        Lahjakkaat tyypit eivät myöskään hakeudu työpaikkoihin joissa voi joutua työskentelemään urakkatyötä muistuttavissa olosuhteissa jos siitä kuitenkin maksetaan vain alin mahdollinen korvaus joka TES: sin mukaan on laillista maksaa.

        Vaikka palkka maksettaisiin jopa kolme kertaa kuukaudessa se ei auta silloin jos yhteensä kuukaudessa tilille maksettava nettosumma on liian pieni verrattuna työn rasittavuuteen ja huonoon työilmapiiriin.

        Ei mitään syytä kiirehtiä. Vapaita paikkoja tulee aina olemaan.

        Lahjakkailla on varaa valita.

        Kun on pieni tili niin ei myöskään tarvi paljoa veroja maksaa, ei jää paljoa maksettavaa! ;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lahjakkaat tyypit eivät hakeudu työpaikkoihin joissa lahjattomat tyypit harrastavat työpaikkakiusaamista, juoruilua ja savustamista.

        Lahjakkaat tyypit eivät myöskään hakeudu työpaikkoihin joissa voi joutua työskentelemään urakkatyötä muistuttavissa olosuhteissa jos siitä kuitenkin maksetaan vain alin mahdollinen korvaus joka TES: sin mukaan on laillista maksaa.

        Vaikka palkka maksettaisiin jopa kolme kertaa kuukaudessa se ei auta silloin jos yhteensä kuukaudessa tilille maksettava nettosumma on liian pieni verrattuna työn rasittavuuteen ja huonoon työilmapiiriin.

        Ei mitään syytä kiirehtiä. Vapaita paikkoja tulee aina olemaan.

        Lahjakkailla on varaa valita.

        Raha ei kasva puussa. 💶🌳 Eikä piikiekot löydä itsestään roskakoriin. 🪣 Jonkun nämäkin työt on tehtävä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun on pieni tili niin ei myöskään tarvi paljoa veroja maksaa, ei jää paljoa maksettavaa! ;)

        Muistan että juuri tällaisia satuja kerrottiin Okmeticin kehityskeskusteluissa. Älykkäät ihmiset eivät tällaisia satuja kauaa jaksa kuunnella.

        Jos palkka on pieni, silloin ei kerry eläkekertymääkään. Kädestä suuhun elämä jatkuu koko loppuiän.

        No jokainenhan voi itse valita paikkansa, toisin kuin Okmeticin henkilöstö. Sinne kertyy nimenomaan lahjattomat tyypit jotka eivät muualle pääse.

        Moni asepalveluksen suorittanut muistaa niiltä ajoilta että kun siiinä paikassa on otanta koko ikäluokasta, siihen samaan erään sattuu aina myös alikehittyineitä ja normaalia yksinkertaisempia tapauksia joita ei myöhemmin yleensä tule vastaan normaalissa elämässä.

        Okmeticilla työskennelleenä voin todeta että sinne on on oikein kerääntynyt edellä mainittuja tapauksia. Ja monesti vielä esimiesasemaankin saakka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun on pieni tili niin ei myöskään tarvi paljoa veroja maksaa, ei jää paljoa maksettavaa! ;)

        Miksi suotta käydä Okmeticilla töissä. Parempihan saman logiikan mukaan on olla tekemättä töitä lainkaan, silloin ei tarvitse maksaa verojakaan. ;)


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Vähän liioittelua nyt. Noillahan oli sentään rahaa pukeutua.


    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-8628916

      Yövuorossa tuli tämmöinen mielenkiintoinen artikkeli luettua, jossa kehutaan 12 tunnin vuorojärjestelmää verrattuna 8h systeemiin.

      • Anonyymi

        Tämän yön saldo: 1 erä holdiin. Jos listoille ei ilmesty lisää kiilotettavaa. Helppo nakki, tai kun Okmetcilla ollaan niin helppo Makkara. Tietäjät tietää.


    • Anonyymi

      Todellisuus ei vastannut ihan mitä hyvillä mainoskuvilla ja markkinoinnilla voi ensimmäisenä kuvitella

      Prosessoijalle raskasta lähteä ruokalaan tauvolle kun joutuu pitkän matkan vaeltamaan sinne päästäkseen

      Sali on kelpo tämmöiselle raskaan työn raatajalle hyvin harva sielä käy

      Ei ole kovin fyysinen työ jos ei alakerran varaston puolella

      Voihan jollekkin kidepussin nostaminen olla kova fyysinen suoritus

      Tilinauhassa ei kovin suuria numeroita usein näy

    • Anonyymi

      Kuvitelkaa päässänne seuraavanlainen lyriikka:

      🎼 Vesipuisto Okmetic, kaikki mukaan viettelee.. Vesipuisto Okmetic tulospalkkiot leikkailee.. Tule mukaan talkoisiin, pannaan palkat leikkuriin.. Leikkaustunnelmaan meidät kaikki nostaa kuumimpaan.. Tulkaa kaikki Antelliin.. Köyhästä kaiken irti saa Okmetic.. 🎼

      • Anonyymi

        Hyvä tunnusmusiikki firmalle, sen pitäisi soida aina kun astuu tuonne sisä-oppilaitokseen / avovankilaan sisään.


      • Anonyymi

        Täällä jotain ihme trolli-armeija käynyt spämmimässä sopimattomuuksia, ei se nyt noin huono paikka oo, kyllä vuokran makselee ja naista saa


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Toisaalta erään huhun mukaan valmis pilalle mennyt kide jemmattiin Espoon pihamaille ennen Koivuhaan tehtaan valmistumista. Sielä se varmaan tänäkin päivänä odottaa maatumista.


      • Anonyymi

        Vastuullisuutta oo nähnytkään :D löysin kerran banaaninkuoret jostain kyseenalaisesta paikasta, en tiedä liittykö asiaan mutta kierrätystä tulisi opettaa työntekijöille eikä puhdastiloihin tuoda mitään ylimääräistä (kirjoja, naposteltavaa), varmaan joku ensikertalainen kyseessä


    • Anonyymi

      Erinomainen työpaikka pohjakoulutukseen nähden. Ei vaadi luku- / kirjoitustaitoa, kaikki voi perehdytyksen kautta oppia. Numerot 7.00 ja 19.00 olisi silti hyvä osata suurimman osan, koska tietää milloin viimeistään pitää olla leimauslaitteen luonna. Lisäksi kirjaimet A, B, C, D ja E, niin tietää mihin vuoroon kuuluu. Palkka vaihtelee: Riippuu oletko 5, 7 vai 10% mies / nainen. 8 työpäivää vuodessa lomaa. Olit sitten 1 vuoden tai 10 vuotta ollut talossa.

      • Anonyymi

        A vuoro on parasta A-luokkaa


    • Anonyymi

      Pitäiskö hakea tuonne töihin? Mitkä on parhaat hommat tuolla prosessoijalle?

      • Anonyymi

        Kommentoin äsköseen vielä, esim saako olla toiveita johonkin tiettyyn hommaan vai arpomallako ne arpoo? Kattelee mihin tää tyyppi vois esim sopia?


      • Anonyymi

        Sinne kun menet niin pois pääsyä ei ole

        Toisin sanoen jämähdät sinne eläkeikään asti


      • Anonyymi

        Lisistä se meidän palkka koostuu esim nyt sunnuntaina on kissan päivät koska tupla palkka, vihreät meinas viedä ne pois meiltä.

        Peruspalkka prosessoijalle 11,54€/h. Paljon jalkojen päällä seisomista, vuorotyö ei sovi kaikille.

        Jos elämässä on matalat tavoitteet kannattaa suunnata tänne. Keskiviikko kaljoille löytyy aina rahaa tästä tilistä.


      • Anonyymi

        Bondaus/Oksidointi!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bondaus/Oksidointi!!

        Bond, James Bond.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisistä se meidän palkka koostuu esim nyt sunnuntaina on kissan päivät koska tupla palkka, vihreät meinas viedä ne pois meiltä.

        Peruspalkka prosessoijalle 11,54€/h. Paljon jalkojen päällä seisomista, vuorotyö ei sovi kaikille.

        Jos elämässä on matalat tavoitteet kannattaa suunnata tänne. Keskiviikko kaljoille löytyy aina rahaa tästä tilistä.

        Peruspalkka 11.54? Vai onko tuo jokin harjoittelijan palkka. Omalla kemianalan firmassa saa uusi työntekijä prosessissa parempaa palkkaa ensipäivästä lähtien.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Peruspalkka 11.54? Vai onko tuo jokin harjoittelijan palkka. Omalla kemianalan firmassa saa uusi työntekijä prosessissa parempaa palkkaa ensipäivästä lähtien.

        Lisiä tulee kaikenlaista mutta käytännössä se peruspalkka jotain 11,54 - 12,35 kun tulee sisään.


      • Anonyymi

        Oh hell no


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommentoin äsköseen vielä, esim saako olla toiveita johonkin tiettyyn hommaan vai arpomallako ne arpoo? Kattelee mihin tää tyyppi vois esim sopia?

        Sinne ei pitäisi hakea töihin. Kyvyistäsi tai taustastasi riippumatta, jos et oo sukulainen kellekään merkittävälle tyypille, ne kattelevat että "sä voisit aluksi sopia tähän huonoimpaan hommaan , ja sit katellaan joskus myöhemmin lisää".

        Jos joskus myöhemmin huomautat että sulla on ihan oikea tutkintokin että eikö siitä ole mitään apua ja eikö niitä parempia tehtäviä voi jo kattoa? niin siihen sanotaan että "niillä papereilla ei oo mitään merkitystä näiden seinien sisällä. Tääl vaikuttaa vain se mitä sä teet nyt ja miten ahkerasti, ja että nyt odotetaan että näytät kyntesi ja olet ahkera".


        Kun avoimia työtehtäviä ilmoitellaan niin kannattaa muistaa se tosiasia että henkilöstöpula ja avoimet työpaikat ovat kaikkialla aina ikävimmissä työtehtävissä.

        Miksi ne muuten olisivat avoimia paikkoja? Ei kai kukaan halua vapaaehtoisesti tehdä kellotettua liukuhihnatyötä huonolla palkalla huonossa ilmapiirissä jos ei ole pakko?

        Legendat pitkistä työsuhteista ovat satua siltä osin että kyseessä olisi vapaasta tahdosta tapahtuva pysyminen. Siellä pysytään koska kyvyt eivät riitä parempiin työpaikkohin.

        Omaa työpistettä ja osastoa ei voi vapaasti valita .

        Jos kaikki saisivat valita vapaasti niin veikkaan että olisi muutama paikka jonne kaikki olisivat kasaantuneet ja sitten olisi työpisteitä joissa ei olisi ketään. Mutta sillä tavalla tuotanto ei voi pyöriä.

        On parempia ja huonompia tehtäviä mutta kaikkiin paikkoihin on järjestettävä miehitys.

        Sen vuoksi ikävempien työpisteiden työntekijöille kerrotaan kehityskeskusteluissa huulet ruskeana katteettomia lupauksia että nyt kun teet ahkerasti tätä niin vuoden päästä voit päästä parempaan työpisteeseen.

        Mutta vuoden päästä tilanne on sama kuten joka kerta senkin jälkeen. Parhaat paikat ovat aina varattuja eikä sinne "tällä kertaa" pääse. Tarkoitus on vain löytää ikävimpään ja huonoimpaan työhön tekijä edullisesti ja niin että se pysyy siellä vuodesta toiseen. Jotkut jumiutuvat tähän pelleilyyn kymmeniksi vuosiksi kuvitellen että joku kerta heitä vielä onnistaa.

        Aloittaneista heikompi osa jämähtää ja tyytyy tarjolla oleviin hikipaja tehtäviin, huonoon palkkatasoon ja jatkuviin lupailuihin siitä miten tulevaisuudessa pääsee parempaan työpisteeseen ja siitä maksetaan paremmin.

        Aloittaneista kyvykkäämpi osa irtisanoutuu heti kun mahdollista ja vaihtavat parempaan työpaikkaan.

        Lähteneistä voidaan sanoa: "viddu se oli pasga dyybbi, tiesittex, sen uus dyöbaigga on täys pasga ja sille maksedaa siel pasgembaa balggaa siel midä se dääl sai? hyvä et se lobeddi, ooddagaa vaa, gohda se dulee dänne dagas!!!"

        Työehtosopimus on yksi huonoimmista. Parhaatkin tehtävät ovat vain Okmeticilla tehtävää työtä josta ei ole nostetta eikä apua etenemiseen muualla työelämässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinne ei pitäisi hakea töihin. Kyvyistäsi tai taustastasi riippumatta, jos et oo sukulainen kellekään merkittävälle tyypille, ne kattelevat että "sä voisit aluksi sopia tähän huonoimpaan hommaan , ja sit katellaan joskus myöhemmin lisää".

        Jos joskus myöhemmin huomautat että sulla on ihan oikea tutkintokin että eikö siitä ole mitään apua ja eikö niitä parempia tehtäviä voi jo kattoa? niin siihen sanotaan että "niillä papereilla ei oo mitään merkitystä näiden seinien sisällä. Tääl vaikuttaa vain se mitä sä teet nyt ja miten ahkerasti, ja että nyt odotetaan että näytät kyntesi ja olet ahkera".


        Kun avoimia työtehtäviä ilmoitellaan niin kannattaa muistaa se tosiasia että henkilöstöpula ja avoimet työpaikat ovat kaikkialla aina ikävimmissä työtehtävissä.

        Miksi ne muuten olisivat avoimia paikkoja? Ei kai kukaan halua vapaaehtoisesti tehdä kellotettua liukuhihnatyötä huonolla palkalla huonossa ilmapiirissä jos ei ole pakko?

        Legendat pitkistä työsuhteista ovat satua siltä osin että kyseessä olisi vapaasta tahdosta tapahtuva pysyminen. Siellä pysytään koska kyvyt eivät riitä parempiin työpaikkohin.

        Omaa työpistettä ja osastoa ei voi vapaasti valita .

        Jos kaikki saisivat valita vapaasti niin veikkaan että olisi muutama paikka jonne kaikki olisivat kasaantuneet ja sitten olisi työpisteitä joissa ei olisi ketään. Mutta sillä tavalla tuotanto ei voi pyöriä.

        On parempia ja huonompia tehtäviä mutta kaikkiin paikkoihin on järjestettävä miehitys.

        Sen vuoksi ikävempien työpisteiden työntekijöille kerrotaan kehityskeskusteluissa huulet ruskeana katteettomia lupauksia että nyt kun teet ahkerasti tätä niin vuoden päästä voit päästä parempaan työpisteeseen.

        Mutta vuoden päästä tilanne on sama kuten joka kerta senkin jälkeen. Parhaat paikat ovat aina varattuja eikä sinne "tällä kertaa" pääse. Tarkoitus on vain löytää ikävimpään ja huonoimpaan työhön tekijä edullisesti ja niin että se pysyy siellä vuodesta toiseen. Jotkut jumiutuvat tähän pelleilyyn kymmeniksi vuosiksi kuvitellen että joku kerta heitä vielä onnistaa.

        Aloittaneista heikompi osa jämähtää ja tyytyy tarjolla oleviin hikipaja tehtäviin, huonoon palkkatasoon ja jatkuviin lupailuihin siitä miten tulevaisuudessa pääsee parempaan työpisteeseen ja siitä maksetaan paremmin.

        Aloittaneista kyvykkäämpi osa irtisanoutuu heti kun mahdollista ja vaihtavat parempaan työpaikkaan.

        Lähteneistä voidaan sanoa: "viddu se oli pasga dyybbi, tiesittex, sen uus dyöbaigga on täys pasga ja sille maksedaa siel pasgembaa balggaa siel midä se dääl sai? hyvä et se lobeddi, ooddagaa vaa, gohda se dulee dänne dagas!!!"

        Työehtosopimus on yksi huonoimmista. Parhaatkin tehtävät ovat vain Okmeticilla tehtävää työtä josta ei ole nostetta eikä apua etenemiseen muualla työelämässä.

        Kusihan siellä haisee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisiä tulee kaikenlaista mutta käytännössä se peruspalkka jotain 11,54 - 12,35 kun tulee sisään.

        Okmeticilla peruspalkka 6-vuoden jälkeen oli edelleen 13,11€ vaikka osaamista oli työpisteissä "maximit". Nyt uudessa työpaikassa, samalla teknologiateollisuuden TES:illä aloituspalkka koulutuksen ajan 14,04€ ja koulutuksen jälkeen 17,04€. Siintä sitten ylöspäin.


      • Anonyymi

        Ei oo parhaita hommia, kouluttaudu ja tuu insinöörinä sisään meijän kerhoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei oo parhaita hommia, kouluttaudu ja tuu insinöörinä sisään meijän kerhoon.

        Insinöörinä? Okmeticille? xDDDDDD huhhuh. Ne insinöörit mitä siellä näin, niin en todellakaan halua olla sellaisten ihmisten kanssa missään tekemisissä. Tai jos haluan, niin menen sitten vammaisten pariin työskentelemään. Siellä ei vammaiset ole esimiehinä tai prosessi-insinöörinä vaan asiakkaana, ja heitä kohdellaan kuten apua tarvitsevia kuuluukin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Insinöörinä? Okmeticille? xDDDDDD huhhuh. Ne insinöörit mitä siellä näin, niin en todellakaan halua olla sellaisten ihmisten kanssa missään tekemisissä. Tai jos haluan, niin menen sitten vammaisten pariin työskentelemään. Siellä ei vammaiset ole esimiehinä tai prosessi-insinöörinä vaan asiakkaana, ja heitä kohdellaan kuten apua tarvitsevia kuuluukin.

        Hyviä hommia, pääsee leikkimään aivokirurgeja maskit naamalla myös monessa työpisteellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okmeticilla peruspalkka 6-vuoden jälkeen oli edelleen 13,11€ vaikka osaamista oli työpisteissä "maximit". Nyt uudessa työpaikassa, samalla teknologiateollisuuden TES:illä aloituspalkka koulutuksen ajan 14,04€ ja koulutuksen jälkeen 17,04€. Siintä sitten ylöspäin.

        Kuulostaa huolestuttavalta. Onko tuo edes laillista vai sielä työskentelevät niin hölömöjä ettei tajua kun kusi valuu suoraan silmään? Vielä kovalla paineella.


    • Anonyymi

      Sunday, Monday, Okme-days, Tuesday, Friday, Erkki-days. Kuka muistaa vuoden 1974 Onnen päivät?

      • Anonyymi

        Vanha kunnon onnenpäivä, tulee aina ihan ilo huulelle kun pääsee tuosta portista sisään vapaiden jälkeen tänne.


    • Anonyymi

      AA-Välivapaa-YY-Viisivapaata

      Ja sama sykli jatkuu hamaan tappiin saakka

      Vuorojen vaihtelu yleistä voi järkätä omiin menoihin soveltuvaks

      • Anonyymi

        Tykkääkö porukka sielä enenmän aamu- vai yövuoroista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tykkääkö porukka sielä enenmän aamu- vai yövuoroista?

        Vaihtelee, kuka hullu nyt vapaa-ehtosesti tulee yövuoroihin 2€ korotuksella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tykkääkö porukka sielä enenmän aamu- vai yövuoroista?

        Aamut parempia


    • Anonyymi

      Ketju puhuu puolestaan ja ihmiset äänestää jaloillaan. On hyviä ja ikäviä työpaikkoja. Huono johtaminen, yleinen kouluttamattomuus matalat palkat ja toisten vahtiminen sekä työpaikkakiusaaminen. Sitä tarjolla joissakin paikoissa. Miksi mennä kuvatunlaiseen paikkaan kun koulutuksella tuplaa palkan helposti ja saa työn sekä ammatin jossa viihtyy. Harmittaa ihmisten puolesta jotka esim. joutuneet järjestäytyneen työpaikkakiusaamisen uhriksi sekä raatavat liukuhihnalla jonkun kouluttamattoman "insinöörin" silmien alla. Oikeita insinöörejä ei ole yhtään. Eihän kukaan tuollaiseen paikkaan mene. Kannattaa välttää kuvatunlaisia paikkoja.

      • Anonyymi

        "Ihmiset" siellä: Niillä ei ole lainkaan tietoa paremmasta, ovat tyytyneet vähään, mahdollisuudet tulevaisuudelle heikot. Aina kun istuin tauvolla, kuuntelin juttuja lottoamisesta ja eurojackpot -voitoista kyllästymiseen saakka. Varsinkin työelämän aluksi olisi syytä kokeilla useampaa paikkaa eri toimi-aloilta (suosittelen kesätyöntekijöille), pystyy siten tulkitsemaan yrityskulttuuria ja näkemään missä paikassa jokin toimii ja missä taas ei. Mulla oli tuohon aikaan prosessinhoitajan koulutus, nykyään sähkö-insinöörinä ihan muissa työtehtävissä paremmalla liksalla. Koulutuksen merkitys täysin nolla, solidaarisuus pisti kaikki okmeticillä työskentelevät duunarit samalle viivalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ihmiset" siellä: Niillä ei ole lainkaan tietoa paremmasta, ovat tyytyneet vähään, mahdollisuudet tulevaisuudelle heikot. Aina kun istuin tauvolla, kuuntelin juttuja lottoamisesta ja eurojackpot -voitoista kyllästymiseen saakka. Varsinkin työelämän aluksi olisi syytä kokeilla useampaa paikkaa eri toimi-aloilta (suosittelen kesätyöntekijöille), pystyy siten tulkitsemaan yrityskulttuuria ja näkemään missä paikassa jokin toimii ja missä taas ei. Mulla oli tuohon aikaan prosessinhoitajan koulutus, nykyään sähkö-insinöörinä ihan muissa työtehtävissä paremmalla liksalla. Koulutuksen merkitys täysin nolla, solidaarisuus pisti kaikki okmeticillä työskentelevät duunarit samalle viivalle.

        Eurojackpot, lotto, urheilu, itsensä kehuminen miten on oltu ahkeria vaikka olisi vain katsottu sivusta muiden työntekoa. Siinä yleisimmät keskustelunaiheet. Tyhjien kiekkokärryjen työntelijät.

        Ja lisäksi vielä mielisairas ilmapiiri jossa aina täytyy olla kohde jota kiusataan isolla porukalla. Monta yhtä vastaan. Tämä on malli joka on opittu jo peruskoulussa ja sitä jatketaan työelämässä. Kun nykyinen kohde saadaan savustettua ulos, on katsottuna jo seuraava kohde jonka kimppuun käydään seuraavaksi.

        Siinä on ensin ne varsinaiset kiusaajat, jotka yksin eivät uskalla tehdä mitään. Mutta voimaantuvat ryhmässä. Näiden jälkeen hiljaiset hymistelijät jotka nauttivat näytelmästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eurojackpot, lotto, urheilu, itsensä kehuminen miten on oltu ahkeria vaikka olisi vain katsottu sivusta muiden työntekoa. Siinä yleisimmät keskustelunaiheet. Tyhjien kiekkokärryjen työntelijät.

        Ja lisäksi vielä mielisairas ilmapiiri jossa aina täytyy olla kohde jota kiusataan isolla porukalla. Monta yhtä vastaan. Tämä on malli joka on opittu jo peruskoulussa ja sitä jatketaan työelämässä. Kun nykyinen kohde saadaan savustettua ulos, on katsottuna jo seuraava kohde jonka kimppuun käydään seuraavaksi.

        Siinä on ensin ne varsinaiset kiusaajat, jotka yksin eivät uskalla tehdä mitään. Mutta voimaantuvat ryhmässä. Näiden jälkeen hiljaiset hymistelijät jotka nauttivat näytelmästä.

        Olen saman huomannut toistuvasti. Täällä varmaan muillakin samoja kokemuksia?Välttäkää tätä paikkaa. Palkka ala-arvoinen.


    • Anonyymi

      ”Tee työtä, jolla on tarkoitus”, kiinnostaako sinua piikiekko -ala, entä 12h vuorosysteemi, tai pitkät vapaat? Palkka aikalailla sama vaikka ois ollut 20 vuotta talossa.

      Sitten kannattaa miettiä onko lapsia tai perhettä, miten tämänkaltainen työ sopisi niiden kanssa yhteen. Kannattaa jostain sahahallista tai puhdashuoneelta ja samasta työvuorosta löytää itsellesi puoliso.

      • Anonyymi

        Vehje on kutistunut vessassa liiallisen prosessoinnin ansiosta. Kädet ihan slurryssä tuon reissun jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vehje on kutistunut vessassa liiallisen prosessoinnin ansiosta. Kädet ihan slurryssä tuon reissun jälkeen.

        Juuri tälläistä karjalalippis tasoisia "vitsejä" siellä sahahallin ja läppäyksen porukoissa kuuli. Missään oikeassa työpaikkassa ei ole tarvinnut vastaavien kallujen älyvapaata sontaa kuunnella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vehje on kutistunut vessassa liiallisen prosessoinnin ansiosta. Kädet ihan slurryssä tuon reissun jälkeen.

        Juttujen taso on sen verran hölmön kuulosta että jopa meinasi naurattaa pelkästään sen takia


      • Anonyymi

        Kyl mä niiiiin tykkään olla täällä töissä, ruokakin tuntuu ilmaselta kun vähän polettia vilauttaa koneeseen. Meistä pidetään niiiin hyvä huoli täällä, siivoojatädit laittelee joka arki meille tuolit ja ketsuppi pullot ojennukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyl mä niiiiin tykkään olla täällä töissä, ruokakin tuntuu ilmaselta kun vähän polettia vilauttaa koneeseen. Meistä pidetään niiiin hyvä huoli täällä, siivoojatädit laittelee joka arki meille tuolit ja ketsuppi pullot ojennukseen.

        Ja siellähän on niin kodikas olo juorusetien ja juorutätien tarkkailtavana.


    • Anonyymi

      Muistan lukeneeni suht. uuden talouselämät artikkelin, jossa puhutaan Vantaan piilaaksosta. Siellä myös toimarin haastattelu- aiheesta. Sanotaan korkean teknologian firmaks, mutta töihin otetaan vaikkapa taustana ois marjanpoimijan hommia tehnyt metässä 15-vuotta. Palkkaukseen voisi tuoda parannusta, johtoporras ilmeisesti leikkaa välistä saaden uuden nahkaisen sisustuksen omaan autoonsa.

      Hyvät on tulevaisuuden näkymät silti seuraavalle 5 vuodelle ainakin. Tekijöitä tuntuu löytyvän, lähtiöitä on myös kerrakseen. Olin peräti 2 vuotta.

      • Anonyymi

        Tuntuu kuin työskentelisi piilaaksossa ja kuuluisi vauraaseen eliittijoukkoon


      • Anonyymi

        Tulijoiden määrä ei kerro mitään työpaikan tasosta koska Suomessa työttömiä riittää aina ja iankaiken nyt ja tulevaisuudessa.

        Tulijat ovat poikkeuksetta työttömiä työnhakijoita TE-toimiston kirjoilta.
        Kukaan ei vaihda toisesta työpaikasta. Kukaan järkevä ihminen ei vaihda huonompaan työpaikkaan jossa huonommat edut, olot ja palkka.

        Ainoastaan siinä tapauksessa voi tulla toisesta paikasta kokeilemaan jos aikaisempi työpaikka on ollut vastaavantasoinen matalapalkka-alan hikipajatyö.

        Tulijoista parhaimmat lähtevät pois heti kun mahdollista. Se takaa että keskimääräinen älykkyysosamäärä säilyy vakiona vuodesta toiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulijoiden määrä ei kerro mitään työpaikan tasosta koska Suomessa työttömiä riittää aina ja iankaiken nyt ja tulevaisuudessa.

        Tulijat ovat poikkeuksetta työttömiä työnhakijoita TE-toimiston kirjoilta.
        Kukaan ei vaihda toisesta työpaikasta. Kukaan järkevä ihminen ei vaihda huonompaan työpaikkaan jossa huonommat edut, olot ja palkka.

        Ainoastaan siinä tapauksessa voi tulla toisesta paikasta kokeilemaan jos aikaisempi työpaikka on ollut vastaavantasoinen matalapalkka-alan hikipajatyö.

        Tulijoista parhaimmat lähtevät pois heti kun mahdollista. Se takaa että keskimääräinen älykkyysosamäärä säilyy vakiona vuodesta toiseen.

        Allekirjoitan. Työttömiä työnhakijoita tai köyhiä opiskelijoita Otaniemestä. Mielenkiintoinen combo.


    • Anonyymi

      Kuulostaa siltä kun tuolla työskentelevät eläisivät köyhyysrajan alapuolella ja kävisivät myllypuron ruokajonossa koko perheen voimin

      • Anonyymi

        Niin kuulostaa. Totuus onkin sitten tarua ihmeellisempää.


      • Anonyymi

        Sinitakkisten on hyvä elää ja hymyillä.


    • Anonyymi

      Illan kohokohtana pääsee katsomaan mitä yllätyksiä Antellin taikakaapista löytyy vai meneekö Saarioisen pakastepizzalla tän yön Prösessöinit.. Elämän haastavia valintoja…

      • Anonyymi

        Oho ei saldoa, ei toiminnut kortti. Näin käy välillä kun palkka pieni. Vastahan tuli tili, mutta ne meni varmaan kurkusta alas. 😀 Einespizzalla pitää nyt masu täyttää.


    • Anonyymi

      Hurjaa menoa.

    • Anonyymi

      Kommentoin samaan kaikille - Mitä ootte tykänneet vuorosysteemistä? Sekottuuko rytmi, meneekö välivapaat vaan lepäämiseen. Kestääkö parisuhde? Onko prosseoijat vaan äidin komerossa eläviä hintiäisiä?

      • Anonyymi

        Ei prossesoija mitään miestä taikka naista oo saanut tai jos on niin ovat eronneita. Piikiekot veti pidemmän korren.

        Liian vaikeita kyselet, esitä noi samat kysymykset vaikkapa hikipajanjohtajalle! Tai työhaastattelussa, jos oot uus.


      • Anonyymi

        Ei kannata noita trolleja kuunnella, ne suoltaa moniin muihinkin ketjuihin katkeroituneena kaikenlaista Scheißea. Työpaikka on hyvä, paremmasta en tiiäkkään.


      • Anonyymi

        Paras mahdollinen. Jää aikaa muuhunkin kuin vain töissä käymiseen. Parhaiten myös palautuu tässä systeemissä. Parisuhde kestää koska vapaa-aikaa on kuukaudessa reilu viikko enemmän mitä ma-pe töissä ja pitkillä vapailla jaksaa tehdäkkin jotain eikä se mene palautumiseen että jaksaa taas mennä töihin.

        Okmetic vaan on palkanmaksajana huono, perustellaan paska tuntipalkka sillä että 'saattehan te hyvin niitä lisiä sitten.' pakkotahtista liukuhihnaa, et ehdi ongelmaa selvittää kun puhelin pärähtää ja vuoroesimies soittaa miksi kone ei käy miksi miksi miksi. Vaikka se ei käy siksi kun huollot on laiminlyöty, koska pitää vaan tehdä tuotantoa tuotantoa ja tuotantoa.

        Valehtelua ja kiusaamista esimiestasolla. Työkavereina katkeria ja kateellisia juorukelloja. On siellä tosi hyvääkin porukkaa en sitä kiellä, mutta enemmistö on mitä on. Räikein ja törkein tapaus oli kun silloinen esimies kielsi ja esti prosessoijaa saamasta vapaapäivän lähiomaisen hautajaisiin. Tästä on kauan, mutta kuitenkin sellaista porukkaa siellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kannata noita trolleja kuunnella, ne suoltaa moniin muihinkin ketjuihin katkeroituneena kaikenlaista Scheißea. Työpaikka on hyvä, paremmasta en tiiäkkään.

        Joka näin kirjoittaa, ei paremmasta tiedä ja hänellä täytyy olla ruskea, kimmoisa ja taipuisa kieli ja Korson murre hallussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joka näin kirjoittaa, ei paremmasta tiedä ja hänellä täytyy olla ruskea, kimmoisa ja taipuisa kieli ja Korson murre hallussa.

        Miten Korson murre eroaa Härmän murteesta. Meidän vuorossa on yks Härmäläinen ei edes itsekkään tiedä sieltä olevansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joka näin kirjoittaa, ei paremmasta tiedä ja hänellä täytyy olla ruskea, kimmoisa ja taipuisa kieli ja Korson murre hallussa.

        Oon aina kuvitellut että kaikki prosessoijat on kotoisin —> Kiteeltä. HAHA


      • Anonyymi

        Tykkään ite vuorosysteemistä. jää aikaa muuhunkin, kun työssäkäymiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tykkään ite vuorosysteemistä. jää aikaa muuhunkin, kun työssäkäymiseen.

        Tykkäätkö tästä työstä vai onko se kaikista aiemmin kokeilluista vaihtoehdoista vähiten huonoin?


    • Anonyymi

      Jauhojengi!!!

      Hups väärä ketju.

      • Anonyymi

        Kyl meikä oli pireis läppääs joskus 2016 :D concerta purkki oli pukkaris nii ei kyl ehkä luokitella jauhoksi.


    • Anonyymi

      Töihin on ns. helppo päästä. Työnantaja maksaa palkan säännöllisen väliajoin. Jos omat eväät unohtuu Antell pitää huolen että ei jää nälkä. Työnantaja tarjoaa työvaatteet ja työkengät ilmatteeksi. Tauvot eivät ole erikseen määritellyt, voi käydä kun tuotanto sen sallii. Mukava tiimi, ainakin omassa vuorossa. Ala on mielenkiintoinen, teet jotain sellaista työtä mitä suurin osa maailman ihmisisistä ei joko osaa- tai ymmärrä. Kulttuurietuja mm. epassi ja ilmainen kuntosali käytössä 24/7 - ei valitettavasti työaikana. Parempi vaihtoehto kuin työttömänä tai toimeettomana elely.

      • Anonyymi

        Kuulostaa sellaisen kommentilta kuka ei hirveästi ole teollisuudessa työskennellyt. Ensinnäkin suurinta osaa ihmisiä ei kiinnosta mikä on piikiekko, eikä voisi vähempää kiinnostaa, eikä vaikuta mihinkään mitä tulet tulevaisuudessa tekemään.

        Osaamisesta ja ymmärtämisestäkin voi olla montaa mieltä. Joka ikiseen työvaiheeseen ja laitteeseen on laadittu niin hyvät ja selkeät ohjeet että sen kanssa apinakin osaa suoriutua annetusta tehtävästä, eikä sinun tarvitse ymmärtää mitä teet kunhan seuraat mitä ohje sanoo. "Paina OK ja mene seuraavaan ruutuun." Sinun ei tarvitse ymmärtää yhtään mitään kunhan osaat muutaman toiston mitä suoritat sen 12-tuntia. Kun laite piippaa niin kasetti pois ja uusi tilalle.

        Ikinä en ole vielä työpaikassa ollut missä ei työnantaja tarjoa työvaatteita? Kulttuuriseteleistä saat maksaa ja punttisali vastaa edellisen taloyhtiön kusenpolttamaa väestönsuojaa. Antell on ravintolana hyvä ja ihan lounas hinnatkin, lähenteleekö jo kymppiä? Palveleekin prosessia todella hyvin ollen auki ma-pe 8-14:15 kun tehdas pyörii 24/7. Kertoo miten paljon johto välittää niistä ketkä tuotannon tekee. Kunhan on auki kun itse ovat toimistolla. Kaikki tiimit ovat mukavia kunnes joudut kiusattavaksi. Surullisinta on että osa ihmisistä ei edes ymmärrä mitä on kiusaaminen... Johtuen siitä että sinne päätyy(jää taloon) ne alikehittyneet ja muuten vain vähän yksinkertainen aines.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulostaa sellaisen kommentilta kuka ei hirveästi ole teollisuudessa työskennellyt. Ensinnäkin suurinta osaa ihmisiä ei kiinnosta mikä on piikiekko, eikä voisi vähempää kiinnostaa, eikä vaikuta mihinkään mitä tulet tulevaisuudessa tekemään.

        Osaamisesta ja ymmärtämisestäkin voi olla montaa mieltä. Joka ikiseen työvaiheeseen ja laitteeseen on laadittu niin hyvät ja selkeät ohjeet että sen kanssa apinakin osaa suoriutua annetusta tehtävästä, eikä sinun tarvitse ymmärtää mitä teet kunhan seuraat mitä ohje sanoo. "Paina OK ja mene seuraavaan ruutuun." Sinun ei tarvitse ymmärtää yhtään mitään kunhan osaat muutaman toiston mitä suoritat sen 12-tuntia. Kun laite piippaa niin kasetti pois ja uusi tilalle.

        Ikinä en ole vielä työpaikassa ollut missä ei työnantaja tarjoa työvaatteita? Kulttuuriseteleistä saat maksaa ja punttisali vastaa edellisen taloyhtiön kusenpolttamaa väestönsuojaa. Antell on ravintolana hyvä ja ihan lounas hinnatkin, lähenteleekö jo kymppiä? Palveleekin prosessia todella hyvin ollen auki ma-pe 8-14:15 kun tehdas pyörii 24/7. Kertoo miten paljon johto välittää niistä ketkä tuotannon tekee. Kunhan on auki kun itse ovat toimistolla. Kaikki tiimit ovat mukavia kunnes joudut kiusattavaksi. Surullisinta on että osa ihmisistä ei edes ymmärrä mitä on kiusaaminen... Johtuen siitä että sinne päätyy(jää taloon) ne alikehittyneet ja muuten vain vähän yksinkertainen aines.

        Ossi? Vieläkö sinä jaksat?


    • Anonyymi

      ”Yksi kahvikupponen päivässä pitää prosessoijan työstä loitolla” t. esoi

      • Anonyymi

        A-vuorossa vedellään vissyä ihan työaikanakin


    • Anonyymi

      Kouluttautuminen suojaa matala palkka-alan 10e/h kaltaisilta töiltä.Jonkun tietenkin tuollaisetkin tehtävä mutta tulotaso sekä itsensä kehittäminen jää kyllä polkemaan paikalleen. 10e/h palkka riittää hädintuskin elämiseen.

      • Anonyymi

        Ei sentään. Peräti 11.54e/h, Tuotantopalkkio muutama sentti. ja HKO lasketaan myös senteissä. Yölisä alin mahdollinen. n. 2€.


      • Anonyymi

        Jossain täytyy olla vikaa kun samoihin tehtäviin haetaan jatkuvasti uusia työntekijöitä. Mahtaakohan tuo olla se syy?


    • Anonyymi

      Hyvät ystävät. Oletteko jo kuulleet tarinaa mestari-prosessoijasta nimeltä Matti? Tämä Matti oli aina varsinainen kiekkonero. Hän hallitsi kaikki alueet niin W1, W2, kuten SOI-puolen hommat. Matti kasvatti kiteen täysin alusta loppuun, sahasi sen, läppäsi, syövytti, samitti, hioi, kiillotti, lajitteli, kopitteli ja pakkasi puhdashuoneella asiakkalle. Matti oli työskennellyt Okmeticin palveluksella yli 30 vuotta eläköitymiseen asti. Hänen tietotaito ja osaaminen olivat vertaansa lailla. Mutta mikä erikoisinta: Matti sai tismalleen saman palkan kuin muut hänen kolleegansa, jotka pelailivat Nokia puhelimella matopeliä ja sammuivat pää kiekkoroskiksessa. Tarinan opetus on seuraavanlainen: Työnantaja ei arvosta sinua ihmisenä tai osaamistasi. Olet yksi muurahainen muiden joukossa, yhteinen päämäärä on johdon mielestä tärkein, joku kuitenkin ottaa harteilleen raskaimman taakan vapaa-ehtoisesti tai täysin tyhmyyttään. Pelaa korttisi oikein ja valitse paremman diilin tarjoava työnantaja. Mutta älä ainakaan tule Muratalle (ent. VTI), vielä huonompi vaihtoehto. Löydät kouluttajan pyyhkimässä takapuoltasi, jotta pääset mahdollisimman nopeasti takaisin työpisteelle. Ja tauvot on erikseen määritelty puolestasi.

    • Anonyymi

      Kerran yks sahuri toi oman mokkamasterin töihin, kun taukotilan koneesta tulee niin pahaa kahvia.

    • Anonyymi

      Epäonnistuin elämässäni täydellisesti löysin paikkani muiden samankaltaisten surkimusten joukosta okmeticilta joiden muroihin on ennenkin kustu ja yhteiskunta jakanut huonot pelimerkit

      Meille jokaiselle löytyy oma paikka missä hyvä olla

      • Anonyymi

        Kannattaa silti varoa pensselisetää että teippisetää!


    • Anonyymi

      Suosittelen! JOS on hyvät istumalihakset ja käsien heiluttelijoiden joukkoon kiinnostaa liittyä.

      Kolmivuorosysteemi näin päivätyötä tehneelle voi sanoa: Maanantai 7-19, Perjantai 7-19, Välivapaa 1,5pv, Maanantai 19-7, Perjantai 19-7, Neljä ja puoli välivapaata. Sitten toistoa toiston perään, oli työpiste mikä tahansa.

      Palkka 11.54-12.35 x 12 x 12 = ~1661,76-1778,4 lisät ja siitä vähennä verot.

    • Anonyymi

      Näytätte tykkäävän työstänne niin paljon että päivästä toiseen töissä / tauvolla tai vapaa-ajalla aikaa kirjoitella tänne lorinoitanne. 🥱

    • Anonyymi

      Jos työ olisi niin sitämätöntä kuten ylläolevissa on kuvattuna, niin olisin lähtenyt jo ajat sitten menemään. 4 vuotta viihtynyt ja monta vuotta vielä jäljellä.

      Paikka mitä mainioin, ruoka maistuu, ei tarvitse kohdata samanlaisia palkanmaksu ongelmia kuten Helsingissä peräti 40 000 jäänyt saamatta ilman palkkaa, lähde Hjalliksen video.

      Tänne myös otetaan kaikki tulijat annetaan mahdollisuus näyttää kyntensä onko heistä Prosessoijaksi. Töihin ei ole kiire ja tauvolle saa mennä kun siltä tuntuu.

      • Anonyymi

        "Jos työ olisi niin sitämätöntä kuten ylläolevissa on kuvattuna, niin olisin lähtenyt jo ajat sitten menemään. 4 vuotta viihtynyt ja monta vuotta vielä jäljellä."

        Ihmiset vain kirjoittelevat kokemuksistaan. Ei se ole sen kummempaa.
        Sinä pysyt siellä vain koska et pääse minnekään muualle. Silloin ihminen alkaa kusettaa itseään ja uskottelee viihtyvänsä.

        "Paikka mitä mainioin, ruoka maistuu, ei tarvitse kohdata samanlaisia palkanmaksu ongelmia kuten Helsingissä peräti 40 000 jäänyt saamatta ilman palkkaa, lähde Hjalliksen video."

        Helsinki taatusti maksaa palkat aikanaan. Se ratkaiseva ero on näissä kahdessa työpaikassa että jos Helsingin palkkalistoilla tapahtuu työpaikkakiusaamista se todella selvitetään juurta jaksain. Siellä ymmärretään että työpaikkakiusaaminen on koko organisaation ongelma eikä sitä tule hyssytellä eikä suojella kiusaajia tyyliin että pojathan on kovia poikia jotka uskaltaa. Ei siellä jäädä odottelemaan että kiusanteon kohde irtisanoutuu tai tekee itsemurhan.

        "Tänne myös otetaan kaikki tulijat annetaan mahdollisuus näyttää kyntensä onko heistä Prosessoijaksi. Töihin ei ole kiire ja tauvolle saa mennä kun siltä tuntuu."

        Missään muussa työpaikassa ei ole oltu yhtä tarkkoja työajoista.
        Talossa olleena voin sanoa että tauoille ei todellakaan mennä silloin kun huvittaa. Tauot oli tarkkaan määritellyt ja jos naama ei miellytä silloin koneseurantaa nuuskitaan mikroskoopilla ettei vain satu olemaan sekuntiakaan enempää tyhjää kuin verrokeilla. Mutta sen sijaan jos tekisi töitä ahkerammin kuin verrokit sitä ei huomioi kukaan.

        Stasi kyttää kaikkialla.


    • Anonyymi

      Taitaa olla varsinainen hikipaja kiertokoulu "insinöörineen" miksi ylipäätään joku elämän koululainen hikisesti peruskoulun suorittaneena käyttää itsestään insinöörin ammattinimikettä? Sekatyöläinen oikea ammattinimike.

      • Anonyymi

        Tuotantoinsinööri se on kuin Prosessoija saisi korpraalin natsat.


    • Anonyymi

      Haalarihepulla on aika iso vastuu-alue palkkaansa nähden. Kiteenkasvatuksesta, sahurihommista en hirveästi tiiä.

      • Anonyymi

        On olemassa vuoroja jotka tykkää tehdä tätä työtä ja sitten semmoisia vuoroja joissa meininki kuin villi länsi.


    • Anonyymi

      Huhu kulkee että Okmeticin edustalla paloi Mersu, sen arvo varmaan samaa luokkaa kuin prosessoijan 5 vuoden palkka.

      • Anonyymi

        Huhujen mukaan Okmeticin parkkipaikalla on havaittu myös autoja, jotka ovat arvoltaan useita kymmeniä tuhansia euroja?


    • Anonyymi

      Eikös siellä ole uutta teslaa ja uuden karkeaa mersua parkkipaikat väärällään.
      Ja pitsataksit syytää joka yö ja vkl sylintäydeltä evästä. Lähialueen pitseeriat joutuneet siirtymään kolmeen vuoroon kun tilauksia tulee okmelta solkenaan.Ja etelässä rampataan joka pitkä vapaa...mitenkä tää on mahdollista...11€ tuntipalkalla?

      • Anonyymi

        Tuo on muuten jännä juttu, rahaa löytyy lottokuponkeihin, etelän matkoihin, antellin mömmöihin sun muulle Pizzatilauksiin. Ehkäpä prosessoijalla ei jää mitään säästöön kun joka kuukausi hiotaan tai kiillotetaan tili tyhjäks.


      • Anonyymi

        Lainarahalla niitä autoja saa. Siellä on ihme tarve esittää jotain mitä ei ole. Esim ostaa se 40k auto pätkälle ja larpata että tässä nyt ollaan ylempää keskiluokkaa. Sitten ollaan kaikki mahdolliset ylityöt töissä että rahat riittää siihen larppaamiseen. Yleensä ne ruskeahuulet nämä ylityöt saavat jo ennenkuin tulee viesti yleiseen jakeluun. Jännästi aina samat tyypit saavat viikonlopun ylityöt tai parhaimmat vuorot.

        Työstä yleensä maksetaan sen verran että sillä pystyy tilaamaan joskus pitsaa ja tekemään rivin lottoa, se ei tarkoita että olisi hyvätuloinen.

        Fakta on edelleen se että palkka on alle 13€ tunti hamaan tappiin saakka. jos ei ole viikonloppuja mistä se raha lisien myötä tulee, niin aika tiukkaa on että 800€ pyörähtää tilille palkkapäivänä. Silti sillä saa syöttöporsaat tilattua välillä pitsaa. Ja etelän lomat? Vittu siellä porukka missään etelässä ravannut. Muutamat tyypit ketkä tekivät työtä vaan sen takia että pääsee vuodessa olemaan pari viikkoa jossain turistihelvetissä. Se voi tuntua että porukka matkustelee, kun työ ei ole ma-pe ja lomasta lomaan elämistä ja reissut on tehtävä sillä 3vk kesälomalla, vaan voit vaihtaa vuoroja ja mennä milloin vain ei tarvis odottaa sitä hikistä kesälomaa. Jos teet 6kk kaikki vapaat ylitöitä ja elät Pyhällä hengellä niin siinä saa kerättyä rahaa sen verran että pääsee hetkeksi reissuun. Joudut vaan asumaan siellä töissä pitkään sen loman eteen. Kuka sitten siellä haluaa vapaaehtoisesti kaikki vapaansa viettää niiden keharien ja kiusaajien keskellä kuuntelemassa selän takana tapahtuvaa juoruilua ja haukkumista milloin kenestäkin, kuka ei juuri satu olemaan silloin kuulolla.

        Jos johonkin siellä pitäisi mennä niin yrittäisin ehkä SOI:lle. Tai en tiedä millainen se nykyään on, mutta ennen siellä ainakin näytti olevan hitaampi työtahti. Pahoinvoiva työyhteisö sekin osasto mutta siedettävämpi kuin vaikka Waferit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lainarahalla niitä autoja saa. Siellä on ihme tarve esittää jotain mitä ei ole. Esim ostaa se 40k auto pätkälle ja larpata että tässä nyt ollaan ylempää keskiluokkaa. Sitten ollaan kaikki mahdolliset ylityöt töissä että rahat riittää siihen larppaamiseen. Yleensä ne ruskeahuulet nämä ylityöt saavat jo ennenkuin tulee viesti yleiseen jakeluun. Jännästi aina samat tyypit saavat viikonlopun ylityöt tai parhaimmat vuorot.

        Työstä yleensä maksetaan sen verran että sillä pystyy tilaamaan joskus pitsaa ja tekemään rivin lottoa, se ei tarkoita että olisi hyvätuloinen.

        Fakta on edelleen se että palkka on alle 13€ tunti hamaan tappiin saakka. jos ei ole viikonloppuja mistä se raha lisien myötä tulee, niin aika tiukkaa on että 800€ pyörähtää tilille palkkapäivänä. Silti sillä saa syöttöporsaat tilattua välillä pitsaa. Ja etelän lomat? Vittu siellä porukka missään etelässä ravannut. Muutamat tyypit ketkä tekivät työtä vaan sen takia että pääsee vuodessa olemaan pari viikkoa jossain turistihelvetissä. Se voi tuntua että porukka matkustelee, kun työ ei ole ma-pe ja lomasta lomaan elämistä ja reissut on tehtävä sillä 3vk kesälomalla, vaan voit vaihtaa vuoroja ja mennä milloin vain ei tarvis odottaa sitä hikistä kesälomaa. Jos teet 6kk kaikki vapaat ylitöitä ja elät Pyhällä hengellä niin siinä saa kerättyä rahaa sen verran että pääsee hetkeksi reissuun. Joudut vaan asumaan siellä töissä pitkään sen loman eteen. Kuka sitten siellä haluaa vapaaehtoisesti kaikki vapaansa viettää niiden keharien ja kiusaajien keskellä kuuntelemassa selän takana tapahtuvaa juoruilua ja haukkumista milloin kenestäkin, kuka ei juuri satu olemaan silloin kuulolla.

        Jos johonkin siellä pitäisi mennä niin yrittäisin ehkä SOI:lle. Tai en tiedä millainen se nykyään on, mutta ennen siellä ainakin näytti olevan hitaampi työtahti. Pahoinvoiva työyhteisö sekin osasto mutta siedettävämpi kuin vaikka Waferit.

        SOI mainittu!! Uunihallissa tavataan (:


    • Anonyymi

      Tänää pääsee taas vähän pyöröhiomaaan ja sit 5 päivä lomille lomps.. pitkät vapaat on tän puljun kruunun jalokivi.

      • Anonyymi

        Pitkät lomat, ai että, ilman niitä joutuisi miettimään kiekkoja 5x viikossa ma - pe.


    • Anonyymi

      Mulle tuli työpaikkailmoitus Prosessoijaksi, Koivuhakaan. Sitten googletin Okmetic, päädyin tänne lukemaa ketjua, mitäköhän mieltä pitäisi olla? Jotain Inside juttuja täynnä, katkeroituneitten työntekijöiden kirjoittamina kun eipät pärjänneet töissä ja osaaminen ei riittänyt. Ehkä lähen kokeilee onneani ja pistän hakemusta sisään, vaikutti lupaavalta ja mielenkiintoselta alalta. Uus tehdasinvestointi ja lupaavat tulevaisuuden näkymät.

      • Anonyymi

        Trollien välistä se totuus löytyy. Onnea oman järjen käytöstä! Okmetic ei eroa muista työpaikoista siinä että osastojen välillä on totta kai eroja. Ja lähimmät työkaverit vaikuttavat viihtyvyyteen 80%. Esimies sen loput 20%. Mutta keskimäärin hyvä paikka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trollien välistä se totuus löytyy. Onnea oman järjen käytöstä! Okmetic ei eroa muista työpaikoista siinä että osastojen välillä on totta kai eroja. Ja lähimmät työkaverit vaikuttavat viihtyvyyteen 80%. Esimies sen loput 20%. Mutta keskimäärin hyvä paikka.

        Meidän vuorossa on särmiä prosessoijia, ne latoo suut vaahdoten faktoja pöytään, totuus ei välttämättä ole aina kivan kuulosta tästä työpaikasta


      • Anonyymi

        Sama juttu. Mutta sillä erotuksella että jätän väliin, koska harvoin ihmiset valittavat tähän tahtiin turhasta. vuosia. Kyllä tästä ketjusta saa sen kuvan että on jotain muutakin vialla kuin katkeroituneet työntekijät.


      • Anonyymi

        Juuri sinun kaltaisiasi sinne kaivataan. Hae ihmeessä sinne. Pääset varmasti sisään. Se ei ole keneltäkään muulta pois. Kun on niin lupaava ja mielenkiintoinen alakin.

        Ainut kuka tässä häviää olet sinä itse ja samalla työnantaja voittaa. Työnantajalle on sitä hyödyllisempää mitä kauemmin tuhlaat siellä aikaasi tekemällä paskapalkalla hikipajatyötä. Kyseinen työ ei millään tavoin työkokemuksena edistä uraa.

        Älykkäimmät eivät edes hae. Seuraavaksi älykkäimmät irtisanoutuvat jo ensimmäisen kuukauden aikana. Lahjattomimmat tottuvat oloihin ja jäävät pysyvästi.


    • Anonyymi

      On aika perjantai-illan pienelle tarinatuokiolle. Olipa kerran tyämiäs nimeltä Uuno. Käytän tätä nimitystä siitä syystä kun edesmennyt Suomalainen suurmies ja taitelija Vesku-Loiri menehtyi jokin aika sitten. Uuno ei käytännössä ollut minkään alueen tietyn alueen tyämies vaan hänet laitettiin nakkihommiin milloin mistäkin syystä. Kerran hän täytteli juoma-automaattien kupit, joskus vaihtoi vessapaperi-rullat, tiskasi astiat, hörppi KOH säiliöt tyhjäks yms. Uunon tuntipalkka oli kohtuullinen ja hän sai valita itselleen mieluisan työskentely tahdin. Uunon elämä oli mukavaa, ei huolta huomisesta.

    • Anonyymi

      Kannattaa ajatella posin kautta. Tää on vähän niinkuin varma duunimesta, tuttu ja turvallinen ympäristö. Naamat ei kovin paljoo vaihtele etenkin jos menet vuorosi mukaan prosessoijana. Ja toimihenkilöt joustavasti maanantaista perjantaihin päivävuorossa. Jos olet opiskelija, jolla ei työpaikkaa tai työtön työnhakija, kannattaa henkilöstöpalvelufirman kautta hakee tänne, sieltä varmemmin pääsee vrt. työpaikan nettisivujen kautta.

      Työ on myös tarkoitettu hyvin yksinkertaisesta työstä pitäville ihmisille. Vähän nappulan painallusta ja kasetin vaihtoa tietyillä alueilla. Minimivaatimus kaksi kättä ja hyvät istumalihakset. Ei tarvitse pelätä työkolleegoitasi, niille ei tarvitse puhua jos ei halua. Missä työpaikalla on asiat näin hyvin? Hakis jo, hopi hopi.

      • Anonyymi

        Pitkäaikaistyötön päässyt ekaan duuniin. "Työ on myös tarkoitettu hyvin yksinkertaisesta työstä pitäville ihmisille" Väärin. Se työ on tarkoitettu hyvin yksinkertaisilla ihmisille :D


      • Anonyymi

        Näitä satuja kirjoitellaan vain sen vuoksi että löydettäisiin uusia tulijoita taloon kun vanhat lähtevät pois huonojen työolojen vuoksi.

        Taloon ei kannata hakea siinä toivossa että pääsisi "helppoon ja vaivattomaan" työhön keräilemään tunteja jossa palkka tulisi ikäänkuin ilmaiseksi tilille ilman vaivannäköä.

        Osastoa ei voi valita. Se on määritelty jo valmiiksi ja siihen on tyytyminen.

        Talossa on paljon työpisteitä joissa ei ehdi istumaan lainkaan ja työ on pakkotahtista liukuhihnatyötä jossa vanhemmat työntekijät kuvittelevat automaattisesti olevansa uuden työntekijän esimiehiä ja joissain tapauksissa teettävät omia töitäänkin tulokkaalla.

        Jos taas työpiste näyttää aluksi helpolta eikä vaadi juoksemista, silloin omalle vastuulle kuuluu useita laitteita jotka hälyttävät jatkuvasti ja vaativat toimenpiteitä ettei vain koneseuranta alkaisi näyttää tyhjää.

        Työpaikkakiusaaminen yleistä. Monesti myös esimiehet osallistuvat.

        Paska palkka. TES yksi kaikista huonoimmista eli mahdollistaa tämän:

        Iltavuorolisä 50snt/h,
        yövuorolisä 2€/h.
        Palkkajaksolle ei välttämättä kerry sunnuntailisiä.

        Talvilomaa ei ole lainkaan vaan sen voi järjestellä vain vuoronvaihtojen kautta. Tämäkään ei onnistu silloin jos esimies ei pidä alaisestaan. Silloin joutuu myös automaattisesti pitämään kesälomansa kaikista huonoimpaan ajankohtaan vuodesta toiseen.

        Tässä ketjussa mainostetaan toistuvasti 12h vuorojärjestelmän hyvyyttä. Hyvä työaikamuoto se onkin mutta sitä on mahdollista tehdä myös monessa oikeassa työpaikassa.
        Okmetic ei todellakaan ole ainut paikka Suomessa missä 12h järjestelmä on käytössä.

        Kannattaa vain pitää silmät auki ja hakea kunnollisia työpaikkoja eikä mennä paikkaan jonne pääsee helposti ja kaikki hakijat otetaan sisään. Niissä paljastuu aina vähitellen ongelmia joita ei kerrottu työhaastattelussa jossa hymyillään ja ruskeilla huulilla ja ruskealla kielellä kerrotaan satuja työpaikan hyvyydestä ja annetaan ymmärtää että nyt iskit kultasuoneen :D .

        Hyvään työpaikkaan joutuu aina pyrkimään ja sinne on vaikea päästä sisään. Hyvään työpaikkaan on Suomessa aina pitkä jono ja avoimia työpaikkoja harvoin tarjolla!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näitä satuja kirjoitellaan vain sen vuoksi että löydettäisiin uusia tulijoita taloon kun vanhat lähtevät pois huonojen työolojen vuoksi.

        Taloon ei kannata hakea siinä toivossa että pääsisi "helppoon ja vaivattomaan" työhön keräilemään tunteja jossa palkka tulisi ikäänkuin ilmaiseksi tilille ilman vaivannäköä.

        Osastoa ei voi valita. Se on määritelty jo valmiiksi ja siihen on tyytyminen.

        Talossa on paljon työpisteitä joissa ei ehdi istumaan lainkaan ja työ on pakkotahtista liukuhihnatyötä jossa vanhemmat työntekijät kuvittelevat automaattisesti olevansa uuden työntekijän esimiehiä ja joissain tapauksissa teettävät omia töitäänkin tulokkaalla.

        Jos taas työpiste näyttää aluksi helpolta eikä vaadi juoksemista, silloin omalle vastuulle kuuluu useita laitteita jotka hälyttävät jatkuvasti ja vaativat toimenpiteitä ettei vain koneseuranta alkaisi näyttää tyhjää.

        Työpaikkakiusaaminen yleistä. Monesti myös esimiehet osallistuvat.

        Paska palkka. TES yksi kaikista huonoimmista eli mahdollistaa tämän:

        Iltavuorolisä 50snt/h,
        yövuorolisä 2€/h.
        Palkkajaksolle ei välttämättä kerry sunnuntailisiä.

        Talvilomaa ei ole lainkaan vaan sen voi järjestellä vain vuoronvaihtojen kautta. Tämäkään ei onnistu silloin jos esimies ei pidä alaisestaan. Silloin joutuu myös automaattisesti pitämään kesälomansa kaikista huonoimpaan ajankohtaan vuodesta toiseen.

        Tässä ketjussa mainostetaan toistuvasti 12h vuorojärjestelmän hyvyyttä. Hyvä työaikamuoto se onkin mutta sitä on mahdollista tehdä myös monessa oikeassa työpaikassa.
        Okmetic ei todellakaan ole ainut paikka Suomessa missä 12h järjestelmä on käytössä.

        Kannattaa vain pitää silmät auki ja hakea kunnollisia työpaikkoja eikä mennä paikkaan jonne pääsee helposti ja kaikki hakijat otetaan sisään. Niissä paljastuu aina vähitellen ongelmia joita ei kerrottu työhaastattelussa jossa hymyillään ja ruskeilla huulilla ja ruskealla kielellä kerrotaan satuja työpaikan hyvyydestä ja annetaan ymmärtää että nyt iskit kultasuoneen :D .

        Hyvään työpaikkaan joutuu aina pyrkimään ja sinne on vaikea päästä sisään. Hyvään työpaikkaan on Suomessa aina pitkä jono ja avoimia työpaikkoja harvoin tarjolla!

        Ruskea kieli, ruskeat huulet, työpaikkakiusaaminen on mainittu useaan otteeseen saman kirjoittajan toimesta. Miksi olet vielä täällä, tee jotain hyödyllisempää elämälläsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruskea kieli, ruskeat huulet, työpaikkakiusaaminen on mainittu useaan otteeseen saman kirjoittajan toimesta. Miksi olet vielä täällä, tee jotain hyödyllisempää elämälläsi.

        Mistä tiedät kirjoittan samaksi? Täällä on aika monta erilaista kirjoitustyyliä ja kommentointitapaa tuonut asian aika selvästi esille. Taidat olla niitä vuoron super prosessoijia. Kaikki tietävä kiekkokärryn työntelijä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näitä satuja kirjoitellaan vain sen vuoksi että löydettäisiin uusia tulijoita taloon kun vanhat lähtevät pois huonojen työolojen vuoksi.

        Taloon ei kannata hakea siinä toivossa että pääsisi "helppoon ja vaivattomaan" työhön keräilemään tunteja jossa palkka tulisi ikäänkuin ilmaiseksi tilille ilman vaivannäköä.

        Osastoa ei voi valita. Se on määritelty jo valmiiksi ja siihen on tyytyminen.

        Talossa on paljon työpisteitä joissa ei ehdi istumaan lainkaan ja työ on pakkotahtista liukuhihnatyötä jossa vanhemmat työntekijät kuvittelevat automaattisesti olevansa uuden työntekijän esimiehiä ja joissain tapauksissa teettävät omia töitäänkin tulokkaalla.

        Jos taas työpiste näyttää aluksi helpolta eikä vaadi juoksemista, silloin omalle vastuulle kuuluu useita laitteita jotka hälyttävät jatkuvasti ja vaativat toimenpiteitä ettei vain koneseuranta alkaisi näyttää tyhjää.

        Työpaikkakiusaaminen yleistä. Monesti myös esimiehet osallistuvat.

        Paska palkka. TES yksi kaikista huonoimmista eli mahdollistaa tämän:

        Iltavuorolisä 50snt/h,
        yövuorolisä 2€/h.
        Palkkajaksolle ei välttämättä kerry sunnuntailisiä.

        Talvilomaa ei ole lainkaan vaan sen voi järjestellä vain vuoronvaihtojen kautta. Tämäkään ei onnistu silloin jos esimies ei pidä alaisestaan. Silloin joutuu myös automaattisesti pitämään kesälomansa kaikista huonoimpaan ajankohtaan vuodesta toiseen.

        Tässä ketjussa mainostetaan toistuvasti 12h vuorojärjestelmän hyvyyttä. Hyvä työaikamuoto se onkin mutta sitä on mahdollista tehdä myös monessa oikeassa työpaikassa.
        Okmetic ei todellakaan ole ainut paikka Suomessa missä 12h järjestelmä on käytössä.

        Kannattaa vain pitää silmät auki ja hakea kunnollisia työpaikkoja eikä mennä paikkaan jonne pääsee helposti ja kaikki hakijat otetaan sisään. Niissä paljastuu aina vähitellen ongelmia joita ei kerrottu työhaastattelussa jossa hymyillään ja ruskeilla huulilla ja ruskealla kielellä kerrotaan satuja työpaikan hyvyydestä ja annetaan ymmärtää että nyt iskit kultasuoneen :D .

        Hyvään työpaikkaan joutuu aina pyrkimään ja sinne on vaikea päästä sisään. Hyvään työpaikkaan on Suomessa aina pitkä jono ja avoimia työpaikkoja harvoin tarjolla!

        Ja vielä tulee päivä, jolloin alat käyttää trollaamiseen kuluvan energiasi ja aikasi johonkin hyödylliseen. Huomaat kuinka olet alentanut itsesi aivan turhaan haukkumiesi ihmisten tasolle. Huomaat myös että haukkumistasi esimiehistä yksikään ei ole enää vuosiin ollut esimiehenä. Maailma menee eteenpäin, toiset jäävät elämään menneisyyteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja vielä tulee päivä, jolloin alat käyttää trollaamiseen kuluvan energiasi ja aikasi johonkin hyödylliseen. Huomaat kuinka olet alentanut itsesi aivan turhaan haukkumiesi ihmisten tasolle. Huomaat myös että haukkumistasi esimiehistä yksikään ei ole enää vuosiin ollut esimiehenä. Maailma menee eteenpäin, toiset jäävät elämään menneisyyteen.

        Vielä koittaa päivä että tämä palkkaa vastaan tehtävä trollailu todetaan vaikutuksiltaan hyödyttömäksi ja toimenkuva todetaan tarpeettomaksi.. Sitten vaan liukuhihnalle. Miksi ylipäätään kiellät ja väität ihmisten todellisia epämieluisia kokemuksia paikasta valeeksi? Kyllä nämä epämieluisat kokemukset ovat jo hakijoiden tiedossa ja painavat vaakakupissa työnhakutilanteessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vielä koittaa päivä että tämä palkkaa vastaan tehtävä trollailu todetaan vaikutuksiltaan hyödyttömäksi ja toimenkuva todetaan tarpeettomaksi.. Sitten vaan liukuhihnalle. Miksi ylipäätään kiellät ja väität ihmisten todellisia epämieluisia kokemuksia paikasta valeeksi? Kyllä nämä epämieluisat kokemukset ovat jo hakijoiden tiedossa ja painavat vaakakupissa työnhakutilanteessa.

        Kuka valehtelusta on syyttänyt? Varmasti osa jutuista totta 10v sitten. Maailma menee eteenpäin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka valehtelusta on syyttänyt? Varmasti osa jutuista totta 10v sitten. Maailma menee eteenpäin.

        Huomattavasti tuoreempaa. Niitä on siellä yhä ja osa esimiehinä. Harrastaneet työpaikkakiusaamista vuosikymmeniä. Ne eivät voi lähteä pois koska eivät pääse minnekään muualle.

        Muilla työnantajilla ei ole käyttöä heidän "kyvyille" ja "osaamistasolle". Muut työnantajat vaativat ainakin jonkinlaisen koulutustason, älykkyyttä ja käytöstapoja.

        Varmaan hedelmällistä näiden kanssa sitten luoda yhdessä sitä "uutta uljasta" hyväntahtoista hilpeää työyhteisöä joka on muka täysin erilainen kuin aikaisempi. Jossa kaikki ovat saman arvoisia, kaikki otetaan huomioon ja hyväntahtoisesti kävellään käytäviä pitkin käsi kädessä ja ystävyyslaulut soi.

        Vielä kun TES pysyy samana, työpisteet ovat täysin samanlaisia eikä työ kehity mitenkään siitä vanhasta liukuhinatyöstä jota pitää kokoajan sairaalloisesti vahtia ja kytätä.


    • Anonyymi

      Rakastan Jaria ja työtäni. Tuntuu että teen jotain hyödyllistä ja merkittävää.

      • Anonyymi

        Ainoa syy miksi olemme täällä töissä että Setä A voisi elellä leveästi. Toteuttamassa toisten haaveita ja unelmia kun omat on jo haudattu arkun pohjalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainoa syy miksi olemme täällä töissä että Setä A voisi elellä leveästi. Toteuttamassa toisten haaveita ja unelmia kun omat on jo haudattu arkun pohjalle.

        Kyllä se on setä K.S. ja muut norsunluutornissa, joka ne kaikki rahat käärii. Setä A ole koskaan päässyt edes verottajan hyvin ansaitsevien listoille.


    • Anonyymi

      Huvittavaa on myös että Okmetic mainostaa pitkiä työuria ja kuvituskuvassa olevat henkilöt eivät ole olleet vuosiin enää talossa.

      • Anonyymi

        Ehkä ne siirtyneet mallin töihin, tykkäävät olla kameran edessä heilumassa.


    • Anonyymi

      Minulle tarjottiin työpaikkaa Okmeticilta prosessoijana, kunhan tämä nykyinen työsuhteeni päättyy syyskuun lopussa.

      Olin aluksi innostunut, mutta kieltämättä pistää miettimäään, kun sama ilmoitus on nyt pyörinyt eri kanavilla jo useamman kuukauden. Ja tarkoitus oli, että työt alkaisivat jo elo-syyskuun vaihteessa... eivätkö tosiaan ole saaneet työntekijöitä vai missä mättää.

      Jotain epämiellyttävää tuossa on pakko olla. Nyt en tiedä, mitä tekisin.

      • Anonyymi

        Työ on hyvin vaativaa ja vuorojärjestelmä kuluttavaa jotka tottuneet tekee vain 8h päivä. Monesta ei oo tähän hommaa, vain parhaat ja sinnikkäimmät pärjää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työ on hyvin vaativaa ja vuorojärjestelmä kuluttavaa jotka tottuneet tekee vain 8h päivä. Monesta ei oo tähän hommaa, vain parhaat ja sinnikkäimmät pärjää.

        Vuosia Okmessa olleena, heikot sortuu elon tiellä, jätkät sen kun porskuttaa 😀😀


    • Anonyymi

      A-vuoron trollit syytää tätä paskaa tänne.....tehkää töitä.

      • Anonyymi

        Oma veikkaus on A-C-E akselilla. Ties vaikka jokaisesta.


    • Anonyymi

      Onko jo koko Fazer siirtynyt Okmeticille?

      • Anonyymi

        Jos meinaat Fazer Amicaa niin sielä vielä A.N.T.E.L.L.I.N mällit. Ollut jo tovin aikaan.


    • Anonyymi

      Kyllähän se niin menee että paskapaikoissa ovet käy kokoajan ja uusia haetaan jatkuvasti. Eihän oikeissa koulutusta vaativissa paikoissa haeta kokoajan uutta.. Huono palkka ja työolot niin vaihtuvuutta riittää.. En viitsi 13e/h palkoilla tehdä liukuhihna hommaa. Nykyinen yli 20 e/h ja miellyttävä työ on parempi vaihtoehto

      • Anonyymi

        Pääsetkö nykyisessä työssäsi aivoja käyttämään kunnolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pääsetkö nykyisessä työssäsi aivoja käyttämään kunnolla.

        Tuosta hommasta ei ole vaikea edetä ylöspäin missä pääsee mielekkäästi kehittymään ja haastamaan itseään. Mutta se vaatii koulutusta ja opiskelua. Ja siihen ei kaikki kykene. valitettavasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuosta hommasta ei ole vaikea edetä ylöspäin missä pääsee mielekkäästi kehittymään ja haastamaan itseään. Mutta se vaatii koulutusta ja opiskelua. Ja siihen ei kaikki kykene. valitettavasti.

        Pohjalta ei ole kuin yksi suunta. Ylöspäin. Hah


      • Anonyymi

        Näytä mulle se firma jossa on parisen sataa duunaria ja joka ei jatkuvasti rekryy? Meinasit että jossain Inexillä varastojampat on aina joka jätkä sen 20v hommissa niin lisää ei tarvi rekrytä? :D


    • Anonyymi

      Tässä puhuu: Täällä työsuhteessa oleva.

      Käytän lähteenä vuoden 2006 Okmeticin tilinpäätöstä, vastaten teidän valituksiinne.

      ”Okmeticin henkilöstön osaaminen on kansainvälisesti kilpailukykyistä.
      Osaava ja monitaitoinen henkilöstö on edellytys yhtiön strategian
      toteutumiselle ja pitkän aikavälin menestymiselle.”

      ”Okmeticlaisten palkkaus perustuu kaikissa henkilöstöryhmissä tehtävien
      vaativuuteen.”

      ”Työehtosopimukset
      määrittävät osassa tehtäviä tehtäväkohtaisen palkan. Konsernin
      emoyhtiössä sovelletaan Teknologiateollisuuden työehtosopimuksia.”

      ”Okmeticin kaikki henkilöstöryhmät ovat kannustavan palkkauksen
      piirissä. Työntekijöiden tuotantolisän tavoitteet asetetaan ja lisä
      maksetaan kuukausittain.”

      • Anonyymi

        Pitäisikö joskus oikeasti kokeilla kirjaimellisesti tuota ”kannustavaa palkkausmallia”. Käytännön tasolla.


      • Anonyymi

        Palkkaus ei kannusta jos voit olla tekemättä mitään ja vedellä hanskaa veskissä kaiken sen aikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palkkaus ei kannusta jos voit olla tekemättä mitään ja vedellä hanskaa veskissä kaiken sen aikaa.

        Kannustaahan se vetelemään hanskaan. Millä osastolla näin on? Mäkin haluun sinne!


    • Anonyymi

      Ihan ok paikka on jollei vittumainen vuorotyö häiritse tai se, että teet töitä kemikaalitomun keskellä.

      • Anonyymi

        Häiritseekö sinua yötyö vai aamusta yön tai toisten päin vaihto


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Häiritseekö sinua yötyö vai aamusta yön tai toisten päin vaihto

        Arseenipöly sulattaa aivonystyrät.


    • Anonyymi

      Suora lainaus - Etsimme työntekijöitä vakituiseen työsuhteeseen suoraan Okmeticille

      Elikkä kuinka monta vielä puuttuu ja miltä alueilta on pulaa, joku tuolla työskentelevä, jos lukee tämän osaa vastata. Kiitos!

      • Anonyymi

        500 uutta nilviäistä bonuksena jos lukenut aivokirurgian pätevyyden

        Nimittäin pienikin lipsahdus voi olla kiekoille kohtalokas

        Tarvitsemme myös muutaman rasvakäpälän uuteen tehtaaseen sahaamaan kiekkoja


      • Anonyymi

        Dsp x)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Dsp x)

        Vaikutat DSP spesialistilta. Montako waferia oot viimoisen skeemasi aikana hinkannut koneeseen? (>_<)


      • Anonyymi

        3 tulee sisään ja 5 lähtee parhaimmillaan, laskeppa siitä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Okmeticin investointi suunnilleen tuplaa väkimäärän muutamassa vuodessa. Firma tulee siis olemaan ihan eri firma verrattuna muutaman vuoden takaiseen Okmeticiin, jota katkerat täällä muistelevat. Jos olet fiksu ja päätät liittyä joukkoon hilpeään, olet mukana vaikuttamassa juuri parempaan huomiseen. Kuinka moni työpaikka voi sanoa samaa, lukuunottamatta yhden miehen puulaakeja tai start-upeja?

      • Anonyymi

        Suomi24 kirjoittelijat tuplaantuu myös varmasti sitä mukaan. Ehkä jotain positiivista olisi luvassa? Epäilen pahasti. Jotkut valittaa palkasta, toiset ruuasta, joku Korson murteesta, tai ruskealla kielellä esimiesten peräreijän kiillottelusta (= toiveena saada parempi asema tuolta hikipajasta).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi24 kirjoittelijat tuplaantuu myös varmasti sitä mukaan. Ehkä jotain positiivista olisi luvassa? Epäilen pahasti. Jotkut valittaa palkasta, toiset ruuasta, joku Korson murteesta, tai ruskealla kielellä esimiesten peräreijän kiillottelusta (= toiveena saada parempi asema tuolta hikipajasta).

        Samat tyypit ne on trolleina ja vainoajina vuosikymmeniä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samat tyypit ne on trolleina ja vainoajina vuosikymmeniä.

        Trollit ovat siis vanhemman polven ihmisiä, useimmiten (setä)miehiä eikä mitään parikymppisiä missejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trollit ovat siis vanhemman polven ihmisiä, useimmiten (setä)miehiä eikä mitään parikymppisiä missejä.

        Mitä sinä horiset, tuollahan on vaikka kuinka kauniita neitokaisia tuotantotiloissa haalarit päällä painelemassa hommia. Ties vaikka täälläkin höpöttelemässä.


      • Anonyymi

        Kyllä se on totta. Todennäköisesti vanha sirkus jää silti edelleen pyörimään niihin vanhoihin tuotantotiloihin ja on ihan herran hallussa mihin osastolle joudut. Myöskään 'kannustavaan palkkaukseen' tuskin on tulossa mitään suurempaa muutosta, mutta pääsy normaaliin porukkaan helpottuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samat tyypit ne on trolleina ja vainoajina vuosikymmeniä.

        Mitäs sä itse teet? Saahan ihmiset kirjoittaa kokemuksistaan. Jotain vikaahan täytyy olla kun näin paljon kannanottoja.


    • Anonyymi

      Onko tässä puljussa mitään oikeita prosessinhoitajan hommia vai onko koko laitos täynnä jotain vauva -tier koneita?

      • Anonyymi

        Mikä on prosessinhoitaja? paikka täynnä 7 tähden aivokirurgeja. Sen verran High Tech firma.

        Tästä puljusta löytyy semmosia perinteisiä duunari ja metallipaja hommia, mutta loppupäässä hieman teknisempää osaamista kaipaava duunia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on prosessinhoitaja? paikka täynnä 7 tähden aivokirurgeja. Sen verran High Tech firma.

        Tästä puljusta löytyy semmosia perinteisiä duunari ja metallipaja hommia, mutta loppupäässä hieman teknisempää osaamista kaipaava duunia.

        Tarkoitan että onko mitään prosessiteollisuuden hommia, vai onko kaikki työt jotai räpeltämistä koneiden jatkona


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitan että onko mitään prosessiteollisuuden hommia, vai onko kaikki työt jotai räpeltämistä koneiden jatkona

        On! Joissakin saa näperrellä kiekkojen kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitan että onko mitään prosessiteollisuuden hommia, vai onko kaikki työt jotai räpeltämistä koneiden jatkona

        Elämänkoululaisten hikipaja.


    • Anonyymi

      Okmetic on paikka jonne kiva mennä joka päivä. Palkka on vähän liiankin hyvä riittäisi vähempikin. Ruoka on erinomaista ja limuautomaateista tulee maukasta kahvia. Otan aina välilä ruokailessani Eskimopuikon tai Banskun matkaevääksi, jotta jaksan taas tuotantoon mennä tekemään määrää ja portaita kivuta ylös.

      Välillä tulee jopa haikea fiilis kun pitää viimeinen leimaus tehdä ja lähteä 12h päivän päätteeksi kotiin, olisin niin iloinen, jos vielä muutamaksi minuutiksi voisi jäädä ekstraa ja auttamaan seuraavaa vuoroa saamaan selvyyden tuotannon tilanteesta.

      Varsinainen onnenpotku kävi persuksille kun ensimmäistä kertaa pääsin bunkkerikäytäviä pitkin laahustamaan ja kuulla niitä jylhiä puheita kuinka Suomessa osataan tehdä piikiekkoja.

      Taisin sokaistua puoliksi etenkin siitä kun minulle näytettiin ensimmäisen kerran palkkakäyrylää, sain siitä kolmannen asteen kestoerektion, joka osittain vaivaa edelleenkin hieman työn tekoa, mutta hyödynnän sitä kasetti telineenä, kivasti saa Hbarin väliin sujautettua.

      Okmen lähettyvillä olevat maisemat ovat myös kivat! Palavia Mersuja sekä motskarit pöristelemässä kuin olisi motoGP-kisoissa. Luonnon nähtävyydet myös erinomaiset, ruokatilan ikkunoiden välissä olevasta ruokaluukusta syötin kerran karhua ja hirviä, en tiennyt että niitäkin on eksynyt tänne Koivuhakaan, mutta näin oli viime yövuorossa.

      Voimme olla täysin ylpeitä me Okmeticilaiset tekemästämme työstä.

    • Anonyymi

      Rehellisesti joku nyt kertoo mikä on palkka bruttona kuukaudessa aloittelevalle?

      • Anonyymi

        400€


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        400€

        Eikai se nyt noin vähän voi olla. Miten tuolla elämisen maksaa —> tuolla ei saa ees sähkölaskun korotuksia taikka asuntolainan korkoja kuitattua, saati että pitäisi syödä myös. :O


      • Anonyymi

        1800€ ja koeajan jälkeen ehkä 2200€ lisineen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1800€ ja koeajan jälkeen ehkä 2200€ lisineen.

        Tuon verran jos on kesälomarahat laskettu mukaan ym.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1800€ ja koeajan jälkeen ehkä 2200€ lisineen.

        Jos palkka on paskempi kun siivoojalla nii ei ihme että kiinalaiset investoi tänne


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuon verran jos on kesälomarahat laskettu mukaan ym.

        Kuka on niin idiootti että tuollaisella liksalla tekee mitään tuottavaa duunia?
        Jos olosuhteetkin ovat kuin vankilassa niin en näe mitään syytä olla tuolla töissä en edes siinäkään tapauksessa ettei muuta työtä olisi lainkaan saatavilla.

        Paskasakki sinne vaan jää ja jälki on sen mukaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka on niin idiootti että tuollaisella liksalla tekee mitään tuottavaa duunia?
        Jos olosuhteetkin ovat kuin vankilassa niin en näe mitään syytä olla tuolla töissä en edes siinäkään tapauksessa ettei muuta työtä olisi lainkaan saatavilla.

        Paskasakki sinne vaan jää ja jälki on sen mukaista.

        "Kuka on niin idiootti että tuollaisella liksalla tekee mitään tuottavaa duunia?"

        Helppo vastata! Ei kukaan. Näin siksi, että 2200€ lisineen nyt vaan on trollien huutelua. Hyvä prosessoija voi tietysti tuollaisen tilin saada, kun se tili tulee kahden viikon välein.


    • Anonyymi

      Kuinka tänne pääsee töihin, mitkä on kriteerit että ottavat sisään? Tarvitseeko osata kieliä, tietoteknistä osaamista, etc. etc. ???

      Tää vaikuttaa semmoselta alalta, jonne mulla ois paljonkin annettavaa vaikka en ymmärrä piikiekoista vielä hölkäsen pöläystä saati miten niitä valmistetaan.

      • Anonyymi

        Ei tarvi osata kieliä, kunhan ruskea kieli jolla osaa nuoleskella esimiehiä. Ja tyydyt vähään etkä osaa valittaa epäoikeudenmukaisuuksista, jotka työntekijöille langetetaan kun portista menet sisään.


      • Anonyymi

        Laitat hakemuksen sisään!


      • Anonyymi

        Kysyt tehtaanjohtajalta pääseeks tänne duuniin, kasvattamaan sun tilipussukoita?


    • Anonyymi

      Okmetic on viihtyisä paikka, en osaisi kuvitella mitään parempaa! !>~<!

      Piikiekot for Living!

      • Anonyymi

        Kiitos työtoverit, trollit ja kaikki osallistujat. Itkin ja nauroin näitä juttuja. Viimeksi selasin tätä ketjua vuosia sitten. Tästähän on kehkeytynyt oiva raamattu kaikille tiedonjanoisille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos työtoverit, trollit ja kaikki osallistujat. Itkin ja nauroin näitä juttuja. Viimeksi selasin tätä ketjua vuosia sitten. Tästähän on kehkeytynyt oiva raamattu kaikille tiedonjanoisille.

        Juorupadat on oppinut tarinoimaan ja runoilemaan kaikennäköstä. Ne on varmaan saanut jotain lisävahvistusta tiimiinsä tai sitten Okmeticissa on oikeesti mennyt asiat paljon huonommin. Kellokortti tullut taukotiloihin tai vessoissa kytätään (se morkula räjähtää sinne pönttöön, äkkii tekemään lisää määärää!!!)


    • Anonyymi

      Täällä on niin ahkeria murmeleita aina työn touhussa. Päivä alkaa Antellin taikakaapin pyörätyksellä katsoessa millaisia herkkuja ne tänään taas on meille leiponut. Tykkään duunailla täällä kiekkoja liukuhihnalta toiselle.

    • Anonyymi

      Alle 15€/h en kyllä nykyhinnoilla edes kuse töihin päin

      • Anonyymi

        Mut jos ajattelet asiaa näin päin että 12h päivä istuen ja loikoillen vähän rennosti vrt. Tiukkaa aivoja raastavaa työtä 8h. vain 12 minuutin kahvipausseilla.


      • Anonyymi

        Tuskin olet muutenkaan missään työpaikkojen vessoissa paljon kuseksinut😅


    • Anonyymi

      Oon ollut Okmeticin palveluksessa vuodesta 2004 saakka. 2005 Tammikuussa muistaakseni suljettiin Espoon tehdas niin silloin tais siirto tulla Koivuhaan konttorille. Muistaakseni tuolloin 30 työntekijää ja 10 toimihenkilöä potkittiin YT-neuvottelujen seurauksena pihalle 2004 syyskuussa. Tänä päivänä ei ole sitä ongelmaa lähitulevaisuudessa. Fab2 kasvaa kohoaa joku kaunis aamu ja uusia innokkaita työntekijöitä tarvitaan piakkoin kasvutarinaa luomaan.

      • Anonyymi

        Vielä tänäkin päivänä sielä koneet on Atari 2600 aikaisia fossiileja. Aikana jolloin väritelevisiot oli uusi juttu.


    • Anonyymi

      Palkka on pieni. Mutta paras asia on se ettei tule ongelmaa mihin sitä käyttää.

      Upo-uudet nastarenkaat taitaa jäädä autoliikkeen hyllylle odottamaan. Hyvä että fillariin saa kumit paikattua. Monta vuotta oon palkan korotusta venaillu, ehkä se joku päivä ilmestyy.

      Täällä työssä on muutenkin oppinut arvostamaan elämää sekä vapautta aivan uudella tavalla. 12 tuntia aamusta tai yöstä kaltereiden sisällä pohtimassa miten tännekkin on jämähdettyä näin pitkäks aikaan.

      Elämä on siitä huolimatta stressitöntä ja rentoa, työn tekeminen on yhtä helppoa kuin moni muu arkinen asia kuten laskujen maksu sekä mirkopizzan lämmittäminen. Eihän sitä nykyään edes osaisi tehdä mitään oikeaa työtä. Ajatella ihmisten ilmoilla kuljeksia. Täällä on samat patut vuorosta toiseen moikkaamassa ja näyttämässä ankeaa katsekontaktia.

    • Anonyymi

      Okmetic tuo elämän suola. Ilman sitä ei voisi olla. Fosforipöly tupruaa taivaalla, ei voisi toivoa muuta kumpa olisi kännissä mielummin laivalla. Tehtaan johto pitää kovaa kuria, ilman tuota duunareilla olisi liikaa hupia. Taantuma tulee ja imaisee Suomen. Okmetic silti pitää jokaisesta huolen.

    • Anonyymi

      Eilen oli yrittäjien päivä ja on tullut huomattua että on koko yö tullut ’yritettyä’ sitä samaa kasettia nostettua. Vielä ei oo lähtennä liikenteesseen.

    • Anonyymi

      Montaa asiaa en oo elämässä saanut mutta kun saa homeisten pottujen maistelijan tittelin tietää että elämällä on suurikin merkitys. Sen tämä betoniluola on opettanut.

      • Anonyymi

        Etsi puoliso sieltä, sielä paljon kuumia pimuja etenkin syökkärissä, jos taas enemmän oot miesmakuun niin läppäyksessä on komeimmat korstot. Tuskin hekään paljoa saanut elämässään kun sielä työskentelevät. =D


    • Anonyymi

      Okmeticin lirukahvit tuli puhdashuonehaalarista läpi, vai oliko ne homepullerot. Kuitenkin työt keskeyty.

      • Anonyymi

        Toivon mukaan löysit vaihtovaahteet etkä valutellu pitkin potkin käytäviä niitä tuhnuja, joku voi vaikka liukastua ja lyyä päänsä, sitten tulee pitkä saikku ja tuotanto ottaa hittiä pahasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivon mukaan löysit vaihtovaahteet etkä valutellu pitkin potkin käytäviä niitä tuhnuja, joku voi vaikka liukastua ja lyyä päänsä, sitten tulee pitkä saikku ja tuotanto ottaa hittiä pahasti.

        Huhu myös kertoo että aikaisemmin on joku vääntänyt kakkoset käytävälle varmaan kova kiirre ollu laittelee pyykkejä tai vetämään hansikkaaseen.


    • Anonyymi

      Mun mielestä jokaiselle uudelle työntekijälle pitäisi tehdä tutustumiskierros kaikille työpisteille ja sitten saa valita niistä kiinnostavimman.

      • Anonyymi

        Jokaisella työpisteellä on suht samanlaista, kiekot päätyy jokatapauksessa pönttöön => olit sitten tuotannon alkupäässä => tai loppupäässä

        Jossain vaiheessa joku mokaa pahemman kerran. TSMC erä voi vaikka tipahtaa lentokoneen ikkunasta ulos matkalla Taiwaniin, norsun kortsut eivät olleet täysin pitäviä tai muuta vastaavaa


    • Anonyymi

      Onko hyötyä tutkinnosta, esim nostaako se palkkaa? Onko kaikkien alueiden prosessoijilla sama palkka? Kuinka kauan koulutus kestää? Miten tästä voi edetä ylöspäin?

      • Anonyymi

        Ei ole, turha yrittää. Solidaarisuus sielä pistää kaikki prösessöijat samalle viivalle, olit sitten vaikka kuin pätevä tahansa. Ylitöihin toki helpompi päästä jos on monen alueen tuhattaituri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole, turha yrittää. Solidaarisuus sielä pistää kaikki prösessöijat samalle viivalle, olit sitten vaikka kuin pätevä tahansa. Ylitöihin toki helpompi päästä jos on monen alueen tuhattaituri.

        Onko kaikissa pisteissä sama pallkka? Normaalisti teollisuudessa työn vaativuus ja palkkaus kasvaa kun mennään tuotannon alkupäähän?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko kaikissa pisteissä sama pallkka? Normaalisti teollisuudessa työn vaativuus ja palkkaus kasvaa kun mennään tuotannon alkupäähän?

        Tuossa hikipajassa maksetaan minimi, työntekijöidenkin panoksenkin voi olettaa samalla olevan sieltä riman alimmasta kohdasta alitettuna


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossa hikipajassa maksetaan minimi, työntekijöidenkin panoksenkin voi olettaa samalla olevan sieltä riman alimmasta kohdasta alitettuna

        ongelma on se että jos teet liikaa työtä saat palkinnoksi vain lisää työtä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ongelma on se että jos teet liikaa työtä saat palkinnoksi vain lisää työtä

        Sain juuri kiitoksena vaan lisää viikkoseurantojen tekemistä. Koettu juttu jo niin moneen kertaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossa hikipajassa maksetaan minimi, työntekijöidenkin panoksenkin voi olettaa samalla olevan sieltä riman alimmasta kohdasta alitettuna

        Ole tyytyväinen että saat edes tuon verran!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sain juuri kiitoksena vaan lisää viikkoseurantojen tekemistä. Koettu juttu jo niin moneen kertaan.

        Nehän on mukavaa vaihtelua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nehän on mukavaa vaihtelua?

        Mutta kun työnteko häiritsee puhelimella pelaamista!


    • Anonyymi

      Näin viime yönä semmosta painajaista että mulla nousi palkka ja mut ylennettiin, en ois halunnut, en ois tiennyt mihin niitä rahoja käyttää kun 11€/h on koko iän täällä niska limassa painanna röitä.

      • Anonyymi

        Oletko ensimmäisen, toisen vai kolmannen asteen Prossessoija, lukee prohassa. Sillä ei merkitystä, sama tili tulee siitä tulee silti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko ensimmäisen, toisen vai kolmannen asteen Prossessoija, lukee prohassa. Sillä ei merkitystä, sama tili tulee siitä tulee silti.

        Vaihda nimen prosessoijan sijaan vaikkapa ~Nilviäinen.


    • Anonyymi

      Mikä on ollut paras kierto tähän mennessä?

      Ma-pe Aamu tai yövuoro espoon tehtaan alku-aikana.

      AAAA-V-IIII-V-YYYY-VVVVVV- (neljä aamua, välivapaa, neljä iltaa, välivapaa, neljä yötä, kuusi vapaata).

      AAIIYY-VVVV- (Kaksi aamua, kaksi iltaa, kaksi yötä, neljä vapaata).

      AA-V-YY-VVVVV- (kaksi aamua 12h, välivapaa, kaksi yötä, viisi vapaata "neljä ja puoli").

      Muratan porukka kyselee mielenkiinnosta. Meillä 5 arkiaamua 8h 15min, tai 5 arkiyötä. sitten löytyy 12h 15min vklp aamut ja vklp yöt.

      • Anonyymi

        Murata on aamunen mesta

        Okmetic parempi


      • Anonyymi

        Hyi VTI tyyppi


      • Anonyymi

        kai nyt tyhmempikin rosessoija tajuaa että paras on se missä on eniten vapaapäiviä.


    • Anonyymi

      En saanut hakemusta lähetettyä unelmien työpaikkaan? Kuka sielä netissä oikeen on??

      Mainostettiin hyvää ruokalaa, vapaata meininkiä jonne saa tulla ja mennä kun huvittaa (joustavat työajat), helevetin hyvä liksa.

      • Anonyymi

        Rekryt kannattaa kokeilla jonkun vuokra tai henkilöstöfirman, nimittäin toimii paremmin. Ei ne osaa lukea noita hakemuksia joita lähettelette.


    • Anonyymi

      Britanniassa valta vaihtui niin uuden pääministerin osalta kuin Kuningatar vaihtui Kuningaaseen.

      Tuli mieleen millainen vallanperimisjärjestys Okmeticin tehtaanjohtajan paikkaan on, täytyykö voittaa Maraton ja Karting-kisat vai olla kuritushuoneessa kovassa koetuksessa?

      • Anonyymi

        Tehtaanjohtaja ei jää koskaan eläkkeelle. Hän on kuolematon. Se mietityttää millaisia paikkoja fab2 aukenee?


    • Anonyymi

      Osaako kukaan sanoa millainen työpaikka okmetic on toimihenkilöpuolella? Siellä on paljon tehtäviä auki mm HR, viestintä, talous, varmaan juuri uuden investoinnin takia. Mutta kannattaako näitä paikkoja hakea tai harkita?

      • Anonyymi

        Kannattaa!! Toimihenkilöillä paaaljon paremmat edut kuin sielä hikipajassa työskentelevillä ruskeakielillä. Palkkaus, henkilöstöedut, jouluboonukset, ym.


      • Anonyymi

        Mitäpä luulet...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäpä luulet...

        No enpäs tiedä, siksi kysyin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No enpäs tiedä, siksi kysyin.

        Pelkkää laatua elämään 2 vko voi tehrä 3 vko edestä töitä ja silti puolet tekemättä. Kiäli vyön alla ku painaa ni saa bonusta eli lisää töitä ja ihmettelyä miksei tuu valmista. Tauot on tyäntekoa varte ja ehkä rahat saattaa riittää ruakaaki ku oikkee toivoo


    • Anonyymi

      Sielä alkaa illat pimentyä ja fiilis synkentyä. Päässä pyörii kiekkojen mittaustulokset ja pitkävedon kertoimet. Ennen kun työpäivä alkaa käy jo mielessä että kerkeiskö sitä kahvit nopeesti vetästä, kun portaat ja askeleet kävi liian rankaks.

      Pitkät vapaat on rentoja, mutta 12h päivät kuluttavia etenkin tässä iässä. Pitäisköhän perustaa OF-tili, voisin jaella videomatskua mitä kiteenkasvatuksen suljettujen ovien takana tapahtuu.

    • Anonyymi

      Mistä nimi okmetic?

      • Anonyymi

        Okmetic tulee sanoista

        Opettele Kiekkoja Mittaamaan.

        Erkki Teippailee Itsekseen.

        Currypizza.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okmetic tulee sanoista

        Opettele Kiekkoja Mittaamaan.

        Erkki Teippailee Itsekseen.

        Currypizza.

        Illan paras juttu samalla myös hauskin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Illan paras juttu samalla myös hauskin!

        Omat vitsit usein on...


      • Anonyymi

        Outokumpu metallurgy for integrated circuits


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Outokumpu metallurgy for integrated circuits

        Outokumpu pani Nokiaa syntyi Okmetic


      • Anonyymi

        Näin piikiekko valmistetaan:

        Hyvin puhdas, ns. puolijohdelaatuinen pii sulatetaan vakuumiuunissa ja piisulasta kasvatetaan ylöspäin vetämällä sylinterimäinen piierilliskide. Kiteenkasvatus on piikiekon valmistuksen kriittisimpiä prosessivaiheita.

        Sylinterimäinen piikide paloitellaan jatkoprosessointia varten, hiotaan tarkkaan mittaan ja sahataan ohuiksi kiekoiksi.

        Sahatun piikiekon reuna muotoillaan reunanpyöristyksessä. Näin kiekon mekaaninen lujuus paranee. Tarvittava reunan muoto riippuu kiekon käyttö- tarkoituksesta.

        Kiekkojen muotovirheet poistetaan läppäyksessä – läpättyjen kiekkojen paksuushajonta on pieni ja lisäksi tasomaisuus saadaan läppäyksessä hyväksi.

        Kiekot on syövytettävä mekaanisissa prosessivaiheissa tulleen vaurion poistamiseksi. Syövytys tehdään erilaisissa kemiallisissa liuoksissa.

        Käyttötarkoituksesta riippuen kiekko kiillotetaan joko toiselta tai molemmilta puolin. Kiillotetun kiekon pinta on täysin virheetön. Kiillotuksen jälkeen kiekkojen pinnalta poistetaan kaikki hiukkaset ja kemialliset epäpuhtaudet. Tarkastetut kiekot joko toimitetaan asiakkaalle tai jatkojalostetaan uudestaan esim. ESOI-kiekkojen tapauksessa.

        Kiekon pinnalle voidaan kasvattaa kiillotuksen jälkeen epitaksiaalireaktorissa piistä ohut epikalvo. Epikalvo voidaan tehdä sekä anturikiekoille, mikropiirin valmistukseen tarkoitetuille kiekoille että teho– ja erilliskomponenttien kiekoille.

        Jos tulet töihin meille Okmeticille, pääset olemaan osa piikiekkojen kehitystä ja tulevaisuuden moniosaaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin piikiekko valmistetaan:

        Hyvin puhdas, ns. puolijohdelaatuinen pii sulatetaan vakuumiuunissa ja piisulasta kasvatetaan ylöspäin vetämällä sylinterimäinen piierilliskide. Kiteenkasvatus on piikiekon valmistuksen kriittisimpiä prosessivaiheita.

        Sylinterimäinen piikide paloitellaan jatkoprosessointia varten, hiotaan tarkkaan mittaan ja sahataan ohuiksi kiekoiksi.

        Sahatun piikiekon reuna muotoillaan reunanpyöristyksessä. Näin kiekon mekaaninen lujuus paranee. Tarvittava reunan muoto riippuu kiekon käyttö- tarkoituksesta.

        Kiekkojen muotovirheet poistetaan läppäyksessä – läpättyjen kiekkojen paksuushajonta on pieni ja lisäksi tasomaisuus saadaan läppäyksessä hyväksi.

        Kiekot on syövytettävä mekaanisissa prosessivaiheissa tulleen vaurion poistamiseksi. Syövytys tehdään erilaisissa kemiallisissa liuoksissa.

        Käyttötarkoituksesta riippuen kiekko kiillotetaan joko toiselta tai molemmilta puolin. Kiillotetun kiekon pinta on täysin virheetön. Kiillotuksen jälkeen kiekkojen pinnalta poistetaan kaikki hiukkaset ja kemialliset epäpuhtaudet. Tarkastetut kiekot joko toimitetaan asiakkaalle tai jatkojalostetaan uudestaan esim. ESOI-kiekkojen tapauksessa.

        Kiekon pinnalle voidaan kasvattaa kiillotuksen jälkeen epitaksiaalireaktorissa piistä ohut epikalvo. Epikalvo voidaan tehdä sekä anturikiekoille, mikropiirin valmistukseen tarkoitetuille kiekoille että teho– ja erilliskomponenttien kiekoille.

        Jos tulet töihin meille Okmeticille, pääset olemaan osa piikiekkojen kehitystä ja tulevaisuuden moniosaaja.

        En suosittele rakentamaan tulevaisuutta tällaisen työn varaan.

        Prosessin kuvaus kuulostaa hienolta, mutta käytännössä työ on liukuhihnatyötä joka ei tarjoa älyllisiä haasteita.

        Jaksaako joku loputtomasti hypettää mielessään olevansa osa piikiekkojen kehitystä jos käytännön työ on vain toistuvaa koneiden lataamista ja purkamista saaden siitä kaikkien vähennysten jälkeen käteen n. 8,5€ tunnissa vaikka työskentelisi miten ahkerasti.

        Ainut miten voi kehittyä on se että täsmälleen samojen työvaiheiden toistoa voisi tehdä vielä entistä nopeammin.

        Vaikka mainoslauseissa tuputetaan "moniosaaja" termiä niin sillä mitä siellä voi oppia ei ole markkina-arvoa talon ulkopuolella. Muun maailman silmissä on saman arvoinen kuin pitkäaikaistyötön.

        Mutta sen vuoksi sinne usein jämähdetään ja jutut ovat korkeintaan tämän tasoisia mitä ruoka-automaatti tänään tarjoaa ja miltä automaattikahvi maistuu, ja pitkävetojutut siihen päälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En suosittele rakentamaan tulevaisuutta tällaisen työn varaan.

        Prosessin kuvaus kuulostaa hienolta, mutta käytännössä työ on liukuhihnatyötä joka ei tarjoa älyllisiä haasteita.

        Jaksaako joku loputtomasti hypettää mielessään olevansa osa piikiekkojen kehitystä jos käytännön työ on vain toistuvaa koneiden lataamista ja purkamista saaden siitä kaikkien vähennysten jälkeen käteen n. 8,5€ tunnissa vaikka työskentelisi miten ahkerasti.

        Ainut miten voi kehittyä on se että täsmälleen samojen työvaiheiden toistoa voisi tehdä vielä entistä nopeammin.

        Vaikka mainoslauseissa tuputetaan "moniosaaja" termiä niin sillä mitä siellä voi oppia ei ole markkina-arvoa talon ulkopuolella. Muun maailman silmissä on saman arvoinen kuin pitkäaikaistyötön.

        Mutta sen vuoksi sinne usein jämähdetään ja jutut ovat korkeintaan tämän tasoisia mitä ruoka-automaatti tänään tarjoaa ja miltä automaattikahvi maistuu, ja pitkävetojutut siihen päälle.

        Tuo jälkimmäinen oli aika paha isku vyön alle, kun todellisuus iski päin kasvoja. 🤜🏼


    • Anonyymi

      Mulle on viimoisen puolen vuoden aikana tullut vähintään 50 eri työpaikkailmoitusta: Haetaan Prosessoijaksi. Mutta sitten oon kirjoittanut hakemuksen: Ei vastausta? Oonko sitten liian pätevä nuihin hommiin vai mikä homma? Luin ketjua ylöspäin niin siinä saa vähän yksinkertaisen vaikutelman. Paljon mainostettiin tuotantolisiä ja kuinka HKO % kuinka omalla tekemisellä voi vaikuttaa 5-26% omaan palkkaan. Entä jos ne ei kerro ja te kaikki saatte sen minimi 5%, kukaan ei vaan kehtaa mölistä. Vähän vastaavaa kävi yhdessä aiemmassa paikassa jossa olin töissä 3v sitten.

      • Anonyymi

        Tänne kun tulet niin pois ei niin vaan pääse…. Tarpeeks kun on kustu silmään alat tykkäämään siitä… Vielä ei ole asiat niin huonosti varmaan kohdallasi että tämä on ainoa vaihtoehto urallesi…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänne kun tulet niin pois ei niin vaan pääse…. Tarpeeks kun on kustu silmään alat tykkäämään siitä… Vielä ei ole asiat niin huonosti varmaan kohdallasi että tämä on ainoa vaihtoehto urallesi…

        SOI osastolle vaan töihin niin tuo palkkaus on oikeen hyvä. Ei siellä mitään tartte tehrä kunhan kahvilassa jaksaa istua…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SOI osastolle vaan töihin niin tuo palkkaus on oikeen hyvä. Ei siellä mitään tartte tehrä kunhan kahvilassa jaksaa istua…

        Kiekot kun on jörnimässä, mitä niitä nyt turhaan vahtii. Aina on aikaa Alkukahveille, Välikahveille ja Loppukahveille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiekot kun on jörnimässä, mitä niitä nyt turhaan vahtii. Aina on aikaa Alkukahveille, Välikahveille ja Loppukahveille.

        Sit viel selailee puhelinta ja kiekot menee pieleen ni saa palkinnoksi insinöörisirkuksen paikalle tekemään kuperkeikkkoja. On siellä SOI:lla aikamoisia kärrynpyöräntekijöitä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sit viel selailee puhelinta ja kiekot menee pieleen ni saa palkinnoksi insinöörisirkuksen paikalle tekemään kuperkeikkkoja. On siellä SOI:lla aikamoisia kärrynpyöräntekijöitä

        Sama palkka meillä kaikilla, oli työpiste mikä tahansa. Kasetti tai puhelin käessä. Istut sitten vääntämässä kidepötkylää housuihisi tai hionnassa kädet hiessä laikkoja vaihtamassa. Onko tuolla merkitystä?


      • Anonyymi

        Törmäsin myös nettisivuilla ne mainosti noita Tuotantolisiä, todellisuus olikin toinen, samanlainen kuin monissa mainosteksteissä tai lainahakemuksissa lukee pikkuprintillä kaikennäköstä huuhaata


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama palkka meillä kaikilla, oli työpiste mikä tahansa. Kasetti tai puhelin käessä. Istut sitten vääntämässä kidepötkylää housuihisi tai hionnassa kädet hiessä laikkoja vaihtamassa. Onko tuolla merkitystä?

        Työnantaja on valinjut linjan jossa ei väliä mitä duunarit siellä tekevät joten näillä mennää


    • Anonyymi

      Kaikki riippuu siltä mikä on tärkeintä. Jos mielit työpaikkaa mikä on varma paikka, tää voi olla se sun juttu. Myös aika stressitön työ. Soittaa Kupin paikalle se hoitaa. Tai järjestää kaasuhälytyksen niin pääsee tauvolle piiloon. Jos mielit semmosta työpaikkaa missä sinuu arvostetaan työntekijänä, ehkä kannattaa välttää tämmöiset keilahallit. Kierrä kaukaa jos vaan mahdollista.

      • Anonyymi

        On semmoinen sanonta kuin: Ennen oli kaikki paremmin. Noh täällä ei oo mikään muuttunut niin kauan ku mä oon täällä ollu.


      • Anonyymi

        Kuten ylempi kirjoittaja sanoi, ei oo työjutut mielessä vapailla, tosin näen painajaisia välillä SAMilla tulevista Voideista.


    • Anonyymi

      Kumpi mahtoi olla kosteampaa? Tämän viikon sää vaiko Aamupuurot Antellin piikkiin.

      • Anonyymi

        Ole tyytyväinen etät saat ruokaa kaikilla afrikan lapsilla ei sitä mahdollisuutta


      • Anonyymi

        Aina voi ottaa omat eväät jos ei maistu hyvä ja maukas ruoka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina voi ottaa omat eväät jos ei maistu hyvä ja maukas ruoka.

        Samaa mieltä! Ihme nillittäjiä! Kohta joudatte pommikomeroon. Johtaja ottaa nimet ylös ketkä täällä lörpöttelevät.


    • Anonyymi

      Siihen on täysin konkreettisia syitä miksi tuotannon puolella palkat ovat mitkä ovat:

      1. Työnantajaa ei paljoa kiinnosta mitä työntekijät sielä tekevät tai ovat tekemättä.

      2. Piikiekko-ala on pieni maailmalla, massatuotannon voi matalammalla palkalla saada työntekijöitä halvemmista maista, kuten esim Kiinasta. Sielä onkin sellaisia tehtaita.

      3. Tuotanto on suunniteltu aika huonosti, koneet ovat usein rikki, erät ovat jumissa tietyssä työvaiheessa, työntekijät istuu puhelin kädessä toimeettomana, mutta silti työnantajan pitää kuitenkin minimipalkka maksaa lain sallimissa rajoissa.

      4. Itse ala ei mahdollista sellaista työtä jossa pystyy erottautumaan ahkeruudella selvästi joukossa, monet taidot jotka opitaan ovat vain talon sisällä. Joten ei kilpailua ole huipuista, toisin sanoen vaikka olisi maailman paras kiteenkasvattaja, kuinka moneen muuhun firmaan on hyötyä noista taidoista etenkään Suomessa? Kun taas hyviä lääkäreitä tarvitaan monissa paikoissa eripuolilla maailmaa.

      5. Fiksuimmat joilla on mahdollisuuksia tulevaisuudelle, äänestävät jaloillaan ja jättävät uppoavan laivan. Sinne jää kuitenkin se pohjasakki jotka eivät työllisty muualle, oli palkka 5€/h tai 10€/h.

      6. Jos haluat vaurastua ja saada lompakkoosi muutakin kuin lovin, sinun pitää hankkiutua sellaisten ihmisten seuraan jotka ovat jo päässeet etenemään elämässä, tuolla niitä ei ole laisinkaan.

      7. Siellä on tarpeeksi sellaisia joille kelpaa tuo tili mikä tulee 2vk välein, kun enemmistö ei valita tai tee lakkoja, joukkoirtisanoutumisia luottamusmiesten tai liiton kautta, mikään ei tule muuttumaan.

      8. Työnantaja ei edes halua että työntekijät olisivat hyvinvoivia, tai sitten ajattelevat että lisä-eurot menisivät kurkusta alas ryyppyputken seurauksena ja työn tuottavuus vain hiipuisi.

      9. Päätösvalta on käytännössä Kiinalaisilla. Kiinalainen raha hieman haiskahtaa. Ennen Okmeticin osakkeenomistajille maksettiin hyvin osinkoa ainakin vuonna 2014, kun oli pörssissä.

      10. Kun on olemassa työ johon ei vaadi mitään pohjakoulutusta, olit sitten prosessi-insinööri tai tehtaanjohtaja. Vaatimukset palkankin ja työn suhteen eivät voi olla kummoisia. Jos teillä haaveena että uuden 400milj. tehdashankkeen myötä jokin muuttuisi parempaan. Pettymys tulee olemaan suuri.

      • Anonyymi

        Onko Pizzalähetillä parempi liksa kuin prosessoijalla? Niiden tarvitsee löytää vain yhteen osoitteeseen. Yhtä tiiviisti pakattuja pizzoja kuin puhtaan puolella pakkaushommat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko Pizzalähetillä parempi liksa kuin prosessoijalla? Niiden tarvitsee löytää vain yhteen osoitteeseen. Yhtä tiiviisti pakattuja pizzoja kuin puhtaan puolella pakkaushommat.

        Ei oo. Okmen Prosessoijilla on paras mahdollinen liksa mitä maailmasta löytyy. Taiwanilaiset maksaa niiden prosessoijille kuukaudessa varmaan 300€ jos kääntää Juanit euroiks.


      • Anonyymi

        Kerrankin täältä löytyy hyvin kirjoitettua kritiikkiä. Osinko-juttu huvitti. Kun kiinalaiset on pääomistajia, niin pitäisikö niiden maksattaa osinkoa... itselleen? Vai laitetaanko ne rahat mieluummin tehdasinvestointiin? Kumpi on Suomelle parempi?

        Muuten asia on tietysti juuri näin. Jos pääset tekemään työtä ilman vastuuta ja pohjakoulutusta, niin ei kai huippupalkkoja kannata odottaa. Ja hyville ei uskalleta maksaa, kun kohta sitä samaa palkkaa vaatii solidaarisuuden nimissä kaikille koko AY-liike. Sen takia sairaanhoitajillakin on huonot palkat. Mutta muuten ihan kivaa työtä täällä on.


    • Anonyymi

      Mistä lähtien tuolla keilahallissa työskentelevät ovat oppineet kirjoittamaan ja ajattelemaan itse? Vaarallinen kehityskulku, toivon mukaan se jää vaan muutamaan heppuun.

      • Anonyymi

        Okmeticilla työskentelee fiksua ja laadukasta henkilökuntaa katso vaikka millaisia Engineerejä siellä tekee omia salaisia kokeitaan labroissa.


      • Anonyymi

        Heinäkuun lopusta lähtien tää alusta räjähti, nimittäin sielä levisi useammalle että menkää lukemaan Suomi24.


    • Anonyymi

      Onneks tarvii vaan 4/10 päivää kestää tuota muuten menis kasetti ihan hajalle

      • Anonyymi

        Itse kuulun JariA:n ja MarkusV:n faniklubiin. Töihin on kiva tulla ja mennä. Automaattikahvi on parasta mitä tiiän ja KOH tynnyrit tuoksuu hyvälle. Palkkakin on vähän liian hyvä, riittäisi vähempiki, sen takia pelaan päivät pitkät pitkävetoa ja muita kasinopelejä tai tyhjennän antellin taika-automaatin. Piikiekot saa mut hyvälle tuulelle sahureiden makee rotsi. Aloitin viime viikolla käymään Okmen salilla juoksin 10km puolimaratonin ja 15km poljin fillarilla edes takas motarilla. Kunto vailla vertaa jaksaa sykkiä tän sunnuntaipäivän.


      • Anonyymi

        Ei se 5 arkiaamua ja 2 viikonloppua vapaakaan kuulosta hassummalta 7,5h päivissä, noihin vuorotyömalleihin menee semmoiset ihmiset jotka eivät nauti ylipäätänsä töiden teosta, ainoostaan sen vuoksi että saavat laskut maksettua ja töpselistä sähköä.


    • Anonyymi

      Siitä hieman aikaa kun okmetic julkisti uuden tehdasinvestoinnin mutta kiinnostaa tietää mitä se pitää sisällään. Se on varmaa että uusia työpaikkoja luvassa. Mutta tuleeko jotain uusia kiekkoja? Miten se auttaa meitä erottumaan joukosta? Joku sielä on varmasti sisäpiiritiedon saanut kun näyttää olevan kovaa keskustelua täällä.

      • Anonyymi

        Ei mitään uutta pelkkää bulkkikamaa, lisää uunihalleja meille prosessoijille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mitään uutta pelkkää bulkkikamaa, lisää uunihalleja meille prosessoijille.

        Kyl sinne uus ruokala tulee juorujen perusteella


    • Anonyymi

      Laulakaamme yhdessä. Seuraava säkeistö.

      Mä tunnen sen, jo kasvavan, piikiekon sisälläin…

      Uuden kasetin romutan ja teen sen kännissäin…
      Takaa pommikellarin käytävien,
      Jaria juoksen karkuun…

      Ja kiteen jokaisen, mä opin kasvattamaan…
      Okmetic
      Palkat saan nousemaan (älä usko vaan)…
      Me yhdessä kiekot romutetaan…
      Okmetic
      Oot mun tuolini…
      Samat korput aina vierelläin…
      Okmetic
      Palkat saan nousemaan (kun uskaltaa)…
      Niin kiekkoroskis auveta saa…
      Toinen toistaan perehdyttää…
      Okmetic
      Arseenipölyt keuhkoihin saan…
      Hanskoilleni slurryt lentää vaan…
      Okmetic

      • Anonyymi

        Tuo on pokemonista kopsattu.


    • Anonyymi

      kirjoitin googleen okmetic päädyin tänne lukemaan näyttää olevan työntekijöillä hauskaa sielä vaikka en juuri mitään ymmärtänyt

    • Anonyymi

      Missä pöydässä on parhaimmat jutut tauvolla?

      • Anonyymi

        Ja missä pöydässä järjestetään Kekri-juhlien etkot? Tilaan tänne Suomi24:ään myös live seurannan juhlista, kun eivät myöntäneet vapaata juhlien ajaksi :(


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja missä pöydässä järjestetään Kekri-juhlien etkot? Tilaan tänne Suomi24:ään myös live seurannan juhlista, kun eivät myöntäneet vapaata juhlien ajaksi :(

        Pss.. Se kekrijuhla on huippusalaista, ei ulkopuolisten korville. Mitä siitäkin tulee kun eri vuorot joutuvat näkemään uusia ihmisiä.


      • Anonyymi

        Se pöytä missä pelaillaan RuneScapea.


      • Anonyymi

        W2 nurkkauksessa.


      • Anonyymi

        Anna sen SOIda.


    • Anonyymi

      Uudet työntekijät joutuvat käymään läpi verenvuodatus rituaalin. (Verikokeissa). Sen lisäksi että työntekijöiltä viedään viimoiset roposet ja tuhkatkin pesästä niin veretkin imetään.

    • Anonyymi

      Sä oot kasetti mun kädessäni
      Niin kuin tahmea slurry, joka lainehtii
      Yhdestä kidepötkylästä meidät pyöristettiin
      Päästä haalariin
      Sä oot kasetti mun kädessäni
      Niin kuin tahmea slurry, joka läikehtii
      Sama virtaus, kahvi ja tauko
      Toisensa kohtaa

      Kun ukkostaa
      Tehas ylösajetaan!

      • Anonyymi

        Onpas tarttuva raita. Tän kun sais vielä soimaan talossa kaiuttimista, tulis sellaista tekemisen riemua ihan uudelle tavalla työhön.


    • Anonyymi

      Saako kukaan pillua tässä laitoksessa?

      • Anonyymi

        Diplomi-insinöörit palkataan teippailemaan ja kasaamaan hyllyjä, mitäpä luulet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Diplomi-insinöörit palkataan teippailemaan ja kasaamaan hyllyjä, mitäpä luulet?

        Ja kupin heppu ei tiedä mitä eroa on kunnostimella ja kiillotuspäällä. Joutuu prosessoijalta kysymään.


      • Anonyymi

        Onneks on hanskat joihin voi vetää


      • Anonyymi

        saa


    • Anonyymi

      Okmetic tuo jännitystä elämään, siitä syystä tulkaa kaikki tänne. Koskaan ei tiedä kuka irtisanoo ittensä tai saa kenkää. Ruokalakin on mitä erikoisimpia makuelämyksiä täynnä.

      • Anonyymi

        Jos viihdyttää itseään seuraamalla tuollaista sirkusta silloin menee todella huonosti.
        Elämä on ainutkertainen eikä sitä kannata tuhlata huonoissa työpaikoissa huonojen työehtojen parissa.

        Ne irtisanoutuvat joilla on mahdollisuus. Miksi kukaan jäisi niihin työoloihin vapaaehtoisesti?

        Jos taas irtisanotaan. Irtisanotulle se on vain palvelus, uuden alku. Seuraava työpaikka ei voi olla ainakaan huonompi.


    • Anonyymi

      Jos työntekijät jatkossa tekisi työnsä yhtä ripeästi kun leimasivat itsensä ulos, olisi varmasti kaikille parempi.

      • Anonyymi

        Ei kannata turhaa kiirehtiä… yks päivä kävi haaveri sormeen, meni piikidettä sormeen. Toivon mukaan ei ollut arseenia tai antamolia, muute myrkyt virtaa suonissa.

        Kirjaimellisesti on verissä tää työ mitä täällä tulee tehtyä. Se on osa minua ja olen osa tätä tehdasta.


    • Anonyymi

      me kutsutaan tätä paikkaa nimellä kiekkofarmi koska kasvatetaan kiekot ja lopuks laitetaan myyntiin asiakkaille

      • Anonyymi

        Se kinuskiukko pomojen pomo tuli yks päiv syökkärissä vastaan ja meinas tipahtaa 8' sininen kassu lattialle sen seurauksena kun säikähdin sitä :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se kinuskiukko pomojen pomo tuli yks päiv syökkärissä vastaan ja meinas tipahtaa 8' sininen kassu lattialle sen seurauksena kun säikähdin sitä :D

        jäkä jäkä tää on ÄIÄmesta syökkärin akat voi painua hemmettiin täältä


    • Anonyymi

      Kiinnostaa tietää onko tuolla 8 tunnin mahdollisuus vai pelkkää 12 tunnin vuorotyö?

    • Anonyymi

      Maksetaanko 12h työvuorossa ylityö korvaus?
      Vai meneekö ylityö korvaukset viikkotuntien mukaan?

      • Anonyymi

        No ei helevetissä tuossa lafkassa on keploteltu sillai että vedetään kaikki riman ali mitä vaan voivat maksaa joten viikkotuntien muakaan


    • Anonyymi

      Okmetic on semmonen firma jolla olisi mahdollisuus parempaan mutta sitä johtaa täysin väärät ihmiset. En sijoittaisi itse omia rahoja siihen firmaan.

    • Anonyymi

      Onko salakuvaajia ilmaantunut lisää kuulin semmoisen huhun että valvonta kiristinyt entisestään

    • Hyvät etenemismahdollisuudet, vaikka ei olisi korkeakoulututkintoa mutta on kyvykkyyttä ja työn kautta opittuna taidot, voi päästä pitkälle. Palkka tulee ajallaan. Hyvä ruoka. Siistiä sisäduunia. Työntekijät viihtyy pitkään. Kattava koulutus ja aina saa apua tarvittaessa.

      • Tämä sivusto kaipaa hieman enemmän faktoja fiktoiden ja tarinoiden kerronnan sijaan.


      • Anonyymi

        Sulla menee itselläsi fakta ja fiktio sekaisin. Puhelinmyyntityötä mainostetaan samanlaisilla korulauseilla jotka eivät pidä paikkaansa.

        Tiedän koska olen ollut paikassa töissä. Kaikki muu on satua paitsi se pitää paikkansa että mitättömän pieni palkka tulee kyllä ajallaan. Siellä ei viihdytä mutta siellä pysytään koska ei päästä muualle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sulla menee itselläsi fakta ja fiktio sekaisin. Puhelinmyyntityötä mainostetaan samanlaisilla korulauseilla jotka eivät pidä paikkaansa.

        Tiedän koska olen ollut paikassa töissä. Kaikki muu on satua paitsi se pitää paikkansa että mitättömän pieni palkka tulee kyllä ajallaan. Siellä ei viihdytä mutta siellä pysytään koska ei päästä muualle.

        Aina voi yrittää päästä vaikkapa tehtaanjohtajaksi. Tai muuten yletä virassa ylöspäin. Meillä kaikilla tuolla on se mahdollisuus.

        On myös sellaisia tapauksia joille riittää vähempikin. Meistä on moneen. Vaikuttaa siltä että piikiekot eivät ole elämäsi kohokohta.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Aina voi yrittää päästä vaikkapa tehtaanjohtajaksi. Tai muuten yletä virassa ylöspäin. Meillä kaikilla tuolla on se mahdollisuus.

        On myös sellaisia tapauksia joille riittää vähempikin. Meistä on moneen. Vaikuttaa siltä että piikiekot eivät ole elämäsi kohokohta.

        Tehtaanjohtaja pitää pallistaan kiinni niin pitkään ettei siinä hommassa ole kiertoa.

        Aina voi yrittää edetä, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta päästä ylöspäin jos naama ei miellytä eikä halua alentua mielistelemään. Ahkeruudella ei ole tämän kanssa mitään merkitystä. Samaa katteetonta lupailua kuin palkkauksen kanssa.

        Jos piikiekot ovat elämän kohokohta niin silloin asiat ovat todella huonosti. Matalapalkka-ala jossa kiusaamista, juoruileva työyhteisö ja hikipajameinki.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tehtaanjohtaja pitää pallistaan kiinni niin pitkään ettei siinä hommassa ole kiertoa.

        Aina voi yrittää edetä, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta päästä ylöspäin jos naama ei miellytä eikä halua alentua mielistelemään. Ahkeruudella ei ole tämän kanssa mitään merkitystä. Samaa katteetonta lupailua kuin palkkauksen kanssa.

        Jos piikiekot ovat elämän kohokohta niin silloin asiat ovat todella huonosti. Matalapalkka-ala jossa kiusaamista, juoruileva työyhteisö ja hikipajameinki.

        Toivon mukaan oot löytänyt työpaikan jossa ei kiusata ja voit pitää omasta pallistas kiinni.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Toivon mukaan oot löytänyt työpaikan jossa ei kiusata ja voit pitää omasta pallistas kiinni.

        Normaalissa työpaikassa ei kiusata mutta sairaissa organisaatioissa järjestelmä on leivottu syvälle toimintatapoihin.

        Varo vain, voit itse olla seuraava vaikka et sitä vielä tiedä etkä aisti niin yhtäkkiä voi käydä niin että sinut valitaan savustuksen kohteeksi.

        Sen jälkeen homma etenee niin että ystävät häviää ympäriltä jos sinulla on oikeasti niitä ollutkaan. Jokaista liikettäsi valvotaan. Juorut kulkee ympärilläsi ja kaikki tekemäsi ja sanomasi käännetään sinua vastaan.

        Osastosi ja työpisteesi vaihdetaan väkisin sellaiseen mihin et haluaisi missään tapauksessa mennä eikä pois ole pääsyä.

        Uudella osastolla on perskärpänen joka kyttää kaikkia tekemisiäsi ja kirjoittelee raportteja esimiehille sanomisistaisi ja tekemisistäsi.

        Kaikesta tekemästäsi yritetään kaivaa negatiivista josta tullaan huomauttelemaan esimiestahon puolelta.

        Ehkä siinäkin tilanteessa hoet yhä mielessäsi miten sinulla on mahdollisuus yletä tehtaanjohtajaksi...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Normaalissa työpaikassa ei kiusata mutta sairaissa organisaatioissa järjestelmä on leivottu syvälle toimintatapoihin.

        Varo vain, voit itse olla seuraava vaikka et sitä vielä tiedä etkä aisti niin yhtäkkiä voi käydä niin että sinut valitaan savustuksen kohteeksi.

        Sen jälkeen homma etenee niin että ystävät häviää ympäriltä jos sinulla on oikeasti niitä ollutkaan. Jokaista liikettäsi valvotaan. Juorut kulkee ympärilläsi ja kaikki tekemäsi ja sanomasi käännetään sinua vastaan.

        Osastosi ja työpisteesi vaihdetaan väkisin sellaiseen mihin et haluaisi missään tapauksessa mennä eikä pois ole pääsyä.

        Uudella osastolla on perskärpänen joka kyttää kaikkia tekemisiäsi ja kirjoittelee raportteja esimiehille sanomisistaisi ja tekemisistäsi.

        Kaikesta tekemästäsi yritetään kaivaa negatiivista josta tullaan huomauttelemaan esimiestahon puolelta.

        Ehkä siinäkin tilanteessa hoet yhä mielessäsi miten sinulla on mahdollisuus yletä tehtaanjohtajaksi...

        Eipä taida sinua onnistaa missään muuallakaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä taida sinua onnistaa missään muuallakaan...

        Onnistaa.

        Kun vaihdoin Okmeticilta pois niin vuositulot nousivat heti puolitoistakertaisiksi. Ja siitäkin on tultu ylöspäin.

        Mitään ihmisryhmiä väheksymättä enää ei tarvitse tehdä pakkotahtista liukuhihnatyötä joka sopii vaativuutensa puolesta ennemmin lievästi kehitysvammaiselle kuin normaalille ihmiselle.

        Nykyinen työyhteisö on sellainen mikä normaalissa työpaikassa kuuluukin olla.

        Kokemani mukaan työyhteisönä Okmetic muistuttaa enemmän sairasta uskonlahkoa kuin normaalia työpaikkaa.

        Pidä kieli ruskeana ja käräyttele ahkerasti niin pysyt hengissä.
        Ja kuuntele satuja vuodesta toiseen miten ensi vuonna sinut palkitaan.


    • Anonyymi

      Kysymys SOILLE milloin oot viimeksi tehnyt OIKEITA töitä?

      • Anonyymi

        Työt menee omalla painollaan ja Arrowit kiiltää vihriänä


      • Anonyymi

        Koko ajanhan me tehdää duunia niska limassa, tuotantoennätykset paukkuu sillä malliin


      • Anonyymi

        Tänään...


    • Anonyymi

      Haettu eipä kuuluna mitään

      • Et selvästi ole tarpeeksi pätevä näihin hommiin.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Et selvästi ole tarpeeksi pätevä näihin hommiin.

        Jos tänne otetaan marjanpoimijat pelloilta niin mitään pätevyyttä ei vaadi, tiedoksi vaan ootko ees tietonen paljon täällä maksetaan palkkaa meille? Voin auttaa hieman, ei kovin paljon.

        Oot joku palkattu trolli yläkerrasta, joka kehuu firmaa maasta taivaaseen. Kuinka syvällä ruskea kieli on käynyt, tuhnut ja kokkareet vielä varmaan hampaiden välissä kiinni.


    • Anonyymi

      Kekreis tuli ottettuua vähän liikaa kuppia

      • Luulisi että prosessoijilla olisi kova viinapää. Yllättävän paljon oli porukkaa ja osasivat suhteellisen asiallisesti käyttäytyä. Kerran se kirpasee, jos on tottua juomaan kohtuudella.


      • Anonyymi

        Kuka veti pisimmän korren päätyyn saakka ja löikö mörkö sisään kenenkään hameen helman alle? Kiinnostaa tietää ku en ollu paikan päällä.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Luulisi että prosessoijilla olisi kova viinapää. Yllättävän paljon oli porukkaa ja osasivat suhteellisen asiallisesti käyttäytyä. Kerran se kirpasee, jos on tottua juomaan kohtuudella.

        Mielestäni kyseessä on ruskean reiän renkien tapahtuma.


    • Anonyymi

      Tää pyykkien pesu on nastaa hommaa varsinkin yöllä.

    • Anonyymi

      Minkälainen se varastohomma on kun sinne haetaan trukkikuskeja päivävuoroon??

      Paikka ei ainakaan kuulostanut hirveän hyvälle

      Kiitos etukäteen.

    • Täällä on muuten hyvä palkkaus.

      • Anonyymi

        Paljonko on sun käräyytyspalkkio?


      • Anonyymi

        Kävin sunnuntaipuntilla ja huomasin kun Pizza-auto ravas edes takas sinne, ilmeisesti eivät kunnon ruokaa osaa syyä mutta rahea löytyy.


      • Anonyymi

        Ei todellakaan ole. Käteen saa alle 9€/h pakkotahtisesta liukuhihnatyöstä. Jos palkkaus olisi hyvä, silloin tekijöitä löytyisi eikä tarvitsisi jatkuvasti mainostaa avoimia työpaikkoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei todellakaan ole. Käteen saa alle 9€/h pakkotahtisesta liukuhihnatyöstä. Jos palkkaus olisi hyvä, silloin tekijöitä löytyisi eikä tarvitsisi jatkuvasti mainostaa avoimia työpaikkoja.

        Hyi helvetti. Orjatyötä, jääkää nyt ihmeessä työttömiksi ja alatte keräämään pulloja niin saatte paremman nettotuntipalkan. :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei todellakaan ole. Käteen saa alle 9€/h pakkotahtisesta liukuhihnatyöstä. Jos palkkaus olisi hyvä, silloin tekijöitä löytyisi eikä tarvitsisi jatkuvasti mainostaa avoimia työpaikkoja.

        Totta!
        Terveisin tyhjien kasettikärryjen työntelij'.


      • Anonyymi

        Taitaa sinitakkinen munanlutkuttaja olla ensimmäisessä työpaikassaan. Yhtä vajakki kun kaikki engineerit siellä talossa. Hyvät naurut on okmetic henkilöstöineen saanut aikaan monessa kahvihuoneessa. Kiitos tästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa sinitakkinen munanlutkuttaja olla ensimmäisessä työpaikassaan. Yhtä vajakki kun kaikki engineerit siellä talossa. Hyvät naurut on okmetic henkilöstöineen saanut aikaan monessa kahvihuoneessa. Kiitos tästä.

        Hmm samaa kuullut ko. paikasta. Jätän hakematta. Jos palkka noin paska ja työpaikkakiusaaminen bonuksena. Ei kuulosta hyvältä.


      • Anonyymi

        Uskotko itse noihin satuihin?


      • Anonyymi

        Uskotko itse noihin satuihin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskotko itse noihin satuihin?

        Ne on tosiasioita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskotko itse noihin satuihin?

        Anteeks mihin satuihin. Nää on tosiasioita. Palkka min mitä saa maksaa. Eli 10 miinus verot. Hikipaja.


    • Anonyymi

      Tylsän työn aiheuttama väsymisvaurio näkyy aivoissa.

      Inten­sii­vinen, pitkä­kes­toinen, kogni­tii­visia voima­va­roja vaa­tiva työsken­tely uu­vuttaa.


      Väsymys Aivotutkimus:
      Keskit­ty­mistä vaa­tiva, yli kuu­den tun­nin mit­tainen tyl­sä työteh­tävä ai­heuttaa välit­tä­jäaine glu­ta­maatin kerty­misen ai­vojen late­raa­liseen pref­ron­taa­liseen kor­teksiin. Yli­mää­räinen glu­ta­maatti häi­ritsee ai­vojen nor­maalia toi­mintaa, ja ih­misen harkin­ta­kyky heik­kenee, kun glu­ta­maattia ker­tyy kogni­tii­vi­sesta, impuls­si­kont­rol­lista vastaa­valle aivoa­lueelle. Le­von ai­kana glu­ta­maat­ti­pi­toi­suudet norma­li­soi­tuvat, vä­symys väis­tyy ja ai­vot palau­tuvat.

      Testi­ryhmä (n = 24) suo­ritti rei­lun kuu­den tun­nin ajan keskit­ty­mistä vaa­tivia yksi­toik­koisia teh­täviä. Esi­mer­kiksi tieto­ko­ne­ruu­dulle il­maantui kir­jain 1,6 se­kunnin vä­lein ja tutkit­tavien tu­li kir­jata, mil­loin sa­ma kir­jain oli ilmaan­tunut kol­mesti. Verrok­ki­ryh­mälle (n = 16) an­nettiin vas­taavia, hel­pompia teh­täviä. Tes­ti si­sälsi li­säksi tois­tuvaa, har­kintaa vaa­tivaa päätök­sen­tekoa, jos­ta tutkit­tava sai jo­ko no­pean pie­nemmän tai myö­hemmän suu­remman talou­del­lisen hyö­dyn. Ai­vojen glu­ta­maat­tiai­neen­vaih­duntaa mi­tattiin magneet­ti­re­so­nans­sis­pekt­ros­ko­pialla.

      Hen­kinen vä­symys sai tutkit­tavat suo­simaan no­peita, pie­nemmän talou­del­lisen edun tuo­via help­poja ratkai­suja. Verrok­ki­ryhmä suo­si hi­taampaa ja suu­rempaa talou­del­lista etua. Tut­kijat selit­tivät tä­män glu­ta­maatin kerty­mi­sestä johtu­valla harkin­ta­kyvyn heikke­ne­mi­sellä. Vir­keämpi verrok­ki­ryhmä va­litsi ratio­naa­li­sesti suu­remman talou­del­lisen hyö­dyn.

      Inten­sii­vinen, pitkä­kes­toinen, kogni­tii­visia voima­va­roja vaa­tiva työsken­tely uu­vuttaa, ja väsy­neenä te­kee her­kemmin no­peisiin tu­loksiin joh­tavia ratkai­suja. Tä­män tutki­muksen perus­teella elämän suu­ret rat­kaisut kan­nattaa teh­dä vir­keänä.

      Wieh­ler A, Bran­zoli F, Ada­nyeguh I, Moc­hel F, Pessig­lione M. A neuro-me­ta­bolic ac­count of why day­long cogni­tive work al­ters the cont­rol of eco­nomic de­cisions. Curr Biol ver­kossa 2022;32(16):3564–75.e5. doi: 10.1016/j.cub.2022.07.010

      Ni­na Ka­seva

      Uu­tinen on jul­kaistu aiem­min Lääkä­ri­lehden verkko­si­vuilla.

    • Anonyymi

      "Hen­kinen vä­symys sai tutkit­tavat suo­simaan no­peita, pie­nemmän talou­del­lisen edun tuo­via help­poja ratkai­suja."

      Selittää myös paljon miksi jengi jää ja passivoituu okmeticille vuosiksi. Paska palkka ja porukka, mutta hyvä vuorojärjestelmä. vaikka se entisestään passivoi kun teet 12h pakkotahtista yhden tai kahden liikkeen työtä kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

    • Anonyymi

      Lupaillaan huulet ja suu ruskeana ties mitä satuja työntekijöille ja liukuhihnaa kyttää elämänkoulu "insinööri" 😂

    • Anonyymi

      Ongelma täällä okmeticilla on se, kun aina toimittu yhdellä tietyllä tavalla, miksi edes kokeilla joskus toisin?

      • Anonyymi

        Tuosta tulikin mieleen että okmetic on kuin uppoava vene jonka pohjassa on iso reikä mutta sen sijaan että reikään laitettaisiin tulppa niin kauhotaan ämpäreillä vettä pois laitojen ylite

        Semmosta toivotaan toivotaan meininkiä ylintä johtoa myöten


    • Anonyymi

      Onko tämä helppo työ? Mikään muu ei kiinnosta.

      • Anonyymi

        On helppo ja yksitoikkoinen jos kelpaa 11e tuntipalkka miinus verot.


      • Anonyymi

        Tällä työllä et kyllä naista saa jos semmoista havittelit. Puolisonsa siivellä elijöitä ja muita matelijoita täällä luimuaa. Valtaosa on nainnut puolison täältä sama ominaistuoksu eli kide tuoksuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On helppo ja yksitoikkoinen jos kelpaa 11e tuntipalkka miinus verot.

        Oot varmaan poikkeuksellisen ikävä ihminen. Mulla oli 12,35 €/h jo lähtöpalkka ilman lisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oot varmaan poikkeuksellisen ikävä ihminen. Mulla oli 12,35 €/h jo lähtöpalkka ilman lisiä.

        Tämä johtuu siitä että susta huomattiin jo haastattelussa että siinä on tuleva käräyttäjä ja LUOTTOMIES niin lisät laitettiin jo alussa kohdalleen.


    • Anonyymi

      Onko jo Eurojackpot kupongit jo täytetty nimittäin pääsette pois tuolta keilahallista pikemmiten

      • Anonyymi

        Onneksi tuli pyörähettyä Otavantien ärrällä :D Mutta en lähe kiusallakaan pois täältä, onhan täällä niin huippuporukkaa töissä ja hyvät ruuat. Ette sit kele polta sitä mun uutta mersua kateuksissanne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi tuli pyörähettyä Otavantien ärrällä :D Mutta en lähe kiusallakaan pois täältä, onhan täällä niin huippuporukkaa töissä ja hyvät ruuat. Ette sit kele polta sitä mun uutta mersua kateuksissanne.

        Varmaan kateellisia riittää kun kouluna elämänkoulu, ja"vaativassa" työssä palkka 10e/h.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan kateellisia riittää kun kouluna elämänkoulu, ja"vaativassa" työssä palkka 10e/h.

        Ja vielä kun asuinpaikka ja harrastuksetkin ovat tyypilliselle Okmeticin työntekijälle sopivia niin varmasti kateellisia riittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja vielä kun asuinpaikka ja harrastuksetkin ovat tyypilliselle Okmeticin työntekijälle sopivia niin varmasti kateellisia riittää.

        Harrastuksena pullojen keräys, leipäjonossa jonottelu ja ärrä-arpojen raaputtelu. Kerran kuukaudessa pääsee juhlistamaan iltaa pirkka oluella ja Korson pizzakebabilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harrastuksena pullojen keräys, leipäjonossa jonottelu ja ärrä-arpojen raaputtelu. Kerran kuukaudessa pääsee juhlistamaan iltaa pirkka oluella ja Korson pizzakebabilla.

        Ja sitten puhutaan räkä poskella työjuttuja korson pulikuppiloissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sitten puhutaan räkä poskella työjuttuja korson pulikuppiloissa.

        Puliukkoja koko tehas täynnä


      • Anonyymi kirjoitti:

        Puliukkoja koko tehas täynnä

        Nonni poijjat. Eiköhän aleta tekemään määrää.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Nonni poijjat. Eiköhän aleta tekemään määrää.

        Kun vaihtaa hikipajasta oikeaan työpaikkaan, niin silloin ei enää tarvitse tehdä määrää niin että muut vain katselevat vierestä. Ei tarvitse omalla työpanoksellaan elättää tyhjäntoimittajia.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Nonni poijjat. Eiköhän aleta tekemään määrää.

        Et vastannut siihen, että taidat olla ensimmäisessä työpaikassasi? Itsetunto-ongelmainen vässykkä saanut pari motivaatiokehua ja on nyt niin asiantuntijaa ja super insinööriä. Kauan olet ollut talossa? Vuoden? Kaksi?


    • Anonyymi

      Jos Okmeticistä tekisi elokuvan sen nimi ois Pako painajaissaarilta

    • Aivan uskomattoman hyviä makuelämyksiä tämä Antell henkilöstöravitola on tarjonnut, usein tilaan kotiin viemiseks päivän päätteeksi. Mainioita makuelämyksiä jokaiselle. Täys kymppi ja ravintolatasoa vastaa suuresti. Ylittää odotukset täysin joka päivä. Siinä teille jotka mietitte tänne tulemista.

      • Anonyymi

        No ei varmaan ole kovin järkevää valita työpaikkaa pelkän ruokalan perusteella jos on huono yhteishenki, työpaikkakiusaamista, huono palkka ja hikipaja työ. Siinä vertailussa ei enää auta vaikka minkälaisia herkkuja olisi tarjolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei varmaan ole kovin järkevää valita työpaikkaa pelkän ruokalan perusteella jos on huono yhteishenki, työpaikkakiusaamista, huono palkka ja hikipaja työ. Siinä vertailussa ei enää auta vaikka minkälaisia herkkuja olisi tarjolla.

        Tuo kommentti oli ilmeisen sarkastinen, oikeesti täällä p*ska ruoka ja p*skat palkat. Homeelta tuoksuu koko läävä. Tuo sinitakkinen herra on vaan maksettu kätyri yläkerrasta.


    • Anonyymi

      Onko tää työ ihmisarvoista ja arvostetaanko täällä työntekijää?

      • Anonyymi

        Tää prosessoijan työ tuo ihmiselle lohtua joka päivälle. Aina on kiva mennä ja poismeno hieman vastenmielistä välillä, kun tekisi mieli vielä jäädä hinkkaamaan kiekkojen kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tää prosessoijan työ tuo ihmiselle lohtua joka päivälle. Aina on kiva mennä ja poismeno hieman vastenmielistä välillä, kun tekisi mieli vielä jäädä hinkkaamaan kiekkojen kanssa.

        Kannattaa hinkata, niin joryn jäsenet pääsee ensi vuonnakin verottajan listalle. Kiitokset teille kaikille ahkerille pikku smurffeille. T. SenSei Kaikku


      • Anonyymi

        Tänne päätyy yhteiskunnalle tuottamattomat yksilöt, jotka ei muualle pääse… Rahvas ja alimmainen kasti, jota elämä on potkinut… Tekevät kiltisti työtä koska muuten kukaan ei heistä pidä huolta… Työvaatteet pestää puolestasi, tiskit tiskataan ja ruoka tuodaan nenäsi alle…


    • Anonyymi

      Haluatko upota palkkakuoppaan. Tule silloin Okmeticille! Kuin juoksuhiekassa uimista.

    • Tätä lukiessasi, mahtaisiko olla sopiva hetki painaa kiekkoa hihnalta toiselle.

      • Anonyymi

        Tuu ite painamaan kiekkoa hihnalle ja tekemään määrää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuu ite painamaan kiekkoa hihnalle ja tekemään määrää.

        Ei todellakaan kuulu hänen toimenkuvaan. Se on sinun tehtäväsi, luuseri kun olet ja sellaiseksi jäät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei todellakaan kuulu hänen toimenkuvaan. Se on sinun tehtäväsi, luuseri kun olet ja sellaiseksi jäät.

        Mutta aina on mahdollisuus irtisanoutua. Se onkin hauska näpäytys sinunkaltaisillesi. Sen jälkeen kuuluu kova määkiminen: "MINNE SE MENI MINNE SE MENI !!??". Myös Googlea yritetään laulattaa.

        Sen jälkeen alkaa juorujen levittely: "viddu se oli p*ska tyyppi, hyvä että lopetti, oottakaa vaa, kohta se tulee takas tänne!!"

        Kohde häipyi ja uusi täytyy löytää jäljellejääneistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta aina on mahdollisuus irtisanoutua. Se onkin hauska näpäytys sinunkaltaisillesi. Sen jälkeen kuuluu kova määkiminen: "MINNE SE MENI MINNE SE MENI !!??". Myös Googlea yritetään laulattaa.

        Sen jälkeen alkaa juorujen levittely: "viddu se oli p*ska tyyppi, hyvä että lopetti, oottakaa vaa, kohta se tulee takas tänne!!"

        Kohde häipyi ja uusi täytyy löytää jäljellejääneistä.

        Fakta on se, jos täältä on poistunut! On löytänyt jotain paljon parempaa! Onnea hänelle valitsemallaan tiellä. Tulevaisuus on varmasti kirkkaampi kuin sinne jääneillä tunareilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fakta on se, jos täältä on poistunut! On löytänyt jotain paljon parempaa! Onnea hänelle valitsemallaan tiellä. Tulevaisuus on varmasti kirkkaampi kuin sinne jääneillä tunareilla.

        Näin se menee. Ei enää juoruja ja puukkoja selässä. On olemassa paljon terveempiä työyhteisöjä. Kannattaa kokeilla. Okmetic on sairas ja vinoutunut paikka monella tavalla. Hyvä paikka ainoastaan niille pitkään talossa olleille paatuneille kiusaajille, jotka pyörittävät omaa sairasta systeemiään toisten kustannuksella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta aina on mahdollisuus irtisanoutua. Se onkin hauska näpäytys sinunkaltaisillesi. Sen jälkeen kuuluu kova määkiminen: "MINNE SE MENI MINNE SE MENI !!??". Myös Googlea yritetään laulattaa.

        Sen jälkeen alkaa juorujen levittely: "viddu se oli p*ska tyyppi, hyvä että lopetti, oottakaa vaa, kohta se tulee takas tänne!!"

        Kohde häipyi ja uusi täytyy löytää jäljellejääneistä.

        Joo tästä on kokemusta. Se saatanan paskasakki katkeruuksissaan kaivoi jostain tiedot uudesta työpaikastani mihin siirryin, ja soittelivat sinne ihmisille kenet jotenkin ilmeisesti tunsivat että "Sinne on tullut sellainen kaveri töihin. Millainen tyyppi se siellä on" yms jne..

        Kiertäkää tämä Okmetic aivan vitun kaukaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo tästä on kokemusta. Se saatanan paskasakki katkeruuksissaan kaivoi jostain tiedot uudesta työpaikastani mihin siirryin, ja soittelivat sinne ihmisille kenet jotenkin ilmeisesti tunsivat että "Sinne on tullut sellainen kaveri töihin. Millainen tyyppi se siellä on" yms jne..

        Kiertäkää tämä Okmetic aivan vitun kaukaa.

        Tämä on hyvä esimerkki siitä miten sairaita ja sadistisia työpaikkakiusaajia talossa on.

        Ongelmat eivät lopu välttämättä työsuhteen päättyessä vaan nämä pyrkivät jatkamaan vainoamista vielä työsuhteen päätyttyäkin.


    • Ensi maanantai otetaan loppukiri saannon kannalta, jotta voitte vielä pelastaa tuotantopalkkionne. Tehdään hyvä tili! Lycka till!

      • Anonyymi

        Joka vuosi tähän aikaan järjestetään potkut ja savustusoperaatio. Sama juttu keväällä. Vuodesta toiseen sama käsikirjoitettu kaava. Sama levysoitin pyörii. Samat työpaikat ja työnantajat tulevat Mollin sivuille. Joka ikinen vuosi. Tismalleen aina samaan aikaan vuodesta. Joka vuosi. Sama papukaija aina toistelee samoja lauseita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joka vuosi tähän aikaan järjestetään potkut ja savustusoperaatio. Sama juttu keväällä. Vuodesta toiseen sama käsikirjoitettu kaava. Sama levysoitin pyörii. Samat työpaikat ja työnantajat tulevat Mollin sivuille. Joka ikinen vuosi. Tismalleen aina samaan aikaan vuodesta. Joka vuosi. Sama papukaija aina toistelee samoja lauseita.

        Tammikuussa aina vedetään asumistuki alta. Joka vuosi. Murtomiehet tulevat ovelle aina samaan aikaan vuodesta. Joka ikinen vuosi. Ampumiset ja puukotukset tapahtuvat aina samaan aikaan vuodesta. Joka ikinen vuosi. Samat korruptoituneet trollit alkavat määkymään palstoilla tismalleen samaan aikaan vuodesta. Joka ikinen vuosi samaan aikaan kun samojen työnantajien samojen alojen samat työpaikat tulevat haluun tismalleen samaan aikaan vuodesta. Joka ikinen vuosi. Sama jumiutunut levysoitin vaan soittaa edestakaisin samaa ja taas samaa.


    • Anonyymi

      Onko toi palkka oikeesti noin paska 10 tunnissa? Alin minimi. Ei kai kukaan tuollaisella tee töitä jossain liukuhihnalla 12h päivässä?j Varsinkin os paikka on vielä kuvatunlainen työpaikkakiusaajien ja muiden pöhlöjen temmellyskenttä niinkuin ketjusta ilmenee. Ja sitten ilmeisesti vielä jotain maksettuja "puolustajia" tässä ketjussa. Outoa.

      • Anonyymi

        Se on aina tähän aikaan vuodesta. Joka vuosi. Jo vuodesta 2006. Korruptio.


    • Anonyymi

      Mitenköhän käy nyt rosessoijien mielenterveyden päälle kun ainut jämpti ja asiallinen tv kanava alfa tv meni konkurssiin.. voi voi pelkkiä kissavideoita juutuubista

      • Anonyymi

        Tai sitten pelivideoita veskissä tekemässä sanitointejaan.


    • Anonyymi

      Okmetic vie elämiseltä tarkoituksen ja viimoisetkin ilon rippeet Tuotannon liukuhihna-hommillaan.

    • Anonyymi

      Miltä tuntuu olla hyödyllinen hölmö jota on vedätetty noihin hommiin? Olet sitten salakuuntelija tai tyhjien kiekkokärryjen työntäjä. Ohhoijaa.

      • Anonyymi

        Facebookissa sanottiin että käykää lukee täältä millainen meininki täällä on ennen kuin haet ja näin tein


    • Anonyymi

      Liukuhihna pyörii ja peruskoulun nipin napin suorittanut Kainuun peräkorvesta tullut "engineer" kyttää työsuoritusta selän takana. Käykää hyvät ihmiset kouluja jotta työolot ja palkat inhimillisiä.

      • Tiedätkö aina ei ole aikaa käydä kouluja kun Okmetic tarvitsee TEKIJÖITÄ. Täältä löytyy jokaiselle mielekästä puuhastelua. Työn ohessa voi kouluttautua halutessaan. Uusi tehdas ja uudet kujeet, isoja suunnitelmia siis luvassa. Keskitytään siihen. Tänään oli muuten loistavia lihapyöryköitä. Namnam.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Tiedätkö aina ei ole aikaa käydä kouluja kun Okmetic tarvitsee TEKIJÖITÄ. Täältä löytyy jokaiselle mielekästä puuhastelua. Työn ohessa voi kouluttautua halutessaan. Uusi tehdas ja uudet kujeet, isoja suunnitelmia siis luvassa. Keskitytään siihen. Tänään oli muuten loistavia lihapyöryköitä. Namnam.

        Jenni Haukiokin olisi voinut mennä töihin eikä opiskella valtio-oppia. Vaikka siivoamaan tai kaupan kassalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jenni Haukiokin olisi voinut mennä töihin eikä opiskella valtio-oppia. Vaikka siivoamaan tai kaupan kassalle.

        Ja hänhän olisi voinut tulla vaikka luukkua vahtivan perskärpäsen valvovan silmän alle pakkotahtiseen liukuhihnatyöhön vahdittavaksi ja käräytettäväksi. Palkka olisi ollut käteen alle kympin tunnissa.

        Miksiköhän hän ei tullut vaan käytti aikansa opiskeluun?


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Tiedätkö aina ei ole aikaa käydä kouluja kun Okmetic tarvitsee TEKIJÖITÄ. Täältä löytyy jokaiselle mielekästä puuhastelua. Työn ohessa voi kouluttautua halutessaan. Uusi tehdas ja uudet kujeet, isoja suunnitelmia siis luvassa. Keskitytään siihen. Tänään oli muuten loistavia lihapyöryköitä. Namnam.

        Ei kai kukaan niin tyhmä ole että tuhlaa aikaansa tuollaiseen kun ajan voi käyttää tehokkaammin ja tuottavammin vaikka opiskeluun joka takaa normaalin tulotason. Ja oikean työpaikan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kai kukaan niin tyhmä ole että tuhlaa aikaansa tuollaiseen kun ajan voi käyttää tehokkaammin ja tuottavammin vaikka opiskeluun joka takaa normaalin tulotason. Ja oikean työpaikan.

        Sinitakkinen Narri taitaakin olla niitä elämänkolun kasvatteja ja TEKIJÖITÄ. Eipä siinä. Okmeticilla on aina ura auennut sellaisille nuolijoille, jotka sitten pestiään vasten ilmiantavat ja raportoivat eteenpäin. Niin se täällä menee.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei kai kukaan niin tyhmä ole että tuhlaa aikaansa tuollaiseen kun ajan voi käyttää tehokkaammin ja tuottavammin vaikka opiskeluun joka takaa normaalin tulotason. Ja oikean työpaikan.

        Kiinnostus piikiekkoihin ja alaa kohtaan voi olla oikeasti mielekästä tekemistä. Työn ohella oppii paljon monipuolisia ja hyödyllisiä työelämätaitoja, joista on hyötyä tehdashankkeen edetessä ja uralla noustessa.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Kiinnostus piikiekkoihin ja alaa kohtaan voi olla oikeasti mielekästä tekemistä. Työn ohella oppii paljon monipuolisia ja hyödyllisiä työelämätaitoja, joista on hyötyä tehdashankkeen edetessä ja uralla noustessa.

        Ei vttu ole minkäänlaista kiinnostusta piikiekkohin, teknologiateollisuuteen, valtionhallintoon, EU-hallintoon, politiikkaan. Pääesikunnan työtehtäviin, minkäänlaisiin hankkeisiin oli hanke mikä vttu hyvänsä tai ihan mihin tahansa mitä joku tuputtamalla tuputtaa vuosikymmenet.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Kiinnostus piikiekkoihin ja alaa kohtaan voi olla oikeasti mielekästä tekemistä. Työn ohella oppii paljon monipuolisia ja hyödyllisiä työelämätaitoja, joista on hyötyä tehdashankkeen edetessä ja uralla noustessa.

        Papukaija ei muuta keksinyt...

        Tuota samaa mantraa toistettiin jo kun olin joskus uusien perehdytys tilaisuudessa. Omalla kohdalla meni väärin kun kysyttiin miksi teen töitä ja miksi tulin tänne, niin olisi pitänyt vastata ilmeisesti jotain muuta kuin että ensimmäinen ja ainut asia miksi teen töitä on raha ja sen mahdollistama vapaa-aika.

        Nyrpeä katse ja silmätikuksi joksikin aikaa, kunnes taas tuli lisää uusia kenen mielipide oli sama ja juttu unohtui.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Tiedätkö aina ei ole aikaa käydä kouluja kun Okmetic tarvitsee TEKIJÖITÄ. Täältä löytyy jokaiselle mielekästä puuhastelua. Työn ohessa voi kouluttautua halutessaan. Uusi tehdas ja uudet kujeet, isoja suunnitelmia siis luvassa. Keskitytään siihen. Tänään oli muuten loistavia lihapyöryköitä. Namnam.

        Muistan erään talon järjestämän "koulutuksen". Se oli 360-asteen arvio. Se perustui siihen että kyselyyn vastaajista suurimmalla osalla oli käytöksensä perusteella jatkuva mielialalääkitys. Joten tästä voi päätellä miten laadukkaasta "koulutuksesta" on kyse.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Tiedätkö aina ei ole aikaa käydä kouluja kun Okmetic tarvitsee TEKIJÖITÄ. Täältä löytyy jokaiselle mielekästä puuhastelua. Työn ohessa voi kouluttautua halutessaan. Uusi tehdas ja uudet kujeet, isoja suunnitelmia siis luvassa. Keskitytään siihen. Tänään oli muuten loistavia lihapyöryköitä. Namnam.

        "Mielekäs puuhastelu" ei tarkoita sitä että se olisi työntekijän mielestä oikeasti mielekästä puuhastelua.

        Esimies vain kuvittelee että kun hän on pistänyt henkilön tiettyyn työpisteeseen niin henkilö viihtyy työssään koska esimies on näin päättänyt vaikka todellisuus on ihan muuta.

        Ei siellä kysytä viihdytkö työpisteessäsi vaan kyseisessä työpisteessä on vain tehtävä työtä vaikka se tuntuisi miten vastenmieliseltä tahansa.

        Jos tekee käräytyksiä ja naama miellyttää niin silloin voi olla paremmat mahdollisuudet vaikuttaa omaan sijoitukseen.

        Jos ei hyväksy paikkaansa kastijärjestelmässä niin siitä se savustus vähitellen alkaa ja ruuvia kiristetään niin kauan kunnes on päästy toivottuun lopputulokseen.

        Pääsääntöisesti avoimet työpaikat ovat kastijärjestelmän alimman kastin työmuurahaisen paikkoja jossa muut vain vahtivat sivusta työmuurahaisen ahkerointia vaatien häneltä entistäkin nopeampia suorituksia.

        Talon järjestämillä koulutuksilla ei ole mitään arvoa talon ulkopuolella. Ne ovat korkeintaan saman arvoisia kuin joku työvoimatoimiston järjestämä kurssi johon kaikkien on pakko osallistua.


    • Anonyymi

      Miltä tuntuu olla siellä elämänkoulu enginöörien hengittämässä niskaa?

    • Anonyymi

      Ei kukaan tavoitehakuinen järkevä ihminen mene tuollaiseen. Täällä joku sinitakki puhuu koulutuksista. Niillä koulutuksilla ei tee mitään. Toimii tuolla liukuhihnalla. Muuten niillä saa pyyhkiä hanurinsa. Hyöty on mitätön.Tämähän ei ole mikään oppilaitos.

      • Anonyymi

        Sinitakkinen mutta kieli on paskankokkareita nielassu useita kertoja kun on esihenkilöitä ollut lipasemassa


    • Anonyymi

      En usko että kannattaa kuluttaa haku aikaa tällaiseen, rekrykatoaa loputtomiin formeihin.

      Tällainen sivusto on oiva merkki siitä että kukaan ei lopulta ole tavoitettavissa
      https://ura.okmetic.com/fi/jobs/

      Ja olemmeko me kiinalaisia?? En minä ainakaan.

      • Anonyymi

        Tänne on haettu ympärivuorokautisesti prosessinkehitys insinöörejä ja tietenkin prosessoijia. Onko niissä tehtävissä joku vika kun ei kelpaa??? En ymmärrä, seuraan vaan sivusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänne on haettu ympärivuorokautisesti prosessinkehitys insinöörejä ja tietenkin prosessoijia. Onko niissä tehtävissä joku vika kun ei kelpaa??? En ymmärrä, seuraan vaan sivusta.

        Päivän aforismi :

        Parempi koronassa kotona kuin kiusattavana tehtaalla.


    • Anonyymi

      Millaisetkohan mällit tuo Antell tarjoaa meille joulupöytään? Varmaan jotain kinkkua ja prosessoijan nahkaa. Ehkä jotain salaattipöydän antimia myös siellä kukoistaa.

    • Anonyymi

      Muistakaaa tämä kun on pieni palkka ei tarvi miettiä mihin sitä rahaa oikein käyttää

      • Anonyymi

        Tämä on varmaan hölmöin elämänohje ikinä. Vaikka palkkoja korotettaisiin useilla satasilla kuussa, vielä sillloinkaan ei tultaisi tilanteeseen että olisi ongelma että on liikaa rahaa. Kun lähtötilanne on Metallin TES.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on varmaan hölmöin elämänohje ikinä. Vaikka palkkoja korotettaisiin useilla satasilla kuussa, vielä sillloinkaan ei tultaisi tilanteeseen että olisi ongelma että on liikaa rahaa. Kun lähtötilanne on Metallin TES.

        Täällä on kilpailukykyinen palkkaus, joka perustuu työehtosopimukseen. Työntekijät on yhtä terästä kuin metalli-alan TES. Täältä on hyvä aloittaa prosessoijana, vaihtaa halutessaan työpistettä tai edetä ja kouluttautua OKMETIC-urallaan. Pienelläkin palkalla elää, jos niikseen on itse halukas. Olemme tehneet havainnon että suurimmalle osalle kelpaa tuo meidän palkkamalli, kuten huomaatte on vähän lähtiöitä täältä ja moni tulee takaisin, käyvät vähän pyörähtämässä esim. Muratalla ja tulevat katuman päälle.

        Okmeticilla on hyvä tulevaisuus. Tänne investoidaan ja täällä on samalla puolijohdeteollisuuden kovimmat ammattilaiset eri asemissa.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Täällä on kilpailukykyinen palkkaus, joka perustuu työehtosopimukseen. Työntekijät on yhtä terästä kuin metalli-alan TES. Täältä on hyvä aloittaa prosessoijana, vaihtaa halutessaan työpistettä tai edetä ja kouluttautua OKMETIC-urallaan. Pienelläkin palkalla elää, jos niikseen on itse halukas. Olemme tehneet havainnon että suurimmalle osalle kelpaa tuo meidän palkkamalli, kuten huomaatte on vähän lähtiöitä täältä ja moni tulee takaisin, käyvät vähän pyörähtämässä esim. Muratalla ja tulevat katuman päälle.

        Okmeticilla on hyvä tulevaisuus. Tänne investoidaan ja täällä on samalla puolijohdeteollisuuden kovimmat ammattilaiset eri asemissa.

        Sun mielestä on varmaan OK tehdä työtä hikipajassa paska palkalla ja kun palkka ei riitä - hakea sossusta asumistukea ja ruokaa leipäjonosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sun mielestä on varmaan OK tehdä työtä hikipajassa paska palkalla ja kun palkka ei riitä - hakea sossusta asumistukea ja ruokaa leipäjonosta.

        jos meille maksettas enemmän niin rahat menis vaan kurkusta alas. Parempi näin niin pysytään kaikki terveempinä. Tietty olis kiva kun sais ulosotot lyhennettyä


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Täällä on kilpailukykyinen palkkaus, joka perustuu työehtosopimukseen. Työntekijät on yhtä terästä kuin metalli-alan TES. Täältä on hyvä aloittaa prosessoijana, vaihtaa halutessaan työpistettä tai edetä ja kouluttautua OKMETIC-urallaan. Pienelläkin palkalla elää, jos niikseen on itse halukas. Olemme tehneet havainnon että suurimmalle osalle kelpaa tuo meidän palkkamalli, kuten huomaatte on vähän lähtiöitä täältä ja moni tulee takaisin, käyvät vähän pyörähtämässä esim. Muratalla ja tulevat katuman päälle.

        Okmeticilla on hyvä tulevaisuus. Tänne investoidaan ja täällä on samalla puolijohdeteollisuuden kovimmat ammattilaiset eri asemissa.

        Mikä tyyppi oikein olet? Luuletko että ihmiset haluaa haaskata elämänsä hikipajassa työskentelemällä ala-arvoisella palkalla ja uskoa kaikkia satuja? Sullekkin voisin suositella kouluttautumista, niin pääsisit oikeisiin töihin kilpailukykyisellä palkalla. Elämänkoulua ei nykyisin arvosteta koulutuksena kovin pitkälle. Tai sitten urakehitys tahtoo jäädä koulutusta vastaavaksi. Järkevät ihmiset ymmärtää oman etunsa ja jättää liukuhihna hommat sikseen. Liukuhihnalla olo ei palvele ketään. Opiskelu kannattaa.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Täällä on kilpailukykyinen palkkaus, joka perustuu työehtosopimukseen. Työntekijät on yhtä terästä kuin metalli-alan TES. Täältä on hyvä aloittaa prosessoijana, vaihtaa halutessaan työpistettä tai edetä ja kouluttautua OKMETIC-urallaan. Pienelläkin palkalla elää, jos niikseen on itse halukas. Olemme tehneet havainnon että suurimmalle osalle kelpaa tuo meidän palkkamalli, kuten huomaatte on vähän lähtiöitä täältä ja moni tulee takaisin, käyvät vähän pyörähtämässä esim. Muratalla ja tulevat katuman päälle.

        Okmeticilla on hyvä tulevaisuus. Tänne investoidaan ja täällä on samalla puolijohdeteollisuuden kovimmat ammattilaiset eri asemissa.

        Menkää vaan sinne, menkää vaan kaikki jotka haluatte tehdä urakkaan verrattavaa työtä mutta saatte käteen alle kympin tunnissa.

        Samalla voi joutua haistelemaan punafosforia ja arseenia. Toki lain sallimissa rajoissa, mutta usein joutuu kuitenkin, ja ilman erillistä korvausta.

        Miksi mennä huonosti palkattuun työhön jos voi päästä normaalille palkkatasolle muualla?

        Todellisuudessa takaisin paluu taloon on erittäin harvinainen ilmiö. Ymmärrettävistä syistä. Kun vapautta pääsee maistamaan niin harvemmalla on Stasi systeemiä ikävä.

        Ei kysymys ole mistään talkootyöstä niin kuin sinitakkinen luulee.

        Sinitakkisella taitaa painaa isot asuntolainat hartioita ja sen takia täytyy olla kieli ruskeana ja pyrkiä suuren johtajan suosikkipojuksi. Sen takia täytyy kirjoitella satuja.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Täällä on kilpailukykyinen palkkaus, joka perustuu työehtosopimukseen. Työntekijät on yhtä terästä kuin metalli-alan TES. Täältä on hyvä aloittaa prosessoijana, vaihtaa halutessaan työpistettä tai edetä ja kouluttautua OKMETIC-urallaan. Pienelläkin palkalla elää, jos niikseen on itse halukas. Olemme tehneet havainnon että suurimmalle osalle kelpaa tuo meidän palkkamalli, kuten huomaatte on vähän lähtiöitä täältä ja moni tulee takaisin, käyvät vähän pyörähtämässä esim. Muratalla ja tulevat katuman päälle.

        Okmeticilla on hyvä tulevaisuus. Tänne investoidaan ja täällä on samalla puolijohdeteollisuuden kovimmat ammattilaiset eri asemissa.

        Keksisit jotain uutta välillä.

        Tuota samaa paskaa olen lukenut Ahtolan sähköposteissa jo vuosia vuosia sitten. Siksi sähköpostissa, koska herra ei enää alaisiaan joko halua tai uskalla tavata. Palkkaa itsensä näköisiä ja oloisia mulkkuja, ketkä ovat vähän yksinkertaisia tapauksia sinne sinitakkisten hommiin. Toinen on lupaus pitkästä urasta ja palkkakehityksestä, siinä kiimassa otetaan isot lainat ja pykätään lapsi että varmasti saat olla naimisissa sen hikipajan kanssa. Kehityskeskusteluissa oikein paasattiin että nyt kannattaa ottaa lainaa ja ostaa oma asunto kun töitä on ainakin 20-vuodeksi.

        Tähän ansaan ne ensimmäisissä työpaikoissaan olevat vähän yksinkertaiset nuoret tai aikuislapset tarttuvat. Tilanteen vuosien varrella tullessa selväksi että ne tulot eivät nouse ja uskallus siirtyä muualle lainojen sun muiden paineiden takia on olematonta, käydään kiusaamaan työkavereita tai alaisia ja kiukutellaan joka asiasta. En ihmettele yhtään että puolet henkilöstöstä syö jotain mielialalääkkeitä.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Täällä on kilpailukykyinen palkkaus, joka perustuu työehtosopimukseen. Työntekijät on yhtä terästä kuin metalli-alan TES. Täältä on hyvä aloittaa prosessoijana, vaihtaa halutessaan työpistettä tai edetä ja kouluttautua OKMETIC-urallaan. Pienelläkin palkalla elää, jos niikseen on itse halukas. Olemme tehneet havainnon että suurimmalle osalle kelpaa tuo meidän palkkamalli, kuten huomaatte on vähän lähtiöitä täältä ja moni tulee takaisin, käyvät vähän pyörähtämässä esim. Muratalla ja tulevat katuman päälle.

        Okmeticilla on hyvä tulevaisuus. Tänne investoidaan ja täällä on samalla puolijohdeteollisuuden kovimmat ammattilaiset eri asemissa.

        Ymmärrätkö sinä Sinitakkinen-Poika että minkä kuvan annat Okmeticin henkilöstöstä täällä? Koko ketju on täynnä paskan esimiestyön ja johtamisen täyttämää viestiä ja sinä vain pahennat tilannetta noilla ihan saatanan älykääpiön tasoisilla mantroilla mitä siellä työskennelleet ovat kuunnelleet jo yli toistakymmentä vuotta.

        Vähän lähtijöitä?? Kyllä ne omat havainnot olivat jotain ihan muuta. Otetaan vaikka muutaman vuoden lähtijät pelkästään omalta osastolta, heitä oli enemmän mitä kahden käden sormiin mahtui. Yhtään en nähnyt palaavan taloon. Yhden ainoan palaajan muistan silloisesta W2:sesta ja hän myöhemmin lopetti toistamiseen. Ammattilaisistakin voi olla montaa erimieltä.. jos henkilö ei osaa sanaakaan englantia tai omaa mitään ihan perus sivistykseen kuuluvia asioita ja tietoja. Juntteja ja aikuislapsia valtaosa. Ei sellaset mitään ammattilaisia ole vaan liukuhihnalla työskentelyyn kykeneviä ketkä eivät liikaa kysele tai kyseenalaista mitään. Pitävät turpansa kiinni ja tyytyvät kohtaloonsa kun ei muutakaan ole.

        Tuo työpisteen vaihtaminen halutessaan on myös täyttä sitä itseään. Siellä teet tasan sitä mihin sinut määrätään. ihan normi juttu kaikissa hikipajoissa missä on ongelmia. Silloin kun järkkäiltiin äänestystä työaikamallista, tehtaanjohtajamme mahtipontisesti kabinetissa ilmoitti että työntekijät eivät saa äänestää, koska heille annetaan vielä kuva että pystyisivät ja saisivat muka jotenkin olla vaikuttamassa asioihin.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Täällä on kilpailukykyinen palkkaus, joka perustuu työehtosopimukseen. Työntekijät on yhtä terästä kuin metalli-alan TES. Täältä on hyvä aloittaa prosessoijana, vaihtaa halutessaan työpistettä tai edetä ja kouluttautua OKMETIC-urallaan. Pienelläkin palkalla elää, jos niikseen on itse halukas. Olemme tehneet havainnon että suurimmalle osalle kelpaa tuo meidän palkkamalli, kuten huomaatte on vähän lähtiöitä täältä ja moni tulee takaisin, käyvät vähän pyörähtämässä esim. Muratalla ja tulevat katuman päälle.

        Okmeticilla on hyvä tulevaisuus. Tänne investoidaan ja täällä on samalla puolijohdeteollisuuden kovimmat ammattilaiset eri asemissa.

        Päivän aforsimi:

        Paskaduuni on aina paskaduuni vaikka voissa paistais.


    • Anonyymi

      Tää paikka tuoksuu homeiselta kellarilta. Mitä lie töhnää tuonkin paikan työntekijät pistää suuhunsa. Kuvottavampaa paikkaa ei oo tullut elämässä vastaan.

    • Anonyymi

      Jos olisin sinä, miettisin oisko jotain muita vaihtoehtoja tulevaisuudelle.

      • Meinaatko että oot jotain Okmeticia parempaa itsellesi löytänyt, tuskimpa vain. Täällä on hyvä pienen ihmisen olla.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Meinaatko että oot jotain Okmeticia parempaa itsellesi löytänyt, tuskimpa vain. Täällä on hyvä pienen ihmisen olla.

        Hyvät naiset ja herrat!

        Tässä näette elävän esimerkin millaisia taikina-aivoja siellä on insinööri tittelillä ja esimiehinä.

        Sinitakkinen pelle on joko:

        A/ trolli.

        B/ elävä esimerkki siitä millainen henkilö sinua siellä on vahtimassa.

        Ei muutakuin sekaan vaan!


      • Anonyymi

        Näköjään joo. Voi voi... Lisätuloja täytyy hankkia kaikin keinoin.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Meinaatko että oot jotain Okmeticia parempaa itsellesi löytänyt, tuskimpa vain. Täällä on hyvä pienen ihmisen olla.

        Hei. Kaukaa ei tarvi hakea. Puskaradio laulaa. Kannattaa mennä oikeisiin töihin niin ei tarvi kirjoitella täällä.


    • Mitä mainioin jouluruoka meille tarjottiin tänään. Jos tuon voimin ei tuotanto ala tekemään määrää, niin ihmettelen mikä on.

    • Anonyymi

      Sanoppas sinitakki suoraan se palkkataso mitä tuolla maksetaan että sinne pyrkivät ihmiset saa realistisen kuvan paikan tulotasosta. Valehtelun voi jättää sitten pois. Työpaikkakiusaaminen on ikävä ja vakava juttu.

      • Pienistä puroista kasvaa iso SOI. 12,35€ lisät, sunnuntaina tuntipalkkasi voi olla laskettuna 25€ luokkaa. Joka vastaa päivänä pelkästään 300€ voittoa. Tekijät ovat löytäneet oikeille urille. Siksi täällä viihdytään.


      • Anonyymi

        Jep. Oon seurannut tätä keskustelua nyt jonkun aikaa ja olis kyllä kiva tietää paljon tulee oikeasti palkkaa kuussa verojen jälkeen ja miten usein vuorot osuu viikonlopulle tai kuinka monta kk menee ennen kuin on esim kokonainen vapaa viikonloppu, jotta voi uskaltaa hakea koska tää paikka vähän kiinnostaa kun nykyinen työ loppuu tammikuun lopussa.


      • Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Pienistä puroista kasvaa iso SOI. 12,35€ lisät, sunnuntaina tuntipalkkasi voi olla laskettuna 25€ luokkaa. Joka vastaa päivänä pelkästään 300€ voittoa. Tekijät ovat löytäneet oikeille urille. Siksi täällä viihdytään.

        Kaikki täällä ei oo rahantakia. On monia muita syitä esim: Kiinnostava työ, pitkät vapaat, kivat työkaverit, mukava työyhteisö.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jep. Oon seurannut tätä keskustelua nyt jonkun aikaa ja olis kyllä kiva tietää paljon tulee oikeasti palkkaa kuussa verojen jälkeen ja miten usein vuorot osuu viikonlopulle tai kuinka monta kk menee ennen kuin on esim kokonainen vapaa viikonloppu, jotta voi uskaltaa hakea koska tää paikka vähän kiinnostaa kun nykyinen työ loppuu tammikuun lopussa.

        2 aamua, välivapaa, 2 yötä. 5 vapaata, Loppuelämäsi sama kierto, ellei siihen tule muutosta syystä tai toisesta. Palkka bruttona keskimäärin 3v jälkeen yli 3000€. Kuukaudessa. Mediaani keskiarvo. Jotkut vähän vähemmän, ne jotka tekevät enemmän övereitä. Tienaavat reilusti tuon yli.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Kaikki täällä ei oo rahantakia. On monia muita syitä esim: Kiinnostava työ, pitkät vapaat, kivat työkaverit, mukava työyhteisö.

        Voin kertoa talossa olleena että Okmetic ei ole todellakaan mukava työyhteisö eivätkä työkaverit ole kivoja.

        Organisoitua työpaikkakiusaamista. Mutta ymmärrettävistä syistä työpaikkakiusaajille se on mukava työyhteisö. Suorastaan paratiisi.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Pienistä puroista kasvaa iso SOI. 12,35€ lisät, sunnuntaina tuntipalkkasi voi olla laskettuna 25€ luokkaa. Joka vastaa päivänä pelkästään 300€ voittoa. Tekijät ovat löytäneet oikeille urille. Siksi täällä viihdytään.

        Ei täällä viihdytä. Täällä kärsitään.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Kaikki täällä ei oo rahantakia. On monia muita syitä esim: Kiinnostava työ, pitkät vapaat, kivat työkaverit, mukava työyhteisö.

        Hyvin kyllä huomaa että olet niitä kikattelevia hiirulaisia (toimistohenkilöitä) ketkä eivät tiedä tuotannosta tai siitä mitä siellä tapahtuu ja millaista siellä on niin yhtään mitään. Aivoton toistelee samoja mantroja mitä siellä on kuullut vuosien varrella uuden työntekijän innokkuudella eri henkilöiltä ennenkuin se todellisuus kajahtaa sinne omaan kupoliin.


    • Anonyymi

      Täytyy olla päässä vikaa jos tuonne homehtuneeseen paskakatoksen alle jämähtää jumiin eikä tiedä paremmasta mitään

    • Anonyymi

      Palkat voisi olla paremmat muuten hyvä vuorosysteemi joka toimii ainakin itelle! Täällä myös tutut työkaverit ja vapailla ei tarvi miettiä työasioita!

    • Kannattaa Okmeticin nettisivujen kautta tutustua ja hyvänä esimerkkinä rekrytointivideoiden kautta: työkekijämme itse ovat kertoneet miksi tykkäävät työskennellä täällä ja viihtyvät hyvässä porukassa. Tämmöisistä Suomi24- keskustelupalstoilta ei saa oikeaa tilannekuvaa, kun katkeroituneet työssä huonosti pärjäävät ovat purkaneet pettymyksiään.

      • Anonyymi

        Talossa työskentelevänä tiedän että tällaisilla videoilla joissa on maksetut mielipiteet ei ole oikeasti mitään arvoa eikä merkitystä.

        Kameran edessä käsketään kertoa sellainen kehu joka miellyttää maksajaa ja videota leikataan niin monta kertaa että tulee mieluinen lopputulos. Ei tällaiset ole ikinä mitään oikeita mielipiteitä.

        Taustalle muzakia soimaan niinkuin aina mainoksissa..

        Kameran edessä esiintymisestä voidaan palkita vaikka sijoittamalla mieluisampiin työtehtäviin, antamalla mainosrihkamaa tai sitten vain lupaamalla että muistetaan tämä palveluksesi tulevaisuudessa. Joku ehkä pääsee visiitille johtajan kotiinkin.

        Mutta ehkä tällainenkin sonta vetoaa yksinkertaisimpiin tapauksiin. Sillä saadaan pysymään henkilöstön kyvykkyys vakiona vuodesta toiseen kun ymmärrettävistä syistä vaihtuvuutta on.

        Huonosti pärjäävä ei tarkoita sitä että suorittaisi töitään huonosti. Kysymys on siitä että naama ei miellytä ja kohtelu on sen mukaista.


      • Anonyymi

        Siis näissä firman propaganda klipeissä ja julkisissa kuvissa esiintyvät kusipäät ovat juuri niitä pahimpia persennuolijoita ja kiusaajia. Creme de la creme olijoita. He todella pyrkivät eteenpäin täällä. Osa on onnistunutkin pääsemään ns. hyviin asemiin ilman koulutusta. Pahimmat ovat entisiä prosessoijia, jotka ovat tänään engineer tittelillä olevia esimiehiä.


      • Anonyymi

        Totuus on tullut hyvin ilmi tässä ketjussa. Se ei pala tulessakaan.


      • Anonyymi

        Nimenomaan näistä "vessanseinä" kirjoituksista sen oikean kuvan paikasta saa eikä mistään mainosvideoista. Ei herranjumala oletko oikeasti noin tyhmä mitä annat ymmärtää?

        Tottakai firman nettisivuilla ja mainosvideoissa mainitaan huonosta johtamisesta, myrkyllisestä työilmapiiristä tai siitä, että palkkaus on alinta mahdollista mikä on lainpuitteissa mahdollista maksaa...

        Jännästi niihin rekryvideoihin valikoitui ne hajuttomat, mauttomat ja värittömät tyypit kenellä ei ole omaa mielipidettä mihinkään asiaan eivätkä ota kantaa mihinkään. Huippuna vielä jossain rekryvideossa oli silloinen esimies myös "työskentelemässä" vaikka todellisuudessa hän ei tiennyt kylläkään edes laitteen nimeä minkä ääressä häselsi. Vieläkin näkee mainoskuvia ja videoita missä hehkutetaan pitkää työuraa yms diipadaapaa ja malleina henkilöt ketkä eivät ole olleet vuosiin Okmeticin palkkalistoilla. Ilmeisesti noin 2-3 vuotta on okmella pitkän määritelmä.

        Ja ne hajuttomat sai palkinnoksi "paremman" työpisteen/solun kun paikka niihin aukesi. Näytösluontoisesti järjestetään sisäinenhaku esim vaikka uunihalliin, ja kappas, siellähän ne ketkä ovat joko maiskutelleet oikein ylenpaljon esimiehen paskaista peräreikää, tai sitten mainosvideoihin osallistuneet. Pätevyydellä siellä ei pärjää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan näistä "vessanseinä" kirjoituksista sen oikean kuvan paikasta saa eikä mistään mainosvideoista. Ei herranjumala oletko oikeasti noin tyhmä mitä annat ymmärtää?

        Tottakai firman nettisivuilla ja mainosvideoissa mainitaan huonosta johtamisesta, myrkyllisestä työilmapiiristä tai siitä, että palkkaus on alinta mahdollista mikä on lainpuitteissa mahdollista maksaa...

        Jännästi niihin rekryvideoihin valikoitui ne hajuttomat, mauttomat ja värittömät tyypit kenellä ei ole omaa mielipidettä mihinkään asiaan eivätkä ota kantaa mihinkään. Huippuna vielä jossain rekryvideossa oli silloinen esimies myös "työskentelemässä" vaikka todellisuudessa hän ei tiennyt kylläkään edes laitteen nimeä minkä ääressä häselsi. Vieläkin näkee mainoskuvia ja videoita missä hehkutetaan pitkää työuraa yms diipadaapaa ja malleina henkilöt ketkä eivät ole olleet vuosiin Okmeticin palkkalistoilla. Ilmeisesti noin 2-3 vuotta on okmella pitkän määritelmä.

        Ja ne hajuttomat sai palkinnoksi "paremman" työpisteen/solun kun paikka niihin aukesi. Näytösluontoisesti järjestetään sisäinenhaku esim vaikka uunihalliin, ja kappas, siellähän ne ketkä ovat joko maiskutelleet oikein ylenpaljon esimiehen paskaista peräreikää, tai sitten mainosvideoihin osallistuneet. Pätevyydellä siellä ei pärjää.

        Kärsimysten laakso suorastaan tuo pulju. Hyvin kuvailit! Omassa vuorossa ei ilmennyt työpaikkakiusaamista… mutta ymmärrän mitä meinasit. Onneks chinamanit maksaaa meijänkin palkan.


      • Anonyymi

        Kuuleppas sinitakinen molotin tee joskus muutama kuukausi tuotannon puolella töitä niin tiiät millaista on olla oikeissa töissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuuleppas sinitakinen molotin tee joskus muutama kuukausi tuotannon puolella töitä niin tiiät millaista on olla oikeissa töissä.

        taidat olla vaan kateellinen HÄ!? VEDÄ MEKKO PÄÄLLE!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        taidat olla vaan kateellinen HÄ!? VEDÄ MEKKO PÄÄLLE!

        Tässä on varmaankin hieno työnäyte entisen prosessoijan ja nykyisen sinitakkisen tavasta ja kyvystä kommunikoida.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on varmaankin hieno työnäyte entisen prosessoijan ja nykyisen sinitakkisen tavasta ja kyvystä kommunikoida.

        Joskus tapahtuu erheitä rekrytoinnin osalta, ei vastaa laisinkaan sitä tasoa mitä toivomme pitkän linjan prossessoijilta. Koulutus ei ilmeisesti mennyt perille.


    • Anonyymi

      Olin Okmeticilla töissä viime kesänä. Työt oppi parissa jaksossa. Tehtävät olivat yksinkertaisia ja mekaanisia. Saman toistamista kerta kerran jälkeen. Tavallaan ymmärrän ihmisten tyytymättömyyden siellä. Toisaalta ihmisten pitäisi ottaa vastuuta omasta elämästään, eikä vaipua syvälle tyytymättömyyteen. Useammat siellä eivät ehkä siihen pysty monista syistä johtuen. Kutenkin siellä on myös paljon mukavia henkilöitä töissä . Vallitsevana asenteena on ehkä tyytymättömyys elämään yleensä. Valitetaan lähes kaikesta mahdollisesta. Erilaiset päihdeongelmat ja muut probleemat pistivät myös silmään. Useimmilla ei ole huonosti suoritetun peruskoulun jälkeen mitään koulutusta. Joillakin on kesken jääneitä ammattikouluja yms.

      Monilla ihan muuten mukavilla naisilla on lapsia eri miehille. Sen päälle tai näistä johtuen todella suuret henkilökohtaiset ongelmat, joita sitten paetaan kyseenalaisilla tavoilla.

      Esim. ruoka on huonoa, vaikka tosiasiassa henkilöstöravintola on varsin hyvätasoinen. Ainakin opiskelijan näkökulmasta katsottuna. Monien mielestä sieltä tarjotaan aina vaan `` kanaa ja riisiä``.

      Pärjäsin hyvin esimieheni kanssa kesän ajan, vaikka hän olikin taustaltaan pitkän linjan prosessoija ilman koulutusta. Toisaalta tehtävät tuolla ovat niin yksinkertaisia, jotta niihin ei mitään koulutusta tarvita. Kaikki järjellinen toiminta on ulkoistettu esimiesten ohi prosessilaadulle. Useimmat heistä omaavat myös muodollisen pätevyyden.

      Mielestäni parasta helpohkossa kesässä oli äänikirjojen kuuntelu kuulokkeilla. Sitä tekevät siellä monet. Lisäksi oli jännittävää käydä salatupakalla vakituisten työntekijöiden kanssa yövuoroissa. Ja välillä myös aamuvuoroissa. Se olikin oikea taiteenlaji, hieno sellainen. Virallisesti Okmetic on savuton työpaikka hajuttomuuden lisäksi.

      Minua pyydettiin töihin myös ensi kesäksi. Täytyy miettiä myös muita vaihtoehtoja.

      • Anna Okmeticille mahdollisuus. Sinunlaisille tekijöille on tarvetta. Ruokana on muutakin kuin vain "kanaa ja riisiä". Kannattaa muistaa puikkojäätelö ja hedelmä, luulisi nuorempaa kaveria nuo houkuttavan. Vai että salatupakalla, nyt kärähditte kaikki itseteossa. Ei ole hyväksi teille poistua työaikana rakennuksen ulkopuolelta, ei tiedä löydättekö enään takaisin.

        Meinasitko muuten löytää parempaa työpaikkaa? Täällä kuitenkin tuttu ja turvallinen ilmapiiri.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Anna Okmeticille mahdollisuus. Sinunlaisille tekijöille on tarvetta. Ruokana on muutakin kuin vain "kanaa ja riisiä". Kannattaa muistaa puikkojäätelö ja hedelmä, luulisi nuorempaa kaveria nuo houkuttavan. Vai että salatupakalla, nyt kärähditte kaikki itseteossa. Ei ole hyväksi teille poistua työaikana rakennuksen ulkopuolelta, ei tiedä löydättekö enään takaisin.

        Meinasitko muuten löytää parempaa työpaikkaa? Täällä kuitenkin tuttu ja turvallinen ilmapiiri.

        Vittuilet ja vähättelet vielä kaupanpäälle. Kyllä se todellisuus sinullekin eteen tulee kun pääset tuetusta asumisesta pois ja joskus ensimmäiseen työpaikkaasi. Siis oikeaan työhön minne ei pääse sillä meriitillä kuinka tyhmä olet.

        Sinun on oltava trolli onhan? Ethän oikeasti ole kehitysvammainen? Koska sellaisen kuvan jutuistasi saa.. mutta tuo on juuri se taso millaisia ihmisiä siellä on töissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vittuilet ja vähättelet vielä kaupanpäälle. Kyllä se todellisuus sinullekin eteen tulee kun pääset tuetusta asumisesta pois ja joskus ensimmäiseen työpaikkaasi. Siis oikeaan työhön minne ei pääse sillä meriitillä kuinka tyhmä olet.

        Sinun on oltava trolli onhan? Ethän oikeasti ole kehitysvammainen? Koska sellaisen kuvan jutuistasi saa.. mutta tuo on juuri se taso millaisia ihmisiä siellä on töissä.

        Hei! Kai nyt järki sanoo että tuo on ilmiselvä trolli tai muu hassuttelija. Ei kannata hernettä vetästä nenään. Rauha maassa. Ei hikeennytä.

        Se yrittää imitoida selvästi jotain toimihenkilöä, vielä kun tietäisi että ketä.


    • Anonyymi

      Ladies and Gentlemen, if I may introduce you to a Christmas song from this place, it's adapted from Juice Leskinen's pig song:

      Masennus alkaa jo tammikuussa
      Prosessoijalla silloin on lääkkeet suussa, vatsa turpoo,
      laardi kasvaa, se mätänee
      Ja sitten kun koittaa helmikuu
      Niin lapset ulvoo: ”Isi, täällä on velkojat”!

      Okmetic, se mielen synkäks vetää
      Okmetic, lapset huostassa pitää
      Okmetic, se mielenterveyden vie
      Okmetic, ulosottomiehen kotiisi tuo

      Minä ruskeakielistä sinitakkista katsoin
      Murjottavin ilmein, synkin katsein
      Jouluna tehdasta mä muista en
      Vaan uhkapelaan kaikki rahani vain
      Ja lapset ulvoo: ”Kaapista loppuu ruuat pian”!

      Okmetic, kun se ongelmia teettää
      Okmetic, syrjähypyn mielessä pitää
      Okmetic, aivohalvaus lähettyvillä on
      Okmetic, hirttosilmukkaan kohta vie

      Kortistoon prosessoija sokkona ryntää
      Kadulta sinut hihnalle viedään
      Joku tehtaaseen katsoo, kääntää pään
      Kun prosessoija rypee omassa paskassaan
      Ja lapset kiljuu: ”Isi, on sammunut lopullisesti”!

      Okmetic, se mielen nöyräks vetää
      Okmetic, sen homeinen tehdas itselleen teettää
      Okmetic, sama päivä vuodesta toiseen
      Okmetic, se kehon rikki saa

      Kato äiti on laittanut eroilmoituksen
      Puoliso tehtaasta löytyy piakkoin
      Duunari kun veistänsä terottaa
      Niin luistansa prosessoijan erottaa
      Lapset laulaa: ”Isi hyppäs sillalta alas”!

      Okmetic, lopulta tappoi sen
      Okmetic, ympäristöön myrkyt leviää
      Okmetic, voi kuinka tehdas syövyttää
      Okmetic, isiltä loppuu kokonaan vyö

      Tehdas täynnä on hikeä, kärsimystä, kurjuutta,
      hometta, harmautta ja tietenkin köyhyyttä
      Kun loppuu mielialalääkket ja alkaa yövuoro
      Prosessoija makaa maassa märkänä länttinä

      Okmetic, lalllaallaaa-aa
      Okmetic, trallallaa-aa
      Okmetic, trallallaa-aa
      Okmetic, trallaallaaalla-aa

    • Anonyymi

      6-vuotta talossa olleena. Maximi työpisteet ja palkka 13.11€ mitä voi saada tunnilta. Voitte kuvitella oonko enään tuolla, no en. Löysin muita töitä, jossa arvostetaan työntekijää.

      • Anonyymi

        5-vuotta ja sama.. 13.11€ maximi työpisteillä ja osaamisella.

        Kehityskeskusteluissa aina höpöteltiin mukavia että nyt kun seuraavaksi kerraksi opettelet uuden työpisteen niin palkka nousee sitten ja ai että.

        Seuraavana vuonna oli opeteltu (jälleen) uusi työpiste 3-osaamistasolle, mutta nyt kun oli tullut yksi lisää niin kokonaispistemäärä laski koska on nyt niin paljon osattavaa ja nyt ei oikein voi palkkaa nostaa ennenkuin pistemäärä on taas parempi. Ehkä ensi vuonna sitten. "Pisteet" kun oli saatu kohdalleen ettei niistä voinut enää vedota, niin kappas, löytyi vuoden sisällä 2(kaksi) noin 10-minuutin myöhästymistä johtuen julkisesta liikenteestä, niin ai ai. Nämä myöhästelyt kun saadaan kuntoon niin sitten voidaan katsoa taas sitä palkankorotusta.

        Aina löytyy syy ja ainut keino nostaa liksaa ei ole osaaminen vaan se kuinka ruskea on kielesi.


    • Anonyymi

      Tämä sinitakki on maksettu kirjoittelija jutut on valeita. Ei kannata ottaa vakavasti. Palkkaus on ala-arvoinen ja työhön ei vaadita mitään koulutusta. Liukuhihna hanttihommia.

    • Anonyymi

      Paskaduunin tietää siitä jos se pitää brändätä sankaroinniksi tai palkata maksettu kehuja ketjuun...

    • Sanon tämän vain kerran;
      Okmetic se tekee meistä Miljonäärejä

      Pitkä sitoutuminen työhön palkitaan, mm. Mitalleilla ja kulttuuriseteleillä.

      • Anonyymi

        Ei ne kylläkään mitään mitaleja ole, vaan Keskuskauppakamarin työvuosien perusteella saatuja "ansiomerkkejä". Kulttuuriseteleistäkin saat maksaa 50% itse. Ai että mitä juhlaa.


      • Anonyymi

        Missään työpaikassa ei tulla tavallisena työntekijänä miljonääriksi. Sitä tapahtuu käytännössä vain saduissa.

        Kaikkein vähiten se on mahdollista matalapalkka-alalla jossa bruttovuosiansiot jäävät usein alle 35000€.

        On kuitenkin paljon työnantajia jotka arvostavat työntekijöitään Okmeticia enemmän ja se näkyy ansiotasossa.

        Tosissasi et voi itsekään uskoa satujasi mutta viran puolesta joudut näitä kirjoittelemaan.

        Itsellä joka vuosi työpaikanvaihdoksen jälkeen bruttotulot ovat olleet vähintään 20000€ vuodessa suuremmat kuin suurimmat vuositulot Okmeticilla.

        Siitähän tulee kymmenessä vuodessa eroa bruttopalkkana 200 000€ enemmän ja kaikkien mahdollisten vähennysten jälkeenkin siitä jää ihan kiva summa käteen.


        Kun taas ensimmäisen "mitallin" taitaa saada juuri kymmenen vuoden uurastuksen jälkeen. Samalla tästä ansioitumisesta saattaa tulla uutinen firman sisäiseen tiedotusjulkaisuun jossa ylpeänä pönötetään valokuvassa.

        "mitalli" on allekirjoittaneelle suunnilleen samanarvoinen esine kuin joku pääsiäismunasta saatu rihkamakoru.

        Ei varmaan vaikea valita valitsenko itse kunnon palkan työstä vaiko "mitallin".


        Kulttuuriseteleitä saa melkein kaikista muistakin työpaikoista. Se ei ole mitenkään harvinainen etu Suomessa. Kannattaa käydä vaan työpaikkahaastatteluissa mustan kansion kanssa niin sitä kautta löytyy aikanaan työnantaja joka arvostaa tekijää.


    • Anonyymi

      Täällä taas paljastuu millaisia yrityksiä yhteiskunnasta löytyy. Huvittavaa vielä että ilmeisimmin joku yrityksen (maksettu) edustaja kirjoittelee ja kiukutellen puolustelee päivänselviä epäkohtia. Ihmettelen miksi pitää yrittää kapinoida ihmisten oikeita kokemuksia vastaan? Kyllähän täältä vastauksen saa millaista meininki on....puskaradio on tehokas. Hyvää joulua. Ja muistetaan pysyä totuudessa. Pukki tuo muuten risuja jos puhuu paskaa esim. palkoista ja työoloista.

    • Anonyymi

      Hyvää joulua harmaa väritön okmeticin bunkkeri

    • Anonyymi

      Ei itkeä saa, ei valittaa saa,

      Jaripukki voi muuten tulla ikkunan taa.

      Prosessoija syrjähyppyyn jo käy.
      
Nyt nimiä mustaan listaan kirjataan taas:

      köyhä vai tunari, ajatelkaas!
      
Prosessoija hirttolenkkiin jo käy.

      Taas pienet palkat liikkuu
      
ja tuotantopalkkioon merkitsee,

      niin Jaripukki tietää saa,

      kuka palkkiot ansaitsee.

      Siis: Ei itkeä saa, ei valittaa saa,

      hihnalla oleminen on paljon mukavampaa.

      Velkojat matkaan jo käy.
      Ken paskaduunit nuo saa,
      
ken palkkiot nuo saa?

      Monta on köyhää prosessoijaa.

      Prosessoija junan alle jo käy.

      Hän pälvikaljun hienon miehille tuo,

      naisille lapsettomuuden upean luo.

      Jaripukki matkaan jo käy.

      Ja kohta luona hirttopuun,
      
taas masentavaa arkea viettää voi,
      
taas ranteet aukaistaan
ja hautajaismusiikki soi.

      Siis: Ei itkeä saa, ei valittaa saa,

      Jaripukki voi tulla ikkunan taa.

      Viikatemies matkaan jo käy.

      • Tämä ei ollut lainkaan hyvä. Kerron paremman:

        Loistavia työntekijöitä Okmeticin oomme kaikki,
        oomme kaikki, oomme kaikki,
        Loistavia työntekijöitä Okmeticin oomme kaikki, oomme kaikki, kaikki!
        Sinä ja minä,
        sinä ja minä.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Tämä ei ollut lainkaan hyvä. Kerron paremman:

        Loistavia työntekijöitä Okmeticin oomme kaikki,
        oomme kaikki, oomme kaikki,
        Loistavia työntekijöitä Okmeticin oomme kaikki, oomme kaikki, kaikki!
        Sinä ja minä,
        sinä ja minä.

        Sinitakkisella herralla ei selvästikkään huumorin tajua, tai no tuo olikin mustaa huumoria jossa totuus paljastui tuon kautta.


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Tämä ei ollut lainkaan hyvä. Kerron paremman:

        Loistavia työntekijöitä Okmeticin oomme kaikki,
        oomme kaikki, oomme kaikki,
        Loistavia työntekijöitä Okmeticin oomme kaikki, oomme kaikki, kaikki!
        Sinä ja minä,
        sinä ja minä.

        Älä unohda säkeistöä jossa kerrotaan savustuksesta, työpaikkakiusaamisesta ja huonoista palkoista.


    • Joululaulut seis, menkää hihnalle siitä!

      • Anonyymi

        Okmetic ei oo tarkoitettu ahkerille ihmisille. Eivät pärjää siellä ku pää hajooaa.


      • Anonyymi

        Tuleeko nyrkistä mustelma naamaan jos et saa paritettua ihmisiä piikiekkoihmisten johtajille? Johtajille, jotka eivät itsekään halua seuraa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuleeko nyrkistä mustelma naamaan jos et saa paritettua ihmisiä piikiekkoihmisten johtajille? Johtajille, jotka eivät itsekään halua seuraa?

        Kyllä voi tulla näköjään kun pakonomaisesti jauhaa täällä.


      • Oletteko ajatelleet sitä tehtaan tuoksua puhdashuoneessa, kutsuisiko sitä vaikka jonkinsortin euforia, joka luo mahdollisuuksia tehdä enemmän määrää.

        Mielenkiintoinen organismi, saa kädet tekemään nopeampaa tahtiin kuin itse ajatuksenjuoksu. Kun pääsette siihen tilaan, voitamme kaikki. Palkkiot purskahtaa ulos taulukosta ja yhtiömme liikevaihto puskee läpi harmaankin kiven.

        Työntekijät, tehdään hyvä tili. Tänään on Tilipäivä!


      • Anonyymi
        Sinitakkinen-Herra kirjoitti:

        Oletteko ajatelleet sitä tehtaan tuoksua puhdashuoneessa, kutsuisiko sitä vaikka jonkinsortin euforia, joka luo mahdollisuuksia tehdä enemmän määrää.

        Mielenkiintoinen organismi, saa kädet tekemään nopeampaa tahtiin kuin itse ajatuksenjuoksu. Kun pääsette siihen tilaan, voitamme kaikki. Palkkiot purskahtaa ulos taulukosta ja yhtiömme liikevaihto puskee läpi harmaankin kiven.

        Työntekijät, tehdään hyvä tili. Tänään on Tilipäivä!

        Mielestäni niissä puhdastiloissa ei ikinä ollut hyvä tuoksu. Ei ole ikävä punafosforia eikä arseenia sekä niiden mahdollisia haitallisia terveysvaikutuksia.

        Muistan tämän iänikuisen jauhamisen palkkioista miten kohta saatte kun nyt rypistätte mutta vaikka miten paljon olisi itse juossut ja yrittänyt parhaansa niin tästä huolimatta aina oli perse auki.

        Nykyisissä hommissa jo pelkkä yövuorolisä on palkkakaudelta suurempi kuin Okmeticin tuotantopalkkiot eikä tarvitse juosta yhtään!

        Ulkomaailmassa on anteliaampiakin työnantajia - ja ammattiliittoja jotka osaavat neuvotella sellaisiakin TES:sejä joissa myös työntekijä hyötyy. Metalli lienee valittu sen vuoksi että se on halvin työnantajan kannalta.

        Ymmärtäisin Okmeticin palkkatason silloin jos homma olisi vain istua jossain kopissa ja joskus vastata puhelimeen ja suurimman osan ajasta voisi lukea omia kirjoja mutta monissa työpisteissä pitää tehdä urakkaa saadakseen minimipalkan mikä on laillista maksaa.

        Työpaikkaa vaihtamalla saa enemmän paljon pienemmällä vaivannäöllä.


    • Anonyymi

      Hankala saada varmaan ketään? Mikäköhän siinä?

      • Korkeat laatustandardit hylkäävät kaikki epäpätevät hakijat, joista ei uskota olevan useaksi vuosikymmeneksi keihään kärjeksi tuotantoon. Ollaan me sinut saatu, tykkäät ja viihdyt täällä. Tiedät sen itsekkin.


    • Anonyymi

      Vieläkö tuotantolisät pyörivät samalla tasolla kun pari vuotta sitten, vaikka tuotanto on kasvanut merkittävästi?

      Nythän kun tulisi uutena olisi periaatteessa mahdollisuus saada parempaa liksaa kun aloituspalkka on jo yli 12€. Silloin joskus tullessani Okmeticille se oli 10,20€ ja lopettaessa 13,11€. Uudessa paikassa aloitus oli 15,84€ mistä voi päätellä työntekijän arvostuksen vs Okmetic.

      Onko nuo vapaana pyörivät haut jotain DSP/Xlssp paikkoja? Koska sinne ei kiinnostaisi mennä tekemään pakkotahtisen liukuhihnan äärelle elämänkolu esimiehen alaisuuteen mitään. Näin sivusta seuranneena siellä soluissa ja työpisteissä oli homma vähän sellaista mitä täällä ketjussa nillitetään.

    • Anonyymi

      Tuun suoraan okmeticin facebookissa mainostamien rekryvideoiden kautta, kiinnostaa tietää kaksi asiaa? 1) Millainen vaihtuvuus on? 2) Onko pitkät työurat ”useimmat yli 10v”, paikkaansa pitäviä? 3) Tuotantopalkkioon tai vastaavaan voi kuulemma itte vaikuttaa, onko näin? Vai oliko että yhteisten tavoitteiden pohjalta luotu suoritelisä?

      Sivistäkää tyhmempää.

      • Anonyymi

        1) Vaihtuvuus on suuri, mutta niin on väkimääräkin nykyään. Opiskelijat ja nuoret käyvät piipahtamassa ja jatkavat matkaa muihin haasteisiin. Entiset ma-pe matalapalkka aloihin ilman koulutusta tottuneet viipyvät pitempään, johtuen että eivät jälleen muusta tiedä kun paskasta ja vielä paskemmasta. Paskimmasta kun vaihtaa paskaan nii sekin nousu tuntuu hyvältä. Aluksi.

        2) pisimmät urat ovat pitkiä koska ovat tulleet töihin kun tehdas sijaitsi vielä espoossa. Nyt ikää lähemmäs 50 tai yli joten eivät uskalla tai halua paikkaa vaihtaa, tavallaan ymmärrettävistä syistä, koska "ikäihmisillä" on hukassa tiedot ja taidot moderniin työnhakuun ja osa on laitostunut kun eivät paremmasta tiedä. Lisänä henkilöt ketkä ovat vaihtaneet paskimmasta paskaan, ja hyvin hyvin monella Okmetic oli ENSIMMÄINEN työpaikka...

        3) Tuotantopalkkioon et voi vaikuttaa. Se on epämääräinen koko tuotannon kattava systeemi minkä pisteytys oli sekavaa muutenkin. Jotain kymmeniä senttejä se on vaikka mitä ennätyksiä on rikottu ja kiekkoa tullut ulos että riittää. Hko% (henkilökohtainenosaaminen) voit yrittää vaikuttaa, mutta vaikka tekisit kuinka hyvin ja paljon töitä ja osaat hommasi se ei tarkoita että sitä nostetaan. Syyt löytyy aina miksi sitä ei nosteta. Täällä ketjussa on siitäkin maristu miten se menee, milloin syynä on yksi myöhästyminen ja milloin osaatkin jo "liikaa" että et voikkaan muistaa enää joka työpistettä 110% joten liksaa ei voi nostaa. Olemalla kiinnostunut esimiehen kesälomareissuista ja mielistelemällä hieman, saatat saada sen % hieman ylös. Hko% meni jotenkin niin että sitä on tietty määrä per solu, ja jos joltain sitä nostetaan niin toiselta piti laskea. Tähän älyttömään hko nostoon ja laskuun on varmaan(?) tullut muutos koska tästä on jo muutama (3) vuosi kun olen okmeticilla viimeksi kehityskeskustelussa ollut.


        Mut joo. Vaihtuvuutta on, ei ole elämänmittaisia työuria, eikä palkkakehitys tai mikään siihen liittyvä pidä paikkaansa mitä esim työhaastattelussa kuulet. Tottakai VOIT yrittää vaikuttaa koska siihen on mahdollisuus olemassa. Mutta niin on myös mahdollisuus voittaa lotossa, joskin se mahdollisuus on erittäin epätodennäköinen ja tilastojen valossa paljon todennäköisemmin jäät autonalle matkalla tekemään sitä lottoa kun että voitat sen päävoiton. Ja mitkä onkaan ne todennäköisyydet että jäät autonalle? Mutta se on mahdollista. Yhtä mahdollista kuin saada sellaista palkkaa mitä työhaastattelun aikana näytellään papereista "tämän verran kun osaat niin palkka voi olla tämä". Huom. VOI OLLA.


      • Anonyymi

        Tyypillinen työura Okmeticilla taitaa olla noin 2-4 vuotta. Useimmiten nuoret, noin parikymppiset tulevat ensimmäisiin työpaikkoihin perus- /ammattikoulun ja armeijoiden jälkeen. Muutaman vuoden tehneenä hoksaavat että ei saatanan tätäkö se on sitten päivästä ja viikosta toiseen seuraavat 48-vuotta ja lähtevät etsimään paremmin palkattuja työpaikkoja tai jatko-opiskelemaan. Siinä vaiheessa alkaa olla okmetic palkkakatto saavutettu ja seuraavat nousut tapahtuvat 10v pakollisten palvelusvuosilisen yms toimesta.


    • Anonyymi

      Mul on kakat housussa :) enkä oo ees töissä

      • Anonyymi

        Tuota ei ois tarvinnut täällä kuulluttaa.


    Ketjusta on poistettu 19 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe