Allekirjoitetun työsopimuksen muuttaminen ennen työsuhteen alkua

Apua viisaammilta?

Olenpa aika erikoisessa tilanteessa.

Solmin ennen joulua työsopimuksen ison ulkomaalaisen yrityksen (listattuna ulkomailla pörssissäkin) kanssa ja sopimus allekirjoitettiin puolin ja toisin ihan hyvässä hengessä. Yritys ei Suomen rekisterissä, mutta työni olisi kuitenkin Suomessa ja siis verot yms tänne normaaliin tapaan.

Työsopimukseen on kirjattu aloituspäivämäärä sekä luonnollisesti palkan lisäksi iso joukko muitakin asiaan kuuluvia kohtia.

Pari isoa juttua sittemmin:

1) Aloituspäivämäärää on nyt siirretty työnantajan toimesta jo pariinkin otteeseen (alunperin tammikuun puolivälissä piti alkaa ja kirjattu sopimukseen) johtuen käytännön järjestelyjen viivästymisestä. Aiheuttanut itselleni isosti pänvaivaa ja tulojen menetystäkin. "Onneksi" olin alkutilanteessa työttömänä ja saan korvausta sentään liitosta käsin tältä odotusajaltakin. Mikä olisikaan tilanne, jos olisin joutunut sanomaan irti voimassa olevan työsuhteen tämän tulevan tieltä? Ei viitsi edes ajatella. tällä hetkellä näyttää siltä,että mahdollinen aloitus venyy vähintäänkin jonnekin helmikuun puolelle.

2) Pari päivää sitten putosi uusi pommi. Haluaisivatkin tarkastaa palkaani alaspäin jo sovitusta. Kyse ei piennestä sumasta vaan useamman 10 prosentin pudotuksesta. Syynä todennäköisesti se, etteivät osanneet arvioida oikein suomalaisen työn kalleutta (työnanantajan vakuutusmaksut yms.). Siis täysin itsestäni riippumaton syy. Uusi ehdotettu palkka on alle tason, jota saisin vastaavalla työkokemuksella suomalaiselta yritykseltä vastaavasta tehtävästä.

-Siksipä nyt hukassa tilanteen kanssa. Eikö allekirjoitettu sopimus sido työnantajaa niin palkan kuin aloituspäivänkin suhteen, kun nimet ovat paperissa?

-Jos lopulta emme löydä molempia osapuolia tyydyttävää ratkaisua ja jo tehty sopimus irtisanotaan olenko oikeutettu jonkinlaisiin korvauksiin aiheutuneesta tulonmenetyksestä ja muusta haitasta? Odotteluaikana kun on myös jokunen muu varteenotettava työtehtävä mennyt ohi silmien.

Tekisi mieli puhaltaa peli itse poikki,mutta työ ja työnantaja itsessään erittäin mielenkiintoisia ja toisaalta työttömänä myös paluu työelämään kiinnostaa oikeasti. Harmittaa isolla I-kirjaimella.

4

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Työnantajan markkina

      Luultavasti sinne sun paikalle on tulossa muitakin, jotka ei turhia kitise, joten mieti tarkkaan kuinka tarpeeseen tuo työpaikka tulee.... ja riittääkö se sun "tarkistettu palkka" elämiseen? Jos riittää ja töitä piisaa, niin sinuna menisin... vaihtoehtona on aina jatkaa työttömyyttä - muista koeaika!

    • kosti

      Jos olet suostunut sopimuksen muutoksiin eli sinulle on tehty aina muutoksesta uusi työsopimus, jonka olet allekirjoittanut, niin silloin sinulla ei ole mitään valitettavaa. Jos sen sijaan työnantaja on muuttanut työsopimusta yksipuolisesti, niin voisit ensin liittyä liittoon ja sitten odottaa koeajan loppumista ja sen jälkeen ruveta ammattiliiton avustuksella selvittämään työsopimustasi.

      • Apua viisaammilta?

        Kiitokset kommenteista!

        Allekirjoitettuna ei ole kuin tuo alkuperäinen työsopimus. Sen jälkeen vain erinäisiä puhelinkeskusteluja, joissa työnantaja lykännyt allekirjoitettuun sopimukseen kirjattua aloituspäivää eteenpäin ja viimeksi tämä erittäin merkittävä pudotus samaisessa sopimusessa olevaan palkkaan. Jos kaikki olisi mennyt kuten sopimukseen kirjattu olisi kohta jo toinen työviikko takana. Voi tätä elämää ja sen yllätyksiä!

        Odottelen työnantajan seuraavaa liikettä ja tuon jälkeen harkitsen miten etenen. Eipä käy aika ainankaan pitkäksi.


      • liiton tyyppi
        Apua viisaammilta? kirjoitti:

        Kiitokset kommenteista!

        Allekirjoitettuna ei ole kuin tuo alkuperäinen työsopimus. Sen jälkeen vain erinäisiä puhelinkeskusteluja, joissa työnantaja lykännyt allekirjoitettuun sopimukseen kirjattua aloituspäivää eteenpäin ja viimeksi tämä erittäin merkittävä pudotus samaisessa sopimusessa olevaan palkkaan. Jos kaikki olisi mennyt kuten sopimukseen kirjattu olisi kohta jo toinen työviikko takana. Voi tätä elämää ja sen yllätyksiä!

        Odottelen työnantajan seuraavaa liikettä ja tuon jälkeen harkitsen miten etenen. Eipä käy aika ainankaan pitkäksi.

        Jos olet puhelimessa sanonut joo, niin se on sitten ollut suullinen työsopimus, millä on muutettu alkuperäistä ja mikä on sinänsä yhtä pätevä kuin kirjalllinen. Ankarasti kannustan liittymään liittoon. Älä kumminkaan tee mitään ennen kuin koeaika on loppunut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4709
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4290
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2800
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    7. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1635
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe