onko suhde tullut tiensä päähän?

minä vain

olen ollut avomieheni kanssa 10 vuotta yhdessä. koko tuon ajan suhde on ollut monimutkainen. olin tosi nuori kun aloimme seurustelemaan ja alkuaikoina olikin paljon rakkautta. mutta sitten miehestäni löytyi mustasukkainen puoli joka sai ylivallan. hän on ollut kaikista miespuolisista kavereista mustasukkainen, joten olen joutunut jättämään nämä taakseni. lisäksi hän oli pitkän aikaa vastaan kaikkia ystävillä käyntejäni. pääsin kyllä käymään, mutta aina tuli riita kavereilla vietetyn ajan pituudesta jne. loppujen lopuksi rupesin tuntemaan huonoa omaatuntoa siitä että käyn tapaamassa ystäviäni koska tiesin että siitäkin riita saadaan.

vuosien saatossa on ollut myös fyysistä väkivaltaa, muttei enää pariin vuoteen.
henkistä sitäkin enemmän. itsetuntoni on tämän vuoksi heikko, koska saan kuulla usein kuinka surkea ihminen olen enkä osaa mitään. muutaman liikakilon omistan, ja siitä saankin vähä väliä kuulla. toisinaan olen sopiva mutta seuraavassa hetkessä olen kauhea läski.

h-sanaakin on tullut kuultua ihan riittämiin. ja kaikki paska mitä on tullut niskaan on saanut minut kovettamaan itseni jotta selviäisin tästä kaikesta.
tunteitani en enää juuri näytä kotona.

tunteet ovat hyvin ristiriitaisia. suoraan sanottuna kiukustun aina kun mies tulee töistä kotiin. en osaa olla hänelle enää kiva, eikä seksi minua enää nii nappaa, mutta hänen mielikseen sitä annan, koska muuten tulee sanomista ja kaikenlaisia epäilyjä.
aina kun otan eropuheet esille hän saa mieleni muuttumaan olemalla kiva. ja onnistuu aina saamaan itselle pahan mielen kun saa tuntemaan että kaikki paha/ongelmat onkin vain minun vikani.

baarissa en ole ilman miestäni käynyt. mustasukkaisuuden takia. mutta itse hän saattaa sinne lähteä ilman minua ja touhuaa sielä mitä touhuaa.
hänen mokansa pitäisi unohtaa parissa päivässä eikä niistä myöhemmin saa enää puhua, mutta minun mokista vihoittelee pitkään ja muistuttelee aika ajoin.

onko tämän suhteen pelastamiseksi enää mitään tehtävissä? kuinka saada luottamus ja rakkaus takaisin? vai onko nyt vain oikeasti parempi erota?

4

296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pahalta näyttää

      Tulossa on vain pahempaa, ellette eroa. Mies ei muutu, sillä ei hän näe omassa käytöksessään mitään korjattavaa. Sinä itse väsytät vain itsesi hänen kanssaan.

      Parempi vaikka yksin kuin kurjan miehen kanssa.

    • jätä se mulkku

      Mustasukkaisuus on voitettavissa suhteen lujittuessa mutta henkinen väkivalta ulkonäöstäsi on jo täyttä paskaa mieheltäsi.One Word:jätä se heti!

    • cho-

      Parempi olisi ehkä jo erota, 10 vuotta on jo pitkä aika saada "paskaa niskaan". Päätös on toki aina vaikea tehdä ja joskus myös toteuttaa, mutta pysy lujana! Oma onnellisuushan se tärkein on, koska itsensä kanssa sitä joutuu elämään alusta loppuun asti.

      Jos kuitenkin molemmilta löytyy tahtoa ruveta ratkomaan asiaa, niin siihen on oikeastaan vain yksi sana; parisuhdeterapia. Ja nimenomaan molempia pitää kiinnostaa asian ratkominen, sillä ei mies (tai kukaan muukaan) muutu ellei _itse_ sitä halua. Pakottamalla ei ketään muuttumaan saa.

    • Ero suhteesta

      Ansaitset paremamn suhteen, tottakai. tietysti voit antaa miehele mahdollisuuden muutokseen, eli että hän hakisi apua itselleen terapiasta tai jotain, mutta toista ihmistä ei voi muuttaa, ja omaa asennettasi ei voi kuin kehua: olet antanut jo aikaasi hänelle yllin kyllin, olet ollut kärsivällinen ja rajoittanut omaa elämääsi.

      Olisiko hyvä ratkaisu muuttaa erilleen. Hae keskusteluapua psykologilta tai ystäviltä, mutta älä jää enää asumaan hänen kanssaan jos mikään ei muutu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      73
      5196
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2376
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1897
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1588
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1358
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1197
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe