"Rehellistä" sakkia :)))

:)))

24.1.2011 YLE: ”Nuorisosäätiön vaalirahojen rikostutkinta valmistui
Keskustapuoluetta lähellä olevan Nuorisosäätiön vaalirahajutun rikostutkinta on valmistunut. Epäiltyjä on 11 henkilöä. Kaikki ovat kiistäneet rikosepäilyt. Tapaus siirtyy nyt Valtakunnansyyttäjänvirastolle syyteharkintaan, KRP kertoo.
Esitutkinta on kohdistunut Nuorisosäätiön hallituksen jäseniin ja asiamiehiin, sekä myös Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen entiseen puheenjohtajaan Jukka Vihriälään.
Nuorisosäätiön hallituksen jäseniä epäillään luottamusaseman väärinkäytöstä ja lahjuksen antamisesta. Nykyistä asiamiestä Aki Haaroa epäillään luottamusaseman väärinkäytöstä.
Jukka Vihriälää epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä.
Epäiltyjen joukossa on edelleen keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen.
Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on aikaisemmin luvannut, että vaalirahasotkujen syyteharkinnat valmistuvat kevään aikana.
Vuoden kestäneessä rikostutkinnassa poliisi selvitti säätiön toimintaa. Raha-automaattiyhdistys teki asiasta tutkintapyynnön KRP:lle lokakuussa 2009 ja Patentti- ja rekisterihallitus tammikuussa 2010.
Poliisi epäilee Nuorisosäätiöstä maksetun vuosina 2002-2007 vaalitukea yli 100 000 euroa.
Kaikki epäillyt kiistävät rikokset
Nuorisosäätiön vaalirahatutkinnassa selvitettiin useiden keskustapoliitikkojen toimia. Kansanedustaja (kesk.) Antti Kaikkosta epäillään luottamusaseman väärinkäytöstä ja lahjuksen antamisesta.
Kaikkonen toimi säätiön hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2003 lähtien vuoden 2009 syksyyn saakka. Kaikkonen ei ole kommentoinut lahjusepäilyä tutkinnan ollessa kesken. Hän on aiemmin todennut, ettei Nuorisosäätiössä ole rikottu lakia.
Entisen keskustan kansanedustaja Jukka Vihriälän toimia puolestaan on tutkittu törkeänä lahjuksen ottamisena ja törkeänä virka-aseman väärinkäyttämisenä.
Vihriälä toimi Raha-automaattiyhdistyksen puheenjohtajana, ja epäillyt teot liittyvät Vihriälän Nuorisosäätiöltä saamaan vaalitukeen sekä ulkomaanmatkoihin. RAY on rahoittanut Nuorisosäätiötä.
Myös säätiön nykyinen asiamies Aki Haaro ja entinen asiamies ovat epäiltyinä rikoksista.
Kaikki epäillyt ovat prosessin aikana kiistäneet rikosepäilyt.
YLE Uutiset”
24.1.2011 HS: ”Kiviniemen mukaan epäillyt voivat olla ehdokkaina vaaleissa
Pääministeri Mari Kiviniemi osallistui Kaupan Päivä 2011 -tilaisuuteen Helsingissä maanantaina. Pääministeri ei näe estettä sille, että Nuorisosäätiöön liittyvistä rikoksista epäilty olisi ehdokkaana eduskuntavaaleissa.
Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk) sanoi maanantaina, että epäilyjen kohdistuminen keskustapuolueeseen on erittäin ikävää.
”Ei se mukava asia ole, mutta Suomessa ihminen on syytön kunnes toisin todistetaan.”
Hän ei halunnut kommentoida sitä onko syyteharkinnan venyminen yli vaalien puolueelle erityisen kiusallista.
”Viranomaisille pitää antaa aikaa tehdä töitä, että asiat tulevat selväksi.”
Kiviniemi ei näe mitään estettä sille, että epäilty olisi ehdokkaana eduskuntavaaleissa, kuten kansanedustaja Antti Kaikkonen aikoo olla.
”Kansa päättää.”
Kiviniemi halusi pitää pesäeron keskustalaiseksi taustaltaan katsotun järjestön ja puolueen välillä.
”Nuorisosäätiö on erillinen säätiö, eikä sen asioita käsitellä puolueen elimissä. Ei se ole puolueen omistuksessa oleva, vaan erillinen säätiö, vaikka siellä on toiminut ihmisiä, jotka toimivat myös keskustassa.”

12

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Rehellistä" sakkia

      PRH: Demaritaustainen Urheiluopistosäätiö jakoi vaalitukea 34 000 euroa

      Demaritaustainen Urheiluopistosäätiö on jakanut patentti- ja rekisterihallituksen selvityksen mukaan vaalitukea 34 000 euroa vastoin säätiön omia sääntöjä. Patentti- ja rekisterihallitus on huomauttanut säätiötä vaalirahan jakamisesta. Myös keskusrikospoliisi on kiinnostunut Urheiluopistosäätiön toiminnasta.




      Nyt esille nousee myös demaritaustainen Urheiluopistosäätiö.

      Aiemmin julkistamattomien patentti- ja rekisterihallituksen selvitysten mukaan demaritaustainen Urheiluopistosäätiö on jakanut vaalitukea demaripuolueelle ja -ehdokkaille yhteensä 34 000 euroa ostamalla seminaarilippuja ja taide-esineitä.

      Patentti- ja rekisterihallitus ei kuitenkaan Urheiluopistosäätiöstä tehnyt tutkintapyyntöä poliisille - toisin kuin Nuorisosäätiöstä.

      Patentti- ja rekisterihallituksen linjanjohtajan Olli Koikkalaisen mukaan Urheiluopistosäätiön tapaus on vastaavanlainen kuin Nuorisosäätiön siltä osin, että molemmissa oli käytetty rahaa poliitikkojen tukemiseen vastoin säätiön sääntöjä.

      - Varmasti siltä osin, että oli toimittu sääntöjen vastaisesti. Se, mitä meidän selvityksissä ja tarkastuksissa ei ollut, oli se, että siellä olisi asioista päättävät myös itselleen niitä ohjannut. Ja, sen takia tässä Urheiluopistosäätiön osalta ei ollut tarvetta kääntyä poliisin puoleen, Koikkalainen kertoo.

      PRH: Tukea Halosen presidentinvaalikampanjaan

      Urheiluopistosäätiötä johtavat säätiön hallitus ja valtuuskunta. Johtoelimissä istuu useita entisiä ja nykyisiä sosialidemokraattien johtohenkilöitä.

      Urheiluopistosäätiö on aiemmin julkisuudessa olleiden tietojen mukaan tukenut ainakin presidentti Tarja Halosen presidentinvaalikampanjaa ja Jani Sievisen eurovaalikampanjaa sekä demaripuoluetta. Poliitikkojen tukemisesta patentti- ja rekisterihallitus nuhteli Urheiluopistosäätiötä.

      - Todettiin, että on toimittu säätiön vastaisesti ja jatkossa tulee olla erityisen varovainen osallistuessaan seminaareihin tai tehdessään hankintoja säätiölle, sanoo Koikkalainen.

      Urheiluopistosäätiö perusteli seminaareihin osallistumista sillä, että niistä saa sijoitustoimintaan neuvoja. Patentti- ja rekisterihallitus ei tätä uskonut, vaan totesi, ettei demariseminaareista ole sijoitustoiminnassa hyötyä ja etteivät säätiön ohjeet mahdollista poliittisiin seminaareihin osallistumista.

      YLE Uutisten tietojen mukaan keskusrikospoliisi selvittää myös demaritaustaisen Urheiluopistosäätiön toimintaa. KRP ei tässä vaiheessa selvittelyjä halua asiaa millään tavoin kommentoida.

      Virallista rikostutkintaa Urheiluopistosäätiöstä ei ole aloitettu eli ainakaan tässä vaiheessa ketään yksittäisiä henkilöitä ei epäillä rikoksista. Tähän asti vaalirahakohua sivusta seuranneet demarit ovat kuitenkin nyt joutuneet viranomaisten vaalirahaselvittelyjen kohteeksi.

    • "Wahlroosin kokoomustuki jo 125000€

      Alma Median Helsingin toimituksen saaman tiedon mukaan Sampo jakoi vielä viime vuonna kokoomukselle 50 000 euroa. Tuolloin maassamme pidettiin kuntavaalit.

      STT kertoi jo lauantaina, että Sampo lahjoitti puolueelle eduskuntavaalien alla yhteensä 75 000 euroa: 25 000 euroa vuonna 2006 ja 50 000 euroa vuonna 2007. Sampo vahvistaa myös vuoden 2008 tuen. Vuonna 2009 Sampo ei ole tukenut puoluetta.

      Yhteensä tuki on siis kolmelta vuodelta suuruudeltaan 125 000 euroa. Summa on melkein eurolleen saman kokoinen kuin se, jolla konkurssiin mennyt Nova Group tuki eduskuntavaaleissa 2007 toista päähallituspuoluetta, keskustaa, Menestyvä Suomi -yhdistyksen kautta. Tuo kohuttu tuki oli 124 800 euroa.

      Sammon vuoden 2008 kokoomus-panostuksista kertoo Kauppalehti.

      Viikonloppuna kävi ilmi, että kokoomukselle annettu tuki on Sammon johtajan Björn Wahlroosin henkilökohtainen päätös. Tästä päätöksestä hän kertoi finanssitalon hallitusta tuolloin johtaneelle Georg Ehrnroothille, joka on pitänyt Hbl:n mukaan tiedon itsellään.

      Tuoreet paljastukset kokoomuksen vaalirahoittajista ovat herättäneet osan oppositiopuolueiden puheenjohtajista huutomyrskyyn. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki ja Perussuomalaisten Timo Soini nyhtävät irti kaikki irtopisteet porvaripuolueiden vaalirahakuvioista, mutta SDP:n Jutta Urpilainen on ollut vaiti."

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/68412-wahlroosin-kokoomustuki-125000

      • Sinä se jaksat... voi hyvä ei ku Pyhä Änkyrä.
        Keskustan puoluetoimistossa Apollon kadulla Helisngissä on perustettu Kehittyvien maakuntien Suomi ry puoluesihteri Jarmo Korhosen työhuoneessa (tosin puheenjohtaja Matti Vanhanen ja puoluesihteeri Korhonen ankarasrti kiistivät tietävänsä mitään KMS:n asioista, keputotuutta puhtaammillaan) ja se oli osa kepun johdon suunnitelemaa rahantekokonetta, joka sielu olivat kovan luokan talousrikolliset mm. Arto Merisalmi, ruumis oli Markku Kauppinen, kepun entinen kansanedustaja, hän heitti 30 miljoonaa euroa Kevan rahoja tähän, naamio oli pyytää kunniallista miestä puheenjohtajaksi KMS:ään ja tekevät kädet Vanhanen ja Korhonen sekä Keskustan puoluetoimiston korkeat virkailijat.

        Nuorisosäätiö ja tämä rahantekokone johon liityi myös Rovaniemen kelkkatehdas ja suhmuroidut kaavat. Hyödynsaajina olivat KMS:n rahoittajat Sukari ja Kakkonen. Lemminkäinen, tai oikeammin sen tytäryhtiöt, liittyi tähän rikolliseen puuhaan väärentämällä asiakirjoja, kierrättämällä rahaa, aiheuttamalla vääriä merkintöjä virallisiin asiakirjoihin myös rahanpesua ja kirjanpitorikoksia oli.

        Tämän tullessa ilmi Lemminkäisen ylin johto sanoutui jyrkästi irti tästä rikollisesta toiminnasta ja muutti koko organisaattionsa, siiri esimerkiksi tytäryhtiönsä suoraa ylijohdon alaiseksi.

        Nämä rikosasiat liittyvät yhteen, vaikka ne oikeuskösittelyssä etenivat omaa haaraansa pitkin. Miksikö? siinä olisi taas saivartelun paikka? Vastaan jo etukäteen: "Keskustan johto oli molemmissa keskeisenä toimijana."

        Ovatko kaikki keskustalaiset pohjimmiltaan niin rikollisia ja rikollisuutta suosivia, että kaikki mitä Kepu tekee on oikein ja hyvin?
        Hiihtoliitto
        Väärät valat
        Matti Vanhasen syytesuoja. jne.
        Jatkuvat valehtelut ja rahan kähmiminen ITSELLE, se muuten täyttää kavalluksen merkit.


      • osmium1 kirjoitti:

        Sinä se jaksat... voi hyvä ei ku Pyhä Änkyrä.
        Keskustan puoluetoimistossa Apollon kadulla Helisngissä on perustettu Kehittyvien maakuntien Suomi ry puoluesihteri Jarmo Korhosen työhuoneessa (tosin puheenjohtaja Matti Vanhanen ja puoluesihteeri Korhonen ankarasrti kiistivät tietävänsä mitään KMS:n asioista, keputotuutta puhtaammillaan) ja se oli osa kepun johdon suunnitelemaa rahantekokonetta, joka sielu olivat kovan luokan talousrikolliset mm. Arto Merisalmi, ruumis oli Markku Kauppinen, kepun entinen kansanedustaja, hän heitti 30 miljoonaa euroa Kevan rahoja tähän, naamio oli pyytää kunniallista miestä puheenjohtajaksi KMS:ään ja tekevät kädet Vanhanen ja Korhonen sekä Keskustan puoluetoimiston korkeat virkailijat.

        Nuorisosäätiö ja tämä rahantekokone johon liityi myös Rovaniemen kelkkatehdas ja suhmuroidut kaavat. Hyödynsaajina olivat KMS:n rahoittajat Sukari ja Kakkonen. Lemminkäinen, tai oikeammin sen tytäryhtiöt, liittyi tähän rikolliseen puuhaan väärentämällä asiakirjoja, kierrättämällä rahaa, aiheuttamalla vääriä merkintöjä virallisiin asiakirjoihin myös rahanpesua ja kirjanpitorikoksia oli.

        Tämän tullessa ilmi Lemminkäisen ylin johto sanoutui jyrkästi irti tästä rikollisesta toiminnasta ja muutti koko organisaattionsa, siiri esimerkiksi tytäryhtiönsä suoraa ylijohdon alaiseksi.

        Nämä rikosasiat liittyvät yhteen, vaikka ne oikeuskösittelyssä etenivat omaa haaraansa pitkin. Miksikö? siinä olisi taas saivartelun paikka? Vastaan jo etukäteen: "Keskustan johto oli molemmissa keskeisenä toimijana."

        Ovatko kaikki keskustalaiset pohjimmiltaan niin rikollisia ja rikollisuutta suosivia, että kaikki mitä Kepu tekee on oikein ja hyvin?
        Hiihtoliitto
        Väärät valat
        Matti Vanhasen syytesuoja. jne.
        Jatkuvat valehtelut ja rahan kähmiminen ITSELLE, se muuten täyttää kavalluksen merkit.

        On totta, etteivät kaikki puolueet ole yhtä onnellisessa asemassa kuin kokoomus, jonka tilille rapsahtaa reippaita vaalitukia peräti pyytämättä. Mutta eivät varmaan aiheetta. Kokoomuslaiset ovat siinä mielessä muita fiksumpia, että ymmärtävät antaa vastalahjankin pyytämättä.


      • Osmium 76
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        On totta, etteivät kaikki puolueet ole yhtä onnellisessa asemassa kuin kokoomus, jonka tilille rapsahtaa reippaita vaalitukia peräti pyytämättä. Mutta eivät varmaan aiheetta. Kokoomuslaiset ovat siinä mielessä muita fiksumpia, että ymmärtävät antaa vastalahjankin pyytämättä.

        Etkö tosiaan käsitä mitä eroa on rehellisellä, siis lakia kunnioittavalla ja sitä noudattavalla toiminnalla ja kepuleiden rikollisoilla touhuilla. "Puoluetta johtaa puolirikollinen poppoo, joka veljeilee rikollisten kanssa, ottaa rahaa mistä vaan ja suhmuroi kuntakaaavoja" Eikö nykyisen puoluesihteeri Laanisen sanat ole mielestäsi totta?
        Nalle vValroos saa antaa rahojaan vaikka Ukko Mustalaiselle, Paavo Väyryselle tai Anneli Jäätteenmäelle tai kenelle tahansa isänmaan petturille, siis omiaan tai hallinassaan olevia.

        Kyllä keskustalaiset näyttävät olevan niin Paavo Väyrysen aloittaman Tahtopolitiikan pauloissa, se on ankaraa vihan, kaunan ja kateuden kylvöä ja niiden lietsontaa, jota rikollisuus ja sen suosinta ikään kuin kaunistaa....- että säälis käy.
        Rikollisuus on ollut lähes aina Maalaisliitto/Keskusta/ Suomen Kusta, mikä nimi sillä milloinkin on, toiminnassa läsnä.

        Maalaisliitto-Kepu ovat vasta onnellisia olleet ruplarahoituksen keskellä ja Kekkosen kiristämillä "vientilisensseillä" Jos et näistä tiedä, niin älä minulta kysy, käy kirjastossa....etkö tosiaankaan tiedä mitään maaalaisliittolaisten rötöstelyistä?


    • Näin se vain on

      Niin siinä sitten kä'vi että tuomioita ei jäänyt voimaan.

      Ei nuo tutkinnat ja syytteet tee kenestäkään rikollista .

      Todelliset tuomiot, jotka on vapauttavia on lukenut Hovi.

      kaikkoselle ainoastaan jäi tuomio voimaan. Sekin johtuu ainaostaan siitä että kaikkonen ei valittanut tuomiostaan. Sekin olisi Hovissa kaatunut jos olisi valittanut.

      • Mätä systeemi

        Kaikkonen sai tuomiostaan huolimatta jatkaa keskustassa ja peräti kansanedustajana, ja saipa vielä paikan valiokunnassa. Tapaus osoittaa sen, että poliittinen järjestelmä on rikoksen tehnyttä suosiva, toisin sanoen läpimätä.

        Myöskin eräs toisen puolueen tuomittu jatkaa kansanedustajana kuin mitään ei olisi tapahtunut. Puolueen johto on antanut hänelle täyden tukensa, kuten tapahtui myös Kaikkosen kohdalla. Heidän tukeminen on merkki siitä, että johdon moraali venyy aina tarvittaessa ja korvat suljetaan, jos kansa vaatii erottamista.


      • Terveiset Kiovasta
        Mätä systeemi kirjoitti:

        Kaikkonen sai tuomiostaan huolimatta jatkaa keskustassa ja peräti kansanedustajana, ja saipa vielä paikan valiokunnassa. Tapaus osoittaa sen, että poliittinen järjestelmä on rikoksen tehnyttä suosiva, toisin sanoen läpimätä.

        Myöskin eräs toisen puolueen tuomittu jatkaa kansanedustajana kuin mitään ei olisi tapahtunut. Puolueen johto on antanut hänelle täyden tukensa, kuten tapahtui myös Kaikkosen kohdalla. Heidän tukeminen on merkki siitä, että johdon moraali venyy aina tarvittaessa ja korvat suljetaan, jos kansa vaatii erottamista.

        Muutama Suomi24-sivustolle kirjoittava ei vielä kykene muodostamaan mitään kansaa.


      • Jatkuva ongelma
        Terveiset Kiovasta kirjoitti:

        Muutama Suomi24-sivustolle kirjoittava ei vielä kykene muodostamaan mitään kansaa.

        Eikä kepu läpirehellistä puoluetta.


      • Hiphei-----
        Terveiset Kiovasta kirjoitti:

        Muutama Suomi24-sivustolle kirjoittava ei vielä kykene muodostamaan mitään kansaa.

        Niin ei kolme ihmistä ole kansa. Se on lähionnä räkijäporukka.


    • Onneksi Suomen

      Keskusta on nyt velaton puolue ja siltä pohjalta on hyvä ponnistaa seuraaviin vaaleihin.

      Nyt kun päästään kurkistamaan hiukan näiden kykypuolueiden rahanlähteisiin, niin eiköhän kansan syvien rivienkin silmät aukene.

      Demarit ja komukathan ovat aivan oma lukunsa tässä puoluerahoituksessa. Porvarilliset liittojen jäsenet maksavat painostuksen edessä verottomat ay-maksunsa liittoon, joka työntää rahat demarien ja komukoiden vaalikampanjoihin. Yhteiskunta maksaa, kuten aina vasemmiston tapauksessa.

    • Totuus on

      SDP 15%

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      295
      6902
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      56
      2128
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1571
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1371
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      105
      1073
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      979
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      803
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      45
      786
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe