Uskotteko kohtaloon?

Fateand fate

Ja mitä se teille on?

Minä luulin uskovani joskus, ja alan taas uskoa. Varsinkin kohtaloon ja karmaan. Usko meni kohtaloon kun luulin että mies, joka on minulle luotu, kohtalo toi meidät yhteen pari kolme kertaa eripuolella suomea (sattumalta). Näimme ensimmäisen kerran juhannuksena, sen jälkeen toisena juhannuksena sattumalta satuttiin vierekkäisille telttapaikoille. Nähtiin myös eri kerralla baarissa paikkakunnalla, joka ei liity mitenkään meihin. Luulin, että se oli kohtaloa, mutta en ole miehestä sen koommin kuullut ja olen alkanut unohtamaan.

Nyt taas toivon, että jokainen asia minkä teen, johtaa mut unelmien miestä, duunia, mitä tahansa luo. Jokainen vastoinkäyminen ja asia. Jos asiat tapahtuu, niin ne tapahtuu, vai?

Voiko käydä niin, että jos jättää menemättä huomenna kouluun, missää jotain mitä olisi pitänyt kokea, vaikka sen unelmien miehen näkeminen, vai tuleeko se vastaan joskus kun aika on sopiva?

Voiko luottaa siihen että kohtalo johdattaa haluamimme asioiden luokse ja ei tarvitse sen kummemmin huolehtia, kunhan itse kulkee aina eteenpäin? Miten on?

9

3105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elämäntarkoitus?

      Kohtalousko ja kohtalo ovatkin varsin mielenkiintoinen asia. Jos uskot kohtaloon sinun on luotettava siihenkin, että tämä kohtalo jo valmiiksi tietää mitä aiot tai tulet tekemään. Jos vaikka tietoisesti jättäisit menemättä kouluun vaikka sinun oli aluksi tarkoitus mennä, kohtalo tiesi tämän jo, tai oikeastaan kohtalo aiheutti sen sinulle. Et oikeastaan voi tehdä mitään väärin tämän uskon perusteella. Olkoon se sitten kohtaloa tai karmaa. Sanotaan, että omaa kohtaloaan ei voi muuttaa. Ja että karman laki vallitsee. Kohtalo rakentuu niistä palasista mitä on jo ennalta määrätty tehtäväksemme. Joten turha sitä on yrittäkään paeta tai säädellä: me kuljemme siihen suuntaan, mitä kukin on ansainnut. Kulje vain eteepäin kaikessa rauhassa.

    • Ota vastuu elämästä

      Kohtaloon ja karmaan uskominen on mielestäni jonkinlaista oman vastuun pakoilua.

      • Karma chameleon

        Miten niin karmaan uskominen on itsensä pettämistä? Karman ideahan on se, että mitä kylvät, sitä niität eli olet itse vastuussa siitä, saatko elämässäsi kokea hyvää vai pahaa ja voit omilla teoillasi ja valinnoillasi vaikuttaa asioihin. Ei siis todellakaan vastuun pakenemista, vaan päinvastoin vastuun ottamista.


    • fateand fate

      No mitä helvettiä? Sinähän tiedätkin millainen ole ja mitä teen elämässäni?
      Taidat itse tarvita vastuun ottamista...

      Mut kiitos tosta ekasta vastauksesta. Lisää keskustelua

    • muista tämä!

      Muistathan erottaa kohtalon sattumasta. Minun uskoni kiteytyy sanontaan "I don't believe in faith, I believe in odds".

      Tosiaan, en usko kohtaloon vaan sattumaan. Lähes kaikelle on laskettavissa edes summittainen matemaattinen todennäköisyys.

      Kyse on siis sattumasta, ei kohtalosta.

    • No totta toki!

      Mä ainakin uskon kohtaloon, eli musta mikään ei tapahdu sattumalta. Kun jokin asia tuntuu mennen huonosti, niin silloinkin voi löytää jotain hyviä puolia. Asioilla on taipumus mennä parhain päin.

    • Eedenin tarhuri

      Ei ole kohtaloa, ei karmaa eikä pääsiäispupua.
      Aika tylsä, surkea, tarkoitukseton tai julma ois kohtalo monen ihmisen kohdalla, jos ois olemassa nimittäin..

      • sammaa mieltä

        Sanoppa älä muuta! :D Itselläni sattunut niinkin kauheita asioita elämässä että elämästä ja kuolemasta ollu kyse. Totesin että, jos ois joku jumala tai kohtalo niin se kyllä on tehny selväks, että ei tahdo mua elävänä. Taistelemalla tässä elämässä selviää, eikä uskomalla että joku "ylempi voima" korjaa asiat. Mua ei ois enää olemassakaan jos ajattelisin niin. Mutta shit happens ja pitää vaan porskuttaa eteenpäin ja elää oikeesti sitä elämäänsä joka päivä.


      • Loogikko
        sammaa mieltä kirjoitti:

        Sanoppa älä muuta! :D Itselläni sattunut niinkin kauheita asioita elämässä että elämästä ja kuolemasta ollu kyse. Totesin että, jos ois joku jumala tai kohtalo niin se kyllä on tehny selväks, että ei tahdo mua elävänä. Taistelemalla tässä elämässä selviää, eikä uskomalla että joku "ylempi voima" korjaa asiat. Mua ei ois enää olemassakaan jos ajattelisin niin. Mutta shit happens ja pitää vaan porskuttaa eteenpäin ja elää oikeesti sitä elämäänsä joka päivä.

        > Mä ainakin uskon kohtaloon, eli musta mikään ei tapahdu sattumalta.

        Kun ylität kadun, katsotko tuleeko autoja tai vilkaisetko mitä väriä liikennevalot näyttävät? Kun uskoo kohtaloon, ei ole tarvetta menetellä näin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3010
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2184
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1594
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      73
      1057
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      921
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      805
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      746
    Aihe