Valdoxan/agomelatiini haittavaikutukset?

Nukuttaapi

Onko kenelläkään kokemusta agomelatiinista/valdoxanista?

Lääkäri määräsi unettomuuteen ja nyt olen viikon ajan yö yöltä nukkunut vaan huonommin ja huonommin. Viime yö menikin sitten semmoisissa 15-30min pätkissä.

Jalat tuntuvat tajuttoman levottomilta ja oli pakko nukkua ikkuna auki kuin hikoaa niin paljon.
On siis pahentanut unettomuutta ja päiväaikaista väsymystä ihan tuhottomasti.

Pitäisikö yrittää sinnitellä vielä toinen viikko jos ns. aloitusoireet katoaisivat ja alkaisin nukkumaan kunnolla vai lopettaa lääkkeen käyttö?

34

16434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Höhö

      Eikö kenelläkään ole mitään kokemusta? :/

    • ihhm

      No itseäni ihmetyttää että miksi määrätä masennuslääkettä unettomuuteen jos voi hoitaa vaivaa esim pitkävaikutteisella melatoniinilla?

      • Anonyymi

        Agomelatiini ei ole auttanut masennukseen, päinvastoin, montakohan kallista pakettia sitä ratusteltava ennen avun saamista? Kaipasin masennukseen ilopillereitä, en lisää masennusta tuottavia. Paha olo oikeestaan vaan lisääntyi niitä syödessä, mikä lienee mekanismi näissä pillereissä?


    • Nukuttaapi

      No enemmänkin teki mut masentuneeks ja ihan raivohulluksi :/

    • Sissi40

      Moi,
      Olen käyttänyt Valdoxania. Minä en pystynyt käyttämään kuin puolikkaan tuosta 25 mg:n tabletista. Muuten unet tosiaankin alkoivat kadota. Vaikutuksen huomasi muistaakseni noin viikossa. Kokeile puolikasta, ellet ole vielä kokeillut :)

    • Nukuttaapi

      Kiitos kovasti Sissi vastauksesta :)
      Pitää nyt tosiaan katsoa uskaltaisinko kokeilla uudestaan vaikka pienemmällä annoksella. Nyt oli jo muutama yö ilman lääkettä ja yhä pyörin ja hyörin levottomana ja heräilen kokoajan. Kamala hikoilukaan ei vielä ole lähtenyt.

      • Sissi40

        Niin ja voihan sitä ottaa vaikka sen neljäsosan ja katsoa mikä vaikutus tulee. Toiset on aika herkkiä lääkkeille, minäkin, ja tuttua tuo lääkkeiden pilkkominen. Kannattaa kuunnella itseään :)


      • VALD0XAN

        Sissi40 <-- JAUHAA PASKAA.... 25 MG PILLERISSÄ EI OLE JAKOUURRETTA. (HÄNTÄHEIKILLÄ ON)


      • Anonyymi

        Ihan lääkäri oheistaa puolittamaan.. et oo "valdoxan" kuullu vissii semmosesta vekottimesta, jolla pillerin saa puoliks ilman uurretta..... URPO


    • 17+10

      oikein mukavasti nukuin ollessani tutkimusryhmässä, joka testasi agomelatiinia. tutkimus kesti vuoden, ja sinä aikana kirjattiin niin edut kuin haitatkin. yksilöllisiä ne siis ovat.

    • Valdoxan-raivohullu

      Myös minut Valdoxan teki ihan raivohulluksi! Olen normaalisti ihan lehmänhermoinen ihminen mutta Valdoxanin myötä olin raivokkaan ärsyyntynyt ja riidanhaluinen 24/7 ja pikkuasiat saivat minut järjettömän raivon valtaan. Jopa vastaantulijoiden naamat ärsyttivät niin että teki mieli lyödä jotakuta. Lisäksi maksa-arvoni paukahtivat pilviin joten onneksi senkin takia lääkitys piti lopettaa.

      Melatoniinijohdannainen tämä onkin. Melatoniini taas ei sovi minulle myöskään. Se lisää masennusta selvästi ja jo normiannostuksella nukun päivätkin, järjetön väsymys ja ahdistuneisuus iskee jos melatoniinia erehtyy kokeilemaan (pari kertaa kokeillut, että oliko tosiaan näin ja näin on).

      • weofjw

        Mulle meltsusta ei tullu oikee mitää vaikutusta


    • 46373473

      Olen käyttänyt Valdoxania 50mg masennukseen ja unettomuuteen nyt 2kk enkä ole huomannut ainuttakaan sivuoiretta. Nukahtamista se kyllä helpottaa mutta yöllä heräilen edelleen. Psykiatri sanoikin että suurin apu lääkkeestä on juurikin nukahtamiseen. Mielialani on kyllä selvästi parantunut 2kk käytön jälkeen joten myös masennukseen se tehoaa.

      Mutta tosiaan haittavaikutuksia ei kannata pelätä koska esim. itselle ei ole tullut yhtään haittavaikutusta suurellakaan 50mg annoksella.

    • Toivoasoppii

      Kokemukseni Valdoxanista 25mg 4vk käytön jälkeen. Heti alusta alkaen unettomuus ja päiväväsymys paheni pahenemistaan aina lääkkeen lopetukseen saakka. Jaloissa tuntui levottomuutta sekä kropassa outoa tuntemusta ns.(väristystä), olin jatkuvasti yliväsymystilassa lääkettä käyttäessäni, raivohullulta alkoi tuntua olo. Lääkettä markkinoidaan hienoilla korulauseilla ja ettei aiheuta aloitus ja lopetus oireita,eikä seksuaalihäiriöitä, parantaa unta ja vähentää ahdistusta, en voi allekirjoittaa noiden väitteiden paikansapitävyyttä.
      Ilman lääkettä parempi olo, mutta vielä viikko lopetuksen jälkeen outoa värinää kropassa jota ei ennen lääkkeen käyttöä ollut.
      Lääkkeillä voi olla hyvin yksilöllisiä vaikutuksia ja tämäkin voi jollekin toiselle sopia, mutta ei minulle.

    • tepe711

      Mulle määrättiin valdoxania unettomuuteen,koska halusin eroon ketipinorista,joka myös oli unettomuuteen.Alkuun soin valdoxania puolikkaan ja ketipinor pysyi siinä rinnalla entisellä annoksella 150mg..Sitten valdoxan 25mg ja aloin tiputtamaan ketipinorin annostusta..alkuun.Valdoxan tuntui pelittävän kai ohan ok ja sain pudotettua ketipinorin 25mg ja siitä puoleenkin..mutta sitten alkoi taas huonot yöt ja katkonaiset unet.jalkaoireet lääkkeiden ottamisen jälkeen ja ihme särinät ja värinät joka puolella kehoa..söin valdoxania n.1/2vuotta ja viimeiset 3kk yhtä helvettiä. Jätin nyt vajaa viikko sitten valdoxanin kokonaan pois ja unet /olo pöivällä parani välittömästi.Ketipinoria olen ottanut iltaisin 25 mg ja tarkoitus koettaa pikkuhiljaa sitäkin purkaa ja katsoa paranisiko unet/olo entisestään ja pääsisi pois tästä pillerirumbasta..

    • Käyttäjänimi57

      Onko kenelläkään valdoxan nostanut painoa/lihottanut

      • Valveilla

        Valdoxal 25mg. Unet tipotiessä ja hikoiluttaa sekä nukahtaessa outoja väristyksiä. Onko muilla viimeksi mainittua?


      • Anonyymi

        miksi lihavien käsketään ottaa yht. lääkäriin. näin sanotaan pakkausselosteessa. tietääkö kukaan? liittyykö maksaan?


    • Huonouninen

      Voisikohan tuo outo välillä selän keskiosassa oikealla tuntuva selkäkipu johtua n. 2 viikkoa sitten alloitetusta Valdoxanista?

      • Huonouninen

        Siis haittavaikutuksissa on selkäkipu ilmoitettu enintään 1/10:stä, joten sen yhdistinkin. On sikäli erikoinen kipu, että ilmaisee itsensä ikään kuin yllättäen esim. istumasta noustessa. Mutta ei joka kerralla.


    • Chjj

      Käytin melkein 6kk ja en huomannut mitään vaikutusta mihinkään. Lieneekö lume? Toisin olin sitä ennen kokeillut paria muuta pilleriä jotka sekoittivat koko kuupan

    • Tia24

      Moikka. Mua tää Valdoxan väsytti sillein hyvin et nukuin yöt melkein heräilemättä, mut sit päivällä oli niin zombie olo et en jaksanut sitä jatkaa. Muita vaivoja oli ummetus ja vatsakivut. Turhaan ostin ison satsin kallista lääkettä. :/ hyvä jos jollain toimii. Ite en enää usko mihinkään mielialalääkkeeseen. Kaikkea on jo kokeiltu.. Jos haluat kysyä lisää jotain niin laita sähköpostia : [email protected]. :)

    • Antipsykootitonpaskaa

      Tuplasi maksa-arvot kolmessa viikossa. Piti lopettaa ettei maksa poksahda.

      • Harrrkinnassa.oli

        Ohho ! Ja kiitos kaikille kommentoinneille. Tästä ketjusta saan jotakin käsitystä minäkin, sillä lääkärini on harkinnut, josko mulle tätä kokeiltaisiin. En ole puoleltani vielä päättänyt tähän lääkkeeseen lähteä.


      • Valdoxi

        Maksa-arvot pompsahti kunnolla.Yli 3 x viitteiden. Aloitin 25 mg maksa-arvot nousivat 2-3 x. Annos noston jälkeen meni ASAT ja ALAT reippaasit yli viitteiden. Lopetan lääkkeen syönnin, en uskalla syödä sitä enää jotta maksa ei menisi "romuksi" Lääkeenä Valdoxan saattaa olla ihan ok. Ei oikeen osaa itse sanoa onko ollut suuresti vaikutusta. Ulkoilu ja liikunta ne ovat hyviä lääkkeitä.
        Itselläni melko varma syklotymia DG, jonka takia valdoxania söin.


    • Kauhukokemus

      Yöunet vei minullakin, vaikka piti nimenomaan parantaa unen laatua. Elämäni kamalin lääkekokeilu. Escitalopram vaihdettiin Valdoxaniin, koska se ei aiheuta tunteiden latistumista. Eikä se tosiaan aiheuttanut. Kaikki tuntemani suru ja tuska moninkertaistui sietämättömäksi. Itkin vain aamusta iltaan. Onneksi lääkäri ymmärsi antaa 2 kk sairauslomaa toipumiseen eikä se ollut yhtään liioiteltua. Toki taustalla oli työstressiäkin. On varmasti tehokas aine niille, joille se sopii.

    • 32534543

      Valdoxan on paras masennuslääke mitä itse kokeillut, ja montaa olen kokeillut. Auttoi jo parissa viikossa parantamaan jaksamista ja mielialaa selvästi. Aloittaessani en pystynyt edes töihin mutta tilanne parani nopeasti ja alkoi taas jaksamaan.

      Sivuoireita ei ollut minkäänlaisia, edes aloituksessa, ja maksa-arvotkin aina hyviä vaikka välillä käytän liikaa alkoholia. Nukahtamista helpotti vähän mutta ei minulla ennenkään ollut uni-ongelmia. Annos oli 50mg.

      Ainoa pieni miinus oli että vaikeahko masennus muuttui lieväksi, mutta lievään masennukseen ei enää auttanut. Tosin sellaista lääkettä tuskin on olemassa joka saa lievästä masennuksesta onnelliseksi.

      Lopetin 4kk käytön jälkeen ja siitä lähtien olen ollut nyt kohta 3v ilman lääkkeitä eikä masennus palannut (paitsi se lievä masentuneisuus).

      Suosittelen kyllä kokeilemaan jos keskivaikea/vaikea masennus, ja varsinkin jos vielä uni-ongelmia. Kaikki muut 7-8 lääkettä jota olen kokeillut aiheuttivat kaikki jonkinlaisia sivuoireita (usein tosin vain lieviä) mutta Valdoxan ainoa kokonaan ilman haitta/sivuvakutuksia.

    • Harmaatasävyy

      Vuoden kai valdoxania käyttänyt säännöllisesti 25 mg/pv. Ekat 2viikkoo lääke toimi kuin unelma. Sain illalla hyvin unta lääkkeen oton jälkeen ja aamulla heräsin pirteänä. Olo oli muutenkin positiivinen ja ajattelinkin lääkkeen olevan hyvä. 2 viikon jälkeen lääkkeen teho kuitenkin laimeni. Ja nykyisin huomaan vaikutuksen vasta kun olen jättänyt lääkkeen ottamatta. Mutta vaikka käytän lääkettä säännöllisesti, masentaa minua, sekä ahdistaa jatkuvasti. Olen myös huomannut, että olen ärtyneempi ja väsyneempi kaiken aikaa. Ja bonuksena seksi halut ovat vähäiset. Nyt lääkärini ilmoitti että lääkkeen käyttö pitäisi lopettaa tässä syksyn aikana. Vaikka valdoxanista en koe olevan minulle tarpeeksi apua, en tiedä olenko valmis lopettamaan kokonaan mielialalääkkeitten käytön.

    • Anonyymi

      Aiheutti mulla hankalaa ummetusta 🙈

    • Anonyymi

      Olen reilun vuoden ajan nukkunut Valdoxanilla hyvin. Pitää vuorokausirytmin oikein päin. Ekan viikon oli kovasti päänsärkyä ja vähän höntti olo. Valdoxanin aikana yöhikoilu on pahentunut ja viimekesänä sain kerran aurallisen migreenikohtauksen, jonka jälkeen pidin viikon tauon. Tauko ei romahduttanut eikä vienyt unia mutta mieliala laski kuitenkin sen verran että päätin jatkaa sen käyttöä. Aiemmin olen käyttänyt nukahtamislääkkeitä mutta Valdoxan paljon parempi vaihtoehto (ei kehity toleranssia, ei tule muistikatkoja, ei huononna mielialaa pitkään käytettynä). Valdoxanin lisäksi käytän Sepramia.

    • Anonyymi

      mulla mennyt nyt 2 viikkoa...uni tulee illalla n puoli tuntia-tunti lääkkeen oton jälkeen,mutta jalat vispaa koko yön..tulee semmosia kummia säpsähdyksiä että niihin sitten herään pitkin yötä,no sit on väsy päivällä...nyt en tiedä johtuuko vatsa/selkä kivut tästä, mutta ovat ainakin voimistuneet lääkkeen alotuksen jälkeen niin paljon että kerran jo jouduin hakemaan piikkit selkäkipuun ja librax mahalääkettä joutunut ottamaan 2 tablettia lähes joka ilta...tätä ei oo ennen ollu näin usein....pää kyllä tuntuisi toimivan ns paremmin,mutta kroppa laittaa nyt vastaan sitten...et mitenkähän toimisin ? puolittaisinko lääkkeen ? kinkkinen tilanne taas kun jo kuudes mieliala lääke kokeilussa,eikä mikään tunnu sopivan....maksakokeet perjantaina tämän lääkkeen puitteissa

    • Anonyymi

      Olen syönyt viime syksystä asti, keväällä nostettiin 50mg asti annos. En ole kahteenkymmeneen vuoteen nukkunut niin hyvin kuin agomelatiinin ansiosta ja mieliala on myös selkeästi parempi. Maksa-arvot ok enkä oikein muitakaan sivuoireita ole huomannut. Aiemmin olen kokeillut vaikka mitä ssri- ja snri-lääkkeitä, joista mulle tuli hirveitä sivuoireita ja ahdistusta. Tästä ei mitään. :)

    • Anonyymi

      Pahentaa oloa. Otan illalla. Itkettää. Ei ole mieli yhtään kevettynyt, tosin vasra yksi paketti kitusissa.

    • Anonyymi

      Valdoxan voi alkaa rasittamaan maksaa helpommin kuin monet muut masennuslääkkeet. Itse olen ollut tyytyväinen Brintellixiin. Minulla on myös 15mg Mirtazapin käytössä unettomuuteen (jota on ollut ennen mitään lääkitystä).

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3537
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1650
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe