Viides päivä

nälkä

Ennen paastolle rupeamista luin, että olon pitäisi helpottaa kolmannen päivän jälkeen. Eipä ole helpottanut. Nälkä vaivaa jatkuvasti ja olo on vetämätön eikä ollenkaan sellainen energinen niin kuin etukäteen hehkutettiin.

Olen käyttänyt paastoon suunniteltuja mehuja ja tyhjennystarvikkeita ohjeiden mukaisesti. Onkohan minussa jotain vikaa, vai ovatko puheet paremmasta olosta pelkkää tsemppaamista, että väki ei lopettaisi paastojaan kesken?

3

235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pallo jalassa

      Itsellä meni vesipaastolla tottulevaiheeseen n.5 vrk. Verensokeria ja painetta olisi mielestäni hyvä saurata myöskin. Euforiaa ja energista oloa tässä vieläkin odotellaa, mutta katsotaan kuinka äijän käy.
      Lueskelin semmoista, että vähäinenkin hiilarimäärän käyttäminen voi aiheuttaa kuvaamasi oireet. Kun kaikki ihmiset ovat yksilöitä, niin erojakin ilmenee samalla tavalla.

    • koold

      Monet paaston alussa ilmenevät vaivat kuten yleisimpinä päänsärky ja psyykkinen nälkä (=halu syödä) helpottavat parin päivän jälkeen. Paasto ja sen vaikutukset ovat kuitenkin aina niin yksilöllisiä että kaikki eivät edes kärsi sen kummempia oireita tai sitten pääse niistä yli.

      Itselläni psyykkinen nälkä helpottaa viimeistään kolmannen paasto päivän jälkeen, fyysinen nälkä ei missään vaiheessa katoa kokonaan mutta vapaaehtoisella paastolla siihen suhtautuu ihan eri tavalla kuin yleensä eikä se häiritse tai tunnu pahalta. Paastosta usein saatu "energisyys" ei myöskään useimmiten vastaa niinkään fyysistä vaan psyykkistä energisyyttä. Omakohtaisesti olen huomannut että lyhyelläkin paastolla herään aamuisin 1-2h aikaisemminkin kuin normaalisti ja ennen kaikkea virkeänä mikä sekin on minulle harvinaista herkkua. Kertaakaan en kyllä ole (vesi)paaston aikana tuntenut oloani energiseksi siinä mielessä ettäkö voisin lähteä juoksemaan maratoonin tai muuta vastaavaa.

      Jotkut tiedemiehet väittävät ettei paastolla todellisuudessa ole mitään positiivisia fyysisiä vaikutuksia vaan paastoon hyödyt ovat puhtaasti psyykkisiä, plasebon (=lumelääke) vaikutuksia. Tiedäppä sitä, mutta paastolle lähtiessä positiivisesta mielestä on aina hyötyä, vapaa-valintaista kun on.

      • pallo jalassa

        Nythän tiedemiehet ovat myös todenneet plebon aiheuttavan potilaiden tervehtymistä. kun on verrattu lääkettä / pleboa käyttäviä ryhmiä keskenään. Olisiko niin ,että tasapainoinen psyyke luo edellytykset myös terveenpään ruumiiseen?
        Paasto ainakin kannustaa etsimään terveystieto informaatiota ja jatkamaan terveelisemmällä linjalla tulevaisuudessa. Itse en oikein luota esim THL:n hiilihydraatti suosituksiin, mutta myös muu informaatio on paikoin hyvinkin ristiriitaista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe