Xanor ( KRKA ) vai Alprox

Tietämätön

Moikka,

Olen parikymmentä vuotta sairastanut paniikkihäiriötä ja sosiaalistentilanteiden pelkoa. Lääkkeet, terapiat ym. on kokeiltu ja tuloksettomina. Eli olen käyttänyt ainoastaan Alprox 1 mg, kun on tarvinnut esim kauppaan lähteä.
Nyt jokin aika sitten minulla aloitettiin sertralin lääkitys ( kokeillaan sitäkin uudelleen ) ja Alprox vaihdettiin Xanor depot 0,5 mg. Sain apteekista Xanorin rinnakkaislääkkeen Alprazolam Krka nimisen lääkkeen ja siitä ei ole ollenkaan samaa hyötyä, mitä Alproxista oli. Miten tämä voi olla mahdollista?
Onneksi on uusi aika lääkäriin kuukauden kuluttua, niin otan asian puheeksi vastaanotolla.
En itse edes vaihtoa rauhoittavalle pyytänyt, vaan lääkäri koki tuon Xanorin paremmaksi ( josta ainakin tämä Krka on huonompi ).

14

5652

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lumelääkettä

      Ne on antanut sulle kalkkiversion eli karmea vieroitushan siinä
      on kyseessä.

    • Tietämätön

      Oletko tosissasi? Meinaatko että se ei ole Alprazoplamia?
      Eilen kun kaupassa kävin, niin ei siitä samaa apua ollut mitä oli Alproxista. Hyvä ettei jääny ostokset kassalle, tuli taas niin paniikki olo. Ja tuosta KRKS:sta tuntuu tulevan muutenkin pikkuisen huono olo ja apu ei ole samanlainen ollenkaan :(

      Mutta eihän ne mitään lumelääkettä voi kirjoittaa ja resepti oli Xanoreille, mitkä sitten apteekissa vaihdettiin, kun heillä ei ollut Xanoria.

    • Pilleritietäjä

      Ei ole lumelääkettä.

      Huono teho selittyy sillä että olet tottunut 1mg nopeavaikutteiseen Alproxiin mikä vaikuttaa n. 2-3 tuntia. Tämä uusi lääke, Xanor Depot 0,5mg, on pitkävaikutteinen versio edellisestäsi lääkkeestä Alproxista, mikä vapauttaa lääkeaineen hitaasti ja vaikuttaa n. 12 tuntia.

      Tabletit sisältävät siis täsmälleen samaa ainetta: Alpratsolaamia, mutta ymmärrät varmaan ettei 0,5mg 12 tuntia vaikuttava tabletti voi millään toimia yhtä voimakkaasti kuin 2-3 tuntia vaikuttava 1mg tabletti.

      Oman kokemukseni mukaan n. 3-4kpl Xanor depot 0,5mg (Tai sinun tapauksessasi rinnakkaisvalmiste, Alprazolam KRKA) vastaisi teholtaan tuota Alprox 1mg nopeavaikutteista tablettia, mutta tosiaan vaikutus kestäisi sen 12 tuntia, enkä usko että tämä on sinun tapauksessasi tarpeellista.

      Kannattaa pyytää lääkäriltäsi Nopeavaikutteinen alpratsolaami (Alprox) takaisin Xanor Depotin tilalle.

    • Kokemusta on

      Jos oikein ymmärsin,i niin sinulla ei ole tällä hetkellä käytössä lääkettä jonka otat kun lähdet kauppaan. Xanor debot 0,5 mg ei ole sama kuin Alprox 1 mg. (Xanor 1 mg on saman veroinen kuin Alprox 1 mg). Sinulla on siis nyt puolta tehottomapi lääke käytössä ja kaiken lisäksi pitkävaikuitteinen. Kauanko olet käyttänyt sertraliinia? Sertraliinin avulla voi olla ajan myötä mahdollista pienentään Alprox/Xanor -annosta, mutta vasta sitten kun sinusta itse tuntuu siltä että pärjäät pienemmällä Alprox/Xanor -annoksella.

    • Tietämätön

      Hei Pilleritietäjä,

      Kiitos sinulle vastauksesta :) Ymmärsin toki noiden lääkkeiden eron siinä että, toinen on 1 mg ja toinen taas 0,5 mg. Siksi otinkin Tuota laimeampaa saman verran, mitä olen Alproxia ottanut. Tosin ei tullut ollenkaan mieleen, että miten nopeasti se alkaa vaikuttamaan..
      Olen tottunut että voin Alproxin otettua, lähteä lähes heti kauppaan, mutta nyt ei sitten apua ollutkaan.. Eli seuraavaksi kun menen kaupustelemaan, niin otanko lääkkeet jo tunteja aikaisemmin? Sain lääkäriltä tosi huonot ohjeet :/ Täytyy seuraavaksi tentata sitä kunnolla näistä lääkkeistä.
      Eikö ole muutenkin huonompi tämä jälkimmäinen lääke? Miksi sitä pitää olla koko ajan elimistössä, kun pari tuntiakin riittäisi..?

      • Pilleritietäjä

        Tuolla 0,5mg tabletilla kestää siis n. 2-3 tuntia ottamisesta että se alkaa vaikuttaa. Piikkivaikutus (korkein pitoisuus veressä) on 5 tunnin päästä lääkkeen ottamisesta.

        Eli tabletit pitäisi ottaa n. kolmisen tuntia ennen kauppaan lähtöä.

        Ja olet oikeassa siinä että sinun tilanteeseesi pitkävaikutteinen alpratsolaami on huonompi vaihtoehto. Pyydä lääkäriltä nopeavaikutteinen Alprox takaisin.


    • xanor tonttu

      Se on sama koska ne depotit ottaa! Mulla oli aluksi 10mg xanor depoja, ei mitään taikaa vaikka otti aamuyöstä kaikki 5kpl 2mg pilsuja. Otin asian puheeksi niin lisättiin 5mg nopeeta ni johan pelas!! Aika moni oli huuli pyöreenä ku näkivät tai kerroin ett päivässä menee 11mg xanoria....Hyvä lääkäri:)

      • Anonyymi

        10mg xanoreita ei ole olemassa suomessa ei myöskään depottiversiona... ellei sulla sit ole ollu 5 x 2 mg Depot. mikä on lähellä maksimiannosta...


    • hyyyyr

      bentsot kunniaan

    • 17+19

      Miten teille lääkärit edes suostuu määräämään bentsoja? Minulle ei määrätä vaikka diagnooseina on yleistynyt ahdistuneisuushäiriö, paniikkihäiriö ja sosiaalisten tilanteiden pelko.

      Se että joku käyttää xanoria jopa 10 mg päivässä eikä siitä ole mitään apua kuulostaa todella hurjalta. Missä täällä Suomessa edes muka on lääkäreitä jotka suostuu määräämään mitään bentsoja? Yhden ainoan kerran sain yksityiseltä xanoria ja sekin ihan lastenannos kun määrättiin kaikkein pienimpiä 0,25 milligramman pillereitä.

      Kumpa sitä sais vaikka 0,5-1 mg:n tabletteina ja minulle riittäisi harvakseltaan tuo 0,5-1 milligrammaa vuorokaudessa. Silloin en tarvitse ollenkaan kun ei ole mitään sosiaalisesti vaikeita tilanteita. No näköjään jotkut ei saa ollenkaan ja jotkut sitten senkin edestä.

    • 514

      Ei saatana näitä alprazolam krka-depot lääkkeitä.Olen syönyt vuosikausia alpratsolaamia paniikkihäiriöön ja ahdistukseen.Minulta varastettiin lääkkeet.Ja tuttavani auttoi minua näillä ko. depoteilla.Hän kertoi että ne eivät auttaneet häntä ja hän on saanut niistä painajaisia.Itse otin vastaavan määrän näitä,valvoin 2vrk.Kolmantena yönä nukahdettuani mieheni ei meinannut saada minua painajaisesta hereille.Kun viimein heräsin,muistin mieheni sanat ja yrityksensä herättää minut.Voiko olla mahdollista että nämä ovat lumelääkkeitä?Olen syönyt depotteja ennenkin.Mutta en ole kokenut mitään vastaavaa.Myös mielialani heittelevät hurjan paljon.Olen ikään kuin vieroitusoireissa.

    • Alpra

      Itse yli 20vuotta syöneenä ja ph-ta sairastaneena huomasin kyllä samaa efektiä. Korkea kalkkipitousuus, ei varsinainen debott -rakenne jne. 3mg debott xanoria on riittänyt viimeiset 7vuotta / vrk, mutta krka vaihtoehto lääke ei ollut sama, jopa 5mg päivä annos siinä siinä. Osa psyykkistä, mutta kyllä sen huomaa, kun alpra poistuu elimistöstä. Alprox 1mg nopeista paras, ja xanor debott -valmisteissa 1mg, ja 2mg.

    • Anonyymi

      Voi hyvä hyssykkä tätä valitusta. Itse kärsiny teini-iästä asti vaikeasta paniikkihäiriöstä ja sosiaalisesta pelosta. vasta aikuisena sain 0,.5mg Aprox x3 vrk. Koskaan en ole syönyt niin paljon kun määrätty ja eihän ne edes vie paniikkia kokonaan jos et sit vedä niin paljo että on ihan huuruissa niistä. depot tai lyhyt vaikutteinen lääke ni ihan sama jos ei tee asialle mitään vaan luottaa sokeena jonku lääkkeen voimaan. onhan noita lääkeriippuvaisia tullu nähtyä. vedetään nappia niin paljon et polla sekasin. Depotin tarkotus on että sitä lääkettä on tasaisemmin elimistössä kokoajan ja siihen menee jonku aikaa että enimmistä tottuu lyhytvaikutteisen jälkeen tohon. lyhyt vaikutteinen antaa sen kivan tunteen ku nousee päähän ja sit tulee laskut nopeaa , ni toki uus nappi vaikuttaa taas kivasti. Noi on niin riippuvuutta aiheuttavia et ihmisen elämä alkaa pyöriin aika nopeaa vaan nappien ympärillä ja sit se elämä onki siinä. ite lopetin ihan itse ku olin 8v syöny putkeen ja 3kk lopetin. Noi nimittäi tuhoaa muistia aika kovasti. nyt syöny sit 3v ja oon kyllä pirin tarkka et en syö koskaan samaa annosta pitkään vaan vähennän välillä ja pidän pitkää taukoa ku otan niitä. eli lyhyt vaikutteinen 0.5 ja 13h saatan pitää väliä nappien otossa. eipä elimmistö totu ainakaan tiettyyn annokseen ja napit auttaa. mulla kyllä auttanu xanor ja Aprox ihan yhtälailla ja mitään eroa huomannu. täällä sivuilla ku 1 kirjottaa et paska lääke joku toisen valmistajan sama nappi ni joka toinen alkaa luulee kans. ihmisen pää on siitä Kumma että sitä on helppo manipuloida luulee vaikka mitä. tarkotus ei oo moittia ketään , mut olkaa tyytyväisiä kun on edes jotain. näitä ku ei mielellään enään kirjoiteta on kuitenkin alkujaan kehitetty mielisairaala potilaiden rauhoittamiseen et hoitajat on päässy vähemmällä. kannattaa ehkä keksiä muita keinoja millä oppia elämään ongelmien kanssa. lääkeriippuvuus on sama ku alkoholismi ja narkomasnin huumeriippuvuus. kaikki on pakkokeinoja jostain ikävistä asioista joita ei halua käsitellä. näihin ongelmiin on kehitetty ssri napit jotka vie kaikki tunteet eli auttaa elämään ihan ilman huolia ja myös ilman onnea. sori vaan mut ärsyttää koko nappijutut . kuitenki joutunu kattoon vuosia vierestä ku toisen elämää ohjaa onko bentsoja vai ei ja koskaan niitä ei syödä oikein ja aina on joko vajarit tai verkkarit tai jotain muuta paskaa.

      • Anonyymi

        Ne on varmaan vajarit viekkarit, jos esim lääkkeet loppuu, mikäli Määrätty annostus on liian pieni,tulee syötyä silloin enemmän kun ei annos riitä. Lääkäriin vain. Vaikka 1 mg annos nosto. Taas pärjää vuosia.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5770
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3657
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      224
      1875
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1762
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1212
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1167
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      284
      939
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      937
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      877
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe