Tampereen Sarka Oy

ernestblofeld

Onko kellään kokemuksia kyseisestä paikasta? Kyseisen paikan nettisivujen esittely kertoo...

Esittely

Tampereen kaupungin omistama sosiaalinen yritys Tampereen Sarka Oy on aloittanut toimintansa. Tampereen Sarka myy avustavia palveluita lähinnä Tampereen kaupungin yksiköille ja yhtiöille. Palveluista 10 % voidaan myydä myös yksityisille yrityksille ja yhdistyksille. Sosiaalisena yrityksenä Tampereen Sarka ei tavoittele taloudellista voittoa, vaan kaikki resurssit käytetään työllistämiseen.

Tampereen Sarka Oy toimii yhteystyössä Tampereen TE-toimiston sekä TYPA:n Tampereen kaupungin Työllisyydenhoidon palveluyksikön kanssa.

Tampereen Sarka palkkaa avustaviin tehtäviin pitkäaikaistyöttömiä tai osatyökykyisiä työntekijöitä. Määräaikaisen työjakson aikana työntekijöiden työelämävalmiuksia parannetaan urasuunnittelun, ohjauksen, työhönvalmennuksen ja koulutuksen avulla siten, että työjakson päätyttyä työntekijöille pyritään löytämään jatkokoulutuspaikka tai pysyvä työpaikka avoimelta sektorilta.

Tampereen Sarka tuottaa Tampereen Kaupungin yksiköille mm. avustavia toimistopalveluita, lähiavustajapalveluita, avustavia päiväkotipalveluita, avustavia keittiöpalveluita sekä vahtimestaripalveluita. Tampereen Sarka työllistää tällä hetkellä yli 20 työntekijää ja työllistettävien määrä kasvaa koko ajan.

40

1673

  Vastaukset

  • Ei kokemusta, mutta eihän noitten orjapajojen avulla mitään oikeita palkkatöitä voi koskaan saada. Kun siellä siellä loppuu, joudut seuraavaan paikkaan orjaksi, loputon kierre.

   • Lisäksi niitä ei valvota joten voi olla maalin käryä, pölyä, muuta vaarallista niissä joten työkuntokin menee sitten.


   • Höpö höpö


  • Vaikuttaa valtion tukiin turvautuvilta orjuutuksilta, joista varmaan jotkut ketkut vedättää välistä itelleen hilloo.

   • Varmastikin.
    Samalla menee työpaikkoja:

    avustavia toimistopalveluita
    -toimistotyöntekijöiltä joilla työttömyys on melkoinen kun tietsikat vieneet työt

    lähiavustajapalveluita
    -olisiko nämä jotain vanhusten avustajia yms., miksei voi raskaisiinkin töihin palkata sellaisia jotka saa palkkaa? eli avustajilta menee työt koska ilmaisia orjia löytyy

    avustavia päiväkotipalveluita
    -lasten hoitoon nyt ainakin tulisi palkan kanssa väkeä laittaa eikä ketä sattuu orjiksi

    avustavia keittiöpalveluita
    -keittiöihinkin löytyisi ammattitaitoisia kokkeja jotka on työttä, mutta nämäpä keksineet ettei palkkaa heillekään maksella

    vahtimestaripalveluita
    -vahtimestareitakin on töittä, ammattimiehiä jotka töitä tehneet pitkään


   • Paluu muuttajana, takaisin kotikonnuille. Hain Sarkaan töihin, ilman että joku olisi määrännyt. Itse työnantajana joka olen ollut 25. Työllistänyt. Ikinä en olisi kohdellut työntekijääni , että tuntee olonsa ehdonalais vangiksi. Ei oe mitään oikeuksia. Perehdytystä odottelin, tais unohtua. Kukaan ei välitä kunhan ilmestyt työhön. Että heidän kulut saadaan katettua. En suosittele. Olet toisen luokan kansalainen. Asteikossa.


   • Perheestä kirjoitti:

    Paluu muuttajana, takaisin kotikonnuille. Hain Sarkaan töihin, ilman että joku olisi määrännyt. Itse työnantajana joka olen ollut 25. Työllistänyt. Ikinä en olisi kohdellut työntekijääni , että tuntee olonsa ehdonalais vangiksi. Ei oe mitään oikeuksia. Perehdytystä odottelin, tais unohtua. Kukaan ei välitä kunhan ilmestyt työhön. Että heidän kulut saadaan katettua. En suosittele. Olet toisen luokan kansalainen. Asteikossa.

    Palkkatuella porukka sielä duunissa eli saavat tes mukaista palkkaa... ihan ns normaalia duunia sielä tehdään ja kerrotaan kyllä että mitä pitää tehdö ja missä. Huoltohommia ympäri kaupunkia ihan siinä missä muutkin huolto firmat. Tosin edelleen sosiaalisena yrityksenä eli palkkaavat vain pitkäaikais työttömiä . Ei pahaa sanottavaa paikasta.


   • Eipä näytä uutisointia olevan.
    Orjat olkoot hiljaa.

    Toista se olisi jos hamppumarssia marssisi väkeä, joka paikassa olisi uutista.


  • Höpö höpö ihmiset, siinä ne on työnantajia kuten mikä tahansa firma. Jos työ olosuhteet ja välineet on huonoja niin silloin niillä ei tehdä töitä oli työn antaja kuka vaan.

   • no koita nyt tajuta: Hakevat VAIN PALKKATUKEEN OIKERUTETTUJA ORJIA


   • orrrjtyötä kirjoitti:

    no koita nyt tajuta: Hakevat VAIN PALKKATUKEEN OIKERUTETTUJA ORJIA

    Palkkaa se palkkatuettu työntekijäkin saa. Ihan tes mukaan


  • Höpöhöpöä. Työtön pistetään tuijottelemaan seinille ylläpitokorvauksella. Riittää, että saapuu paikalle ajoissa. Sen on jo kuntoutusta mukamas avoimille työmarkkinoille. Työtöntä pidetään työkyvyttömänä ja tyhmänä.

  • Kyllähän niistä töistä olen palkkaakin saanut

  • Hei.

   Haluan korjata nämä naurettavat väärät väitteet "orjatyöstä".

   Tampereen Sarka Oy maksaa (kuten työnhakuilmoituksissa ja työhaastatteluissa mainitaan) Avaintyönantajien työehtosopimuksen mukaista palkkaa työntekijöilleen. Euromääriin sen enempää menemättä, jokainen lukutaitoinen yksilö voi itse tarkistaa maksetun palkan määrän internetissä julkisesti jaossa olevasta TES:istä.

   Alla linkki joka johtaa asiaa selventävään PDF-tiedostoon.

   http://www.jhl.fi/files/attachments/edunvalvonta/yksityiset_alat/avainta/avaintes-2014-2017.pdf

   "Palkattomia orjatöitä", kuten asiaan vihkiytymättömät kaikkitietäjät kovaan ääneen ulvovat, ei kenelläkään teetetä.

   Lisätietoa avoimista työpaikoista, Sarkan saavutuksista ja Sarkan historiasta löydät osoitteesta www.tampereensarka.fi.

   Aurinkoista viikonloppua!

   • Tampereen Sarkako ei käytä lainkaan ns. "kuntouttavassa" orjatyöpalvelussa eikä puolen vuoden palkattomassa työkokeilussa olevia?

    Maksaako Sarka todellakin kaikkille työntekijöille ihan oikeaa kunnon palkkaa josta kertyy eläkettä, anssia ja muuta sos.turvaa kuten äitiyspäivärahoja?


   • ...työttömän pitää olla oikeutettu palkkatukeen... työ on osa-aikaista... siis sen verran kuin palkkatukea maksetaan...

    ...työttömän taloudellinen tilanne ei parane... rahaa menee kuitenkin työssäkäyntiin....

    ...tessin maksamisella ei ole merkitystä, koska palkkaa ei makseta kokoaikaisesta työstä vaan työtä teetetään työttömyyskorvauksen verran... eli edelleen yhteiskunta maksaa lystin ja loiset vetää välistä.


   • 70987897987 kirjoitti:

    ...työttömän pitää olla oikeutettu palkkatukeen... työ on osa-aikaista... siis sen verran kuin palkkatukea maksetaan...

    ...työttömän taloudellinen tilanne ei parane... rahaa menee kuitenkin työssäkäyntiin....

    ...tessin maksamisella ei ole merkitystä, koska palkkaa ei makseta kokoaikaisesta työstä vaan työtä teetetään työttömyyskorvauksen verran... eli edelleen yhteiskunta maksaa lystin ja loiset vetää välistä.

    Ei näin.


  • Tampereen Sarka OY on orjatyöpaikka ! En suosittele kenellekkään kyseistä puljua !

  • Meitsi oli tuolla duunissa. Asialliset työnjohtajat. Palkkatuen avulla pääsin.
   Sain osa-aikaisesta työstäni sovitun tuntikorvauksen. En kokenut olevani orjana. Tarjolla olisi ollut myös mahdollisuus kokopäiväiseen työhön. En kyennyt sitä itse ottamaan vastaan. Osa-aikainen oli se mitä itse hain.

   Sain järkevää tekemistä ja pääsin pois alennustilastani.

   Puolestani voin suositella Sarkaa. Nyt minulla on sentään hyvin tehdyn duunini jälkeen esittää muutakin työnhaussa kuin vuosien saralta tyhjää työhistoriaa.

   Kiitosta vain Sarkan suunnalle vielä.
   -Antti

   • Sarkan pölöjen itse kirjoittama valeviesti.


   • Nyt kyllä paistaa propaganda läpi viestistä niin kovaa ettei sanotuksi saa. Itse olin tuolla, koin olevani orja, minua kohdeltiin huonosti, en saanut palkkaa, enkä suuntaa tai apua jatkotyöllistymiseen oikeisiin palkkatöihin. Sain palkkatukea alle 6h per päivältä, mutta töissä olisi silti pitänyt olla 8h per päivä, tai uhattiin karenssilla. "Palkka" oli tähän nähden surkea! Paikassa oli laitettu terveet sekä moniongelmaiset sekaisin, ja koin että terveyteni alkoi järkkyä, kun ei ollut mitään järkevää tekemistä mistä olisi saanut oikeaa työkokemusta, vaan piti istua tilassa x koko päivä tekemättä mitään järkevää, kuuntelemassa nistien ja niiden muutaman terveen juttuja sekaisin. Työnjohto oli epäpätevää, sekä uhkaili jatkuvasti karenssilla, mikäli ei tekisi palkatta ylitöitä.

    Ei enää ikinä Sarkaan!

    -Viljami


   • Vilmamipiljami kirjoitti:

    Nyt kyllä paistaa propaganda läpi viestistä niin kovaa ettei sanotuksi saa. Itse olin tuolla, koin olevani orja, minua kohdeltiin huonosti, en saanut palkkaa, enkä suuntaa tai apua jatkotyöllistymiseen oikeisiin palkkatöihin. Sain palkkatukea alle 6h per päivältä, mutta töissä olisi silti pitänyt olla 8h per päivä, tai uhattiin karenssilla. "Palkka" oli tähän nähden surkea! Paikassa oli laitettu terveet sekä moniongelmaiset sekaisin, ja koin että terveyteni alkoi järkkyä, kun ei ollut mitään järkevää tekemistä mistä olisi saanut oikeaa työkokemusta, vaan piti istua tilassa x koko päivä tekemättä mitään järkevää, kuuntelemassa nistien ja niiden muutaman terveen juttuja sekaisin. Työnjohto oli epäpätevää, sekä uhkaili jatkuvasti karenssilla, mikäli ei tekisi palkatta ylitöitä.

    Ei enää ikinä Sarkaan!

    -Viljami

    No höpö höpö paskaa puhuu minkä kerkiää, oli työ tai työnantaja mikä tahansa niin jos asiat olisi noin et sielä okisi vaan ilmottaisit asiasta viranomaisille. Hyvä yhteistyö kumppani tuo sarka ollut vuosia monille.


   • Virkaloinen heti hikipisara otsalla puolustelemassa orjapajaa täällä, kun joku kertoo TOTUUDEN. Onneksi on Viljamin kaltaisia ihmisiä, jotka jakavat tietoa ja kokemuksia moisista orjapajoista, ettei kaikkien tarvitse sortua osallistumaan näihin ja huonontaa elämänhallintaansa sekä mielenterveyttään. Kiitokset Viljamille hyvästä kirjoituksesta.


  • Tästähän ei voi kieltäytyä jos tänne joutuu, muuten iskee karenssi. Palkka ihan ok, mutta muuten onkin jotenkin kummallinen paikka. Kysyt jotakin vastausta ei osata siihen sanoa. Oikeuksista pitää itse ottaa selvää ja muutenkin huolehtia kaikesta itse. Joten mitään apua työntekijöistä ei ole. Toivon, että palkkatukipaikat tulee ihan kaikille nähtäväksi ja ilman mitään tällaisia välikäsiä. Sillä millään eritavoin ei tämä auta työllistymisessä, kuin että paikat olisi itse haettavissa ilman koko puljua. Niin toivon, että tällaiset rekry jutut poistuu ja kielletään.

  • Aivan naurettavaa pelleilyä. Annetaan muka työnohjausta ja jeesiä työnhakuun. Ko. "työnohjaaja" on aivan pihalla oleva mummeli joka ei tiedä mistään mitään, osaa vaan höpöttää ympäripyöreitä ja sitten katoaa kuin pieru saharaan.

   • Jouduin yhdelle henkilölle kyseisessä paikassa selittämään monta kertaa samat asiat. Oli minua kohtaan myös melko töykeä. Soitin ja kysyin jostakin , suuttui kun selitin , että toivoisin saavani kunnon vastauksen. Ei ymmärtänyt mistä puhuin. Itse piti olla tietoinen asioista. Palkkatuen jälkeen se on sitten siinä, eli se hyöty vain, että he saavat jonkun työllistettyä ei minkäänlaista mahdollisuutta jatko työhön. Samaan paikkaan meni seuraava palkkatuettu jälkeeni. Järjetöntä. Paikkojen pitäisi olla sellaisia, että edes teoreettinen mahdollisuus olisi tulla palkatuksi samaan työhön ilman palkkatukea. Lisäksi jos kyseinen palkkatuki paikka olisi ollut nähtävissä olisin osannut hoitaa kaiken ilman välikäsiäkin. Saman asian pystyisi hoitamaan niin työkkärin kuin typankin henkilöt. Joten en tajua. Palkkatuki paikkoja on, niin mikä siinä on, ettei työntekijä ja tarjoaja kohtaa, paikat kaikille nähtäväksi.


   • Onko parempi että on 10 vuotta putkeen työttömänä, kuin että menisi vaikka siinä välissä muutaman kerran
    esim. sarkaan töihin, jossa saa peruspäivärahaa parempaa tuloa ja työkykyä pidettyä yllä. Kaikki eivät yksityisellä edes pärjää, esim. lievien mielenterveysongelmien takia. On hyvä että ylipäätänsä on vielä sarkan kaltaisia paikkoja, jonne on matalampi kynnys mennä. Ei sarkan idea olekaan palkata vakituisia tai täyttä päivää tekeviä pidemmän sopimuksen työntekijöitä, vaan auttaa työtöntä saamaan edes ajoittain jotain työtä, kuin että vain istuisi kotona työttömänä. Palkkatuella saa talouttakin kohennettua paremmin verrattuna kuntouttavaan työtoimintaan(pelkkä ylläpitokorvaus 9€). Esimiehet ne on yhtä surkeita tai hyviä niin yksityisellä kuin kunnan puolellakin. Sarkassa se työtahtikaan ei onneksi ole niin järjetöntä paahtamista kuin yksityisellä. Toki välillä kun pitää joku homma saada nopeasti valmiiksi, niin siitä hyvästä saa yleensä työn jälkeen lähteä aiemmin kotiin tai saa jopa ylimääräisen vapaapäivän. Palkkatukipaikkoja saisi olla mielestäni nykyistä enemmän eri sektoreilta. Jos ei palkkatuella maistu niin sitten yksityiseltä töitä hakemaan.


   • Monta kuukautta saa tehdä ensin ylläpitplorvauksella ja sen jälkeen osapäivätyötä palkkatuella, eikä välttämättä pysty nollaamaan päivärahoja.


  • Suojatyöpaikka muutamalle toimiston muijalle.

   • Kaupungin työt ovat suojatyötä. Pienellä palkalla työllistetyt raatavat niska limassa. Huonot lomaedut jne.


  • Saisivat lopettaa koko puljun.

  • Kaupungin tantat ei oo koskaan itte tehny eläissään oikeita töitä ja naama näkkärillä esittävät tietävänsä jostain jotain.

  • Irvikuva työpaikasta,

  • VAROITUS! Sarka oy on Tampereen kaupungin omistama inHouse rekrytoimisto, jonka toiminta on täysin ammattitaidotonta ja epäeettistä. Osoitukset ovat paikkoihin joista edelliset työntekijät ovat lähteneet kehnon ilmapiirin, työpaikkakiusaamisen tai alipalkkauksen vuoksi. Heidän tarkoitus olisi saattaa työmarkkinoille vaikeassa elämäntilanteessa olevia työttömiä, mutta ainoa tarkoitus on tuottaa heille itselleen tulosta keinoja kaihtamatta. He eivät kerro sovitellusta päivärahasta, työsuojelusta tai työterveydenhoidosta. Työsopimukset irtisanotaan " yhteisymmärryksessä", josta seuraa aina karenssi. Näin epäeettistä toimintaa en ole koskaan kohdannut ja vieläpä Tampereen kaupungin siipien suojassa. Miten ihmeessä he nukkuvat yönsä, kun näin häpeämättömästi lähimmäisiään huijaavat. Onneksi pääsin irti tästä yhtiöstä, joka häikäilemättömästi tahraa kaupungin maineen.

   • Samanlaisia kokemuksia kuin edellisellä!!! Lafka, jonne esimiestasolle pääsee, jos on vähintään konkurssia tai muuta epämääräistä taustalla. Työnohjaus täysin retuperällä, kymmeniä, nykyään jopa satoja ihmisiä pyörittelemässä peukaloitaan päivästä toiseen. Luvataan monipuolisia ja mielenkiintoisia töitä, mutta käytännössä esimiehillä ei itsellään ole kykyä tai taitoa ohjeistaa edes pyörän kumin vaihtoa, saati mitään muutakaan. Uskomatonta, ettei Tampereen kaupungilta tai Typalta löydy omavalvontaa sen vertaa, että saataisiin näinkin paljon rahavaroja nielevä kerho kuriin!!! Surullista, että paikallispoliitikot voivat aitiopaikalta järjestää itselleen ja lähipiirilleen melkoiset rahavirrat ja valta-aseman!


  • Työhaastattelu sarkassa oli gestapomeininkiä. Enpä oo aiemmin moista käytöstä työnhakijaa kohtaan koskaan joutunut kokemaan, ja vielä kunnan pulju. Ei jatkoon enkä suosittele!

  • Eikö kaupunkia hävetä tää homma?! Turhanpäiväisiä hallituspaikkoja ja palkkioita jaellaan ja itse koko homma retuperällä.

  • Kyykytystä ja kohdellaan kuin tyhmää.

  • Itse sain käsityksen, että kyseessä olisi voittoa tavoittelematon yhtiö, mutta 2018 on tehnyt liikevoittoa 5,6% mikä on ihan hyvä tulos kenelle tahansa. Ottaen huomioon että tuolla varmaan nostetaan tuloksesta suurin osa johtajien palkkoihin ja kulukorvauksiin, niin tekee oikeinkin hyvää tulosta. Ottaen huomioon, että tuo on varmaankin on kaikkien pahojen veljien suojatyöpaikka, jotka hyötyvät ihmisten työttömyydestä, he eivät välttämättä opasta työhön vaan saattavat ihan harhauttaakin ja arvostella jälkeenpäin kohtuuttoman huonosti.

   TE-mafia on paisunut Suomessa järjettömän suureksi ja koko porukka hyötyy ihmisten työttömyydestä, eikä sitten yritäkään parantaa työllisyyttä. Työttömyys takaa koko porukalle oikein mukavam suojatyöpaikan loppuelämäksi, kunhan vaan saavat pidettyä työttömyyttä yllä. Meinasin itse hakea, mutta huomasin että touhuun sisältyy henkilöstövuokrausta ja jätin sikseen. Vuokraustoiminnassa pääsee aina enempi kierot johtajat perseilemään, eikä sitä enää jaksa. Jos menen tuonne niin kirjoitan joka päivästä blogin, niin onpahan julkista.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torppa sairaalaan

   Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   2526