Kadotus - ikuinen kärsimys vai olemassaolon loppuminen?

Toinen kuolema

Ensinnäkään koko Raamatussa ei sanota kertaakaan että ihmisen sielu olisi kuolematon itsestään. Raamattu painottaa varsin selvästi että vain Jumala on kuolematon ja että tuon kuolemattomuuden voi saada ainoastaan Jumalan kanssa, jakaen Jumalan kuolemattomuuden.

1Tim.6:13-16 "Jumala, KAIKEN ELÄMÄN LÄHDE, ja Kristus Jeesus, joka Pontius Pilatuksen edessä antoi todistuksensa ja lausui hyvän tunnustuksen, ovat todistajiani, kun kehotan sinua: hoida sinulle määrättyä tehtävää tahrattomasti ja moitteettomasti siihen saakka, kun Herramme Jeesus Kristus ilmestyy. Sen antaa aikanaan tapahtua ylistettävä ja yksin hallitseva Jumala, kuninkaiden Kuningas ja herrojen Herra. HÄN YKSIN ON KUOLEMATON, hän asuu valossa, jota ei voi lähestyä. Häntä ei yksikään ihminen ole nähnyt eikä voi nähdä. Hänen on kunnia ja ikuinen valta. Aamen."

Joh.5:24-29 "Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on IANKAIKKINEN ELÄMÄ, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään. Totisesti, totisesti minä sanon teille: aika tulee ja on jo, jolloin kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, ja jotka sen kuulevat ne saavat elää. Sillä niinkuin Isällä on ELÄMÄ ITSESSÄNSÄ, niin hän on antanut elämän myös Pojalle, niin että myös hänellä on elämä itsessänsä. Ja hän on antanut hänelle vallan tuomita, koska hän on Ihmisen Poika. Älkää ihmetelkö tätä, sillä hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä ja tulevat esiin, ne, jotka ovat hyvää tehneet, elämän ylösnousemukseen, mutta ne, jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen."

Room.6:16 "Tehän tiedätte, että jos antaudutte orjina tottelemaan jotakuta, olette juuri sen orjia, jota tottelette. Te joko palvelette syntiä, mikä johtaa KUOLEMANTUOMIOON, tai olette kuuliaisia Jumalalle, mikä johtaa VAPAUTTAVAAN TUOMIOON."

Room.6:23 "Sillä synnin palkka on KUOLEMA, mutta Jumalan armolahja on IANKAIKKINEN ELÄMÄ Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."

Eli siis aikanaan kaikki kuolleet herätetään ylösnousemuksessaan Jumalan eläväksi tekevällä hengellä. Ainoastaan ne ketkä uskovat saavat iankaikkisen elämän. Niiden paikka jotka eivät usko on tulinen järvi, joka on toinen kuolema.

Ilm.2:11 "Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sitä, joka voittaa, ei TOINEN KUOLEMA vahingoita."

Ilm.20:14-15 "Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on TOINEN KUOLEMA, TULINEN JÄRVI. Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen."

Jeesus itse lupasi herättäessään Lasarusta kuolleista että jokainen joka uskoo häneen ei ikinä kuole.

Joh.11:25-26 "Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?"

Kun Jeesus sanoi ettei yksikään häneen uskova ikinä kuole, ei hän tarkoittanut sitä etteivät ihmiset kuolisi ensimmäistä kuolemaa maanpäällisessä elämässään. Jos Jeesus olisi tarkoittanut sitä, ei puheessa olisi järkeä, koska Jeesukseen uskovatkin kuolevat. Jeesus tarkoitti sitä että yksikään joka uskoo häneen ei tule kuolemaan enää kun maailman lopussa Jumalan eläväksi tekevä henki on herättänyt hänet kuolleista.

Ilmestyskirjassa sanotaankin:

Ilm.20:6 "Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta."

Kadotus eli tulinen järvi on ylösnousemuksen jälkeen toinen kuolema josta ei ole enää ylösnousemuksen mahdollisuutta. Toinen kuolema on iankaikkinen kuolema ja olemassaolon loppuminen.

Raamattu sisältää yleisestikin paljon erilaisia tekstejä, kuten vertauskuvia, jotka kertovat selvästi sen että kadotus on olemassaolon lakkaaminen eikä ikuinen kärsimys.

Gal.6:8 "Joka kylvää siemenen itsekkyyden peltoon, korjaa siitä satona tuhon, mutta se, joka kylvää Hengen peltoon, korjaa siitä satona ikuisen elämän."

Matt.3:12 "Hänellä on viskimensä kädessään, ja hän puhdistaa puimatanterensa ja kokoaa nisunsa aittaan, mutta ruumenet hän polttaa sammumattomassa tulessa."

Matt.3:10 "Jo on kirves pantu puitten juurelle; jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, siis hakataan pois ja heitetään tuleen."

Matt.13:40 "Niin kuin rikkavilja kootaan ja hävitetään polttamalla, niin tapahtuu maailman lopussa."

Hebr.10:27 "vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat."

Job.4:9 "Kun Jumala henkäisee, he tuhoutuvat, hänen vihansa tuuli pyyhkäisee heidät pois."

(jatkuu)

2

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toinen kuolema

      (jatkoa)

      Luuk.13:1-5 "Juuri siihen aikaan Jeesuksen luo tuli ihmisiä, jotka kertoivat Pilatuksen surmauttaneen uhraamaan tulleita galilealaisia, niin että heidän verensä oli sekoittunut uhrieläinten vereen. Jeesus sanoi siihen: "Luuletteko, että he olivat suurempia syntisiä kuin kaikki muut galilealaiset, koska saivat tuollaisen lopun? Eivät suinkaan -- samalla tavoin te kaikki olette tuhon omia, ellette käänny. Entä ne kahdeksantoista, jotka saivat surmansa, kun Siloan torni sortui heidän päälleen? Luuletteko, että he olivat syyllistyneet johonkin pahempaan kuin muut jerusalemilaiset? Eivät suinkaan -- yhtä lailla te kaikki olette tuhon omia, ellette käänny."

      2.Piet.3:7 "Ja sen saman sanan varassa ovat nykyiset taivaat ja nykyinen maa tulen tuhoa odottamassa. Niitä säilytetään sitä päivää varten, jona tuomio tulee ja jumalattomat tuhotaan."

      Ilm.11:18 "Kansat ovat vihan vallassa, mutta nyt on sinun vihasi hetki. On tullut kuolleiden tuomion aika, aika palkita profeetat, sinun palvelijasi, ja kaikki pyhät ja kaikki jotka kunnioittavat sinun nimeäsi, pienet ja suuret. On aika tuhota ne, jotka tuhoavat maata."

      Mal.4:1-3 "Sillä katso: se päivä on tuleva, joka palaa kuin pätsi. Ja kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, ovat oljenkorsia; ja heidät polttaa se päivä, joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa. Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat ja tallaatte jumalattomat; sillä he tulevat tomuksi teidän jalkapohjienne alle sinä päivänä, jonka minä teen, sanoo Herra Sebaot."

      Sana "apollymi" joka merkitsee kirjaimellisesti "tuhoa", "hävittämistä", ja "tappamista" on käännetty usein suomenkieliseen Raamattuun kadotukseksi tai hukkumiseksi, mikä on harhaanjohtavaa. James King Bible on uskollisempi alkuperäisille teksteille omissa käännöksissään.

      Matthew.10:28 "Do not be afraid of those who kill the body but cannot kill the soul. Rather, be afraid of the One who can destroy both soul and body in hell."

      Matthew.7:13-14 "Enter through the narrow gate. For wide is the gate and broad is the road that leads to destruction, and many enter through it. But small is the gate and narrow the road that leads to life, and only a few find it."

      John.3:16 "For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life."

      Itseasiassa koko ikuisen kärsimyksen opissa väitetään samaa Saatanan valhetta jonka käärme sanoi Eedenin puutarhassa. Käärme sanoi Aatamille ja Eevalle etteivät he kuolisi vaikka söisivät hyvän- ja pahantiedon puusta. Käärmeen valhe oli että ihminen eläisi syntisenä iankaikkisesti. Jumala oli kuitenkin sanonut Aatamille että sinä päivänä jona hän söisi hyvän- ja pahantiedon puusta, hän tulisi kuolemalla kuoleman, eli astuisi kuolevaisuuden alaisuuteen sinä päivänä.

      1Kor.15:21-22 "Kun kerran kuolema sai alkunsa ihmisestä, samoin kuolleiden ylösnousemus on alkanut ihmisestä. Sillä niin kuin kaikki ihmiset Aadamista osallisina kuolevat, niin myös kaikki Kristuksesta osallisina tehdään eläviksi"

      Jos väitetään että syntiset elävät helvetissä kärsien iankaikkisesti, toistetaan siis Saatanan valhetta siitä että ihminen ei kuolisi vaan eläisi syntisenä iankaikkisesti.

      Ilman ennakkoluuloja Raamattua lukiessa on hyvin selvää että kadotus on Raamatun mukaan olemassaolon lakkaaminen. Ikuisen kärsimyksen opista tuli kuitenkin keskiajalla valtaoppi kristinuskossa koskien kadotusta, koska sillä oli helpointa pelotella ihmisiä. Ikuisen kärsimyksen opille ei löydy tueksi Raamatusta kuin vain kourallinen jakeita, jotka eivät nekään loppuen lopuksi edes tue ikuisen kärsimyksen oppia.

      Noita jakeita on käsitelty täällä:

      http://www.helltruth.com/

    • Hyvä kirjoitus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe