Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tervetuloa 4H:n kesätyö-chattiin 27.2 klo 16-18!

kesaduuni_anna

Ensiviikon torstaina 27.2 klo 16-18 4H:n kesätyöasiantuntijat siirtyvät Suomi24:n toimistolle ja avaamme yhdessä kesätyöaiheisen tsätin. Tarkoituksena olisi jakaa nuorille tietoa kesätöihin liittyen vastaamalla reaaliajassa tuon kahden tunnin aikana tulleisiin kysymyksiin?

Tsätti voisi käsitellä esimerkiksi työhakemukseen, CV:hen ja työhaastatteluun liittyvää asiaa, mutta päätöstä ei ole lyöty lukoon. Millaisista kesätyöasiasta sinä tarvitsisit lisää tietoa ja haluaisit keskustella tsätissä ? Vastaa ja vaikuta. :)

KesäduuniAnna
www.4h.fi

24

645

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pelottaa

      oon hakenu kesätöitä vAAN pari kertaa. mut viimeks hain huhtikuussa ja sanottiin et se oli jo liian myöhään.Tammikuussako pitäis?

      millon se työtä pitäis hakee että sais parhaat paikat.

      en kuitenkaan osaa mitään niin en oikein uskalla hakee.

      • en suostu simput

        Onko sisäilma puhdasta ? Onko teillä eniintynyt hometta? Onko ollut vesivahinkoja? Onko teidän työpaikalla työpaikkakiusaajia tai muita simputtajia ?
        Nämä olisi aina ensin selvitettävä ennenkuin menette työharjotteluun tai työhön.
        No minkälainen mahtaakaan olla palkka?Onko mahdollista tehdä normaalia
        työpäiviä ilman palkattomia ylitöitä ?Tätähän voisi jatkaa loputtomiin, niin paljon
        on työpaikoilla ropleemia.


      • :D


    • kesaduuni_anna

      Moikkaus!

      Tuntuu, että avoimista kesätyöpaikoista ilmoitetaan koko ajan vain aikaisemmin ja aikaisemmin. Etenkin suuremmat firmat ilmoittelevat kesätyöpaikoistaan jo heti vuoden alusta lähtien ehkä jopa jo ennen vuodenvaihdetta! Ajatuksena heillä on varmasti se, että mitä aikaisemmin paikasta ilmoitetaan, sitä varmemmin he saavat parhaat työntekijät, kun ketään ei ole vielä varattu kesäksi muiden kesätöihin.

      Yleisesti ottaen parhainta kesätyönhakuaikaa lienee helmi-huhtikuu. Pienemmät yritykset saattavat keksiä kesätyöntekijän tarpeensa myöhemminkin ja kesäkuussakin saattaa vielä saada ainakin vaikkapa peruutuspaikkoja tai mahdollisuuden hakea lisähauissa.

      Huhtikuu saattaa siis joidenkin työpaikkojen kannalta olla jo liian myöhään, kuten sinulle oli kerrottu, mutta kaikkia kesätyöpaikkoja ei varmasti ole vielä tuolloin jaettu. Et kerro ikääsi, mutta antaisin silti vinkiksi, että aloita tämän kesän työnhakeminen jo nyt ja laita hakemusta useampaan työpaikkaan. On harvinaisempaa, että ensimmäinen hakemus tuottaa työpaikan.

      Tervetuloa osallistumaan kesätyökeskusteluihin myös tsätissämme tuolloin 27.2 klo 16-18.

      KesäduuniAnna
      www.4h.fi

      • kesaduuni_anna

        Ps. Moneen kesätyöpaikkaan riittää kun on reipas mieli ja halu oppia. Työtehtäviin perehdytetään sitten työpaikalla. Rohkeasti vaan. :)

        KesäduuniAnna
        www.4h.fi


    • vielä koulussa

      Olisiko parempi hakea työpaikkaa kuin kesätyöpaikkaa, jos ei vaikka edes opiskele. Voiko kesätyöpaikasta saada töitä pysyvästi vai onko ne yleensä sellaisia parin kuukauden tynkätöitä?

      • totuus?

        No eiköhän hyvä työntekijä leivässä kiinni pysy.


      • kesaduuni_anna

        Moi "vielä koulussa"!

        Nimimerkin mukaan olet vielä koulussa mutta tekstin mukaan et? :D Tämä meni vähän ohi.

        Mutta olen samaa mieltä nimimerkin "totuus?" kanssa. Moni kesätyöpaikka varmasti ottaa mielellään jatkotyöhön ahkeran ja jo valmiiksi työhön perehdytetyn kesätyöläisensä, kuin ryhtyy etsimään täysin uutta työntekijää. Tämä siis siinä tapauksessa, että työpaikalla on ylipäänsä mahdollisuus ja tarvetta vakituiseen työntekijään. Aina ei vain ole mahdollista päästä jatkoon vaikka olisi kuinka paras työntekijä. Mahdollisuudesta jatkotyöhön ilmoitetaan toisinaan jo työpaikkailmoituksessa. Kannattaa tarkkailla niitä.

        Itseään kiinnostavaan työpaikkaan voi siis olla helpompi päästä kesätyön kautta, kuin suoraan vakkarihaussa.

        KesäduuniAnna
        www.4h.fi


    • Jellu1

      Olen 15 v. mistä voisin hakea kesätyöpaikka:)

      • jylly

        Jelly polly pop


      • kesaduuni_anna

        Moi!
        Moni ikäisesi on jo kerennyt pohtimaan tätä kysymystä täällä palstalla. Linkistä pääset yhteen keskusteluun, josta toivottavasti saat jotakin ajatusta asiaan. :)

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12064415

        Pääpainoisesti toivoisin tähän keskustelunaloitukseen ajatuksianne siitä, mitä voisimme keskustella tuolloin 27.2 järjestettävässä live tsätissä. Eli millaisiin asioihin kesätöihin liittyen tahtoisitte silloin pureutua. :)


    • Näkemys vaan

      Nuoret voisivat olla kesän kotona, kesätyöt työttömille nuorille aikuisille. Ihan hyvin parikymppisetkin voi myydä jäätelöä ja siivota puistoja. Palkka tietenkin semmoinen, jolla pystyy maksaa laskut ja elääkin. Monet valmistuu suoraan koulusta kortistoon, niin saisi edes kesäksi jotain tekemistä.

      • työtä

        Nuoret haluu kesän istua, kesäterassilla ja /tai festivaaleilla ja juoda kaljaa.

        Mutta, nuoret aikuiset(perheelliset) haluu muiden perheellisten kanssa OIKEISIIN TÖIHIN.
        EI TONNIN TYÖLLISTYMISTÄ tai PÄIVÄRAHA 9e/pv.

        CV- on ihan siis ANSIOLUETTELO, lista missä ole ollut koulussa TAI työtä tehnyt.
        sen kun tulostat, niin that it's


    • Voiko yli 40

      kymppinen työtön (liikuntarajoitteinen)päästä kesä duuniin?Ei koskaan näytä
      tulevan puheeksi?

    • kesaduuni_anna

      Kesätöihin ei liene mitään yläikärajaa, ellei sellaista ole erikseen määritelty työpaikkailmoituksessa. Periaatteessa siis kesätyöllistyminen on mahdollista siinä määrin kuin liikuntarajoitteisuus antaa myöden. Itse en ole perehtynyt tähän aiheeseen valitettavasti.

      KesäduuniAnna
      www.4h.fi

    • Apua743

      Olen hakenut kesätyöpaikkaa, kuinka nopeasti saan tiedon sainko paikan?

      • kesaduuni_anna

        Moiks!

        Et siis ilmeisesti ole vielä ollut työhaastattelussa asti, vaan vasta lähettänyt työhakemuksen eikö? Työpaikka ilmoituksessa näkyvä viimeinen hakupäivä voi antaa vinkkiä siitä missä kulmilla viimeistään työnantjasta pitäisi alkaa kuulumaan jos on kuuluakseen. Kaikki eivät ilmoita mitään heille, joita ei valittu. Joskus työpaikkailmoituksessa myös mainitaan, jos haastatteluja käydään jo hakuajalla, jolloin yhteydenotto voi tulla jo piankin. Voit myös itse soittaa työpaikalle ja kysyä.

        Tarkkaile siis säännöllisesti s-postiasi ja vastaa tuntemattomillekin soittajille sekä varaudu siihen, ettei seuraava yhteydenotto ole todennäköisestikään ilmoitus siitä, että pääsit työhön, vaan kutsu työhaastatteluun.

        KesäduuniAnna
        www.4h.fi


    • Yksi tyyppi vaan

      Moikka!
      Tuli vaan mieleen et kuinka vanhana saa tehdä kesätöitä????
      Entä minne kannattas mennä ekana?????

      • kesaduuni_anna

        Moimoi.

        Erilaisia rajoituksia työntekoon liittyen nuorilla on aina 18-vuotiaaksi asti. 15-vuotiaana nuori voidaan jo ottaa vakituiseenkintyösuhteeseen, kunhan peruskoulu ei ole enää kesken ja 14-vuotiaana (tai samana vuonna 14 täyttävä) voi tehdä kevyitä töitä. Tätä nuoremmat saavat tehdä työtä (esiintymistä tai avustamista esityksissä) vain aluehallintoviraston luvalla.

        Periaatteessa joihinkin kesätöihin voi siis päästä jo 13-vuotiaana kunhan samana vuonna täyttää vielä tuon 14. Käytännössä noin nuorena työllistyminen saattaa olla hyvinkin haastavaa riippuen suhteista ja omasta aktiivisuudesta.

        Tästä voi katsoa tarkemmin nuoria koskevia erityissääntöjä työntekemiseen liittyen:
        http://www.tyosuojelu.fi/fi/nuoret_tyontekijat

        KesäduuniAnna
        www.4h.fi


    • Valdemar

      Tarviiko kesätöissä tehdä töitä?

    • vitut.taa

      Saanko ampua pomon jos en saa palkkoja kesätyöstä? Ei näköjään oikeudestakaan ole hyötyä vaikka on sopimukset ja nimet paperissa

    • kjfui

      kesätyö on ihan pelkkää orjuutusta..samoin kun oppisopimus.. ilmasta työvoimaa käytetään ja sitten potkitaan pihalle..kesälläkii kylmä kalja vaa kouraan ja terassille siinä on kesätyötä ihan riittävästi..

    • ripulinen paska

      Miten helvetissä niihin kesätöihin edes pääsee? koskaan en oo päässyt ja ai niin! oon jo 23:) et vetäkääpä käteen ja haistakaa pitkä ja ripulinen paska

    • Turhautunut.

      Onko niitä pakko hakea?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      87
      2305
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      51
      1997
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      89
      1837
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1628
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      25
      1432
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1390
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1351
    Aihe