anoppi arvostelee tytärtäni

se toinen anoppi

Tyttäreni anoppi arvostelee jatkuvasti tyttäreni tekemisiä. Aina kun häne tekee jonkun asian toisin kuin miten anoppi on tottunut sen tekemään, tulee kommenttia. Miten voisin sanoa hänelle asiasta? En halua rikkoa välejä ja pelkään, että sekaantumiseni kärjistää tilannetta, mutta en voi myöskään katsoa sivusta, kun tytärtäni arvostellaan aiheetta asioista, jotka hän tekee aivan hyvin.

13

828

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hajurako!

      Miten joku voi seurata toisen elämää noin tarkalleen? Asuvatko he samassa taloudessa.
      Wanha totuus on, ettei yhden hellan viereen sovi kahta emäntää.

      Perheiden ei pitäisi asua rinta rinnan. Jokaisella on omat tapansa ja tottumuksensa, ja ne saattavat pitkän päälle ärsyttää.

      • äijät poissa

        Tuossa huushollissa kuulostaa asuman tytär, miniä, äiti ja anoppi ja tuossa kuulostais äiti miettivän puuttumista tyttären anopin sanomisiin. Melkoista naiskahakkaa odotettavissa.


      • kipeä äiti

        Viisaasti sanottu.


    • mek

      Sanoppa ihan suoraan että tuollainen ihmisten arvostelu on ihan hanurista ja kysyppä siltä anopilta että ahdistaako ja onko häntä arvostetlu ja se siitä. Seuraavan kerran kun arvostelia tulee niin sanot että eikö hänellä ole muuta puheenaihetta ja sinua ei kiinosta tuolaiset jutut.

    • finito

      Sama täällä, silllä erotuksella että anoppini on soitellut äidilleni kannellakseen kuinka minä teen väärin ja toimin väärin.. Omasta pojasta tuolloin ei luonnollisesti ollut mitään huolta. Nyt on välit anoppiin poikki ja mikäs sen ihanampaa kuin saada olla vapaa siitä asioidemme vatvomisesta..

      • -mummo-

        No minä olen pojan äiti. Ja minusta tuntuu siltä, että en mahdu miniäni maailmaan. Ehkä hän on niin nuori, että ei kykene ajattelemaan sitä. Että joku on sen hänen miehensä synnyttänyt joskus.

        Oma äiti on siinä hänellä lähellä ja hän tietenkin tärkein miniälle ymmärrettävästi. Mutta voisihan se miniä oppia ajattelemaan niin, että hänen miehellään on myös äiti, joka on hänelle tärkeä samalla tavalla.

        Kaikkien miniöiden olisi hyvä ajatella, että jospa hänen äitisuhde lopetettaisin yhtäkkiä, niin kuinka yksinäiseksi hän tuntisi itsensä. Samalta se tuntuu miehestä.

        Eli hieman itsekästä ajattelua ja turhaa marinaa. Jos huolii miehen, niin olisi ymmärrettävä myös, että miehenpuolen sukulaiset tulee "kaupassa" kylkiäisenä.


      • Minnikäinen
        -mummo- kirjoitti:

        No minä olen pojan äiti. Ja minusta tuntuu siltä, että en mahdu miniäni maailmaan. Ehkä hän on niin nuori, että ei kykene ajattelemaan sitä. Että joku on sen hänen miehensä synnyttänyt joskus.

        Oma äiti on siinä hänellä lähellä ja hän tietenkin tärkein miniälle ymmärrettävästi. Mutta voisihan se miniä oppia ajattelemaan niin, että hänen miehellään on myös äiti, joka on hänelle tärkeä samalla tavalla.

        Kaikkien miniöiden olisi hyvä ajatella, että jospa hänen äitisuhde lopetettaisin yhtäkkiä, niin kuinka yksinäiseksi hän tuntisi itsensä. Samalta se tuntuu miehestä.

        Eli hieman itsekästä ajattelua ja turhaa marinaa. Jos huolii miehen, niin olisi ymmärrettävä myös, että miehenpuolen sukulaiset tulee "kaupassa" kylkiäisenä.

        Tämä oli hyvin sanottu ja totta. On kuitenkin hyvä muistaa, että äiti-tytär suhde on eri asia kuin äiti-miniä suhde. Toisenkin osapuolen suku pitää hyväksyä "kaupassa" mukana, mutta sen hyväksynnän ja kunnioituksen täytyy olla molemmin puolista. Suhde äitiin on toki miehellekin tärkeä, mutta kyllähän se oma elämänkummpani on meille jokaiselle se tärkein. Valitettava luonnonlaki, linnut lentävät pesästään ja rakentavat oman pesänsä. Lapset ovat lainaa vain. Äiti suhteen ei tarvitse loppua. Se vain muuttaa muotoaan ja parhaiten se säilyy jos ei ala kilpailemaan sen miniänsä kanssa vaan hyväksyy elämän muuttumisen. Varma tapa hankkiutua huonoihin väleihin miniänsä kanssa on arvostella ääneen ja sanoa jokaiseen asiaan mielipiteensä. Suoruus on hyvä ominaisuus, mutta asioita voi sanoa monella eri tapaa ilman loukkaamatta toisten tunteita ja sitten on myös paljon asioita ja tilanteita joissa kannattaa vain pitää suu kiinni.


    • Huhuhuh

      Mitä tähän sanoisi. Itsekin olen anoppi sekä äiti, olen yrittänyt pysyä lestissäni, eli en ole arvostellut miniää, toki katsontaeroja meillä elämästä on, hän on hyvä miniä.
      Joten en ole poikaanikaan mennyt ohjailemaan.

      Odotan sitä että kysyvät jos näkevät tarpeelliseksi, joten saamme kutsuja ja kyläilty on melko ahkeraankin, muistavat merkkipäivinä meitä vanhuksia.

      No miniän äiti on myös ok ihmisenä siihen saakka kun kukaan ei ole erimieltä. Kerran satuin oman mielipiteeni tuomaan hänelle esiin ja tämä kyllä moitti ja haukkui minut eräässä tilaisuudessa kaiken kansan kuullen.
      En sanonut hänelle mitään vastaan, pien hetken jälkeen mieheni kanssa lähdimme kotiin.
      Poikani on harkitseva ja kouluuntunut nuorimies, ei tee hetken mielijohteesta isoja päätöksiä ja tämä ei oikein sovi tuolle anopille.
      Sitä vastoin minä äitinsä kanssa käy jatkuvasti shoppailemassa. aina tulee rihkamaa kotiin mukana.

      No tämänkin tiedän mistä on peräisin, miniän äiti on elänyt elämää, jossa on saanut kaiken valmiina, ei hänen ole tarvinnut ostaa asuntoaan ei kesäasuntoaan eikä maksaa perheen kuluja, vanhempansa ostivat asunnon ka kesämökin peri heiltä, tosin oli aina käyttänyt kuin omaansa.
      Vanhemmat kustansivat niin kauan kuin elivät jokavuotiset ulkomaan matkat.

      Virkamies puoliso on vaatimaton ja ei nosta älämölää mistään, joten on kiltist maksanut perheen kaikki kulut, joten tästä johtuen miniän äiti ei osaa edes ymmärtää, että kaikki eivät lähde samanlaisista oloista.

      Poikani on onneksi saanut työpaikan, jossa hankkii kohtuullisesti ja elättää perheensä, mutta joutuu kyllä tekemään kompromisseja, missä järjestyksessä mikin hankinta voidaan tehdä, ja tämä pännii tuota hänen anoppiaan,.

      itse olen pysytellyt taka-alalla ja katsomaan tilannetta. Tarpeen vaatiessa pelastin poikani ja lapsenlapseni jo alkaa mennä liian pahaksi.

      • Minnikäinen

        "Poikani on onneksi saanut työpaikan, jossa hankkii kohtuullisesti ja elättää perheensä, mutta joutuu kyllä tekemään kompromisseja,"

        Niin ajatella, että poikasi joutuu parisuhteessa tekemään oikein komprommisseja. Harmittaako sinua kun asiat eivät mene juuri niinkuin sinä (tai poikasi) haluaisitte. Tekstistäsi paistaa kyllä nyt hieman pieni vallanhimoisuus läpi. Ikäänkuin olisit pojallesi ns. hyvän elämän kaavaillut etukäteen.

        "itse olen pysytellyt taka-alalla ja katsomaan tilannetta. Tarpeen vaatiessa pelastin poikani ja lapsenlapseni jo alkaa mennä liian pahaksi."

        Jokseenkin pelottava ja puistattava lausahdus. Mitä tämä ns. "pelastaminen" tarkoittaa? Tuon voisi tulkita myös niin, että tosiaan pidät itseäsi parempana ja nostat jalustalle sekä itsesi, että myös poikasi. Miniääsi kuitenkin pidät toisen luokan kansalaisena vaikka olet hänestä sentään hyviäkin puolia löytänyt. En yhtään tykkää tekstistäsi huokuvasti ylimielisestä asenteesta, mutta ehkä olitkin provo....


    • Muuttolintu

      Mikäköhän siinä muuten on, että anopit usein haluavat uskoa, että heidän poikansa ei pidä heihin yhteyttä vaimonsa eli miniän vuoksi. Eihän kukaan mies ole niin vajaa lapatossu, että katkaisisi välit rakkaaseen äitiinsä vain vaimon vuoksi. Voisihan mies soitella töistä salaa tai käydä anopin luona kertomatta siitä vaimolleen. Meillä mies touhuaa remonttia ja autojuttuja isänsä kanssa, mutta hänellä on mennyt äitiinsä täysin hermot. Mummo vahtii ohi kotiinsa menessään olemmeko kotona ja soittelee ilkeitä puheluita miehelleni ja tivaa mustasukkaisena olemmeko taas minun vanhemmilla. Myös minua on arvostellut veljiensä perheille. Mies ei edes halua viettää joulua heidän kanssaan, koska on saanut tarpeekseen äitinsä joka jouluisista kiukutteluista. Hänen äitinsä on erikoinen hissukkaluonne, kateellisuuteen taipuvainen ja vaatelias. Hänellä ei ole tämän vuoksi ystäviä ja hän onkin kaikki päivät vain yksinään tai appiukon kanssa. He eivät ikinä onnittele meitä hääpäivänämme, mutta muistavat muistutella kyllä omastaa; kuinka sen ja sen ystvän läpset veivät vanhempansa hääpäivänä kylpylään ja syömään ja sinne ja sinne. Kotiin lähtiessämme usein miehenkanssa nauramme anopin jutuille...jotenkin niin säälittävää ja noloa myös mieheni kannalta. Minun ja mieheni synttäreissä on vain viikko väliä ja appivanhemmat eivät ikinä muista kun vain miestäni. Omat vanhempani muistavat aina meitä molempia. Silti miehen vanhemmat vaativat meiltä eniten...eikä miehenikään käy kuulema riittävästi vaikka asuvat naapurustossa ja mies käy heillä ainakin kolme kertaa viikossa. Säälittävää touhua...

    • Maaritkkii

      Mummo- nimimerkiltä haluaisin kysyä seuraavaa: tarkoitatko, että arvostele miniääsi sen vuoksi, ettet ole päässyt riitävästi sohlaamaan ja takertumaan hänen ja hänen miehensä elämään? Monelle mummolle on kova paikka kun valtikka ja valta siirtyy miniälle. Ei ole miniöilläkään helppoa kun kateudesta ikävästä vihreä mummo vahtaa heidän perhe elämäänsä sekä raportoi katkera sukulaisille miniässä huomaaviaan vikoja. Onneksi tälläinen pahan puhuminen kääntyy anoppia vastaan. Sillä kaikki paha mitä tietoisesti toiselle aiheutat tulee itselle kaksin kertaisena takaisin (karmanlaki). Meillä kävi niin, että miehen enon perhe kertoi, etteivät enää jaksa kutsua anoppia ja appiukkoa enää kuin korkeintaan kerran vuodessa käymään..koska eivät jaksa kuunnella anopin ilkeitä ja kateuden värittämiä juttuja. Oli ihana nähdä anoppi sai ansionsa mukaan..hän tätä edes tiedä sillä enon perhe on sivistynyttä ja supliikin omaavaa porukkaa ;)

      • Mikä valtikka?

        " Monelle mummolle on kova paikka kun valtikka ja valta siirtyy miniälle."

        Mikä halvatun valtikka? siinä taas yks miniä joka EI TAJUA ettei perhesuhteet ole mitään valtataisteluita.
        Eihän sinulla pitäisi olla minkään valtakunnan valtikkaa anopin elämään?


      • -mummo-

        No tää -mummo- asuu monen sadan kilometrin päässä miniästä ja pojastaan. Joten "sohlaamiset" nuorenparin elämässä on tosi vähäistä. Eli, melkeinpä ainoa yhteydenpito rajottuu 1-2 puhelua kuukaudessa pojalle.
        Jolloin kuulen tuon miniän sivuhuomautuksen >äiti vai sisko?<
        Toisin sanoen; Ollaan melko vähäisesti tekemisissä, eikä horjuteta mitenkään miniän "valtaa" hänen taloushallintoalueella.

        Ja kun suku on tosi vähäinen. Niin välit on aina olleet lapsiin lämpimät ja läheiset.

        (lainaus ed.) Sillä kaikki paha mitä tietoisesti toiselle aiheutat tulee itselle kaksin kertaisena takaisin (karmanlaki).
        Tämä sinun lausuma huvitti ja etenkin hämmästytti minua suuresti. Toimiiko tämä myös toisinpäin...??!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      281
      19199
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3612
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1308
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1069
    Aihe