Näyttelijäksi Amerikkaan

dreamerofsuccess

Hei, olen 14 vuotias poika Helsingistä. Olen lukenut nyt näitä Suomi24 palstoja aiheesta että menisi Amerikkaan opiskelemaan näyttelijäksi yms mutta useimmat on yli 5vuotta vanhoja palstoja joten ajattelin nyt hankkia vähän uudempaa tietoa. Haluan siis todella kovasti näyttelijäksi ja juuri Amerikkaan koska suomessa minua ei kiinnosta näytellä. Olen siis peruskoulun 8 luokan loppupuolella ja lukio alkaa jo vähän kiiltää silmissä. Haluaisin siis apua että mihin kannattaisi hakea peruskoulun jälkeen opiskelemaan jos haluaisin Amerikkaan näyttelijäksi. Ehkä johonkin teatterikouluun vaikkapa Helsingin kallioon? Se kun on teatteria ja en ole sinänsä kiinnostunut "lavalla" esiintymisestä vaan kameroiden edessä esiintymisestä. Vai olisiko jo mahdollisuutta peruskoulun jälkeen hankkia opiskelupaikkaa Amerikasta, esimerkiksi Los Angelesista tai New Yorkista ? Kiitos etukäteen tuleville hyville vastauksille ! :)

9

367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Mahdatko käsittää miten kova kilpailu alalla on USAssa? Siellä monet monet paikalliset yrittää näyttelijäksi ja vain murto-osa pääsee niin pitkälle.

    • 370

      Ei onnistu pelkalla peruskoululla. Mihin ihmeeseen meinaisit menna opiskelemaan? Taalla lukio on minimivaatimus milla paasee collegeen opiskelemaan ja se maksaa $20 000 /vuosi asumiskustannukset.
      t.usalainen

      • Mene suomessa lukioon ja lähde usaan lukiosta vaihtoon.


      • MilaAnn

        No eihän aloittaja mistään pelkästä peruskoulusta puhunutkaan. Etkö osaa lukea?

        Mutta joo, mene ihmeessä vaikka lukiosta ensin vaihtoon katselemaan. Amerikassa on hyvin vaikea tuollaisella alalla kilpailla, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Muista hioa aksenttia pois englannissa. Jos meinaat päästä näyttelemään rapakon takana, et voi puhua suomalaisella aksentilla. Luulisin, että melkeinpä pitää sitä uraa tehdä ensin euroopassa, ennen kuin jenkkilässä kiinnostutaan. Siellä on kuitenkin niin hirvittävä määrä jengiä omastakin takaa yrittämässä läpimurtoa.


    • upeaa

      Minunkin unelmani on päästä näyttelemään johonkin amerikkalaiseen sarjaan. Jos haluat sitä niin lähde vain!

      • Jon Veine

        Minä haluaisin päästä myös tekemään pari elokuvaa Hollywoodissa. Kokemusta ei ole muuten kuin filmejä olen paljon katsellut. Onko suosituksia miten edetä?


    • MMMmmmdff

      Lycka till, mutta tiedä että on ERITTÄIN vaikeaa murtautua läpi, varsinkaan siellä (esim. Suomessa ehkä vähemmän kilpailua?)

      Suuri osa varsinkin tytöistä ajautuu "näyttelijöiksi" pornoelokuviin...

    • Marcku

      On hienoa että on unelmia, mutta yrität hakeutua väärällä mentaliteetilla heti alkuunsa alalle. Sinun tulisi rakastaa esiintymistä, niin teatterilavoilla kuin elokuvissa. Yleisesti huippu näyttelijät pitävät teatterista huomattavasti enemmän kuin elokuvien tekemisestä.

      Arvioisin että promillen prommille-osa näyttelijöistä pääsee edes isonbudjetin elokuviin mukaan, saati sitten suuren rooliin.

      Suhteet ovat äärimmäisen tärkeitä ja niitä sinulla ei valitettavasti ole Hollywoodissa.
      Tarkoitukseni ei ole lannistaa tai mollata unelmiasi. Tsemppiä ja olisi kova juttu jos runttaisit itsesi täältä härmästä Hollywoodiin!

    • actress98

      Jos tosissaan haluat päästä näyttelemään juuri Amerikkaan etkä halua aloittaakaan Suomessa, kannattaa mennä johonkin yhdysvaltalaiseen elokuvakouluun, sellaisia siellä on riittämiin. Yksi suosituimmista on Vancouver Film School, opetusta siis myös nuorille. En itse ole käynyt mitään elokuvakoulua, mutta olen luultavasti menossa sellaiseen joskus. Olen siis ottanut paljon selvää eri vaihtoehdoista. Ja juuri tuo Vancouver Film School on sellainen jota voin "aloittelijalle" suositella. Muita vaihtoehtoja löydät kirjoittamalla Googleen hakusanaksi esim. film school los angeles, film school usa, tms. Uskon, että löydät vielä oman vaihtoehtosi! :) Onnea unelmallesi ja sen mahdolliselle toteutumiselle! Huomaathan, en yritä latistaa intoasi, kuten aika monien olen huomannut tekevän ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tilaisuuden perunut yrittäjä Eira Maijala vahvistaa Ylelle, että hän ei halunnut, että hänen yrityks

      – Hän kertoi, että meille on varattu paikka jostain ihan muualta. Sitten hän kertoi, että se paikka on helvetti. Yrittä
      Maailman menoa
      78
      3846
    2. Mikä ampuminen illalla Kiuruvedellä?

      Huhu kertoo että oma äiti ammuttu autoon??? 😢
      Kiuruvesi
      51
      3300
    3. Kuuluuko ehkäisy parisuhteessa molemmille

      Mieheni pelkää kovasti sitä, että minun käyttämä ehkäisy (pillerit) pettävät ja että tulisin raskaaksi. Hänellä on jo en
      Parisuhde
      108
      3110
    4. Mihin ihastuit ensimmäisenä

      kaivatussasi? 💯
      Ikävä
      108
      2434
    5. Pitopalvelu yrittäjä teki ainoan oikean ratkaisun .

      Emme saa suomea ja Haapajärven PIIRUAKAAN paremmaksi nostamalla moraalittomuuden edessä kädet pystyyn antautumisen ja
      Haapajärvi
      53
      1562
    6. Miten paljon odotat hänen

      Kohtaamisia tai näkemistä? Kuinka hyvä keskusteluyhteys teillä on?
      Ikävä
      80
      1486
    7. Tänään valtuustossa

      Striimi rikki. Mennään saliin ja otetaan pussillinen mätiä omenoita mukaan. Popcornit valmiiksi kun Savola alkaa puhumaa
      Ähtäri
      27
      1460
    8. Lapsuus 50-60 luvulla

      Oli ihanaa aikaa. Lapsi sai olla pieni pitkään. Ei joka tuutista työnnetty silmille ja korville Setaa ja muita sukupuoli
      Maailman menoa
      149
      1195
    9. Kari Kanala paljastaa - Papin työhön paluu Myyrästä vaati "nollauksen" ensin: "Pitää siinä..."

      Kari Kanala: ihminen, mies ja pappi. Kanala nähdään tänä syksynä tv:ssä Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa sekä Myyrä-ki
      Suomalaiset julkkikset
      20
      1089
    10. Sinne eivät homot tule

      Että tälläistä käytöstä tällä kertaa. Saattoväki odotteli sateessa kun yrittäjä saarnaa herran nimessä homoja ja lesboja
      Luterilaisuus
      243
      1033
    Aihe