Näyttelijäksi Amerikkaan

dreamerofsuccess

Hei, olen 14 vuotias poika Helsingistä. Olen lukenut nyt näitä Suomi24 palstoja aiheesta että menisi Amerikkaan opiskelemaan näyttelijäksi yms mutta useimmat on yli 5vuotta vanhoja palstoja joten ajattelin nyt hankkia vähän uudempaa tietoa. Haluan siis todella kovasti näyttelijäksi ja juuri Amerikkaan koska suomessa minua ei kiinnosta näytellä. Olen siis peruskoulun 8 luokan loppupuolella ja lukio alkaa jo vähän kiiltää silmissä. Haluaisin siis apua että mihin kannattaisi hakea peruskoulun jälkeen opiskelemaan jos haluaisin Amerikkaan näyttelijäksi. Ehkä johonkin teatterikouluun vaikkapa Helsingin kallioon? Se kun on teatteria ja en ole sinänsä kiinnostunut "lavalla" esiintymisestä vaan kameroiden edessä esiintymisestä. Vai olisiko jo mahdollisuutta peruskoulun jälkeen hankkia opiskelupaikkaa Amerikasta, esimerkiksi Los Angelesista tai New Yorkista ? Kiitos etukäteen tuleville hyville vastauksille ! :)

9

355

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ...

   Mahdatko käsittää miten kova kilpailu alalla on USAssa? Siellä monet monet paikalliset yrittää näyttelijäksi ja vain murto-osa pääsee niin pitkälle.

  • 370

   Ei onnistu pelkalla peruskoululla. Mihin ihmeeseen meinaisit menna opiskelemaan? Taalla lukio on minimivaatimus milla paasee collegeen opiskelemaan ja se maksaa $20 000 /vuosi asumiskustannukset.
   t.usalainen

   • Mene suomessa lukioon ja lähde usaan lukiosta vaihtoon.


   • MilaAnn

    No eihän aloittaja mistään pelkästä peruskoulusta puhunutkaan. Etkö osaa lukea?

    Mutta joo, mene ihmeessä vaikka lukiosta ensin vaihtoon katselemaan. Amerikassa on hyvin vaikea tuollaisella alalla kilpailla, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Muista hioa aksenttia pois englannissa. Jos meinaat päästä näyttelemään rapakon takana, et voi puhua suomalaisella aksentilla. Luulisin, että melkeinpä pitää sitä uraa tehdä ensin euroopassa, ennen kuin jenkkilässä kiinnostutaan. Siellä on kuitenkin niin hirvittävä määrä jengiä omastakin takaa yrittämässä läpimurtoa.


  • upeaa

   Minunkin unelmani on päästä näyttelemään johonkin amerikkalaiseen sarjaan. Jos haluat sitä niin lähde vain!

   • Jon Veine

    Minä haluaisin päästä myös tekemään pari elokuvaa Hollywoodissa. Kokemusta ei ole muuten kuin filmejä olen paljon katsellut. Onko suosituksia miten edetä?


  • MMMmmmdff

   Lycka till, mutta tiedä että on ERITTÄIN vaikeaa murtautua läpi, varsinkaan siellä (esim. Suomessa ehkä vähemmän kilpailua?)

   Suuri osa varsinkin tytöistä ajautuu "näyttelijöiksi" pornoelokuviin...

  • Marcku

   On hienoa että on unelmia, mutta yrität hakeutua väärällä mentaliteetilla heti alkuunsa alalle. Sinun tulisi rakastaa esiintymistä, niin teatterilavoilla kuin elokuvissa. Yleisesti huippu näyttelijät pitävät teatterista huomattavasti enemmän kuin elokuvien tekemisestä.

   Arvioisin että promillen prommille-osa näyttelijöistä pääsee edes isonbudjetin elokuviin mukaan, saati sitten suuren rooliin.

   Suhteet ovat äärimmäisen tärkeitä ja niitä sinulla ei valitettavasti ole Hollywoodissa.
   Tarkoitukseni ei ole lannistaa tai mollata unelmiasi. Tsemppiä ja olisi kova juttu jos runttaisit itsesi täältä härmästä Hollywoodiin!

  • actress98

   Jos tosissaan haluat päästä näyttelemään juuri Amerikkaan etkä halua aloittaakaan Suomessa, kannattaa mennä johonkin yhdysvaltalaiseen elokuvakouluun, sellaisia siellä on riittämiin. Yksi suosituimmista on Vancouver Film School, opetusta siis myös nuorille. En itse ole käynyt mitään elokuvakoulua, mutta olen luultavasti menossa sellaiseen joskus. Olen siis ottanut paljon selvää eri vaihtoehdoista. Ja juuri tuo Vancouver Film School on sellainen jota voin "aloittelijalle" suositella. Muita vaihtoehtoja löydät kirjoittamalla Googleen hakusanaksi esim. film school los angeles, film school usa, tms. Uskon, että löydät vielä oman vaihtoehtosi! :) Onnea unelmallesi ja sen mahdolliselle toteutumiselle! Huomaathan, en yritä latistaa intoasi, kuten aika monien olen huomannut tekevän ;)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Donald Trump joutui ammutuksi vaalitilaisuudessaan

   Näin se näyttää olevan, että Trumpilla on niin kannattajia kuin vastustajiakin. Hengissä käveli pois, ilmeisesti jokin
   Maailman menoa
   376
   3024
  2. Tajuatko kuinka hyvää

   seksi meidän välillä tekisi?
   Ikävä
   70
   1248
  3. IS Viikonloppu 13.-14.7.2024

   3- -merkitty kovis Antti Skytältä. Ratkaisulauseita sai kunnolla miettiä senkin jälkeen kun niistä pääsi jyvälle. Jotkut
   Sanaristikot
   64
   1169
  4. Rakastan sua nainen vieläkin

   mut aion pysyy hiljaa 😔
   Ikävä
   45
   1125
  5. Sunnuntain kirjainleikkejä

   Kuinka monta kirjainta kaivattusi etu- ja sukunimissä on yhteensä? Ap vastaa 11 ja miehen nimi alkaa heheee Jiillä 🧑‍🍳
   Ikävä
   20
   1122
  6. Tänään rohkaisin

   Mieleni (tai siis eilen jos tarkkoja ollaan ja kävelin ihan sun kodin ohi molemmin puolin 😂😆🤭 katelin tarkkaan ympäri
   Ikävä
   86
   1109
  7. Kova oli pauke!

   Kyllä oli viime yönä kova pauke Iisalmessa. Koko kaupunki taisi herätä ja säikähtää moista pauketta. Eikö tämä riko jo
   Iisalmi
   35
   1060
  8. Vasemmisto väkivalta kiihtyy

   Nyt joutui uhriksi Trump. Suomessa vasemmistolaiset on kertoneet leikkaavansa päät irti Orpolta ja Purralta. Pitäisik
   Maailman menoa
   271
   984
  9. Kerro kolme hyvää asiaa

   kaivatustasi :)
   Ikävä
   55
   973
  10. Sitä vielä...

   Että tiedätkö olisiko meidän suhde jotenkin kiellettyä/laitonta?
   Ikävä
   52
   909
  Aihe