avioon-appivanhemmat eivät pidä

viimeinen yritys

Eli tilanne on tosipaha appivanhempieni kanssa, ollut oikeastaan aina. Appivanhempani eivät ole koskaan tukeneet/hyväksyneet suhdettamme.

Kun aloimme seurustella, ja vierailin ensimmäisiä kertoja mieheni kotona, jo vihjailtiin heti miehen silmän välttäessä (esim. kun meni vessaan) että saa nähdä kauanko teidän juttu kestää jne.. ja kun mies tuli takaisin kuulo etäisyydelle niin taas puhuttiin vain niitä näitä ihan hyvässä hengessä.

Kun päätimme vuoden yhdessä olon jälkeen muuttaa yhteen, eivät appivanhemmat tykänneet tästä. Itse olin todella nuori ja ymmärrän etteivät omat vanhempani ideaa pitäneet hyvänä, mutta mieheni oli jo sen ikäinen että olisi joka tapauksessa pian muuttanut pois kotoa opintojen perässä.

Vuoden yhdessä asumisen jälkeen menimme kihloihin, jonka appivanhempien mukaan teimme salaa. En ymmärrä koska olimme aiemmin kertoneet heille kyllä miettivämme asiaa ohi mennen keskusteltaessa. No yllätykseksemme olivat iloisia kuitenkin kun näimme heidät ilmoituksen jälkeen ekan kerran, mutta jo seuraavana päivänä koputtivat mieheni vanhan huoneen oveen ja pyysivät häntä juttelemaan. Seinän takana kysyivät etten vain ole raskaana. loukkaavaa! myöhemmin kun olen riidellessä asian maininnut esimerkkinä siitä mieten he ovat loukanneet minua, ei tällaista kuulemma ole tapahtunut tai se oli vain vitsi! Vitsi joka kerrotaan toisessa huoneessa ja jolle kukaan ei nauranut, en ole sellaisesta vitsistä kuullutkaan.

Nyt olemme menossa naimisiin, ja hirvittää jo valmiiksi minkälaisen shown appivanhemmat järjestävät. Mies ei ole halunnut kotiväelleen kertoa vielä minkä kyllä ymmärrän. nkun hääpäivä on olemme olleet 8 vuotta onnellisessa ja tasapainoisessa parisuhteessa.

mies pelkää kuollakseen vanhempiensa reaktiota, minä tietysti myös ennen kaikkea mieheni takia. Ajatellut ensimmäisen kerran sanoa appivanhemmille ihan suoraan jos nyt eivät osaa tukea poikaansa! Alkaa olla pikkuhiljaa heiltä jo myöhäistä osoittaa tukensa pojalleen ja meidän suhteelle.

Miten voin saada heidät heräämään ja selvittämään tilanteen?

Kun kieltävät aina aivan kaiken. Menettävät kohta poikansa eivät minun toimesta vaan omasta käytöksestään johtuen. Meille mieheni kanssa olisi tärkeää pitää perhe kasassa, mutta molemmat olemme kohta henkisesti aivan loppu tähän tilanteeseen.

13

674

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hetialkuun

      vähentäkää yhteydenpitoa.

    • mek

      Mitä taysi-ikäinen mies pelkää vanhempien reaktiota vaan hänen pitää sanoa vanhemmilleen että minä itse valitsen puolison ja ettekä te ja täysi-ikäsenä teen niinkuin itse haluan ja se siitä. Jos tulee jotain sanomista miehelle vanhemmiltaan niin miehen on tehtävä vanhemmilleen selväksi että hän päättää eikä vanhemmat ja he ovat jo peloissaan että määrysvalta menee ja sehän menee aina kun lapsesta tulee täysi-ikäinen ja se siitä. Mikä nössykkä se mies on jos ei vanhemmilleen suoraan voi sano että menette naimisiin ja se ei edes kuulu vanhemmille mitä taysi-ikäinen lapsi tekee.

    • aikuinen2

      Siis aikuiset ihmiset pelkäävät. Kannattasko aivan oikiasti aikustua vastaamaan omista päätöksistään. Nykyaikana ei tarvita vanhempien siunausta täysi-ikäisten avioliitolle.

    • kokemusta

      Tulevat appivanhemmat eivät miniästä pidä ja mies pelkää vanhempiensa reaktiota. Riideltykin on ("myöhemmin kun olen riidellessä asian maininnut esimerkkinä siitä mieten he ovat loukanneet minua, ei tällaista kuulemma ole tapahtunut tai se oli vain vitsi! "), eikä asioita ole saatu selvitettyä.

      En suosittele menemään naimisiin, vaan eroamaan. On helppo sanoa, että älä välitä eikä aikuinen vanhempiensa lupaa kysy, mutta tuollainen tilanne kasaa aikalailla paineita suhteeseenne ja kirjoitat, että jo nyt olette henkisesti kohta lopussa.
      Mukaan kuvioon tulevat vielä lapsenne ja heidän suhteensa isovanhempiin.
      Mies on vielä liian kiinni vanhemmissaan ja jos hän sinun takiasi välit heihin katkaisee, syyttää hän sinua myöhemmin.

      • Romeo&Julia

        Suosittelen avioitumista ja kauas muuttamista, toiselle puolelle Suomea.
        Pääasia että rakastatte toisianna.


    • Kahden kauppa

      on kolmannen korvapuusti.

    • jaksujako

      Aloittajalle neuvo. Menkää ihmeessä naimisiin ihan kaikessa rauhassa. En vaan oikein käsitä miksi annatte näiden appivanhempien sanomisien tai tekemisien elämäänne syvästi koskettaa. He eivät tarvitse mitään muuta tietoa kuin kutsun niihin häihin.
      Elleivät asiaa hyväksy, antaa olla hyväksymättä. Voit sen asian ääreen kuitenkin rauhoittua. Et tarvitse heidän hyväksyntäänsä mihinkään. Ja jos nuo kyläreissut on sinulle vastenmielisiä niin ei ole mikään pakko olla kokoajan tekemisissä. En minäkään ole ollut vuosikausiin ja paremmin on mennyt.

    • heimieti

      Aloittajan on helppo olla välittämättä miehen vanhemmista ja heidän mielipiteistään, ei hän heidän hyväksyntäänsä tarvitse, eikä tarvitse kyläillä tai muuten tavata. Mutta: kuinka helppoa ja kivutonta sellainen elämä miehelle on? Miettikää itse tilannetta, jossa puolisonne ei tapaisi koskaan perhettänne, ei tulisi sukujuhliin, entä mahdollisten lasten syntymä, ristiäiset, tapaamiset isovanhempien kanssa...
      Mies kaipaisi kuitenkin perhettään ja kuka onkaan syy välirikkoon???

      • afaafaf

        Miksi sanot, että aloittaja ei kaipaa appivanhempiensa hyväksyntää? Kyllä jokainen (normaali ihminen) haluaa ja kaipaa suhteelleen omien ja miehen vanhempien hyväksyntää. Ja jokainen (normaali) vanhempi sen antaa, on kyseessä sitten oma tytär tai miniä, poika tai vävy.

        Tuo hyväksynnän kaipuu juuri vaikuttaa aloittajan tekstin taustalla. Se on päämotiivi myös miehensä käytöksessä, joka ohjaa tätä, ja saa tämän pelkäämään, Pelkäämään omia vanhempiaan. Kuinka julmia omat vanhemmat voivatkaan olla omalle pojalleen? Näin ei perheenjäsen, äiti ja isä saa käyttäytyä omaa lasta kohtaan.

        Appivanhempien motiivina on rankaista miniää ja omaa poikaansa, koska hyvin tietävät, että toinen kaipaa heidän hyväksyntää. Se on heidän henkinen aseensa, jota he käyttävät. Paha poika, kun meni valitsemaan väärän naisen itselleen. (Tosin uskon, että kuka tahansa nainen olisi väärä valinta tuolle miehelle, jos tämän omilta vanhemmiltaan mielipidettä kysytään.) Mutta siinähän se juuri onkin tuo ongelma, mihin asti vanhempien ja appivanhempien mielipide saa vaikuttaa toisen perhetaloudessa. Vastaus: jokainen tekee omat päätöksensä. Yhtä vähän kuin miniällä on valtaa sanoa anopille, että eroa miehestäsi, voi anoppi sanoa miniälle, että eroa pojastani..

        Appivanhempien mustasukkaisuus ja vallanhimo se erottaa miniän&miehensä appivanhemmistaan. Syy välirikkoon on täysin anopissa ja tämän miehessä.

        Tässä riidassa ei ole voittajaa, kaikki häviävät. Mutta suurin häviö olisi, jos myy itsensä ja taipuu ja alistuu toisen hirmuvallalle. Anoppi ja appi saavat tehdä omassa parisuhteessaan mitä haluavat, mutta määräysvalta ei tasan ulotu toisten suhteisiin.


    • Suvun nujertama

      Olen kokenut saman.
      Enkä ikinä lakkaa ihmettelemästä, miten appivanhemmat voivat olla niin ilkeitä ja itsekkäitä, että tahallaan järjestävät murheita oman lapsensa parisuhteeseen.
      Meidänkään liitossamme miehellä ei ole ollut oikeutta kasvaa aikuiseksi. Hänen kuuluisi ikuisesti pysyä lapsena, jonka asiat päättää isä ja äiti.
      Sairasta, appivanhemmilla ei ole mitään muuta elämänsisältöä!
      Saatuani vuosikaudet pelkkää kielteistä ja ilkeää kohtelua, olen laittanut appivanhempiin välit poikki.En jaksa enää kuunnella. Mies tapaa nykyisin yksin sukuaan.
      Appivanhemmille itselleen on aiheutunut sellainen haitta käytöksestään, etteivät saa minulta tarvitsemaansa apua nyt, kun anoppi on sairas ja huonossa kunnossa.
      Ja minulle sellainen hyöty, että olen taatusti viimeisen päälle huomaavainen ja ystävällinen omalle miniälleni ja vävylleni. Heidän ei tarvitse pelätä, että puuttuisin heidän asioihinsa. Mutta autan kaikessa, missä toivovat apua.
      Sitä kadun, etten laittanut välejä poikki miehen sukuun alusta alkaen.Kuvio on ollut todella nöyryyttävä kokemus!
      Neuvoni on, että aikuisen ihmisen ei tarvitse moista sietää!
      Ota siis etäisyyttä!!

    • twiikeri1

      Oon tuon kokenut omalla kohdallani, kun suhteemme alkuvuosina oli anoppini ja muut miehen sukulaiset todella vihamielisiä ja halveksivia mua kohtaan. Kun tämän vuoksi mieheni alkoi ottaa etäisyyttä perheeseensä, tajusi anoppi että se on pakko hyväksyä minut, tai menettää poikansa. Muut miehen sukulaiset on vielä nyt 14v jälkeenkin nihkeitä, mutta onpa minun puolellani kuitenkin mies ja anoppi.

    • Holvikirkko

      Kenen kanssa olet menossa naimisiin?
      Eikö se ole tärkeintä, että on valinnut oikean puolison. Antaa muiden olla.
      Jos ei kelpaa, niin sitten ei.
      Tunnehan on molemminpuolinen.
      Tuskinpa sinä heitä kovin korkealle arvostat.

      Mitä appivanhemmat voivat, kun heitä pitää kuollakseen pelätä? Tappavatko he teidät.
      Ei pidä ottaa turhia murheita.

    • ajattelennäin

      Siis asutteko te siellä appivanhemmilla? En voi käsittää muuten tuommoista kaikenaikaista appivanhempien ajattelua.

      Kahdeksan vuotta "parisuhdetta"? Jos se olisi kehkeytynyt oikeaksi parisuhteeksi, menisitte naimisiin ihan keskenänne ja thats it. Ei ihme että appivanhemmat ovat huolissaan, sekä sinusta että pojastaan. Oletteko aikuistuneet OLLENKAAN?

      Aikuistuminen tapahtuu siten että opetellaan pitämään huolta omista asioistaan eikä koko ajan käännytä kaikessa vanhempien puoleen (rahaa, autoa, neuvoja, valitusta, kälkätystä, ruokaa, sitä, tätä milloinkin...)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      278
      19162
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3582
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1298
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe