huomautukset/varotukset koiran haukunnasta?

hookooo

Lasketaanko huomautus ja varoitus saman arvoiseksi, niin että kolmannesta kerrasta, tulee häätö?
Jos on pelkkä varoitus, ni estääkö se uuden kämpän saannin samalta vuokrananatajalta, jos se sattuu olemaan kaupungin vuokraasuntojen vuokraaja`?

16

533

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vuokrapetri

      Huomatusta ja varoitusta ei lasketa samanarvoiseksi ja mitään kolmannen kerran sääntöä ei ole olemassa. Eli yhdenkin varoituksen jälkeen voi tulla häätö, jos varoituksessa mainittu toiminta ei lopu.
      On myös tilanteita, joissa vuokranantaja on oikeutettu suoraan häätöön ilman varoitusta.

    • Tyhmyydestä sakoteta

      Miksi helevatassa niitä rakkeja pitää raahata kerrostalokämppään ja sitten jättää yksin päivä/yökausiksi?! Koira on koira, se ei ymmärrä taloyhtiön järjestyssääntöjä, mutta omistajan pitäisi ihmisenä ymmärtää, ettei koiran paikka todellakaan ole yksin päivä/yökausia kerrostalossa...

    • hookooo

      Kerrostalo nyt sattuu olemaan yleisin asumismuoto Suomessa, ihmisillä sattuu olemaan eläimiä ja joskus on myös pakko tehdä töitä, jotta ne vuokrat pysty maksamaan :)

      • Sattumat

        "Sattuu olemaan eläimiä" . Osuvasti sanottu.


    • Uusavuttomalle

      Ihmisillä nyt ei "satu olemaan"eläimiä,vaan te kusipäät otatte niitä kun mieleen juolahtaa ja joku toinen kusipää niitä teille luovuttaa.Kunpa joku vielä huölehtisi niistä että te sossupummit pääsette rentoutumaan avustuspäivänä.

      • tykkään.koirista

        Koirat on kivoja mutta tosi vaikeita vuokralaisia.
        Tuppaavat kuitenkin haukkumaan kun alaovi tai hissi käy.
        Kun postiluukku kolahtaa.
        Niiden työtä on vartioida.
        Siksi on niin vaikeaa saada kämppää kun on koir(i)a!


    • -Ammattilainen-

      Vuokrasopimuksen saa purkaa toisesta kirjallisesta varoituksesta. Eli yksi varoitus ei riitä, koska asukkaalle pitää antaa mahdollisuus korjata käytöstään. Varoituksen saatuaan on myös oikeus tehdä kirjallinen vastine, jolla kirjallinen varoitus voidaan peruuttaa, jos käy ilmi seikkoja, jotka eivät oikeasti ole kirjallisen varoituksen "arvoisia". Kirjallinen varoitus on aina vakava asia eikä taloyhtiön pitäisi antaa sellaista kevyin perustein. Samoin yleensä yhden esim. naapurin valitus ei riitä, paitsi jos hänellä on huomattavia todisteita häiriöiden jatkuvuudesta. Tällä pyritään minimoimaan yhden naapurin kiusanteko. Myöskään esim. kaksi vuotta sitten häiritsevästä elämästä annettu kirjallinen varoitus ei välttämättä ole purkuperuste, jos sen jälkeen on parannettu tapoja. Tai voi olla purkuperuste, mutta pidän todennäköisenä, että jos käräjille lähdettäisiin vuokrasopimuksen purkamisen oikeutuksesta, vuokralainen voittaisi, koska aikaa varoitusten välillä on ollut kuitenkin noinkin pitkä aika. Käräjäoikeuden päätöksiä ei toki voi ennustaa, mutta itse en vuokranantajana purkaisi vuokrasopimusta, jos varoitusten välissä olisi noinkin paljon aikaa.

      Huomioitavaa on kuitenkin se, että kun toinen varoitus tulee, kunnon vuokranantaja purkaa vuokrasopimuksen heti. Tämä kannattaa myös taloyhtiölle tehdä selväksi, koska tällöin taloyhtiön ei edes tarvitse alkaa harkita haltuunottoprosessia. Tuskin monikaan vuokranantaja oikeasti haluaa vuokralaista omistamaansa asuntoon naapureita häiriköimään.

      • hookooo

        Kiitos kattavasta vastauksesta!
        Entä miten toimia tilanteessa, jossa isännöitsijä käy oven takana vaatimassa vuokrasopimuksen purkamista, ilman että aikaisempia kirjeitä/puhelinsoittoja koiran haukuntaa koskien on tullut kahteen vuoteen.
        Pitääkö paikkansa sellainen että varoitukseen täytyy "reklamoida" 7 päivän kuluessa jotta se olisi pätevä?


      • VuokraMatti

        Yksi varoitus riittää. Toista varoitusta ei tarvita, koska se "toinen" yhteydenotto voi jo sitten olla irtisanominen. Sehän ei ole enää mikään varoitus, jos vuokrasopimus puretaan. Vuokralaiselle pitää toki antaa tuossa välissä aikaa korjata varoituksen aihe.
        Varoitukseen voi antaa palautetta sekä kirjallisesti että suulisesti, mutta mitään määrämuotoja tai aikoja vastineelle ei ole, eikä vuokranantajan tarvitse niihin mitenkään regoida. Jos asia menee oikeuteen, niin siellä sitten päätetään, päättyikö vuokrasuhde oikealla tavalla.


    • -Ammattilainen-

      Asunto-osakeyhtiölaissa sanotaan, että yksikin varoitus riittää, mutta AHVL:ssa mainitaan seuraavaa:
      "Varoitus purkamisoikeuden käyttämisestä

      Vuokranantaja ei saa purkaa vuokrasopimusta 61 §:n 1 momentin 3–6 kohdassa säädetyllä perusteella, ellei vuokranantaja ole antanut vuokralaiselle kirjallista varoitusta. Varoitus on annettava tiedoksi siten kuin 54 §:n 3–5 momentissa säädetään irtisanomisilmoituksen tiedoksiantamisesta.

      Jos vuokralainen varoituksen johdosta viivytyksettä täyttää velvollisuutensa tai oikaisu muutoin tapahtuu, vuokranantajalla ei ole oikeutta vuokrasopimuksen purkamiseen.

      Varoitusta ei kuitenkaan tarvita, jos purkamisperusteen aiheuttanut vuokralaisen menettely on toistunut ja vuokralaiselle jo aikaisemmin menettelyn johdosta on annettu varoitus taikka jos vuokralainen 61 §:n 1 momentin 4 tai 6 kohdassa tarkoitetussa tapauksessa on menetellyt erittäin moitittavalla tavalla".

      Eli kyllä se toinen varoitus nyt vain tarvitaan. Jos As Oy aloittaa esim. haltuunottoprosessin sen vuoksi, että osakkaalle on annettu yksi varoitus eikä vuokrasopimusta ole purettu, todennäköisesti yksikään tuomioistuin ei tule ratkaisemaan asiaa taloyhtiön hyväksi.

      Isännöitsijä voi seistä vaikka päällään oven takana ja vaatia vuokrasopimuksen purkamista, mutta sillä ei ole mitään merkitystä niin kauan kuin kirjallista varoitusta ei ole annettu. Pidän myös erikoisena, että isännöitsijä itse käy valittamassa asiasta. Yleensähän isännöitsijänä toimii ulkopuolinen taho, joka toimii ammattimaisesti eikä pimputtele koiran haukkumisen takia ovikelloa. Toki poikkeuksiakin on.

      Sen sanoisin, että koiran haukkumiseen kerrostalossa kannattaa suhtautua kyllä vakavasti. Toki vaikeahan sitä on tietää, jos koira ei hauku, kun itse on pois kotoa. Molemminpuolisiin hyviin tapoihin kuuluu huomauttaa asiasta ja ottaa toisten huomautukset niiden vaatimalla vakavuudella. Ei ole kivaa olla kotona, jos koira jatkuvasti haukkuu. Toisaalta, kerrostalossa asuvien nyt vain pitää sietää ääniä. Jossain kuitenkin menee senkin raja, paljonko haukkumista ylittää sietokyvyn ja koiran pitää lähteä.

      • 2323+343

        Ensin kirjoitat suoran lainauksen laista, että varoitus on annettava, ja sitten päädyt johtopäätökseen, että niitä pitääkin olla kaksi!
        Logiikkasi on jotenkin hämärää.


    • -Ammattilainen-

      Mitä kohtaa et ymmärtänyt? Kysymyshän oli vuokrasopimuksen purkamisesta. "Vuokranantaja ei saa purkaa vuokrasopimusta 61 §:n 1 momentin 3–6 kohdassa säädetyllä perusteella, ellei vuokranantaja ole antanut vuokralaiselle kirjallista varoitusta.

      Jos vuokralainen varoituksen johdosta viivytyksettä täyttää velvollisuutensa tai oikaisu muutoin tapahtuu, vuokranantajalla ei ole oikeutta vuokrasopimuksen purkamiseen".

      Eli varoituksen jälkeen vuokralaisella on oikeus parantaa tapansa ja jos näin käy, vuokrasopimuksen purkuun ei ole oikeutta. Mikäli näin ei tapahdu -> toinen kirjallinen varoitus- > vuokrasopimuken purku -> ei irtisanomisaikaa, asunto heti tyhjäksi -> jos ei lähde, haetaan häätötuomiota käräjiltä -> vuokralainen saa asustaa kaikessa rauhassa asunnossa ilman, että vuokranantaja voi pakottaa vuokralaista ulos asunnosta.

      Laki on aina lähtökohtaisesti heikomman puolella, poislukien ihmisen terveyteen tai henkeen kohdistuvat rikokset Suomessa. Ja tässä tapauksessa vuokralainen katsotaan heikommaksi.

      Näin nämä asiat ihan käytännössä Suomessa menee. Siis, jos siis mennään lain ja yleisten käytöntöjen mukaan. Jos ei mennä, niin tilanne on tietenkin toinen.

      • VuokraMatti

        Niitä varoituksia voi tulla vaikka 100 kappaletta, jos vuokralainen parantaa tapansa varoituksen jälkeen. Mutta jos ei paranna, niin yksi riittää - mitään toista kirjallista varoitusta ei silloin enää tarvitse, vaan suoraan vuokrasopimuksen purkaminen. Purkuilmoituksessa pitää olla sopimuksen purkamisen syy, jonka täytyy olla sama kuin varoituksessa (joka on siis annettu esim. 2 kuukautta aiemmin).


    • -Ammattilainen-

      Niinno, periaatteessa olemme ihan samaa mieltä asiasta. Periaatteessahan toista kirjallista varoitusta ei tarvita, mutta käytännössä se toinen kirjallinen varoitus toimii ilmoituksena, että vuokrasopimus on nyt purettu. Sen jälkeen sitten toki voi vaikka haastemiehen (turhaa!) tai kahden todistajan kanssa viedä huoneistoon purkuilmoituksen, jos vuokralainen ei ole kotona. Myös purkuilmoitus saantiallekirjoituksella riittää ilmoitukseksi.

      Toinen kirjallinen varoitus vain on yleensä sekä taloyhtiölle että vuokranantajalle kaikkein turvallisin tapa, koska kirjallista varoitusta ei voi antaa heppoisin perustein. Ja näissä kannattaa vuokranantajan ja taloyhtiön ottaa varman päälle, koska jos lähdetään riitelemään asiasta, mitä vahvempi näyttö jos alkuvaiheessa, sen todennäköisempää, että vuokralaiselle joku lakimies sanoo, että ei kannata lähteä tappelemaan asiasta.

      Toimintamalleissa oli mielestäni suurimmat poikkeavuudet, ei varsinaisesti itse asiassa.

    • hookoooo

      Kuinka vankat todisteet koirien ääntelystä naapureilta vaaditaan?
      Riittääkö jonku kyttääminen päivistä ja kellonajoista?
      pitääkö olla nauhoitettuna ääntä?
      Lähtevätkö naapurit oikeuteen todistamaan vai jättääkö ne leikin yleensä siihen tutkimusvaiheeseen? :)

    • nmjklguiop

      Eräs vuokralainen sanoi koira naapurille.

      Jos ET PIDÄ koiraasi HALLINNASSASI, niin TÄÄLLÄ on TUOLLAISET saatu PIHALLE.

      Kun tuon muistaa, niin ELÄMÄ luistaa :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8791
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2623
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2371
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe