terveystarkastus pelottaa

ihraperse

Hei vaan kaikki ! Elikkä, mua "pelottaa" mennä koulun terkkarille terveystarkastukseen. Miksikö? Painoni takia ! Olen niiiin lihava että hävettää mennä sinne. Haluan ERITTÄIN nopean keinon pudottaa painoa. Ajattelin aloittaa vesipaaston, ja ei, ei se ole vaarallista, koska terveystarkastukseni on ensi KESKIVIIKKONA. Pituuteni on n. 163 cm ja painan 69.9 kg ! Tiedän, ettei kouluterveydenhoitajalle menoa ja riisuutumista tarvitse hävetä, mutta minä häpeän vartaloani. En haluaisi mennä edes koulusta päin uimaan luokan kanssa. Olen siis 12 vuotias tyttö.Kiitos avustanne jo valmiiksi

11

1740

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 24vtyttö

      Moikka,

      täällä nyt 23-vuotias nuori nainen. Lueskelin ton sun tekstin läpi, ja tahdon sanoa sulle pari asiaa.

      Ensinnäkin, sä olet aika nuori vielä, eli sun kehosi tulee muuttumaan vielä PALJON. Tosi monesti tuossa iässä on vielä sellaista "lapsen pyöreyttä", niin tytöillä kuin pojillakin, tosi monilla on sitä, ja se on 100 % normaalia ja täysin ok! Olin sun ikäisenä suurin piirtein samoissa mitoissa mitä sinäkin, ja voin kertoa sulle siis sillä kokemuksella, että älä stressaa OLLENKAAN!, sä tulet muuttumaan kroppasi kanssa vielä tosi paljon, ja tulet näkemään sen ihan peilistä itsekin! Sillä välin - ole ylpeä itsestäsi, kehostasi ja sinuudestasi! Olet hyvä juuri sellaisena, kuin olet!

      Toinen asia: jos tuota sun painoa suhteuttaa sun pituuteen, niin sä olet täysin normalipainoinen nuori nainen. Jotkut saattaisivat sanoa, että pari kiloa olisi ylimääräistä, mutta sun iässä laihduttaminen ja paastoaminen yms vaikuttaa suhun vain NEGATIIVISESTI, se hidastaa sun kasvua ja sun kehitystä. Eli sun kohdallasi: älä missään nimessä ala paastoamaan tai laihduttamaan millään pikadieeteillä, koska niistä on sulle fyysisesti vain harmia, ja niillä voi olla kauaskantoisiakin seuraamuksia.

      Kolmas asia: JOS sulla on itsellä aidosti sellainen olo, että sä et voi fyysisesti etkä henkisesti hyvin sun painon vuoksi, niin siinä tilanteessa sun täytyy jutella siitä jollekin aikuiselle, joka osaa auttaa sua tässä asiassa. Jos susta tuntuu, että syöminen on lähtenyt käsistä, tai koet että sulla on vääristynyt suhde ruokaan, niin siinä ei ole mitään hävettävää; se on tosi yleistä. Siihen pitää sitten myöskin hakea apua! Ja apua sulle siihen voi nimenomaan tarjota TERKKARI, äiti/iskä tai vaikkapa lääkäri. Mittojesi puolesta sä et vaikuta siltä, että sä oikeasti tarvitsisit mitään laihdutusta, mutta jos susta tuntuu että sulla on huono olla ja että terveelliset elämäntavat ovat hakusessa, sä voit saada siihen apua noilta tahoilta, jotka äsken tuohon kirjoitinkin, eli terkkari, äiti/iskä, lääkäri, jne. Varsinkin vanhempien kanssa kannattaa siitä jutella.

      Mutta kuten sanoin: sä olet vallan hyvä tyttö! Sä olet varmasti kaunis, ja uskon, että olet myöskin fiksu. Ja koska sä olet fiksu, niin sä ymmärrät itsekin, että ei nopeat näännytys-dieetit tai paastot ratkaise mitään pitkässä juoksussa - päinvastoin, ne tuovat fyysisiä ongelmia, kuten voimattomuutta, väsymystä, heikotusta ja vaikuttavat negatiivisesti sun hormonitoimintaan ja kehitykseen.

      Jos tahdot pudottaa muutaman kilon painoa, se täytyy tehdä terveellisesti ja ajan kanssa. Eli: liikut väh. 30 min päivässä, syöt terveellisesti hyvää kotiruokaa ja vihanneksia ja jätät herkut vaikkapa vain viikonlopulle. Herkut eivät kuulu terveellisessä ruokavaliossa jokaiseen päivään.

      Nyt rohkaisen sua rentoutumaan tämän asian suhteen, hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet (kaunis nuori nainen) ja hyvksyt sen, että ihmiset ovat erilaisia! Kaikki eivät ole samasta puusta veistettyjä, ja se on täysin OK! Ja lisäksi, jos tahdot jotain pientä painonpudotusta saavuttaa, sun täytyy ensin lähestyä jotakuta aikuista, juttelette yhdessä asiasta, ja sitten terveellisin keinoin liikunnan lisäämisellä ja herkkujen vähentämisellä saavutat terveellisemmän elämän ja siinä mukana sitten tippuu pari kiloa, jos niin tahdot.

      Tsemppiä sulle!, tiedän että tuossa iässä on hankalaa, kun itseään vertailee vielä muihin ja tuntee epävarmuutta omasta kehostaan, mutta voin kertoa, että kun vähän vielä vanhenet, niin ymmärrät, että sä saat olla TÄYSIN oma itsesi, koska vain se tekee sut onnelliseksi!

      Ja usko pois, pojatkin tykkää, kun on vähän jotain mistä ottaa kiinni! ;)

      Tsemppiä, ja ei muuta kuin rennosti tulevaan viikkoon! :)

      • ihraperse

        Oon kyllä ollut melkein aina sitä mieltä etten oo hirveen lihava, kunnes mua ruvettiin kiusaamaan lihavuudesta. Huudeltiin: "Läski !" Joka puolelta ja puhuttiin selän takana pahaa. Siitä se ajatus lähti liikkeelle.


    • 24vtyttö

      Moikka taas,

      tiedän miltä susta tuntuu. Mä olen nyt 24-vuotias, mutta muistan kuin eilisen, kun mua kiusattiin ala- ja yläasteella!

      Mutta muista, että ne jotka kiusaa, kisaavat siksi että niillä on itsellä paha olo sisällään, ja ne vaan purkaa sitä pahaa oloaan tuolla tavalla: eli kiusaamalla.

      Nää kiusaajat tuntevat niin paljon pahaa oloa sisällään ja ovat niin epävarmoja itsestään, että yrittävät toisia ihmisiä lyttäämällä tuntea itsensä paremmaksi ja voimakkaammaksi!

      Muista, että kiusaaminen ei KOSKAAN johdu susta, vaan niistä kiusaajista! Niillä on huono itsetunto ja ne on heikkoja, et sä.

      Kiusaajien uhriksi joutuu ihmisiä, jotka ovat vaikkapa hieman pyöreitä, tai laihoja, tai niillä on punainen tukka, tai ne on lyhyitä, tai niiden isä/äiti on kuollut tai niiden perheellä on normaalia enemmän rahaa. KAIKKI tällaiset tekijät, jotka erottavat sut massasta, ovat kiusaajalle hyvä kohta "iskeä kiinni".

      Eli, vaikka sä olisit 20 kiloa kevyempi, niin silti et voi koskaan tietää, mitä kiusaaja saa päähänsä... Kiusaaja saattaa sitten kiusata sua vaikka siitä että sulla on "liian suorat hiukset"!!! Tai muuta tällaista tyhmää...

      Eli tärkeää on se, että älä anna kiusaajien raukkamaisten tyhmien kommenttien päästä sun ihon alle, älä välitä niistä ja älä kuuntele. Naura sille kiusaajalle ja kysy: "sulla taitaa olla vähän paha olla?", jos se sua kiusaa.

      Ja ympäröi itsesi perheenjäsenillä, läheisillä kavereilla ja mukavilla harrastuksilla.

      Ole ylpeä itsestäsi!

      Ja usko pois: ne jotka kiusaa nyt, tulee vielä tuntemaan sen nahoissaan tulevaisuudessa. Ei ne pääse pälkähästä; pilkka tulee vielä osumaan omaan nilkkaan!

      Ps. Jos kiusaaminen on sietämätöntä, ja kestää kauan, sun täytyy kertoa siitä jollekin. Sulla on oikeus elää elämäsi rauhassa! Jos kiusaaminen jatkuu ja se tuntuu tosi pahalta, puhu asiasta HETI opettajalle tai vanhemmille. Sitten kimpassa keksitte tavan, miten sitä asiaa lähdetään ratkaisemaan.

      • ihraperse

        Kiitos :) susta oli tosi paljon apua ! Nyt on jo parempi olla enkä pelkää enää mennä kouluun kohtaamaan kiusaajat :) paljonn kiitoksia ! :)


    • 24vtyttö

      Eipä mitään :) Kiitos itsellesi, kun tulit tänne puhumaan tuntemuksistasi. Pysyt vahvana, upeana itsenäsi nyt vain, ja anna pahojen sanojen mennä toisesta korvasta sisään, ja toisesta ulos! Sä olet paras JUURI TUOLLAISENA KUIN OLET!

    • ei-mielistelyä

      No ei takuusti 70-kiloinen 12-vuotias ole paras juuri sellaisena kuin on. Naurettavaa puhua jostain lapsenpyöreydestä, kun tyttö on selkeästi LIHAVA.

      >Mutta siinä tietysti olen samaa mieltä, että kiusaamisesta ei pidä välittää eikä itseään hävetä. Ruokavalio vain remonttiin, lisää liikuntaa, niin kyllä se siitä. Pituuttakin saattaa vielä tulla reippaasti lisää.

      • 9+11

        Nyt kyllä kyseenalaistan tekstisi ja pahasti. Hän ei todellakaan ole lihava, korkeintaan hiukan pyöreä. Ei 12-vuotiasta saa kannustaa laihtumaan, sillä tuon ikäiset saattavat saada väärän kuvan, jos nyt esimerkkinä otetaan tuo että muut haukkuu läskiksi niin tottakai 12vuotias sen uskoo. Terveellisesti voi syödä ja liikuntaa saa harrastaa, mutta ei laihtumismielessä, ellei oikeasti ole vaikeasti ylipainoinen. 12vuotias voi vielä kasvaakkin, joka sittemmin tasoittuu painon kanssa mittasuhteisiin. Eli niinkuin 24v nainen neuvoi, syö terveellisesti ja liiku, ja jos paino hiukan putoaa, niin hienoa! Mutta älä yritä väkipakolla laihtua vain muita miellyttääksesi :)


      • Aikuinen nainen

        Vastuuntunnotonta usuttaa 12-vuotiasta laihduttamaan haukkumalla häntä lihavaksi, vaikka et ole edes nähnyt häntä - etenkin, kun tietää, miten vakavat seuraukset sillä voi olla. Vai oletko kasvanut tynnyrissä? Lapsen laihdutus menee helposti överiksi ja sillä puolestaan on elinikäisiä hyvinkin haitallisia terveysvaikutuksia kuten suolisto- ja sydänvikoja. Anorektikoista 5% kuolee. Toisaalta yksilöt kehittyvät hyvin eri tahtiin ja rakenne on erilainen, joten pelkän painoindeksin mukaan ei voi tehdä kuin suuntaa antavia päätelmiä ylipainosta. Tytön pyöreys katoaa yleensä itsestään hänen kasvaessaan naiseksi ellei asiasta tehdä suurta numeroa ja käynnistetä syömishäiriötä. Lapsen laihdutukselle EI, hyville ruokailu- ja liikuntatavoille KYLLÄ.

        Nimimerkki "ei-mielistelyä", syyllistyt täysin samaan kuin jotkut aloittajan koulukaverit eli KIUSAAMISEEN. Häpeä!


      • ei-mielistelijä
        Aikuinen nainen kirjoitti:

        Vastuuntunnotonta usuttaa 12-vuotiasta laihduttamaan haukkumalla häntä lihavaksi, vaikka et ole edes nähnyt häntä - etenkin, kun tietää, miten vakavat seuraukset sillä voi olla. Vai oletko kasvanut tynnyrissä? Lapsen laihdutus menee helposti överiksi ja sillä puolestaan on elinikäisiä hyvinkin haitallisia terveysvaikutuksia kuten suolisto- ja sydänvikoja. Anorektikoista 5% kuolee. Toisaalta yksilöt kehittyvät hyvin eri tahtiin ja rakenne on erilainen, joten pelkän painoindeksin mukaan ei voi tehdä kuin suuntaa antavia päätelmiä ylipainosta. Tytön pyöreys katoaa yleensä itsestään hänen kasvaessaan naiseksi ellei asiasta tehdä suurta numeroa ja käynnistetä syömishäiriötä. Lapsen laihdutukselle EI, hyville ruokailu- ja liikuntatavoille KYLLÄ.

        Nimimerkki "ei-mielistelyä", syyllistyt täysin samaan kuin jotkut aloittajan koulukaverit eli KIUSAAMISEEN. Häpeä!

        Jos mitat ovat totta, niin ei siinä näkemistä tarvita. Lihava mikä lihava.

        Miksi se totuus muuttuisi teidän lepertelyistänne? Aina vedetään nämä anorektikot mukaan. Ikävä sairaus, mutta ei siihen sairastu kuin murto-osa laihduttajista.

        Enkä sitä paitsi sanonut muuta kuin että terveellisemmät ruokailutottumukset ja lisää liikuntaa. Ei mitään hulluja dieettejä, vaan järkevöittää nyt homman. Toki perhettä tarvitaan avuksi kun näin nuoresta on kyse.


      • Aikuinen nainen
        ei-mielistelijä kirjoitti:

        Jos mitat ovat totta, niin ei siinä näkemistä tarvita. Lihava mikä lihava.

        Miksi se totuus muuttuisi teidän lepertelyistänne? Aina vedetään nämä anorektikot mukaan. Ikävä sairaus, mutta ei siihen sairastu kuin murto-osa laihduttajista.

        Enkä sitä paitsi sanonut muuta kuin että terveellisemmät ruokailutottumukset ja lisää liikuntaa. Ei mitään hulluja dieettejä, vaan järkevöittää nyt homman. Toki perhettä tarvitaan avuksi kun näin nuoresta on kyse.

        HALOO! KYSE ON VASTA 12-VUOTIAASTA TYTTÖLAPSESTA! Mitä hyötyä luulet aloittelijalle olevan sillä, että haukut häntä lihavaksi? Mikä motiivi sulla voi olla? (Ei ysrvitse vastata.) Juuri sinun typerän kommenttisi seuraus voi olla, että vasta 12-vuotias lapsi ajautuu syömishäiriöön, jotka todellakaan eivät ole harvinaisia. 12-vuotias on sen suhteen riski-iässä. Etkö olisi voinut tyytyä antamaan ruokailu- ja liikuntaohjeita ilman tarpeetonta pilkkaa, vihapuhetta? Noudattamalla saamiaan ohjeita tyttö varmasti kasvaa normaalipainoiseksi aikuiseksi, mutta pyrkimys nopeaan laihtumiseen 12-vuotiaana sisältää liian monia riskejä. Vähintään se voi johtaa painon jojotteluun ja ylipainoiseen aikuisuuteen, vaikka anoreksialta säästyisikin.

        ei-mielistelijä, älä enää puolustele kirjoituksiasi ja jatka keskustelua, olet saattanut aiheuttaa jo liiaksikin vahinkoa.


    • Aikuinen nainen

      Olen samaa mieltä, että vaikka sinulla, ketjun aloittaja, vielä nyt 12-vuotiaana on ylipainoa, älä ryhdy laihdutuskuurille vaan paranna ruokailu- ja liikuntatapojasi pysyvästi. Syö joka päivä aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala ja 1-2 kevyttä välipalaa eli 5-7- ateriaa päivässä 3-4 tunnin välein. Joka aterialla olisi hyvä olla proteiinia, rasvaa ja hyviä, hitaita hiilihydraatteja kuten kasviksia. Valkoiset leivät, pullat, sipsit, pitsat, karkit ja muut tärkkelyspitoiset herkut minimiin, kerran viikossa kohtuudella nautittuna ne on OK. Älä juo limsoja tai sokerisia mehuja, niistä saa huomaamatta paljon kaloreita. Myös täysmehut ovat kaloririkkaita. Parempi nauttia appelsiini kokonaisena kuin mehuna. Vesi on paras ruokajuoma, maitoa voi juoda välipalan yhteydessä. Lisää kasvisten saantia ja liikuntaa. Näillä keinoilla ylipaino hoituu itsestään ajan kanssa.

      Valvominen lihotattaa! Nuku 9-10 tuntia yössä.

      Laihdutus 12-vuotiaana on vaarallista. Se voi laukaista vakavan syömishäiriön, sekoittaa aineenvaihdunnan ja hormonitoiminnan sekä lopettaa pituuskasvun kesken - asia, jota ei myöhemmin voi korjata. Sinä voit vielä kasvaa pituutta.

      Kouluhoitajan kanssa kannattaa keskustella terveellisestä ruokavaliosta. Hänellä saattaa olla valmiita ohjeita sinulle. 12-vuotias ei ole vastuussa perheen ruokailuista, joten keskustele asiasta vanhempiesi kanssa. Heidät tulisi saada mukaan koko perheen ruokailutapojen parantamiseen. Täytä lounas- ja päivällislautasesta vähintään puolet salaatilla ja muilla kasviksilla. Syö rauhallisesti, älä hotki äläkä santsaa ruokaa. Tieto mahan täyttymisestä ja kylläisyydestä saavuttaa aivojen nälkäkeskuksen 20 minuutin viiveellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5429
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3355
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1873
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1695
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe