Esiaviolliset sukupuolisuhteet syntiä.

Monet kysyvät, miksi esiaviolliset sukupuolisuhteet ovat väärin.

Syy, miksi Jumala suhtautuu esiaviollisiin sukupuolisuhteisiin hyvin vakavasti, lienee se, että siinä kajotaan sellaiselle toisen ihmisen yksityiselle ja intiimille alueelle, jonka Jumala on tarkoittanut olemaan niin pyhää ja koskematonta, että se kuuluu vain Hänen säätämäänsä avioliittoon.

Kaikilla kulttuureilla ja kansoilla on aina ollut rajoituksia seksuaalisen käyttäytymisen suhteen, joko kirjoitettuina tai kirjoittamattomina lakeina, tapoina tai tabuina. Missään kulttuurissa seksiä ei ole saanut harjoittaa miten kukin vain haluaa.

Tämä todistaa, että Jumala, jo luodessaan ensimmäiset ihmiset, on pannut heidän sisimpäänsä tietoisuuden siitä, että seksuaalisuuteen liittyy jotain niin pyhää, koskematonta ja arvokasta, että sitä ei saa käyttää kevytmielisesti. Seksuaalinen koskemattomuus on "pyhä sinetti", joka on tarkoitettu murrettavaksi vasta avioliitossa sen kumppanin kanssa, jonka kanssa on, todistajien läsnä ollessa, solmittu koko elämää koskeva liitto.

Vapaissa sukupuolisuhteissa tämä pyhä sinetti murretaan, häpäistään ja ihmiseltä riistetään hänen koskemattomuutensa. Ihminen ei ole tämän jälkeen enää koskaan entisensä ja koskematon. Lahja, joka oli tarkoitettu hänen aviopuolisolleen, on annettu vieraalle ihmiselle, eikä sitä voida enää mitenkään saada takaisin.

Koskemattomuuden lahjan menettämisen jälkeen avioliitto ei enää ole aito avioliitto. Siitä puuttuu jotain oleellista ja pyhää.

Kaikissa muissa synneissä, murhaa lukuun ottamatta, aiheutettu vahinko voidaan yleensä korvata tai hyvittää jollain tavoin, mutta jos ihminen menettää sukupuolisen koskemattomuutensa, sitä ei voida koskaan saada takaisin tai hyvittää millään keinoin. Tästä syystä esiaviollisissa sukupuolisuhteissa on kysymys hyvin vakavasta asiasta.

"Haureuden syntien välttämiseksi olkoon kullakin miehellä oma vaimonsa ja kullakin naisella aviomiehensä." (1.Kor.7:2)

"Avioliitto pidettäköön kunniassa kaikkien kesken ja aviovuode saastuttamatonna; sillä haureelliset ja aviorikkojat Jumala tuomitsee." (Heb.13:4)

14

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ------

      Tämä tietysti koskee vain naisia? Miehet ovat kautta aikojen saaneet mellastaa miten vain jopa raamattu kertoo näistä.
      Ei ihminen siitä miksikään muutu vaikka olisi ollut useamman kanssa ennenkuin oikea sattuu kohdalle. Mistä muuten aloittajakaan tietäisi jos vastapuoli ei kerro monenko kanssa on ollut enennen häntä, kulkee vain laput silmillä tai valehtelee kuten toinenkin.

      • Kristitty1

        Eivät miehetkään saisi käydä vieraissa. Raamattu kieltää sen siilä se on haureutta, syntiä. Raamattu kertoo ihmisen syntisyydestä ja Jumakan kaipuusta ja valehtelu on myös syntiä meidän pitäisi vältää syntiä.


      • !Eläkää vapaasti!
        Kristitty1 kirjoitti:

        Eivät miehetkään saisi käydä vieraissa. Raamattu kieltää sen siilä se on haureutta, syntiä. Raamattu kertoo ihmisen syntisyydestä ja Jumakan kaipuusta ja valehtelu on myös syntiä meidän pitäisi vältää syntiä.

        No silloinhan se vieraissa käyminen on ok, jos on semmonen vapaampi suhde ja asia kummallekin ok.


    • EttäSilleen

      1. Moos. 29:23 Mutta illan tultua hän haki tyttärensä Lean ja vei hänet Jaakobin luo, ja Jaakob yhtyi häneen.
      1. Moos. 29:30 Jaakob yhtyi myös Raakeliin, ja Raakel oli hänelle rakkaampi kuin Lea.
      1. Moos. 30:4 Raakel antoi orjattarensa Bilhan Jaakobille vaimoksi, ja Jaakob yhtyi häneen.

      • 1+1

        Moniavioisuus ei ollut Jumalan tahdon mukaista vaikka olikin patriarkkojen aikana maan tapa. Missään Raamatussa ei hyväksytä moniavioisuutta. Vaikka Raamattu kertookin esimerkiksi Jaakobin kahdesta vaimosta, se ei merkitse tämän olleen Jumalan tahdon mukaista. Sen sijaan Raamattu kertoo varsin koruttomasti ihmisen oikeista ja vääristä valinnoista. Raamattu ei peittele ihmisen pahuutta, ei edes ns. uskon isien kuten Abrahamin suhteen.


      • ......

        Kova jätkä tuo Jaakoppi.
        Kyllä raamatussa kerrotaan asia ihan hyväksyvästi.
        Miksi, oi miksi te otatte vanhasta testamentistakin kohdat jotka sopivat itsellenne, muut jätetään huomioimatta.
        Kuinka tällä vuosituhannella vielä uskotaan lähi-idässä asuneiden paimentolaisten perustamaan uskontoon. Sitä on aika vaikea soveltaa nykyaikaan, varsinkaan tänne Eurooppaan.


    • !Eläkää vapaasti!

      Siinähän sitten on. Mitä te jeesustelijat sekoilette täällä? Ei raamattua ole tarkoitettukaan ottaa kirjaimellisesti. Toki siitä voi poimia joitain ihan hyviäkin juttuja omaan elämäänsä, mutta se, että pyrkii noinkin kuuliaiseksi ei aiheuta kuin mielenterveysongelmia ja muuta pahaa. Sairaudeksi se menee siinä missä mikä tahansa mielenterveysongelma paisuessaan.
      Uskossa on ihan ok olla, mutta miettikää nyt jumalauta järjellä ihmiset.

    • avoliitto

      mä uskon että Jumala hyväksyy sen että mä olen avoliitossa.ollaan sitouduttu toisiin ja menty kihloihinkin.oltu vuosia yhdessä.jos taloustilanne joskus sallii niin mennään naimisiinkin.

    • OttoPetteris

      Ai jaa..ja ehkäisykin on syntiä!
      Mutta lestadiolaismiehen oman tyttären raiskaus ei ole syntiä tai väärin, ei myöskään pedofilia. Nehän antaa lahko anteeksi.

      Eikö olisi parempi, että te uskovaiset lakkaisitte höpöttämästä koko syntiasiasta? Te olette ihan jäävejä siitä puhumaan. Vai onko joku katolinen piispa oikea tuomitsemaan homot, kun on itse siitä jäänyt kiinni?

    • Minulla oli paljon esiaviollisia suhteita entisessä elämässä ja se haavoitti minua todella paljon. On totta että seksi kuuluu avioliittoon. Käyn parhaillaan eheytystä läpi. Kun vaimoa ei kuulunut, yksi tuli ja sanoi Jeesuksen nimessä olevansa tuleva vaimoni. Vuosikauden olin kärsinyt haureuden hengestä ja se tuli 10 vuotta uniini eri tavoilla. Lankesin viime talvena ennen avioliittoa, nainen tuli raskaaksi ja nyt kannetaan seurauksia. Koko juttu oli saatanan järjestämä ansa ja nyt kun odotan lapseni syntymää, lupasin Jumalalle että enää yksikään nainen ei saa minua
      kunnes monesti varmistettu profetia oikeasta vaimosta toteutuu. Raamattu ei ole vain 2000 vuotta vanha paimentolaisten kirja. Siinä kerrotaan ajaton totuus ihmisestä itsestään ja hänen raadollisuudestaan. Joten herjaajat voivat vaihtaa sivustoa tai jänkätä ja pilkata loputtomiin. He saavat lopulta mitä tilaavat ja ovat
      vellit housuissa polvet vetelän kieli kuivunut kitalakeen Jeesuksen edessä. Silloin on turha selitellä tai venkoilla. https://www.youtube.com/watch?v=mDE_5XeJrz4
      Tässä illan biisi joka kertoo entisestä elämästä

    • Noi lempisivusi täyttävät varmasti kaikki tarpeesi, mutta ei minun.

    • Suoraa puhetta

      Uskoon sairastuneiden höpötyksiä.

    • niin on totuus.

      Niin, pitäähän sitä ENSIN KOKEILLA sopiiko ne alapään vehkeet yhteen, niinkuin se huumori ja vitsikkyyskin yläpäässä.

      Olisihan kauheeta TUHLAUSTA jos olisi sopimattomat vehkeet.
      Oliskohan sitten nimike, pakko naitu?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2425
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      86
      2030
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      257
      2016
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1757
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1671
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1639
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1544
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1331
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1238
    Aihe