Kirkkoherra Laajaslo käyttäytyi törkeesti

Valtio irti korkosta

A-studion keskustelussa uskonnonvapaudesta, hän pyrki estämään Vapaa-ajattelijain puheenjohtaja Petri Karisman esittämästä omia mielipiteitä. Hän riisti puheenvuorosta osan itselleen päälle puhumalla. Juontajat eivät pystyneet tätä estämään. Ilmeisesti kirkon edustajat ovat saaneet lisäkoulutusta hyökkäävään käytökseen hädässä, kun paimennettavat hylkäävät paimenensa kiihtyvällä vauhdilla. Uskoisin, että tämä käytös kihdyttää vain kirkosta eroamista, mitä me tasa-arvoa vaativat kansalaiset tietenkin toivomme. Muuten tasa-arvo asia uskontoasioissakaan ei toteudu.

Positiivista oli, että kirkkoherra Laajasalo piti Karisman puhetyyliä saarnaamiseen sopivaksi?

5

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirkko lopetettava

      Kirkon koko toiminta on aivan sairasta ja siksi kirkko pitäisi lopettaa.

    • "Uskoisin, että tämä käytös kihdyttää vain kirkosta eroamista,"

      Lauhkeat lampaat seuraavat kiltisti paimentaan.

    • tunnustaa

      Laajasalon käytös edustin pappiskäytöksen likaisten temppujen sarjaa monessa muodossa.

      Hän mm. puhui päälle. Nimitteli. Syytti kovasti muita. Ei puhunut itsestään ja järjestönsä tekemisistä vaan edelleen enimmäkseen muista. Kiersi kysymykset. Varasti puheenvuoron monesti. Käyttäytyi ylimielisesti vastapuolta kohtaan. Naureskeli ja hymähteli vastapuolen ajatuksille. Syytti fundamentalismista, sen kummemmin perustelematta (mielestäni hän itse sortuu fundamentalismiin enemmän). jne.

      Siloteltu ja hymyilevä olemus vetoaa varmaan pappoihin, mummuihin ja muihin, jotka eivät keskustelussa ollutta asiaa juuri pintaa syvemmältä mieti.

      Missä oli kristillinen hyvä käytös?

      • Kirkko 0 points

        "Laajasalon käytös edustin pappiskäytöksen likaisten temppujen sarjaa monessa muodossa."

        Näin oli. Minua ärsytti kun Laajasalo hihkui huomaamilleen "heikkouksille" Karisman puheenvuoroissa, osoitteli ja taputteli selkään ivallisesti niin kuin kiusaaja pahimmassa murkkuiässä. Todella lapsellista käytöstä, Laajasalo voi olla varma, etteivät hänen pisteensä silmissäni ainakaan nousseet.

        "Siloteltu ja hymyilevä olemus vetoaa varmaan pappoihin, mummuihin ja muihin, jotka eivät keskustelussa ollutta asiaa juuri pintaa syvemmältä mieti."

        Ja heidänkin tapauksessaan vaikutuksen tekee ulkomuoto, koska kuulo on mennyt. Mikäli tulkitsevat ylimielisen kehonkielen "sosiaaliseksi yhteenkuuluvuuden ilmaisuksi".


    • Humanisti-vapari

      Tosiaan, A-studiossa kirkkoherra Teemu Laajasalolle oli jäänyt YleLeaks -pellen rooli päälle, kun hän herjasi vapaa-ajattelijoita fundamentalisteiksi ym. vastaavaa. Kirkkoherra sekoitti Raamatun ja Lakikirjan välisen eron. Vapaa-ajattelijat eivät ota Raamatun tekstiä sanamukaisesti, mutta 2000-luvun perustuslain ja ihmisoikeuksien osalta asia on hieman toisin.
      Vapaa-ajattelijat kunnioittavat Euroopan ihmisoikeussopimusta ja perustuslakimme perusoikeuspykäliä (po. asiassa 6 § ja 11 §). Itse asiassa koko oikeusjärjestelmässämme ihmisoikeussopimukset ja perusoikeudet ovat fundamentaalisia. Vaparit tukevat apulaisoikeuskanslerin ja apulaisoikeusasiamiehen kannanottoja, ja ne tukevat Vaparien esittämiä vaatimuksia.
      Vapaa-ajattelijain mielestä uskonnon harjoituksen organisointi eli jumalanpalvelusten ja aamuhartauksien sisällyttäminen koulun päiväohjelmaan tulee lopettaa. Oikeudenvalvojien ratkaisut tukevat tätä kantaa. Opetushallituksen ohjeet tulee muuttaa tästä lähtökohdasta.
      Tämänhetkinen käytännön ongelma kouluissa toki on, että uskonnonharjoitukselle ei ole järjestetty todellista vaihtoehtoista ohjelmaa, vaan ”poissa oloon” liittyvä ”muu ohjelma” on usein todella surkeaa. Vaihtoehtoisen ohjelman parantelu ei ole kuitenkaan kestävä ja hyvä ratkaisu ongelmaan.
      Niin kuin apulaisoikeuskanslerin ratkaisu tuo esiin, vaihtoehtoisen ohjelman järjestäminen ja valintatilanteeseen asettaminen on lasten ja perheiden yksityisyyden suojan ihmisoikeusnäkökulmasta aina ongelmallista. Näin ollen ainoa kestävä, kattava ja nopea ratkaisu on, että koulu ei liitä toimintaansa tunnustuksellista uskonnonharjoitusta.
      Tässä on syytä ottaa huomioon kirkon ilmeinen painostuspyrkimys saada kuntien päivähoito ja koulu tukemaan kirkon omaa uskontokasvatusta. Huutava esimerkki kontrollipyrkimyksestä on Puolustusvoimissa kynsin hampain jatkettu käytäntö, jossa kirkon jäsenenä olevilla varusmiehillä ja sotilailla on ollut palveluvelvollisuus eli pakko osallistua uskonnonharjoitukseen palvelusaikana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2483
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2287
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2021
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1393
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1383
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe