Suomessa irtisanominen käy liian helposti ja halvasti!!

Suomessa irtisanomin

Suomessa irtisanominen käy liian helposti ja halvasti!!

OECD:n tuoreen selvityksen mukaan suomalainen irtisanomismenettely on yhdeksänneksi heikoin yli 34 maan joukosta, uutisoi Yle.

Uutisen mukaan joukkoirtisanominen on Suomessa helppoa ja halpaa moneen muuhun Euroopan maahan verrattuna.

Hyvin harvoin työnantajan toimia haastetaan oikeuteen, jos irtisanomisten perusteena ovat taloudelliset ja tuotannolliset syyt. Suomi on tässä suhteessa aika yksiviivainen maa,

Monissa Välimeren ja Keski-Euroopan maissa työntekijöiden irtisanominen on usein huomattavasti vaikeampaa kuin Pohjoismaissa.

Muualla Euroopassa on enemmän turvattu työsuhteita. Siellä on meitä hankalampi irtisanoa ja irtisanomiseen liittyy erorahoja ja muita järjestelyjä, joita Suomessa ei ole, virkkoo Ylelle puolestaan sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvos Esko Salo.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013123017879696_uu.shtml

Vuosi 2009 oli Suomessa irtisanomisten suhteellinen Euroopan ennätys; työttömäksi jäi lähes 20 000 työntekijää, ja väkeä lomautettiin runsaasti.
http://yle.fi/uutiset/suomalainen_irtisanomisjarjestelma__millainen_sen_pitaisi_olla/7004334

7

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Porno-Jalmari

      Saat potkut.

    • kyllä aloittaja on sinällään oikeassa, suomessa on liian helppo heittää työntekijöitä pihalle vain sen takia, että firmalla menee "huonosti" (siis osakkeenomistajille ei tulee riittävästi osinkoja). Tuotannollisista ja taloudellisista syistä on helppo heittää pihalle melkein kuka vaan, vaikka syynä voi olla todellisuudessa vaikka vain eriävä mielipide esimiehen kanssa. Tarvitaan vain sopiva hetki niin "hankalaksi" mielletyt työntekijät heitetään surutta pihalle.
      Firmojen pitäisi pystyä perustelemaan paljon nykyistä tarkemmin esim. työtuomioistuimeen tai vastaavalle taholle kaikki lomautukset, irtisanomiset ja mahdolliset tapahtuvat työn uudelleen järjestelyt,. Tämä ulkopuolinen taho arvio esim. onko irtisanomiset todella tarpeellisia, myös niiden määrän ym. seikat ja jos firma sanoo kaikesta huolimatta tahon suositusten vastaisesti väkeä irti tai lomauttaa, firmojen pitäisi maksaa jokaiselle irtisanotulle esim. puolen vuoden palkkaa vastaava summa sanktiona. Näin pystyttäisiin takaamaan työpaikkojen säilyminen ja työttömien määrän kasvu saadaan laskemaan. Lisäksi lomautuksille pitäisi määrätä maksimiaika 1kk jonka jälkeen tämä ulkopuolinen taho arvioi uudelleen onko lomautuksille todellista perustetta jatkaa vai onko firman otettava työntekijät/-jöitä takaisin töihin ja minkä verran.
      Nykyinen työttömien määrän jatkuva kasvu on täysin mahdoton yhtälö, koska mikään vastatoimi työllisyyden parantamiseksi ei kuitenkaan ole koskaan toiminut eikä pakottamalla ennekään ole saatu mitään aikaan. Miksi aina työttömiä pidetään syyllisenä oman tilanteeseen, kun kuitenkin tiedetään ettei kaikille tule koskaan olemaan mahdollisuutta työllistyä tulevaisuudessa (esim. ikä tai sairaudet yms rajoittavat työkykyä eivätkä monetkaan firmat palkkaa edes yli 55v töihin enää). Työministeriön pitäisi keksiä tapa, jolla tuetaan nimenomaan esim. juuri ikääntyvien työllisyyden paranemista, joku tukimuoto jolla tuetaan yritystä joka palkkaa esim. vain ja ainoastaan yli 55v työhönsijoittumista.

    • herkkoposkinen

      Tämän työntekijäin irtisanomisten vastapainoksi tasapuolisuuden nimissä tulisi olla
      sakko yhteiskunnalle, jos joku yltiöpäinen ja ajattelematon yrittäjä aikoo palkata lisää työntekijöitä!! Lisäksi mielentilatutkimus ja psykiatrin lausunto yrittäjän mielentilasta! Onhan lähes rikollista, jos aiotaan yhteiskunnan verorahoilla makoilevia ihmisiä houkutella vastoin omaa tahtoaan "työntekoon" ja vielä säännöllistä työpäivää noudattamaan. Ei voi kun ihmetellä näitä yrittäjiä, jotka kuvittelevat voivansa pelastaa Suomen ajautumasta rappiolle - uusia työpaikkoja tarjoamalla!

    • hahhaaahaaaaaaaaaaaa

      Yritystuet ovat huipussaan ja nekin käytetään firmojen osinkoihin ja herrojen bonuksiin eikä lisätyöväen palkkaamiseen tai investointeihin, samalla nämä firmat valitttavat jatkuvasti työvoimapulaa ja investoimisen kalleutta vaikka firmojen tuet juoksee enemmin kuin firmat veroja edes maksavat.

      Sipilä lupasi yritystukia pienentää mutta pienetääkin vain tavisten asumistukia ja työttömyysturvaa. Taitaa olla väärä mies tehtävään vai onko hän niin nero ettei tavis ymmärrä sitä?

      • one_night_stand

        Nyt kun maan talous käy kuumana on se oikea paikka ja hetki laittaa stoppi yritystuille. Elokuun 2017 lopussa on valtion budjettiriihi. Siis vallan juuri näinä päivinä. Valtiovarainministeri Orpo voisi nikoittelematta täräyttää pöytään 500 miljoonan euron jytkyleikkaukset vuoden 2018 suoriin yritystukiin. Se olisi hatun noston arvoista miehekästä toimintaa. Jokaisen on otettava osaa 100-vuotis juhlatalkoisiin. Saataisiin alijäämäinen valtiontalous horiop vauhdilla kuntoon.


      • 102030405060

        Yritystukiaei niinkään ole tarvetta lopettaa, mutta niitä pitäisi uudelleen kohdentaa.

        Eli tehottomat tai jopa haittalliset tuet pois, ja enempi niitä tukia joilla on tehoa.


    • 102030405060

      Ei sekään välttämättä ole hyvä asia, että irtisanominen on liian vaikeaa, koska silloin työnantajan kynnys palakta uusi työntekijä nousee korkeammaksi.

      Kynnys palkata pitäisi saada matalaksi, jotta riski työnantajalle ottaa uusi työntekijä ei ole kohtuuton.

      Välimeren maat kun otit esimerkiksi, niin sielläpä niitä työttömyysongelmia onkin, Espanjassa taitaa olla nuorisotyöttömyys aivan posketon?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4702
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1472
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1452
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      344
      1430
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1367
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1257
    Aihe