Erosta selviytyminen? Kauanko...

zee123

Erosin avopuolisostani n. 1kk sitten. Olen vähän päälle nelikymppinen ja kyseessä oli uusioperhe. Se ei toiminut, oli vain toisen lapset ei mun. Oli kuitenkin paljon hyvääkin, mutta paljon myös haasteita. Aloite eroon oli mun. Ratkaisu tuntuu oikealta. Kuitekin erosuru on valtava. Ei pysty syömään, nukkuminen haastavaa jne. Mutta tiedän, että suru on surtava. Toisaalta kirpaisi kun miehellä olikin jo parin viikon päästä toinen, työkaveri.. Mutta silti koen, että suunta on oikea. Miten olette selvinneet? Miten kauan toipuminen on kestänyt? Olen kuitenkin se "jättäjä", luulisi, että on helpompaa, mutta ei... Kuitenkin hyviä muistoja tulee mieleen, vaikka ratkaisu oikea onkin... Olisi kiva kuulla ajatuksianne.

9

432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kommentti Keijo

      Joku viisas sanoi, että suruaika kestää tuplaten mitä suhde kesti. Liekkö sitten perää.

      Se kestää niinkauan kun se kestää. Anna sille aikaa. Voithan lukea erilaisia ero-oppaita sun muita, mutta vain aika parantaa.

    • oppeliini1

      Aikuiset aikanaan AINA pääse yli. Lapset on toinen asia.
      Teidän tapauksessa mies ei toimi oikein tuomalla kuukausittain uusia naisia lastensa nähtäville, todennäkoisesti antaen lasten uskoa että tuoho uuteen ihmiseen voi luotta ja alkaa arasti rakastamaan.

      Jos todella aiot parantaa yhtään mitään/ketään, tee miehelle selväksi että tuo mitä hän tekee lapsilleen on todella väärin. (olettaen tietenkin että lapset ovat tarpeeksi pieniä ollakseen yhä vanhemmistaan riippuvaisia).

      Sinä pääset miehestä (henkisesti) eroon. Usko pois. Seuraavala kerralla ehkä kannattaa pitää oma tupa oma lupa. Se ei koskaan vähennä yhteydenpitoa eikä rakkautta!

    • konkarin neuvo

      Selviää ystävien avulla ja jos on mahdollista mene eroryhmään. Esim Fisherin eroseminaariin jos vaan joku paikkakunnalla niitä järjestää.

      Erosta toipumiseen menee yleensä noin pari vuotta. Miehen ajatusmalli on yleensä tyystin erilainen ja mies kykenee ( monet kokemukset lähipiiristä vahvistavat) uuteen suhteeseen tosi pian. Ja alkaa etsimään uutta kumppania jopa muutaman tunnin kuluttua eropäätöksestä. Sekin on koettu ja nähty.

      Kannattaa panostaa ulkoiluun ja mukaviin harrastuksiin mistä tykkää. Aika tekee tehtävänsä. Ja laastarisuhteeseen ei kannata mennä kuten mies yleensä menee.
      Jos teillä on yhteisiä lapsia ja vaikka olisi vain omia, niin pidä he erillään riidoista ja erimielisyyksistä exän kanssa. Ei mustamaalausta vaan kommentti, että ei suhde ei toiminut ja näin on paras.

    • arogatg

      no well..miehesi varmaan petti sinua jo suhteen aikana jos työkaveri vain ilmestyi elämäänne. mitä jos kysyt, tai vokottele kostoksi sänkyysi....???

      • ...

        Ei tuollainen kostotoiminta kannata. Uutta kohti vain, ei kannata juuttua vatkaamaan menneitä.


    • nuoriN

      4 vuoden suhteen jälkeen jättäjänä ja pettäjänä.. siitä nyt kaksi vuotta ja vielä joskus riipii.. vuoden jälkeen jälkeen rauhoittui kuitenkin aika paljon oltavat, voimia vaan ja aika sen vaan parantaa.

    • kerran eronnut

      Hänellä on kyllä ollut se toinen jo teidän suhteen aikana... Mutta sehän ei enää kuulu sulle. Hän on vapaa tekemään mitä haluaa. Ei jäänyt ainakaan tuleen makaamaan.

      Luonnollista, että erosuru tulee vaikka itse olisikin se jättäjä. Siihen ei oikeasti auta kuin aika. Ja se, ettet koko ajan vatvo asiaa mielessäsi. Tehty mikä tehty. Ja etenkin kun ratkaisu tuntuu oikealta. Keksi jotain kivaa tekemistä. Tee asioita, joista nautit. Opettele olemaan onnellinen yksin. Ei se kamalaa ole.

    • hyvää juhannusta

      Yksin elämään opettelu on ensin ja sitten uutta katsomaan. Minä osaan olla nyt yksin, ja ei tuota mitään tuskaa juhannus olla yksin.

      Erosta jo vuosia, mutta aikaa meni päästä jaloilleen. Mitään nopeaa suhdetta jos hakee, se ei kestä.
      Jus joulu ja juhannus oli vaikeita eron jälkeen, ajatteli miten muilla hyvin ja minä yksin.
      Aika haavat parantaa,on totta!

      • SuruEiJätä

        "Aika haavat parantaa,on totta! "

        Fraasi on höpinää. Olen käynyt kaksi raskasta eroprosessia itseni kanssa läpi. Ensimmäisestä on jo reilut parikymmentä vuotta aikaa. Eka ero olikin henkisesti todella raskas ja toipumiseen meni sama aika kuin suhde kesti (6 vuotta). Nyt toisen avoliiton päättymisen jälkeen on mennyt pari vuotta ja edelleen ottaa päähän. Toki olin se jätetty ja molemmilla erokerroilla naiset etsivät toisen miehen jo suhteen loppumetreillä (varmaan helpompi jättää kun on uutta jo uunissa). Ihmisissä on siis todella isoja eroja mitenkä toipuvat erosta. Suru ei koskaan lähde pois, ei ajan kanssa eikä ilman. Toki oppii elämään niiden kanssa ja jos sattuu saamaan oikean uuden suhteen niin sen tuoma vaikutus hautaa vanhat asiat mutta siellä ne piileskelee, pinnan alla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1619
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      25
      1341
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1089
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1062
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1061
    6. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      954
    7. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      2
      953
    8. 5
      945
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      932
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      924
    Aihe