Kamala maku ikenestä/hampaasta

Dippadai123

Tervehdys. Niin se vaan on kun nää pitkät pyhät tulee, tuntuu aina tulevan jotain hammasvaivaa...

Minua on vaivannut jonkin aikaa kamala maku suussa. Jostain syystä alkaa iltaisin maistua vasta, en tiedä miksi. Aattelin ensin että valuttaa poskiontelosta mätää( maistuu mädältä), koska oli flunssa päällä ja muutenkin toinen onteloni reistailee usein. Nyt sitten eilen illalla huomasin että tuo kamala maku tuleekin ikenestä/hampaasta...huomasin sen kun ikäänkuin imin ientä(ja se maku on vain toisella puolella suuta) Noh, siinä kohtaa on reikä, iso sellainen. Siihen tehdään mahdollisesti juurihoito parin viikon päästä. On siis aloitettu hoitamaan hampaita, yhden kerran käynyt...kamala hammaslääkäripelko voitettu!! Jee.

Mutta voisiko tuo olla ihan "vaan" ientulehdusta? Vai pitääkö tässä juosta johonkin päivystykseen, ei oikein jaksaisi, kun ei mtn kipua onneksi ole. Siinä reiän päällä on sillä jollain apteekista saatavalla paikka-aineella tehty paikka, vaimo laittoi, ja hyvin on kestänyt. Mutta tosiaan en ole oikein uskaltanut harjata tuota kohtaa, ettei se paikka irtoaisi jne. Vissiin on tullut aika hinkata sitäkin palikkaa ihan tosissaan.

19

15636

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dippadadai123

      Hain apteekista corsodylia. Herranjumala että nyt maistuu entistä enempi se kamala maku. Ota tästä selvää. Maku tulee myös jos ryystän nenästä limaa nieluun. Kun ei näy mitään punoitusta ikenessäkään (tosin tupakoin )......outo vaiva, hyi hitto.

    • bjhmkg

      Käske vaimon poistaa hammas

    • Dippadai123

      Joo, vissiin pakko kohta pyytää poistamaan...

      Alan jo epäilemään omaa mielenterveyttäni, mikä nyt muutenkin ihan romuna, että kuvittelenko koko asian. Ennenkin ollut tämä sama vaiva, tosin ei näin kamalalla maulla, ja mitä lie. Ihan kuin olis kuollut rotta suussa, hyi helvetti.

      Voiko tän kanssa, mikä sitten lieneekään, kituuttaa reilu 2 viikkoa seuraavaan hammaslääkäri aikaan?

      • Dippadai123

        Apuva! Vieläkin tämä kamala maku tulee jostakin. Poskiontelo tuntuu tulehtuneelta, mutta tosiaan koskaan ennen ei ole tällaista makua ollut siihen liittyen. Ens viikolla olisi hammaslääkäri, sitä seuraavalla kurkkunenätohtorin aika. Mtn kipua ei hampaissa ole (ainoastaan paineen tunne välillä, sen liittänyt aina ontelovaivaan). Toisella puolella suuta siis maistuu ajoittain ihan viemäriltä, alan tulla kohta hulluksi. Oli pari päivää välillä poissa mutta taas mennään...


    • Hoidettavissa_on

      Jouduit käymään aika pitkän monologin itsesi kanssa. Itselläni aikanaan tuli ällöttävä valkopippurin maku suuhun, kun osittain puhjenneet viisauden hampaat märkivät ikenen sisällä. Hapaiston tulehdukset ovat riski sydän- ja verisuonisairauksille ja aivohalvauksille, joten ne kannattaa hoitaa kunnolla. Käytätkö säännöllisesti hammaslankaa? Viisuriongelmia se ei poista, mutta ainakin itselläni on pitänyt kurissa muut ienongelmat. Hyvä, että menet hammaslääkärille. Saat todennäköisesti antibioottikuurin hoidon tueksi.

    • Dippadai123

      kiitos vastauksesta. Tässä kävi nyt niin että huomena olisi ollut hammaslääkäri. No mutta tietenkin koko perhe on paskataudissa, oli pakko perua aika :( hiton hitto. Sain uuden ajan vasta 2 kk päähän. justiinsa kun olisi vihdoinkin vuosien pelkäämisen jälkeen uskaltanut mennä ajalle, ottaa päähän. hygienistille on aika parin viikon päästä (hävettää mennä)

      "Käytätkö säännöllisesti hammaslankaa?"

      en uskalla. viimeeksi kun vetelin lähti alahampaiden välistä pieni pala pois, siellä on tosin hammaskiveä niin paljon että saattoi olla sitäkin mikä irtosi.

      Hemmetti kun kaikkea pitääkin pelätä ja hävetä. Nyt sitten on oltava viemärin maku suussa ties kuinka kauan. Ajanvarauksessa mainitsin asiasta, sanoi että jos alkaa kunnolla särkeä, niin sitten soittoa(epäili että poskiontelosta tulisi). Toivottavasti saan ensi viikolla antibiootit, aika kurkkutohtorille, johtui tämä nyt sitten mistä tahansa.

    • Dippadai123

      Poskiontelot kuvattu ja punkteerattu. Samana päivänä kun punkteeraus oli, maku oli päällä. Liekö sitten sattumaa, sen jälkeen oli muutaman päivän paha maku poissa. Sitten se tuli taas takaisin :( mitä ihmettä tää on? Sitten myös hampaani tuntuu tuolta samalta puolelta ihan likaisilta koko ajan, vaikka harjaan tai teen mitä.....jotain ihme töhnää, sekö siellä maistuu? Lima tuntuu oudon sitkeältä myös välillä, jotenkin vaahtoavaa tms. Ihme oireisto.

    • pelkoinen1

      Hei. Sinulla varmaan hammasjuuri täynnä mätää, ja työntää sitä ulos. Näkyykö ikenessä siinä kohtaan mitään pientä finnin näköistä näppylää? Itselläni oli sellainen, ja sieltä tuli märkää ulos mikä maistui kaamealta. Jos näin on, on edessä juurihoito. Olen itse pelkopotilas ja voin kertoa ettei se satu. Reippaasti hammasta hoitamaan. Itselläni poistettu kaksi hammasta.

    • Dippadai123

      Kiitti vastauksesta :) ei näy mitään näppylää siellä. Tosiaan kun kävin tuossa punkteerauksessa, joku hammaslääkäri kävi katsomassa siinä samalla muutama kk sitten otetut röntgenkuvat hampaistani, ja ei nähnyt muuta kuin sen hemmetin ison reiän. Mutta juurihoito on tosiaan kyseiseen edessä heinäkuussa joka tapauksessa. Alan ihan toivoa että kyse olisi vaan hampaasta....

      Nyt maku on muuttunut. Se on maistunut tässä pari päivää jotnkin imelältä, hieman toffeen makua seassa, ei hemmetti. Googlettanut jo kaikki aivokasvaimet ja mitä lie, ihan käsittämätön maku! Ruoka maistuu ihan oudolta, tupakki on kuin siinä olisi joku erityinen aromi seassa, olut maistui makealta jne. Huhhuh. Ja tosiaan liittyy vielä saman puoleln sieraimessa kamala haju.....no ohan ne jotenkin yhteydessa suu ja nenä. Ei tätä enää jaksa, oikeesti alkaa pää seota.

    • rhhyuw

      Voi tulla poskionteloista

    • PienA

      Mulla on nyt vissiin viikon ajan maistunu mätä takimmaisten hampaiden tienoilla. Hampaat pitäs olla kunnossa, pesen hampaani hyvin ja käytän hammaslankaa. Karsea kuoleman maku lähtee vain minuuteiksi pois hampaiden pesun jälkeen. Sitten se palaa takaisin. Oon tässä yritelly kans googlettaa mikähän ihme tää on. Ei kipua, ei (tietääkseni) reikiä hampaissa. Ei flunssaa.
      Vain karsea maku. Molemmilla puolilla takimmaisten hampaiden tienoilla. Yhhyh.

      Onko ketjun aloittajalle selvinny mikä aiheutti maun?

    • Dippadai123

      On selvinnyt, tavallaan. Minulla siis oli vierekkäisissä hampaissa molemmissa isot reiät, kohta mistä tuo maku tuli/tulee. Ensimmäinen paikattiin reilu kk sittn, toinen viime viikolla. Ekan paikkauksen yhteydessä, voi luoja sitä makua :) ei tarvinnut enää ihmetellä mistä se tulee. Maistui vielä monta päivää sen jälkeen. Sitten se katosi, tai ainakin lieveni huomattavasti. Nyt kun paikattiin se toinen leego, sama homma, hieman miedompana tosin. Ien tulehtunut noiden hampaiden kohdalta, uskon että sieltä se jotnkin tulee. Nyt vaan pitää langottaa ja muut hinkkaamiset kunnolla, että ien paranee....

    • Dippadai123

      Ja nyt kun tuli asia puheeksi, niin tosiaan vieläkin kun "imen" ientä/ hampaita se maku vaan tulee sieltä. Paaaaljon miedompana, eikä se paska maistu suussa enään muuten, mutta silti...outoa vaikka hampaat pitäisi nyt olla vihdoin kunnossa. Ien lienee hieman turvonnut alueelta ( ellei sitten vaan ole normisti sellainen), kaipa se sitten ikenestä tulee. Mutta miksi välittömästi kun pora osui noihin molempiin palikoihin, maku pullahti suuhuni..eihän se ikeniin mitenkään liity. Outoa. Edelleen.

    • Mieki kävin just hammaslääkärissä ja paljastui, että reikähän se siellä! Ja on vielä viisaudenhampaassa. Ensviikolla röntgeni ja sitte revitään viisaudenhampaat pois. Toivottavasti mätämaku lähtee siinä sitte samalla.
      Tuli kyllä yllärinä tuo reikä hampaassa. :)

      • Dippadai123

        Pari kuukautta meni ilman makuja, ja nyt on TAAS tullut takaisin. Mitä ihmettä? Hampaat alkaa olemaan kunnossa, tässä tullut välissä rampattua muutaman kerran hammaslääkärissä. Mutta, sieltä se kamala maku vaan jostain tulee, kun imen niitä ex-reikäsiä hampaitani....tai siis maistuu ihan koko ajan jälleen kerran. Mystistä on, ei voi muuta sanoa. Maku on järkyttävä, luulin jo päässeeni vaivasta, mutta ei suinkaan. Selitystä ei ole? Ja jälleen kerran ontelo on täynnä tavaraa, mutta kun se ei tule sieltä, vaan selkeästi ikenestä, hampaista. Hulluksi tässä taas on heittäydyttävä.


      • Dippadai123
        Dippadai123 kirjoitti:

        Pari kuukautta meni ilman makuja, ja nyt on TAAS tullut takaisin. Mitä ihmettä? Hampaat alkaa olemaan kunnossa, tässä tullut välissä rampattua muutaman kerran hammaslääkärissä. Mutta, sieltä se kamala maku vaan jostain tulee, kun imen niitä ex-reikäsiä hampaitani....tai siis maistuu ihan koko ajan jälleen kerran. Mystistä on, ei voi muuta sanoa. Maku on järkyttävä, luulin jo päässeeni vaivasta, mutta ei suinkaan. Selitystä ei ole? Ja jälleen kerran ontelo on täynnä tavaraa, mutta kun se ei tule sieltä, vaan selkeästi ikenestä, hampaista. Hulluksi tässä taas on heittäydyttävä.

        Ja taaaaaas kamala maku pukkaa vaan. Hampaat on hoidettu ( suuhygienistille vielä). Sieltä se vaan jostain tulee samasta vanhasta kohtaa. hampaiden paikkauksella ei mtn merkitystä sittn kuitenkaan. Hinkattu on, langattu on. TOIVOTONTA! En ymmärrä, alkaa tosiaan käymään psyykkeen päälle tämä. Poskiontelo on kyllä taas myöskin täynnä tavaraa.....mutta eikai se ikenen läpi nyt sentään mätä tms sieltä puske!

        Mitä tämä on?


    • autsi

      Mulla on sama ongelma. Googlasin 'toffeen maku suussa', ja sain tämän viestiketjun. Onko ongelma selvinnyt?

    • Vinkki_

      Minulla on kokemusta poskionteloperforaatiosta, jossa meinasi mennä henki. Voin melkein veikata, että kyseessä on niin paha tulehdus, että siinä on ikenen alla yhteys poskionteloon. Toinen vaihtoehto on, että yhteys ei ole suora, mutta poskiontelon seinämää painava tulehdus aiheuttaa myös poskionteloon paineen tunnetta. Kannattaisi otattaa röntgen poskionteloista ja hampaasta. Tulehdus pitää hoitaa antibiooteilla. Myös poskiontelopunktiot auttavat myös tulehduksen poistamisessa. Niissä myös näet valuuko neste suuhun vai tuleeko se nenästä ulos eli onko yhteyttä vai ei. Hammastulehduksissa on kuoleman vaara, joten ne pitää hoitaa hyvin.

    • Anonyymi

      moii

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      223
      1898
    2. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1292
    3. Kohuttu Iida Vainio mursi hiljaisuuden -Näin raskaus vaikutti Farmi-kuvauksissa: "Saattoi ruveta..."

      Ihanaa odotusta, tsemppiä ja voimia Iida! Iida Vainio ja Archie Cruz eli Arttu Kuosmanen asuvat yhdessä Helsingissä ja o
      Suomalaiset julkkikset
      12
      1159
    4. Minkälainen ihminen

      kaivattusi on?
      Ikävä
      80
      1113
    5. Avoin kirje sinulle

      Rakas, Kirjoitan sinulle nyt, vaikka sanat tuntuvat niin vaatimattomilta siihen, mitä sydämeni on kantanut sisällään ni
      Ikävä
      28
      872
    6. Mitä mies teet

      näin iltasella? 👾
      Ikävä
      53
      771
    7. Nainen, jos luet kirjoituksiani

      niin sano minulle jotain?
      Ikävä
      49
      756
    8. Sullahan oli ihan valtavat t...., nainen

      Aivan suunnattomat ja hyvin muodostuneet. Luulisi että olisit uskaltanut tehdä selvän aloitteen jos jotain haluat. Miksi
      Ikävä
      53
      719
    9. Numerosi 3. ja 4.

      viimeinen numero. Ei uskalla muuten.
      Ikävä
      38
      716
    10. On ikävä häntä

      Ollut pitkän aikaa
      Ikävä
      37
      704
    Aihe