UUDET HAMPAAT

MKNJBHGV

Hei vaan, olen 21v nuorimies ja hampaani ovat jo uskomattoman huonossa kunnossa, koska en nuorempana ja tyhmempänä vain osannut arvostaa terveitä hampaita. Hampaani ovat vinot, keltaiset ja reikäiset. Puhuminen, hymyileminen ja nauraminen tuntuu todella vaivalloiselta koska heti tulee mieleen että toivottavasti kukaan ei kiinnitä rumiin hampaisiini huomiota.

Olen selaillut muutamia hammaslääkäreiden nettisivuja, ja tuolla näyttäisi olevan kaiken näköisiä implantteja, laminaatteja, kruunua, siltaa... pääni menee sekaisin.

Kannattaako minun tosiaan irrottaa nämä kaikki rumat hampaani ja ottaa kokoproteesit tilalle?

Millainen koko tämä prosessi on? Saako yhdellä nukutuksella kaikki hampaat irti, ja miten pitkään ollaan ilman hampaita yms...

Ja tärkein kysymys tietenkin on, että paljon koko lysti maksaa? Pari tonnia olisi käytettävänä tähän. Saa muutenkin laittaa omia kokemuksia :) Kiitos!

4

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puuhastelija

      Ei todellakaan kannata mitään kokoproteeseja. Ne eivät pysy paikallaan kuin omat eikä niillä voi purra läheskään yhtä tehokkaasti. Lisäksi leukaluut alkavat surkastumaan ilman hampaita. Kannattaa jättää ammattilaisen arvioitavaksi sinun hampaidesi kunto.

      Jopa pahasti karioituneesta hampaasta voi saada ihan muovilla jo aivan aidon näköisen ja toimivan. Suuhygienisti poistaa hammaskiven ja pinttyneen lian, jolloin pahin keltaisuus jo lähtee. Vinouden voi mahdollisesti korjata paikkaustoimin ja ehkä jopa oikomalla lopuksi.

      Ihan ensimmäiseksi otat yhteyttä kunnalliseen hammashoitoon, jossa tehdään arvio. Yksityisellä krunuihin, siltoihin jne. kuluu äkkiä melkein tonni/kappale. Puudutuksella hoidosta saa kivuttoman, mitään nukutuksia ei tarvita. Rauhoittava esilääke on mahdollinen.

    • proteesit

      Kokoproteesi ylös ja osaproteesi alas voisi olla ihan toimiva ratkaisu. Yläproteesin kanssa tulee toimeen aivan hyvin, eikä niitä itsekään pidemmän päälle huomaa. Kokoproteesi alhaalla tietysti ongelmallisempi, ja purenta sen kanssa huononee merkittävästi. Joten alas kannattaa jättää tukihampaita, jos niitä ehjiä vielä on. Leukaluiden surkastumista ei kannata murehtia. Se on pitkällinen prosessi, ja joillakin tiedän olleen kokoproteesit jo 50 vuotta, eikä semmoista surkastumista päällepäin näy.

      Kunnallinen hammashoito voi tehdä ihmeitä suussasi tuolla parilla tonnilla, yksityinen ei.

    • kuoret

      Mieluummin kuoret kuin proteesit. Hoida kunnallisella hampaat kuntoon reikien osalta, niin ehjiin hampaisiin voit halutessasi ottaa yksityisellä ylös 4-6 etuhampaaseen laminaattikuoret. Niillä kelpaa hymyillä. Muilta osin tärkeintä on, että hampaat on ehjät tai paikatut - toisin sanoen tuntuvat hyviltä. Jos noin nuorena otat proteesit, niin ihan varmasti harmittelet sitä myöhemmin.
      Kaverillani oli nuorena keltaiset ja sisäänpäin kääntyneet hampaat. Hän otti neljään etuhampaaseen kuoret ja ne näyttävät todella luonnollisilta. Kuorien kanssa hampaita pitää kuitenkin hoitaa entistäkin paremmin, joten mikään oikotie onneen se ei ole.

      • proteesit

        Huomaa: Budjetti. Mitään kuoria, implanteista puhumattakaan ei parilla tonnilla saa. Vaarana on, että rahan puutteen vuoksi hampaat jäävät hoitamatta, ja jatkuva tulehdus suussa ei kauhean terveellinen ole, särystä ja vihlonnasta puhumattakaan. Siis jonkinlainen proteettinen ratkaisu on parempi kuin ei mitään. Yläkokoproteesi maksaa n. 500-600 euroa erikoishammasteknikolla. Siihen lisäksi poistot pari sataa. Jos alhaalta sitten paikataan ja poistetaan muutama hammas, ettei osaproteesiakaan tarvitse tehdä, niin kunnallisella selviää hyvinkin alle kahden tonnin koko remontista. Erikoishammasteknikkohan saa tehdä vain kokoproteeseja suoraan. Osaproteesit tulevat aina hammaslääkärin kautta teknikolta ja se nostaa kustannuksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7936
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2198
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1374
    Aihe