Selitystä kaivataan edelleen

Olen itsekin käsitellyt tätä aihetta muutamaan otteeseen, mutta en ole ikinä saanut kreationisteilta asiallisia vastauksia, joten kokeilen uuden tutkimuksen varjolla onneani jälleen kerran.

Kreationistit kieltävät kategorisesti ajoitusmenetelmien toimivuuden, niin radiometristen, luminesenssi kuin molekyylidataankin pohjautuvien sekä kaikkien muiden. Nämä täysin erilaisilla periaatteilla toimivat menetelmät muodostavat yhtenäisen kuvan todellisuudessa virhemarginaalien sisällä, joten kreationistien väite niiden toimimattomuudesta tarkoittaisi sitä, että niissä kaikissa olisi jokin perustavaa laatua oleva virhe, joka jostain selittämättömästä syystä aiheuttaa niiden keskinäisen yhteensopivuuden.

Viime viikolla julkaistiin uusi tutkimus, jossa kerrottiin vanhimmasta löydetystä varsinaiseen delfiini heimoon kuuluvasta fossiilista. Tässä tutkimuksessa itseäni kiinnosti eniten se, että molekyylidata oli antanut tutkijoille tiedon olettaa, että delfiinien heimo on syntynyt noin 9-12 miljoonaa vuotta sitten, mutta varhaisimmat yleisesti tiedossa olleet fossiilit olivat alle 6 miljoonaa vuotta vanhoja.

Nyt tutkitun fossiilin löysivät japanilaiset tutkijat jo 1970-luvun lopulla, mutta sen merkitystä ei ymmärretty vasta kuin nyt uudemmissa tutkimuksissa. Paljastui, että kyseinen fossiili oli peräisin kerrostumasta, jonka ikä oli noin 8,5-13 miljoonaa vuotta. Näin siis saatiin täytettyä aukko, joka oli molekyylidatan ja fossiilien antaman iän välillä.

Muutamien vuosien aikana teknologia on edennyt suurin harppauksin molekyyligenetiikan saralla, ja pystymme yhä tarkempiin tuloksiin ja kalibrointeihin kasvaneen datan ansiosta. Muutamia esimerkkejä kertoakseni, niin koppisiemenisten, eli varsinaisten kukkakasvien uusimmat ajoitukset molekyylidatan ja fossiilien suhteen osuvat hyvin virhemarginaalien sisään, vaikka puhumme jo 250 miljoonasta vuodesta. Nuijapääkatkarapujen tutkimus on selvittänyt paitsi yhteensopivuuden fossiilien ja molekyyliajoituksen välillä, niin se on myös kumonnut käsityksen ”elävien fossiilien” muuttumattomuudesta. Kaakkois-Aasiaan vaeltaneiden ensimmäisten nykyihmisten fossiililöydökset vastaavat muutaman tuhannen vuoden tarkkuudella molekyylidatan antamia aikoja. Ihmisten ja simpanssien täiden molekyylievoluutio sopii täydellisesti yhteen ihmisten ja simpanssien molekyylievoluutioon jne.

Pitää kuitenkin muistaa, ettei molekyyligenetiikka anna täydellistä kuvaa elämän fylogeniasta, eikä sitä kukaan väitäkään. Molekyylikellot ovat edelleen suuntaa antavia, vaikka niiden tarkkuus paranee jatkuvasti kehittyvien tekniikoiden ja kasvavan datan ansiosta. Jos txt() esimerkiksi haluaa jauhaa hiivan ”epäonnistuneista” sukupuista, niin jatka toki tätä keskustelua täällä http://keskustelu.suomi24.fi/node/11981133 .

Minulla on siis edelleen kaksi kysymystä. Ensinnäkin suoraan tähän avaukseen liittyen, eli mikä on se perustavaa laatua oleva virhe kaikissa ajoitusmenetelmissä, jonka takia ne näyttävät yhteensopivia tuloksia, vaikka ovat toimintaperiaatteiltaan hyvin erilaisia? Lisäkysymyksenä esitän aihetta sivuavana sen, että miksi DNA:n nukleotidien väliset sidokset hajoavat samanlaisissa olosuhteissa ajoitusmenetelmien antamien ikien suhteessa, jos kaikki DNA olisi peräisin noin 6000 vuoden takaa ja suurin osa sukupuuttoon kuolleista fossiileista olisi globaalin vedenpaisumuksen jäljiltä?

http://www.sciencedaily.com/releases/2014/05/140506130425.htm

114

352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puolimutka1

      Äärimmäisen hyviä kysymyksiä, joihin, kuten tiedät, et tuu saamaan kreationisteiltä mitään muuta vastinetta kuin:

      - skeidanjauhantaa ja silkkaa valehtelua (jyrtsi ja "Fiksu" kreationisti)
      - fundispaasausta ja diiba daapaa siitä että jumala on tiedettä korkeampaa totuuttaa (Jaakoppi)
      - oppimattoman tollon ideologista lässytystä ja evolutionistidissausta (multinikki-JC)
      - epämäärästä länkytystä satunnaisilta persupuskistahuutelijoilta

      Todellinen pointihan näissä sun loistavissa avauksissa täällä kretuskeidan joukossa on näyttää sivullisille miten järjetöntä, valheellista sekä tieteen monin tavoin varmistettuja tutkimustuloksia vääristelevää ja kieltävää denialismia kreationismi on.

    • 12345678

      Millä vitun perusteella jostain dna:sta voisi laskea että milloin on laji "eronnut" jostain toisesta. Ja että se olis se vika laji josta ois erottu ennen kehittymistä dolphiiniksi. Ihan huuhaata, sanon ma.

      • Dodiih, tulihan siinä heti tätä kategorian "epämäärästä länkytystä satunnaisilta persupuskistahuutelijoilta" jorinaa...


      • De Göthe

        Ei pystykään laskemaan sekunnilleen. Mutta kun tutkitaan vaikkapa yhden geenin muutoksia kahden eri lajin kohdalla ja vertaillaan niitä muissa geeneissä/ muiden lajiryhmien vastaaviin muutoksiin ja muutosten nopeuksiin, saadaan osviittaa siitä, koska tuo kys muutos on tapahtunut. Yksinään tuolla ei kai ole niinkään väliä, varsinkin mikäli muutos on johtanut esim. pienimuotoiseen avainsopeumaan voi määritys olla hankalaa. Fossiilisarjoihin yhdistettynä menetelmä tosin shakkaa, mattaa, syö ja rokkaa.


    • Fiksu kreationisti

      "Nämä täysin erilaisilla periaatteilla toimivat menetelmät muodostavat yhtenäisen kuvan todellisuudessa virhemarginaalien sisällä,"

      Mutta kun ne eivät muodosta.

      Kuinka vaikeaa tämä on kaltaisellesi evoluution kaltaiseen hokkuspoukseen uskovalle ymmärtää?

      Evoluutiota ei ole missään milloinkaan todistettu. Evoluutio on aikamme floginston. Matti Leisolan sanoja lainaten:

      "Evoluutioteoria on meidän aikamme flogiston. Evoluutio on hidas ja vähittäinen ellei se sitten ole nopea ja etene hyppäyksittäin. Se saa aikaan huimia muutoksia tai pitää kaiken samana vuosimiljoonia. Se selittää sekä äärettömän monimutkaisuuden että nerokkaan yksinkertaiset ratkaisut. Evoluutio kertoo miten linnut oppivat lentämään ja miten toiset menettivät lentotaitonsa."

      Evoluutio on siis mitä tahansa sen tekijät haluavat sen olevan. Maalitolppia siirrellään käytännössä niin, ettei sen tekijöiden tarvitsisi koskaan tunnustaa olevansa väärässä. Faktahan on kuitenkin se, että jokainen tervejärkinen näkee silmillään luomisen kaikkialla luonnossa, ja että luomista vastaan ei edes nykytieteen menetelmin ole voitu osoittaa mitään todisteita.

      Pikemminkin päinvastoin, kun "roska"-DNA:ta on tutkittu niin on havaittu silläkin olevan tarkoituksensa. Samaten alussa surkastumia luultiin esimerkiksi ihmisillä olevan useita kymmeniä, vaikka noiden määrä on nykyisellään kutistunut nollaan.

      Iänmääritysmenetelmillä taas ei ole mitään muuta virkaa kuin yrittää todistaa evoluutio. Jos evoluutio otetaan pois, ei iänmääritysmenetelmilläkään ole mitään virkaa. Kuinka moni uskoisi maapallon olevan miljoonia vuosia vanha, jos evoluutioteoriaa ei olisi?

      Kun kysyt itseltäsi tämän kysymyksen niin huomaat etteivät iänmääritysmenetelmät ole mitään muita kuin evoluution pönkittämiseksi rakennettuja kehäpäätelmiä, eivätkä siten itsessään kykene todistamaan yhtään mitään, kuten ei evoluutiokaan. Objektiivisesti sanoen, ne ovat yhtä samaa valhetta kaikki. Katsoskun ne on samojen evoluutioteoriaa kannattavien huru-ukkojen ja pappojen toimesta tehty luomista vastustamaan, kuten itse evoluutioteoriakin.

      Jos se että joku vanha pappa uskaltaa väittää että tietää varmasti maapallon olevan miljardeja vuosia vanha, vaikka ei ole koskaan itse ollut todistamassa kiven syntymää, todistaa aukottomasti, ettei sillä ukolla kuten ei sinullakaan ole puhtaita jauhoja pussissa.

      Kuitenkin valitset uskoa tähän pappaan sen sijaan että ajattelisit omilla aivoillasi. Miksi? Vastaus on tietysti että olet ad hoc argumenteilla liikenteessä, ja että todellisus ilman evoluutioteoriaa olisi sinulle iian hankala kestää, ethän halua olla vastuussa Jumalalle teoistasi, vaan paeta häntä.

      Olet siis silkoin ad hoc argumentein liikkeellä kykenemättömiä hyväksymään niitä ongelmia, joita evoluutioteorialla ja muilla vastaavilla uskomuksillasi on. Siksi kanssasi on mahdotonta keskustella, tai esittää mitään asiallisia argumentteja. Et tule kuitenkaan koskaa hyväksymään mitään niitä, koska evoluutioteoriiasta on tullut sinulle uskomus, ei tiede.

      • tieteenharrastaja

        Kaikki geologit:

        "Kuinka moni uskoisi maapallon olevan miljoonia vuosia vanha, jos evoluutioteoriaa ei olisi?"

        Geologeille selvisi maapallon mljoonien vuosien ikä jo ennenkuin evoluutioteoriaa olikaan. Raamatun ikälaskelmista nuo asiantuntijat irtisanoutuivat 1800-luvun puolivälissä.

        Kaikki muu viestissäsi onkin vanhaa löysää kreavalettasi, tuhannesti toistettuna ja liian vetelää edes kumottavaksi,


      • "Mutta kun ne eivät muodosta."

        Oikein käytettyinä ne muodostavat varsin johdonmukaisen kuvan.

        "Evoluutiota ei ole missään milloinkaan todistettu. Evoluutio on aikamme floginston. Matti Leisolan sanoja lainaten:..."

        Ei minua kiinosta tässä avauksessa mitä Leisola höpöttää. Olen käsitellyt Leisolan väitteitä esim. näissä avauksissa http://keskustelu.suomi24.fi/node/12224233 , http://keskustelu.suomi24.fi/node/11899995 , http://keskustelu.suomi24.fi/node/12024374 . Mene niihin jauhamaan Leisolasta.

        "Evoluutio on siis mitä tahansa sen tekijät haluavat sen olevan."

        Evoluutio on geenialleelien suhteellisten lukumäärien muutosta populaatiossa sukupolvien myötä, eikä se ole tämän luonnollisen prosessin vika, että se havaitusti aiheuttaa lukemattomia erilaisia sopeutumia.

        "Faktahan on kuitenkin se, että jokainen tervejärkinen näkee silmillään luomisen kaikkialla luonnossa, ja että luomista vastaan ei edes nykytieteen menetelmin ole voitu osoittaa mitään todisteita."

        Paitsi että tiedämme jo kaiken elämän kehittyneen yhteisestä kantamuodosta.

        http://www.plosone.org/article/info:doi/10.1371/journal.pone.0069924

        "Pikemminkin päinvastoin, kun "roska"-DNA:ta on tutkittu niin on havaittu silläkin olevan tarkoituksensa. "

        ENCODE-projektin myötä edelleen oletetaan, että noin 80 prosenttia genomistamme on enemmän tai vähemmän turhaa toistoa. Noin 20 prosentilla oletetaan löydettävän biokemiallisessa mielessä merkittävä funktio. Monia säätelytoimintoja on löydetty, ja lisääkin tullaan varmasti löytämään, mutta seassa on myös paljon turhaa. Evoluutio "kehittää" koodaamattomallekin DNA:lle uusia funktioita. Roju-DNA olisi ollut parempi nimitys.

        "Samaten alussa surkastumia luultiin esimerkiksi ihmisillä olevan useita kymmeniä, vaikka noiden määrä on nykyisellään kutistunut nollaan."

        Niinhän sinä luulet. http://en.wikipedia.org/wiki/Human_vestigiality Mutta kuten olen monesti sanonut, niin monille tällaisille on kehittynyt uusia toimintoja ja tehtäviä.

        "Jos evoluutio otetaan pois, ei iänmääritysmenetelmilläkään ole mitään virkaa. Kuinka moni uskoisi maapallon olevan miljoonia vuosia vanha, jos evoluutioteoriaa ei olisi?"

        Ööh, kaikki jotka eivät ole sekoittaneet päätään lapsellisilla uskomuksilla? Evoluutioteorian ja maapallon iän määrittämisen välillä ei ole todellisuudessa yhtään mitään tekemistä keskenään.

        Etkö sinä huomaa, että kirjoitat kyllä paljon, mutta et mitenkään vastaa minun esittämiini kysymyksiin?

        Sinä kun tykkäät vedota argumentaatiovirheisiin, niin totean sinun syyllistyvän jatkuvasti argumentum ad eloquantiamiin ja Ignoratio elenchiin.


      • >Kuinka moni uskoisi maapallon olevan miljoonia vuosia vanha, jos evoluutioteoriaa ei olisi?

        Maapallo oli geologien mielestä ollut miljoonia vuosia vanha jo satakunta vuotta ennen kuin Darwinista oli kukaan kuullutkaan. Geologia oli siis ensin ja biologia tuli paljon myöhemmin perässä.


      • saati ....
        solon1 kirjoitti:

        "Mutta kun ne eivät muodosta."

        Oikein käytettyinä ne muodostavat varsin johdonmukaisen kuvan.

        "Evoluutiota ei ole missään milloinkaan todistettu. Evoluutio on aikamme floginston. Matti Leisolan sanoja lainaten:..."

        Ei minua kiinosta tässä avauksessa mitä Leisola höpöttää. Olen käsitellyt Leisolan väitteitä esim. näissä avauksissa http://keskustelu.suomi24.fi/node/12224233 , http://keskustelu.suomi24.fi/node/11899995 , http://keskustelu.suomi24.fi/node/12024374 . Mene niihin jauhamaan Leisolasta.

        "Evoluutio on siis mitä tahansa sen tekijät haluavat sen olevan."

        Evoluutio on geenialleelien suhteellisten lukumäärien muutosta populaatiossa sukupolvien myötä, eikä se ole tämän luonnollisen prosessin vika, että se havaitusti aiheuttaa lukemattomia erilaisia sopeutumia.

        "Faktahan on kuitenkin se, että jokainen tervejärkinen näkee silmillään luomisen kaikkialla luonnossa, ja että luomista vastaan ei edes nykytieteen menetelmin ole voitu osoittaa mitään todisteita."

        Paitsi että tiedämme jo kaiken elämän kehittyneen yhteisestä kantamuodosta.

        http://www.plosone.org/article/info:doi/10.1371/journal.pone.0069924

        "Pikemminkin päinvastoin, kun "roska"-DNA:ta on tutkittu niin on havaittu silläkin olevan tarkoituksensa. "

        ENCODE-projektin myötä edelleen oletetaan, että noin 80 prosenttia genomistamme on enemmän tai vähemmän turhaa toistoa. Noin 20 prosentilla oletetaan löydettävän biokemiallisessa mielessä merkittävä funktio. Monia säätelytoimintoja on löydetty, ja lisääkin tullaan varmasti löytämään, mutta seassa on myös paljon turhaa. Evoluutio "kehittää" koodaamattomallekin DNA:lle uusia funktioita. Roju-DNA olisi ollut parempi nimitys.

        "Samaten alussa surkastumia luultiin esimerkiksi ihmisillä olevan useita kymmeniä, vaikka noiden määrä on nykyisellään kutistunut nollaan."

        Niinhän sinä luulet. http://en.wikipedia.org/wiki/Human_vestigiality Mutta kuten olen monesti sanonut, niin monille tällaisille on kehittynyt uusia toimintoja ja tehtäviä.

        "Jos evoluutio otetaan pois, ei iänmääritysmenetelmilläkään ole mitään virkaa. Kuinka moni uskoisi maapallon olevan miljoonia vuosia vanha, jos evoluutioteoriaa ei olisi?"

        Ööh, kaikki jotka eivät ole sekoittaneet päätään lapsellisilla uskomuksilla? Evoluutioteorian ja maapallon iän määrittämisen välillä ei ole todellisuudessa yhtään mitään tekemistä keskenään.

        Etkö sinä huomaa, että kirjoitat kyllä paljon, mutta et mitenkään vastaa minun esittämiini kysymyksiin?

        Sinä kun tykkäät vedota argumentaatiovirheisiin, niin totean sinun syyllistyvän jatkuvasti argumentum ad eloquantiamiin ja Ignoratio elenchiin.

        Mutta sinähän et käytä mitään oikein, etkä oikein mitään.


      • Fiksu kreationisti
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Kaikki geologit:

        "Kuinka moni uskoisi maapallon olevan miljoonia vuosia vanha, jos evoluutioteoriaa ei olisi?"

        Geologeille selvisi maapallon mljoonien vuosien ikä jo ennenkuin evoluutioteoriaa olikaan. Raamatun ikälaskelmista nuo asiantuntijat irtisanoutuivat 1800-luvun puolivälissä.

        Kaikki muu viestissäsi onkin vanhaa löysää kreavalettasi, tuhannesti toistettuna ja liian vetelää edes kumottavaksi,

        "Geologeille selvisi maapallon mljoonien vuosien ikä jo ennenkuin evoluutioteoriaa olikaan. Raamatun ikälaskelmista nuo asiantuntijat irtisanoutuivat 1800-luvun puolivälissä."

        Paitsi että eivät ole tajunneet mitään, sillä maapallohan ei tunnetusti ole miljoonia vuosia vanha.

        Geologisia iänmääritysmenetelmiä ei todellakaan ole todistetu missään, ne ovat vain geologien itsensä uskomuksien jatkeeksi kehiteltyjä kehäpäätelmiä.

        Ja nyt ei kysyttykään sitä, että mitä geologit joskus 1800 luvulla ajattelivat, vaan sitä, että mitä geologit nykyaikana kehittäessään iänmääritysmenetelmiä ajattelevat, ja vastaus on tietenkin että evoluutioteoerian tarkoituksenahkuinen todistaminen.

        "Kaikki muu viestissäsi onkin vanhaa löysää kreavalettasi, tuhannesti toistettuna ja liian vetelää edes kumottavaksi,"

        Paitsi kun eivät ole. Miksi luulet että Darwinin teoria sai muinoin niin paljon kannatusta? Koska se tarjosi vaihtoehdon uskonnolle.

        Tosiasisassa, mitään todisteita Raamattua vastaan ei silloin ollut, eikä ole edelleenkään.

        Olet itse siis itse todellakin se valheen levittäjä tästä, josta minua tästä epärehellisesti syytit. Ettet siis jo yhtään häpeä?


      • Fiksu kreationisti kirjoitti:

        "Geologeille selvisi maapallon mljoonien vuosien ikä jo ennenkuin evoluutioteoriaa olikaan. Raamatun ikälaskelmista nuo asiantuntijat irtisanoutuivat 1800-luvun puolivälissä."

        Paitsi että eivät ole tajunneet mitään, sillä maapallohan ei tunnetusti ole miljoonia vuosia vanha.

        Geologisia iänmääritysmenetelmiä ei todellakaan ole todistetu missään, ne ovat vain geologien itsensä uskomuksien jatkeeksi kehiteltyjä kehäpäätelmiä.

        Ja nyt ei kysyttykään sitä, että mitä geologit joskus 1800 luvulla ajattelivat, vaan sitä, että mitä geologit nykyaikana kehittäessään iänmääritysmenetelmiä ajattelevat, ja vastaus on tietenkin että evoluutioteoerian tarkoituksenahkuinen todistaminen.

        "Kaikki muu viestissäsi onkin vanhaa löysää kreavalettasi, tuhannesti toistettuna ja liian vetelää edes kumottavaksi,"

        Paitsi kun eivät ole. Miksi luulet että Darwinin teoria sai muinoin niin paljon kannatusta? Koska se tarjosi vaihtoehdon uskonnolle.

        Tosiasisassa, mitään todisteita Raamattua vastaan ei silloin ollut, eikä ole edelleenkään.

        Olet itse siis itse todellakin se valheen levittäjä tästä, josta minua tästä epärehellisesti syytit. Ettet siis jo yhtään häpeä?

        Tämä on avaukseni kannalta täysin turhaa lässytystä. Olisitko ystävällinen ja vastaisit avauksen kysymyksiin?


      • Fiksu kreationisti
        solon1 kirjoitti:

        "Mutta kun ne eivät muodosta."

        Oikein käytettyinä ne muodostavat varsin johdonmukaisen kuvan.

        "Evoluutiota ei ole missään milloinkaan todistettu. Evoluutio on aikamme floginston. Matti Leisolan sanoja lainaten:..."

        Ei minua kiinosta tässä avauksessa mitä Leisola höpöttää. Olen käsitellyt Leisolan väitteitä esim. näissä avauksissa http://keskustelu.suomi24.fi/node/12224233 , http://keskustelu.suomi24.fi/node/11899995 , http://keskustelu.suomi24.fi/node/12024374 . Mene niihin jauhamaan Leisolasta.

        "Evoluutio on siis mitä tahansa sen tekijät haluavat sen olevan."

        Evoluutio on geenialleelien suhteellisten lukumäärien muutosta populaatiossa sukupolvien myötä, eikä se ole tämän luonnollisen prosessin vika, että se havaitusti aiheuttaa lukemattomia erilaisia sopeutumia.

        "Faktahan on kuitenkin se, että jokainen tervejärkinen näkee silmillään luomisen kaikkialla luonnossa, ja että luomista vastaan ei edes nykytieteen menetelmin ole voitu osoittaa mitään todisteita."

        Paitsi että tiedämme jo kaiken elämän kehittyneen yhteisestä kantamuodosta.

        http://www.plosone.org/article/info:doi/10.1371/journal.pone.0069924

        "Pikemminkin päinvastoin, kun "roska"-DNA:ta on tutkittu niin on havaittu silläkin olevan tarkoituksensa. "

        ENCODE-projektin myötä edelleen oletetaan, että noin 80 prosenttia genomistamme on enemmän tai vähemmän turhaa toistoa. Noin 20 prosentilla oletetaan löydettävän biokemiallisessa mielessä merkittävä funktio. Monia säätelytoimintoja on löydetty, ja lisääkin tullaan varmasti löytämään, mutta seassa on myös paljon turhaa. Evoluutio "kehittää" koodaamattomallekin DNA:lle uusia funktioita. Roju-DNA olisi ollut parempi nimitys.

        "Samaten alussa surkastumia luultiin esimerkiksi ihmisillä olevan useita kymmeniä, vaikka noiden määrä on nykyisellään kutistunut nollaan."

        Niinhän sinä luulet. http://en.wikipedia.org/wiki/Human_vestigiality Mutta kuten olen monesti sanonut, niin monille tällaisille on kehittynyt uusia toimintoja ja tehtäviä.

        "Jos evoluutio otetaan pois, ei iänmääritysmenetelmilläkään ole mitään virkaa. Kuinka moni uskoisi maapallon olevan miljoonia vuosia vanha, jos evoluutioteoriaa ei olisi?"

        Ööh, kaikki jotka eivät ole sekoittaneet päätään lapsellisilla uskomuksilla? Evoluutioteorian ja maapallon iän määrittämisen välillä ei ole todellisuudessa yhtään mitään tekemistä keskenään.

        Etkö sinä huomaa, että kirjoitat kyllä paljon, mutta et mitenkään vastaa minun esittämiini kysymyksiin?

        Sinä kun tykkäät vedota argumentaatiovirheisiin, niin totean sinun syyllistyvän jatkuvasti argumentum ad eloquantiamiin ja Ignoratio elenchiin.

        "Oikein käytettyinä ne muodostavat varsin johdonmukaisen kuvan."

        Muttakun eivät muodosta. Iänmääritysmenetelmät perustuvat kehäpäätelmiin. Kukaan ei ole koskaan ollut todistamassa näiden miljoonien vuosien vahojen kivien muodostumista.

        Kukaan ei ole myöskään voinut tarkkailla tuhansien saatikka miljoonien vuosien ajan sitä, että miten radiometriset isotoopit näissä vaihtelevat.

        Meillä ei ole saatavilla tietoa siitä, missä suhteessa isotoopit olivat, kun ne syntyivät tai kun ne luotiin.

        Geologiset iänmääritysmenetelmät ovat siis luomisenvastaisille kehäpäätelmille perustuvia valheita.

        "Ei minua kiinosta tässä avauksessa mitä Leisola höpöttää."

        Ja klassinen argumentaatiovirhe ad hominem. Ja toiseksi siinä ei ollut vain Leisolan tekemää tekstiä vaan myös minun omat argumenttini, jotka ohitit.

        "ENCODE-projektin myötä edelleen oletetaan, että noin 80 prosenttia genomistamme on enemmän tai vähemmän turhaa toistoa. "

        Oletetaan. Kenen taholta? Evoluutioteoreetikkojen taholta.

        Onko mitään tyhjentävästi todistettu? Eipä ole.

        Jälleen olet väärässä. Mitä jos vaikka lukisit ennen palstalle tuloasi ja ennen argumenttien tekemistä sen lähtemateriaalian, jota lainaat, että ei tarvitsisi valehdella?

        Encode projectin tekijät, TUNNUSTAVAT, tajuatko jo, sokea palikka, TUNNUSTAVAT sen, että genomi oli HUOMATTAVASTI monimutkaisempi kuin mitä he alunperin ajattelivat. Samaten ajatus siitä, että genomi sisältäisi suuren määrän "roska-dna:ta" nopeasti hylättiin.

        "Niinhän sinä luulet. http://en.wikipedia.org/wiki/Human_vestigiality Mutta kuten olen monesti sanonut, niin monille tällaisille on kehittynyt uusia toimintoja ja tehtäviä."

        Mutta kun ei ole kehittynyt. Kuinka vaikeaa on tämä sinulle ymmärtää? Toistelet vain sokeasti sinulle tekstikirjoissa ladeltuja asioita, kykenemättömänä ajattelemaan objektiivisesti itse.

        Tekstikirjoissa opetettu asia ei tarkoita sitä, että se olisi totta.

        Kuinka vaikea asia tämä on oikein sinulle ymmärtää?

        Mennäämpä ihan perusteisiin vaikka sen vuoksi, että olet toistuvasti osoittanut äärimmäistä typeryyttäsi palstalla.

        Eli väite siitä, että näille välimuodoille olisi kehittynyt jotain ominaisuuksia on tietysti ihan perätön. Se nojaa evoluutikon olettamuksille, ei todisteisiin! Yksikään todiste ei missään todista, että ihminen olisi jostain kehittynyt.

        Huomaatko jo, että miten sorruit kehäpäättelyyn ja valehteluun koska olet ad hoc ja olet jo palstalle tullessasi päättänyt, että et aio olla väärässä? Kuitenkin olet nyt jo useita kertoja jäänyt perusteettomista oletuksistasi kiinni joten olisi reilua että vihdoinkin tunnustaisit tietämättömyytesi ja typeryytesi kaikkien palstalaisten silmissä, ja sen miten pyrit johtamaan heidät kaikki uskomaan harhaan jota ei kuitenkaan ole missään vielä todistettu.

        "Ööh, kaikki jotka eivät ole sekoittaneet päätään lapsellisilla uskomuksilla? "

        Kuka täällä on sekoittanut päänsä, kuin sinä? Sinähän se täällä lapsellisia uskomuksiasi levittelet, emme me.

        "Evoluutioteorian ja maapallon iän määrittämisen välillä ei ole todellisuudessa yhtään mitään tekemistä keskenään."

        Kyllä on. Kumpaakin ajaa sama ideologia, eli halu naturalistinen halu vastustaa Raamattua.

        -- Sillä jos kukaan ei vastustelisi raamattua, ei myöskään näitä lapsellisia evo/miljardisvuotissatuja oltaisi koskaan keksittykään. Lapsikin jo tämän tajuaa, joten kuinka et sitten sinä itse?

        "Etkö sinä huomaa, että kirjoitat kyllä paljon, mutta et mitenkään vastaa minun esittämiini kysymyksiin?"

        Mihin en sinun mielestäsi ole vastannut?

        "Sinä kun tykkäät vedota argumentaatiovirheisiin, niin totean sinun syyllistyvän jatkuvasti argumentum ad eloquantiamiin ja Ignoratio elenchiin."

        Siis se mikä ei kiinnosta sinua, on mielestäsi sanahelinää.

        Niin, kyllä minä tämän jo tiesinkin, sillä teitä evokkeja ei kiinnosta muu kuin oman oppinne ajo, ei totuus.


      • Fiksu kreationisti
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        >Kuinka moni uskoisi maapallon olevan miljoonia vuosia vanha, jos evoluutioteoriaa ei olisi?

        Maapallo oli geologien mielestä ollut miljoonia vuosia vanha jo satakunta vuotta ennen kuin Darwinista oli kukaan kuullutkaan. Geologia oli siis ensin ja biologia tuli paljon myöhemmin perässä.

        "Maapallo oli geologien mielestä ollut miljoonia vuosia vanha jo satakunta vuotta ennen kuin Darwinista oli kukaan kuullutkaan. "

        Juu, mutta todisteita ei tuolloin ollut, kuten ei ole nytkään. Se on silkka sokea oletus joka johtuu Raamatunvastustuksesta, aivan kuten Darwinin oma teoriakin.

        "Geologia oli siis ensin ja biologia tuli paljon myöhemmin perässä."

        LOL. Biologia on ollut olemassa siitä asti kuin se on luotukin, eikä Darwin keksinyt biologiaa, tollo.


      • Fiksu kreationisti kirjoitti:

        "Oikein käytettyinä ne muodostavat varsin johdonmukaisen kuvan."

        Muttakun eivät muodosta. Iänmääritysmenetelmät perustuvat kehäpäätelmiin. Kukaan ei ole koskaan ollut todistamassa näiden miljoonien vuosien vahojen kivien muodostumista.

        Kukaan ei ole myöskään voinut tarkkailla tuhansien saatikka miljoonien vuosien ajan sitä, että miten radiometriset isotoopit näissä vaihtelevat.

        Meillä ei ole saatavilla tietoa siitä, missä suhteessa isotoopit olivat, kun ne syntyivät tai kun ne luotiin.

        Geologiset iänmääritysmenetelmät ovat siis luomisenvastaisille kehäpäätelmille perustuvia valheita.

        "Ei minua kiinosta tässä avauksessa mitä Leisola höpöttää."

        Ja klassinen argumentaatiovirhe ad hominem. Ja toiseksi siinä ei ollut vain Leisolan tekemää tekstiä vaan myös minun omat argumenttini, jotka ohitit.

        "ENCODE-projektin myötä edelleen oletetaan, että noin 80 prosenttia genomistamme on enemmän tai vähemmän turhaa toistoa. "

        Oletetaan. Kenen taholta? Evoluutioteoreetikkojen taholta.

        Onko mitään tyhjentävästi todistettu? Eipä ole.

        Jälleen olet väärässä. Mitä jos vaikka lukisit ennen palstalle tuloasi ja ennen argumenttien tekemistä sen lähtemateriaalian, jota lainaat, että ei tarvitsisi valehdella?

        Encode projectin tekijät, TUNNUSTAVAT, tajuatko jo, sokea palikka, TUNNUSTAVAT sen, että genomi oli HUOMATTAVASTI monimutkaisempi kuin mitä he alunperin ajattelivat. Samaten ajatus siitä, että genomi sisältäisi suuren määrän "roska-dna:ta" nopeasti hylättiin.

        "Niinhän sinä luulet. http://en.wikipedia.org/wiki/Human_vestigiality Mutta kuten olen monesti sanonut, niin monille tällaisille on kehittynyt uusia toimintoja ja tehtäviä."

        Mutta kun ei ole kehittynyt. Kuinka vaikeaa on tämä sinulle ymmärtää? Toistelet vain sokeasti sinulle tekstikirjoissa ladeltuja asioita, kykenemättömänä ajattelemaan objektiivisesti itse.

        Tekstikirjoissa opetettu asia ei tarkoita sitä, että se olisi totta.

        Kuinka vaikea asia tämä on oikein sinulle ymmärtää?

        Mennäämpä ihan perusteisiin vaikka sen vuoksi, että olet toistuvasti osoittanut äärimmäistä typeryyttäsi palstalla.

        Eli väite siitä, että näille välimuodoille olisi kehittynyt jotain ominaisuuksia on tietysti ihan perätön. Se nojaa evoluutikon olettamuksille, ei todisteisiin! Yksikään todiste ei missään todista, että ihminen olisi jostain kehittynyt.

        Huomaatko jo, että miten sorruit kehäpäättelyyn ja valehteluun koska olet ad hoc ja olet jo palstalle tullessasi päättänyt, että et aio olla väärässä? Kuitenkin olet nyt jo useita kertoja jäänyt perusteettomista oletuksistasi kiinni joten olisi reilua että vihdoinkin tunnustaisit tietämättömyytesi ja typeryytesi kaikkien palstalaisten silmissä, ja sen miten pyrit johtamaan heidät kaikki uskomaan harhaan jota ei kuitenkaan ole missään vielä todistettu.

        "Ööh, kaikki jotka eivät ole sekoittaneet päätään lapsellisilla uskomuksilla? "

        Kuka täällä on sekoittanut päänsä, kuin sinä? Sinähän se täällä lapsellisia uskomuksiasi levittelet, emme me.

        "Evoluutioteorian ja maapallon iän määrittämisen välillä ei ole todellisuudessa yhtään mitään tekemistä keskenään."

        Kyllä on. Kumpaakin ajaa sama ideologia, eli halu naturalistinen halu vastustaa Raamattua.

        -- Sillä jos kukaan ei vastustelisi raamattua, ei myöskään näitä lapsellisia evo/miljardisvuotissatuja oltaisi koskaan keksittykään. Lapsikin jo tämän tajuaa, joten kuinka et sitten sinä itse?

        "Etkö sinä huomaa, että kirjoitat kyllä paljon, mutta et mitenkään vastaa minun esittämiini kysymyksiin?"

        Mihin en sinun mielestäsi ole vastannut?

        "Sinä kun tykkäät vedota argumentaatiovirheisiin, niin totean sinun syyllistyvän jatkuvasti argumentum ad eloquantiamiin ja Ignoratio elenchiin."

        Siis se mikä ei kiinnosta sinua, on mielestäsi sanahelinää.

        Niin, kyllä minä tämän jo tiesinkin, sillä teitä evokkeja ei kiinnosta muu kuin oman oppinne ajo, ei totuus.

        Avauksessani oli kaksi kysymystä, joihin et ole vastannut. Jos et ymmärrä kysymyksiä, niin en voi auttaa. En jaksa lähteä täysin hyödyttömään kinasteluun.


      • Fiksu kreationisti kirjoitti:

        "Maapallo oli geologien mielestä ollut miljoonia vuosia vanha jo satakunta vuotta ennen kuin Darwinista oli kukaan kuullutkaan. "

        Juu, mutta todisteita ei tuolloin ollut, kuten ei ole nytkään. Se on silkka sokea oletus joka johtuu Raamatunvastustuksesta, aivan kuten Darwinin oma teoriakin.

        "Geologia oli siis ensin ja biologia tuli paljon myöhemmin perässä."

        LOL. Biologia on ollut olemassa siitä asti kuin se on luotukin, eikä Darwin keksinyt biologiaa, tollo.

        Biologia on elollisen luonnon ilmiöitä ja lainalaisuuksia tutkiva luonnontiede. Taisit sekoittaa biologian ja biodiversiteetin.


      • Fiksu kreationisti kirjoitti:

        "Maapallo oli geologien mielestä ollut miljoonia vuosia vanha jo satakunta vuotta ennen kuin Darwinista oli kukaan kuullutkaan. "

        Juu, mutta todisteita ei tuolloin ollut, kuten ei ole nytkään. Se on silkka sokea oletus joka johtuu Raamatunvastustuksesta, aivan kuten Darwinin oma teoriakin.

        "Geologia oli siis ensin ja biologia tuli paljon myöhemmin perässä."

        LOL. Biologia on ollut olemassa siitä asti kuin se on luotukin, eikä Darwin keksinyt biologiaa, tollo.

        Biologia on tieteenala. Itseasiassa geologiakin on vaikka puhutaankin jonkun alueen geologiasta viitatessa alueen maa/kallioperään.

        Halusitko ymmärtää tahallisesti väärin?

        Kuten tieteen historiasta tiedämme, geologit olivat havaintoineen ensimmäisiä haastamassa Maan nuoren iän. Jo 1800-luvun alkupuolella geologit olivat jo aika saletteja sen suhteen, että Maan on oltava vanha. Mm. Louis Agassiz, kreationisti, oli päätynyt havaintoihinsa perustuen vanhan maan kannalle. Agassiz on kuuluisa nimenomaan jääkauteen liittyen.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Louis_Agassiz

        Näitä 1800-luvun alkupuolen kuuluisia geologeja on Charles Lyell (http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Lyell) ja häntä edeltänyt James Hutton (http://en.wikipedia.org/wiki/James_Hutton).

        Joten kukahan täällä on tollo?


      • saati .... kirjoitti:

        Mutta sinähän et käytä mitään oikein, etkä oikein mitään.

        Retorinen spektaakkelisi hämmästytti varmasti itsensä taikurinkin.


    • >että todellisus ilman evoluutioteoriaa olisi sinulle iian hankala kestää, ethän halua olla vastuussa Jumalalle teoistasi, vaan paeta häntä.

      Mennääs sitten kumpikin aikanamme vastaamaan jumalalle puheistamme ja teoistamme ja katsotaan mitä ukko sanoo. Voit poikaseni yllättyä pahan kerran siinä pöydässä.

      • Fiksu kreationisti

        Fakta on kuitenkin se että todellisuus ilman evoluutiota olisi sinulle liian hankala sietää, ja siksi pakenet Raamattua.

        Eikö asia olekin näin.


      • Fiksu kreationisti kirjoitti:

        Fakta on kuitenkin se että todellisuus ilman evoluutiota olisi sinulle liian hankala sietää, ja siksi pakenet Raamattua.

        Eikö asia olekin näin.

        MIksi ihmeessä todellisuus ilman evoluutiota olisi mulle jotenkin hankala sietää? :D

        Yks lystihän se on. Kyse on vain siitä mikä havaintojen perusteella on enemmän totta ja mikä vähemmän, ja kreationistien vuosikausien ankarasta ähellyksestä huolimatta tuloksensa on yhä nolla ja luominen näyttää aina vain paaaaaaljon vähemmän todelta kuin evoluutio.

        Pakenen raamattua varmasti huomattavasti hitaammin askelin kuin sinä pätevää tieteellistä kirjallisuutta...;)


    • Kk.

      Ihan oikeasti maapallon vanhaan ikään voi uskoa ilman evoluutioteoriaa. Kyse ei enää edes ole uskosta vaan tiedosta, ja melkein kaikki uskonnolliset ihmiset myös luottavat tieteeseen tässä kohdin. Näyttö on niin vahva kaikkien luonnontieteiden alueella. Ite funtsimalla ja tuonpuoleisia rangaistuksia miettimällä tämä tosiasia ei miksikään muutu. Asia on loppuunkäsitelty. Mitään ristiriitaa ei ole. Jos haluat elää 6000 vuoden harhassa omien pelkojesi takia, niin mehän emme voi sille mitään.

      • Fiksu kreationisti

        "Ihan oikeasti maapallon vanhaan ikään voi uskoa ilman evoluutioteoriaa. Kyse ei enää edes ole uskosta vaan tiedosta, "

        Ei ole.

        Geologisia iänmäärityksiä ei ole missään vielä todistettu.

        Miltä luulet että radiometriset isotoopit näyttivät silloin, kun ne oli vasta luotu? Vastaus on tietenkin, että et voi tietää.

        Evoluutikot perustavat kehäpäätelmänsä radiometrisille iänmääritysmnetelmille, vaikka he eivät ole varmuudella voineet tutkia kiviä kuin joku 50v. Ja näitä kehäpäätelmiä sinä sokea sitten tietysti uskot.

        Et voi varmuudella tietää koska nämä kivet ovat syntyneet mitenkään. Et voi varmuudella tietää koska nämä kivet ovat syntyneet mitenkään. Et voi varmuudella tietää koska nämä kivet ovat syntyneet mitenkään. Et voi varmuudella tietää koska nämä kivet ovat syntyneet mitenkään. Et voi varmuudella tietää koska nämä kivet ovat syntyneet mitenkään. Et voi varmuudella tietää koska nämä kivet ovat syntyneet mitenkään.

        Kuinka monta kertaa pitää toistaa, ennenkuin tämä asia alkaa mennä sinulle sinne jakeluun?

        "Näyttö on niin vahva kaikkien luonnontieteiden alueella."

        Näyttö on OLEMATON! Lakkaatkos jo toistelemata valheitasi?

        "Mitään ristiriitaa ei ole. Jos haluat elää 6000 vuoden harhassa omien pelkojesi takia, niin mehän emme voi sille mitään."

        Ei minulla ole mitään pelkoa, ja ad hominem. Sinä sen sijaan vastustat Raamattua ilman järjellisiä ja loogisia perusteluita, olethan jo toistuvasti jäänyt kiinni valheistasi.


      • Fiksu kreationisti kirjoitti:

        "Ihan oikeasti maapallon vanhaan ikään voi uskoa ilman evoluutioteoriaa. Kyse ei enää edes ole uskosta vaan tiedosta, "

        Ei ole.

        Geologisia iänmäärityksiä ei ole missään vielä todistettu.

        Miltä luulet että radiometriset isotoopit näyttivät silloin, kun ne oli vasta luotu? Vastaus on tietenkin, että et voi tietää.

        Evoluutikot perustavat kehäpäätelmänsä radiometrisille iänmääritysmnetelmille, vaikka he eivät ole varmuudella voineet tutkia kiviä kuin joku 50v. Ja näitä kehäpäätelmiä sinä sokea sitten tietysti uskot.

        Et voi varmuudella tietää koska nämä kivet ovat syntyneet mitenkään. Et voi varmuudella tietää koska nämä kivet ovat syntyneet mitenkään. Et voi varmuudella tietää koska nämä kivet ovat syntyneet mitenkään. Et voi varmuudella tietää koska nämä kivet ovat syntyneet mitenkään. Et voi varmuudella tietää koska nämä kivet ovat syntyneet mitenkään. Et voi varmuudella tietää koska nämä kivet ovat syntyneet mitenkään.

        Kuinka monta kertaa pitää toistaa, ennenkuin tämä asia alkaa mennä sinulle sinne jakeluun?

        "Näyttö on niin vahva kaikkien luonnontieteiden alueella."

        Näyttö on OLEMATON! Lakkaatkos jo toistelemata valheitasi?

        "Mitään ristiriitaa ei ole. Jos haluat elää 6000 vuoden harhassa omien pelkojesi takia, niin mehän emme voi sille mitään."

        Ei minulla ole mitään pelkoa, ja ad hominem. Sinä sen sijaan vastustat Raamattua ilman järjellisiä ja loogisia perusteluita, olethan jo toistuvasti jäänyt kiinni valheistasi.

        Olet aika huono trolli. Tiedoksi kuitenkin muille (aidoille) kretiineille; geokronometriset menetelmät osoittavat ennen kaikkea YEC:n olevan huuhaapaskaa, eikä koominen tieteenvastainen raamattupohjainen pyristelynne muuta asiaa miksikään. Kivien syntytavat ja -ajankohdat sekä mahdollinen deformaatiohistoria tunnetaan useimmiten varsin hyvällä tarkkuudella.

        http://www.talkorigins.org/indexcc/list.html#CD

        PS. Bongaa ad hominem (vinkki: ensimmäinen lause)!


    • Evolutionistien mittausmenetelmät perustuvat kohteessa olevien aineiden pitoisuuksiin ja hajoamisnopeuteen (puoliintumisaikoihin).

      Ensinnäkin nämä mittaukset mittaavat siis kohteena olevan aineen pitoisuuksia, EI AIKOJA.
      Toiseksi, pitoisuuksien puoliintumisajat ovat keksittyjä ja sovitettu vastaamaan evoluutioteoriaa.
      Esim. Kalium-Argon menetelmässä puoliintumisaika on 1,3 miljardia vuotta. Voitko mainita nimeltä jonkun tutkijan, joka oli 1,3 miljardia vuotta sitten tarkistamassa paljonko jossain kohteessa oli jotakin ainetta ja vertaamaan sitten sitä tämän hetkisiin arvoihin?

      Kallioiden ikää puolestaan mitataan radioaktiivisen uraanin (U 238) muuttumista lyijyksi (Pb 206) 13 välivaiheen kautta. Muutosnopeus lasketaan puoliintumisaikana. Puolet massasta muuttuu tutkijoiden mukaanlyijyksi n. 4.510 miljoonassa vuodessa.
      Kuka oli 4.510 miljoonaa vuotta sitten mittaamassa, kuinka paljon kalliossa oli silloin uraania ja lyijyä ja verrannut sitä sitten nykyisiin mittaustuloksiin? Vastaus:Ei kukaan! Kyse on täysin keksitystä puoliintumisajasta.

      Jos puoliintumisnopeudet määritellään vain lyhyellä aikavälillä tehtyjen mittausten perusteella, niin se on sama jos maanpinnan kaarevuus laskettaisiin metrin pituiselta matkalta maantiellä.

      Hiili-14 isotoopin puoliintumisaika on tutkijoiden mukaan 5730 vuotta. Sen mukaan näytteet, joista löytyy Hiili-14 isotooppia eivät voi olla kuin korkeintaan muutama kymmen tuhatta vuotta vanhoja. Kuitenkin tätä hiiltä on löydetty timanteista, jotka evolutionistine mukaan ovat yli 3500 miljoonaa vuotta, jurakauden fossiileista, joiden väitetään olleen 206-144 miljoonaa vuotta vanhoja, Samoin hiiltä on löytynyt trilobiiteista, joiden iäksi on ilmoitettu 250 miljoonaa vuotta sitten, sauruseläminstä ja hirmuliskoista, joiden iäksi on ilmoitettu n. 65 miljoonaa vuotta jne.

      Tärkein todiste on kuitenkin Jumalan sana, joka on absoluuttinen totuus. Sen perusteella tiedämme 100 % varmasti, että evoluutiota ei ole tapahtunut ja kaikki sitä tukevat "todisteet" ovat virheellisiä, olivatpa ne kuinka tieteellisiä tahansa.

      • antijaakob

        Raamattu ei kiistä evoluution mahdollisuutta.

        "Voitko mainita nimeltä jonkun tutkijan, joka oli 1,3 miljardia vuotta sitten tarkistamassa paljonko jossain kohteessa oli jotakin ainetta ja vertaamaan sitten sitä tämän hetkisiin arvoihin?"

        Voin.


      • En ole kovinkaan yllättynyt siitä, että sinä et ymmärtänyt kysymyksiäni. Olet denialisti, sen me kaikki jo tiedämme, joten ei sinun olisi tarvinnut erikseen esittää toisten denialistien näkemyksiä. Unohdit kuitenkin sen, että ajoitusmenetelmiä on muitakin kuin radiometriset menetelmät. Kyse ei siis ollutkaan puoliintumisajoista, vaan siitä, että mikä on se perustavaa laatua oleva virhe kaikissa erilaisilla toimintaperiaatteilla toimivissa ajoituksissa?

        Miksi proteiinien rakenteen määräävien geenien muutokset, optinen- ja termoluminesenssi ajoitukset (ei perustu radioaktiiviseen hajoamiseen), vuosilustot jne. sopivat kaikki oikein käytettyinä myös radiometristen ajoitusten kanssa? Ymmärrätkö tätä kysymystä? Näissä kaikissa pitäisi olla jokin yhteinen mystinen tekijä, joka saisi ne toimimaan vahingossa yhteensopivasti. Jos siis kreationistien väite niiden toimimattomuudesta olisi totta. Älä jauha puoliintumisajoista tai RATE-ryhmän mittauksista, vaan vastaa esittämääni kysymykseen.

        Vastaa myös siihen, että miksi DNA:n nukleotidien väliset sidokset hajoavat samanlaisissa olosuhteissa ajoitusmenetelmien antamien ikien suhteessa? Mikä on se mystinen voima, joka saa DNA:n hajoamaan fossiileissa aivan kuin ne todellisuudessa olisivat evoluutioteorian mukaisesti vanhempia? Älä kiertele, vaan vastaa juuri tähän.


      • tieteenharrastaja

        Kerrotaanko sivullisillekin, miten tuo oikeasti mitataan:

        "Jos puoliintumisnopeudet määritellään vain lyhyellä aikavälillä tehtyjen mittausten perusteella, niin se on sama jos maanpinnan kaarevuus laskettaisiin metrin pituiselta matkalta maantiellä."

        Otetaan kymmenen miljardin atomin (aika pieni möykky) radioaktiivista kaliumisotooppia ja pannaan se mittauskammioon, joka laskee jokaisen atomihajoamisen juuri sillä hetkellä, kun se tapahtuu. Laskuria luetaan vuosittain kymmenen vuoden ajan ja huomataan hajoamisia 6-10 kappaletta vuodessa, keskimäärin 8. Jos usko horjuu, lisätään mittauspaikkoja ja aikaa varmistamaan, bettei vauhto muutu eikä paoikkojen välillä ole eroa.

        Vieläkö tuntuu samalta kuin maapallon kaarevuuden mittaaminen maantieltä metrin matkalta. Muistapa, että jos kaarevuus saataisiin oikein ja riittävällä tarkkuudella, metrinn matka riittäisi.


      • Jaakobin kehittämä arkiajattelun ja uskonnollisen fanatismin sotku on vain sotku eikä yhtään enempää. Tieteen kanssa sillä on tekemistä saman verran kuin rintauinnilla kanankasvatuksen kanssa.


      • no jaa
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Kerrotaanko sivullisillekin, miten tuo oikeasti mitataan:

        "Jos puoliintumisnopeudet määritellään vain lyhyellä aikavälillä tehtyjen mittausten perusteella, niin se on sama jos maanpinnan kaarevuus laskettaisiin metrin pituiselta matkalta maantiellä."

        Otetaan kymmenen miljardin atomin (aika pieni möykky) radioaktiivista kaliumisotooppia ja pannaan se mittauskammioon, joka laskee jokaisen atomihajoamisen juuri sillä hetkellä, kun se tapahtuu. Laskuria luetaan vuosittain kymmenen vuoden ajan ja huomataan hajoamisia 6-10 kappaletta vuodessa, keskimäärin 8. Jos usko horjuu, lisätään mittauspaikkoja ja aikaa varmistamaan, bettei vauhto muutu eikä paoikkojen välillä ole eroa.

        Vieläkö tuntuu samalta kuin maapallon kaarevuuden mittaaminen maantieltä metrin matkalta. Muistapa, että jos kaarevuus saataisiin oikein ja riittävällä tarkkuudella, metrinn matka riittäisi.

        vielä tuntuu...

        Se että seltät, ei selitä mitään. Mistä kukaan voi olla varma jos se vain sanotaan?
        Et näet esittänyt mitään todistetta joka pitäisi uskoa.


      • sano suoraan, neitis
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Jaakobin kehittämä arkiajattelun ja uskonnollisen fanatismin sotku on vain sotku eikä yhtään enempää. Tieteen kanssa sillä on tekemistä saman verran kuin rintauinnilla kanankasvatuksen kanssa.

        Mitä yritit todistaa väkevästi???


      • tieteenharrastaja
        no jaa kirjoitti:

        vielä tuntuu...

        Se että seltät, ei selitä mitään. Mistä kukaan voi olla varma jos se vain sanotaan?
        Et näet esittänyt mitään todistetta joka pitäisi uskoa.

        Ei sinun tarvitse mitään uskoa. Asiat ovat niinkuin ovat ja tieteellisistä kirjoista selviää aika monien mielestä parhaiten, miten ne ovat.

        Luulitko jotenkin, että sinun uskonpuutteesi muuttaisi asioita?


      • Fiksu kreationisti

        "Esim. Kalium-Argon menetelmässä puoliintumisaika on 1,3 miljardia vuotta. Voitko mainita nimeltä jonkun tutkijan, joka oli 1,3 miljardia vuotta sitten tarkistamassa paljonko jossain kohteessa oli jotakin ainetta ja vertaamaan sitten sitä tämän hetkisiin arvoihin?"

        Näinhän se on.

        Mutta evokeillahan tunnetusti usko riittää paikkaamaan puuttuvaa tietoutta.

        Näinhän se menee.


      • Fiksu kreationisti kirjoitti:

        "Esim. Kalium-Argon menetelmässä puoliintumisaika on 1,3 miljardia vuotta. Voitko mainita nimeltä jonkun tutkijan, joka oli 1,3 miljardia vuotta sitten tarkistamassa paljonko jossain kohteessa oli jotakin ainetta ja vertaamaan sitten sitä tämän hetkisiin arvoihin?"

        Näinhän se on.

        Mutta evokeillahan tunnetusti usko riittää paikkaamaan puuttuvaa tietoutta.

        Näinhän se menee.

        Perehtykää geokemiaan ja magmapetrologiaan, ennen kuin komppailuillanne nolaatte hiippakuntaanne entistä enempää.


      • Puheesi U/Pb-ajoituksesta osoittaa magmapetrologisen ymmärtämättömyytesi. Myös C-14:n temporaaliset rajoitukset sekä kontaminaatioriskit ovat oikeiden luonnontieteilijöiden tiedossa, eikä sitä siksi käytetäkään esim. kreationistien esittämin epätieteellisiin kohelluksiin. Nakkaa ne bibliat notskiin ja marssi kirjastoon!


      • etkö tajuu
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Ei sinun tarvitse mitään uskoa. Asiat ovat niinkuin ovat ja tieteellisistä kirjoista selviää aika monien mielestä parhaiten, miten ne ovat.

        Luulitko jotenkin, että sinun uskonpuutteesi muuttaisi asioita?

        Mielestä'¨? Eihän ser mitään todista jos asia jonkun mielestä vaikuttaa siltä. Saati että se todistyaisi jotain.
        Ei kenenkään lausunto ole se tieteellinen havainto jota perätään.
        Kun sinulta pyydetään tieteellistä havaintoa, sinun pitää kyetä se esittämään kysyjälle itse..
        Jo ollaan hakoteillä jos vedotaan tieteessä uskon puutteeseen.


      • etkö tajuu kirjoitti:

        Mielestä'¨? Eihän ser mitään todista jos asia jonkun mielestä vaikuttaa siltä. Saati että se todistyaisi jotain.
        Ei kenenkään lausunto ole se tieteellinen havainto jota perätään.
        Kun sinulta pyydetään tieteellistä havaintoa, sinun pitää kyetä se esittämään kysyjälle itse..
        Jo ollaan hakoteillä jos vedotaan tieteessä uskon puutteeseen.

        >Kun sinulta pyydetään tieteellistä havaintoa, sinun pitää kyetä se esittämään kysyjälle itse..

        Ei kannata pyytää. Eihän täällä sentään niitä havaintoja tekeviä tiedemiehiä ole. Tiedemiesten tekemät havainnot taas ovat soveltuvin osin julkisia, ja Perähikiäkin voi niitä tiedelähteistä etsiä kun kerran aikaa tuntuu olevan. Ja löytyy sieltä niistä havainnoista tehdyt tieteelliset päätelmätkin.


    • jyri.kop.

      Meinasin vastata saman kuin jaakob, mutta nyt kun ei tarvitse niin tyydyn toteamaanettä Solon1 on kuullut nämä vastaukset mutta eiväthän tiedefaktat evokille kelpaa.

      • Jaakob vastasi asian vierestä, eikä oikein onnistunut siinäkään. Tällä palstalla kukaan ei ole kyennyt vastaamaan esittämiini kysymyksiin, ja tämä johtuu varmaankin siitä ettei kukaan kreationisti maailmassa ole kyennyt niihin järjellisesti vastaamaan.

        Sinä toki olet maailmankaikkeuden älykkäin olento, niin jos sinä voisit auttaa tyhmää evokkia tässä hänen pientä päätään vaivaassa asiassa?


      • jyripoika
        solon1 kirjoitti:

        Jaakob vastasi asian vierestä, eikä oikein onnistunut siinäkään. Tällä palstalla kukaan ei ole kyennyt vastaamaan esittämiini kysymyksiin, ja tämä johtuu varmaankin siitä ettei kukaan kreationisti maailmassa ole kyennyt niihin järjellisesti vastaamaan.

        Sinä toki olet maailmankaikkeuden älykkäin olento, niin jos sinä voisit auttaa tyhmää evokkia tässä hänen pientä päätään vaivaassa asiassa?

        En ole nuoren maan kreationisti, mutta silti nuo Jaakobin perustelut ovat ovattiedemiesten ja ajoittajien omien kommentointien yhteenvetoa.
        Suosittelisin sinulle Solon asiaan perehtymistä hiukan perusteellisemmin ennenkuin seuraavan kerran vedät aiheen esille.


      • jyripoika kirjoitti:

        En ole nuoren maan kreationisti, mutta silti nuo Jaakobin perustelut ovat ovattiedemiesten ja ajoittajien omien kommentointien yhteenvetoa.
        Suosittelisin sinulle Solon asiaan perehtymistä hiukan perusteellisemmin ennenkuin seuraavan kerran vedät aiheen esille.

        >nuo Jaakobin perustelut ovat ovattiedemiesten ja ajoittajien omien kommentointien yhteenvetoa.

        Tosin täydellisesti poskelleen mennyttä sellaista.


      • jotain rotia
        solon1 kirjoitti:

        Jaakob vastasi asian vierestä, eikä oikein onnistunut siinäkään. Tällä palstalla kukaan ei ole kyennyt vastaamaan esittämiini kysymyksiin, ja tämä johtuu varmaankin siitä ettei kukaan kreationisti maailmassa ole kyennyt niihin järjellisesti vastaamaan.

        Sinä toki olet maailmankaikkeuden älykkäin olento, niin jos sinä voisit auttaa tyhmää evokkia tässä hänen pientä päätään vaivaassa asiassa?

        Väitätkö, että kaikki jotka eivät ole kanssasi samaa mieltä olisivat sinua typerämpiä?
        Ja meidänkö pitäisi uskoa väitteesi?


      • Fisku kreationisti

        "Meinasin vastata saman kuin jaakob, mutta nyt kun ei tarvitse niin tyydyn toteamaanettä Solon1 on kuullut nämä vastaukset mutta eiväthän tiedefaktat evokille kelpaa."

        Niin. Evokeille kun ei tunnetusti mene jakeluun mitkään ei-mieluisat tosiasiat.

        Tottahan evokit kaihtavat totuutta aina viimeiseen asti. Jokainen evopimeydessä asuva kaihtaa sitä totuuden valoa, joka Raamatusta kajastaa, sillä evopimeyden valheeksi tunnustaminen tietäisi heille työpaikkansa ja siten elantonsa menettämistä.


      • Fisku kreationisti kirjoitti:

        "Meinasin vastata saman kuin jaakob, mutta nyt kun ei tarvitse niin tyydyn toteamaanettä Solon1 on kuullut nämä vastaukset mutta eiväthän tiedefaktat evokille kelpaa."

        Niin. Evokeille kun ei tunnetusti mene jakeluun mitkään ei-mieluisat tosiasiat.

        Tottahan evokit kaihtavat totuutta aina viimeiseen asti. Jokainen evopimeydessä asuva kaihtaa sitä totuuden valoa, joka Raamatusta kajastaa, sillä evopimeyden valheeksi tunnustaminen tietäisi heille työpaikkansa ja siten elantonsa menettämistä.

        Nyt saat niitä argumentaatiovirheitä. Lopeta tuo aivoton lässytys ja vastaa niihin esitettyihin kysymyksiin. Ei radiometristen ajoitusten väittäminen kehäpäätelmiksi vastaa millään tavoin kysymyksiini, ymmärrätkö tätä?

        Olet joko täysi idiootti tai trolli.


      • solon1 kirjoitti:

        Nyt saat niitä argumentaatiovirheitä. Lopeta tuo aivoton lässytys ja vastaa niihin esitettyihin kysymyksiin. Ei radiometristen ajoitusten väittäminen kehäpäätelmiksi vastaa millään tavoin kysymyksiini, ymmärrätkö tätä?

        Olet joko täysi idiootti tai trolli.

        Yksinkertaisempaa: sepäsemme on yksinkertainen idoottitrolli.


      • antimytomaani_orig kirjoitti:

        Yksinkertaisempaa: sepäsemme on yksinkertainen idoottitrolli.

        Totta


      • Fisku kreationisti kirjoitti:

        "Meinasin vastata saman kuin jaakob, mutta nyt kun ei tarvitse niin tyydyn toteamaanettä Solon1 on kuullut nämä vastaukset mutta eiväthän tiedefaktat evokille kelpaa."

        Niin. Evokeille kun ei tunnetusti mene jakeluun mitkään ei-mieluisat tosiasiat.

        Tottahan evokit kaihtavat totuutta aina viimeiseen asti. Jokainen evopimeydessä asuva kaihtaa sitä totuuden valoa, joka Raamatusta kajastaa, sillä evopimeyden valheeksi tunnustaminen tietäisi heille työpaikkansa ja siten elantonsa menettämistä.

        Entä jos on työtön evopimeydessä eläjä? Ei mitään pelkoa elannon menettämisestä, vaikka evopimeyden vaihtaisi Raamatun hurskaaseen valkeuteen.


    • ei ongelmaa

      Dna hajoaa Jumalan tahdon mukaan. Ei vajaavainen ihminen voi sitä ymmärtää. Ajoitukset ampuu hehtaaripyssyllä ja evoluutioon uskovat karsii mielivaltaisesti kelpaamattomat pois. Näin tulokset näyttää paperilla hyviltä.

      • Esitä todisteet väitteillesi.


    • Eikö vastausta löydykään? No, enhän minä sitä odottanutkaan Pitäisi kertoa jotain kreationisteista...

      • voi raakkia

        Vastausta mihin? Huonoon ja ohimenneeseen kysymykseen on paha antaa hyvää vastausta.


      • voi raakkia kirjoitti:

        Vastausta mihin? Huonoon ja ohimenneeseen kysymykseen on paha antaa hyvää vastausta.

        "Vastausta mihin? Huonoon ja ohimenneeseen kysymykseen on paha antaa hyvää vastausta."

        Esitin kaksi hyvin selkeää kysymystä. Et sinä näin helposti pääse asian ohi.


      • voi raakkia kirjoitti:

        Vastausta mihin? Huonoon ja ohimenneeseen kysymykseen on paha antaa hyvää vastausta.

        "Vastausta mihin?"

        Etkö osaa luea? Aloituksessa oli selvästi kaksi kysymystä.

        "Huonoon ja ohimenneeseen kysymykseen on paha antaa hyvää vastausta."

        Aivan. Siksi Solon1 tekikin hyviä ja aiheeseen täsmällisesti pureutuvia kysymyksiä.


      • Vapaa evokkiuskosta
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Vastausta mihin?"

        Etkö osaa luea? Aloituksessa oli selvästi kaksi kysymystä.

        "Huonoon ja ohimenneeseen kysymykseen on paha antaa hyvää vastausta."

        Aivan. Siksi Solon1 tekikin hyviä ja aiheeseen täsmällisesti pureutuvia kysymyksiä.

        Kaikissa ajoitusmenetelmissä, joihin tutustuin mitataan kahden aineen pitoisuuksia ja oletetaan, että alussa toista ainetta ei ollut eliössä ja se ei ole saastunut. Tätä oletusta ei ole testattu mitenkään. Mittaustuloksissa on saatu pitkiä ikiä tämän todistamattoman oletuksen avulla.
        Evokit kieltävät oletuksen vain, jos tutkittava eliö/ esine ei sovi evokkiuskontoon.


      • tieteenharrastaja
        Vapaa evokkiuskosta kirjoitti:

        Kaikissa ajoitusmenetelmissä, joihin tutustuin mitataan kahden aineen pitoisuuksia ja oletetaan, että alussa toista ainetta ei ollut eliössä ja se ei ole saastunut. Tätä oletusta ei ole testattu mitenkään. Mittaustuloksissa on saatu pitkiä ikiä tämän todistamattoman oletuksen avulla.
        Evokit kieltävät oletuksen vain, jos tutkittava eliö/ esine ei sovi evokkiuskontoon.

        Ajoitusmenetelmiä on useampia ja toisenlaisiakin kuin kuvaat. Ne antavat keskenään yhteensopivia ja vastaaville näytteille samanlaisia tuloksia, kun virhelähteet (ja kreationistien tahalliset sabotoinnit) on eliminoitu.

        Millään järjellisillä geologisilla mittausmenetelmillä ei ole saatavissa maapallolle lyhyitä ikiä.


      • Vapaa evokkiuskosta
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Ajoitusmenetelmiä on useampia ja toisenlaisiakin kuin kuvaat. Ne antavat keskenään yhteensopivia ja vastaaville näytteille samanlaisia tuloksia, kun virhelähteet (ja kreationistien tahalliset sabotoinnit) on eliminoitu.

        Millään järjellisillä geologisilla mittausmenetelmillä ei ole saatavissa maapallolle lyhyitä ikiä.

        Geologiassa oletetaan, että alussa maa oli litteä, kiviä ei ollut. Lisäksi geologiassa oletetaan, että mitään ei luotu. Geologiankin ajoitusmenetelmät perustuvat todistamattomiin oletuksiin.


      • tieteenharrastaja
        Vapaa evokkiuskosta kirjoitti:

        Geologiassa oletetaan, että alussa maa oli litteä, kiviä ei ollut. Lisäksi geologiassa oletetaan, että mitään ei luotu. Geologiankin ajoitusmenetelmät perustuvat todistamattomiin oletuksiin.

        Olet kyllä geologiatiedosta vielä paljon vapaampi kuin "evokkiuskosta".


      • Vapaa evokkiuskosta kirjoitti:

        Kaikissa ajoitusmenetelmissä, joihin tutustuin mitataan kahden aineen pitoisuuksia ja oletetaan, että alussa toista ainetta ei ollut eliössä ja se ei ole saastunut. Tätä oletusta ei ole testattu mitenkään. Mittaustuloksissa on saatu pitkiä ikiä tämän todistamattoman oletuksen avulla.
        Evokit kieltävät oletuksen vain, jos tutkittava eliö/ esine ei sovi evokkiuskontoon.

        "Kaikissa ajoitusmenetelmissä, joihin tutustuin mitataan kahden aineen pitoisuuksia ja oletetaan, että alussa toista ainetta ei ollut eliössä ja se ei ole saastunut. Tätä oletusta ei ole testattu mitenkään."

        No etpä paljon ole perehtynyt aiheeseen, jonka pyrit kiistämään. Ensinnäkään vain harvoin itse fossiilia ajoitetaan, vaan lähes aina tuo maakerros, josta se on löytynyt. Toisekseen jos ajoitusmenetelmässä oletetaan, että toista isotooppia ei siinä ole lähtötilanteessa, niin tuo oletus perustuu nykyiseen tuon mineraalin tunnettuun syntytapaan. Esim. kun zirkonikide syntyy, niin tuo syntyprosessi poistaa siitä lyijyn. Täten kaikki lyijy, mitä siitä löytyy on syntynyt radioaktiivisessa hajoamisessa ajan myötä. Miten siis selität, että niistä kuitenkin löytyy lyijyä?

        "Mittaustuloksissa on saatu pitkiä ikiä tämän todistamattoman oletuksen avulla."

        Kaikki ajoituksissa käytetyt oletukset on moneen kertaan testattu mitä erilaisimmilla menetelmillä ja niiden on todettu pitävän paikkansa.

        "Evokit kieltävät oletuksen vain, jos tutkittava eliö/ esine ei sovi evokkiuskontoon."

        Haha. Ei ole olemassa mitään evokkiuskontoa, mutta sen sijaan on olemassa naturalistista metodologiaa noudattavaa havaintoihin, kokeisiin ja testeihin perustuvaa tiedettä, jota humpuukikreationismi pyrkii perusteettomasti kieltämään, koska sen tulokset osoittavat kreationismin naurettavuuden. Vai miten selität sen, että sinä, joka et ollutkaan perehtynyt ajoitusmenetelmien oletuksiin ja niiden testauksiin pyrit kiistämään niiden luotettavuuden, mutta tiedemiehet, jotka ovat asiaan syvällisesti perehtyneet, eivät niitä epäile tai kiistä?


      • joten yritä uuvellee
        solon1 kirjoitti:

        "Vastausta mihin? Huonoon ja ohimenneeseen kysymykseen on paha antaa hyvää vastausta."

        Esitin kaksi hyvin selkeää kysymystä. Et sinä näin helposti pääse asian ohi.

        Et ole esittänyt mitään asiaa niin, että siihen voisi vastata.
        Vihjaat asiaan joka olisi tutkittava ihan muualta kuin sinun viesteistäsi.

        Ei se tarkoita, että Kössillä on todellisuudessa punaiset silmät jos sinä niin sanot.


      • täsmennän
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Kaikissa ajoitusmenetelmissä, joihin tutustuin mitataan kahden aineen pitoisuuksia ja oletetaan, että alussa toista ainetta ei ollut eliössä ja se ei ole saastunut. Tätä oletusta ei ole testattu mitenkään."

        No etpä paljon ole perehtynyt aiheeseen, jonka pyrit kiistämään. Ensinnäkään vain harvoin itse fossiilia ajoitetaan, vaan lähes aina tuo maakerros, josta se on löytynyt. Toisekseen jos ajoitusmenetelmässä oletetaan, että toista isotooppia ei siinä ole lähtötilanteessa, niin tuo oletus perustuu nykyiseen tuon mineraalin tunnettuun syntytapaan. Esim. kun zirkonikide syntyy, niin tuo syntyprosessi poistaa siitä lyijyn. Täten kaikki lyijy, mitä siitä löytyy on syntynyt radioaktiivisessa hajoamisessa ajan myötä. Miten siis selität, että niistä kuitenkin löytyy lyijyä?

        "Mittaustuloksissa on saatu pitkiä ikiä tämän todistamattoman oletuksen avulla."

        Kaikki ajoituksissa käytetyt oletukset on moneen kertaan testattu mitä erilaisimmilla menetelmillä ja niiden on todettu pitävän paikkansa.

        "Evokit kieltävät oletuksen vain, jos tutkittava eliö/ esine ei sovi evokkiuskontoon."

        Haha. Ei ole olemassa mitään evokkiuskontoa, mutta sen sijaan on olemassa naturalistista metodologiaa noudattavaa havaintoihin, kokeisiin ja testeihin perustuvaa tiedettä, jota humpuukikreationismi pyrkii perusteettomasti kieltämään, koska sen tulokset osoittavat kreationismin naurettavuuden. Vai miten selität sen, että sinä, joka et ollutkaan perehtynyt ajoitusmenetelmien oletuksiin ja niiden testauksiin pyrit kiistämään niiden luotettavuuden, mutta tiedemiehet, jotka ovat asiaan syvällisesti perehtyneet, eivät niitä epäile tai kiistä?

        OMPAS!
        Se usko joka sinulla on, on juurikin evokkiuskoa.
        Sellaiseksi me sitä sanomme.


      • täsmennän kirjoitti:

        OMPAS!
        Se usko joka sinulla on, on juurikin evokkiuskoa.
        Sellaiseksi me sitä sanomme.

        >me

        Sinä ja Perähikiän luteet.


      • täsmennän kirjoitti:

        OMPAS!
        Se usko joka sinulla on, on juurikin evokkiuskoa.
        Sellaiseksi me sitä sanomme.

        "OMPAS!
        Se usko joka sinulla on, on juurikin evokkiuskoa.
        Sellaiseksi me sitä sanomme."

        Sepä paljastavaa. Siis teistä itsestänne.


      • joten yritä uuvellee kirjoitti:

        Et ole esittänyt mitään asiaa niin, että siihen voisi vastata.
        Vihjaat asiaan joka olisi tutkittava ihan muualta kuin sinun viesteistäsi.

        Ei se tarkoita, että Kössillä on todellisuudessa punaiset silmät jos sinä niin sanot.

        "Et ole esittänyt mitään asiaa niin, että siihen voisi vastata."

        Aivan. Kreationismin pohjalta ei kyetä vastaamaan todellisuuden havaintoihin mitenkään järkevästi.

        "Vihjaat asiaan joka olisi tutkittava ihan muualta kuin sinun viesteistäsi."

        Sekin vielä, kreationisti joutuisi hankkimaan tietoa ja tieto on myrkkyä kreationistin humpuukiuskomuksille.


      • Fiksu kreationisti
        Vapaa evokkiuskosta kirjoitti:

        Kaikissa ajoitusmenetelmissä, joihin tutustuin mitataan kahden aineen pitoisuuksia ja oletetaan, että alussa toista ainetta ei ollut eliössä ja se ei ole saastunut. Tätä oletusta ei ole testattu mitenkään. Mittaustuloksissa on saatu pitkiä ikiä tämän todistamattoman oletuksen avulla.
        Evokit kieltävät oletuksen vain, jos tutkittava eliö/ esine ei sovi evokkiuskontoon.

        Jep. Vastasit asiaan kuten minäkin, eli iänmääritysmenetelmät perustuvat todistamattomille kehäpäättelyketjuille.

        Valitettavasti, ei siitä pääse yli eikä ympäri.


      • Fiksu kreationisti kirjoitti:

        Jep. Vastasit asiaan kuten minäkin, eli iänmääritysmenetelmät perustuvat todistamattomille kehäpäättelyketjuille.

        Valitettavasti, ei siitä pääse yli eikä ympäri.

        Et vastannut kysymyksiini.


      • Fiksu kreationisti
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Kaikissa ajoitusmenetelmissä, joihin tutustuin mitataan kahden aineen pitoisuuksia ja oletetaan, että alussa toista ainetta ei ollut eliössä ja se ei ole saastunut. Tätä oletusta ei ole testattu mitenkään."

        No etpä paljon ole perehtynyt aiheeseen, jonka pyrit kiistämään. Ensinnäkään vain harvoin itse fossiilia ajoitetaan, vaan lähes aina tuo maakerros, josta se on löytynyt. Toisekseen jos ajoitusmenetelmässä oletetaan, että toista isotooppia ei siinä ole lähtötilanteessa, niin tuo oletus perustuu nykyiseen tuon mineraalin tunnettuun syntytapaan. Esim. kun zirkonikide syntyy, niin tuo syntyprosessi poistaa siitä lyijyn. Täten kaikki lyijy, mitä siitä löytyy on syntynyt radioaktiivisessa hajoamisessa ajan myötä. Miten siis selität, että niistä kuitenkin löytyy lyijyä?

        "Mittaustuloksissa on saatu pitkiä ikiä tämän todistamattoman oletuksen avulla."

        Kaikki ajoituksissa käytetyt oletukset on moneen kertaan testattu mitä erilaisimmilla menetelmillä ja niiden on todettu pitävän paikkansa.

        "Evokit kieltävät oletuksen vain, jos tutkittava eliö/ esine ei sovi evokkiuskontoon."

        Haha. Ei ole olemassa mitään evokkiuskontoa, mutta sen sijaan on olemassa naturalistista metodologiaa noudattavaa havaintoihin, kokeisiin ja testeihin perustuvaa tiedettä, jota humpuukikreationismi pyrkii perusteettomasti kieltämään, koska sen tulokset osoittavat kreationismin naurettavuuden. Vai miten selität sen, että sinä, joka et ollutkaan perehtynyt ajoitusmenetelmien oletuksiin ja niiden testauksiin pyrit kiistämään niiden luotettavuuden, mutta tiedemiehet, jotka ovat asiaan syvällisesti perehtyneet, eivät niitä epäile tai kiistä?

        "Esim. kun zirkonikide syntyy, niin tuo syntyprosessi poistaa siitä lyijyn."

        Ja? Mitä sitte?

        "Täten kaikki lyijy, mitä siitä löytyy on syntynyt radioaktiivisessa hajoamisessa ajan myötä. Miten siis selität, että niistä kuitenkin löytyy lyijyä? "

        Ja? Entä sitten?

        Et ole todistanut yhtään mitään, olet vain ladellut evouskon avulla keksimiä "viisauksiasi."

        No, opetetaanpa sinulle pari asiaa.. tosin, nämäkin asiat on sinulle jo varmasti aikoja sitten opetettu, mutta kuten evokeilla yleensä, nämä tuntuvat menevän "yhdestä korvasta sisään, ja toisesta ulos." "Kertaushan on opintojen äiti," ja onhan mahdollisuus että tämä joskus syöpyy sinne alitajuntaasi. Joten kerrataampas jo uudelleen, vaikka saisinkin vain huvittavan evoluutikkojen vastustelemisreaktion käyntiin:

        1. Pitää tietää kuinka nopeasti uraani muuttuu Pb-206:ksi. Puoliintumisaika antaa meille tämän arvon, olettaen että puoliintumisaika ei ole koskaan muuttunut koko zircon-krystallin eliniän aikana.
        2. Meidän pitää tietää paljonko Pb-206 alkuperäisessä kivessä oli. Tämä on tietenkin mahdotonta. Evokit usein houreissaan arvelevat, että määrä oli nolla, mutta tämähän on tietysti vain todistamatonta ja perustelematonta kehäpäättelyä.
        3. Viimeiseksi, meidän pitäisi olla varmoja siitä ettei yhtäkään lyijy-yhdisteitä ole lisätty tai otettu pois kivestä. Ottaen huomioon sen, miten lyijy-yhdisteet ovat erittäin liukenevia vedessä, tämä on jotain sellaista mistä emme voi olla ollenkaan varmoja.

        Huomaamme jo että miten evo-uskonto ja perustuu siis täydelliselle ja totaaliselle kehäpäättelyyketjuille niin epärehellisissä iänmääritysmenetelmissä, kuin Raamatunvastustuksessakin.

        Mitään perusteluita vastustaa Raamatun 6000 vuotisia aikoja ei siis ole. Ollaksemme rehellisiä, sillä evokkien silkkoja tolloja uskomuksia tai kuvitelmia ei suinkaan lasketa todisteiksi.


      • FIksu kreationisti
        solon1 kirjoitti:

        Et vastannut kysymyksiini.

        Ei minun tarvitse jokaiseen iänmääritysmenetelmään tyhjentävästi vastata. Jos olet asiasta kiinnostunut voit varmasti mennä kreationismisivuille.

        Jos sinua jokin iänmääritysmenetelmä erityisesti vaivaa niin tuo se palstalla esille niin voimme niitä yksitellen käsitellä.

        Pyydät ihmisiä tekemään tutkimukset puolestasi jota tuskin kukaan vapaaehtoisella ja harrastepohjaisella kreationismifoorumilla on valmis tekemään.


      • FIksu kreationisti kirjoitti:

        Ei minun tarvitse jokaiseen iänmääritysmenetelmään tyhjentävästi vastata. Jos olet asiasta kiinnostunut voit varmasti mennä kreationismisivuille.

        Jos sinua jokin iänmääritysmenetelmä erityisesti vaivaa niin tuo se palstalla esille niin voimme niitä yksitellen käsitellä.

        Pyydät ihmisiä tekemään tutkimukset puolestasi jota tuskin kukaan vapaaehtoisella ja harrastepohjaisella kreationismifoorumilla on valmis tekemään.

        Lässyn lässyn taas.. Kaikille sivullisille huomioksi, ettei "Fiksu kreationisti a.k.a Sepä Se" kykene vastaamaan yksinkertaisiin kysymyksiin, vaan hän tekee kaikkensa kiertääkseen vastaamista.


      • Fiksu kreationisti kirjoitti:

        "Esim. kun zirkonikide syntyy, niin tuo syntyprosessi poistaa siitä lyijyn."

        Ja? Mitä sitte?

        "Täten kaikki lyijy, mitä siitä löytyy on syntynyt radioaktiivisessa hajoamisessa ajan myötä. Miten siis selität, että niistä kuitenkin löytyy lyijyä? "

        Ja? Entä sitten?

        Et ole todistanut yhtään mitään, olet vain ladellut evouskon avulla keksimiä "viisauksiasi."

        No, opetetaanpa sinulle pari asiaa.. tosin, nämäkin asiat on sinulle jo varmasti aikoja sitten opetettu, mutta kuten evokeilla yleensä, nämä tuntuvat menevän "yhdestä korvasta sisään, ja toisesta ulos." "Kertaushan on opintojen äiti," ja onhan mahdollisuus että tämä joskus syöpyy sinne alitajuntaasi. Joten kerrataampas jo uudelleen, vaikka saisinkin vain huvittavan evoluutikkojen vastustelemisreaktion käyntiin:

        1. Pitää tietää kuinka nopeasti uraani muuttuu Pb-206:ksi. Puoliintumisaika antaa meille tämän arvon, olettaen että puoliintumisaika ei ole koskaan muuttunut koko zircon-krystallin eliniän aikana.
        2. Meidän pitää tietää paljonko Pb-206 alkuperäisessä kivessä oli. Tämä on tietenkin mahdotonta. Evokit usein houreissaan arvelevat, että määrä oli nolla, mutta tämähän on tietysti vain todistamatonta ja perustelematonta kehäpäättelyä.
        3. Viimeiseksi, meidän pitäisi olla varmoja siitä ettei yhtäkään lyijy-yhdisteitä ole lisätty tai otettu pois kivestä. Ottaen huomioon sen, miten lyijy-yhdisteet ovat erittäin liukenevia vedessä, tämä on jotain sellaista mistä emme voi olla ollenkaan varmoja.

        Huomaamme jo että miten evo-uskonto ja perustuu siis täydelliselle ja totaaliselle kehäpäättelyyketjuille niin epärehellisissä iänmääritysmenetelmissä, kuin Raamatunvastustuksessakin.

        Mitään perusteluita vastustaa Raamatun 6000 vuotisia aikoja ei siis ole. Ollaksemme rehellisiä, sillä evokkien silkkoja tolloja uskomuksia tai kuvitelmia ei suinkaan lasketa todisteiksi.

        Lyijyatomi ei mahdu kiteytymään zirkonin kidehilaan, ja sitä esiintyykin zirkonissa vain radiogeenisenä - syntynyt tilaongelma ilmenee suotaumarakenteina.


      • Fiksu kreationisti kirjoitti:

        "Esim. kun zirkonikide syntyy, niin tuo syntyprosessi poistaa siitä lyijyn."

        Ja? Mitä sitte?

        "Täten kaikki lyijy, mitä siitä löytyy on syntynyt radioaktiivisessa hajoamisessa ajan myötä. Miten siis selität, että niistä kuitenkin löytyy lyijyä? "

        Ja? Entä sitten?

        Et ole todistanut yhtään mitään, olet vain ladellut evouskon avulla keksimiä "viisauksiasi."

        No, opetetaanpa sinulle pari asiaa.. tosin, nämäkin asiat on sinulle jo varmasti aikoja sitten opetettu, mutta kuten evokeilla yleensä, nämä tuntuvat menevän "yhdestä korvasta sisään, ja toisesta ulos." "Kertaushan on opintojen äiti," ja onhan mahdollisuus että tämä joskus syöpyy sinne alitajuntaasi. Joten kerrataampas jo uudelleen, vaikka saisinkin vain huvittavan evoluutikkojen vastustelemisreaktion käyntiin:

        1. Pitää tietää kuinka nopeasti uraani muuttuu Pb-206:ksi. Puoliintumisaika antaa meille tämän arvon, olettaen että puoliintumisaika ei ole koskaan muuttunut koko zircon-krystallin eliniän aikana.
        2. Meidän pitää tietää paljonko Pb-206 alkuperäisessä kivessä oli. Tämä on tietenkin mahdotonta. Evokit usein houreissaan arvelevat, että määrä oli nolla, mutta tämähän on tietysti vain todistamatonta ja perustelematonta kehäpäättelyä.
        3. Viimeiseksi, meidän pitäisi olla varmoja siitä ettei yhtäkään lyijy-yhdisteitä ole lisätty tai otettu pois kivestä. Ottaen huomioon sen, miten lyijy-yhdisteet ovat erittäin liukenevia vedessä, tämä on jotain sellaista mistä emme voi olla ollenkaan varmoja.

        Huomaamme jo että miten evo-uskonto ja perustuu siis täydelliselle ja totaaliselle kehäpäättelyyketjuille niin epärehellisissä iänmääritysmenetelmissä, kuin Raamatunvastustuksessakin.

        Mitään perusteluita vastustaa Raamatun 6000 vuotisia aikoja ei siis ole. Ollaksemme rehellisiä, sillä evokkien silkkoja tolloja uskomuksia tai kuvitelmia ei suinkaan lasketa todisteiksi.

        "Ja? Mitä sitte?"

        No sitä, että kun zirkonikiteistä kuitenkin löydetään lyijyä, niin tuo lyijy on siihen jälkikäteen tullut.

        "Ja? Entä sitten?"

        No lyijyn suhteellisesta määrästä kyetään ajoittamaan tuo kide.

        "Et ole todistanut yhtään mitään, olet vain ladellut evouskon avulla keksimiä "viisauksiasi.""

        LOL.

        "No, opetetaanpa sinulle pari asiaa.. tosin, nämäkin asiat on sinulle jo varmasti aikoja sitten opetettu, mutta kuten evokeilla yleensä, nämä tuntuvat menevän "yhdestä korvasta sisään, ja toisesta ulos." "Kertaushan on opintojen äiti," ja onhan mahdollisuus että tämä joskus syöpyy sinne alitajuntaasi. Joten kerrataampas jo uudelleen, vaikka saisinkin vain huvittavan evoluutikkojen vastustelemisreaktion käyntiin:"

        Yritäpä kerrankin sinä itse oppia jotakin, kun et tuon kummempaa kyennyt tarjoamaan:

        "1. Pitää tietää kuinka nopeasti uraani muuttuu Pb-206:ksi. Puoliintumisaika antaa meille tämän arvon, olettaen että puoliintumisaika ei ole koskaan muuttunut koko zircon-krystallin eliniän aikana."

        Voimme varmistua puoliintumisaikojen vakioisuudesta miljardien vuosien ajalta lukuisin tavoin, mm. Oklon luonnonydinreaktiosta tai vaikkapa tarkkailemalla miljardien valovuosien etäisyydellä olevia supernovia jne. Ja näin onkin tehty ja havaittu, että puoliintumisajat ovat olleet vakiot zirkonikiteiden olemassaolon ajan.

        "2. Meidän pitää tietää paljonko Pb-206 alkuperäisessä kivessä oli. Tämä on tietenkin mahdotonta. Evokit usein houreissaan arvelevat, että määrä oli nolla, mutta tämähän on tietysti vain todistamatonta ja perustelematonta kehäpäättelyä."

        Sinä itsehän jo kertaalleen ymmärsit tämän kun myönsit, että zirkonikiteen syntyprosessi on sellainen, jossa lyijy poistuu. Kirjoitit itse:

        "Esim. kun zirkonikide syntyy, niin tuo syntyprosessi poistaa siitä lyijyn."

        Ja? Mitä sitte?"

        Tiedämme siis, että se oli kiteen syntyessä nolla eikä kyseessä ole todistamaton oletus eikä missään tapauksessa kehäpäätelmä. Et taida tietää, mitä kehäpäätelmä tarkoittaa?

        "3. Viimeiseksi, meidän pitäisi olla varmoja siitä ettei yhtäkään lyijy-yhdisteitä ole lisätty tai otettu pois kivestä. Ottaen huomioon sen, miten lyijy-yhdisteet ovat erittäin liukenevia vedessä, tämä on jotain sellaista mistä emme voi olla ollenkaan varmoja."

        Paitsi että kiderakenteet ovat huonoja saamaan ulkopuolista kontaminaatiota, niin tutkijat pystyvät erottamaan näytteestä concordia-discordia-menetelmällä, että onko näyte kontaminoitunut. Ja näin voimme käyttää ajoituksiin vain kontaminoitumattomia zirkonikiteitä.

        "Huomaamme jo että miten evo-uskonto ja perustuu siis täydelliselle ja totaaliselle kehäpäättelyyketjuille niin epärehellisissä iänmääritysmenetelmissä, kuin Raamatunvastustuksessakin."

        Huomaamme vain, että et tiennyt miten tarkkoja ajoitusmenetelmät voivat olla ja että miten niissä käytetyt oletukset onkin kyetty mitä erilaisimmilla tavoilla varmistamaan tosiksi.

        "Mitään perusteluita vastustaa Raamatun 6000 vuotisia aikoja ei siis ole."

        Paitsi esim. nuo ajoitusmenetelmät, jotka sinäkin nyt siis ymmärrät luotettaviksi.

        "Ollaksemme rehellisiä, sillä evokkien silkkoja tolloja uskomuksia tai kuvitelmia ei suinkaan lasketa todisteiksi."

        Ei tietenkään, mutta esim. zirkonikiteiden lyijy lasketaan.


      • johan on kummaa
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Et ole esittänyt mitään asiaa niin, että siihen voisi vastata."

        Aivan. Kreationismin pohjalta ei kyetä vastaamaan todellisuuden havaintoihin mitenkään järkevästi.

        "Vihjaat asiaan joka olisi tutkittava ihan muualta kuin sinun viesteistäsi."

        Sekin vielä, kreationisti joutuisi hankkimaan tietoa ja tieto on myrkkyä kreationistin humpuukiuskomuksille.

        Se ei ole tieteellinen havaito jos siitä lukee sinun viestistäsi.
        Eikä linkkisi ole myöskään todiste eikä tieteellinen havainto.
        Tieteellinen havainto saadaan tutkittavasta kohteesta mutta ei linkeistäsi.


      • tieteenharrastaja
        johan on kummaa kirjoitti:

        Se ei ole tieteellinen havaito jos siitä lukee sinun viestistäsi.
        Eikä linkkisi ole myöskään todiste eikä tieteellinen havainto.
        Tieteellinen havainto saadaan tutkittavasta kohteesta mutta ei linkeistäsi.

        Molempi parempi:

        "Tieteellinen havainto saadaan tutkittavasta kohteesta mutta ei linkeistäsi."

        Linkki saattaa esittää kuvauksen tieteellisestä havainnosta tai useammastakin.


      • no nii
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Molempi parempi:

        "Tieteellinen havainto saadaan tutkittavasta kohteesta mutta ei linkeistäsi."

        Linkki saattaa esittää kuvauksen tieteellisestä havainnosta tai useammastakin.

        Saattaa esittää mutta mistä tietää esittääkö!
        Ei väite ole todiste!
        Jos joku pyytää tieteellistä todistetta ei selitys sellaisen olemassaolosta ole riittävä.
        Mistä tietää veditkö selityksen piposatasi.


      • no nii kirjoitti:

        Saattaa esittää mutta mistä tietää esittääkö!
        Ei väite ole todiste!
        Jos joku pyytää tieteellistä todistetta ei selitys sellaisen olemassaolosta ole riittävä.
        Mistä tietää veditkö selityksen piposatasi.

        Otas nyt sitä häppää sen verran kunnolla että tulee nukkumatti.


      • tieteenharrastaja
        no nii kirjoitti:

        Saattaa esittää mutta mistä tietää esittääkö!
        Ei väite ole todiste!
        Jos joku pyytää tieteellistä todistetta ei selitys sellaisen olemassaolosta ole riittävä.
        Mistä tietää veditkö selityksen piposatasi.

        "Saattaa esittää mutta mistä tietää esittääkö!" Tietenkin lukemalla aineiston, johon linkki viittaa. Jos nimittäin osaa. Ellei osaa, pitkää kysyä osaavammilta eikä inistä turhia.


    • aksioomat

      Evolutionistit, nihilistit ja solipsistit tekevät yhden suuren virheen eli he olettavat olemassaolon riippuvan heidän ajattelustaan. He eivät osaa olla niin nöyriä, että pystyisivät myöntämään olemassaolon riippumattomuuden ihmisen ajattelusta.
      Aivan yksinkertainen rautalankamalli: 2 2 = 4 eikä tuo muutu miksikään vaikka ihminen ajattelusssan tahtoisi sen olla aivan muuta. Tietyt asiat ovat täysin riippumattomia ihmisen ajattelusta.
      Näin se on myös Jumalan olemassaolosta. Ei se riipu lainkaan siitä mitä ihmiset ajattelevat. Ei Jumalan eikä monen muunkaan olemassaoloa tarvitse "todistella". Näin se vaan on, tietyt asiat ovat täysin riippumattomia ihmisen ajattelusta.

      • "Evolutionistit, nihilistit ja solipsistit tekevät yhden suuren virheen eli he olettavat olemassaolon riippuvan heidän ajattelustaan."

        Miksi ihmeessä luulet tai valehtelet tuollaista? En tunne yhtään evolutionistia, joka olisi ikinä mitään tuollaista kertonut. Sinä olet luonut mielessäsi aivan pähkähullun (vihollis-)kuvan siitä, mitä evoluutikot oikeasti ovat.

        "He eivät osaa olla niin nöyriä, että pystyisivät myöntämään olemassaolon riippumattomuuden ihmisen ajattelusta."

        Tietenkin osaavat. Älä nyt sekoa hulluuksiin.

        "Aivan yksinkertainen rautalankamalli: 2 2 = 4 eikä tuo muutu miksikään vaikka ihminen ajattelusssan tahtoisi sen olla aivan muuta. Tietyt asiat ovat täysin riippumattomia ihmisen ajattelusta."

        Aivan. Esim. evoluutio.

        "Näin se on myös Jumalan olemassaolosta. Ei se riipu lainkaan siitä mitä ihmiset ajattelevat. Ei Jumalan eikä monen muunkaan olemassaoloa tarvitse "todistella"."

        Tietenkin täytyy, jos meinaa ihmiset vakuuttaa tuosta Jumalan lemassaolosta.

        "Näin se vaan on, tietyt asiat ovat täysin riippumattomia ihmisen ajattelusta."

        Kuten vaikkapa maailmankaikkeuden miljardien vuosien ikä ja elämän kehittyminen yhteisestä kantamuodosta.


      • >Evolutionistit, nihilistit ja solipsistit tekevät yhden suuren virheen eli he olettavat olemassaolon riippuvan heidän ajattelustaan. He eivät osaa olla niin nöyriä, että pystyisivät myöntämään olemassaolon riippumattomuuden ihmisen ajattelusta.

        Oho? Niinkö? :D

        Taidat olla sama neiti, joka Evoluutio-palstallakin päästelee yhtä miälevikast läpändeerust.

        >Näin se on myös Jumalan olemassaolosta. Ei se riipu lainkaan siitä mitä ihmiset ajattelevat.

        Ei riipu, totta. Paitsi subjektiivinen "olemassaolo" erimerkkisten uskovaisten kaaleissa.

        >Ei Jumalan eikä monen muunkaan olemassaoloa tarvitse "todistella".

        Mielellään kyllä tarttis, kun kukaan ei ole tehnyt objektiivisia havaintoja minkäänlaisista näkymättömistä olennoista.

        >Näin se vaan on, tietyt asiat ovat täysin riippumattomia ihmisen ajattelusta.

        Juu. Olet kyllä aika mato sotkemaan itsestäänselvyksiä totaaliseen roskaan. Sitä se kiihkouskovaisuus teettää.


    • näetkö kaiken

      ">Ei Jumalan eikä monen muunkaan olemassaoloa tarvitse "todistella".

      Mielellään kyllä tarttis, kun kukaan ei ole tehnyt objektiivisia havaintoja minkäänlaisista näkymättömistä olennoista."

      Todistapa itse se universumin tyhjästä syntyminen? Kertaapa 0:lla laskeminen.
      Nolla (0) on luku jolla ei ole lukuarvoa.
      Esim. 0 0 = 0 tai 0 x 0 = 0, esitä yhtälö joka antaa nollasta poikkevan lukuarvon? Poikkeavalla lukuarvolla se tyhjästä syntyminen tulisi todistetuksi vai mitä?
      Riittääkö matemaattiiset taitosi todisteluun?

      Meillä on paljon "näkymättömiä" asioita joita emme näe. Emmehän me edes näe toisten ajatuksia. Näkemiseen viittaaminen on todella typerää päättelyä. Et ehkä ole edes nähnyt sitä hetkeä kun sinut pantiin alulle solutasolla (tietyt siittiö munasolu). Näetkö maapallon tai auringon ytimen?
      Kaiken näkemisen vaatimus kertoo paljon typerästä päättelykyvystäsi.

      • "Todistapa itse se universumin tyhjästä syntyminen? Kertaapa 0:lla laskeminen.
        Nolla (0) on luku jolla ei ole lukuarvoa.
        Esim. 0 0 = 0 tai 0 x 0 = 0, esitä yhtälö joka antaa nollasta poikkevan lukuarvon? Poikkeavalla lukuarvolla se tyhjästä syntyminen tulisi todistetuksi vai mitä?"

        No ei. Jos universumi on syntynyt tyhjästä, se on tapahtunut kvanttifluktuaatiolla. Siis samalla mekanismilla, jolla näemme nykyisinkin virtuaalihiukkasten syntyvän tyhjästä.

        "Kaiken näkemisen vaatimus kertoo paljon typerästä päättelykyvystäsi."

        Minusta sinun väitteesi, että Repe olisi tuollaista vaatinut, on typerä, koska en parhaalla tahdollanikaan kykene löytämään Repen kirjoituksesta tuollaista vaatimusta. Keksitkin sen ihan itse, jotta voisit syyttää siitä Repeä, vai mitä?


      • tieteenharrastaja

        Numeronpyörittelysi ei todista mitään, koska kosmologien hypoteesit eivät väitä näkemämme universumin syntyneen tyhjästä. Ne olettavat näkemämme aineen ja energian alkuperän olevan joko tyhjän avaruuden - joka siis kuitenkin sisältää toistaiseksi tuntemattoman energiakentän - tai "oman" universumimme ulkopuolisen maailmankaikkeuden.

        Se, että tiedeyhteisö toteaa jonkin asian tuntemattomaksi ei perustele tietämättömien kaikenmoisia olettamuksia siitä.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Todistapa itse se universumin tyhjästä syntyminen? Kertaapa 0:lla laskeminen.
        Nolla (0) on luku jolla ei ole lukuarvoa.
        Esim. 0 0 = 0 tai 0 x 0 = 0, esitä yhtälö joka antaa nollasta poikkevan lukuarvon? Poikkeavalla lukuarvolla se tyhjästä syntyminen tulisi todistetuksi vai mitä?"

        No ei. Jos universumi on syntynyt tyhjästä, se on tapahtunut kvanttifluktuaatiolla. Siis samalla mekanismilla, jolla näemme nykyisinkin virtuaalihiukkasten syntyvän tyhjästä.

        "Kaiken näkemisen vaatimus kertoo paljon typerästä päättelykyvystäsi."

        Minusta sinun väitteesi, että Repe olisi tuollaista vaatinut, on typerä, koska en parhaalla tahdollanikaan kykene löytämään Repen kirjoituksesta tuollaista vaatimusta. Keksitkin sen ihan itse, jotta voisit syyttää siitä Repeä, vai mitä?

        Virtuaalihiukkasellasi ei ole aika, ei paikkaa, eikä tilaa. Vai vätätkö ajan ja paikian olleen ennen alkuräjähdystä, ja omanneen paikka koordinaatiston.


    • fysiikan opiskelija

      Et kertonut täsmällisesti kvanttifluktuaatiosta. Tässä virtuaalihiukkaset syntyvät tyhjiössä ei siis tyhjästä olemattomuudesta.

      "Uusimmat tähtitieteelliset havainnot viittaavat siihen, että tyhjiöenergia toimii painovoimaa vastustavana voimana kosmisilla etäisyyksillä, eli koko maailmankaikkeudessa. On myös esitetty, että maailmankaikkeus on voinut syntyä tilapäisestä kvanttifluktuaatiosta syntyneen korkeamman energiatilan seurauksena."

      Tuon mukaan on täytynyt olla olemassa tyhjiöenergiaa ja painovoimaa. Tämä on vasta kosmologinen teoria ei täydellisesti vahvistettu tosiasia. Fyysikot eivät vielä ole esittäneet yhtä "kaiken teoriaa" vaan meillä on luettavissa useampia teorioita kuten säieteoria. Vieläkään ei täysin osata selittää painovoimaa vaikka Higgisin hiukkanen on löydetty. Kyllä tässä on luettu noista kosmologisista teorioista (siis teorioista).
      Rehellisyyden vuoksi olisi ollut syytä mainita se, että kavnttifluktuaatio on vasta teoria.
      Toistaiseksi käsitys avaruuden "tyhjiöstä" ja tyhjästä olemattomuudesta eivät ole samoja käsitteitä. Avaruuden tyhjiö ei ole absoluuttista tyhjyyttä olemattomuutta. Nykyisten tieteellisten käsitysten mukaan avaruuden ulottuvuudet ja aika syntyivät yhdessä "alkuräjähdyksessä". Alkeishiukkaset "koostuvat" kvarkeista ja on jopa esitetty ajatuksia siitäkin, että kvarkeillakin voisi olla oma "rakenne"? Näitä hiukkasia tunnetaan jo noin 200 ja voisi esittää kysymys: voidaanko löytää useampia vielä "pienempiä" hiukkasia? Vielä ei tarkkaan osata selittää mitä ovat pimeä aine ja pimeä energia.
      Lyhyesti: kosmologia ja kvanttifysiikka ei vielä ole kaiken selittävää. Esitetyt ajatukset ovat edelleen vain vahvoja teorioita ei kaikkea selittävää.

      Tuossa lainauksessakin sanotaan rehellisesti "on voinut syntyä". (tuo on vasta olettamus) Tämän jätit mainitsematta. Muutkin voivat ymmärtää fysiikkaa, et ole ainoa.

      • >Rehellisyyden vuoksi olisi ollut syytä mainita se, että kavnttifluktuaatio on vasta teoria.

        Hahaa, kärähdit. Olet raamattuopiston etkä fysiikan opiskelija. :D

        Et taida edes ymmärtää, mikä sinut armotta paljasti.

        No, setä kertoo: et tiedä edes mitä teoria tieteessä tarkoittaa. Jokainen fysiikan opiskelija tietää, ja jopa useimmat pääsykokeissa reputtaneet tietävät.


      • Dr Puolimutka

        Vai muka "fysiikan opiskelija". Hih hih. Tiedettä tuntematon tollohan sinä multinikki selvästi oot.

        "Rehellisyyden vuoksi olisi ollut syytä mainita se, että kavnttifluktuaatio on vasta teoria. "

        Vasta teoria ... Hih hih.

        Kas kun tieteellinen teoria on nimenomaan tieteellisessä ja tiedeyhteisöm kriittisestä testauksesta selvinnyt tiedeyhteisössä hyväksytty tieteellinen selitysmalli ja viitekehys tutkimukselle. Tieteellinen teoria siis objektiiviset havainnot selittävä,toimiva malli, josta voidaan sanoa, että se käytännöllisesti katsoen tosi.

        Tollo kretu oot.


      • "Et kertonut täsmällisesti kvanttifluktuaatiosta. Tässä virtuaalihiukkaset syntyvät tyhjiössä ei siis tyhjästä olemattomuudesta."

        Aivan. Ja universumiamme edeltänyt tila on saattanut olla tyhjiö.

        "Tuon mukaan on täytynyt olla olemassa tyhjiöenergiaa ja painovoimaa. Tämä on vasta kosmologinen teoria ei täydellisesti vahvistettu tosiasia."

        Eikä sitä ilmeisesti koskaan pystytäkään vahvistamaan, kun emme saa suoria havaintoja tuosta tilasta.

        "Fyysikot eivät vielä ole esittäneet yhtä "kaiken teoriaa" vaan meillä on luettavissa useampia teorioita kuten säieteoria. Vieläkään ei täysin osata selittää painovoimaa vaikka Higgisin hiukkanen on löydetty. Kyllä tässä on luettu noista kosmologisista teorioista (siis teorioista)."

        Mainiota. Sittenhän tiedät, että säieteoriaa pidetään yleisesti lähimpänä totuutta olevana maailmankaikkeuden kuvaamisessa ja että se poistaa myös tyhjyyden ennen maailmankaikkeuden alkua. Wikipedia: "Maailmankaikkeuden massa ei säieteorian perusteella olisi kutistunut täydellisesti singulariteettiin, vaan sillä olisi ollut tiettyjä lenkkimäisiä ulottuvuuksia myös ennen alkuräjähdystä, joten aika-avaruuden äärettömästä kaareutumisesta eli singulariteetista päästäisiin eroon."

        "Rehellisyyden vuoksi olisi ollut syytä mainita se, että kavnttifluktuaatio on vasta teoria."

        Älä höpötä. Kvanttifluktuaatio on teorian ennustama ja myöhemmin lukuisten kokeiden varmistama fakta. Wikipedia: "Vuonna 1948 hollantilainen fyysikko Hendrik Casimir esitti, kuinka tyhjiöenergian olemassaolo voidaan todistaa kokeellisesti. Kului kuitenkin 50 vuotta, ennen kuin koe kyettiin suorittamaan. Yhdysvaltalainen fyysikko Steven Lamoreaux onnistui tyhjiössä tekemillään kokeilla määrittämään tyhjyyden paineen kahden lähekkäin olevan metallilevyn avulla. Lamoreaux todisti myös, että tyhjiöenergian aiheuttama voima oli suuruudeltaan yksi miljardisosa newtonia."

        "Toistaiseksi käsitys avaruuden "tyhjiöstä" ja tyhjästä olemattomuudesta eivät ole samoja käsitteitä. Avaruuden tyhjiö ei ole absoluuttista tyhjyyttä olemattomuutta."

        Eikä myöskään alkuräjähdystä edeltävä tila sellainen ollut.

        "Toistaiseksi käsitys avaruuden "tyhjiöstä" ja tyhjästä olemattomuudesta eivät ole samoja käsitteitä. Avaruuden tyhjiö ei ole absoluuttista tyhjyyttä olemattomuutta. Nykyisten tieteellisten käsitysten mukaan avaruuden ulottuvuudet ja aika syntyivät yhdessä "alkuräjähdyksessä". Alkeishiukkaset "koostuvat" kvarkeista ja on jopa esitetty ajatuksia siitäkin, että kvarkeillakin voisi olla oma "rakenne"? Näitä hiukkasia tunnetaan jo noin 200 ja voisi esittää kysymys: voidaanko löytää useampia vielä "pienempiä" hiukkasia? Vielä ei tarkkaan osata selittää mitä ovat pimeä aine ja pimeä energia."

        Pimeä aine ilmeisesti tunnetaan jo, vielä odotellaan viimeisiä varmistuksia, sen sijaan pimeän energian luonteesta ei ole samanlaista käsitystä.

        "Lyhyesti: kosmologia ja kvanttifysiikka ei vielä ole kaiken selittävää. Esitetyt ajatukset ovat edelleen vain vahvoja teorioita ei kaikkea selittävää."

        Juu, kaiken teoriaa ei vielä ole.

        "Tuossa lainauksessakin sanotaan rehellisesti "on voinut syntyä". (tuo on vasta olettamus) Tämän jätit mainitsematta. Muutkin voivat ymmärtää fysiikkaa, et ole ainoa."

        Et sitten huomannut sanaa jos lauseeni alussa: "Jos universumi on syntynyt tyhjästä, se on tapahtunut kvanttifluktuaatiolla." Tuollaisella havaintokyvyllä varustettuna sinun kannattaisi olla varovaisempi syytöksilläsi epärehellisyydestä.


    • kvarkkimies

      Esittelit ratkaisuksi kvanttifluktuaation, mutta ET vaivautunut kertomaan kvanttifysiikan todelllista tilaa.

      "Kvanttiteoria on fysiikan teoria, jossa käytetään Planckin vakiota. Se on kvanttifysiikan perusta. Klassisesta fysiikasta poiketen monet suureet saavat diskreettejä arvoja eli ne ovat kvantittuneita. Teorian nimi on peräisin siitä havainnosta, että sähkömagneettinen säteily muodostuu diskreeteistä paketeista. Näitä paketteja kutsutaan kvanteiksi. Klassisten teorioiden muuttamista kvanttiteorioiksi kutsutaan kvantisoimiseksi tai kvantittamiseksi.

      Kvanttifysiikkaa nimetään usein kvanttimekaniikaksi ensimmäisen kvanttiteorian mukaan.

      Kvanttimekaniikka on ensimmäinen kvantisoitu teoria. Siinä hiukkasten ominaisuudet ovat kvantittuneet mutta hiukkasluvut, kentät ja perusvuorovaikutukset eivät.
      Kvanttikenttäteoria on toinen kvantisoitu teoria. Siinä gravitaatiota lukuun ottamatta kaikki muut hiukkasten ominaisuudet ovat kvantittuneet. Kvanttisähködynamiikka (QED), kvanttiväridynamiikka (QCD) ja Sähköheikkoteoria ovat esimerkkejä suppean suhteellisuusteorian kvantisoineista teorioista. Yhdessä nämä kolme muodostavat hiukkasfysiikan standardimallin.
      Kvanttigravitaatio on vielä hypoteettinen kolmas kvantisoitu teoria. Siinä yleinen suhteellisuusteoria eli käytännössä gravitaatio on myös kvantisoitu. Tämä teoria muodostaisi niin kutsutun Kaiken teorian. Tutkittavia teorioita ovat mm. M-teoria ja säieteoria."

      Kvanttifyysikot eivät vielä ole esittäneet "Kaiken teoriaa" vaan heillä on vasta useammanlaisia teorioita. Miksi esität kvanttifluktuaation tavalla jossa asioista tietämätön voisi luulla sen todistetuksi tosiasiaksi? ET ole ollut täysin rehellinen.
      Kyllä me muutkin tiedämme asioista aika paljon. Joten teoriat pysyköön teorioina kunnes ne vahvistetaan (todistetaan). Älä yritä olla universumin viisain.

      • havainnoija.

        Taitavat olla sekä "fysiikan opiskelija" että "kvarkkimies" yksi ja sama kreationistinen multinikki. Ja kirjoitustyylistä päätellen eräs tietty multinikki, joka on palstallamme ansiokkaasti esitellyt tietämättömyyttään ... En nyt viittaa mytomaani-multinikkiin.


      • havainnoija. kirjoitti:

        Taitavat olla sekä "fysiikan opiskelija" että "kvarkkimies" yksi ja sama kreationistinen multinikki. Ja kirjoitustyylistä päätellen eräs tietty multinikki, joka on palstallamme ansiokkaasti esitellyt tietämättömyyttään ... En nyt viittaa mytomaani-multinikkiin.

        Selvästi. Aivan samalla tavalla sekoilevat jo peruskäsitteissä.


      • Dr Puolimutka

        Ja tämä "kvarkkimies" on sama tollo kuin "fysiikan opiskelija" niinku täällä on jo todettu. Wikipediasta on osattu teksti kopsata. Tosin kreationistiseen tyyliin ilman linkkiä lähteeseen.

        "Miksi esität kvanttifluktuaation tavalla jossa asioista tietämätön voisi luulla sen todistetuksi tosiasiaksi?"

        Tieteessä kun ei voida todistaa mitään lopulliseksi totuudeksi. Tollo.

        "Kyllä me muutkin tiedämme asioista aika paljon."

        Te kreationistit tiedätte tieteenaloista niiden tutkimustuloksista todistetusti huomattavasti vähemmän kuin me evot.

        "Joten teoriat pysyköön teorioina kunnes ne vahvistetaan (todistetaan). Älä yritä olla universumin viisain."

        Universumin viisain täällä palstalla on yrittänyt olla ainoostaan multinikki-JC.

        Tieteellinen teoria pysyy tieteellisenä teoriana vaikka sen tueks kasattaisiin minkälainen määrä tukevia todisteita tahansa.

        Todistit vaan tietämättömyytesi tollo. Ja jälleen kerran.


      • tieteenharrastaja
        Dr Puolimutka kirjoitti:

        Ja tämä "kvarkkimies" on sama tollo kuin "fysiikan opiskelija" niinku täällä on jo todettu. Wikipediasta on osattu teksti kopsata. Tosin kreationistiseen tyyliin ilman linkkiä lähteeseen.

        "Miksi esität kvanttifluktuaation tavalla jossa asioista tietämätön voisi luulla sen todistetuksi tosiasiaksi?"

        Tieteessä kun ei voida todistaa mitään lopulliseksi totuudeksi. Tollo.

        "Kyllä me muutkin tiedämme asioista aika paljon."

        Te kreationistit tiedätte tieteenaloista niiden tutkimustuloksista todistetusti huomattavasti vähemmän kuin me evot.

        "Joten teoriat pysyköön teorioina kunnes ne vahvistetaan (todistetaan). Älä yritä olla universumin viisain."

        Universumin viisain täällä palstalla on yrittänyt olla ainoostaan multinikki-JC.

        Tieteellinen teoria pysyy tieteellisenä teoriana vaikka sen tueks kasattaisiin minkälainen määrä tukevia todisteita tahansa.

        Todistit vaan tietämättömyytesi tollo. Ja jälleen kerran.

        Totta kai noin:

        "Tieteellinen teoria pysyy tieteellisenä teoriana vaikka sen tueks kasattaisiin minkälainen määrä tukevia todisteita tahansa."

        Teoriahan on tieteellisen tiedon varmin muoto, jollaiseksi pääsee vain monien puoltavien havaintojen hyvä selitys, jolla ei ole kumoavia todisteita. Lisätodisteet eivät siksi enää lisää sen luotettavuutta.


      • syö lääkkeesi
        havainnoija. kirjoitti:

        Taitavat olla sekä "fysiikan opiskelija" että "kvarkkimies" yksi ja sama kreationistinen multinikki. Ja kirjoitustyylistä päätellen eräs tietty multinikki, joka on palstallamme ansiokkaasti esitellyt tietämättömyyttään ... En nyt viittaa mytomaani-multinikkiin.

        Onpas osattu taidokkaasti kirjoittaa täsmällinen "tieteellinen" vastaus. Tällä tasollako teidän evolutionistien tieteellinen tietonne onkin? Kyvyt riittää ainoastaan henkilökohtaiseen mollaamiseen.
        Kirjoitustyylinne voisi viitata jonkinlaiseen psyykkiseen ongelmaan.


      • syö lääkkeesi
        Dr Puolimutka kirjoitti:

        Ja tämä "kvarkkimies" on sama tollo kuin "fysiikan opiskelija" niinku täällä on jo todettu. Wikipediasta on osattu teksti kopsata. Tosin kreationistiseen tyyliin ilman linkkiä lähteeseen.

        "Miksi esität kvanttifluktuaation tavalla jossa asioista tietämätön voisi luulla sen todistetuksi tosiasiaksi?"

        Tieteessä kun ei voida todistaa mitään lopulliseksi totuudeksi. Tollo.

        "Kyllä me muutkin tiedämme asioista aika paljon."

        Te kreationistit tiedätte tieteenaloista niiden tutkimustuloksista todistetusti huomattavasti vähemmän kuin me evot.

        "Joten teoriat pysyköön teorioina kunnes ne vahvistetaan (todistetaan). Älä yritä olla universumin viisain."

        Universumin viisain täällä palstalla on yrittänyt olla ainoostaan multinikki-JC.

        Tieteellinen teoria pysyy tieteellisenä teoriana vaikka sen tueks kasattaisiin minkälainen määrä tukevia todisteita tahansa.

        Todistit vaan tietämättömyytesi tollo. Ja jälleen kerran.

        "Todistit vaan tietämättömyytesi tollo. Ja jälleen kerran."

        Taisit tarkoittaa itseäsi? Tottahan toki Wikipediasta voi lainata jos tarkoituksena on lyhyesti kertoa niistä erilaisista kosmologisista teorioista.
        Ei tämä lainaus muuta tätä tosiasiaa, kvanttifyysikot eivät ole esittäneet yhtä "Kaiken teoriaa". Lainauksella en ottanut kantaa mikä noista teorioista on paras tai heikoin! Lukutaitosi taitaa olla heikko.
        Yritä nyt edes jotenkin saada hallintaan tieteellisen teorian luonne. Teoria on teoria kunnes se voidaan vahvistaa todeksi.
        Ja äläkä unohda niin "vanhentuneita" teorioita, esimerkkinä nyt vain se "Diracin meri".
        Kyllä tässä on tutustuttu aika moneen kvanttifysiikan teoriaan, enkä suinkaan näillä palstoilla ryhdy niitä yksityiskohtaisesti ruotimaan. Kirjallisuutta löytyy lukutaitoiselle.


      • kvarkkimies
        Dr Puolimutka kirjoitti:

        Ja tämä "kvarkkimies" on sama tollo kuin "fysiikan opiskelija" niinku täällä on jo todettu. Wikipediasta on osattu teksti kopsata. Tosin kreationistiseen tyyliin ilman linkkiä lähteeseen.

        "Miksi esität kvanttifluktuaation tavalla jossa asioista tietämätön voisi luulla sen todistetuksi tosiasiaksi?"

        Tieteessä kun ei voida todistaa mitään lopulliseksi totuudeksi. Tollo.

        "Kyllä me muutkin tiedämme asioista aika paljon."

        Te kreationistit tiedätte tieteenaloista niiden tutkimustuloksista todistetusti huomattavasti vähemmän kuin me evot.

        "Joten teoriat pysyköön teorioina kunnes ne vahvistetaan (todistetaan). Älä yritä olla universumin viisain."

        Universumin viisain täällä palstalla on yrittänyt olla ainoostaan multinikki-JC.

        Tieteellinen teoria pysyy tieteellisenä teoriana vaikka sen tueks kasattaisiin minkälainen määrä tukevia todisteita tahansa.

        Todistit vaan tietämättömyytesi tollo. Ja jälleen kerran.

        "Tieteessä kun ei voida todistaa MITÄÄN lopulliseksi totuudeksi."

        Tästä olemme yhtä mieltä. Miksi te evolutionistit väitätte evoluutioteoriaa todistetuksi tosiasiaksi?
        Miksi et pysy siellä omassa tohtorinkammiossa? Jos nyt olet edes "tohtori"?
        Paljonko jouduit maksamaan tohtorin tittelistä? Minä en ole viitsinyt hankkia keinotekoista tohtorin titteliä netistä. Taidat olla niitä "valetohtoreita".

        Tyhmät yrittää loistaa valetohtorin arvonimellä. Myönnän sen, että en ole saanut miltään yliopistolta edes kunniatohtorin arvoa enkä ole koskaan ollut edes Nobel palkinnon saaja ehdokkaanakaan. Tämän verran meriittilistani on varsin köyhää, mutta opinnot silti jatkuu vakaasti.
        Pääaineeni ei ole fysiikka joten tuosta syystä en tehnyt mitään arvioita kosmologisten teorioiden pätevyydestä, viittaus koski ainoastaan niiden lukumäärään ja siihen ettei yhtä "Kaiken teoriaa" ole.
        Ilmeisesti valetohtori ei osaa lukea.


      • kvarkkimies kirjoitti:

        "Tieteessä kun ei voida todistaa MITÄÄN lopulliseksi totuudeksi."

        Tästä olemme yhtä mieltä. Miksi te evolutionistit väitätte evoluutioteoriaa todistetuksi tosiasiaksi?
        Miksi et pysy siellä omassa tohtorinkammiossa? Jos nyt olet edes "tohtori"?
        Paljonko jouduit maksamaan tohtorin tittelistä? Minä en ole viitsinyt hankkia keinotekoista tohtorin titteliä netistä. Taidat olla niitä "valetohtoreita".

        Tyhmät yrittää loistaa valetohtorin arvonimellä. Myönnän sen, että en ole saanut miltään yliopistolta edes kunniatohtorin arvoa enkä ole koskaan ollut edes Nobel palkinnon saaja ehdokkaanakaan. Tämän verran meriittilistani on varsin köyhää, mutta opinnot silti jatkuu vakaasti.
        Pääaineeni ei ole fysiikka joten tuosta syystä en tehnyt mitään arvioita kosmologisten teorioiden pätevyydestä, viittaus koski ainoastaan niiden lukumäärään ja siihen ettei yhtä "Kaiken teoriaa" ole.
        Ilmeisesti valetohtori ei osaa lukea.

        Taidat olla puolimatkalaisia, kun alat filosofiseen vääntöön totuuden luonteesta. Sanottakoon nyt sinulle (luultavasti turhaan), että kyllä evoluutioteoria on niin todenmukainen kuvaus evoluutiosta luonnonilmiönä, kun tieteellinen nykyihmisen kulttuuri voi toistaiseksi saada aikaan.


      • Dr Puolimutka
        kvarkkimies kirjoitti:

        "Tieteessä kun ei voida todistaa MITÄÄN lopulliseksi totuudeksi."

        Tästä olemme yhtä mieltä. Miksi te evolutionistit väitätte evoluutioteoriaa todistetuksi tosiasiaksi?
        Miksi et pysy siellä omassa tohtorinkammiossa? Jos nyt olet edes "tohtori"?
        Paljonko jouduit maksamaan tohtorin tittelistä? Minä en ole viitsinyt hankkia keinotekoista tohtorin titteliä netistä. Taidat olla niitä "valetohtoreita".

        Tyhmät yrittää loistaa valetohtorin arvonimellä. Myönnän sen, että en ole saanut miltään yliopistolta edes kunniatohtorin arvoa enkä ole koskaan ollut edes Nobel palkinnon saaja ehdokkaanakaan. Tämän verran meriittilistani on varsin köyhää, mutta opinnot silti jatkuu vakaasti.
        Pääaineeni ei ole fysiikka joten tuosta syystä en tehnyt mitään arvioita kosmologisten teorioiden pätevyydestä, viittaus koski ainoastaan niiden lukumäärään ja siihen ettei yhtä "Kaiken teoriaa" ole.
        Ilmeisesti valetohtori ei osaa lukea.

        "Tieteessä kun ei voida todistaa MITÄÄN lopulliseksi totuudeksi."

        Tästä olemme yhtä mieltä.

        "Miksi te evolutionistit väitätte evoluutioteoriaa todistetuksi tosiasiaksi?"

        En tiedä mitä evolutionistit ovat väittäneet kun en tunne yhtään heikäläistä, mutta tiedeyhteisö on todistanu ja hyväksyny evoluutioteorian tieteelliseksi faktaksi, mikä tarkottaa sitä, että on kaikki järjelliset ja loogiset syyt pitää sitä tosiasiana. Ei ole ainoatakaan objektiivista, tieteellistä havaintoa, joka falsifioi evoluutioteorian.

        Lopullinen totuus in eri asia kuin tieteellinen fakta.

        "Miksi et pysy siellä omassa tohtorinkammiossa?"

        Missä ihmeen tohtorinkammiossa?

        "Jos nyt olet edes "tohtori"?"

        No en tietenkään oo. Ootko ihan tollo? (Retorinen kysymys) Kaikkihan normaalijärkiset ymmärtää kyllä, että toi "Dr" etuliite on vitsi.

        "Paljonko jouduit maksamaan tohtorin tittelistä?"

        Mistä ihmeen tohtorin tittelistä?

        "Minä en ole viitsinyt hankkia keinotekoista tohtorin titteliä netistä."

        Juu ei oo käyny edes mielessä. Minulla ei tosin oo viitsiminen esteenä vaan moraali. Mutta sinähän ootkin valelehteleva kreationisti, niin sulla on kiinni vaan viitsimisessä.

        "Taidat olla niitä "valetohtoreita"."

        En tietenkään oo, kun en oo väittänyt olevani väitellyt. Sinä kylläkin oot valeopiskelija.

        "Tyhmät yrittää loistaa valetohtorin arvonimellä."

        Totta. Siksipä minä en yrittäkään loistaa millään valheellisella arvonimellä.

        "Myönnän sen, että en ole saanut miltään yliopistolta edes kunniatohtorin arvoa enkä ole koskaan ollut edes Nobel palkinnon saaja ehdokkaanakaan."

        Hih hih. Tulipa yllätylsenä. Hih hih.

        "Tämän verran meriittilistani on varsin köyhää, "

        Joo. Eikä oo ainoo asia mikä on kohdallasi köyhää. Lisäisin listaan kohdallas vähintään järjen köyhyyden.

        " ..mutta opinnot silti jatkuu vakaasti. "

        Vakaus on suhteellinen käsite. Hih hih,

        "Pääaineeni ei ole fysiikka ..."

        Tuskin on mikään aine fysiikka sulla. Taitaa olla Raamattuoppi. Yliopistoissa opiskelijoilla on sentään riittävät perustiedot tieteellisestä menetelmästä.

        Kuka tahansa osaa kopsata tekstiä tänne wikipediasta. Ja kun sen tekee tollo ja epärehellinen multinikkikretu niin kummasti se linkki lähteeseen unohtuu. Hih hih.

        "joten tuosta syystä en tehnyt mitään arvioita kosmologisten teorioiden pätevyydestä, viittaus koski ainoastaan niiden lukumäärään ja siihen ettei yhtä "Kaiken teoriaa" ole."

        No sullapa ei oo mitään edellytyksiä arvioida minkään tieteellisen teorian pätevyyttä. Johan sen kertoo se, että ääriuskovaisena tollona ymmärrä edes evoluutioteoriaa.

        "Ilmeisesti valetohtori ei osaa lukea."

        Ainakin ne julkisuudessa esille tulleet valetohtorit ovat osanneet lukee. Henk.koht. en tunne ainoatakaan valetohtoria.

        Et taida tollo ymmärtää selvästi valheellisuutes paistaa noista kököistä kommenteistas.


      • syö lääkkeesi kirjoitti:

        "Todistit vaan tietämättömyytesi tollo. Ja jälleen kerran."

        Taisit tarkoittaa itseäsi? Tottahan toki Wikipediasta voi lainata jos tarkoituksena on lyhyesti kertoa niistä erilaisista kosmologisista teorioista.
        Ei tämä lainaus muuta tätä tosiasiaa, kvanttifyysikot eivät ole esittäneet yhtä "Kaiken teoriaa". Lainauksella en ottanut kantaa mikä noista teorioista on paras tai heikoin! Lukutaitosi taitaa olla heikko.
        Yritä nyt edes jotenkin saada hallintaan tieteellisen teorian luonne. Teoria on teoria kunnes se voidaan vahvistaa todeksi.
        Ja äläkä unohda niin "vanhentuneita" teorioita, esimerkkinä nyt vain se "Diracin meri".
        Kyllä tässä on tutustuttu aika moneen kvanttifysiikan teoriaan, enkä suinkaan näillä palstoilla ryhdy niitä yksityiskohtaisesti ruotimaan. Kirjallisuutta löytyy lukutaitoiselle.

        >Teoria on teoria kunnes se voidaan vahvistaa todeksi.

        Olen tätä kysynyt ennenkin (varmaan juuri toisena henkilönä esiintyneeltä arvon neidiltä), enkä saanut vastausta:

        Mikäs se teoria sen jälkeen on, kun se on "vahvistettu todeksi" eikä siis sinun mukaasi enää ole teoria?


      • syö lääkkeesi kirjoitti:

        "Todistit vaan tietämättömyytesi tollo. Ja jälleen kerran."

        Taisit tarkoittaa itseäsi? Tottahan toki Wikipediasta voi lainata jos tarkoituksena on lyhyesti kertoa niistä erilaisista kosmologisista teorioista.
        Ei tämä lainaus muuta tätä tosiasiaa, kvanttifyysikot eivät ole esittäneet yhtä "Kaiken teoriaa". Lainauksella en ottanut kantaa mikä noista teorioista on paras tai heikoin! Lukutaitosi taitaa olla heikko.
        Yritä nyt edes jotenkin saada hallintaan tieteellisen teorian luonne. Teoria on teoria kunnes se voidaan vahvistaa todeksi.
        Ja äläkä unohda niin "vanhentuneita" teorioita, esimerkkinä nyt vain se "Diracin meri".
        Kyllä tässä on tutustuttu aika moneen kvanttifysiikan teoriaan, enkä suinkaan näillä palstoilla ryhdy niitä yksityiskohtaisesti ruotimaan. Kirjallisuutta löytyy lukutaitoiselle.

        "Yritä nyt edes jotenkin saada hallintaan tieteellisen teorian luonne. Teoria on teoria kunnes se voidaan vahvistaa todeksi."

        Ja koulutuksesi oli, mikä? Jos olet suorittanut akateemisen tutkinnon, niin sinulta on kyllä jäänyt jotain oppimatta.

        Tieteelliset teoriat voidaan todistaa vain vääräksi, ei koskaan todeksi. Ainoastaan matematiikassa voidaan joku väite todistaa todeksi.

        Hypoteesi on ns. valistunut arvaus, miten joku asia on, mitä se on ja mitä siihen liittyy. Kun hypoteesille on löytynyt vahvistusta (uutta havaintoaineistoa ja muuta vahvistusta muilta alueilta tms.) ja täydentyy, niin jossakin vaiheessa tästä tulee joko oma teoria, tai osa yleisempää teoriaa.

        Niin kauan, kun ei tule hypoteesin/teorian kanssa ristiriitaista ja sitä kumoavaa havaintoaineistoa, hypoteesi/teoria on voimassa (ja verifioitu).

        Keskenään kilpailevat teoriat (selitysmallit) kumoutuvat uusien havaintojen ja ennusteiden täyttymisten kautta pikkuhiljaa siten, että parhaiten havainot kattava teoria jää jäljelle. Muitakin kriteerejä toki on (esim. mikä pärjää vähimmillä oletuksilla, tai minkä pohjalta voidaan tehdä enemmän tai parempia ennusteita mahdollisista tulevista havainnoista), mutta ennenkaikkea teorioiden pitää selittää jo nykyiset havainnot ilmiöstä.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Theory


      • "Esittelit ratkaisuksi kvanttifluktuaation, mutta ET vaivautunut kertomaan kvanttifysiikan todelllista tilaa."

        Olisiko jostakin syystä pitänyt? Aihe olisi vaatinut kymmeniä sivuja tekstiä ja jokainen kiinnostunut voi itse lukea aihetta käsittelevää kirjallisuutta.

        "Kvanttifyysikot eivät vielä ole esittäneet "Kaiken teoriaa" vaan heillä on vasta useammanlaisia teorioita."

        Vaikka kaiken teoriaa ei olekaan, kvanttifysiikan teoriat ovat kaikkein varmimmin vahvistettuja teorioita, esim. kvanttisähködynamiikka (QED) muistaakseni parinkymmenen desimaalin tarkkuudella.

        "Miksi esität kvanttifluktuaation tavalla jossa asioista tietämätön voisi luulla sen todistetuksi tosiasiaksi? ET ole ollut täysin rehellinen."

        Mitä ihmettä sinä sekoilet???? Kvattifluktuaatio on teorian ennustama ja myöhemmin lukuisten kokeiden vahvistama fakta. Se on siis täysin varma tosiasia.

        "Kyllä me muutkin tiedämme asioista aika paljon. Joten teoriat pysyköön teorioina kunnes ne vahvistetaan (todistetaan). Älä yritä olla universumin viisain."

        LOL. En ole universumin viisain, mutta sen verran tiedän, että tieteellinen teoria on tieteen korkein aste, tieteellinen selitys: se selittää havainnot, kokeiden tulokset, faktat ja luonnonlait. Sitä ei koskaan pystytä todistamaan oikeaksi, mutta sen täytyy aina olla mahdollinen todistaa vääräksi


      • kvarkkimies kirjoitti:

        "Tieteessä kun ei voida todistaa MITÄÄN lopulliseksi totuudeksi."

        Tästä olemme yhtä mieltä. Miksi te evolutionistit väitätte evoluutioteoriaa todistetuksi tosiasiaksi?
        Miksi et pysy siellä omassa tohtorinkammiossa? Jos nyt olet edes "tohtori"?
        Paljonko jouduit maksamaan tohtorin tittelistä? Minä en ole viitsinyt hankkia keinotekoista tohtorin titteliä netistä. Taidat olla niitä "valetohtoreita".

        Tyhmät yrittää loistaa valetohtorin arvonimellä. Myönnän sen, että en ole saanut miltään yliopistolta edes kunniatohtorin arvoa enkä ole koskaan ollut edes Nobel palkinnon saaja ehdokkaanakaan. Tämän verran meriittilistani on varsin köyhää, mutta opinnot silti jatkuu vakaasti.
        Pääaineeni ei ole fysiikka joten tuosta syystä en tehnyt mitään arvioita kosmologisten teorioiden pätevyydestä, viittaus koski ainoastaan niiden lukumäärään ja siihen ettei yhtä "Kaiken teoriaa" ole.
        Ilmeisesti valetohtori ei osaa lukea.

        "Tästä olemme yhtä mieltä. Miksi te evolutionistit väitätte evoluutioteoriaa todistetuksi tosiasiaksi?"

        Evoluutioteoria on tieteellinen selitys biodiversiteetin kehittymiselle. Se ei sinänsä ole fakta (vaikka eräässä kielellisessä mielessä onkin), koska se voi vielä muuttua, ja tulevaisuudessa muuttuukin uusien evoluutiomekanismien löytöjen myötä. Sen sijaan evoluutioteorian käsittelemä evoluutio on fakta ja nyt myös evoluutioteorian ennuste siitä, että kaikki elämä on lähtöisin yhteisestä kantamuodosta. Kun Darwin aikoinaan tuon ennusti, hänellä ei ollut mitään keinoa siitä varmistua. Mutta nykyisin tiedetään jo mm. DNA:sta ja maapallon geologisesta ja biologisesta historiasta niin paljon, että evoluutioteorian mukainen kaiken elämän kehittyminen yhteisestä kantamuodosta on tieteellinen fakta.


    • siirry toisaalle

      Kirjoitustesi taso on varsin alatyylistä. Podetko jotain pätemisentarvetta vai jotain muuta. Et näemmä kykene mihinkään muuhun kuin toisten mollaamiseen. Olitko koulussa jokin koulukiusaaja vai olitko koulukiusattu?
      Ei näiltä palstoilta sulle mitään apua löydy. Avun saa aivan toisista paikoista.

      • St. Puolimutka

        "Kirjoitustesi taso on varsin alatyylistä."

        Solonin kirjotusten taso, kuten kaikkien muidenki evojen, on kaikkea muuta kuin alatyylistä.

        "Podetko jotain pätemisentarvetta vai jotain muuta."

        Taitaa kaikilla evoilla olla päällimmäisin motiivi paljastaa kreationistien läpimätä valheellisuus.

        "Et näemmä kykene mihinkään muuhun kuin toisten mollaamiseen."

        Eihän Solon mollaa ketään. Taitaa hänen esittämänsä objektiivinen ja tieteellinen totuus olla se ns. epämiellyttävä totuus sinun Jeesupörinäiselle maailmankuvalles.

        "Olitko koulussa jokin koulukiusaaja vai olitko koulukiusattu?"

        Tohon vastatkoon Solon itse. Enpä todellakaan kuitenkaan usko, että Solon olis ex-koulukiusaaja.

        Omalla kohdalla yrittivät koulukiusata, mutta useimmat kiusaajat ovat kuin kreationistit: vähäjärkisiä ja helposti manipuloitavia hekkäuskosia tolloja.

        "Ei näiltä palstoilta sulle mitään apua löydy. Avun saa aivan toisista paikoista"

        Tuskinpa Solon on minkään avun tarpeessa. Eikä täältä kukaan evo oo mitään apua etsimässäkään. Mitäs todellisuuspohjasta apua denialistisilta ja valehtelevilta kreationistisilta tolloilta vois muka löytyä?


    • tarkoitus selvitetty

      Avatkaa tutkijankammionne ovet ja ikkunat jotta sinne virtaisi raikasta ilmaa. Se kummasti virkistäisi aivojanne. Onhan se nyt aivan selvää, että universumin ja ihmisen olemassaolon tarkoitus on kieltää olemassaolon tarkoitukset.
      Tässä se vankka fakta on. Kaikki muu on turhaa paitsi kaiken kieltäminen.

    • jyrr

      Ajoitusmenetelmissä ei teoriassa ja optimaalisissa olosuhteissa olekaan paljoa moittimista. Ongelma muodostuukin tutkittavista näytteistä. Absoluuttisen puhtaita ehdottoman varmasti totuudenmukaisen määrityksen antavia näytteitä ei luonnosta ole saatavilla. Outoa että evokit eivät tiedä näitä iänmäärityksen perusongelmia jotka ovat kaikkien iänmäärittäjien aapisten etusivuilla.


    • veli iäkäs

      Olet solon1 lapsellisen tyhmä jos kuvittelet että mikään fossiilinpala olisi säästynyt saastumattomana sikäli kun ajoitusmenetelmiin vaikuttaviata kerrostumien välisistä ainessiirtymistä on kyse.

      Jopa kiviaineksen lävitse tihkuu jatkuvasti hiljakseen kosteutta maan pintabesistä syvälle peruskallioon vieden sinne saakka nuoria aineksia mitattaviksi he heh , yhtäpitävillä menetelmillä niin ja niin vanhoiksi.
      Joten mitä luulet tapahtuneen huokoisille fossiilikerrostumille joista suurin osa on lähellä maan pintaa?

      Jos todella olisit perillä ajoitusmenetelmien ongelmakohdista niin et puhuisi noin varmalla äänellä.

      Teoriassa steriileissä boratorio-olosuhteissa voidaan saada huolellisesti valitusta näytteestä, tai paremminkin rakennetusta näytteestä täsmällisen oloisia lukemia, mutta vapaasta luonnosta ei tuollaisia näytteitä joissa olisi kaikki mitattavat ainekset tietyltä aikaksudelta ei ole.

      Suosittelisin sinullekin perehtymistä aiheeseen. Siis todellista perehtymistä.
      Et tainnut sitäkään tietää että edes hili-14 täsmällistä puoliintumisaikaa ei tiedetä ihan varmasti, ja muiden puoliintumisajat ovatkin sitten vain arvelua ja pääasiassa sovittuja suureita, ei missään tapauksessa todettuja.

      Kylmä totuus on että nuoria esineitä voidaan ajoittaa kohtuullisen tarkasti, mutta kun mennään yli 5000 v. vanhoihin luunpalasiin tms. niin homma menee silkaksi arvailuksi, kertovat alan ammattilaiset.

      • tieteenharrastaja

        Vanha väitteesi taas lämmitettynä; multinilkki:

        "..mutta kun mennään yli 5000 v. vanhoihin luunpalasiin tms. niin homma menee silkaksi arvailuksi, kertovat alan ammattilaiset."

        En edes pyydä linkkeja noiden "ammattilaisten" lausuntoihin. Kun et sadalla edellisellä kerralla ole niitä pystynyt toimittamaan, niin miksi nytkään.

        Siinähän vain valehtelet korvat viuhuen.


      • Laitahan parin sellaisen ammattilaisen nimi tai mieluummin artikkeli, jossa tuollainen ongelma on todettu. Ymmärrät varmaan, että kreationistinen lähde ei kelpaa.
        Voitte yrittää pitää kreationistien keskuudessa sotalippua korkealla toistamalla vuosikymmenestä toiseen samoja tarinoita, mutta eivät ne muita vakuuta. Tiede kehittyy koko ajan ja kreationismi joutuu aina vaan ahtaammalle.


      • Kretut=idiootteja

        veli oletko sinä noin tyhmä vai valehteletko ihan tahallasi?


      • Kretut=idiootteja kirjoitti:

        veli oletko sinä noin tyhmä vai valehteletko ihan tahallasi?

        Mytomaanimultinikki valehtelee ihan tietoisesti, pakonomaisesti, alinomaa. Joku mielensairaus tuolla tyypillä on. On tehnyt tätä samaa näköjään monta vuotta, monella eri nikillä.


      • Anonyymi

        "Et tainnut sitäkään tietää että edes hili-14 täsmällistä puoliintumisaikaa ei tiedetä"

        Tosiaan puoliitumisajassa on n. 1% tilastollinen vaihteluväli. Puoliintumisaika on luokkaa 5700 vuotta. Jos siis mittaus antaa iäksi vaikka 300 000 vuotta, niin näyte voi olla jopa 270 000 vuotta "nuori". Toiseksi mittaukset toistetaan aina lukuisia kertoja, joten yksittäisen mittauksen tilastollinen virhe minimoidaan myös noin.

        Eihän yllä kommentoinut tuossa kohtaa suoraan valehdellut. Hän ei vain selvästi tunne iänmääritystä ja luultavasti on toistanut jonkun sanomisen viitsimättä selvittää itselleen asiaa.


    • Anonyymi

      Apu lehdessä haastateltiin Suomen johtavaa yliopistotason esineiden iänmäärittäjää ja hän kertoi että tuonne noin 2000 v. taakse pääsee suht. luotettavasti josta kauemmaksi mentäessä määritys muuttuu epämääräisemmäksi ja kun mennään tuonne 5000 vuoden taakse niin homma on silkkaa arvailua koska nuo eri menetelmät eivät tuolloin anna yhteneviä tuloksia.

      Tämä koskee esineitä.
      Biologia taas ei tunne evoluutiota tukevia mekanismeja. Eläimet ovat aina lisääntyneet lajirajojensa puitteissa. Tämä on tuskallinen fakta evolutionisteille ja niinpä he ovat venyttäneet maalitolppiaan tieteestä luulemisen puolelle ja uskottelevat itselleen että tietenkin simpanssit muka ovat sukua ihmiselle vaikka tuorein geenitutkimus on osoittanut kiistatta sen että ihminen ja simba eivät omaa yhteisiä esivanhempia. Sopii googlata.

      • Anonyymi

        Tuota "johtavaa iänmäärittäjää" ei kuitenkaan saatu nimetyksi eikä haastattelun julkaissutta Apu-lehden numeroa löytynyt.

        "Tuorein geenitutkimus" osoitti vain, ettei yhteisen esi-isän genomia oltu saatu tutkittavaksi.

        Viritteleekö siellä jyrpä vanhoja olkiukkojaan, vai plagioiko joku häntä?


    • Anonyymi

      > Nämä täysin erilaisilla periaatteilla toimivat menetelmät muodostavat yhtenäisen kuvan todellisuudessa

      Yhtenäinen kuva muodostuu vain, jos nuo on kalibroitu "oikein". Eli kyse on oikeasti kehäpäätelmästä.

    • Anonyymi

      Ajanmäärittäjät tietävät varsin hyvin laitteittensa puutteet.Siksi he ehkä kalibroivatkin laitteensa miljoonien vuosien oletuksella, kun eivät halua joutua pois potkituksi tieteen herrakerhosta.Kun fossiilit laitetaan luontoon pilaantumaan, pilaantuvat ne samaa tahtia olivatpa ne "satoja miljoonia vanhoja tai muutama tuhat vuotta.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      40
      3323
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2005
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      195
      1632
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      129
      1523
    5. Rajalakia menee läpi ja sekosi vastustajajia

      Korpeaa hheh heh.
      Perussuomalaiset
      80
      1125
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      264
      971
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      122
      906
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      899
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      68
      820
    Aihe