mykkäkoulu

th1962

Miten jaksan mieheni jatkuvaa mykkäkoulua? Hän mullittelee varmaan kolme neljä kertaa viikossa ja joskus viikonkin yhtä mittaa.

Aiheet ovat mielestäni mitättömiä, esimerkiksi eilen mainitsin poikani nimen ja sanoin, että sunnuntaina menen auttamaan häntä muutossa. Samantien mies saunaan, ovi kiinni ja jäi sinne. Aamulla käveli mitään sanomatta ohitseni, kun lähdin töihin. Tulin töistä ja hän oli taas höveli ja sanoi ostaneensa kaksi pulloa olutta minulle. Joimme ulkona kahvia ja sanoin, että olen huolissani meidän parisuhteesta. Samantien mies meni mykäksi eikä puhu enää tänään mitään, tuskin huomennakaan.

Tuntuu kohtuuttoman raskaalta. Miten tätä voisi muuttaa?

5

367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei huomiota

      Minunkin mies yritti muutaman kerran alkuun murjottaa jostain mitättömästä syystä tai yleensä en edes tiennyt syytä. Lopetti kyllä pian, kun en huomioinut murjotusta mitenkään. Jälkeen päin naureskeli, että minä en ymmärtänyt, että minun olisi pitänyt yrittää hyvitellä. Ei onnistunut.

    • Hei nimimerkki, th 1962

      Kyllä, helppo uskoa, että tuntuu kohtuuttoman raskaalta tilanteet, joista kerrot; jatkuva puolison mykkäkoulu, pienistä syistä. Miten tilannetta voisi muuttaa. Oletteko olleet pitkään yhdessä? Onko puolisosi alusta asti harrastanut mykkäkoulua? Oletko kertonut hänelle aivan selvästi ja rauhallisesti, että mököttäminen ja ohitsesi kulkeminen on sinusta outoa ja ikävää ja hankaloittaa arkeanne. Ja voisitko samalla kysyä mitä hän toivoo sinulta aloittaessaan mykkäkoulunsa ja mitä sinä voisit tehdä, jotta hän lopettaisi sen nopeasti tai mielummin ei aloittaisikaan. Yksi keino, joka kannattaa kokeilla on jättää hänen mökötyksensä tosiaan täysin huomiotta; juttelet hänelle ja olet kuin mitään mökötystä ei olisikaan :) Tsemppiä.

      Kaikkea hyvää sinulle,
      Pirkko-pappi

    • Toivoton mies

      Minun vaimoni on ollut puhumattomana jo 2 vuotta. Muille kyllä puhuu, mutta ei minulle. Olen yrittänyt kaikkea mahdollista, mutta mikään ei ole auttanut. Kestäisin tämän paremmin, jos tietäisin koska se loppuu. Onko Pirkko-papilla tai jollain muulla neuvoja näin vaikeaan tilanteeseen? Erota en halua, koska rakastan vaimoa erittäin paljon. Ai niin, ja mykkäkoulun syystä ei ole mitään tietoa.

      • terapiaan?

        Jo olet jo yrittänyt kaikkea mahdollista tuloksetta, niin sittenhän mitään ei ole tehtävissä. Joko jäät ja kärvistelet tai sanot, että jos puhumattomuus ei muutu puhumiseksi, niin suhde päättyy siihen.

        Exä kun ekan (ja vikan) kerran murjotti sanoin, että en jatka suhdetta, kun en kiinnosta sinua näköjään enää. Sitten vonkui takaisin ja annoin vielä mahdollisuuden. Ei murjottanut enää, mutta myöhemmin selvisi, että hän ei pysty rakastamaan ketään, joten ero tuli siitä.


    • Jussijussijussijussi

      Miten ihmeessä pystytte jatkamaan parisuhdetta jos kerran ette pysty puhumaan mistään vähänkään vaikeammasta asiasta? Voiko teidän suhdetta edes kutsua parisuhteeksi? Mykkäkoulu on henkistä väkivaltaa ja ko. henkilön mielivaltainen teko. Mykkäkoulu tekee sen, että ette edes luultavasti pysty keskustelemaan, mitä voisitte yhdessä tehdä, että parisuhteenne paranisi. Voitko oikeasti jatkaa tuota elämää?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe