Pitääkö hakemuksen olla niin "virallinen"?

UusiavutOn

Mietin tässä kun olen ensimmäistä kertaa hakemassa töitä, että täytyykö hakemuksen olla niin virallisen oloinen. Riittääkö että kirjoittaa sähköposti viestiin vain että Miksi haluan työn, millainen henkilö olen. Riittääkö kirjoitus ihan vain viestikenttään vai onko sillä merkitystä että pitäisi olla vain liitetiedostona? Hain kokeeksi yhteen paikkaan, enkä laittanut viestikenttään minkäänlaisia yhteystietojani koska ne löytyvät CVstäni jonka laitoin liitetiedostona viestiin mukaan. Hakemuksen ulkonäöllä ei varmaankaan ole minkäänlaista merkitystä työn saamiseen tai sen hylkäämiseen?

6

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdfasfasfa

      Ihmiset sen valinnan tekee. Jos tulee vaikkapa 300 hakemusta ja osa niistä on lukukelvottomia epäselkeyden tai tarpeettoman jaarittelun vuoksi, niin tottahan ne sitten ohitetaan, mikäli se on mahdollista. En oikein tiedä missä määrin sellaista rekrytointia yleensäkään tapahtuu, jossa noilla perusteilla ei hakemusta voitaisi ohittaa.

    • kdkdkd

      Hakemuksella on merkitystä sillä se on ensikontakti hakijaan. Kaikki epäselvät ja tylliin "Minna tässä moi! Haluisin tulla teille töihin koska tartten rahaa" kirjoitetut hakemukset menee auttamatta ö-mappiin.

      Mikäli laitat hakemuksen sähköpostitse, kirjoitat vapaamuotoisen mutta siistin, asiallisen ja napakan hakemuksen viestikenttään. Kerrot tekstissä kuka olet ja mitä paikkaa haet sekä hieman muuta itsestäsi (lyhyesti koulutus työhistoria) ja vahvuuksistasi. Liitetiedostoksi laitat CV:n.

      Ei ole pahitteeksi, jos laitat yhteystietosi näkymään myös hakemustekstisi loppuun. Esimerkiksi:
      Ystävällisin terveisin,
      Maija Meikäläinen
      puh. 040 123 4567
      [email protected]

    • haastattelija

      Tee selkeä CV.

      Loppupuolelle kirjoita vapaamuotoinen kerronta itsestäsi. Miksi haet ko. paikkaa. Millainen elämäntilanne sinulla on. Mitä haluat elämältä.

      MUISTA ETTÄ KAIKEN TARKOITUS ON EROTTUA JOUKOSTA. Hakemuksia tulee sadoittain. Miten sinun hakemus erottuu joukosta ?

      Kuva on mielestäni enemmän kuin pakollinen. Riippuu vielä haettavasta työpaikasta millaisen kuvan laitat. Hyvin viralliseen työhön passikuva. Mutta itse laittaisin hyvinkin vapaamuotoisen kuvan kun hakisin vaikka huoltoasema töitä.
      Esim. kokovartalokuva, kuvan missä olen koirani kanssa yms. jotain ihan uutta.

      - Mitä voit menettä tekemällä ERILAISEN hakemuksen. - korkeintaan saat työpaikan.

      Lähetä hakemus ja viikon sisällä soitat paikkaan (jos voi) onko hakemus perillä. Tee vapaahakemus ja vie henkilökohtaisesti hakemuksia eri yrityksiin. Nippu hakemuksia käteen ja sitten yrityksiä kiertämään. Siitä saat myös esiintymisvarmuutta. Joku saattaa heittää pihalle... mutta sekin kasvattaa.

    • Dj EKi

      Itse olen ollut pomona ja vastaanottanut hakemuksia, mua ei ole kiinnostanut valokuvat, elämänkokemus, suunitemat, perhe yms. vaan TYÖHÖN liittyvät asiat, siis juurikin haettuun työyön liittyvät, ei mitkään muun alan kesätyöt yms.

      Mukavaa olisi siis kertoa:

      Koko nimi
      Ikävä
      Viimeisin koulu mistä valmistunut
      ajokorttiluokka

      Edelliset työpaikat ja TARKKA kuvaus siitä mitä tehty. Esim. "Autonkuljettaja" vaan kertoo mitä ajanut ja mihin, ja millaisella autolla, ja mistä mihin ollut töissä, ei kannata kertoa miksi homma loppui

      Lisäksi lopussa on hyvä kertoa vahvuudet mitkä on hyväksi HAETUSSA hommassa, eli jos ei tupakoi, fyysinen kunto hyvä jne... Ja jos haet vaikkapa kaupan kassaksi, kannattaa kertoa mitä kassajärjestelmistä kokemusta. Jos autokuskiksi, kerro kuinka isoa autoa olet ajanut jne jne...

      Kannattaa myös kertoa onko valmius viikonloppu- ja yötöihin. saako tulla ylitöitä, tai saako päivät jäädä myös alimittaisiksi.

      Noilla kriteereillä pääsee jo pitkälle... Itse olisin tuollaisella hakemuksella päässyt hommiin jo noin 8 paikkaan, mutta jokaisessa ollut joku pielessä, joten en ole mennyt :)

    • pölinää...

      Monesti nykyään työpaikkoihin haetaan netin kautta täyttämällä työnantajan rekrytointiosaston lomakkeet.

      Mutta jos ihan hakemus pitää lähettää, niin mielestäni aina voi sen hakemustekstin kirjoittaa sähköpostin viestikenttään. Jotkut työnantajat jopa kieltävät lähettämästä liitetiedostoja.

      Hakemusteksti on paras laatia ihan työpaikkailmoituksen mukaisella sävyllä. Jos työpaikkailmoitus on rento, niin totta kai hakemustekstikin voi olla sellainen, siis rento, mutta kuitenkin vain asiaa sisällään pitävä. Ja tietysti muutenkin asiaa vain, vastataan kaikkeen siihen mitä ilmoituksessa on esitetty. Jos omaehtoinen hakemus, ilman mitään työpaikkailmoituksia, niin silloin mietitään itse millaiseen työhön firmassa haluaa ja kirjoitetaan hakemukseen sellaiset asiat, joita ko. tehtävässä hakijan mielestä edellytetään ja joita hakijassa harkitaan kun pestausta suoritetaan.

      Nykyään ei enää käytetä mitään sellaisia muotoja kuin: Pyydän kunnioittavasti tulla otetuksi huomioon ... ja lopputervehdys voi olla esim. Ystävällisin terveisin, ei nykyään enää Kunnioittavasti, Kunnioittaen....

      Sillai.

      Ja hakemastasi tehtävästä riippuen - eli jos hakee autonkuljettajan paikkaa, niin tuskin on niin nokon nuukaa jos hakemuksessa on kirjoitus- tai kielioppivirheitä, mutta jos hakee toimistotöihin, niin totta kai hakemuksen pitää olla kirjallisesti huolellisesti tehty yhdyssanoja myöten. Ja jos on numerotöistä kyse, niin kaikki numerot oikein... Ota myös huomioon se, että aina löytyy se firma, jossa joku tuntee sinut muutenkin, ja jos teet jonkun mokan niin riski on, että sinusta tehdään paikkakunnalla yleinen naurunaihe. Yksi tällainen firma oli eräs kieliteknologiaan erikoistunut firma, jossa joku idiootti käsitteli hakemuksia, ja kun oli joku pieni ajatusvirhe päässyt mukaan, niin sepä tohelo teki virheentekijästä pellen koko kylässä! Että sellaisia ääliöitä. Mutta hyvä vaan, ettei tuohon firmaan tullut edes haastattelukutsua, kun porukka on tuota tasoa. Ja nykyään ko. firma ei enää edes hae ihmisiä töihin, mistä johtuu,,,, ehkä se kieliteknologia on jo syönyt työpaikat.

    • 4+20=24

      Kirjoita vaikka vessapaperille Paikan nimi, jota olet hakemassa ja hakijan nimi: Tämän pitäisi riittää lain mukaan tekemään hakemuksestasi virallinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      58
      2392
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      75
      1999
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      229
      1915
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1757
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1671
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1639
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1534
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1331
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1228
    Aihe