Pettämisen raja?

Ajatuspoliisi

Voiko pettämistä olla ilman tekoja? Onko fantasiointi pettämistä, jos se ei johda tekoihin? Loukkaannutko, jos miehesi tekee mielessään temput parhaan ystävättäresi kanssa?

57

3918

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mietipäsitäihanitse

      Loukkaannutko itse, jos naisesi vaakamamboilee mielessään sinun parhaan kaverisi kanssa?

      • Ajatuspoliisi

        En loukkaanu asioista, joista en tiedä. Täytyy olla todella sosiaalisesti rajoittunut idiootti, että kertoo asiasta miehelleen tai naiselleen.


      • Vastaus löytyy..

      • Vastaus löytyy..

      • mietipäsitäihanitse
        Ajatuspoliisi kirjoitti:

        En loukkaanu asioista, joista en tiedä. Täytyy olla todella sosiaalisesti rajoittunut idiootti, että kertoo asiasta miehelleen tai naiselleen.

        No, miten sitten voit olettaa jonkun naisen loukkaantuvan asiasta jota hän ei tiedä?


      • Mielikuvitus rajana.
        mietipäsitäihanitse kirjoitti:

        No, miten sitten voit olettaa jonkun naisen loukkaantuvan asiasta jota hän ei tiedä?

        En ajattele omaa naistani koskaan kun panen. Se on syntisäkki allani. Sen sijaan ajattelen niitä hemaisevia muita naisia joita tapaan päivittäin töissä ja milloin missäkin.
        Toki toki on tapahtunut lipsumisiakin mutta niistä akkani ei tiedä. Akallani ei ole niin hemaisevia ystävättäriä, että ajattelisin panevani heitä.


      • mietipäsitäihanitse
        Mielikuvitus rajana. kirjoitti:

        En ajattele omaa naistani koskaan kun panen. Se on syntisäkki allani. Sen sijaan ajattelen niitä hemaisevia muita naisia joita tapaan päivittäin töissä ja milloin missäkin.
        Toki toki on tapahtunut lipsumisiakin mutta niistä akkani ei tiedä. Akallani ei ole niin hemaisevia ystävättäriä, että ajattelisin panevani heitä.

        Milläs tavalla tuo tarinointi liittyi minun kysymykseeni?


    • vastaajan vapaus

      Mun moraalikäsityksessäni seksuaalisen pettämisen raja menee konkreettisissa teoissa.
      Jos kumppanini kertoisi "tehneensä mielessään temput" mun parhaan kaverini kanssa, ihmettelisin vain sitä, miksi hän ylipäätään kertoo siitä mulle.
      On vähän lapsellista kuvitella, että kaikki pitää aina jakaa kumppanin kanssa. Ihmisellä on lupa omaan yksityisyyteenkin, joka ei kuulu kenellekään toiselle.
      On sitten aivan eri asia, jos tietoisesti pyörittää mielessään jonkun toisen ihmisen kuvaa. Silloin pitäisi jo omatkin kellot alkaa soida.

      • dup

        Samoilla linjoilla. Ihmisen päänsisäinen elämä on lähes halitsematonta ja jos ei kaikkia mieleensä tulevia impulsseja toteuta, niin asiat ovat ihan ok.

        Ajatuksena aika absurdi että myös ajatuksissaan pitäisi pysy ns. uskollisena kaikissa tilanteissa. Aivan kuin ei voisi mielessään ihailla tai kiinnittää hyomiota kadulla vastaan tulevaan komeaan mieheen/kauniiseen naiseen.

        Toisaalta jos tilanne ajautuu siihen ettei muuta ajattelkaan kuin muita ihmisiä, voi olla aika katsoa peiliin ja arvioida tilanne uudestaan ja miettiä missä vika ja tehdä tarvittavia korjausliikkeitä elämässä.


      • Eihän se ei se

        Eihän se ole pettämistä jos on kumi välissä.


    • ………...

      Ei ole pettämistä mielestäni. Parisuhteessa on myös ihan fiksua pitää satunnaiset fantasiat omina tietoinaan, ellei sitten ole jostain syystä tapana, että niistä kertoillaan toinen toisilleen. Voihan se jotakuta huvittaakin?

      Tietysti jos mieheni mielessään tekisi tämän tästä temppuja muitten naisten kanssa, eikä siitä syystä enää viitsisi niitä oikeassa elämässä minun kanssani… no, silloin olisin kyllä pettynyt.

    • Havukka-pano

      Fantasiat ei ole pettämistä, ellei niitä siirrä tekoihin - näin siis minun(kin) mielestäni. Perustelu: aivot ajattelee kaikenlaisia vaihtoehtoja ja juttuja koko ajan, halåusimme tai emme - mielikuvitus on sellainen, ja syystä. Mutta järki on sitten se suodatin joka jättää esim. pahimmat seksifantasiat sitten toteuttamatta, vaikka jonkun ihmeen kautta siihen joskus ilmenisi tilaisuus.

      Aika moni on varmaan miettinyt kaikenlaista, esim. miltä itsarin tekeminen tuntuu, mutta eipä sitten tule tehtyä...

      Tyhmää vain olisi kertoa avoimesti suodattamatta näistä ajatuksista, koska suhdehan perustuu kiintymisrn osoittamiseen luomalla romanttinen illuusio jossa kaikki åon ihanasti harmaan totuuden tilalle.

    • Pettää kaverisi kans

      Ensin tulevat ajatukset, sitten sanat ja lopuks teot.

      Eli jos miehesi ajattelee seksiä ystävättäresi kanssa,
      ennenpitkää se sitä tekee.

      Siksi siitä on haittaa että se edes ajattelee sitä, koska seuraavaksi se alkaa keksiä keinoja viettää aikaa sen kanssa, tai viestitellä sille ja sit hetken päästä ne jo tekee sitä!

      Katsokaa vaikka Cheater ohjelmaa.

      Joka toinen pettää puolison ystävättären, sisko tai muun tutun kanssa.


      • Koiranpää

        Cheaters on käsikirjoitettua ja näyteltyä roskaviihdettä. Pitää olla aika vajaa, jos tätä ei ymmärrä :)


      • muupotti

        Suosittelen että itse vähennät kyseisen roskan katsomista, jos et osaa suhteuttaa sitä todellisuuteen. Ohjelmia näytetään niin pitkään kuin niillä riittää katsojia ja se tarkoittaa että niissä pitää tapahtua jotain joka pitää mielenkiinnon yllä, joka tarkoittaa että kaikkea pitää liioitella ja siksi ns. realitysarjatkaan eivät ole koskaan niin spontaaneja ja todellisia kuin annetaan ymmärtää jos edes sitäkään.

        Siinä vaiheessa jos ihminen siirtyy vain "automaattisesti" tekoihin, jos on joskus ajatellut jotain asiaa, päässä on jo jotain oikeasti vialla.

        Kuinka moni lienee esim. kallion tai muun korkean paikan reunalta alas katsellessaan miettinyt miltähän tuntuisi hypätä ja kuinka moni on sitten siirtynyt puhelemaan hyppäämisestä ja sitten toteuttamaan tekonsa vain koska on ajatellut asiaa?


    • määmy

      Mun bestis o puolisoni sisko, et tuskin fantasioi.

    • jfjfjskbfbfbk

      Ei pettämistä ole olemassa. Eläimetkin "pettää" kumppaneitaan ja se on aivan luonnollista. Ihmiset on tehneet sitä iät ajat ja kulkee geeneissä. Naiset nostaneet vaa jalustalle koko pettämisasian historian saatossa, kun ovat suhteessa heikompia. Mä petän, ja muijal ei oo siihen sanomista. Ja saa "pettää" mua niin paljon kun haluaa.

      • -Admin-

        Ei ole pettämistä olemassa jos ei ole suhdettakaan. Ei ole kuolemaa jos ei ole elämää. Tunteet ovat toiveajattelua ja fiktiota. Kaikki on vain kuvitelmaa ja unelmia rakkautta ja rakastumista. Olemme vain kasa mikrobeja jotka ovat aikansa kasassa jotka aikanaan hajoavat uudelleen. Sitä kutsutaan elämäksi (elämiseksi). Kysymys on vain Ihmisen syntymästä joka on vain mikrobien hetkellinen kokoontuminen. Henki, eli (elo) jättää / hylkää) mikrobit jota kutsutaan puolestaan elollisen kuolemaksi. Ihmiset ja kaikki täällä ympärillä on vain osa valtavaa universumia. Täällä ollaan vaan käymässä, kylässä, vierailijoina samalla tavoin kuin henki joka on meissä.


    • Huh heijaa taas

      Mitä helve**iä aloittaja meinaa. Kyllä täytyy olla yksinkertainen ihminen. Täytyy se todeta kun moisia kyselee!

      Huh huh :D

    • ajatukset himottavat

      Totuus on, että naidessani vaimoni kanssa ajattelen toisinaan hänen ystäviään, että miltähän se tuntuisi sen kanssa, olisiko parempi. En kuitenkaan ole käytännössä koskaan pettänyt vaimoani. Myönnän, että tuommoinen ajattelu ei ole hyvä.

      • EI seuraa hyvää :(

        Niin just.. pettäsit jos tilaisuus tulisi.

        Ennemmin tai myöhemmin kokeilet kepillä jäätä (kirjaimellisesti ;)
        ja mikäli vaimosi ystävättäret siihen suostuvat, panet niitä eli petät vaimoasti.

        Jos arvostat ja kunnioitat vaimoasi ja parisuhdettasi, et mene ollenkaan tolle tielle, siitä seuraa vain harmia!


    • ruikkijapoika

      Jos ei tule, ainakaan sisään, niin ei ole pettämistä.

    • ÄläValehteleItellesi

      Se on pettämistä jos et voi kertoa siitä kumppanillesi.

      Eli tähän lukeutuu:

      - nettiseksi (sekä kirjoitettu että cäm)
      - aito seksi (livenä)
      - eroottisten kuvien vaihtelu
      - pussailu (oli se mihin ruumiinosaan tahansa - ei kaveriakaan pussailla paitsi erittäiin harvoissa tapauksissa)
      - halailu jos se ei ole TÄYSIN kaveripohjalla

      Nykymaailmassa se on vaan niin että halutaan jakaa se elämä YHDEN ihmisen kanssa. :) Kukaan ei tykkää jakorasiasta - oli se sitten mies tai nainen.

    • järveä soudellen

      Pettämisen raja menee siinä, ajaako paljaalla vai ei.
      Wanha sananlasku sanoi, että ei järvi soutamalla kulu.

      • mielenkiintoista.

        Sinun naistasi ei siis muut saa ajaa paljaalla, mutta kumipuvussa se on ihan suotavaa?


    • ajomies ei kiirehdi

      en laske sitä pettämiseksi että vanha ajovuoro joskus imaisee kassit tyhjiksi työn lomassa

    • Kyökkipsykologi

      Se riippuu siitä, onko mies oikeasti kiinnostunut ystävättärestäni vai ilmentääkö fantasiointi jotain ihan muuta. Se on vähän samanlainen juttu kuin unet, joskus voi unessa vaikka tappaa jonkun ihmisen, josta todellisuudessa pitää ja jolle ei ikinä tekisi mitään pahaa.

    • Jos miehen fantasia on ystävättäreni niin olkoot, kunhan se pysyy siellä mielikuvana vain. Musta pettämisen raja menee siinä, että fantasioida voi ja saa niin paljon kuin sielu sietää kunhan se pysyy tosiaan vain mielen tuotteena siellä pääkopan sisällä. Ei sekään pettämistä ole, jos kumppani tulee hyvin toimeen vastakkaisen sukupolen kanssa ja on läheinen ystäviensä kanssa.

      Mutta siinä vaiheessa kun kanssa käyminen käy intiimiksi, niin se on musta pettämistä. Vielä tarkentaakseni mainitsen, että jos puolisoni edes suutelisi/pussaisi huulille toista ihmistä, joka ei ole hänelle sukua niin se on jo mielestäni pettämistä. Tuskinpa kukaan nyt sisaruksiaan pussaa suulle tai vanhempiaan enää aikuiseksi kasvettuaan, mutta kyllä varmaan lapsiaan joku suukottaa esim. hyvän yös pusu.

    • Maksettu seksi ei ole pettämistä mutta ilmainen on koska maksetuttu on vain vuokrattu eikä oma.

    • ole tarkkana

      Kannattaa kyllä harkita kenen paskahousun kanssa seurustelee ja jopa avioituu.
      Olin kerran lyhyellä kurssilla ammattienedistämislaitoksella. Siellä eräs nuori mies kertoi, että ennen naimisiinmenoa oli nainut jotakin naista ravintolan vessassa kusiränniä vasten. Nainen ehkä aavisteli jotain, mutta oli "rakastunut".
      En ole kurssin jälkeen koskaan tavannut henkilöä, mutta oli mielestäni tosi härski tyyppi ja tapaus jäi mieleeni. Älä antaudu seksisuhteisiin kaikenlaisten saastuttajien kanssa.

    • itkenkunenmuutavoi

      Oliko pettämistä kun muijaa naitiin joukolla baarin vessassa?
      Selitys oli et "mä olin niin kännissä"....
      Miten ihmeessä joutui miesten vessaan jne jne
      Yritänkö vielä lasten tähden vai mitä teen?
      Vai onko kuitenkin suurin kaikista rakkaus?

    • 20+10?

      Jos nainen juttelee vieraalle miehelle, on se pettämistä.

    • Tuo, että onko poskipusu tai muu yksittäinen teko pettämistä, on oikeastaan vain esimerkkitapaus, jonka voi pistää luokkaan pettäminen tai ei-pettäminen. Pettämisen raja lienee epäselvä, mutta jotkut teot ovat silti selvästi hyväksyttäviä ja toiset väärin.

      Lähtisin liikkeelle sellaisesta ajatuksesta, että kypsässä suhteessa kumpikin osapuoli välttää tekemästä tekoja, joiden tietää loukkaavan toista. Eli jos toinen ei ole millänsäkään kaverien halaamisesta, se on okei. Jos puoliso ei pidä halailua hyväksyttävänä, sitä ei sitten tehdä. Jossain tietenkin tulee kohtuuden rajat vastaan, vaikka rajat olisivatkin liukuvat ja niitä joka suhteessa jossain vaiheessa kai hiukan pitää selvitellä. Lisäksi asia ei ole yhdenkään parin yksin pääteltävissä. Jos pariskunnan osapuolella on jotakin suhteelta näyttävää vaikka työkaverinsa kanssa, työyhteisö voi päätellä, että suhde on olemassa, vaikka asianomaiset kuinka inttäisivät vastaan. Edelleen ollaan tekemisissä sen kanssa, että mitä kannattaa antaa ihmisten ymmärtää. Nuoret ihmiset sanovat usein painokkaasti, etteivät välitä toisten puheista tai ajatuksista. Tietynlainen kovapintaisuus on ihan hyväkin ominaisuus, mutta kyllä peiliin on syytä katsoa, jos tällaiset vain-kaveruudet alkavat aiheuttaa sosiaalisia ongelmia.

      • Teropetteri

        Jos jossain työyhteisössä kuvitellaan, että kavereilla on suhde keskenään, niin eihän ongelmia aiheuta kaveruus vaan muiden työntekijöiden tyhmyys. On raukkamaista ja jopa vaarallista antaa muiden ihmisten mielipiteiden hallita elämäänsä.


      • Teropetteri kirjoitti:

        Jos jossain työyhteisössä kuvitellaan, että kavereilla on suhde keskenään, niin eihän ongelmia aiheuta kaveruus vaan muiden työntekijöiden tyhmyys. On raukkamaista ja jopa vaarallista antaa muiden ihmisten mielipiteiden hallita elämäänsä.

        ...ja kuitenkin niin tapahtuu.


      • Kateusko kalvaa ?
        ted kirjoitti:

        ...ja kuitenkin niin tapahtuu.

        Mitä sitten? Mitä se sulle kuuluu, kun se ei ole sinun elämäsi tapahtuma.


    • mies +50

      Mulla on varmaan koko ikäni ollut fantasioita, niin vaimon kavereista, kuin naapurien naisistakin. Lähinnä nukkumaan mennessä fantasioin, se on sellaista hyvää unilääkettä.. Vähän kuin lampaita kaskisi, mutta mukavampaa.

    • Uskomaton väitekin..

      Fantasiointi ei tietenkään pettämistä, niitähän on varmaankin kutakuinkin kaikilla ja nehän antavat vain lisämaustetta!

    • Kaisunen

      MIksi pettää?

      Kun on vapaa ei tule ketään pettäneeksi kunhan vain katsoo mahdollisimman tarkkaan että ei vain joudu petturin kumppaniksi ja harhaanjohdetuksi tai mitenkään välikädeksi ikävään tapahtumaan.

    • Irmeliina

      Miksi sitten olet naisesi kanssa, jos haikailet jotain muuta...., "Ilman tekoja"? Ajatteleppa, jos oikeasti pääsisit panemaan ja pettyisitkin...., on se tämä ihmispoloinen se kun ei koskaan tunnu pääsevän haluistaan... vaikkakin ilman tekoja... hmmmmm

    • fantasiat ovat vaarallisia jos niissä alkaa esiintymään pettämisiä.

      minäkin joudun taistelee omia haluja vastaan ja se ei ole mitään kivaa juttua.
      olen seksuaalinen henkilö silloin herkästi ajattelen(vain naimista oli sitten, kuka tahansa siinä) mutta vihaan itseäni suuresti( kun ajattelen tekoja ajatuksena mitä en ole vielä tehnyt) ja olen manalan lieskojen piinatessa, kertonut siitä miehelleni koska itsekin pelkään omia ajatuksia, jolloin haluan että hän tyydyttää minun haluni himokkaampina hetkinä kuukausista.Itse alistun naukumaan ja naukumaan.


      haluan pyyhkiytyä pois koska itse en suvaitse koskaan tuollaista ja syy(koska järjen ääntä on kuultava ja en missään nimessä halua pilata parisuhdetta tai syyllistyä siihen pilaamiseen)
      olen luvannut päästä hengestäni(itselleni)jos siihen pettämiseen lähden, minä tiedän kuinka paljon sattuu ihmistä hairahdukset ja kuinka syylisenä pidän ihmistä, joka tieten tahtoen saattaa toisen vielä pettämään itsensä kanssa.
      ihan kuin suhteesta ei välitettäisiin tai kunnioitettaisiin.

      ei se eeden ole siellä "paratiisissa" , eikä se ruoho ole vihreää aidan toisella puolella.
      kaikki me rakennamme ympärille onnen että voimme itsekin onnesta nauttia.

      itse olen pahimmin miettinyt puuhun painautua tai jotain pahempaa.


      • moraalinvartija kirjoitti:

        puuhunkin voi jättää liima jälkensä kuin etana mutta en suosittele tekemää ilman housuja, ei kokemusta mutta mestari tikku uhkaa.

        http://www.youtube.com/watch?v=TvDj-8HtIa0

        öitä taas kerran


    • Vapaus on vaatimus

      Herranpieksut sentään ja hyvää päivää taas. Kun toista ihmistä ei voi omistaa, niin miten h-ssä voi omistaa, hallita tai vaikuttaa kenenkään ajatteluun ja vaikkapa fantasioihin, unelmointiin, haaveksimiseen ...

      Miten hemmetissä täällä voi olla niin paljon kuolleina syntyneitä ajatuksia / aloituksia? Siksikö, että ahtaus, mielen kapeat karsinat, ovat yleisempiä kuin se, että annettaisiin kaikille lupa olla, eleä ja ajatella ihan niin kuin itse lystää. Muussa tapauksessa parisuhteet ovat pelkkiä vankiloita.

      • unet on vapaita koska niihin ei pysty vaikuttamaan.
        mutta niihin mihin pystyy, niin moraalisoin itseäni.
        kyllähän suunnittelu on rangaistavaa laissa asti vaikka ei ole tapahtunut vielä.

        http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/201405270222420_v0.shtml

        ehkä haluat saada enemmän vapautta mutta sitten sinun tarvitsee hommata avoinsuhde kumppanin kanssa , jossa saa haaveilla muistakin ja välittämättä.jolloin pelisäännöt ovat selvät.


    • Sääntö nro 1.

      "Moraalinvartijan" linkki ei nyt ihan tähän juttuun onnannut. Ihmisten hengen lähdetyksen suunnittelu on ainakin tässä päässä aivan eri asia kuin haaveilla tai uneksia lämpimästä sylistä, hengen heimolaisuudesta tai sielujen kumppanuudesta.

      Edellisestä vartijatyypistä en tiedä, mutta itse en kysy lupaa keneltäkään omiin sisäsyntyisiin juttuihini ja asioihini. Ne ovat minun eivätkä kuulu kenellekään muulle, eivät edes kumppanille.

      • eläs nyt, eläs nyt, kyllä minun logiikalla kuuluu.
        suunnittelu on aina rikos myös minun parisuhteessani.
        kyllä se pitää olla sitoutunut, eikä harhainen ja vaadin itseltäni samaa.


      • moraalinvartija kirjoitti:

        eläs nyt, eläs nyt, kyllä minun logiikalla kuuluu.
        suunnittelu on aina rikos myös minun parisuhteessani.
        kyllä se pitää olla sitoutunut, eikä harhainen ja vaadin itseltäni samaa.

        Missä kulkee ajattelun, suunnittelun ja teon raja? Ei ole tuomittavaa ajatella, että haluan pettää tai vaikka tappaa jonkun. Mutta kun hankin aseen, olen tehnyt jotain. Silloin ollaan mielestäni rajan väärällä puolella. Noin oikeuskin näyttää lakia soveltavan.


      • Ratikkakuski kirjoitti:

        Missä kulkee ajattelun, suunnittelun ja teon raja? Ei ole tuomittavaa ajatella, että haluan pettää tai vaikka tappaa jonkun. Mutta kun hankin aseen, olen tehnyt jotain. Silloin ollaan mielestäni rajan väärällä puolella. Noin oikeuskin näyttää lakia soveltavan.

        olet ehkä oikeassa vai voisiko toinen henkilö olla se "ase"?
        eli lopullinen rikos sitten on että harjoittelet itsetyydytystä (kyseisen fantasian) kanssa jos on parisuhteessa toisen kanssa, jos suhde ei ole avoin.

        kyllä sitä on tässä keretty miettimään ja toivomaan jollekin peräti kuolemaan, että saisi jonkun pois pilaamasta elämäni kun tallonut varpaita tahallisesti.

        ehkä olen tässä asiassa ahdasmielinen ja rikottu sydän monen kertaan jolloin se lojaalisuus toisen tunteita kohtaa on vaan pinttynyt mutta kun kysyin mieheltäni tykkäisikö hän, että fantasioisin muista.
        kuulosti myös ehdottavasti sanovan -ei tykkäisi.


      • Oma asia
        moraalinvartija kirjoitti:

        olet ehkä oikeassa vai voisiko toinen henkilö olla se "ase"?
        eli lopullinen rikos sitten on että harjoittelet itsetyydytystä (kyseisen fantasian) kanssa jos on parisuhteessa toisen kanssa, jos suhde ei ole avoin.

        kyllä sitä on tässä keretty miettimään ja toivomaan jollekin peräti kuolemaan, että saisi jonkun pois pilaamasta elämäni kun tallonut varpaita tahallisesti.

        ehkä olen tässä asiassa ahdasmielinen ja rikottu sydän monen kertaan jolloin se lojaalisuus toisen tunteita kohtaa on vaan pinttynyt mutta kun kysyin mieheltäni tykkäisikö hän, että fantasioisin muista.
        kuulosti myös ehdottavasti sanovan -ei tykkäisi.

        Sitä ei tarvitse kysyä, siihen ei tarvita kenenkään lupaa.


      • Mars & Venus
        moraalinvartija kirjoitti:

        eläs nyt, eläs nyt, kyllä minun logiikalla kuuluu.
        suunnittelu on aina rikos myös minun parisuhteessani.
        kyllä se pitää olla sitoutunut, eikä harhainen ja vaadin itseltäni samaa.

        Haaveilu, unelmointi, toiveitten ja tunteitten salattu maa ... on täydellisen ja vissin varmasti eri asia kuin "suunnittelu". Minä olen minä ja kumppani ihan jotain muuta.


    • kokemusta

      Fantasioilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Mä vedin käteen fantasioinnista ja porno videoista yhden suhteen aikana. En pettänyt kertaakaan ja suhde kesti kolme vuotta. itse asiassa seksi tuntui paljon paremmalta, kun tuota teki.

    • 16 + 5

      Fantasiointi sinänsä ei ole pettämistä. Mikäli mieheni ei kuitenkaan osoittaisi millään tavalla kiihottuvansa minusta ja tietäisin hänen haaveilevan jatkuvasti muista, kyllähän se loukkaisi... Noin muuten mies voi vapaasti fantasioida mistä haluaa, minulla ei ole oikeutta määrätä hänen ajatuksistaan.

      Yleisesti ottaen pettämisen raja menee mielestäni siinä, jos kokee tarvetta pimittää kanssakäymistään jonkun kanssa kumppaniltaan. Kaikkea ei tarvitse tietenkään puolisolle tilittää, mutta jos kokee tarvetta esim poistella viestejä kännykästään jottei puoliso niitä vahingossakaan näkisi, ollaan astuttu jo pettämisen puolelle vaikka mitään fyysistäkään ei olisi vielä tapahtunut. Omatunto on hyvä mittari.

    • alkoholistin puoliso

      jos omassa suhteessa ei ole seksiä tai muutakaan läheisyyttä, pitäisi pihtaavan osapuolen ymmärtää antaa kumppanilleen lupa käydä helpottamassa oloaan kumien kanssa, mikäli ei halua että toinen menee ilman lupaa vieraisiin,tai häipyy kokonaan, jos pihtaava osapuoli aiheuttaa parisuhteen ongelmat....oli ne sitten rahaan, seksiin tms.liittyviä...

    • Joku vaan

      Kiistämätön fakta on se, että hyvin aniharva ihminen seurustelee, on naimisissa tai on yhdessä juuri sellaisen kumppanin kanssa, jota haluaa kaikista eniten. Niin se vain menee.

      Ylivoimaisesti suurimmassa osassa kaikista suhteista haaveillaan toisista kumppaneista, miehistä, naisista, jne.

      Ei se oma halu tai toive tai fantasiointi ole pettämistä, mutta minulle riittävät jo pelkästään AJATUKSET, HALUT JA TOIVEET. Teot ja sanat ovat vain pelkkää REALISOITUMISTA.

      Jos nuo eivät realisoidu, kyse on vain ongelmien peittämisestä ja olennaisuuteen keskittymisen puutteesta. Voit sanoa mitä vain tai olla sanomatta mitä vain, voit tehdä mitä vain tai olla tekemättä mitä vain, mutta ainoat, mitkä eivät ikinä milloinkaan missään vaiheessa valehtele, ovat AJATUKSET, HALUT JA TOIVEET.

      Ne ovat minulle aina ne kaikista olennaisimmat. Kaikki teot ja sanat kumpuavat ajatuksista, toiveista ja haluista. Joka kerta, aina ja ikuisesti.

      Joten se fyysinen pettäminen ei ole minkäänlainen ongelma, koska se on vain niiden olennaisten asoiden REALISOITUMISTA.

      Se fyysinen tapahtuma on kuitenkin lähtöisin ajatuksista, haluista ja toiveista.

      Moni ajattelee, että kun tapahtuu fyysistä pettämistä, niin tilanne on kauhea. Ei, ei se ole millään lailla kauheaa. Se olennainen on tapahtunut jo niissä AJATUKSISSA, HALUISSA JA TOIVEISSA. Se olennainen on tapahtunut jo siinä, että se oma kumppani ei olekaan se haluttavin ja hänen tilallaan on ajatuksissa, toiveissa ja haluissa joku toinen.

      Moni kiinnittää huomiota asioihin vasta, kun on ollaan edetty sanojen ja tekojen tasolle. Mutta kun sanoja ja tekoja ei ole ilman ajatuksia, haluja ja toiveita.

      Kun tapahtuu fyysinen pettäminen, mies/nainen murtuu. Kun kerrot toiselle haluavasi jotakin toista kumppania enemmän kuin sitä omaasi, toinen murtuu. Ei ehkä niin paljon, mutta ottaa koville kuitenkin.

      Mutta mitä, kun saisit sen kumppanisi ajatukset, toiveet ja halut selville, ilman siis mitään kyseisen henkilön tekoja tai sanoja? Kyllä se sinuun vaikuttaisi. Kyllä se vaikuttaisi, kun saisit tietää, että toinen haaveilee jostakin toisesta ihmisestä harrastaessanne seksiä.

      Ajattelisit ehkä, että no, ei tuo ole vielä niin paha, kun ei ole ollut tekoja. Mutta miksi pettäisit itseäsi? Miksi antaisit toisen kohdella sinua niin? Kyseessä ovat kuitenkin ajatukset, halut ja toiveet, mutta juuri nimenomaan ne ovat ne kaikista pahimmat. Ne ovat ne perustat teoille ja sanoille.

    • arvostelija

      hyvä kirjotus edellä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe