Elämäntilanteet

suolavettä...

Pari asunut jo erillään. Toinen osapuoli tavannut Jonkun, ja haluaa jatkaa tapaamansa kanssa.
Tällä erillään elävällä parilla keskusteluyhteys poikki, kiusaa, poikki... tyyliin. Toisen uusi on henkisesti kestävä olemaan kuviossa, mutta kehottanut ja kehottaa (eroavaa) paria löytämään keskusteluyhteyden, asioissa. Lasten, yhteisten taloudellisten juttujen takia.

Se toinen osapuoli ja uusi ns. pitävät toisistaan "liikaa"- eli on luisunut rakastumisen asteelle, pahemman kerran. Sielunkaverit... se uusi on valmis tekemään väistöliikkeen, jos erillään asuva pari saa asiansa selviteltyä- ovat jo kauemmin, ennen häntä, olleet huonolla jamalla.

Tilanne on kehittymässä niin, että erillään asuvan parin toinen osapuoli on ahdistunut- ei rakkaudestaan, vaan kun se keskusteluyhteys on luurin korvaan lyömistä, kun asioista pitäisi sopimaan käydä mitään "puolison" kanssa.

Onko tällaiseen kuvioon purkutietä olemassa? Jokainen kärsii tilanteesta. Se uusikin on- vuosimääriä sitten, eronnut, ja muistaa vaikeaa olleen, mutta keskusteluyhteys toimi aina. Sovitut pidettiin, joustettiinkin, ja toista autettiin kun tarpeen käytännön asioissa. Asiat eivät olleet helppoja silti- mutta ei niitä käytetty kiusakapuloina.
Uudella ei ole kokemuspohjaa suhtautua oikein mitenkään tilanteeseen. On korvana kun toinen tarttee puhekaveria. Suree kun toinen kärsii asioissa niin paljon, ja koittaa antaa vain sen yhden näkökulman, mikä on viisasta. kun ihmiset saisi puhumaan, ihan ensin, ilman toisensa kiusaamista.
Kävi miten kävi...

Tavallaan, kunhan kysyn nyt asian selitettyä täältäkin, että a) onko mitään tehtävissä sille että kauan sitten ärsyyntyneet saisi puhumaan keskenään? Onko mitä mahdollisuuksia ns. vapaaehtoiseen sopimiseen, kun sitä itse sopimista käytetään kiusantekoon, tyyliin enpäs sovi mitään, vaikka tiesin että on sopimuksia tehtävä...
Se uusi tosiaan ei höystä ihmisten riitoja. On mieltä, että antaa kukkotappelijoiden hoitaa sotkunsa keskenään... ja tekee voitavansa kannustaessaan siihen. Auttaa rakastettuaan- jaksamaan. Mitä keinoja tuohonkin on sitten... ihan sitä arkista... lähelläolo, sapuska.

Ja ei, tässä ei nyt uutta ällyytetä, on ihan aito elämäntilannehommeli...

5

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siinä taas

      Aloittaja kysyy, että onko tällainen hankala kellekkään kommentoida- ois hyvä löytää näkökulmia, sen vuoksi kun tilanne on kummallinen, ei ole kokemusta puhevälien takkuilusta ihmisten kesken... Muinoin oma ero kulki keskusteluvälien kanssa.

      Ajattelen, että jutussa on jokin tunnelukko kiistapuolien välillä- tapaan, kun olet sinä, en leiki sinun kaa vaikka näin oli suunniteltu.
      Aloittajan mielestä lukkiutuneet asiat ei parane kinastelulla, kuka tässä pahiten saa kinastella, vaan asioiden suoralla käsittelemisellä- että aika ja paikka, kummankin osapuolen ehdotus ratkaisuksi- jota voi siinä kun nokakkain, viilata kun ja jos fiilaamista on.
      Olettaisi että erillään asuva osapuoli tyytyisi johonkin järkeviin ratkaisuihin, asioissa. Niitähän ihmisten erilleen suunniteltua on... Taloudellisia, lasten asioita- joita aloittaja pitää tärkeempinä kuin muita, kun itselläänkin on mut mitään alaikäsiä ei enää vuosiin...
      Jotenkin on hankalaa löytää toiselle mitään sanojakaan asioihin, joiden pohjamutia ei (tarvitsekkaan) tietää, mutta jotka nyt, kun uusi on olemassa, pyrkivät pintaan.
      Onko muilla ollut vastaavia hankalia...

      Aloittaja itse on viime kädessä sitä mieltä, että väistää- reilusti, jos erillään asuva pari on palailemassa yhteen, mutta tilanteeseen on vaikea saada hahmoa. Itse vapaalta moiseen kuvioon... Sitä miettii, onko oma elämä uhrattava kolmannen pyörän odottavaan osaan, kun yhtä hyvin voisi etsiä täysin vapaata ihmistä... Tunnepuoli vain on auttamatta jumissa tähän vaikeuksiensa kanssa elävään ihmiseen, ettei ihan ensin tule tehtyä hätiköityjä mitään- jos jonkun hyvän ulkopuolisen ihmisen mielipiteen saisi- ehkä avaisi tilanteen käsittelyä eteen päin.

    • 5+12

      Viranomaisethan nuo sovittelut hoitaa, jos hankalaksi menee. Ei niihin kannata muiden sotkeutua.

      Entisen suhteen vatvominen uudessa orastavassa suhteessa on mielestäni vaaran merkki.

      • ap se vaan

        En ole sotkeutumassakaan. Toisen suru kommunikointimahdottomuudesta on tukkona asioissa ihan näinäkin päivinä..


    • näinaattelisin

      Jos pari riitelee eli on jatkuvasti yhteyksissä ja uusi kumppanisi puhuu vielä sinullekin exästään, niin ero ei taida olla loppuun asti käsitelty. Itse kokisin loukkaavana, jos kumppanini vatvoisi entistä suhdettaan ja riitojaan minun kanssani. Puhutaan ns. laastarisuhteista (rynnätään uuteen suhteeseen kuin hukkuva oljenkorteen), niissä voi tulla satutetuksi, jos on liian kiltti kuuntelija. Jos olisin tilanteessasi, niin ohjaisin vaikka eroryhmään tai terapiaan, missä voi käsitellä vanhan suhteen asiat. Eikä etäisyyden ottaminenkaan ole suhteen loppu, jos hän aikoo todellisen suhteen kanssasi aloittaa sitten kun entinen on selvä.

    • Kesä jatkuu

      Kiitos kommenteista. Asiaan tuli selvyyttä nyt vkl... Asia ok, ja etteenpäin mennään, vuosia sit erilleen menneiden kräniä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1214
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1026
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      54
      729
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      710
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      678
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      608
    Aihe