Ruostesuojaus

Millainen ruostesuojaus kannattaa tehdä vm. 2009 autolle? Saako ruostesuojauksella alannettua rengasmelua ja millainen tällainen ruostesuojaus on?

15

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rusty Covered

      "Saako ruostesuojauksella alannettua rengasmelua..."

      No ei saa ainakaan niin paljoa että jotain merkitystä olisi. Renkaan valinnalla pääsee paljon parempiin lopputuloksiin tässä asiassa. Vai pitäisi ruosteet suojata, miksi?

      • Siis, eikö autoja tänä päivänä enää ruostesuojata? Omassa autossani ei ruostetta vielä ole, mutta ruostesuojauksella sen tuloa voisi ymmärtääkseni hidastaa. Vai onko nykyautoissa turhaa hommaa?


      • Rusty Covered
        hamalake kirjoitti:

        Siis, eikö autoja tänä päivänä enää ruostesuojata? Omassa autossani ei ruostetta vielä ole, mutta ruostesuojauksella sen tuloa voisi ymmärtääkseni hidastaa. Vai onko nykyautoissa turhaa hommaa?

        13 vuotta vanha volkkari alla, eikä siinä mitään ruostesuojausta ole. Sama homma on ollut edellisten vag konsernin laitteiden kanssa. Nykyauotot ovat sinkityllä korilla, eivät ne ruostu, jolleivat ole japseja.


    • carnival of rust

      "Vai onko nykyautoissa turhaa hommaa?" Jos ostat autosi uutena, kuten minä, ja vaihdat sen esim. neljän vuoden kuluttua taas uuteen, niin suojaus on SINUN kannaltasi turha menoerä. Autoliikkeetkään eivät noteeraa sitä mitenkään vaihtohyvityksenä. Siitä hyötyy vasta seuraava omistaja. Jos taas meinaat pitää autoasi seuraavat kymmenen vuotta, niin sitten kannattaa tietysti.

    • korroosio.
      • Huuhaata

        Kuvat ovat "ruosteenestokäsittelyä" tekevän yrityksen mainosmateriaalia. Oletko koskaan kuullut yhdyssanaa "mediakriittisyys"?
        Kannattaa miettiä juttua ja sen lähdettä. Kaikki mitä netissä on ei ole totta.


    • Rusty Covered

      Jokainen auto ruostuu, on se sitten suojattu tai ei. Suojauksella on vain se hyvä puoli ettei se ruoste näy sieltä alta. Jos suojauksen tekee liian myöhään, saattaa vaikutus olla todella negatiivinen. Monta ns. suojattua autoa on ruostunut käsiin koska se suojaus on ollut auttamattoman myöhään tehty.

      Ihan uutena siinä sitten eniten järkeä olisi, mutta kun ne uuden ostajat vaihtavat niin nopeasti auton pois, ettei heidän kannata sitä tehdä. Ja siitä taas seuraa se, että maanteillä liikkuu autoja ilman suojausta niin kauan kuin ne autot ovat olemassa. Ja Suomessa tuo aika on liian pitkä. Sakemannit eivät suojausta ole harrastaneet ollenkaan ja voin kokemuksesta sanoa että tiedän kyllä syynkin mikseivät ole.

      • Eli, suojaisitko sinä 31.12.2008 käyttöön otetun, 54 tkm ajetun auton? Jossa rengasmelu aikamoinen. Tietty renkailla enemmän saa laskettua melua, mutta kun ovat vielä niin hyvät. Ei raatsi vaihtaa pelkän melun takia. Eli, kannattaako maksaa se 500 €?


      • Ei meluntorjunta
        hamalake kirjoitti:

        Eli, suojaisitko sinä 31.12.2008 käyttöön otetun, 54 tkm ajetun auton? Jossa rengasmelu aikamoinen. Tietty renkailla enemmän saa laskettua melua, mutta kun ovat vielä niin hyvät. Ei raatsi vaihtaa pelkän melun takia. Eli, kannattaako maksaa se 500 €?

        Melun takia ei kannata suojauttaa, se kun ei sitä laske, muuten kyllä.


      • jos itse
        Ei meluntorjunta kirjoitti:

        Melun takia ei kannata suojauttaa, se kun ei sitä laske, muuten kyllä.

        Lääppii jäykän alustamasan. Ainakin halpa.


      • Rusty Covered
        hamalake kirjoitti:

        Eli, suojaisitko sinä 31.12.2008 käyttöön otetun, 54 tkm ajetun auton? Jossa rengasmelu aikamoinen. Tietty renkailla enemmän saa laskettua melua, mutta kun ovat vielä niin hyvät. Ei raatsi vaihtaa pelkän melun takia. Eli, kannattaako maksaa se 500 €?

        "Eli, suojaisitko sinä 31.12.2008 käyttöön otetun, 54 tkm ajetun auton?"

        Riippuuu aivan siitä kuinka paha se alusta jo on. Mikäli punoittaa pesun jälkeen, niin tuskin enää kannttaa niitä ruosteita suojailla. Ja kyllä 6 vuotta ja yhtä monta talvea lienee jo tehtävänsä tehnyt. Eri asia on mikäli nuo kaikki 54 tkm on tullut kesäajossa, mitä ne tuskin ovat.

        Pelkän melun vuoksi unohtaisin ehdottomasti.


    • Moi, aloittajaa neuvoisin etsimään hiljaisia renkaita, koska ruostesuojaus vähentää melua vain hyvin vähän, renkailla saa paremman lopputuloksen.
      Ruosteenesto on tosi hyvä juttu jos autoa pitää pitkään, mutta se että monella on käsitys että se maksaa satoja euroja, vaikka oikeasti hinta on noin 1000euroa/ molemmin puolin sen.

      Itse olen suojauttanut Volvoni aikanaan Finikorilla ja voin sanoa että ei se juuri melua vähennä, huippurenkaat saa paljon halvemmalla.
      Toisaalta Volvon pohja on edelleen samassa kunnossa kuin v.2007 jolloin auton ostin.

      • rengaskauppaan

        Aivan, TM:ssä tehttiin hiljan koe jossa autoon tehtiin ns. rusteenestokäsittely rengasäänien vuoksi ja tehtiin mittaukset enne ja jäölkeen. Tuloksena oli ettei ainakaan saatu mitään muutosta muutosta äänen voimakkuudessa, ainoastaa hienoinen sävyn muutos tietyissä olosuhteissa. Eli ei rengasäänien takia ainakaan kannata.


    • stefano

      Mielestäni ruostesuojaus on tarpeellinen ja siksi ostan auton mikä on valmiiksi tehtaalla ruostesuojattu! En veisi uutta autoa pärnasen pajalle vaan ostan sellaisen auton jossa suojaus tehdään ammattitaitoisesti tehdasolosuhteissa ja tasalaatuisesti.

      Tuolla 750 eurolla mikä suojaukseen ehkä menee ostan vetokoukun!

    • ruosteet suojassa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1785
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1382
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      72
      1382
    4. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      295
      1290
    5. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      25
      1150
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      115
      1122
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      1039
    8. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      967
    9. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      889
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      232
      848
    Aihe