Mitä mies tekee? Neuvot kehiin

Eeroko se oli?

Kuvittele tilanne: olet 50-vuotias ja ollut naimisissa kohta 30 vuotta. Tapasitte vaimosi kanssa rippikouluikäisinä ja siitä asti olette olleet yhdessä. Olet jatkanut perheyritystä, hoitanut lapsia ja lopuksi vielä huolehtinut vanhemmistasi. Sinuun on aina voinut luottaa ja olet aina ajatellut muita.

Nyt tuntuu siltä, että kaikki on tehty ja edessä on rapistuminen. Parisuhde on urautunut ja huominen on samanlainen kuin eilinen. Tähän tilanteeseen valoa tuo suhde, johon olet hiljalleen ajautunut. Ensin keskustelitte arkisista asioista, sitten luottamuksellisista ja lopuksi tietysti päädyitte seksisuhteeseen. Salaiset hetket ovat herättäneet sellaisia suuria tunteita, joita et enää koskaan uskonut kokevasi.

Asia tulee vaimosi tietoon ja hän ei olekaan onnellinen puolestasi. Kun hän toipuu shokista ja ymmärtää mitä on tapahtunut, on aika miettiä seuraavaa askelta. Vaimosi on järki-ihminen: hän tajuaa, mikä tilanteeseen on johtanut, ja ajattelee, että tästä voidaan selvitä. Sinä et halua selvitä, sillä haluat säilyttää saavuttamasi onnen tunteen. Et kuitenkaan halua erotakaan, sehän merkitsisi sitä, että perheyritystä pitäisi alkaa pilkkomaan tai joutuisit ottamaan suuren lainan. Yrität puhua vaimollesi, että tämä voisi tyytyä pieneen korvaukseen, mutta jostain syystä rouva ei tunne tarvetta olla lojaali.

Miten menettelet?

Taustatiedoksi vielä: vaimo ja salarakas ovat samanikäisiä ja -kokoisia. Salarakas on naimisissa tahollaan – voisi ehkä erota, jos sinäkin eroaisit. Salarakkaan mies ei taistelisi vastaan – hänelle kyseessä on pitkäaikainen, urautunut liitto.

9

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei armoa pettäjille

      Jättäisin miehen saman tien neuvottelematta pätkääkään, iskisin laskun pöytään perheyrityksestä ja muistakin saatavista, ja mies saisi lemput yhteisestä kämpästä ja poistuminen sieltä tunnin sisällä.

    • Plus

      Pitkää liittoa kannattaisi kuitenkin arvostaa, vaikka nyt on saanut kokea "huumaa" pitkästä aikaa. Kun on yhteisiä lapsia, sukujuhlia, yhteisiä muistoja puolison kanssa, niin kukaan uusi ihminen ei niitä pysty jakamaan. On kiva mennä sen oikean puolison kanssa esim lapsen ylioppilasjuhliin tai muuhun sukukokoukseen ja tavata rakkaat tutut ihmiset yhdessä. Jos ei tähän pysty, niin vaimo on kyllä oikeutettu saamaan kunnon rahallisen korvauksen perheyrityksestä. Onhan hän synnytänyt miehelle lapset ja vaalinut yhteistä tulevaisuutta. Vaimolle on aiheutettu jo henkistä tuskaa ja surua, miksi hänen pitäisi antaa siitä vielä rahallinen korvaus? Kohtele muita niin kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan. Asetu sen petetyn ihmisen asemaan.

    • …….

      Miehen pitää nyt päättää, kumpi on tärkeämpää, raha vai rakkaus.

    • Oliko se Eero?

      Kyse ei ole pelkästä rahasta, vaan sen myötä miehen työpaikasta ja vanhempien elämäntyöstä. Toisaalta: onhan rakkauden vuoksi luovuttu kruunuistakin.

      Entä jos uusi suhde laimeneekin päivänvalossa? Vaimo tuskin huolii katuvaa takaisin, vaikka tätä vielä tänään paljon rakastaakin.

      • …………..

        Tarkoitat siis, että vaimon pitäisi olla valmis luopumaan kaikesta muodollista korvausta vastaan JA olla valmiina ottamaan katuva takaisin, jos miehen uusi ihana elämä ei toteudukaan.


      • 4+11
        ………….. kirjoitti:

        Tarkoitat siis, että vaimon pitäisi olla valmis luopumaan kaikesta muodollista korvausta vastaan JA olla valmiina ottamaan katuva takaisin, jos miehen uusi ihana elämä ei toteudukaan.

        Ihan kuin provo...

        No, naiset yleensä toipuvat erosta aika nopeasti. Ei ainakaan tuttavapiirin eronneista yksikään ole kaivannut takaisin liittoonsa hetken päästä, vaikka ei olisikaan ollut erossa aloitteentekijä. Ongelmat näkee selvemmin kauempaa.


      • ………….
        4+11 kirjoitti:

        Ihan kuin provo...

        No, naiset yleensä toipuvat erosta aika nopeasti. Ei ainakaan tuttavapiirin eronneista yksikään ole kaivannut takaisin liittoonsa hetken päästä, vaikka ei olisikaan ollut erossa aloitteentekijä. Ongelmat näkee selvemmin kauempaa.

        Kuka kaipaisikaan takaisin liittoon, jossa luotettu ihminen on osoittautunut pettäjäksi? Sen sijaan olen tavannut paljon, paljon naisia, jotka haluaisivat takaisin sen entisen elämän - ajan jolloin kaikki oli vielä hyvin. Mutta koska sitä ei saa, on pakko sopeutua ja toipua.


    • 1+4

      Niin, elämään kuuluvat riskit. Sen yrittäjänä tiedät. Vaikea toista lähteä neuvomaan tällaisissa asioissa, mutta terapiaan vaimon kanssa kannattaa ainakin lähteä, ettei mahdollisesta erosta tule riitaisa.

      Huuma kestää korkeintaan kaksi vuotta etkä ole elänyt arkea uuden kumppanin kanssa - jos tämä ylipäätään eroaa. Kahden varatun suhde päättyy melko usein niin, ettei toinen eroakaan, vaan kriisin jälkeen vanha suhde kukoistaa. Niin voi käydä sinunkin suhteellesi terapian jälkeen.

      Toisaalta löytyy myös onnellisia uusia suhteita. Vaimolle kuuluu joka tapauksessa se, mikä lain mukaan kuuluu, jos ero tulee. Olet jo ottanut ison riskin, joka on realisoitunut eli vaimo voi yhtä hyvin vielä haluta eron ensijärkytyksestä toivuttuaan. Yhtä lailla hän on varmaankin kokenut suhteessanne pettymystä ja nyt vielä petoksen.

      • se_vaimo

        Ja riskeitä puheen ollen, yksi sellainen on terveys. Iän myötä se heikkenee. Kuvittele tilanne, johon joutuisit itsesi, vaimosi tai salarakkaasi sairastuessa pahasti. Mitä haluaisit tehdä? Mitä tekosi aiheuttavat muille ihmisille? Olisiko suora puhe vaimon kanssa tarpeen - valehtelevan puheen kanssa ristiriitaiset eleet, ilmeet ja sanaton viestintä voivat tuottaa vaimollesi sanoin kuvaamatonta tuskaa. Voisitte myös yrittää löytää toisenne uudestaan - tantra, parisuhdekurssit jne. Joskus rakkaus painuu elämän rutiinien alle, ja jotkut löytävät sen uudelleen. Vaimon tulee vain saada itse päättää, haluaako uudistaa suhteenne petettynä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      338
      3438
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2108
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1672
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1527
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1376
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1271
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1111
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1111
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1107
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      946
    Aihe