Parodontiitti

Seiskahammas

Olen 41-vuotias nainen ja minulta poistettiin viime viikolla seiskahammas parodontiitin takia. Alaetuhampaissakin on vähän liikkuvuutta. Onko täällä muita kohtalontovereita? Voiko parodontiittiin kuolla?

8

330

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -Saska-

      42 v. , poistettu kaksi hammasta parodontiitin takia, alahampaissa liikkuvuutta. Eli on meitä kohtalotovereita. Ja kuulemma parodontiittiin voi pahimmassa tapauksessa myös kuolla. Ei hyvä, että on elimistössä krooninen tulehdus. Ja niin lähellä aivoja. Tulehdusbakteerit kulkeutuvat verenkierrossa. Mutta tästä kun ei parane, niin täytyy yrittää oppia elämään asian kanssa.

      • Seiskahammas

        Onko poistettujen hampaiden tilalle laitettu implantteja?


    • ...
    • gewtqwet3

      Kaikkeenhan voi kuolla.

    • proteesit...

      Parodontiitti on krooninen tulehdussairaus, ja kyllä kai siihen periaatteessa voi kuollakin. Tauti voi olla joskus erityisen ärhäkkä, eikä sen hoidossa auta vaikka pitäisi hampaistaan kuinka hyvää huolta. Tuttavapiiriini kuuluu reilut kolmekymppinen nainen, jolta on jo poistettu alhaalta kymmenen ja ylhäältä kuusi hammasta juuri parodontiitin vuoksi. Hän on alkanut nyt kyselemään, olisiko hänen syytä alkaa harkitsemaan lopullista ratkaisua ja laittaa kokoproteesit. Nykyisten osaproteesien tukihampaatkin kun ovat hänellä alkaneet heilumaan. Onneksi hänellä on valoisa luonne ja naureskelee vain asialle, ja eihän se itkemällä kummenisikaan.

      Mutta onnea vaan taistelullesi Seiskahammas. Voihan olla, että parodontiittisi ei ole sitä ärhäkintä laatua, ja hyvät hampaidenhoitotoimenpiteet vielä tehoavat. Mutta varaudu myös siihen, että voit hävitäkin tuon taistelun ja todella joudut laittamaan ne proteesit. Itselläni on sellaiset, eikä tämä elämä niiden kanssa mitenkään katastrofaaliselta tunnu.

    • Kolohammas

      Jos etuhammas joudutaan poistamaan parodontiitin takia, niin voiko sen tilalle laittaa jotain? Ei kai ihmistä voi jättää hampaattomaksi?

      • proteesit...

        Onhan niitä olemassa monenlaisia proteeseja. Yksi etuhammas voidaan korvata hampaalla, joka kiinnitetään naapurihampaisiin, tai sitten laittaa se kallein vaihtoehto, leukaluuhun kiinnitettävä (erittäin kallis) implantti. Useampia hampaita voidaan korvata irrotetavalla proteesilla. Vaihtoehtoja on monia. Sitten tietysti on proteeseja, joissa kaikki ylä/alahampaat ovat proteeseja. Siis koskaan ilman hampaita ei tarvitse olla, jos ei itse niin halua.


    • pöpö

      Parodontiittia ja gingiviitti kehittyvät kun terve mikrobitasapaino järkkyy suussa ja puolustusmekanismit eivät toimi. Kyseisissä sairauksissa ei-toivotut bakteerit kuten Bacteroides forsythia, Porphyromonas gingivalis ja Treponema denticola valtaavat suun ja mekaaninen puhdistus ei välttämättä auta, sillä harjaamalla tai suuvesillä tulee poistaneeksi sekä hyvät että huonot bakteerit ja olennaista hammasterveydelle on, että suussa vallitsee oikeanlainen suhde bakteerien välillä.

      Streptococcus Salivarius estää tulehduksia aiheuttavien bakteerien kasvua ja näitä bakteereita suuhun voi lisätä käyttämällä esim. Toothguide-purutabletteja http://toothguide.fi/tuotteet/ S. salivarius bakteerin pitäisi asuttaa suu jo kahden viikon käytön jälkeen, jolloin se ehkäisee ei-toivottujen bakteerien lisääntymistä. Kannattaa kokeilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 188
      2176
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      2012
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      159
      1751
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      147
      1644
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1247
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1234
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      12
      1155
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    Aihe