Koiran tossut

Hanna

Onko kenelläkään kokemusta koiran ulkotossuista? Pysyvätkö ne hyvin päällä ja pitävätkö tassut lämpiminä? Onko eri merkkisiä ja millainen materiaali olisi paras (pakkasella)?

Näin pakkasella olis kiva käydä ulkona vähän pidemmällä kuin parkkipaikan ympäri...

5

552

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -Laura-

      Hei!

      Itse kokeilin puolivuotiaalle koiralleni tossuja, jotka itse ompelin villakankaasta. Se on ainakin näin pakkasella ihan lämmin materiaali ja ei edes luista paljoa. Tosin koiranipa ei paljon noista tossuista tykännyt joten meinattiin pissiä housuun koska nauratti niin kovin kun se repi niitä jaloistaan pois.. Eli ne on kyllä kätevät kunhan koira ensin tottuu niihin. En tiedä mistä niitä vois ostaa, helposti saa itsekin tehtyä ja kuminauhan avulla ne kestää kul tassuissa.

    • Moonu

      Hmm..tais olla joku suomen husky-yhdistys tms. Joka myi näitä tossuja. Hakupalvelusta kun hakee sanalla husky niin löytyy. 6,5mk/kpl.

    • llllll

      Itse ompelin koiralleni teddykankaasta 4 jalan pituista kappaletta,jotka vain laitetaan jalkoihin sukkien tapaan.Sit etujalkojen tossut on yhdistetty toisiinsa hihnalla,joka menee selän yli,ja takajaloissa sama juttu.Sit ne selässä olevat hihnat on vielä yhdistetty toisiinsa.Hyvin on pysynyt päällä!

    • Töppöstelijä

      Me on tarvittu koiralle tossuja kun koiran anturat aukeaa furunkuloosin heikentäminä ja tassujen anturoiden väliin joutuvan hiekoitussepelin takia.

      Nyt on tilanne hallinnassa kun on käytetty antibiotit, mäntysuovat, monennäköistä hoitoainetta jne. ja paljon töppösiä. Tassuhiertymien/tulehduksen ollessa pahimmillaan kannoin yhtä tassua talutinhihnan lenkillä, jottei tarvinnut koko koiraa kotiin kantaa. Koira ei vain voinut astua etutassunsa päälle.

      Ostetut nahkapohjaiset kangastossut pysyvät hyvin jalassa, mutta meillä on ongelmana että ne kääntyvät aina ylösalaisin ja siksi pinta kuluu nopeasti rikki. Koira niistä tykkää eikä ne haittaa mitenkään sen menoa, päinvastoin. Oikein koiran kengätkin on kokeiltu, jotta asfaltilla ja sepelissä voi juosta, mutta ne ovat hankalammat pukea. Koiraa kumipohjaiset kengätkään, oikeat "lenkkarit", eivät tunnu haittaavan.

      Neopreenitossuja kokeiltiin, mutta ne ei pysy jalassa yhtään. Pitäisi varmasti olla nuo töppöshenkselit.

      Ilman töppösiä olisi koiran kanssa ollut tosi vaikea liikkua terävällä sepelillä hiekoitetuilla märillä asfalttipintaisilla kävelyteillä. Töppöset ovat olleet pelastus ja kun töpppöset laittoi jalkaan vaivalloinen matelu muuttui lennokkaaksi raviksi.

      Töppönen oli tosi hyvä ratkaisu ja niitä pitäneen käyttää sen aikaa, että karvat kasvavat takaisin anturoiden väliin. Sitten tassu alkaa taas kestämään normaalia kulutusta.

      • "mutta meillä ongelmana..." No heh,niitä on muitakin :D
        Minulla tämä ensimmäinen laatuaan tossua tarvitseva,saa myös ihmeellisesti tossut tuollain ympäri käännettyä o_O Tosin vain etutassuissa.Aivan tiukasti pysyvät,eikä irtoa,mutta ympäri menevät...Jännä juttu,mutta jotenkin astuntaan taitaapi liittyä.
        Tosin hyvin se toinen puoli on kestänyt,mutta välillä kyllä korjailen joskus,kun ympäri on heivannut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      98
      1906
    2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      238
      1552
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1030
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      78
      925
    5. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      83
      857
    6. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      815
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      10
      755
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      741
    9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      55
      714
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      709
    Aihe