Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Alkoholi arjessa

apuuua

Puolisollani täytyy saada lähes joka päivä juotua se 3-6, ellei sitten enemmänkin. Minusta se on huolestuttavaa, enkä enää uskalla mainita asiasta koska siitä tulee vain riitaa.. Hän sanoo että on ihan normaalia juua eikä tarvi olla niin nipo. Hän 22 ja minä 20. Kuitenkin ihan aikuisia, eikä ole enää nuoruuden vllityksiä..

24

685

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkomahoolisti

      Hieman vanhemman naisen näkökulma: 20 ja 22 vuotiailla on vielä elämänkoulua paljolti käymättä. Ja joskus sitä oppii vasta kantapään kautta. Mistä puolisosi alkoholin käyttö alkoi, milloin? Voisit tehdä mielessäsi aikajanaa ja esittää sen hänelle. Tosin jos puoliso ei itse tunnusta ongelmaa, et voi saada häntä lopettamaan juomista, valitettavasti. Sinun on joko siedettävä sitä ja katsottava sivusta kun se pahenee tai lähdettävä elämässäsi eteenpäin etsimään puolisoa jolla on elämässä muutakin. Ei todellakaan ole normaalia juoda muutamaa joka päivä, hänellä on alkoholiongelma. Olisiko asiallista laittaa hänet valitsemaan, sinä tai alkoholi? Jos päätyy siihen, että haluaa lopettaa juomisen, tarvitsee varmasti sinun täydellisen tukesi.

      • viestin aloittaja

        Hei. Kuulemma johtuu minusta, mitä en ihan oikeasti ymmärrä.Ja vaikeasta elämäntilanteesta, jonka ymmärrän jotenkin, mutta ei tuo tervettä ole päälle...


      • alkomahoolisti
        viestin aloittaja kirjoitti:

        Hei. Kuulemma johtuu minusta, mitä en ihan oikeasti ymmärrä.Ja vaikeasta elämäntilanteesta, jonka ymmärrän jotenkin, mutta ei tuo tervettä ole päälle...

        Sinusta johtuu, miksi? Juoko uhmatakseen sinua? Onko kertonut miksi juominen on sinun syytäsi? Ongelmien pakeneminen, oli sitten elämäntilanne tai puoliso, alkoholiin on aina huono ratkaisu. Toivottavasti puolisosi huomaa sen ennenkuin tuosta suosta on vielä vaikeampi nousta.


      • piippa.
        alkomahoolisti kirjoitti:

        Sinusta johtuu, miksi? Juoko uhmatakseen sinua? Onko kertonut miksi juominen on sinun syytäsi? Ongelmien pakeneminen, oli sitten elämäntilanne tai puoliso, alkoholiin on aina huono ratkaisu. Toivottavasti puolisosi huomaa sen ennenkuin tuosta suosta on vielä vaikeampi nousta.

        Mikä asia elämässä on niin paha, ettei juomalla pahene?

        Aika tyypillistä alkoholiriippuvaisen henkilön puhetta... syyttää toista nipoksi, syyttää juomisesta elämää tai ymmärtämätöntä puolisoa jne... syitä riittää. Itse pistäisin homman poikki heti enkä mahdollistais ymmärtämisellä juomisen jatkumista.

        Sulla on vaikeat päätökset edessä. Voimia.


      • Neuvo:Eroa
        viestin aloittaja kirjoitti:

        Hei. Kuulemma johtuu minusta, mitä en ihan oikeasti ymmärrä.Ja vaikeasta elämäntilanteesta, jonka ymmärrän jotenkin, mutta ei tuo tervettä ole päälle...

        No eroa.

        Saattaahan tuo kirpasta, mutta kirpaseepa vähmmän nyt kuin sitten kun on liuta kakaroita siinä jaloissa pyörimässä.


    • kiltti mies.

      Ei tule riittaa jos eroat juoposta. Ja juopon mielestä on normaalia juoda joka päivä?
      Uskotko siis juoppoa vai eroatko juoposta, oma elämääsi elät. Juoppo ei lopeta juomista sinun takia.

    • viestin aloittaja

      Sen veli on aika pahassa kunnossa. Suutuspäissään sanoi silloin että sen jälkeen ku en oo halunnu lopettaa polttamista, juominen on pahentunut. paskapuhetta. Ollu hirveä juomaan ennen kuin tapasi minut, joka viikko baarreissaki käynyt..
      Ja se on elämäntapa, sisko samanlainen ja isä ja äiti, kaikenlisäksi enot. Hauskaa ei voi pitää ilman ja kaikkeen liittyy alkoholi. Sanonu joskus että ku mennään naimisiin nii varmaa sielläkää ei tarjoilla alkoholia. Isäni on alkoholisti, senkään takia en tykkää juomisesta, hän tietää sen mutta sanoo aina "en sentää juo viinaa, en mie mikkää semmoinen oo." Mutta ajan kanssahan tuo menee siihen satavarmasti.

      Eroon voisi olla montakin hyvää syytä. Mutta muuten elämä on ihan hyvää hänen kanssaan. Aika näyttää, oon onneksi niin nuori että elämäkin vielä edessä.

      • Jussijussijussijussi

        Voi hyvä ihminen. Olet elämässäsi nähnyt nuoruudestasi huolimatta mitä liika alkoholi saa aikaan. Silti aloit seurustelemaan alkoholistin kanssa ja nyt junnaat suhteessa ja käyt täällä valittamassa. Mitään et kuitenkaan tee. Avaa nyt silmäsi. On niin tavanomaista, että tuollaisessa tilassa aletaan sitten löytämäänkin niitä hyviä puolia. Se on niin tavallista ettet tiedäkään. Se vaan johtaa usein tilanteen pahenemiseen. Hitaasti se syö sinun itsetuntoasi ja lopulta sinusta tulee niin väsynyt ihmisraasu.

        "...elämä on ihan hyvää hänen kanssaan."

        Onko? Onko todella? Miksi sitten kirjoittelet tänne?

        En yritä todellakaan olla ilkeä. Yritän kiinnittää huomiosi, että vähän miettisit elämääsi uudelleen.


      • Tsemppiä

        Syitä aina löytyy. Oma mieheni esim. juo kun töissä meni huonosti ja v..tuttaa, mutta sitten juo myös sen kunniaksi, kun on onnistunut työssään hyvin. Ihmiset voi tietysti muuttua, itse join nuorempana kaatokännit 1-2 krt vko, mutta nyt en ole vuosiin ottanut kuin todella harvoin 1/2-3 alkoholiannosta. Mutta voi käydä niinkin, että ihminen ei muutu. Ja muutos on lähdettävä itsessä. Mieti nyt, että hyväksytkö juomisen vai eroatko.


    • Kokemusta on

      Alkoholisti juo, koska on alkoholisti. Juomisen syy siis ei ole puoliso tai olosuhteet. Alkoholistilla on aina hyvä syy juoda. On asiat hyvin tai huonosti. Alkoholistin juomisen voi lopettaa vain alkoholisti. Puoliso tai muu ympäristö voi tukea asiassa, mutta juomisen lopettaminen kuten juominenkin lähtee ihmisestä itsestään. Ketään ei rakasteta raittiiksi eikä ketään "ajeta" juomaan. Valinnasta on kyse. Ainut pitävä syy juomisen lopettamiseen on oma elämä. Toki läheisetkin asiasta hyötyy, mutta itsestä on kyse.

      Ota asia puheeksi miehesi kanssa. Ei tarvitse suostua elämään, joka ei itselle sovi. Koskee molempia. Raittiutta ja runsasta alkoholin käyttöä on mahdotonta yhdistää. Voin kertoa, että ongelmanne ovat tätä menoa lisääntymään päin. Runsas juominen tuo mukanaan muita ongelmia.

    • jätäse

      Olemme jo 60 v. Mieheni joi kakskymppisenä mm. perjantaikossun ja korin olutta viikonloppuna. Joka ilta menee olutta vähintään 6-8 purkkia. Välillä minäkin meinasin alkoholisoitua. Työpaikat vaihtuneet, välillä työttömyysjaksoja. Nyt kesälomalla örveltää tuossa pöydän toisella puolella jo toista viikkoa. Ihmettelen vain, miksi jäin. Nyt olen sairas ja onhan tuosta kuitenkin välillä seuraa. Hyvä ihminen, ota ero hyvissä ajoin!

    • kokemuksest

      Mitään kestävää hyvää ei ole odotettavissa kaverin kanssa, joka juo joka päivä 3-6 drinkkiä, olutta tms. Tilanne pahenee. Se on varma.

      Jätä se kaveri heti. Sinulla on elämä edessä, ansaitset parempaa.

    • Kuka muu muka

      Riippuu monesta jutusta...

      Täältä ei kannata oikeasti neuvoa kysyä on vain ongelmaisia tai nipoja ihmisiä joilla ei ole elämää.

      Alkoholia voi käyttää myös viisaasti ja nuo määrät on tosi pieniä, mutta joka päivä tuntuu myös oudolta.

      Itse sekä kaverini vedetään 1-3 kertaa kuukaudessa kunnon kännit tissuttelut päälle ja oma emäntä juo myös muutaman kerran kuussa reippaasti sitten silloin tällöin viinilasillisia, kaikki käymme töissä..
      Lomilla menee enemmän ja juhannuksena 3 päivää helposti pienessä tinassa kokoajan...

      En edes tiedä kuka ei joisi .. Esim. töissä kaikki joku juo 2-3 päivänä/viikossa joku kerran kuussa..

      Kukaan ei ole juomisen takia pois..

      Ollaan 30-60-v . kaveripiirissä ja töissä hieman vanhempaa porukkaa

      Esim. itse en juonnu kuin pari kertaa vuodessa 17-22-v, siintä sitä on pikkuhiljaa sen jälkeen osannut ruveta nauttimaan elämästä.

      • Miksi pitää juoda

        Ehkä olen nipo, mutta mun mielestä, jos on 30-60 v niin itsensä konttauskuntoon juominen (tai mikä on "kunnon kännit") juominen ei ole hienoa. Moni puolisokaan ei sellaista hyväksy. Itsekin vedin joskus, mutta vanhenin ja viisastuin. Ja jos juo 3 päivää putkeen niin ei ole normaalia sekään. Ja elämästä voi hyvin nauttia selvinpäinkin tai juomalla pari silloin tällöin. Itse ainakin nautin enemmän. Mua ei kyllä haittais yhtään vaikka mieheni ei joisi lainkaan. Kyllä meillä töissä on monia, jotka ei juo lainkaan tai juo tosi harvoin pari lasillista. Tuttavapiirissäni on kyllä niitäkin, jotka juo lähes joka päivä. Tai ottaa viikonloppukännit. Joten ei sekään harvinaista ole.

        Mutta se riippuu kyllä siitäkin millainen toinen on juovuksissa. Jos rähjää tms. niin se ei ainakaan ole ok.

        Ja voihan juominen vaikuttaa monenlaisiin asioihin, yhdessä harrastamiseen ym. Jos toinen on joka päivä enemmän tai vähemmän juovuksissa niin eipä monesta asiasta tule mitään.

        Jokatapauksessa jos joka päivä on juotava 3-6 tai enemmän ja hermostuu, jos toinen sanoo juomisesta, niin on kyllä alkoholiongelma. Miksi ei voi juoda vähemmän, jos se tekee sinut iloiseksi. Itsekin olin kerran tosi onnellinen, kun hetken luulin, että mieheni moneen vuoteen ensimmäisen kerran ei ota pisaraakaan alkoholia lauantaina. Mutta vaihtui pettymykseksi, kun korkkasikin sitten myöhemmin illalla. Mutta myöhemmin onneksi tuli yksi lauantai, että otti vain kahvia. Tosin se valitettavasti ei enää toistunut. Pyydä kumppaniasi, että kokeilisi olla vaikka viikon juomatta. Jos ei onnistu, niin kertoo jo jotain...


    • sossuntäti 52

      Hänellä on alkoholiongelma. Ja jos hän ei sitä myönnä niin et mahda mitään. Enään jää sen jälkeen mietittäväksi haluatko elää alkoholistin kanssa elämäsi loppuun asti. Alkoholisimi pahenee ajan myötä. Lopulta ei enään kaljakaan riitä.

      Kannattaa pysähtyä miettimään.

    • viestiketjunaloittaj

      Kiitos kommenteistanne. Olen valistanut häntä, millainen ihmisestä tulee, kun on tuollaiset tavat. esim. kalja ei enää riitä, niin pitää ostaa viinaa että saa nupin sekaisin ja sitten on piru irti. Hänen vanhempansa ja siskokin tietävät nyt hänen ongelmistaan. Aion nyt lopettaa tupakanpolton, ja sanon hänelle, että nyt olen tehnyt hänen mieliksi, teeppä mun mieliksi. Jos näin ei käy, lähden ainakin ensialkuun vanhempieni luo. Ja hommaan kämpän jos tämä herättely ei auta.

      • NäinMeillä

        "kalja ei enää riitä, niin pitää ostaa viinaa että saa nupin sekaisin ja sitten on piru irti."

        On kummallinen ajatus että on jotenkin parempi kun juo "vain" kaljaa mutta jos juo viinaa niin sitten on oikea alkoholisti. Todellisuudessa on ihan sama millä alkoholilla sitä känninsä hankkii. Ratkaisevaa on se alkoholin määrä, ei laatu. Kaljan tissuttelu päivittäin johtaa ihan samalla tavalla alkoholismiin kun saman määrän nauttiminen viinalla.


    • N38

      Älkää ihan oikeasti ihmiset odotelko vuosikausia toisen muuttumista. Onhan se rankkaa lähteä, mutta jäämällä tosiaan mahdollistatte juomisen JA oma elämä menee hukkaan kärsiessä toisen käytöksen vuoksi, jos kerran mitään halua muutokseen ei ole.

      Alkoholin suurkuluttaja on jo, jos nainen juo 10 ja mies 14 annosta viikossa! 6 olutta on sama kuin pullo viiniä tai puoli pulloa (0,5l) kirkasta! Lihominen, rahan meno, syövät muut terveysriskit ja sosiaaliset ongelmat. Ei ole sen arvoista. Voisitko jättää lapsen miehesi hoitoon 6 kaljan jälkeen? ET todellakaan. Lähde hyvän sään aikana, kun on vielä elämä edessä.

      • FaKtå

    • Vaikeaa

      Ei se kaljan juominenkaan ole hyvä asia. Jos sitä tissuttelee joka päivä. Tiedän ihmisiä, jotka ei juo väkeviä, mutta esim. juovat viikolla olutta päivittäin ja viikonloppuna aamupalaksi on olutta. Kohta on sitten valtava kaljavatsakin. Ei ole terveydelle hyväksi sekään. Toki kirkkaasta saa kännin nopeammin.

      Meillä on tilanne, että miehellä on alkoholiongelma. Ja se vaikeuttaa sosiaalista elämäämme. Kavereille on vaikea sanoa, että en mä ota mitään. Tai ei mulla ole vaikeuksia lainkaan sanoa ja monet kaverini ei edes juo. Ja naisen juomattomuutta ei ehkä niin ihmetelläkään. Ja varsinkin, jos sattuu olemaan vielä äitikin. Mutta miehellä on kavereilleen vaikea sanoa, että en nyt ota mitään. Mutta onko toisena vaihtoehtona vain olla kutsumatta ketään kylään ja olla menemättä kylään? Tai no jos menee itse kylään, voi aina mennä autolla ja sanoa, että mä ajan. Paitsi, jos vaimollakin on ajokortti. Mutta kylästä voi itse lähteä hyvissä ajoin, vieraita ei aina kehtaa ajaa pois... Emme haluaisi alkaa selitellä, miksi mies ei ota. Ja miksi sitä pitää selitellä? Mutta toiset vaan on sellaisia, että väkisin tuputtavat ja kyselevät, että mikset ota. Ota nyt... Ja ihmettelevät kovasti ihmisiä, jotka ei juo lainkaan tai juovat vain pari saunaolutta. Voi kauhee jo onkin kummallisia!?

    • Ebba Enjoy

      Minä olen ollut alkoholistin kanssa 15v.ja nyt hän laittoi korkin kiinni.Enpä olisi uskonut tätä päivää näkeväni.Olen tätä niin odottanut...ehkä on ollut kiian suuret odotukset.Ei ole mikään helppo elämä nytkään...pitäisi keksiä jotain tilalle.Raskasta on...tappelua ja huutoa.Entisestä elämästä ei saa puhua.Haluaisin ottaa joskus lasillisen mutta en voi ettei häiritse häntä!

    • sailamari

      ^itsellä myös tuo tilanne että mies lopetti juomisen ja nyt syynää minun alkon käyttöä. Ei voi lasillista ottaa kun tulee äkäinen palaute että en tue hänen raittiutta. Koko elämä pyörii miehen ympärillä, ennen oli viina nyt absolutismi.. Jaksanko tässä suhteessa? Lasten takia ainakin pitäisi ja kyllä miehenkin, mutta oman elämäni hukkaan.

    • ylösulos

      Hei kamaan. Et hukkaa omaa elämääsi jos ryhdyt raittiiksi. Päinvastoin. Ruvetkaa yhdessä juoksemaan niin rankkoja lenkkejä että ei jaksa tapella sen jälkeen. Sisällä nököttäminen miettien "millä nyt saan ajan kulumaan kun ei ole ryyppyä" on vain mielikuvituksen laiskuutta.

    • mitäapkuuluu

      Miten on mennyt? Vieläkö ongelmaa on?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2268
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1964
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      83
      1743
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1608
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      37
      1347
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    Aihe