Suomalaisen syrjäytymisen ja itsetuhon lähteellä

Pekka_07

Ensiksi täytyy ymmärtää ihmisen tarkoitus yhteiskunnassa: Ihmisistä on 2000-luvulla tullut luonnonvara, puutavaraan ja mineraalivarantoihin verrattavissa oleva luonnonvara. Valtio ei ole enää ihmisiä varten vaan ihmeset ovat valtiota varten. Valtio on oikeutettu hyötymään väestöstä rahallisesti parhaaksi katsotulla tavalla. Veroja ei makseta enää siksi, että ylläpidettäisiin yhteistähyvää hyvinvointivaltiota vaan siksi että valtiolla on oikeus hyötyä väestöstä. Hyvinvointivaltio tarkoittaa sitä, että valtio voi hyvin, eivätkä ihmiset. Ihmiset ovat kuluttajina myös kulutettavia.

Jotta valtio kykenee hyötymään väestöstä, täytyy ihmismassat jalostaa veronmaksajiksi. Tätä varten on koulutusjärjestelmä. Koulujen tarkoitus ei enää 2000-luvulla ole palvella väestön etuja, vaan valtion. Koulut ottavat sisään nuoria lihapäitä ja työntävät ulos veronmaksajia. Koulu on jalostusprosessi, ja jalostusprosesseissa syntyy aina hävikkiä. Sitä syrjäytyneet ja itsemurhan tehneet ovat, hävikkiä. Huipputehokkaan koulujärjestelmän ja korkeiden itsemurhalukujen takana on yhteys, kukaan vain ei halua puhua siitä.

Koululaitos muodostaa kaksitahoisen yhteiskunnallisen ongelman.

Ensiksi, rimanalittajat, syrjäytyneet, yleisesti ottaen nuoret, joilla henkinen pääoma ei riittänyt sosiaaliseen yhteiskuntaan integroitumiseen, jäävät jatkossa vaille henkisen pääoman kasvua. Kun kerran nuori ei teini-ikäisenä kyennyt integroitumaan sosiaaliseen yhteiskuntaan, niin ei hänellä ole henkistä pääomaa yhteiskuntaan integroitumiseen jatkossakaan. Tämän vuoksi syrjäytyminen likipitäen peruuttamaton prosessi, joka johtaa itsemurhiin myöhemmälläkin iällä.
Koulujen penkeiltä ja pätkäduuneista ihmiset alunperinkin syrjäytyvät, millä logiikalla nuorisotakuun ajatellaan ratkaisevan sosiaalisen syrjäytymisen ja henkisen pääoman kasvun pysähtymisen ongelman?

Toinen ongelma on koulutusjärjestelmästä selvinneiden ihmisten mentaliteetti. Suomalainen koululaitos tekee ihmisistä arjalaisia. Onnistujista tulee herrakansaa, jotka eivät halua olla tekemisissä, eivätkä vastuussa epäonnistujista. Suomalaiset, erityisesti 2000-luvulla koulunsa käyneet onnistujat, ovat rimanalittajien yläpuolella. On helppoa ajatella koululaitoksen asettaman riman olleen kaikille sama, joten epäonnistuminen on vain omaa laiskuutta ja syytä. Tämä mentaliteetti näkyy myös viranomaistoiminnassa: Vuonna 2010 julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että Suomessa on pohjoismaiden tylyin sosiaalitoimi.
Suomalaiset osoittavat myötätuntoa heikompiosaisia kohtaan vain kun siitä itse hyötyvät. Nuorisotakuun isähahmona toimiva Sauli Niinistö on täydellinen esimerkki: Kokoomustaustainen Niinistö ei urallaan koskaan ollut kiinnostunut epäonnistujien elinoloista, vaan vasta presidentinvaalien pr-kampanja sai rakkaan johtajan "huolestumaan" nuorisosta.

Nuorisotakuu on herrakansan sysipaska aivopieru.

Nuorisotakuu on kanava, poliitikoille pr:än tekemiseen ja hyväosaisille lähimmäisestä välittämisen ulkoistamiselle viranomaisille. Kuilu hyvä- ja huono-osaisten välillä syvenee.
Herrakansa katsoo tehtäväkseen saattaa epäonnistujat osaksi työtätekevää väestöä, sillä arbeit macht frei. Nuorisotakuu ei edelleenkään pysäytä miettimään miksi nuori epäonnistui tai onko järjestelmässä jotain vikaa. Ei suinkaan, sillä Suomen maailmankuulu koululaitos on erehtymätön.
Nuorisotakuun turvin viranomaiset runttaavat epäonnistujat uusintakierrokselle oravanpyörään. Tilastot siistiytyvät, mutta integroituminen työelämään ei integroi sosiaaliseen yhteiskuntaan. Nuori voi paistella hampurilaisia ja siivoilla lattioita vuosikymmeniä, mutta takaako se, työntekeminen, että ihmisellä on vuosien päästä ystäviä tai perhettä? Vastaus on ei.
Uusintakierros koulunpenkille lataa henkiset paineet edelleenkin nuorelle itselleen ja kuten jo aikaisemmin totesin, jos kerran teini-ikäisenä ei henkinen pääoma riittänyt sosiaaliseen yhteiskuntaan integroitumiseen niin nuori jää vaille henkisen pääoman kasvua, jolloin uusintakierros oravanpyörässä nuorisotakuun runttaamana takaa nuorelle todennäköisesti vain uuden epäonnistumisen.

En hetkeäkään epäile etteikö herrakansa käännä nuorisotakuun epäonnistumisen nuorison omaksi syyksi. "Auttavaa kättä kyllä ojennettiin, nuoriso oli patalaiskaa ja saamatonta." Tämän jälkeen katsoo herrakansa olevansa oikeutettu kiristämään elämäntapatyöttömien ja siivelläeläjien sosiaaliturvaa. Olemmehan jo nyt kuulleet ehdotuksia sosiaaliturvan muuttamiseksi vastikkeelliseksi. Emme ole enää kaukana ajasta jolloin kuulemme ehdotuksia syrjäytyneiden ja pitkäaikaistyöttömien keräämistä työleireille.

Arbeit macht frei. Kortistossa lymyävä paskasakki on saatettava osaksi työtätekevää väestöä keinolla millä hyvänsä.

25

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • orava pyörillä

      Juurikin näin!

      Mutta harvapa sitä tiedostaa.

    • keisari on alasti

      työttömyys ja syrjäytyminen ovat osaltaan elitismin elinehtoja, siitä syystä esimerkiksi nuoria syrjäytetään nuorisotakuulla. nuorisotakuuhan vie toimeentulon osalta nuorista kokonaan.

      nyt ollaan siinä vaiheessa, että suomessa ei enää eliitille riitä, että on paljon työttömiä, vaan he tarvitsevat paljon kokonaan ilman toimeentuloa eläviä ihmisiä.

      kaikki tämä hajota ja hallitse politiikka tähtää maailman yhdistämiseen yhden mielivaltaisen elitistisen hallinnon alle.

      (kun tavallinen ihminen varoittaa yhden maailmanhallinnon ja ihmiskunnan lopullisen orjuutuksen tulemisesta, hän on hullu. kun sauli niinistö ja alexander stubb puhuvat yhden maailman hallinnon luomisesta, he ovat edistyksellisiä ja hienoja ihmisiä.)

    • Hei, Hyvä että päätit kirjoittaa tilanteestasi tänne. Joskus jo pelkkä ajatusten kirjoittaminen voi helpottaa oloa. Toivottomalta tuntuvan elämäntilanteen pohtiminen yksin on kuitenkin raskasta. Tällaisessa tilanteessa ulkopuolinen tuki on tärkeä voimavara. Asioista keskusteleminen auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja tarjoaa uusia näkökulmia, mikä usein helpottaa jaksamista. Jos haluat keskustella tilanteestasi puhelimitse, voit aina soittaa Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Puhelun voi soittaa nimettömänä ja se maksaa operaattorin veloittaman puhelumaksun verran. Valtakunnallisen kriisipuhelimen numero on 010 195 202. Puhelin päivystää arkisin klo 9-07, viikonloppuisin ja arkipyhinä 15-07. Jos taas haluat jutella kasvotusten, ympäri Suomea toimii kriisikeskuksia, joihin voit varata ajan ja tulla keskustelemaan paikan päälle. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät osoitteesta: http://www.mielenterveysseura.fi/sos-kriisikeskus/kriisikeskusverkosto/alueelliset_kriisikeskukset. Käynnit eivät maksa mitään. Jos haluat mieluummin kertoa ajatuksistasi ja tuntemuksistasi lisää kirjoittamalla, voit ottaa meihin yhteyttä Tukinetin kautta (www.tukinet.net). Tukinetissä pääset keskustelemaan kahden kesken tukihenkilön kanssa. Tukinet -live päivystää joka arkipäivä 15-19. Tukinetissä on myös foorumeita, joista on mahdollista löytää vertaistukea ihmisiltä, jotka ymmärtävät tilannettasi oman kokemuksensa kautta. Kiireellisessä tilanteessa voit ottaa yhteyttä paikkakuntasi psykiatriseen päivystykseen. Lähimmän psykiatrinen poliklinikan yhteystiedot löydät etsimällä netistä hakusanalla "psykiatrinen päivystys paikkakuntasi" tai "psykiatrinen poliklinikka paikkakuntasi".
      Vuoroveto-kriisikeskus / Helene

      • Syrjäytymistietoinen

        Ei helevetti, ihanko oikeasti? Kaveri kirjoittaa täyttä asiaa ja täällä tarjoillaan psykiatrista hoitoa? Jep jep, tällä tolalla on sossutoimi Suomessa vuonna 2014.


      • Mätämato

        Joo, siis uskomatonta!!! Jos yk ja sen rakenteet on läpimätiä niin vika on havaitsijan korvienvälissä??!! Ja veronmaksajat maksaa tuonkin "kriisikeskuksen" toiminnan. Varmaan koulujärjestelmän tuottama joukkopsykoosin niellyt onnistuja tuokin interventionisti. Jestas sentään! Näinkö syvälle ollaan vajottu? Paree lastata pakaasit ja lähteä pippurin perään kauas "sivilisaatiosta"


      • käteenveto-kriisikeskus
        Syrjäytymistietoinen kirjoitti:

        Ei helevetti, ihanko oikeasti? Kaveri kirjoittaa täyttä asiaa ja täällä tarjoillaan psykiatrista hoitoa? Jep jep, tällä tolalla on sossutoimi Suomessa vuonna 2014.

        Tietenkin, koska syrjäytyminen on sairaus ja kaiken lisäksi vielä omaa syytä.


      • rahallapääsee

        Ei ole varmaankaan omaa syytä, mutta näin maalikkonakin voisin psykiatriaa suositella. Itselle ja parille kaverille apu syrjäytymiseen tuli normaali palkkatyöstä, joka mahdollisti laadukkaan ja mieleisen vapaa ajan loi sosiaalisia kontakteja.
        Kaikkeen tarvitaan rahaa.

        Aloittaja mainitsi olevansa siinä pisteessä(henkisesti?), ettei voi töihin mennä. Mitä sille voisi muuta tehdä kun hoidattaa pää kuntoon? Aina voi myös lotota ja yrittää saada täysosuma...


      • kestovitutuskettunen

        Ihan lyhyesti vaan. Koulut työntävät ulos veronmaksajia. Niin joo? Kyllä se niin on että verot maksaa 60-luvun lopussa valmistunut merkonomitäti (ei yo.-sellainen) kirjanpitohommissa, verottajalla ym. tai lääkäri, juristi, opettaja joiden onnistu saamaan vakipaikka tai oma firma pystyyn ennen vuotta 2010. Edellisestä sukupolvesta tehtiin kouluttamalla veronmaksajia. Nykyään koulutetut vaan maksavat yhteiskunnalle, on ennennäkemätön kasa kaksois-(korkeakoulu)tutkinnon suorittaneita, tohtoreita ja muuten vaan pariin ammattiin kouluttautunutta levyseppähitsaajaa työttöminä, pätkätöissä, parantajina, jooganopettajina, taksikuskeina tai menossa viidenteen jatkokoulutukseen. Miks tätä kouluttautumista ei lopeteta!? Sehän maksaa molemmissa päissä. Mun kokemuksen mukaan idiootit ovat töissä, vähemmän osaavat ainkin. Mikä lie herrakansa heitä sitten patistaa, minua ei voisi ainakaan vähempää kiinnostaa. Syrjäytyminen on vakava asia. Ja mitä ne luulevat? Että sitten kun ennen 1955 syntyneet ovat vihdoin jääneet eläkkeelle me syrjäytyneet ja koulutetut ryntäämme innoissamme jatkamaan heidän hommiansa? Niinkö. Että kun on muutaman vuoden ollut työttömänä ja kerran jos toisen saanut kuulla olevansa paska/tyhmä/sopimaton/ei rittävä, niin sitten ollaankin yhtäkkiä fit for fight, kun valtio huutaa tekijöitä!? Ja huom. pitäisi myös mennä niihin ylempi. korkeakoulututkinto-hommiin puolet sillä palkalla mitä se merkonomi sai, koska nyt on /vielä lama. Minua ei ainakaan tähän huijata. Ei tod-e-ll-a-kaan.


    • virtanen s

      Jaha....?

      Kyseessä "etninen puhdistus".... vai?

    • Laaja-xx

      On oikein, että jokainen tekee jotain työtä, kykyjensä mukaan. Ei työssä käyvien ihmisten velvollisuus ole elättää laiskoja loisia. Yhteiskunnan täytyy antaa jokaiselle ihmisarvoinen elämä, mutta se saa vaatia yksilöltäkin jotain.-Vasemmistolaiset ja vihreät tykkäävät katkerista loisista, jotka vihaa "pahaa" yhteiskuntaa.

    • lökäpökä

      1960-luvulla oli Kommunismin periaateohjelmassa kohta jossa sanottiin:
      "jokainen antaa kykyjen mukaan ja saa tarpeidensa mukaan."
      Antaminen ei tarkoittanut seksiä.
      Jokainen tekee työtä johon kykenee ja minkä osaa, saadakseen sen mitä itse ja perhe tarvitsevat; siihen kuuluin asunto ruoka vaattetus koulutus terveydenhoito.
      Sitten alkoi arjen tallominen, kun minä saan enemmän sinulle riitääkin vähempi, kun ei ole raskauden pelkoa koska on ehkäisy minä saa keneltä vain haluan toisen osapuolen ON ANNETTAVA.
      Tuli tarve luoda heikompien suojaksi sosiaaliturva: Suurin osa kaikista sosiaaliturva laista on pohjustettu 1960-1985 vuosina (avioliitolaki 1935 ) Yksin eläjille: Vanhanpojan/piian vero tuli voimaan 1935 lailla ja se poistui vuonna 1975 henkilöverotuksen kokonaisuudistuksen yhteydessä.
      Lukutaito on aina ollut rajallinen "laki on niinkuin se luetaan" mielipide muutti turvan oikeudeksi eikä tajua velvollisuutta koska sitä ei ole kirjattu samaan lakiin se on vain oletusarvona.

    • kuusitoista

      Ikäluoka ennen 1960 syntyneet uskoivat että hyvä elämän perus on kolutus ja siihen ei kaikilla ollut varaa. Yhteiskoulu neljäneltä luokalta ylioppilaaksi oli itse maksettava kaikilta osin; ruoka, koulumatkat, hammaslääkäri, kirjat ja lukukausimaksut. 1977 siiryttiin kaikille 'ilmaiseen' peruskouluun ja näin kaikki kansalaiset ovat 'tasa-arvoisia'
      "Perusopetus maksaa yhteiskunnalle keskimäärin noin 8 700 euroa oppilasta kohden vuodessa (2013), joskin erot ovat suuria."
      Yhteiskunta vain muutui mukana, nyt työt ja työpaikat ovat sulle mulle jaettavia, eikä mikään koulutus takaa paikkaa yhteiskunnassa ellei ole suhteita tai valtaa.
      Mistä ja millä tulonsa saa ei ole väliä, arvonlisäverolla jokainen maksaa ainakin 1/4 tuloistaa verona ja hyvätuloiset vähemmän suhteessa ja jopa palkkaverona. Enää ei käy suurten palkojen oikeudeksi koulutustaso joka on itse hankittu EI OLE VEROVAROISTE SE ON MAKSETTU.

      • tympääntynyt

        niinkutsutun hyvän elämän vuosina syntyneet runkkarit myös on kun ovat vakiinnuttaneet asemansa työelämässä niitä pahimpia ulisijoita nuorten työttömyydestä, omasta hetkellisestä työttömyydestä, ja melkein kaikesta unohtamatta heidän erinomaisuutta ja korvaamattomuuttaan. siksi muuten ei nuoriso arvosta heitä. helppo sieltä eläkevirasta arvostella toisen työnsaantivaikeuksia kun on joko kiivennyt pomon reittä pitkin suojatyöasemaansa tai joko suvun siunauksella tai ikälisien takia ansainnut asemansa työpaikalla jotta ei ole edes mahdollista erottaa koska tulisi yritykselle turhan kalliiksi. suksikaa te ikäjäärät ja liisat vaikka eläkeputkeen työmailta loisimasta. teilla viellä on mahdollista saada eläkettä.


      • tympääntynyt

        ... mutta sehän on mahdoton ajatus koska ilman suojatyöpaikkaa ei ole ANSAITTUA elintasoa ja 2 lystilomaa etelään vuodessa. KOSKE ME 60 LUVULLA JA MYÖHEMMIN OLEMME ANSINNEET KAIKEN. laiskotellen ja paskaa toisistaan puhuen taukohuoneissa toisistanne ja varsinkin päivitellessä nuoria "harjoittelijoita. "


    • tympääntynyt

      tässä eräitä kirjoituksiani asiaa sivuavasta asiasta.

      jos totta puhutaan niin koko asiaa tulisi lähestyä toiselta kantilta. katsokaas suomalainen työelämä pitkälti juontuu osaamisprosessin luomasta vastuunvälttelystä. pomo delegoi pikkupomolle työstä koituvat kustannukset joka delegoi taas työn vastuun työntekijälle. eli siis tässä ketjussa on helppo löytää syyllinen tai ennakoida riskiä työllistää yksilö tekemään tiettyä tehtävää tai potkasta pellolle. siksi meillä on kasvanut räjähdysmäisesti vuokrafirmat, osaaikatyöt, kausityöt, silpputyöt. työnteko siis on tehty kannattamattomaksi. vastuun välttely ja minä minä ajattelu on syöpynyt syvälle suomalaiseen työkulttuuriin. suomeksi. kukaan ei välitä paskan vertaa ilman hyötyä. nykyisin kun työelämä on kuormitettu ja tehostettu äärimmilleen työvoiman ulosajamisella ja automatisoinnilla olisi aika ajatella valtion kuluja ja niiden järkeistämistä juuri kansalaispalkkaa kohden. kohta nimittäin suomalaisten työttömien määrä ylittää työssä olevien määrän. ikävä kyllä helmasynti suomessa on kateus. miksi minä joudun rehkimään kun naapuri vetää lonkkaa. tässäkin tapauksessa kansalaispalkka säilyttäisi voimansa. kun se tulisi kuin manulle illallinen ilman virastorumbaa jokaiselle riippumatta paljonko teet sen lisäksi töitä ja vaurastut niin olisi hieno motivaattori kansalle. totuus on vain että silloin luotaisiin niin kutsuttu TYÖNTEKIJÖIDEN MARKKINAT VALTION PUOLESTA JA KOKOOMUS JA EK EI TÄTÄ VOISI SULATTAA. samalla työelämä lakeuksillamme kokisi myllerryksen kun mikätahansa PASKA duuni ei kelpaisikaan vaikka miten sitä myisi proletaarille. 80 luku oli hyvä esimerkki työntekijöiden markkinoista. sitten tekaistiin 90 luvun lama jolloin luotiin työnantajien markkinat ja ikuinen massatyöttömyys jotta saadaan poimittua jyvät akanoista ja pidettyä palkkakustannukset kurissa samoin kuin myös lakot. sama käytäntö myös toimii mamu politiikkaan.

      • tympääntynyt

        mutta mitäpä näitä täällä jaarittelemaan. porvari on jo yrittänyt rapauttaa hyvinvointiyhteiskunnan perustat tai sanoisinko mädännyttämään ne viimeset 40 vuotta. palataan takas piika/renki yhteiskuntaan kuten 1900 luvun alussa. silloin vaan on kohta uusi sisällissota käsillä. saatais tuota pröystäilevää porvarisakkia harvennettua. samalla päästäis mamuista koska miksi ne haluais majailla maassa jossa sotatila. :D samalla tulis harvennettua eduskunnan loisien määrää.


    • itsemurhaesiintyjä

      Juuri tuon takia itemuhakanditaattien kannattaa viedä mahdollisimman monta mukanaan.

      • tympääntynyt

        suosittelen eduskunnan täysistuntoa syksyllä. lehteriltä vaan alas ja vaikka ryömii aniittia rinnuksilla ja buum. menee muutama hyväkin edustaja mutta rutosti kusipäitä. tiedättekös miksi kulttuurisuojeltu "marskin tallit" lopuksi tuhopoltettiin eliitin toimeksiannosta. no siksi että aivan liian hyvä ampumasektori kenellekkään tarpeeksi nyrjähtäneelle pistää lihoiksi vaikka vaarin hirvikiväärillä kansankusettajia. :D nykyisinhän sillä tontilla on porvarien märkä uni eli eliittipytinkejä.


      • tympääntynyt

        mutta jos tdella haluaa tehdä historiaa niin ei muuta kun nyysii lähettifirman auton, lataa perän täyteen vanhaa kunnon terästettyä aiv rehua " suomen lahja IRA:lle" ja ajaa EK n palacen kellaritiloihin hakaniemessä. kannattaa ajoittaa silloin kun häkämies ja muut porhot tiloissa. losauttaa menemään ja suomi pääsee yhdysvaltojen lisäksi komeilemaan lööpeissä. " oklahoman pommitus". kunnon köyhän miehen ydinpommin reseptin löytää vaivatta guuglettamalla.


      • testtttg

        testi


      • fsafasdf

        Elkää nyt ketää räjäyttäkö. Maailma ei ole teille eikä minulle mitään velkaa ja te sekä en ole maailmalle mitään velkaa. Toisinpäin, en tekiskään töitä kenenkään muun eduksi. keep it simple


    • NimismiesSauliNiinistö

      Tämähän on varsin hyvää kirjoitusta Peräsuoli24:lle, vaikka olin monista syy-seurauksista ehkä eri mieltä, hyvää tekstiä yhtä kaikki.

    • Nimisnatsi

      > Toinen ongelma on koulutusjärjestelmästä selvinneiden ihmisten mentaliteetti. Suomalainen koululaitos tekee ihmisistä arjalaisia. Onnistujista tulee herrakansaa, jotka eivät halua olla tekemisissä, eivätkä vastuussa epäonnistujista.

      Itte en halua olla tekemisissä kenenkään kanssa. Piste.

    • itseäniskastakiinni

      "Auttavaa kättä kyllä ojennettiin, nuoriso oli patalaiskaa ja saamatonta" Entä jos asia on juurikin noin, Mikä olisi sitten aloittajan ratkaisu?
      Jos syrjäytynyt torjuu auttavan käden tai jää odottamaan neljän seinän sisään apua, niin omapahan on häpeänsä. Kyllä tästä maasta löytyy ihan tarpeeksi avuntarvitsijoita jotka osaa itse pyytää apua.

      Miksi työntekemisen pitäisi taata ystävät ja perheen? Se kuitenkin varmasti helpottaa niiden saamista.

      Eikä ole nyt tarkoitus mitenkään masentaa ihmisiä, mutta eikö meillä Suomessa ole asiat maailman mittakaavaan suhteutettuna ihan hyvin?

      • tympii

        työnteosta tuli sairasta silloin kun lutterin martti maallisti kirkon ja taivaallisti työnteon. nykyisin kun on oltava meriittejä ja todistuksia melkein mistä ja työkortit päälle. rautainen osaaminen ja itsensä markkinointi itsestään selvä. siis jotta saisi osaaika pätkäduunin josta maksetaan tes:ssin alin palkkaluokka. ei paljon huvita varsinkaan jos olet nuori. ihmekkös tuo jos syrjäytyy.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4689
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1024
    Aihe