CM- hiustalo työpaikkana?

työtön nyt

Hei vaan

Työttömänä kampaajana tässä katsastelen työpaikkailmoja mol.fi- sivuilta ja olen huomannut että cm- hiustalo etsii todella usein pirkanmaalla työntekijöitä. Kannattaako kyseiseen firmaan hakea töihin ja miksi siellä myös esimiesharjoittelijoita usein haetaan? Onko siellä joku vialla kun työvoima liikkuu niin kovin?

Olisin kiitollinen vastauksista, jotta saisin selvyyttä hakeako vaiko eikö töihin...

Kitooooos :)

81

4710

  Vastaukset

  • todella mukava työpaikka ainakin omalla kokemuksellani, hae ihmessä! :)

  • Ei kannata!

  • Mukavan työpaikka, mutta.....
   Harmi, että palkkaus on erittäin huono. Tästä johtuu työntekijöiden suuri vaihtuvuus, samoin se että ko. yrityksen liikkeisiin etsitään jatkuvalla syötöllä uusia esimiesharjoittelijoita. Jos liikkeessä mihin haet ei ole esimiestä, hoidat esimiesharjoittelijana kaikki hänelle kuuluvat työt, MUTTA palkkauksesi on sama kuin perus työntekijöillä miinuksena vain se, että on lähes mahdotonta päästä provikoille sillä muuta hommaa on paljon!

  • Ennen kun aloitin, kaikki varoittelivat että älä mee, älä mee. Menin silti, vaikka tiesin että on paska maine. Aika pian näki että olivat ihan oikeassa kaikki varoittelijat. Ei todellakaan kandee mennä. Ite lähin onneks ajoissa mutta oon kuullu että ihan sama meininki siellä on tänäki päivänä. Samanlaista ku ois missä tahansa mäkkärissä töissä, että mikäs siinä jos se kelpaa. Mut kuitenki jos kampaajan koulutus löytyy ni mikä tahansa paikka on työympäristönä kivempi. Et iha mite tykkää, mutta sanonpahan sen etten oo törmänny elämässäni keneenkään kampaajaan jolla ois hyvää sanottavaa hiustalosta... Ja hakevat siksi koko ajan uusia kampaajia koska eivät saa vanhoja jäämään.

  • Suosiolla jättäisin väliin. Tähän astisen työurani helposti kamalin ja ahdistavin työpaikka ikinä ja olen kuitenkin ollut aiemmin suljetulla dementiaosastolla työssä. Polkevat työntekijöitään sen minkä kerkeävät ja yrittävät huijata kaikessa mahdollisessa. Olin ko. firman palkkalistoilla vuoden päivät ja sinä aikana esimiesharjoittelijoita tuli ja meni, kun kukaan ei kestänyt sitä kaaosta ja painostusta.Työkavereista valtaosa mietti irtisanoutumista ja jälkeenpäin moni onkin sen tehnyt. Antavat perättömiä varoituksia työntekijöilleen, eivät noudat tes:iä, palkkaus on surkea,jos mainitset PAMin niin joudut heti silmätikuksi ja alkaa savustaminen ulos. Liitossa ovat aika voimattomia tämän firman suhteen, kun työntekijät eivät uskalla tai ymmärrä viedä kaikkia asioita eteenpäin vaikka todellakin olisi syytä.

  • Itse olen cm hiustalossa duunissa. Työpaikkana se on perseestä. Omaan vuosien kokemuksen alalta 24 vuotta ja olen kouluttanut kampaajia alalle ja vetänyt kursseja kampaajille. Olin poissa alalta puoli vuotta lopetin firman ja pidin sapattia, kun palasin alalle hakeuduin töihin " mihin vaan " eli cm hiustaloon. Saan JATKUVASTI esimieheltäni ( Naiseltani ) negatiivista palautetta kuinka huono olen , en osaa leikata , en osaa värjätä en niin mitään. Myyn sen mielestä vääriä tuotteita ja teen vääriä hoitoja.. ( Olen erikoistunut hiusten ja hiuspohjan hoitokäsittelyihin yhdistän hiuspohjan hierontaan myös kasvohieronnan ..paitsi se on kielletty Cm hiustalossa koska sitä ei ole hinnoiteltu ) No mulla onnex loppuu työsuhde koska se on määräaikainen ..kuten lähes kaikilla cm hiustalossa... Kerronko lisää ? ;)

   • oltuani viikon duunissa viikon, esinainen kysyi " mix mä en löytänyt sua Facebookista "....(, höh sen takii ,ku mä laitoin heti estot päälle kun työsuhde alkoi ) " En ole facebookissa ".. :D


  • Joo paskahan se on..vituttaa kun en oo ite saanu otettua lopputiliä vaan vielä kituutan..en suosittele kenellekään ja toivon sydämestäni että koko paska menee vielä konkurssiin..eihän siellä työntekijätkään pysy paitsi me onnettomat luuserit joilla ei oo muuta elämää..

   • miksi? Onko liksa surkea vai eikö ihmissuhteet toimi? Kerro palkkauksesta?


  • Työntekijät ovat ilkeitä toisilleen, esimiesHARJOITTELIJOILLA (halvempi pitää harjoittelijaa jonka voi harjoittelun jälkeen potkia ulos) nousee kusi hattuun ja siitä alkaa työntekijöiden mollaus. Jos et 30min ehdi miehelle tehdä kättelyä, paikalle viemistä, pesua, leikkausta, kuivausta, (mahdollisesti vastata puhelimeen välissä) ja tuotteiden esittelyä niin tulee huutoa kuinka huono olet. Saat 8h päivän aikana istua vain ruokatauolla, muuten se on täysin kielletty. Palkka on vedetty minimiin, 2000€ edestä tulee myydä kuussa tuotteita jos haluaa yhtään provikkaa. Listat ammottavat tyhjyyttään useana päivänä ja ainoat asiakkaat tulevat ovelta mutta eivät palaa uudestaan...

   • Mä olin Hiustalossa duunissa . Mun osaamiset on amerikkalainen parranajo , hiusten ja hiuspohjan hoitokäsittelyt Redken . Kerastase Wella, Loreal tuotesarjoisssa oli lähinnä. I can serve clients in english .. I´m one of bro.. Olen vaan top . mutta .. oli kiva kun esimies kirjoitti siihen vihkoonsa kuinka asiakkaat valitti musta... ikinä en nähnyt niitä valittavia asiakkaita..


  • Joo,firman omia sääntöjä,sääntöjä ja sääntöjä,myyntitavoitteita ja kyttäämistä!Sinne vaan jos pää kestää!Tai sitten tekee niinkuin itsestä hyvältä tuntuu ja haistattaa paskat kaikelle siellä!

  • Ei ikinä tänne töihin arvon parturi-kampaaja kollegat! Voin sanoa, että TÄYTTÄ PASKAA koko pulju!!! Työntekijöitä ei arvosteta ollenkaan! Maailman paskimmalla palkalla pitäisi olla 8h päivässä seisova Jumalatar, jonka pitää myydä joka asiakkaalle saatanasti tuotteita ja hoitokäsittelyjä, sekä mielistellä ylimpiä esimiehiä saamatta mitään kiitosta!!!!!! Lisäksi voit varautua siihen, että listat ammottavat sen verran tyhjyyttään, että saat päivän aikana olla enemmänkin SIIVOOJA kuin KAMPAAJA. Säännöillä alistetut nuoret koulusta valmistuneet kampaajat siivoovat pölyjä 24/7 työpäivästään, vaikka pölyn pölyä ei hyllyissä näy! Sairaimpia sääntöjä vielä sairaimpien sääntöjen perään, minkäänlaista järjenkäyttöä ei näissä liikkeissä tunneta!!! Jos edes harkitset kyseistä paikkaa, niin ole myös valmis siihen, että minkäänlaista joustoa ei tässä työpaikassa tunneta, vaan voit heittää heipat työvuorotoiveille tai viikonloppuvapaille!!!

   • Niin totta . Puolen tunnin aikana pitää pakkomyydä tuotteita ,hoitokäsittelyjä ja muita lisäpalveluja vaikka asiakas ei tarvitsisi niitä , pestä, leikata ja föönata hiukset. Asiakkaalle pitää viedä lehtiä naaman eteen ,tarjota kahvia . Kaikkea mahdollista paskaa mitä ei normaalissa kampaamossa ei tehdä. Itse olin firmassa duunissa vähän aikaa, jumalauta että se aika söi päätä. Raitafoliotkin kuulemma taitoin väärin vaikka olin ollut alalla vuosia ennenkuin menin hiustaloon duuniin. Jos sairauslomat kesti yli 2 viikkoa vuoden aikana esimies otti puhutteluun aiheena: sovellutko alalle. Sairauslomalla kehoitetaan menemään töihin tekemään korvaavaatyötä ?? Eli jos sulla on käsi irti et voi leikata hiuksia niin ainahan voit pyyhkiä pölyjä.


  • Itse suosuttelen paikkaa, minusta oli oikein mukava työ ympäristö ja hyvä yhteishenki, tykkäsin!

  • Kyselen palkkauksesta? Kun näyttää nettiajanvaraukset ammottavan tyhjyyttään, ovatko työntekijät pelkästään provikkapalkalla? Miten siis palkkaus systeemi toimii?

  • Palkkaa jää noin tonni verojen jälkeen. Palkka esitetään joo "provikkana", mut TODELLISUUDESSA, et voi saada juuri yhtään enempää, vaikka pääsisit provikkarajan yli, sen verran kierosti palkkasysteemi tehty. Että kannattaako sitten tonnilla olla hiustalossa töissä..? - Ei. Mikä muu työpaikka tahansa!

   • Eihän sillä nyt elä , sehän on köyhyysrajan alapuolella.
    Alkaa olla niin kuin USA:ssa et pitää tehdä kahta tai kolmea työtä et pärjää, tai sitte vaan soskusta hakeen tukea.


   • työttömäkinenempi kirjoitti:

    Eihän sillä nyt elä , sehän on köyhyysrajan alapuolella.
    Alkaa olla niin kuin USA:ssa et pitää tehdä kahta tai kolmea työtä et pärjää, tai sitte vaan soskusta hakeen tukea.

    Kampaajien palkat ovat muutenkin alakantissa, jopa myyjät ja siivoojat saa parempaa liksaa.


  • Juu en todellakaan voi suositella. Itse olin kyseisessä puljussa töissä vuoden verran ja oli sen verran hirveä kokemus, että mikä tahansa on parempi työpaikka. Tessiä ei kunnioiteta ja työntekijöitä kyykytetään huonolla palkalla. Tosiaan verojen jälkeen jäi noin tonni taskuun, koska provisioista oli turha haaveilla korkean rajan vuoksi. Esimiehet kaikki järjestään aivan kusipäitä ja varsinainen omistajapariskunta myös samaa kastia. Pamiin sai olla yhteydessä harva se päivä...

   • Kyllä pa-kampaajilla on hävyttömän huonot palkat, koulutus kuitenkin 3v ja työssä jatkuvaa koulutusta, kampaajan työ on oikea matalapalkkatyö , eihän tuolaisella tonnilla elä mitenkään, pakko hakea sosusta lisää.


  • Niin vitun perseestä koko firma. Et saa vapaata edes lapsesi syntymäpäiville. Omat hautajaisesikin pitää sijoittaa omalle vapaapäivällesi. Jos asiakas tykkää työstäsi se tarkoittaa sitä että esimies pitää sulle puhuttelun kuinka huonoa jälkeä teet.

  • Kehotetaanko kampaaja-partureita kauppaamaan vaillinaisia hoitoaineputkiloita asiakkaille alennettuun hintaan? Ostin hoitoainetta + shampoota miesten hiuksiin huomattavalla alennuksella, kun niitä leikkauksen yhteydessä tarjottiin.

   Kotona huomasin, että ainakin hoitoaineputkilo oli kovin vajaa, mitään sinettiä ei ollut. Lieneekö käytetty hiusteni pesun yhteydessä samoja putkiloita, kun niin nopeasti ilmestyivät eteeni tarjolle hiusten leikkaamisvaiheessa? Varmuuden vuoksi taidan leikkeuttaa hiukseni jossain muualla jatkossa.

   • Ne purnukat on aina vajaita siis purkki tai putkilo on suurempi, kun määrä, kerran mittasin määrän ja se oli se mitä purkissa luki.
    Muutamissa tuotteissa on määräys ensin ravistettava ennen käyttöä niin sillon pitää olla tilaa ravistukseen.


  • Älkää missään nimessä menkö töihin hiustaloon. Palkka on aivan paska, 1000-1200 jää verojen jälkeen käteen, vaikka on kuitenkin alan AMMATTILAINEN ja useampi vuosi työkokemusta, niin palkka ei nouse. Koskaan. Proviikka rajat niin korkealla, että on turha kuvitellakkaan pääsevänsä, ja jos pääset, niin jotai 100e saa lisää, wuhuu... Viikonloppu vapaat kerran kk. Monesti sekin on niin, että vaikka tämän kuun ensimmäinen lauantai, ja seuraavan kuun viimmenen lauantai, eli melkein 2 kk väliä. Perjantaita ei saa koskaan vapaaksi.

   Jos olet sairaslomalla, esimiehet soittelee joka päivä että koska tuut takasi, ei saa rauhassa hoitaa itseään kuntoon, vaan sitte menee puolikuntoisena töihin, ku ei kehtaa jäädä enään kotiin.

   Ihan uskomattomia tavoitteita lauotaan tuote ja palvelumyynteihin, joihin koskaan ei ole mahdollista päästä. Ja kun ei pääse, tulee sanomista. Koko ajan pitää myydä asiakkaille lisämyyntejä, tuotteita ja jos et saa myytyä, haukutaan ja moititaan sua silloinkin.

   Koko ajan hiustalossa kytätään ja huohotetaan niskaan, sielä on periaatteena tulos tai ulos. Kiitosta ei juuri heru.

   Koko ajan pitää tehdä jotain, pyyhkiä samaa hyllyä jo viidettä kertaa samana päivänä, et saa hetkeksikään hengähtää, vaikka asiakkaita ei näy missään, kun on kiskuri hinnat. Työilmapiiri on ihan jäätävä.

   Itse pääsin pois sieltä paskasta muihin hommiin, ja olen enemmän kuin tyytyväinen. Kaikki työntekijät haluavat lähteä, ja moni lähtee opiskelemaan, koska hiustalo antaa aivan väärän kuvan hiusalasta. Kyllähän sekin jotain kertoo, kun kaikki työntekijät ovat nuoria ja koko ajan hiustaloissa ympäri suomea on työpaikka ilmoituksia avoinna.

  • Pelkkää paskaa saa niskaan tuolla. Älkää menkö.

  • Itsellä bruttotulo on Hiustalolla ollut n.1850€ Provisiopohjalla. Toki lisät tuo noin 100€,enkä ole päässyt provikoille mutta tyytyväinen olen ollut. Hiusalalla ei ole parhaat palkat,onneksi lisät nousevat nyt marraskuussa. Meidän liikkeessä on hyvä työporukka ja homma toimii.

   • kyllä teillä on huonot liksat , kun tosta ottaa verot pois, niin miten sillä elää?


   • hoitsutätit kirjoitti:

    kyllä teillä on huonot liksat , kun tosta ottaa verot pois, niin miten sillä elää?

    Helposti. Verot valmiiks vähennettyinä 1200€+lisät+provikat nii kätee tuli semmone noin 1550€. Palkka ei oo iso mut sil pärjää hyvin ku asettaa elämise oikeelle tasolle.

    Yleisesti tästä hiustalo -keskustelusta;
    Meidän liikkees on iha paras porukka ja en vaihtais sitä mihinkää. Vaikka työnantajana ei oo todellakaa mikää paras nii jokasessa ketjussa on huonot puolet.


  • Mun piti olla 3 kk harjoittelussa Hiustalolla, mulle riitti viikko ja lähin menemään.. tiuskitaan sen minkä kerkiää ja haukutaan työnjälkeä. Vitun paska paikka. Työpaikkakiusaamista ainakin harjoittelijoille

  • Työajat ovat epäsäännöllisemmät, kuin epäsäännölliset työajat. Tavallisesti yksi viikko sisältää sekä aamu-, että ilta- ja välivuoroja. Iltavuorosta saa siis mennä aamuun harvinaisen usein. Työvuoroista tiedät parhaassa tapauksessa seuraavat kaksi viikkoa kerrallaan. Pahimmassa tapauksessa et edes sitä. Et saa tietää edes seuraavaa vapaata lauantaita etukäteen, ellei se satu kuulumaan tulevaan kahteen viikkoon.

   Työnantajan puolesta työajoissa ei löydy joustoa mihinkään suuntaan, mutta työntekijältä sitä on löydyttävä joka suuntaa.

   Kannustava palkkaus tarkoittaa sitä, että raadat peräsuoli pitkällä koko kuukauden ja saat tilillesi aika mitättömän korvauksen menetetystä vapaa-ajastasi, vaikka olisit päässyt tämän maagisen provikkarajan yli myynneilläsi.

   Firman johto on ottanut linjauksen, jonka mukaan sairaanhoitajan kirjoittama todistus sairausajasta ei kelpaa sairaslomapalkanmaksun perusteeksi. Tämä ok, sillä sittenhän työnantaja on esittänyt sen lääkärin, jolta todistuksen voi hakea (työterveys). Tai niin sitä äkkiä luulisi. Työterveyttä ei näe enää omalla ajalla suoritetun työhöntulotarkastuksen jälkeen, vaan sairaslomatodistukset haetaan jo valmiiksi ylikuormitetulta julkisen puolen lääkäriltä tai yksityiseltä lääkäriltä, jonka maksat itse.

   Sairaslomallasi sinulle soitellaan kotiin ja kysellään milloin pääset takaisin töihin.

   Myyntiäsi tarkkaillaan kokoajan ja kaikkien myyntitulokset tulevat koko liikkeen henkilöstön nähtäville esimiehen kommenteilla varustettuna.

   Ylitöitä liikkeissä ei tehdä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos asiakas saapuu väriin klo. 15.00 ja työaikasi loppuu klo. 17.00, mutta värissä kuluu aikaa enemmän kun tuo kyseinen kaksi tuntia, niin se on voi voi. Palkanmaksu loppuu klo 17.00.

   Kun olet työnteollasi kerryttänyt itsellesi täydet lomapäivät, sinua odottaa neljän viikon kesäloma. Tätä tosin et pidä neljänä perättäisenä viikkona, vaan se jaetaan ainakin kahteen, jossei jopa kolmeen osaan.

   Tästä voi jokainen itse päätellä, että miksi hiustaloihin haetaan työntekijöitä jatkuvalla syötöllä.

   • Tähän lisäisin vielä kahvitauot, jotka on tessissä määritelty. Teoriassa ne on olemassa, mutta käytännössä niitä ei kyllä pidetä. Niitä ei saa merkata listaan ja jos oot saanu juuri kahvikupin etees kun ovesta tulee asiakas, niin kahvihan jää siihen odottelemaan.

    Sen lisäksi tämä hiustalon "loistava" fiksaamo syö ne vähäsetkin provikat, jotka voisit saada.


   • Eikö teidän ammattiliito, oliko se se PAM, voi puuttua noihin epäkohtiin.


   • Ei. Työntekijät soittelevat kilpaa liittoon, mutta liitto ei voi tehdä mitään, koska kaikki nää asiat on suunniteltu siten, että ne joko hipoo nippanappa tessiä tai sit ne pystyy selittään niin, että se muka menis kuten tessissä.


  • Tuohon loma-asiaan lisäisin vielä sen, että työnantaja on määritellyt muutaman viikon vuodesta, jolloin kukaan ei ole lomalla. Näihin kuuluu mm. koulujen hiihto- ja syyslomat, sekä viimeiset viikot ennen koulun loppua ja ennen sen alkua. Aivan loistavaa ainakin kaikkien sellaisten työntekijöiden osalta, joilla on lapsia.

   • Sekä jouluviikko, pääsiäis viikko.. onhan noita. Ihan vitun paskaa.


  • Kuulostaa kamalalta paikalta työntekijälle. Liikevaihto huitelee 13 miljoonassa, joten tietää kuka on tyytyväinen. Toivottavasti asiakkaat tajuavat äänestää jaloillaan.

  • Kuulostaa tämä ketju niin tutulta, en voi käsittää miksi toimitaan näin. Toivon syvältä sydämestä että paska lentää vielä tuulettimeen ja omistaja pariskunta piston sydämeen. Loppuunpalaneita ihmisiä ja surullisia hiustalo tekee.

  • Vanha ketju mutta sama meno hiustalolla senkuin jatkuu.. Voi kumpa kampaajat tajuaisivat olla hakematta töihin tähän yritykseen... Työntekijöitä ei arvosteta...

  • Onpa ikävän tuntuisia kokemuksia työntekijöillä. Itse laitan tämän hiustalon nyt pysyvään boikottiin. Työntekijät ovat firmojen voimavara, ei rasite., ja heitä tulee kohdella arvonsa mukaisesti.

   • Aivan loistava työpaikka.Tessin mukaan
    menee kaikki.Palkka ajallaan,koulutukset yms.kohdillaan.
    Yrityksessä kuuluu tehdä tulosta, kummallista ajatusmaailma viljellään.
    Hyvin johdettu yritys.
    Palkka tessin mukaan,kannattaa laskea
    kuinka paljon saisi tehdä omassa yrityksessä töitä saadakseen kulujen jälkeen saman summan käteen,tai pääsisi korkeammalle tulotasolle.Saa painaa tosissaan töitä.Ihme ininää.


   • Taitaa olla yrittäjä itse tai joku hänen lähipiiriinsä kuuluva antamassa palautettaan.

    Yrityksessä kuuluu tehdä tulosta, olet oikeassa, mutta kukaan ei sitä määräänsä enempää pysty tekemään. Tuloksesta luvataan provikat. Olen tehnyt provikoita parissa eri yrityksessä; toisessa ne oli vajaa 100-150e/kk ja toisessa 14-17e/tunti (nämä siis peruspalkan päälle). Osaatko arvata kumpi oli Hiustalo?

    Kun katsoo kyseisen firman omistajan verotuloja, niin ei varmaan jää epäselväksi kenellekään, että Hiustalon työntekijät tahkovat tulosta.

    Palkka ajallaan? Se onkin vähintä mihin kyseinen yritys pystyy. Käyhän siinä aikasi kuluksi tekemässä kyselykierros lomarahojen oikeellisuudesta ja ajallaan maksamisesta. Saatat yllättyä.

    Vinkki vitosena: Kannattaa harkita toiminimen perustamista, koska hiustaloon antamallasi työpanoksella saat jo itse yrittäjänä ihan kivan leivän.


   • tulosta täytyy tehdä mutta onko oikein laatia mahdottomia tavoitteita kun asiakkaita on päivässä tasan yksi?


  • Työpaikkana aivan kamala, en suosittele kenellekkään. Vie koko ilon työnteosta ja tästä ammatista. Itsekin itkukurkussa joka aamu töihin menin. En ihmettele yhtään miksi kyseiseen paikkaan on kokoajan vapaita työpaikkoja, kertoo jo paljon. Tämä kannustavapalkkaus on myös täysin naurettava, koska provikkarajat ovat niin korkeat että niihin ei voi päästä. Vielä on olemassa hyviä ja kannustavia työpaikkoja ja tämä ei ole sellainen!

  • Olemme muutamassa tampereelle joulukuussa perheeni kanssa ja nyt työpaikkaa metsästän... Mol:in kautta hiustalo hakee useaan liikkeeseen tampereelle työntekijöitä....
   No kun lukee kommentit yllä niin enpä ihmettele enään, että miksi haetaan niin moneen pisteeseen tekijöitä eikä kommentit anna yrityksestä hyvää kuvaa.
   En hae kyllä tuollaiseen yritykseen töihin!!!

   • No tänne pääset varmasti töihin, todennäköisesti firman otetaan kuka vaan töihin kellä parturi-kampaajanpätevyys. Kannattaa kyllä pari kertaa miettiä ennen kun menee, tämä kyllä kasvatti jonkun verran kun sai nähdä millaisia työpaikkoja on myös niiden kivojen paikkojen rinnalla. Toivottavasti pilkka osuisi joskus yrittäjien omaan nilkkaan niinsanotusti.


  • Vanha ketju, mutta tuore aihe edelleen.

   Firma ei arvosta työntekijöitä eikä asiakkaita. Liukuhihnalla vaan asiakkaat sisään ja ulos. Provisiorajat korkeat, ja liikkeisiin palkataan koko ajan lisää väkeä, vaikka kysyntää ei olisi. Aiheuttaa sen, että vielä pienemmät mahdollisuudet päästä provisioille. Sairaslomia ei saa pitää, jotta esimiehet saisivat enemmän rahaa, siksi niistä soitellaan jatkuvasti perään ja pakotetaan töihin.

   Varsinais-suomessa ainakin ammattitaidottomat esimiehet, näköjään kuka tahansa teinipissis pääsee siihen hommaan pompottamaan nuorempiaan.

  • Älkääs nyt, ne katumaasturi-Porchet, talot ja etelänmatkat maksavat aika paljon, joten ei yrittäjällä ole varaa maksaa parempia provikoita, vaan kiristää täytyy myös TES:n tulkintaa venyttäen. Painetta, painetta työntekijöiden niskaan! Huhu kertoo, että tuotemyynnin provikoita syövät myös ne jatkuvat -70 % alennukset. Pitääkö paikkaansa? Eli tuotealennukset maksaisivat osittain työntekijät pienempinä provikoina?

   • No eikö näin? Saadaksesi muutaman euron provikkaa tuotteista täytyy sun verottoman tuotemyynnin olla 2000e/kk. Eli verollisena noin 2500e.


   • kyllä. provisiota syö jatkuvat tuote ja palvelualennukset. kaikki on koko ajan alennuksessa ja silti tavoitteet on samat. asiakasmäärät on liian pienet verrattuna tavoitteisiin, jotka ovat järkyttävän suuret. jatkuva kyttäys, negatiivinen ilmapiiri ja laatu heikkenee koko ajan tuotteissa ja palveluissa. osa tuotteista vuosia vanhoja ja niitä myydään edelleen. ajatelkaa!

    lafka toimii tessin mukaan, se on totta ja ikävä totuus. huono tes hiusalalla. en kylläkään ole varma onko provisiolle pääsemisen mahdollisuuksien heikentäminen laillista....


  • Teidän tekstinne kuulostaa aivan entiseltä Hairstorelta-onko vanha kettu siis tehnyt uuden liikkeen?Aikanaan sain todistaa samanlaisia epäkohtia siellä.Työkaverini työt loppuivat,kun tuli ilmi että hän on raskaana,esimies päätti pääsetkö lääkärille sen jälkeen kun olit näyttänyt kuumemittarisi lukeman,työpaikka kiusaamista harrasti yksi mielestään maailman mahtavin kampaaja homomies,palkka ei ollut sitä mitä luvattiin.Piti olla 1650 lähtö johon tulee provisio 10 000e myynnistä päälle,eikä se millä oikeasti perheeni kanssa kitkuteltiin 700e/kk.Monta tonnia jäi sille tielle,enkä varmasti tule niitä koskaan takaisin saamaan.

   • Ei oo sama omistaja. Kuulin myös tosta Hairstoren touhusta, mutta sehän taisi mennä jossain vaiheessa konkurssiin koko pulju. Nykyään toimii uudella nimellä New Hairstore ja eri omistajat. Nyt kai ihan ok työpaikka ? Helppohan se on nuoria vastavalmistuneita kusettaa tällä alalla kun ei tiedä oikeuksiaan.


  • Hiustalon esimiehille tulee tiukat ohjeet toimintatavoille tiedätte kyllä mistä/keneltä. Ja niistä toimintatavoista eivät esimiehet saa lipsua. Sen, ja monen muun asian takia, vaihtuvuus on esimiehissäkin kovaa luokkaa.

  • Hui hitto.... taidan jättää väliin vaikka ens viikolle oli haastattelu sovittu. Onko näistä säännöistä kellään sanottavaa, eli millasia ne on?

  • Hei!
   Luin kaikki kommentit läpi ja sama touhu jatkunut vuodesta toiseen. Itsekkin olen sen virheen tehnyt, että astunut jalallani kyseiseen firmaan. Se on täysin totta että palkkaus on ihan huijausta ja sairaslomia et saa pitää. Tai kun yrität pitää niin silti joka päivä sinua pyydetään tulemaan töihin. Esimiehet on ihan kamalia puhuvat pahaa työntekijöistä ja kokoajan tulee jotain negatiivista. Tässä firmassa asiakkaita niiataan ja työntekijöitä moititaan vaikkei olisi tehnyt mitään väärää. Vuoden päivät kävin itku kurkussa töissä, sain firmasta paniikkikohtauksia useaan otteeseen. Otin yhteyttä työterveyteen, työsuojeluun yms. Ei mistään apua joten irtisanouduin terveyteni takia. Harmi että piti polttaa itseni niin loppuun ennenkuin tajusin ettei tämä ole sen arvoista. Varoituksen sanana kaikille älkää vaan missään nimessä menkö töihin hiustaloon vaikka työhaastattelussa paikka ja esimiehet vaikuttaisi miten mukavilta tahansa sitä se ei tule olemaan.

  • Älkää hyvät ihmiset menkö hiustaloon töihin, jos oma mielenterveytenne on teille yhtään kallisarvoinen asia. Täysin epäammattimainen johto, joka ei ole kuullutkaan työhyvinvoinnista, työn joustoista, jaksamista tukevasta työvuorosuunnittelusta, työntekijöiden arvostamisesta ym.

   Palkka ala-arvoisen huono, vaikkakin tessin sallima. Se ei silti tarkoita etteikö työstä voisi maksaa ansaittua palkkaa, johan se olisi kilpailuvalttikin. Tosin tämä firma luottaa siihen, että aina on tulijoita koulunpenkiltä ja siksi eivät panosta työntekijöihin. Sairaslomia ei sallita ja sairaslomalta soitellaan töihin tai osittaiselle työajalle. Pakollisiin menoihin ei järjesty vapaata, jousto on täysi nolla. Niin kuin täällä joku aiemmin kirjoitti, niin omiin hautajaisiinkaan ei vapaata varmaan järjesty. Varoituksia jaellaan aivan epäolennaisista asioista.

   Aivan luokaton firma :(

  • Avoimia työpaikkoja katsoessa vaikuttaa, että ei ole tuohon firmaan menijöitä edes suoraan koulun penkiltä. Työntekijöiden haku on jatkuvaa.

  • Älkäö menkö kyseiseen lafkaan töihin. Täysin läpimädät omistajat, jotka tulevat Tampereen myymälöissä ikkunan taakse pälyilemään huolitko hetkeäkään takahuoneessa. Luulisi, että 13m liikevaihtoon vaaditaan muutakin tekemistä kuin työntekijöiden terveyden raiskaus.

  • En sitten kyllä vertaa millään tavalla tätä kusista firmaa Newhairstoreen. Storella työntekijää arvostetaan 10000 paremmin. Myöskin storella itse saan erinomaista palkkaa kevytyrittäjänä. Hiustalo oli kusisin työpaikka ikinä. Siellä velkaantuu ihminen.

  • Miten hyvin Hiustalo hoitaa palkan lisäksi muut työnantajan velvoitteensa kuten lomarahojen maksun ajallaan yms?

  • Palkka tulee ajallaan, mutta sehän on luokattoman huono. Luvatuille provisioille ei juuri pääse, provisiorajat on niin korkeat. Hiusalalla ei ole tällä hetkellä voimassaolevaa tessiä, joten yrittäjä voi maksaa palkkaa mitä tahansa. Tänä keväänä ilmoittivat ystävällisesti, että kesän lomaraha maksetaan vasta 10. joulukuuta jos työsuhde on voimassa tuolloin. Aiemmin raha maksettiin toukokuun palkan yhteydessä. Kuka työntekijöitänsä arvossa pitävä työnantaja tekee tällaista? Kuvitteleeko yrittäjä tällä pitävänsä työntekijät firmassa? Olevan tuottavia tyytyväisiä palkollisia? Omasta lomastaan hän varmaan ei ole tinkinyt. Monen työntekijän kesälomasuunnitelmiin tämä varmasti teki ikävän loven.

  • Hiustalon viimeksi julkaistun tilikauden tulos on ollut noin 1,5 miljoonaa euroa!! Voittoa on kertynyt tuon verran ja sen päälle he näköjään eivät edes maksa pienipalkkaisten työntekijöidensä lomarahoja vakiintuneen käytännön mukaisesti. Kuulostaa uskomattomalta! Lyön vaikka vetoa, että kohta ovi käy kiihtyvään tahtiin ulospäin tuosta firmasta.

  • Ovi taitaa käydä jo. Porukka lähtee ja uusia ei ole tulossa. Yrittäjän olisi aika avata silmänsä tai kohta saa pistää toimipisteitä kiinni. Olisi aika arvostaa niitä, jotka mahdollistavat tuon miljoonatuloksen.

   • Itse jouduin esimiesten silmätikuksi, pitivät lukemattomia palavereja epäkohdista työskentelyssäni ja väittivät että kieltäydyn töistä. En saa vittu viedä edes roskia kun epäilevät että poltan tupakan samalla!! Vaikka en ole koskaan jäänyt kiinni tupakoinnista työajalla. Kuukausi sitten pitivät palaverin ja uhkasivat koeaika purulla-> jäin sairaslomalle ja nyt kutsuivat kuulemistilaisuuteen. Ihme kiusaamista aluepäälliköstä lähtien. Sairaslomani oli määrä kestää kuukauden ja kun tämän ilmoitin esimiehelle, parhaimmillaan hän soittaa kaksi kertaa viikossa tulenko töihin ja mikä tilanne. Vaikka olen suoraan sanonut että olen sairaslomani loppuun. Kahvitaukoja en saa pitää ja heti kun menen yksin takahuoneeseen, olettavat että istun kahvilla ja tästä seuraa puhuttelu. Koska ilmeisesti Hiustalossa ei kahvitaukoja saa pitää jos muut työntekijät eivät ole aikataulultaan ehtineet. Odotan innolla mitä kuulemistilaisuudessa minun kerrotaan nyt tehneen ja purkavatko sopimukseni.. toki tähän tilaisuuteen minun ei tarvitsisi osallistua koska olen sairaslomalla.


  • Uskokaa jo, ne Porschet eivät ole halpoja autoja.

   Hiustalo taitaa olla aika säännöllinen näky työtuomioistuimessa. Viimeisimpänä yhtenä valittajana liittyen "ASIA: Työehtosopimuksen yleissitovuutta koskeva valitus". Tuon Hiustalo ja muut valittajayritykset hävisivät (päätös 6.6.2019) työtuomioistuimessa. Jos työehtosopimuksen yleissitovuus on jollekkin firmalla tuollainen mörkö, että asiasta pitää yrittää riidellä työtuomioistuinta myöten, niin se kertoo yrityksen kulttuurista todella paljon. Voitto viime tilikaudella 1,5 €, eikä sekään riitä!

   • Korjaus... siis voitto tietenkin 1,5 miljoonaa euroa. :)


  • Mahtaa Hiustaloa harmittaa, kun hävisivät työtuomioistuimessa. Joutuvat noudattamaan työehtosopimusta.

   • TARKOITTAAKO ETTÄ TES VOIMASSA? Mistä kuulit?


  • Sori, se päätösteksti oli niin pitkä, että kirjoitin yllä väärää tietoa työtuomioistuimen päätöksestä. Kesäkuinen päätös oli, että TES ei ole yleissitova ja että työehtosopimuksen yleissitovuus on päättynyt 30.10.2018. Tuo työtuomioistuimen päätös perustui aikaisemmasta päätöksestä (=TES on yleissitova) valittaneiden yritysten haluun kumota yleissitovuus. Hiustalo oli siis yksi niitä valittajista. Minun mielestäni kaikkien kynnelle kykenevien kannattaa jättää tuo firma. Vaikuttaa, että sillä ei ole halua kunnioittaa vakiintuneita työehtokäytäntöjä. Kaikista uusista ja tulevista etujen heikennyksistä kannattaa kysyä lisää liitosta ihan vaan varmistuakseen, että heikennykset ovat lainmukaisia. Oli TES voimassa tai ei, niin työehtojen minimit kuitenkin säädetään erillisissä laissa.

  • Ja millä tuota yleissitovuutta voitaisiin perustella? No sillä, että palkkatyötä tekevät parturi-kampaajat järjestäytyisivät eli kuuluisivat liittoon! Liitolla ei ole oikein aseita kun edustettavia jäseniä ei ole riittävästi. Nykyajan nuoriso ei oikein tunnu tajuavan miksi olisi tärkeää kuulua liittoon. Kaupan alalla on sama edessä kun nuoret eivät järjestäydy ja ammattiliitto menettää mandaattinsa.

  • En todellakaan suosittele Hiustaloa, olen käynyt Palokassa monet kerrat asiakkaana aiemmin tyytyväisenä. Nyt ilmapiiri on sielä muuttunut ikäväksi.
   Moni työntekijä hengaa kassalla ja juoruaa muista työntekijöistä niiden selkien takana niin että me asiakkaat kuitenkin kuulemme sen, pesupaikallakin juttelevat toisilleen :(
   Tulee vain sääli niitä joista puhutaan hyvinkin ilkeään ääneen, mitä ne sitten meistä asiakkaista puhuvat siellä?

   • Tiedän hyvin tuon tunteen! Jos työntekijät eivät voi hyvin, heijastuu se väistämättä myös työpaikkaan. Toivottavasti firman johto osaa tukea työntekijöitään!


  • Mikä fiilis tämän firman työntekijöillä on nykyään?

  • Olen ollut jo useamman vuoden ko. firmassa töissä ja tyytyväinen olen aina ollut. Tietysti näin isossa firmassa on oltava kaikilla samat säännöt, joten jos olet enemmän yrittäjä tyyppinen tekijä, niin ei ole sinun työpaikkasi. Muuten voin suositella työpaikkaa.

   • Esimies(harjoittelija)? :D


  • Paska paikka olla töissä! Itku kurkussa menet jokaikinen päivä töihin. Sääntöjä sääntöjen perään. Jos kyseenalaistat sääntöjä, sinua uhkaillaan varoituksella! Pamissa on edelleen oma osasto Hiustalon työntekijöiden avuksi. Kannattaa tulla kokeilemaan kauanko pää kestää duunarina. Työntekijöitä ei todellakaan arvosteta! Esimiehestä ylöspäin haistakoot pitkän p*s*a*!!!

  • Ämmät jaksaa valittaa, pitäiskö se raha saada ilmaiseksi?

   • Ei siitä ole kysymys, vaan työehtosopimuksen ja lakien noudattamisessa ja oikeudenmukaisuudesta.


   • Minä en ole ämmä.


   • Olen mies, eikä täällä tosiaan saa mitään ilmaiseksi, sinä saat tehdä talkootöitä ,jos taloutesi sen kestää.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin linja ihmetyttää maailmalla

   "– Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä. Kertokaa edes, miksi teemme tämän. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että meitä johdetaan kuin lammasl
   Maailman menoa
   318
   10189
  2. Suomalaisten eristäytyminen näkyy jo koronatartuntatilastossa

   Hyvä juttu. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/be78bc0b-4a82-4fd2-a82b-15ffa09761da
   Maailman menoa
   187
   7325
  3. Hesburgerin omistaja vaatii valtiota korvaamaan

   kaikki liiketappionsa koronavirustilanteessa eli riihikuivaa rahaa heti. https://www.iltalehti.fi/talous/a/ca6b4409-671c-4de2-b1d0-ad8d511d043c
   Maailman menoa
   322
   2153