valiolla

valiollekko?

Onko kukaan töissä, tai tietääkö suurinpiirtein valion palkkoja?siis ihan pakkaus tai mitä hommia siellä nyt on, ei ihan varmaan mihinkään labraan minusta ole sinne?koulutusta ei ole, mutta elintarvikealaa muuten. eli jos tietoa valion palkoista niin infoa tänne.

20

6685

  Vastaukset

  • En tiedä minkälainen palkka siellä on muta luulen että siellä saisi maitoa juoda. Onhan sekin palkan päälle laskettava. Jos työvuoronkin aikana joisi kolme litraa maitoa on se jo kolmatta euroa. Vuodessa se tekisi jo viitisensataa ja jos juustoja tai jugurtteja saa ahmittua tai kotiinviemiseksi edullisesti niin kyllä siitä saattaa elintarvike ja ravintomuodossa etuina saada jo kuukausipalkan verran vuodessa kun ahnaasti syö. Tietysti niine ehtoine ettei sitten kotona syö kaupan tuotteita vaan elelee työmaan eduilla niiltä osin.

   • Valiolla on niin hyvä palkka, että pääsääntöisesti sinne otetaan töihin vain toinen toisensa sukulaisia. Säilyy siten rahat samalla suvulla. Edes koulutus tai työkokemus ei auta saamaan työpaikkaa, jos suhteita ei ole.


  • Valio on niin paljon lakkauttanut pieniä, että saaneeko palkta uusia, ennenkuin noista irtisanotuille on tarjottu töitä?

   Itse olen ollut joskus nuorena pikkumeijerissä kesätöissä, eri kuin valio.Työaikana sai syödä jäätelöä ja jugurttia niin paljon kuin halusi, kotiin ei kuitenkaan saanut viedä. Eipä tuota tehnyt kuitenkaan mieli, niiden valtavien pakkausten näkeminen riitti.

  • Olin valion juustolassa töissä 70 luvun alussa. Sain silloin jotain 950-1000 markkaa kuussa bruttona ja se tuntui kovalta liksalta silloin ainakin minusta koska olin vasta 15 vuotias. Silloin pääsi duuniin noinkin nuorena ja olinkin siellä kait pari vuotta tehden myös iltavuoroja vaikka se ei ollutkaan aivan laillista siihenkään aikaan? Juustoa sai popsia mielinmäärin mutta ei sitä niin hirveesti kuitenkaan tullut mutusteltua, jostain syystä :) Luulen, että liksat ovat niistä ajoista hiukan kihahtaneet ylöspäin.

   • On varmaan joo. Eli kyllä sieltä varmaan enemmän saa kuin 150 - 200 euroa kuussa.
    Haloo.


  • Itse olin vielä reilu vuosi sitten Valiolla varastomiehenä. Työ oli palkkaan nähden ihan ok, fyysistä ja rankkaakin paikoin, mutta ei minua haitannut. Siisti sisätyö kuitenkin. Enemmän rassasivat työmatkat, jotka poljin kesät talvet polkupyörällä. :P Peruspalkka oli suunnilleen 8e/h, mutta ehti nousta minullakin ainakin kerran tai pari, vaikka olin töissä vain n. 1,5 vuotta. Ei mitään isoja korotuksia, mutta kuitenkin. Opiskelijalle Valio oli oikein hyvä lisätulonlähde, vakityöksi suht rankka ja huonopalkkainen.

   Hassuna yksityiskohtana todettakoon, että nyt lähes vuosi Valiolla lopettamisen jälkeen olen ostanut jugurttia kerran tai kaksi. Ei ole enää jugurtti maistunut tauoilla vedettyjen purkkien jälkeen....

  • Ketju on jo iät vanha, mutta itse etsin aiheesta tietoa myöskin, joten oletan että joku muukin joskus etsii.

   Tämänhetkinen kuukausipalkka kokoaikaiselle, jolla ei kokemus- tai koulutuslisiä, työehtosopimuksen 1-tason palkka on 1599 euroa.

   • Niin ja siis työtehtävät ovat maidonjalostuksen teollisuudessa (ei esim. varastossa tai labrassa).


  • Mitähän ilta- ja yölisät sit lienee?

  • Iltalisä 15% ja yölisä 30% tuntipalkan päälle.

  • Kiitoksia!!

  • pikkujohtajilla 157000euroa/vuosi, seuraavalla tasolla jo 300000euroa/vuosi. Tiukausta tilanteesta huolimatta (tai juurikin siitä ja irtisanomisista johtuen) on ollut varaa korottaa merkittävästi palkkoja vuodelle 2014

  • Valiolla on käytössä tuotepakkaajilla SEL palkkaryhmät 3-5 ja tuotevalmistajilla MVL meipake palkkaus kokemus- yms pisteytyksineen. Tuotevalmistajalla peruspalkka voi olla reilusti päälle 3000€/kk. Ilta- ja yölisät yms siihen päälle. Ja kaikilla hyvät työehdot. Eikä työ ole ollenkaan niin raskasta ja puuduttavaa kuin monessa muussa elintarviketeollisuudessa. Meijerissä ei työskennellä liukuhihnalla. Suosittelen! :)

  • Varasto/pakkaus/kunnossapito noin 1600-2000 lisät ja ilmaiset tuotteet silloin tällöin.

  • Kunnossapito peruspalkka alkaen 3000€ ja siitä ylöspäin ja siihen tulee keskimäärin päälle 1500€ vuorolisiä keskeytymättömässä 3-vuorossa. Näin ainakin riksun Valiolla. Näin siis, MVL eli Meijerialan ammattilaisiin kuuluvilla kunnossapitäjillä niin tuotannossa kuin varastonkin puolella.

   • Ei helvetti ole peruspalkka 3000 e. Muutama vuosi takaperin tarjottiin työsopimusta kunnossapitoon 2200 e/kk. Koulutusta ja kokemusta pitkästi. Vastavalmistuneen alkupalkkasuosituskin on yli tonnin korkerampi kuin Valion tarjoama palkka. Haastattelijat olivat ihan kujalla. Kertoivat mm että Valiolla on kauppa jossa saa käydä vain valiolaiset. Tosipuheissa kauppa on avoin kaikille. Juustoja 6,63 e/kg. Kaupassa tuplahinta. Sutta ja sekundaa kuuluu tulevan aika useasti. Perhe- ja henkilösuhteet ovat tärkein valintakriteeri, mutta kaikki sukulaiset eivät halua tulla talkoisiin.

    Meipake on oma lukunsa. Esimiesten perseennuolenta on palkanmaksun eräs kriteeri.


   • Meipake.juu kirjoitti:

    Ei helvetti ole peruspalkka 3000 e. Muutama vuosi takaperin tarjottiin työsopimusta kunnossapitoon 2200 e/kk. Koulutusta ja kokemusta pitkästi. Vastavalmistuneen alkupalkkasuosituskin on yli tonnin korkerampi kuin Valion tarjoama palkka. Haastattelijat olivat ihan kujalla. Kertoivat mm että Valiolla on kauppa jossa saa käydä vain valiolaiset. Tosipuheissa kauppa on avoin kaikille. Juustoja 6,63 e/kg. Kaupassa tuplahinta. Sutta ja sekundaa kuuluu tulevan aika useasti. Perhe- ja henkilösuhteet ovat tärkein valintakriteeri, mutta kaikki sukulaiset eivät halua tulla talkoisiin.

    Meipake on oma lukunsa. Esimiesten perseennuolenta on palkanmaksun eräs kriteeri.

    Kyllä muuten helvetti varmasti on. Varsinki MVL:n sopparilla yli 3000e, SEL:in sopparillaki pääsee kunnossapidossa yli 2500e peruspalkalle. Ja näihin tietenkin sitten vuorolisät päälle. Ammattimiehelle ammattimiehen palkka, suunsoittajalle suunsoittajan palkka.


  • Tehhäänkö valion varastolla nykyään nollatyösopimuksia?onko joku tehny sen ja miten toimi

  • Millon Valio maksaa tulospalkkion työntekijöille viime vuodelta??

  • Huonot palkat ja ainakin Joensuun tehtaat tilat aivan homeessa. Jos homeeseen reagoi niin näille toimipaikoille ei ole mitään asiaa. Ihmettelen kuinka viranomaiset eivät reagoi asiaan?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia on ilkeä kiusaaja!

   Te, jotka jatkuvasti jaksatte lässyttää kuinka ihana, kiltti, herttainen, empaattinen, hyväsydäminen tuo botoxhirviö on... Niin tässäpä teille taas pi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   282
   2279
  2. Loppu tulee

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/de4f134c-da1b-45ba-88bd-47c1c70283ec Vihdoinkin Umpilla on tajuttu Jämsän heikon sijainnin merkitys bisnekselle. Vi
   Jämsä
   52
   1129
  3. Stefun sisko ja Sofia parhaat ystävät

   Stefun sisko laittanut ig storyyn videon Sofiasta sydämillä. Sofia laittoi ig storyynsa Stefun siskosta videota, Rapumestari ja pusuhymiö. Stefun sisk
   169
   1021