Sauli Niinistö tapaa Putinin Sotsissa

Asdertson

40

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Putin myhäilee

      Putin myhäilee kun USA, NATO, EU lähettivät tomppelin.

    • Antautumisviesti

      Niinistön lähettäminen tarkoittaa, että USA, NATO, EU ovat antautuneet.

      Kuten Niinistö itsekin sanoo, hän ei ole rauhanneuvottelija. Niinistöhän ei osaa neuvotella eikä keskustella.

      Hänellä on taloudellisen sodankäynnin antautumisviesti Putinille.

    • 16+8

      Neuvottelujen vähyyshän on johtunut nimenomaan Venäjästä, ei Suomesta.
      Onneksi Putin alkaa vähitellen järkiintyä, ainakin puheidensa perusteella.
      Tosin luottamus niihinkin on hyvin lähellä nollaa, koska jatkuva ristiriita tekojen ja puheiden välillä on ollut valtava ja suoranaisista valheista on jäänyt kiinni niin monta kertaa.

      Toivottavasti Venäjä nyt vähitellen rauhoittuu aggressioissaan ja sotaintoilultaan...

    • Venäjä pulassa

      USA, NATO ja EU ovat niskan päällä kauppasodassa!

      Putin aneli Niinistöä Moskovaan. Niinistö matkustaa mukanaan viesti, että EU ja NATO vaativat Venäjään pysymään sopimuksissaan ja luopumaan kapinallisten tukemisesta!

      Venäjä on pulassa, koska pakotteiden vuoksi sen taloudellinenkehitys on kääntynyt laskuun!

      On selvää, että kauppasodasta kärsii kaikkein eniten Venäjä itse!

      • Lännen_Narrit

        Paskat! Nöyrä ja onneton luuseri Suomi kärsii eniten pakotteista! Mutta vittuako sillä väliä, olemme itsenäinen maa ja silti käskyt tulevät rapakon takaa! On suurta ylpeyttä olla Suomalainen, vittu mä sanon.


    • Kova sana

      Niinistö elää nyt poliittisen uransa huippuhetkiä, mutta ei omasta ansiostaan.

      Niinistö on niin tollo, että puskee Suomea Natoon, jolloin Suomen erityisasema, Suomen kunnioitus sekä Suomen presidentin arvo joutuvat romukoppaan Nato-tunkiolle.

      Puolueettomana, sotilaallisesti liittoutumattomana Suomi ja Suomen presidentti on kova sana.

    • Suomen presidentti matkustaa siis Venäjälle keskustelemaan Ukrainan kriisin lopettamisesta. Ei sellaista ole aikaisemmin tapahtunut. Ainakaan minun tiedossani ei ole vastaavaa Suomen historiassa. Vai onko jollakin muulla? Jos on niin antaa tulla.

      Tiedossani ei ole, että Kekkonen tai Koivisto olisivat presidenttikausinaan käynyt neuvotteluja tai toimineet välittäjinä Afganistanin sodan lopettamiseksi. Ei Kekkonen myöskään ollut mitenkään aktiivinen Vietnamin sodan loppuun saattamiseksi.

      Joten voidaan syystä sanoa, että olemme näkemässä aivan uudenlaisen Suomen ilmentymän.

      • Yläpäähän

        hei suomalainen2,

        oletsä sotilas tai muuten vaan koulunsa keskeyttänyt tai kokoomuslainen vaan.

        Otappa netistä Kekkonen ja ETYK jos vaikka yläpää alkaisi skulaamaan.


      • Asdertson

        Hmm...totta.

        Oikeasti näin Venäjän ja Ukrainan kriisiin vain yhden ratkaisun, ja se on, että Venäjä ja Ukraina pääsevät sopuun keskenään. Kaikki sen ulkopuolinen on yhtä "Molotov-Ribbentropia", jossa suuret ulkopuoliset maat sopivat asioista keskenänsä pienen, välissään olevan maan ylitse ja sen etuja kuuntelematta.

        Avainasemassa on Krim. Venäjähän sen miehitti varsin törkeällä tavalla. Onko Krim palautettavissa Ukrainalle? Ehkä ei, jos sen asukkaat todella koetun jälkeenkin haluavat Venäjän-yhteyttä ja uskovat siitä enemmän hyötyvänsä. Silloin Ukrainan on tavallaan hyväksyttävä tilanne, saatava Krimistä käypä korvaus, ja ehkä on vielä uusittava se äänestyskin, jolla Krim Venäjään liitettiin.

        Suomi ja Sauli Niinistö ovat mielestäni oikeilla jäljillä siinä, että nimenomaan Venäjä ja Ukraina on saatava samaan pöytään asiasta sopimaan. Siis ei USA, NATO, Viron hallitus, Suomi yms.

        Kansainvälisissä kriiseissä on tyypillistä tuo "kun pitkittyy, niin mutkittuu". Samanlaisia umpikujia kuin Afganistan ja Irak ovat, ei kansainväliseen politiikkaan kaivata. Niissäkään pulaa ei ole ollut ulkopuolisista neuvojista eikä annetun aseistuksen määrästä - pulaa on ollut paikallisten mahdollisuuksista päästä sopuun kahdenkesken ja paikanpäällä, ilman viisaita ulkopuolisia neuvojia.


      • Suomettunut haave
        Yläpäähän kirjoitti:

        hei suomalainen2,

        oletsä sotilas tai muuten vaan koulunsa keskeyttänyt tai kokoomuslainen vaan.

        Otappa netistä Kekkonen ja ETYK jos vaikka yläpää alkaisi skulaamaan.

        Kekkonen ja ETYK vaikuttaa korkeintaan alapäähän! Vanhat YYA-homekorvat vain saavat siitä enää orkkuja!


      • Asdertson

        Kekkosen aikana emme olleet EU:n jäseniä, ts. tässä kai sittenkin edes jollain tapaa yhteisessä veneessämme. Ja Afganistanin välittäjäksi ei eurooppalainen Suomi nyt yhtä motivoituneesti olisi lähtenytkään kuin toisen eurooppalaisenmaan, Ukrainan takia.

        Ennen kaikkea Ukraina-Venäjä -kriisi on noiden kahden maan keskenäinen tragedia. Veljeskansat tuskin saattoivat kuvitella sotatilannetta välilleen. Vain pari kuukautta sitten nähtiin kuvia ukrainalaissotilasta, jotka mieluummin kyynelsilmin luovuttivat aseensa separatisteille, kuin lähtivät tilanteeseen, jossa ukrainalaisen olisi pitänyt ampua toista ukrainalaista.

        Venäjä on pelannut kaksilla korteilla - se sekä on että ei ole konfliktissa mukana. Juuri saadun tiedon mukaan Ukrainaan tunkeutuneita venäläispanssareita olisi pommitettu. Putin kiistää sellaisia edes siellä olleen. No, kerrankin onnellinen konflikti: mahdolliset uhrit eivät kuuluneet kenellekään. UFO:sta kai laskeutuneet. Tai Ukrainan disinformaatiota.

        Joka tapauksessa, yhteiseen neuvottelupöytään on maiden päästävä.

        Joko olette ostaneet alejuustoa?


      • Yläpäähän kirjoitti:

        hei suomalainen2,

        oletsä sotilas tai muuten vaan koulunsa keskeyttänyt tai kokoomuslainen vaan.

        Otappa netistä Kekkonen ja ETYK jos vaikka yläpää alkaisi skulaamaan.

        ETY-konferenssissa ei käsitelty mitään Euroopassa käynnissä ollutta kriisiä. Konferenssin tarkoitus oli liennyttää suurvaltasuhteita ja vakiinnuttaa Euroopan tilanne. Sen mukaan rajojen piti olla myös muuttumattomia.

        Tosin rajoissa tapahtui väkisin muutoksia kun rautaesirippu repesi: Saksa yhdistyi ja entiset neuvostotasavallat itsenäistyivät, mutta tarkoitus oli kuitenkin saada valtioiden väliset rajat koskemattomiksi. Ukrainan kohdalla se ei ole toiminut.

        Mutta asian ydin on kuitenkin, että Euroopassa ei käyty mitään sotaa silloin kun ETYK:n asiakirjat allekirjoitettiin, joten sitä ei voida verrata Niinistön vierailuihin Venäjälle ja Ukrainaan.


    • UPI raivona

      Kokoomuksen johtama UPI on ihan raivona kun Niinistö on pyytänyt lupaa tavata Putinin ja kun Putin on suostunut ja kun Niinistö lähti Moskovaan.

      • Kylähullu valehtelee

        UPI on itsenäinen organisaati, joka ei ole laisinkaan 'raivona', koska:

        - tapaaminen oli sovittu jo vuosi sitten
        - Putin ei ole 'suostunut' siihen vaan pitänyt sovitusta kiinni


      • Avutonta raivoa

        Aivan, eikä UPIn Aaltola pystynyt pitämään raivoa omana tietonaan vaan se raivon piti toitottaa julkisuuteen.


      • Kylähullun raivo
        Avutonta raivoa kirjoitti:

        Aivan, eikä UPIn Aaltola pystynyt pitämään raivoa omana tietonaan vaan se raivon piti toitottaa julkisuuteen.

        Aaltola oli täysin rauhallinen ja puhui asiallisesti!

        Kylähullu itse kähisee itku kurkussa eikä pysty muodostamaan kunn oin lausetta!


    • Niinistö-mutinaa

      Niinistö ei saanut sanotuksi miksi on tullut tapaamaan Putinia.

      Putin luuli koko ajan, että Niinistö on tullut keskustelemaan Suomen ja Venäjän suhteista ja talousasioista, mutta Niinistö vaan toisteli epäselvään mutisevaan tapaansa, että ei ole tullut puhumaan Suomen asiosta eikä taloudesta.

      • Putin tyytyväinen

        Hyvinsaivat ajan kulumaan näinkin!

        Tapaamisessa on se etu, että Putin ei pelkää sitä. Hän muistaa vielä hyvin Halosen inhan tavan tarrata Putinin solmioon ja kiskoa siitä kunnes äijäparka sinersi!


    • Kuin hakattu

      Niinistö oli taas kuin nyrkkeilymatsin hävinnyt Putinin vierellä lehdistötilaisuudessa, punakka, pönäkkä, punaposkinen, syvät rypyt, pussit silmien alla.

      Häväjän osa on tietysti kova. Putin oli frääshin näköinen. Niinistöä painoi paitsi häviö, se, että hän tiesi että Putin tietää hänen Venäjän vastaiset NATO-metkut.

      • Asdertson

        Hauska tuota oli seurata, tuota tapaamista.

        Kuinka Venäjän päämies oli päättänyt olla coolin korrekti, ikään kuin kuunteluoppilas, joka kuuliaisesti otti vastaan opettajansa nuhteita.

        Tai siltähän se vain päälle päin näytti. Todellinen sisältö oli keskusteluissa, jotka käytiin kameroiden ulottumattomissa.

        Venäjälle selvästi on yhä tarpeen Suomen kaltainen maa, jonka kanssa ollaan "hyvissä" väleissä. Venäläiset uutisvälineet tulkitsivatkin tapausta omaan tapaansa - hymyilyä minussa herätti kuitenkin sen ilmeinen hyväntahtoisuus Suomea kohtaan.

        Mitenpä muuten tapaaminen oliskaan voinut mennä?

        Odottiko joku Putinin julkisesti nöyryyttävän Niinistöä kameroiden edessä, paiskaavan oven tämän nenän edestä kiinni ja haistattavan pitkät koko EU:lle?

        Venäjän etu on hajottaa EU:n yhteinen rintama, ja siinä se on onnistumassakin. Saksa ja Ranska ovat rajanneet pakotteiden ulkopuolelle kaiken mikä niitä itseään voisi vahingoittaa. Ranskalainen miljonääri jo suunnitteli hotelliprojektia Krimille hyvässä sovussa Venäjän kanssa.

        Ja Suomi murehtii juustojaan, jotka se voi itsekin syödä.

        Ukrainan kriisi ratkaistaan Ukrainassa. Muuten se ei ratkea.


      • E. Rommel.
        Asdertson kirjoitti:

        Hauska tuota oli seurata, tuota tapaamista.

        Kuinka Venäjän päämies oli päättänyt olla coolin korrekti, ikään kuin kuunteluoppilas, joka kuuliaisesti otti vastaan opettajansa nuhteita.

        Tai siltähän se vain päälle päin näytti. Todellinen sisältö oli keskusteluissa, jotka käytiin kameroiden ulottumattomissa.

        Venäjälle selvästi on yhä tarpeen Suomen kaltainen maa, jonka kanssa ollaan "hyvissä" väleissä. Venäläiset uutisvälineet tulkitsivatkin tapausta omaan tapaansa - hymyilyä minussa herätti kuitenkin sen ilmeinen hyväntahtoisuus Suomea kohtaan.

        Mitenpä muuten tapaaminen oliskaan voinut mennä?

        Odottiko joku Putinin julkisesti nöyryyttävän Niinistöä kameroiden edessä, paiskaavan oven tämän nenän edestä kiinni ja haistattavan pitkät koko EU:lle?

        Venäjän etu on hajottaa EU:n yhteinen rintama, ja siinä se on onnistumassakin. Saksa ja Ranska ovat rajanneet pakotteiden ulkopuolelle kaiken mikä niitä itseään voisi vahingoittaa. Ranskalainen miljonääri jo suunnitteli hotelliprojektia Krimille hyvässä sovussa Venäjän kanssa.

        Ja Suomi murehtii juustojaan, jotka se voi itsekin syödä.

        Ukrainan kriisi ratkaistaan Ukrainassa. Muuten se ei ratkea.

        Pisti silmään ihan sama asia. Putin oli vähän sen oloinen, kuin Niinistö olisi vähintäänkin tukistanut ja ellei peräti antanut ympäri korvia.

        Mutta toisaalta, onhan vierasta kohdeltava asianmukaisesti ja tasavertaisesti, hyväksyttävä eriävätkin mielipiteet.
        Ja todelliset keskustelut ja asiapuoli tietenkin oli kaikkinensa julkisuudelta suojassa.


    • Niinistö pelottaa

      Venäjälläkin media puolustaa Niinistöä kuten Suomessakin.

      Kaikki pelkäävät, mitä Niinistö suustaan päästää:

      Ylen toimittaja ajettiin pois kesken Niinistön puheenvuoron Sotshissa.

      • E. Rommel.

        Jos näin on, en ihmettele yhtään...onhan Yle ollut mielipiteineen vaarallinen koko yhteiskunnalle.


    • Sekava Niinistö

      Tuomiojakaan ei saa selvää Niinistöstä.

      Tuomioja: Vaikea sanoa, onko Venäjän suhtautuminen Ukrainan kriisiin muuttunut.

      • Asdertson

        Eihän Sauli Niinistö sitä päätä, millaiseksi Ukraina ja Venäjä välinsä haluavat laittaa.

        Siinä Tuomioja on realisti.

        Huolimatta NATO:sta ja EU:sta Ukrainan ja Venäjän on selvitettävä välinsä itse. Uskon niiden myös sillä tiellä jo olevan. Tarkoittaako tämä Krimin palautumista Ukrainalle, en osaa sanoa, mutta en pidä sitä todennäköisenä. Pikemmin Venäjä lupaa jonkin symbolisen korvauksen Krimistä.

        Parempi laiha sopu kuin lihava riita.

        Taipumattomuus Krimistä ja Ukrainan uhmaamisen jatkaminen kostautuvat Venäjälle sikäli, että Ukraina on silloin yhä halukkaampi NATO-jäseneksi. Sitä skenaariota vasten Venäjä voi tietenkin lohduttautua olleensa ennalta oikeassa Krimin miehittäessään, sillä miehityksellä pelastettiin edes Sevastopolin laivaston joutuminen NATO:n käsiin.


      • bäckman
        Asdertson kirjoitti:

        Eihän Sauli Niinistö sitä päätä, millaiseksi Ukraina ja Venäjä välinsä haluavat laittaa.

        Siinä Tuomioja on realisti.

        Huolimatta NATO:sta ja EU:sta Ukrainan ja Venäjän on selvitettävä välinsä itse. Uskon niiden myös sillä tiellä jo olevan. Tarkoittaako tämä Krimin palautumista Ukrainalle, en osaa sanoa, mutta en pidä sitä todennäköisenä. Pikemmin Venäjä lupaa jonkin symbolisen korvauksen Krimistä.

        Parempi laiha sopu kuin lihava riita.

        Taipumattomuus Krimistä ja Ukrainan uhmaamisen jatkaminen kostautuvat Venäjälle sikäli, että Ukraina on silloin yhä halukkaampi NATO-jäseneksi. Sitä skenaariota vasten Venäjä voi tietenkin lohduttautua olleensa ennalta oikeassa Krimin miehittäessään, sillä miehityksellä pelastettiin edes Sevastopolin laivaston joutuminen NATO:n käsiin.

        juuri näin Sevastopolin säilyminen Venäjällä ensiarvoisen tärkeää muulla ei niin suurta väliä.


    • USAn juoksupoika

      Presidentti ja presidentin kanslia yrittävät salata Niinistön juoksupojan roolin salaamalla Niinistön puhelinsoitot USA:han.

      Presidentin kanslia ei kerro eikä kommentoi, minne Niinistö soitti matkansa jälkeen, mutta presidentti Niinistö soitti Putinin "neuvottelujen" jälkeen muutaman puhelun sekä EU-maihin että EU:n ulkopuolelle.

      • Moskovan tiltu?

        "Presidentti ja presidentin kanslia yrittävät salata Niinistön juoksupojan roolin salaamalla Niinistön puhelinsoitot USA:han."

        Koska USA:han ei ole soitettu ei sellaisia 'soittoja' tarvitse salata. Soitot ovat tapahtuneet vain kylähullun harvan pään sisällä hänen keksintöinään!

        "Presidentin kanslia ei kerro eikä kommentoi, minne Niinistö soitti matkansa jälkeen, mutta presidentti Niinistö soitti Putinin "neuvottelujen" jälkeen"

        Miksi presidentin puheluita PITÄISI kertoa tai kommentoida? Oletko nähnyt jossakin luettelon Putinin puhelinsoitoista?


    • Kengät sanoo koo koo

      Niinistö ei uskaltanut edes katsoa Putinia silmiin.

      Niinistö puhui kengänkärjilleen.

      • Tiltu valehtelee

        Niinistö nakitti hellittämättä Putinia silmiin, jolloin huonon omantunnon omaava sotaisa Putin käänsi oman katseensa kenkiinsä. Siitä alkoi Putinin matelu!


      • niinkö?
        Tiltu valehtelee kirjoitti:

        Niinistö nakitti hellittämättä Putinia silmiin, jolloin huonon omantunnon omaava sotaisa Putin käänsi oman katseensa kenkiinsä. Siitä alkoi Putinin matelu!

        "Siitä alkoi Putinin matelu!"

        Kenelle putin sitten oikein mateli?
        Ei ainakaan salelle.


      • Tiltu valehtelee
        niinkö? kirjoitti:

        "Siitä alkoi Putinin matelu!"

        Kenelle putin sitten oikein mateli?
        Ei ainakaan salelle.

        Nimenomaan Salelle. Putler tykkää matelusta! Se on venäläisille toinen luonto!

        Etkö itsekin ryömi tavan takaa!


      • Natottajat_Solmussa
        Tiltu valehtelee kirjoitti:

        Nimenomaan Salelle. Putler tykkää matelusta! Se on venäläisille toinen luonto!

        Etkö itsekin ryömi tavan takaa!

        Ai nyt matelu on Venäläisille se toinen luonto, eikös se ollutkaan se AGRESSIIVINEN ja ARVAAMATON käytös!!!? Koittakaa Natojuntit jo päättää!


    • Klassinen farssi

      Niinistö oli hävinneen näköinen, alistunut, maahan katsova, armoa anova, ryppyinen naama, punaiset posket, punakka-pönäkkä, tapittavat silmät, pussit silmien alla.

      Putin oli ihan ok.

      • Tiltu erehtyy

        Niinistö oli rauhallisen asiallisen ja valppaan näköinen. Putin-parka oli taasen alistunut, armoa anova, ryppyinen naama, punaiset posket, punakka-pönäkkä, tapittavat silmät, pussit silmien alla.

        Putlerilla oli huolia..


    • Koiran hommaa

      "Niinistö oli hävinneen näköinen, alistunut, maahan katsova, armoa anova, ryppyinen naama, punaiset posket, punakka-pönäkkä, tapittavat silmät, pussit silmien alla.

      Putin oli ihan ok."

      Ulkomaalaiskommentti: Ei tarvinnut edes kuunnella, mistä keskusteltiin, riitti kun näki keskustelijat. Niinistö oli säälittävän oloinen kun taas Putin oli voimissaan.

      • Tiltulle totuus

        Venäläiskommentti: Kkn näki keskustelijat. Putin oli säälittävän oloinen kun taas Niinistö oli voimissaan ja tasapainoisen oloinen!


    • EUn Tiltu

      Niinistö on EUn Tiltu:

      Presidentti Niinistö raportoi keskusteluista Putinin kanssa EUn Barrosolle ja Van Rompuylle.

      • Moskovan tiltu

        Presidentti Niinistö ei raportoi kenellekään! Ja vaikka raportoisi niin parempi sekin kuin inha Moskovan tiltu! Eikö sinua hävetä se kuinka alas olet vaipunut!


    • t_halonen

      Niinistö on surkean huono pressa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      17
      2320
    2. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      189
      1851
    3. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      136
      1799
    4. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      129
      1631
    5. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      145
      1622
    6. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      185
      1247
    7. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      317
      1216
    8. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      114
      1153
    9. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1054
    10. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      95
      1045
    Aihe