Platoninen suhde

ulos vai tulos

Onko kenenkään avioliitto muuttunut platoniseksi suhteeksi?

Itse olen saanut tätä elää jo neljävuotta. Puolisoni käytös muuttui. Aikaisemmein niin tunteellisesta, aktiivisesta, viriilistä miehestä tuli itsekäs, työuraansa keskittyvä, "fyysisesti läsnä, henkisesti poissa" oleva asuinkumppani.

Millään, mistään en saa häntä kiinostumaan mistään. Masentunut hän ei ole, kun jaksaa työnsä, ja jatkuvat työmatkat, ym. yksikseen menevät riennot. Onko sitten olemassa valikoivaa masennusta, kun näkee perheensä, puolisonsa, kotityöt ja vastuut, joita on paettava läppärille ja tv:n ääreen?

Onko muilla vastaavaa kokemusta, ja mistä löysitte ratkaisun?

6

3207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voiko olla

      Voiko hänellä olla toinen?

    • tulos ulos

      Työ syö henkisesti ,sitä ei vaan itsekkään huomaa,masennus. Joku pitää tulla ,ettää herää tähän maailmaan. Olen vain itse kokenut tällaiseta.

    • Tiitukka.,.,.,.

      Voi harmi...kyllä parisuhteeseen pitäisi kuulua seksi ja läheisyys. Sillähän on jo tieteellisestikin todistetusti positiivinen merkitys omaan hyvinvointiin niin fyysiseen kuin henkiseenkin, puhumattakaan parisuhteeseen vaikuttamisesta.

      Pitkään olette olleet tuollaisessa tilanteessa. Oletteko puhuneet asiasta? Toivottavasti.

      Sinun ei tarvitse "saada miestäsi kiinnostumaan mistään" mutta voit oman näkökantasi tilanteesta kertoa ja myös sen, ettet ole tyytyväinen siihen ja aiot omalta osaltasi tehdä muutoksia. Jos miehesi on tyytyväinen tilanteeseen, hänhän ei muutu mutta mikäli hänkin kokee, että ongelma on olemassa, voi olla että hänkin havahtuu tilanteesta.

      Pidä huoli omasta jaksamisestasi ja tuollaisessa tilanteessa voi myös miettiä eroa koska ethän sinä missään parisuhteessa elä.

    • huomautus

      Tiedoksi: platoninen suhde ei ole yhtä kuin seksitön suhde. Platoninen rakkaus on syvää henkistä yhteenkuuluvuutta, voimakasta kiintymystä, vaikkakin ilman seksuaalista latausta. Koetko todella tuota henkisesti poissaolevan miehen kanssa?

    • Hei nimimerkki, ulos vai tulos

      Mietit mitä tehdä platoniseksi muuttuneen avioliittosi kanssa. Kuinkahan kauan olette olleet naimisissa, yhdessä? Kaikissa parisuhteissa on monenlaisia vaiheita. Tuo teidän "hiljainen" vaiheenne on kestänyt jo 4 vuotta. On jo hyvä tehdä asialle jotain. Joku kysyikin oletteko ääneen ja suoraan puhuneet asiasta. Ellette, yritä tehdä pikaisesti keskustelun avaus. Voitte tai vaikka sinä yksi, ellei miehesi halua mukaan, mennä perheneuvontaan. Ulkopuoliselle keskustelusta on yleensä aina hyötyä, jos kahdenkesken ei juttu etene. Kannattaa yrittää korjata tilanne, se on mahdollista, jos on tahtoa.

      Kaikkea hyvää,
      Pirkko-pappi

    • Anonyymi

      Moni mies pystyy vuosia käymään vieraissa ja elämään vaimon kanssa platonisessa suhteessa. Erotiikka siis kodin ulkopuolella ja kotona kulissit lasten takia. Tämä on elämää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2089
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      201
      1773
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1685
    5. 80
      1155
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      272
      1034
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      126
      984
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      885
    Aihe