Paketa - Raketa

kellopelisepänapupoj

Moi. Mulla on tollainen vanha Paketa-kello, jossa on takana kaiverrettu 007. Onkohan kyse jostain harvinaisemmasta kellosta? Netistä kun katselin niin oli vain jotain outoja numerosarjoja, mutta tuo 007 häiritsee. Kiitoksia jos joku osaa vastata

12

2513

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bond, hihii

      Perus Neuvostoliittolaista tavaraa.

    • Harrastaja kellojen

      Kyseessä on Venäjän aikainen, noin vuosien 1992-2000 tuotantoa oleva kello. CCCP-aikaisissa takakannen numerot 6-numeroisia. Numerot ovat siis "lyötyinä" takakanteen, ei kaiverrettuna?

      Raketat ovat oikein hyviä kelloja sinällään, koneistot oavt laadussa aivan yhtä hyviä vastaavan aikakauden perus- ja keskitason sveitsiläisiin verraten. Venäläisistä kuitenkin Poljot nauttii suurempaa arvostusta ja statusta.

      Hieno ja kiinnostava lähikello, Pietarissa sorvattu varmaan jokaista pulttia myöten. Ns. in-house -koneisto.

      • pari omistanut

        Aivan täyttä CCCP- house ja laatu sen mukaista ns. sinkkiämpärilaatua.


      • Harrastaja kellojen
        pari omistanut kirjoitti:

        Aivan täyttä CCCP- house ja laatu sen mukaista ns. sinkkiämpärilaatua.

        Monitulkintainen vastaus, perustele edes miksi Raketa on ''ämpärilaatua'' mielestäsi ja miten eroaa häviökseen esim. saman aikakauden sveitsiläiselle ST96 -koneelle? Tai muulle 17-kiviselle peruskoneelle. Kellosepän suusta kuultua: ''venäläiset kellot käyvät vaikka koneistossa olisi pikkukiviä'' (viittaus vähäiseen huollon tarpeeseen ja vahvaan käyntiin)


      • Perioshka laatua?
        Harrastaja kellojen kirjoitti:

        Monitulkintainen vastaus, perustele edes miksi Raketa on ''ämpärilaatua'' mielestäsi ja miten eroaa häviökseen esim. saman aikakauden sveitsiläiselle ST96 -koneelle? Tai muulle 17-kiviselle peruskoneelle. Kellosepän suusta kuultua: ''venäläiset kellot käyvät vaikka koneistossa olisi pikkukiviä'' (viittaus vähäiseen huollon tarpeeseen ja vahvaan käyntiin)

        Pari tuonaikaista CCCP kelloa omistaneena voin sanoa ettei laatu ollut kaksista.
        Toisessa kellossa ei lasike pysynyt paikoillaan kun koneistus oli tehty niin ettei lasille ollut minkäänlaista uraa toisessa laidassa ja toisessa otti sekunttiosoitin kiinni lasiin yhdessä kohtaa. Eli toista ei voinut käyttää ja toinen toimi jonkin aikaa kun ite oikaisin viisarit. Ei niitä kukaan huoltanut ja käynti ei ollut kummoista, joten unohtui pöytölaatikkoon hyvin nopeasti,


      • Anonyymi
        pari omistanut kirjoitti:

        Aivan täyttä CCCP- house ja laatu sen mukaista ns. sinkkiämpärilaatua.

        Lukee paketa ja vaikuttaa kullalta, hyvin tikittää😀


    • Harrastaja kellojen

      Harmi kuulla, kuulostaa että paljon huonoa tuuria ollut matkassa. Erityisen erikoiselta vaikuttaa tuo mainitsemasi kuorivika, itse en ole moiseen koskaan törmännyt. Kuulostaa siltä että laadun valvonnassa reputtaneita kelloja on myyty ''Mustamäen torilla'' tai sitten ollut kokonaan feikki kello. Usko tai älä, raketan zero-mallista (aikanaan suosittu esim. Italiassa) ja vostokin komandirskeistä liikkuu jonkin verran made in china-kopioita.

      Viisarivika taas voi olla missä tahansa kellossa, jos kello on kolahtanut tai huollettu hiljattain (löytynyt puristuskinnitys). Itse en jälkimmäistä pidä vikana, monta uudehkoa sveitsiläistä nähnyt joissa on sekkari hiponut lasia (myös 1200€ sveitsiläisestä voi sekkari pudota kokonaan).

      Mistä/milloin kellot oli hankittu?

      • maku meni kerrasta.

        Joskus 70-luvulla ja aidosta valtion valuuttakaupasta ostettu, eli Berioschkasta.
        Jonkinlainen huolimattomuus koneistuksessa kun kellon toisesta laidasta puuttui lasin ura lähes kokonaan. Pikaliimalla laiton lopuks paikoillen, mutta rumahan se oli.
        Toinen oli sellainen lasikkeeltaa selainen suorakaiteen muotoinen ja se toimi aikansa kun väänsi sekuttiosoittimen ja hieman sääti korvalla käyntiä.


    • Harrastaja kellojen

      Toivottavasti matkalta jäi sitten roppakaupalla muita muistoja :)

      Ohimennen NL:n kellojen historiaa tutkineena täytyy huomata, että NL:n kelloteollisuus oli maailmanlaajuisesti hyvin korkeatasoista, sekä teknisesti että tuotettujen kellojen määrissä mitaten. Koko teollisuus harppaili eteenpäin 60-70 -luvuilla Hrutsevin (kova kellomies) ohjastamana. Maassa tuotettiin sarjatuotantona jo 60-luvun alkuvuosina paristoliipotinkelloja (Slava Electric) sekä äänirautoja (Slava Transistor), aivan kehityksen kärjessä.

      Kelloteollisuus oli ylpeyden aihe monine tehtaineen ja ulkomaille (myös länsimaihin) suunnattuine vienteineen. Tyypillistä oli, että jokin länsimaalainen kellomyyjä otti valikoimiinsa NL-kelloja merkattuina omalla logollaan ja myi niitä länsimaalaisille kuluttajille, ostajat luulivat saaneensa sveitsiläisen kellon juuri korkealaatuisen 17< kivisen koneiston ja uskollisen kestävyyden vuoksi.

      Jopa eräät sveitsiläiset kellotehtaat ottivat mallistoihinsa NL:ssa tehtyjä, uudelleenbrändättyjä malleja (esim. Cornavin) ja myivät näitä sitten ylpeästi omalla logollaan.

    • paketa

      mulla on paketa mekaaninen ja numerot takakannessa 233. metalliranneke ja näytössä pyörii toisesta nappulasta ympäri taulu jossa numeroita. minkähän arvoinen kello on ja mikä valmistus vuosi.

    • CccpLaatua

      Ei käytännössä muuta kuin käyttöarvo jos on ehjä.

    • Anonyymi

      Mulla paketa ja takana 094 numerot. Toisesta nupista pyörii ulkokehän numerot 24 jaollinen. Muuten hieno kello mutta on vaan kellotaulu jaettu 24 tuntiin eli 12 alhaalla ja 24 ylhäällä!Vaatii hiukan opettelua katsoa paljonko se kello olikaan!
      Enpä ole moista kyllä ennen nähnyt! Lieneekö harvinainenkin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6729
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4360
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2783
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1643
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1141
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe